![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.XIII
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Co sądzicie o siwych gumkach na kosmetyczny aparat? http://aparatki123.p2a.pl/viewtopic.php?pid=47604 Post 16. Zastanawiam się czy nie poprosić orto o takie, ewentualnie czy sama nie zamówić takich i poprosić o założenie ich, zamiast przezroczystych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
BAN stały
|
Dziewczyny, a te wyciągi i łańcuszki, to każdego czekają? Mi orto nic nie wspominała...No i jak zakładałam aparat, to nie założyła mi żadnych gumek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mogła Ci niczego nie założyć, bo nie trzymałby Ci się łuk ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny ! Bylam wczoraj na 1 wizycie u orto i...jestem załamana... Powiedziala ze mam jakąś trudną wadę i ona nie wie czy sie podejmie leczenia bo nie ma takiego doswiadczenia
![]() ![]() ![]() A teraz o tej wadzie.. Powiedziala ze mam łuk "przewieszony" i jeszcze jakąś asymetrie (że srodek gornego łuku i dolnego nie sa w tym samym miejscu) , miala moze ktoras z was taką wadę?? Czy to rzeczywiscie takie straszne? ![]() Edytowane przez hot_chic Czas edycji: 2012-11-22 o 23:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym zmieniła orto. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ogólnie to moje zęby nie wyglądają jakoś strasznie.. są stłoczone, zwłaszcza na dole i mam wystającą dwójkę na górze [która wlasnie najbardziej mnie drażni], a po wizycie u niej czuję się jak jakiś "trudny przypadek" ![]() Chyba niepotrzebnie wybrałam klinikę, która oferowała tanie ceny i muszę znaleźć kogoś droższego... ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
do mnie zadzwonili dzisiaj z gabinetu,że miejsce się zwolniło i mogę o 13 przyjść na zakładanie aparatu
![]() ![]() Pani przepraszała i wpisała,że po 26 mogą do mnie dzwonić jak się miejsce zwolni. dziewczyny dla "aparatek" płyn do płukania ust to elmex pomarańczowy albo listerine fioletowy,tak?bo zamawiam te końcówki ortho i tam mam jakiś specjalny płyn dla osób noszących aparat i pasta też dla aparatek.Nie wiem czy brać ten zestaw czy te wyżej wymienione.
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i nie cena ma tu znaczenie a wiedza i umiejętności orto.. wiem to po sobie bo leczę się u orto która ma normalne ceny a byłam wcześniej na konsultacji w klinice to orto średnio znała się na tym co robi, chciała wyrwać mi co najmniej 4 zęby a najchętniej to wysłać na operację, wielka "znawczyni" ![]() ![]() aaaa tylko zabierz od niej wyciski za które zapłaciłaś, zrób zdjęcia i najlepiej już z całym kompletem idź na konsultację do innej orto ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() a wlaśnie, mozna te wyciski i zdjecia zabarac ze soba do innych orto?? ![]() Edytowane przez hot_chic Czas edycji: 2012-11-23 o 09:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez Kachnaaaa Czas edycji: 2012-11-23 o 09:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo jest to trudny przypadek, ale nie beznadziejny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- I gdzie kupujecie szczoteczki do czyszczenia aparatu? Te malutakie takie. Ja mam jedną-dostałam w "zestawie startowym", no ale na dw alata mi nie wystarczy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
Hej wpycham się do wątku
![]() Odliczam do aparatu: 5 dni ![]() Nie mogę się doczekać ale we, wizażanki podnosicie na duchu entuzjazm +50% ![]() Chyba się wycwanię i delikatnie poproszę o taki 'zestaw startowy ' ![]() te wyciorki czy jak to tam wszedzie widzę tesco leclerc rossman apteka nie trudno znaleźć ![]() Ej? a wosk ochronny da mi babka przy założeniu? czy sama kupię? pewnie w aptece jest? no bo chyba to sprzedają? bo domyślam sie że wyciorki nie każda daje tak jak niektórzy dentyści mają próbki past a nie dają ![]() sub ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Justa to zależy od orto czy Ci coś da czy nie
![]() ja dostałam wosk, wyciorek i pastę do zębów a inne dziewczyny więcej "gadżetów" albo wcale ja na każdej wizycie dostaję 2 próbki past ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ja mam takie zapytanie: czy ta lista aparatek jest jakoś aktualizowana?
![]() ![]()
![]() |
#110 |
Wtajemniczenie
|
ja dostałam tylko wosk
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madziarka.n, no to jest wlasnie wyciag, wiec nie wiem czemu on tak mowi na te moje lancuszki ![]() Po co w ogole jest wyciag? musze przeczytac bo az mnie to zainteresowalo ![]() _Justa_, moj orto nie praktykuje zestawów startowych. Wsok kupilam, a w ogole mi się nie przydal ![]() ![]()
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no widzisz, każdy orto ma inne nazewnictwo ![]() u mnie wyciągi mają być po to żeby "zamknąć" tam gdzie zęby się nie stykają fajowe symulacje z wyciągami ![]() KLIK i jeszcze TA i moja ulubiona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
BAN stały
|
O proszę! Jestem zaskoczona jeśli chodzi o te wyciorki
![]() I pytanko jeszcze jedno: jak wygląda u Was sprawa z myciem zębów? Ja myję trzy razy dziennie, bo nie chce sobie zetrzeć szkliwa poprzez mycie zębów np. 7 razy dziennie...No i myję szczoteczką elektryczna, staram się robić to jak najszybciej, ale zawsze i tak wynosi to ok 6-7 minut. Jeśli poświęcam kilka sekund na każdy ząb to tyle wychodzi...A w Internecie czytam, że eksperci polecają myć zęby dwa razy dziennie po dwie minuty. Nie wiem już sama co robić. Jak sądzicie-przesadzam z tym myciem zębów? |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]()
#115 | |
BAN stały
|
Cytat:
A ja się cieszę, że mam aparat i najchętniej pokazywałabym go zawsze i wszędzie. Nawet czasem rozmyślam,że szkoda, iż czas tak szybko płynie, bo raz dwa i nie będę mieć aparatu. Ale to może dlatego, bo aparacik był czymś w rodzaju mojego marzenia... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajne animacje ![]() Kinky, ja za swoje wyciory dalam 12zł jakos (same koncowki) + nie wiem ile kosztowała rękojesc ![]() Moj orto mowil zebym myla zabey tylko rano i wieczorem a w dzien po jedzeniu plukala i to wystarczy, Trischell, fotki dawaj ![]()
28.05 - dokument do odbioru ![]() Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2012-11-23 o 15:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
zdjeto mi dzis aparat, ale boje sie ze za wczesnie...
![]() http://i48.tinypic.com/2n7mkjm.jpg co wy o tym sadzicie ja juz chyba nicnie moge z tym zrobic
Te ostanie trzy cztery powtorzenia, to jest to co powoduje że mieśnie rosną. Ten moment bólu odziela mistrzów od ludzi którzy nimi nie są. Tego własnie barkuje wiekszości ludzi, determinacji aby powiedzieć nie ważne co się stanie, przejdę przez ten ból. bez słodyczy 0/20 |
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale widze ze masz takie same zgrubienia dziasel jak ja, cos Ci orto mowil jak sie tego pozbyc? masowac? Twoje zeby sa takie prawie jak moje, niby male niby duze, linia zebow nie jest prosta w sensie zeby sa roznej dlugosci.. a te 2 fotki takie rozmazane, to co to jest po lewej stronie? w sensie wygladaja te zeby jakby dziasla byly nacinane?? i wydluzane zęby? czy to po prostu wydluzone foto? ![]()
28.05 - dokument do odbioru ![]() Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2012-11-23 o 18:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
o dziąsłach nic nie mówił. to wydłużone zdjecie, dopiero potem zauwazylam ze tak dodalam
![]() ale da sie cos z tym zrobic? najbardziej widac to na jedynkach jedna jest wyzej druga nizej ![]()
Te ostanie trzy cztery powtorzenia, to jest to co powoduje że mieśnie rosną. Ten moment bólu odziela mistrzów od ludzi którzy nimi nie są. Tego własnie barkuje wiekszości ludzi, determinacji aby powiedzieć nie ważne co się stanie, przejdę przez ten ból. bez słodyczy 0/20 |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Rozeznanie
|
U mnie też nie było mowy o wyciągach, a na którejś wizycie dostałam je tak z zaskoczenia
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.