![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.XIII
hej , melduję się
![]() ![]() 1. Kurcze, martwię się trochę... Aparat (górę) mam od września, przez dwa miesiące duże zmiany, ale teraz praktycznie nic nie widzę... Od ok trzech tygodni wg mnie nic sie nie zmieniło, nawet jak robię zdjęcia to nie widzę efektów (a na zdjęciach zębów najbardziej widać). 2. Czy Was tez tak boli zmiana łuku? Mam metal i jak orto zdejmuje mi gumki i wyjmuje drut a potem zmienia i przymocowuje znów gumkami to mam wrażenie, że przednie zeby mi się połamią tak mnie to boli... 3. Czy po zmianie łuku bolą Was zęby? Po założeniu aparatu przez tydzień nie mogłam nic jeść, po zmianie łuku 1wszy raz zęby były jakby naciągnięte, a na drugi dzień bolały i tak przez kilka dni (dużo słabiej niż po założeniu aparatu), a teraz zmieniłam łuk, pobolało od razu po zmianie ok 3godz, a potem nic... KOMPLETNIE nawet na drugi / trzeci dzień i tak jest do teraz (tydzień). |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Co do coli to badania pokazują, że rzeczywiście bardzo osłabia szkliwo i zęby po kilku latach regularnego picia coli wyglądają kiepsko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
BAN stały
|
Hmmm już chyba wiem, czemu znajomy, ktory uwielbia cole ma takie brzydkie zęby:P
|
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Mnie nie boli, aczkolwiek nie powiem, że jest to super przyjemne. 3. Nie, tydzień temu zmieniałam oba łuki (na grubsze) i nie odczułam tego w ogóle. Jeśli któraś z Was używa płynu Listerine to widziałam go dziś w promocji w Kauflandzie. Za 500ml 12zł z groszami (gdzie w rossmannie 3 godziny wcześniej kupiłam za 16,99zł ehh ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ad 2. Wymiana łuku nie należy do przyjemnych, ale z pewnością mnie nie boli. Może powinnaś zasygnalizować ból ortodoncie? Ad 3. Zaczynają boleć mnie na drugi dzień, który jest dniem najgorszym - nie mogę jeść niczego, co nie jest papką ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
WItam sie w nowym wątku.
Jestem dzis po wizycie kontrolnej. Mega wkurzona. Po pierwsze, bylam umowiona na 14 jako pierwsza pacjentka, orto przyjechala o 14.35, przez co spoznilam sie na zajecia... Na ostatniej wizycie powiedziala, ze dzis wymieni tylko jeden luk, a wymienila dwa - gora stalowa 16, dol stalowa 18, chociaz mi te nazwy niewiele mowia. I tak zamiast zlzaplacilam 240zl... Co mnie zdziwilo, bo kiedys mowila, ze przy zmianie dwoch lukow bedzie 200. Zapytalam dlacego, to powiedziala, ze to za dwa luki i wyciagi. A wczesniej za wyciagi nic nie placilam... I jeszcze jedno. Miesiac temu na wizycie jak mi zakladala lancuszek to sie odkleil zamek i przekleila go w inne miejsce. I mialam wrazenie, ze te ząb sie schowal, tzn zrobil sie krotszy. Powiedzialam jej to dzis, a ona na to, ze nic takiego nie widzi. A teraz po kilku godzinach z nowym lukiem jest jeszcze gorzej. Jak tak dalej pojdzie to zeba w ogole nie bede miala. A jeszcze sprawdzalam na zdjeciach swoich, ten zab byl zawsze takiej samej dlugosci co reszta... Nastepna wizyta 9 stycznia dopiero. I wtedy zapytam o zeba jeszcze raz. A z drgiej strony dobrze ze w styczniu bo zdaze kase uzbierac... |
![]() ![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Mnie bardzo boli, do tego stopnia, że raz mi łzy popłynęły, bo miałam najgrubszy łuk, który nie chciał 'wejść' do pierścienia. 3. Tak, ale to końcówka mojego leczenia, więc mam ten łuk dosyć gruby, do tego wiele stopni, wyciągi, łańcuszki metalowe i zwykłe, metalowe ligatury. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ceciii - jasne, że się pochwalę, ale nie od razu, tylko jak zrobię dobudowę zęba, który psuje cały efekt ![]()
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
madzieeek nooo właśnie! Retyyy, ktoś mnie rozumie
![]()
#70 |
Zadomowienie
Lokalizacja: Na Mazury, Mazury, Mazury, popływamy tą łajbą z tektury!
|
Hehehe, to dziwne, jak ostatnio mnie chłopak zaczepił w sklepie to się uśmiechnęłam szeroko, a on spojrzał się na mnie z takim przerażeniem i zwiał
![]()
#71 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#72 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() i mam male pytanie zwiazane z wyciągami ![]() 1. Ile czasu mniej wiecej nosiłyście wyciągi? Bo moj ortodonta powiedział,że to kiedy ściągnę aparat zależy od tego jak bedę nosiła wyciągi.. Noszę je juz mniej wiecej od kwietnia 2012 ![]() ![]() 2. W umowie mam napisane czas leczenia aparatem 2,5 roku ![]() ![]() * Pytam się tutaj, bo kiedy jestem na wizycie i spytam sie o co kolwiek , zostaje zlinczowana albo zbyta, zadnej konkretnej odpowiedzi ![]() Aparat nosze; - góra - listopad 2011 - dół - styczeń 2012 |
![]() ![]() |
![]() |
#74 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Jigoku swoją drogą to dużo tego wszystkiego masz na raz ![]() Cytat:
![]() |
#75 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ale ja widzę duże efekty po tych 3 miesiącach! Bo niektóre z Was myślą chyba, że nic się nie dzieje a ja się spodziewam, że zaraz zakończę leczenie :P nie nie, chodzi mi o to, że przez dwa miesiące zobaczyłam ogromne efekty , sama zdziwiłam się jak szybko zęby się prostują, ustawienie jest całkiem inne niż przy założeniu aparatu ale od 3tyg nie widzę żadnej zmiany - to mnie martwi, bo powinna chyba być chociaż minimalna. Wiem, że w lustrze nie wszystko widać, więc robię zdjęcia i porównuje z poprzednimi. Dlatego trochę się boję, że po tej zmianie łuku nic się nie polepszyło - bo mnie NIC A NIC nie bolał nowy drut i do tej pory nie boli ;(
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak naprawdę pewnie mam nawet więcej tylko nie zdaję sobie sprawy ![]() ![]() kwiatek101, nie będzie Ci się co miesiąc coś zmieniało. Niektóre rzeczy są łatwiejsze do zrobienia i zmiany następują szybciej, ale np. zgryz Ci się cały w 3 miesiące nie poprawi. Ja od roku widzę bardzo minimalne efekty (a na dole żadne), mimo że na początku noszenia różnica była duża ![]()
After all this time? Always. kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url] książki Edytowane przez Jigoku Czas edycji: 2012-11-22 o 12:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Rozeznanie
|
U mnie też już od dłuższego czasu nic się nie zmienia - tzn nic na lepsze, bo na gorsze to jak najbardziej :P Jakieś 3 m-ce temu zrobiła mi się duża szpara między górną jedynka i górną dwójką, jedynki przesunęły się lekko w lewo więc zaburzyła się symetria. I mimo noszenia łańcuszków nic nie zmienia się ku lepszemu, szpara nawet o pół mm się nie zmniejszyła. A ja myślałam, że z łańcuszkiem to tak raz dwa pójdzie :P
#78 |
Zakorzenienie
|
Ja tez sie bardzo przyzwyczailam do aparatu i sie swietnie z nim czuje, bo jak sie usmiecham to widac metal a nie na pierwszy rzut te moje nieszczesne dziasla..
aHHH jeszcze 4 dni i idę na kolejna zmiane gumek, drutu nie mialam zmienanego od 3 wizyt, albo 4 (na górze).
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#80 |
Konto usunięte
|
ja byłam u dentysty i też mi mówił , że mam plamki próchnicy na zębach wielkości ziarenka piasku , ale jeśli będę dbała o higienę to nie rozwinie się dalej przez najbliższe lata . ale ja mam "szczęście" do psujących się jedynek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Uff.. jutro mam wizytę z tą urwaną rurką, przetrwałam.
![]() ![]() Co do uśmiechania się, ja lubię się szczerzyć z aparatem. ![]() ![]()
#82 | |
Zakorzenienie
|
Ooo, ja 12 grudnia mam wizyte i sobie wtedy wezme mikolajkowa czerwien, mam to juz zaplanowane odkad zalozylam aparat hehe
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Czerwieni napewno nie wezmę, bo mi się nie podoba i wydaje mi się, ze poglebi zolc moich zebow
![]() ![]() Na razie nic nie planuje, wyjdzie w tzw praniu ![]() ![]() aaaa po za tym mam ciagle wyciagi, wiec moglabym ewentualnie zrobic rozowa gore i czarny dol, ale szczerze to nie chcialabym wyciagow tylko tak normalnie miec na przeiman na zamkach kolorki ![]()
28.05 - dokument do odbioru ![]() Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2012-11-22 o 18:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja na ligatury mówi gumeczki, to by się nie dogadały ![]() ![]() Na forum musimy ustalić jakieś konkretne nazewnictwo żeby każda wiedziała o czym mowa ![]() Edytowane przez Madziarka.n Czas edycji: 2012-11-22 o 19:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
Moja mówi na ligatury - ligatury albo gumeczki
![]() ![]()
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://2.bp.blogspot.com/-tMUUzzORZl...całościowe.jpg Na gumki na zamkach te pojedyncze mowi ligatury ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:26.