Aparaty ortodontyczne cz.XIII - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-22, 21:26   #91
Madziarka.n
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.XIII

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Moj orto na to co mam teraz w buzi mowi wyciąg:

http://2.bp.blogspot.com/-tMUUzzORZl...całościowe.jpg

Na gumki na zamkach te pojedyncze mowi ligatury
no to ciekawe jak nazwie TO

Madziarka.n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 21:58   #92
Aria93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziarka.n Pokaż wiadomość
no to ciekawe jak nazwie TO
U mnie TO są wyciągi. Noszę od końca sierpnia, tylko znacznie cieńsze i pojedyncze, więc prawie ich nie widać . Ligatury u mojej orto to ligatury lub gumeczki

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Co sądzicie o siwych gumkach na kosmetyczny aparat? http://aparatki123.p2a.pl/viewtopic.php?pid=47604 Post 16. Zastanawiam się czy nie poprosić orto o takie, ewentualnie czy sama nie zamówić takich i poprosić o założenie ich, zamiast przezroczystych.
Aria93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 22:42   #93
KinkyGirl
BAN stały

Dziewczyny, a te wyciągi i łańcuszki, to każdego czekają? Mi orto nic nie wspominała...No i jak zakładałam aparat, to nie założyła mi żadnych gumek.
KinkyGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 22:46   #94
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KinkyGirl Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a te wyciągi i łańcuszki, to każdego czekają? Mi orto nic nie wspominała...No i jak zakładałam aparat, to nie założyła mi żadnych gumek.
Nie każdego.
Nie mogła Ci niczego nie założyć, bo nie trzymałby Ci się łuk Chyba, że masz bezligaturowy to wtedy nie masz gumek.

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 23:19   #95
hot_chic
Raczkowanie

Hej dziewczyny ! Bylam wczoraj na 1 wizycie u orto i...jestem załamana... Powiedziala ze mam jakąś trudną wadę i ona nie wie czy sie podejmie leczenia bo nie ma takiego doswiadczenia dobrze ze przynajmniej postawila sprawe jasno myslicie że powinnam zmienic orto? Ogolnie to zrobila wyciski i dala skierowanie na zdjecia cefalo i te drugie i za 2 tyg.ma mi powiedziec czy sie " podejmie"
A teraz o tej wadzie.. Powiedziala ze mam łuk "przewieszony" i jeszcze jakąś asymetrie (że srodek gornego łuku i dolnego nie sa w tym samym miejscu) , miala moze ktoras z was taką wadę?? Czy to rzeczywiscie takie straszne?

Edytowane przez hot_chic
Czas edycji: 2012-11-22 o 23:23
hot_chic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-22, 23:25   #96
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hot_chic Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny ! Bylam wczoraj na 1 wizycie u orto i...jestem załamana... Powiedziala ze mam jakąś trudną wadę i ona nie wie czy sie podejmie leczenia bo nie ma takiego doswiadczenia dobrze ze przynajmniej postawila sprawe jasno myslicie że powinnam zmienic orto? Ogolnie to zrobila wyciski i dala skierowanie na zdjecia cefalo i te drugie i za 2 tyg.ma mi powiedziec czy sie " podejmie"
A teraz o tej wadzie.. Powiedziala ze mam łuk "przewieszony" i jeszcze jakąś asymetrie (że srodek gornego łuku i dolnego nie sa w tym samym miejscu) , miala moze ktoras z was taką wadę?? Czy to rzeczywiscie takie straszne?
Ja mam Nie jest to straszne, ale trudne do leczenia i u mnie przynajmniej efekt nie będzie idealny, nie da się tego doprowadzić do takiego stanu.
Ja bym zmieniła orto.

książki
Stary 2012-11-23, 08:11   #97
hot_chic
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
Ja mam Nie jest to straszne, ale trudne do leczenia i u mnie przynajmniej efekt nie będzie idealny, nie da się tego doprowadzić do takiego stanu.
Ja bym zmieniła orto.
uff.. a juz myślalam ze jestem jakimś mega trudnym przypadkiem z dziwną wadą... :/ orto powiedziała, że żeby wyrównać tą asymetrię, musiałaby usunąć czwórki lub piątki i przesunąć górny łuk w prawo lub lewo [juz nie pamietam] no i problem w tym, że musiałaby przesuwać zęby dwukorzeniowe, a jeszcze tego nie robiła...
Ogólnie to moje zęby nie wyglądają jakoś strasznie.. są stłoczone, zwłaszcza na dole i mam wystającą dwójkę na górze [która wlasnie najbardziej mnie drażni], a po wizycie u niej czuję się jak jakiś "trudny przypadek"
Chyba niepotrzebnie wybrałam klinikę, która oferowała tanie ceny i muszę znaleźć kogoś droższego...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-23, 08:35   #98
anakazar
Zakorzenienie

do mnie zadzwonili dzisiaj z gabinetu,że miejsce się zwolniło i mogę o 13 przyjść na zakładanie aparatu mówię Pani,że ja w poniedziałek idę na plan leczenia i kosztorys
Pani przepraszała i wpisała,że po 26 mogą do mnie dzwonić jak się miejsce zwolni.

dziewczyny dla "aparatek" płyn do płukania ust to elmex pomarańczowy albo listerine fioletowy,tak?bo zamawiam te końcówki ortho i tam mam jakiś specjalny płyn dla osób noszących aparat i pasta też dla aparatek.Nie wiem czy brać ten zestaw czy te wyżej wymienione.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 08:54   #99
Madziarka.n
Zakorzenienie

Cytat:
koniecznie idź do innego orto
i nie cena ma tu znaczenie a wiedza i umiejętności orto..
wiem to po sobie bo leczę się u orto która ma normalne ceny a byłam wcześniej na konsultacji w klinice to orto średnio znała się na tym co robi, chciała wyrwać mi co najmniej 4 zęby a najchętniej to wysłać na operację, wielka "znawczyni" Ja po wizycie u tej wariatki też byłam załamana ale na szczęście tego samego dnia miałam umówioną drugą konsultację

aaaa tylko zabierz od niej wyciski za które zapłaciłaś, zrób zdjęcia i najlepiej już z całym kompletem idź na konsultację do innej orto

Stary 2012-11-23, 09:11   #100
hot_chic
Raczkowanie

Cytat:
koniecznie idź do innego orto
i nie cena ma tu znaczenie a wiedza i umiejętności orto..
wiem to po sobie bo leczę się u orto która ma normalne ceny a byłam wcześniej na konsultacji w klinice to orto średnio znała się na tym co robi, chciała wyrwać mi co najmniej 4 zęby a najchętniej to wysłać na operację, wielka "znawczyni" Ja po wizycie u tej wariatki też byłam załamana ale na szczęście tego samego dnia miałam umówioną drugą konsultację

aaaa tylko zabierz od niej wyciski za które zapłaciłaś, zrób zdjęcia i najlepiej już z całym kompletem idź na konsultację do innej orto
jej... dzięki wielkie, podniosłaś mnie troche na duchu no wlasnie zapisalam sie juz na nastepna wizyte i dostalam od znajomych jeszcze kilka namiarow na inne orto...

a wlaśnie, mozna te wyciski i zdjecia zabarac ze soba do innych orto?? bo ja myslalam ze inni beda chcieli robić znowu wyciski itp...

Edytowane przez hot_chic
Czas edycji: 2012-11-23 o 09:13
Stary 2012-11-23, 09:29   #101
Kachnaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chyba to miałam jeśli dobrze rozumiem tą wadę,bo mało zdjęc w internecie (górna szczęka jakby obok z jednej strony wystawała poza dolną),orto leczyła mi to łukiem podniebiennym,który mi zwężył szczękę,a językowy poszerzał. Ani jeden ząbek wyrwany

Edytowane przez Kachnaaaa
Czas edycji: 2012-11-23 o 09:31
Kachnaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 10:05   #102
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
uff.. a juz myślalam ze jestem jakimś mega trudnym przypadkiem z dziwną wadą... :/ orto powiedziała, że żeby wyrównać tą asymetrię, musiałaby usunąć czwórki lub piątki i przesunąć górny łuk w prawo lub lewo [juz nie pamietam] no i problem w tym, że musiałaby przesuwać zęby dwukorzeniowe, a jeszcze tego nie robiła...
Ogólnie to moje zęby nie wyglądają jakoś strasznie.. są stłoczone, zwłaszcza na dole i mam wystającą dwójkę na górze [która wlasnie najbardziej mnie drażni], a po wizycie u niej czuję się jak jakiś "trudny przypadek"
Chyba niepotrzebnie wybrałam klinikę, która oferowała tanie ceny i muszę znaleźć kogoś droższego...
Ja się nie zgodziłam na wyrywanie zębów i udało się bez tego, także zanim się na to zgodzisz posłuchaj opinii różnych ortodontów, może da się bez tego
Bo jest to trudny przypadek, ale nie beznadziejny Lekarz z odpowiednią wiedzą i doświadczeniem bez problemu się tego podejmie Po prostu nie ma sensu, żebyś szła do babki, która w sumie będzie się uczyła na Tobie, co pewnie znacznie przedłuży koszt i czas leczenia.

książki
Stary 2012-11-23, 10:12   #103
KinkyGirl
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
Nie każdego.
Nie mogła Ci niczego nie założyć, bo nie trzymałby Ci się łuk Chyba, że masz bezligaturowy to wtedy nie masz gumek.
Znaczy mam, ale tylko metalowe zamki. Aparat jest zwykły.

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

I gdzie kupujecie szczoteczki do czyszczenia aparatu? Te malutakie takie. Ja mam jedną-dostałam w "zestawie startowym", no ale na dw alata mi nie wystarczy
Stary 2012-11-23, 10:17   #104
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

I gdzie kupujecie szczoteczki do czyszczenia aparatu? Te malutakie takie. Ja mam jedną-dostałam w "zestawie startowym", no ale na dw alata mi nie wystarczy
No to masz metalowe ligatury, ale na pewno nie jest tak, że nie masz nic

książki
Stary 2012-11-23, 10:17   #105
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:

Wyciorki? W rossmannie są, w lidlu też widziałam.

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 10:45   #106
KinkyGirl
BAN stały

Cytat:
Napisane przez wdowa_po_leninie Pokaż wiadomość
Wyciorki? W rossmannie są, w lidlu też widziałam.

Oooo dobrze wiedzieć
Stary 2012-11-23, 12:28   #107
_Justa_
Raczkowanie

GG do _Justa_

Hej wpycham się do wątku
Odliczam do aparatu: 5 dni
Nie mogę się doczekać ale we, wizażanki podnosicie na duchu entuzjazm +50%

Chyba się wycwanię i delikatnie poproszę o taki 'zestaw startowy '
te wyciorki czy jak to tam wszedzie widzę tesco leclerc rossman apteka nie trudno znaleźć

Ej? a wosk ochronny da mi babka przy założeniu? czy sama kupię? pewnie w aptece jest? no bo chyba to sprzedają? bo domyślam sie że wyciorki nie każda daje tak jak niektórzy dentyści mają próbki past a nie dają spryciarze haha

sub
_Justa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 12:52   #108
Madziarka.n
Zakorzenienie

Justa to zależy od orto czy Ci coś da czy nie
ja dostałam wosk, wyciorek i pastę do zębów a inne dziewczyny więcej "gadżetów" albo wcale
ja na każdej wizycie dostaję 2 próbki past

Stary 2012-11-23, 14:07   #109
asiaczek87
Zakorzenienie

Dziewczyny a ja mam takie zapytanie: czy ta lista aparatek jest jakoś aktualizowana? czy już dawno nie? Pisałam o dopisanie i nadal mnie nie ma

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 14:22   #110
chocaholic
Wtajemniczenie

ja dostałam tylko wosk
Stary 2012-11-23, 14:58   #111
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mialam wyciągów i nie bede miec raczej bo nic nigdy nie mowil.

Madziarka.n, no to jest wlasnie wyciag, wiec nie wiem czemu on tak mowi na te moje lancuszki

Po co w ogole jest wyciag? musze przeczytac bo az mnie to zainteresowalo

_Justa_, moj orto nie praktykuje zestawów startowych. Wsok kupilam, a w ogole mi się nie przydal wyciorki nabyłam w Rossmanie firmy Prokudent, takie stożkowe, dla mnie najlepsze. nO I szczoteczka OralB interdental

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 15:19   #112
Madziarka.n
Zakorzenienie

Cytat:
Madziarka.n, no to jest wlasnie wyciag, wiec nie wiem czemu on tak mowi na te moje lancuszki

Po co w ogole jest wyciag? musze przeczytac bo az mnie to zainteresowalo
wystarczy Madziarka

no widzisz, każdy orto ma inne nazewnictwo

u mnie wyciągi mają być po to żeby "zamknąć" tam gdzie zęby się nie stykają

fajowe symulacje z wyciągami
KLIK
i jeszcze TA
i moja ulubiona KLIK

Stary 2012-11-23, 15:32   #113
KinkyGirl
BAN stały

O proszę! Jestem zaskoczona jeśli chodzi o te wyciorki Myślałam, że będę miała problem z dostępnością. A ile kosztują np. w rossmanie?

I pytanko jeszcze jedno: jak wygląda u Was sprawa z myciem zębów? Ja myję trzy razy dziennie, bo nie chce sobie zetrzeć szkliwa poprzez mycie zębów np. 7 razy dziennie...No i myję szczoteczką elektryczna, staram się robić to jak najszybciej, ale zawsze i tak wynosi to ok 6-7 minut. Jeśli poświęcam kilka sekund na każdy ząb to tyle wychodzi...A w Internecie czytam, że eksperci polecają myć zęby dwa razy dziennie po dwie minuty. Nie wiem już sama co robić. Jak sądzicie-przesadzam z tym myciem zębów?
Stary 2012-11-23, 15:35   #114
Trischell
Raczkowanie

Cześć dziewczyny Właśnie wróciłam od ortodonty i od dziś jestem oficjalnie aparatką ! Jakoś mam mieszane uczucia, z jednej strony się cieszę, bo za dwa lata będę mieć śliczny uśmiech ale jakoś nie mogę się przyzwyczaić do siebie w aparacie Na razie nic nie boli trochę zaczyna obcierać mi policzki. Mam założony tylko górny łuk - zamki przezroczyste Cannona a za dwa miesiące mam zakładać dół, początkowo była mowa, że za 7 miesięcy, ale wtedy w grę wchodził hass w tym momencie nie ma go w planie leczenia. Jeżeli chodzi o wadę to mam tyłozgryz całkowity z retruzją siekaczy cokolwiek to znaczy. I marze żeby już zdjąć ten aparat, niech te dwa lata szybko mijają
Stary 2012-11-23, 15:42   #115
KinkyGirl
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Trischell Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Właśnie wróciłam od ortodonty i od dziś jestem oficjalnie aparatką ! Jakoś mam mieszane uczucia, z jednej strony się cieszę, bo za dwa lata będę mieć śliczny uśmiech ale jakoś nie mogę się przyzwyczaić do siebie w aparacie Na razie nic nie boli trochę zaczyna obcierać mi policzki. Mam założony tylko górny łuk - zamki przezroczyste Cannona a za dwa miesiące mam zakładać dół, początkowo była mowa, że za 7 miesięcy, ale wtedy w grę wchodził hass w tym momencie nie ma go w planie leczenia. Jeżeli chodzi o wadę to mam tyłozgryz całkowity z retruzją siekaczy cokolwiek to znaczy. I marze żeby już zdjąć ten aparat, niech te dwa lata szybko mijają

A ja się cieszę, że mam aparat i najchętniej pokazywałabym go zawsze i wszędzie. Nawet czasem rozmyślam,że szkoda, iż czas tak szybko płynie, bo raz dwa i nie będę mieć aparatu. Ale to może dlatego, bo aparacik był czymś w rodzaju mojego marzenia... Czekałam na niego tyle lat i jest
Stary 2012-11-23, 15:43   #116
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
wystarczy Madziarka

no widzisz, każdy orto ma inne nazewnictwo

u mnie wyciągi mają być po to żeby "zamknąć" tam gdzie zęby się nie stykają

fajowe symulacje z wyciągami
KLIK
i jeszcze TA
i moja ulubiona KLIK
Hmm,, to ja powinnam miec z tyłu te wyciągi, gdzies na szóstkach..
Fajne animacje

Kinky, ja za swoje wyciory dalam 12zł jakos (same koncowki) + nie wiem ile kosztowała rękojesc ale do 10zł bankowo.
Moj orto mowil zebym myla zabey tylko rano i wieczorem a w dzien po jedzeniu plukala i to wystarczy,

Trischell, fotki dawaj

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2012-11-23 o 15:44
Stary 2012-11-23, 17:03   #117
Sylwia16_
Zadomowienie

zdjeto mi dzis aparat, ale boje sie ze za wczesnie... gorny luk i dolny mi sie nie pokrywaja, jedna jedynka jest wyzej niz druga..
http://i48.tinypic.com/2n7mkjm.jpg co wy o tym sadzicie ja juz chyba nicnie moge z tym zrobic

Te ostanie trzy cztery powtorzenia, to jest to co powoduje że mieśnie rosną. Ten moment bólu odziela mistrzów od ludzi którzy nimi nie są. Tego własnie barkuje wiekszości ludzi, determinacji aby powiedzieć nie ważne co się stanie, przejdę przez ten ból.
bez słodyczy 0/20
Sylwia16_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 18:52   #118
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylwia16_ Pokaż wiadomość
zdjeto mi dzis aparat, ale boje sie ze za wczesnie... gorny luk i dolny mi sie nie pokrywaja, jedna jedynka jest wyzej niz druga..
http://i48.tinypic.com/2n7mkjm.jpg co wy o tym sadzicie ja juz chyba nicnie moge z tym zrobic
Srednio widac..

ale widze ze masz takie same zgrubienia dziasel jak ja, cos Ci orto mowil jak sie tego pozbyc? masowac?
Twoje zeby sa takie prawie jak moje, niby male niby duze, linia zebow nie jest prosta w sensie zeby sa roznej dlugosci..

a te 2 fotki takie rozmazane, to co to jest po lewej stronie? w sensie wygladaja te zeby jakby dziasla byly nacinane?? i wydluzane zęby? czy to po prostu wydluzone foto?

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2012-11-23 o 18:54
Stary 2012-11-23, 19:29   #119
Sylwia16_
Zadomowienie

o dziąsłach nic nie mówił. to wydłużone zdjecie, dopiero potem zauwazylam ze tak dodalam
ale da sie cos z tym zrobic? najbardziej widac to na jedynkach jedna jest wyzej druga nizej

Te ostanie trzy cztery powtorzenia, to jest to co powoduje że mieśnie rosną. Ten moment bólu odziela mistrzów od ludzi którzy nimi nie są. Tego własnie barkuje wiekszości ludzi, determinacji aby powiedzieć nie ważne co się stanie, przejdę przez ten ból.
bez słodyczy 0/20
Sylwia16_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 19:43   #120
Irish184
Rozeznanie

Cytat:
Ja nie mialam wyciągów i nie bede miec raczej bo nic nigdy nie mowil.
U mnie też nie było mowy o wyciągach, a na którejś wizycie dostałam je tak z zaskoczenia Ale ja się w sumie spodziewałam, że mnie to nie ominie
Dół: od 20.01.2012r. do 16.01.2014r.
Irish184 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości