Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV 7 16,28%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV 3 6,98%
Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 0 0%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 1 2,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 2 4,65%
Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 13 30,23%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 0 0%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 4 9,30%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 6 13,95%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 2 4,65%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-23, 17:14   #1501
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
pokaz dla mediów zalety pracy męża
wczoraj dostał grę na ps pół wieczora miałam go z głowy
No to macie fajnie Życie kulturalne kwitnie I ile pieniędzy oszczędzacie :d

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 17:16   #1502
Aaś
Zakorzenienie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Nie wiem która to nosiła kontakty ...
Byłam dzisiaj pytać okulisty co i jak z badaniami i własnie o kontaktach rozmawialiśmy. Powiedział, że lepiej nie nosić, bo pod wpływem hormonów może się coś tam zmieniać w oku, mogą oczy też być wrażliwsze i łapać infekcje.
Najlepiej 3-6 miesięcy po porodzie przyjść się zbadać.
Niestety badania ciśnienia u siebie nie wykonuje, więc muszę poszukać po przychodniach szpitalnych.
eeeej.. jak to? ja bez kontaktów jak bez ręki
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 17:17   #1503
xal
Zakorzenienie

Cytat:
eeeej.. jak to? ja bez kontaktów jak bez ręki
Jak Ci nic nie jest to możesz nosić, ale jak coś zaczyna dolegać to lepiej zrezygnować.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 17:17   #1504
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Ciesze sie ze podobaly sie Wam ciuszki
Juz posegregowane i popakowane leza sobie w garazu i beda spokojnie czekaly na maluszka No pod warunkiem ze bedzie Filipek Ale kto wie w Wigilie cuda sie zdarzaja
Justi ja tez mialam piekne wciecia w talii,i dzis zauwazylam ze sobie znikly,ale kiedys gdzies czytalam ze po ciazy wracaja
Mysia u mnie spotkania w szkole rodzenia odbrywaja sie w niedziele,zeby kazdy mogl przyjsc wiem ze sa 2 spotkania i na jednym jest zwiedzanie szpitala,choc w sumie to nie wiem po co bo jak jest wszystko dobrze to po 3h sie wychodzi do domu
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 17:22   #1505
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Justi ja tez mialam piekne wciecia w talii,i dzis zauwazylam ze sobie znikly,ale kiedys gdzies czytalam ze po ciazy wracaja
Haha, talia! Chyba gdzieś uciekła, ale co tam, wszystkie będziemy kobiety-cegły
Stary 2012-11-23, 17:26   #1506
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cześć dziewczyny

U mnie remont w pełni się kończy i teraz sprzątanie, więc troszkę Was podczytuję. Pozdrawiam

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 17:27   #1507
vvgh
Wtajemniczenie

Chlip, chlip... Jutro urząd zamknięty, a my chceiliśmy załatwić termin śluuuuubu
Stary 2012-11-23, 17:28   #1508
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Haha, talia! Chyba gdzieś uciekła, ale co tam, wszystkie będziemy kobiety-cegły
Hehe,wlasnie patrzalam na swoje zdjecie sprzed dwoch dni,i jeszcze wtedy bylo troche moich wciec,a dzis juz sobie poszly
Ale co tam,tyle juz przezylam,to i brak talii przezyje

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Cytat:
Chlip, chlip... Jutro urząd zamknięty, a my chceiliśmy załatwić termin śluuuuubu
W sobote zamkniety??

A tak przy okazji,jakby ktos nie mial pomyslu na obiad a mial ochote zjesc cos smacznego to polecam golabki bez zawijania,nie wiem jak to tam jest w oryginalnym przepisie,ale ja dodalam jeszcze do miesa podduszone pieczarki z cebulka....pyyyycha
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo

Edytowane przez Inna_Uk
Czas edycji: 2012-11-23 o 17:31
Stary 2012-11-23, 17:29   #1509
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Fajowato !

Po wizycie

Było badanie na fotelu i było usg A i ważenie było... schudłam jakieś 0,5 kg.
Dziecko wierzgało jak szalone, lekarz nie mógł zdjęcia zrobić

Przepiszę co mi napisał w opisie USG:
Przezierność karkowa : 1mm
BPD: 22,3 mm
Kość nosowa : tak
Ocena kosmówki : w dnie
Kręgosłup,czaszka : prawidłowy,-a
Serce płodu, żołądek, pęcherz moczowy : tak
CRL: 52,5 mm

Pytałam o płeć, powiedział, że pewnie dopiero około 20 tygodnia...

Kazał zacząć brać witaminki dla ciężarnych, dał mi próbkę Matruelle Pharmaton - Wy jakie witaminki polecacie?

Następna wizyta 21.12

Jak mi się zechcę wrzucę potem zdjęcie.
No piękne wyniki!!! Brawa za wizyte Mam nadzieję,że ja w poniedziałek też wrócę z samymi dobrymi wiadomościami

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 17:30   #1510
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Hehe,wlasnie patrzalam na swoje zdjecie sprzed dwoch dni,i jeszcze wtedy bylo troche moich wciec,a dzis juz sobie poszly
Ale co tam,tyle juz przezylam,to i brak talii przezyje

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

W sobote zamkniety??
W duszy z talią, ważne żeby bejbik był zdrowy , o!

Tak,zamknięty... w tygodniu tylko do 16... ciekawe jak mam tam iść, oni są chorzy!
Stary 2012-11-23, 17:33   #1511
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Ahoj

Ależ miałam dzisiaj dzień nerwowy, w pracy pokłóciłam się z 6 osobami wszyscy zwalają na moje humory ciążowe

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Jesteśmy już po USG genetycznym i wszystko wygląda dobrze, chyba nikt nie jest w stanie wyobrazić sobie jaką ulgę poczułam kiedy zobaczyłam taki ładny obraz USG (poprzednia ciąża obciążona wadą genetyczną z poważnymi wadami towarzyszącymi...). Jedyne co mnie zmartwiło to niedomykalność zastawki u Dzidziusia co powoduje falę zwrotną i niestety dla genetyki jest to jeden z markerów wad genetycznych... Obecnie czekam na wyniki krwi z badań prenatalnych Pappa, jeśli te wyjdą źle to
Aduniu, to jesteśmy we dwie ja też czekam na wynik Pappa, nawet przed chwilą dzowniłam ale jeszcze go nie ma wiesz o tym, że pappa to pic na wodę, bo startujesz tak jak i ja z dużo wyższym ryzykiem , przez obciążony wywiad? dlatego nie martw się. Ja sobie już poukładałam wszystko, że jak wynik będzie zły to tylko statystyka.

Cytat:
Napisane przez storyl Pokaż wiadomość

powiedzcie mi dziewczyny czy jeżeli coś jest nie tak na badaniu prenatalnym to gin zleca badania genetyczne? czy po prostu dla świętego spokoju mogę je sobie sama zrobić?
możesz zrobić sama i zapłacić. Ale czemu ma by źle ?

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
a prenatalne to nie to samo co genetyczne? takie w okolicach 12t z przeziornością etc. ja zawsze myślałam że to to samo, niechże mnie ktoś oświeci
Właśnie niedawno mnie jedna lekarka oświeciła. I o ile dobrze zrozumiałam to te badanie w 12 tyg to badanie genetyczne ( mierzą NT itd) A badanie prenatalne ma już na celu określenie statystycznego ryzyka urodzenia dziecka z wadą chromosomalną czyli 1:800 itd.
Usg w 20 tyg chyba też jest nazwane USG genetycznym.
Stary 2012-11-23, 17:36   #1512
vvgh
Wtajemniczenie

Ok, idę robić kartki na święta, a potem muszę zacząć myśleć i zrobić zaproszenia na ślub...
A o 19 TŻ kończy pracę.
A nasza biedna psinka Lucy ma gorączkę i choruje...
Stary 2012-11-23, 17:37   #1513
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
o boziu moj brat jedzie za chwile kupic pierscionek zareczynowy dla tej krowy jaki on jest glupi
no to chyba ustalą sobie jak będą funkcjonować. chyba że on ma zamiar ja utrzymywać

Cytat:
Napisane przez xal
2. Coś nie w temacie jestem, cóż to za krowa?
jejku najpierw pomyślałam o łaciatej, a potem o milce i wyobraziłam je sobie z pierścionkiem

Mysia ten szlafroczek jest cudny

karolina za wizytę

Cytat:
Napisane przez xal
Byłam dzisiaj pytać okulisty co i jak z badaniami i własnie o kontaktach rozmawialiśmy. Powiedział, że lepiej nie nosić, bo pod wpływem hormonów może się coś tam zmieniać w oku, mogą oczy też być wrażliwsze i łapać infekcje.
Niestety badania ciśnienia u siebie nie wykonuje, więc muszę poszukać po przychodniach szpitalnych.
dzięki za informacje
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 17:37   #1514
vvgh
Wtajemniczenie

A tu biedna Lucy....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg LUCY.jpg (79,9 KB, 9 załadowań)
Stary 2012-11-23, 17:40   #1515
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
W duszy z talią, ważne żeby bejbik był zdrowy , o!

Tak,zamknięty... w tygodniu tylko do 16... ciekawe jak mam tam iść, oni są chorzy!
ale to wszystkie urzędy są tak czynne...
w poniedziałki często są wydłużone godziny pracy.
sprawdźcie na ich stronie.
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 17:47   #1516
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Mamuski jutro pewnie wpadne tylko podczytac,bo jedziemy oboje z Tz do dentysty,pozniej jakies zakupy,popoludniowa drzemka itp,wiec caly dzien na wariata :/
Niby sie nie boje dentysty,bo pierwsza wizyta i tak jest taka ze on sobie oglada co ma do zrobienia,ale boje sie ze jak zobaczy moje dziury,to mnie wyrzuci z gabinetu,takze baaardzo prosze o kciuki i do "uslyszonka" w poniedzialek

Milutkiego weekendu Wam zycze
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo
Stary 2012-11-23, 17:49   #1517
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Znasz jakiś urząd czynny w sobotę? U nas są urzędy do 15. Jeden dzień w tygodniu jest wydłużony czas pracy. U nas czwartek. W piątek za to do 13.

karolinka, super, że badanie ok. Ja biorę Pharmaton Matruelle. Cena paskudna, bo 66zł za 60tabl., ale biorę.

Leon
Stary 2012-11-23, 17:51   #1518
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Mamuski jutro pewnie wpadne tylko podczytac,bo jedziemy oboje z Tz do dentysty,pozniej jakies zakupy,popoludniowa drzemka itp,wiec caly dzien na wariata :/
Niby sie nie boje dentysty,bo pierwsza wizyta i tak jest taka ze on sobie oglada co ma do zrobienia,ale boje sie ze jak zobaczy moje dziury,to mnie wyrzuci z gabinetu,takze baaardzo prosze o kciuki i do "uslyszonka" w poniedzialek

Też muszę iść do denta w końcu na przegląd, ale mój przyjmuje w piątki od 8 do 11... Wtedy mi nie pasuje.
Trzymam kciuki, dasz radę, nam wszystko się udaje

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Znasz jakiś urząd czynny w sobotę? U nas są urzędy do 15. Jeden dzień w tygodniu jest wydłużony czas pracy. U nas czwartek. W piątek za to do 13.
Wieeeem, ale w tygodniu to nie ma kiedy... Najdłużej do 16... Idioci to ustalali.

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Mamy znajomego księdza, to w domu wezmę ślub
Stary 2012-11-23, 17:52   #1519
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Właśnie niedawno mnie jedna lekarka oświeciła. I o ile dobrze zrozumiałam to te badanie w 12 tyg to badanie genetyczne ( mierzą NT itd) A badanie prenatalne ma już na celu określenie statystycznego ryzyka urodzenia dziecka z wadą chromosomalną czyli 1:800 itd.
Usg w 20 tyg chyba też jest nazwane USG genetycznym.
a to dziękuję za informację czuję się mądrzejsza

ja pamiętam że my jak szliśmy załatwiać dokumentację do ślubu w urzędzie to musieliśmy brać wolne

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk
ale boje sie ze jak zobaczy moje dziury,to mnie wyrzuci z gabinetu,takze baaardzo prosze o kciuki i do "uslyszonka" w poniedzialek
e tam wyrzuci, zatrze ręce i ucieszy się ile ma do roboty no to i do naklikanka
Stary 2012-11-23, 17:55   #1520
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:

3mam kciuki! Dobrze, że jak tylko podjęliśmy decyzję o dziecku poszłam wyleczyć wszystkie zębole, bo znając moje szczęście po ciąży byłabym szczerbata.

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Cytat:

Wieeeem, ale w tygodniu to nie ma kiedy... Najdłużej do 16... Idioci to ustalali.

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Mamy znajomego księdza, to w domu wezmę ślub
Urzędasy. Nie dasz rady podskoczyć rano? Możesz wziąć nawet w piwnicy, ale musisz mieć papierek z usc.

Leon
Stary 2012-11-23, 17:58   #1521
Meliitele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
no to chyba ustalą sobie jak będą funkcjonować. chyba że on ma zamiar ja utrzymywać

jejku najpierw pomyślałam o łaciatej, a potem o milce i wyobraziłam je sobie z pierścionkiem
No wlasnie nie bardzo.. podesmialam sie ze po co sie zareczac jak i tak nie beda mieszkac razem. a on wielki obrazony i powiedzial ze jestem wredna malpa
To bardziej mu dogryzlam ze slub wezma i ona bedzie z mamusia mieszkala a on u nas no i na koniec powiedzialam ze musi swa krolowa wygonic do pracy bo to przyszlosci nie ma. To sie ubral i polazl juz do galerii

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 18:05   #1522
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Bo to trzeba urlop, albo urwać się z pracy.
W soboty chyba udzielają, ale zapisują w tygodniu. Nie wiem czy jesteś świadoma, ale to muszą być 2 osoby zainteresowane razem z kompletem dokumentów.

Odnośnie wzroku, to powiedział, że w ciąży różnie może się dziać i po prostu przeczekać do po ciąży aż się hormony uspokoją a nie zmieniać moce szkieł przykładowo.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 18:09   #1523
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Meliitele Pokaż wiadomość
No wlasnie nie bardzo.. podesmialam sie ze po co sie zareczac jak i tak nie beda mieszkac razem. a on wielki obrazony i powiedzial ze jestem wredna malpa
To bardziej mu dogryzlam ze slub wezma i ona bedzie z mamusia mieszkala a on u nas no i na koniec powiedzialam ze musi swa krolowa wygonic do pracy bo to przyszlosci nie ma. To sie ubral i polazl juz do galerii
jesteś okrutna. oni chcą żyć długo i szczęśliwie, ona już się odnalazła w roli królewny a ty z taką brutalna rzeczywistością wylatujesz muszą obgadać pewne rzeczy i tyle
Stary 2012-11-23, 18:10   #1524
salviae
Zadomowienie

Cytat:
A tu biedna Lucy....
Ale słodziak ja tez mam pieska i już wkurzają mnie komentarze co z nią zrobimy jak dziecko się urodzi kiedyś się już wkurzałam i odpowiedziałam, że pies był pierwszy więc dziecko będzie musiało się przystosować , a beagle to też chyba niezłe wariaty, zdrówka dla psinki
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 18:14   #1525
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Ale słodziak ja tez mam pieska i już wkurzają mnie komentarze co z nią zrobimy jak dziecko się urodzi kiedyś się już wkurzałam i odpowiedziałam, że pies był pierwszy więc dziecko będzie musiało się przystosować , a beagle to też chyba niezłe wariaty, zdrówka dla psinki
Pies się przyzwyczai do dziecka
Taaak, beagle to dzikusy okropne, Lucy to w ogóle jest pobudzona. Moja mama zawsze pyta co z naszą Sabą, bo ona jest agresywna... Podpuszcza mnie a potem gada "Przecież jej do schroniska nie oddasz".. Boze, to po co gada. W życiu bym psa nie oddała.
Stary 2012-11-23, 18:16   #1526
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
film jest boski idźcie dzisiaj
w środę tańsze bilety w cinema city

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
też to słyszałam. kiedyś nosiłam, potem się wkurzałam na nie, bo zakładałam w miarę szybko (w sumie na jedno oko miałam tylko) ale mimo tego miałam podrażnione i całe czerwone oko, to się przerzuciłam na okulary. a teraz na samym początku ciąży chciałam zacząć znów nosić, poszłam do okulisty, żeby dopasować, i okulista poradził, żeby poczekać. ale myślę, że jak się nosi cały czas, to nie ma problemu, tylko lepiej nie zaczynać noszenia w ciąży

Cytat:
A nasza biedna psinka Lucy ma gorączkę i choruje...
uu co jest biedactwu? śliczny piesio. my mieliśmy iść z kotem do weta dziś, bo ma zapalenie dziąseł okropne, smarujemy sacholkiem, ale ponad miesiąc temu miała iść na kontrolę. już mąż obiecał, że na pewno dziś, po czym błagał że dziś nie, bo zmęczony, że we wtorek choćby nie wiem co pójdzie ... dam mu jeszcze szansę

Cytat:
trzymam będzie dobrze
ja też muszę iść, ale się boję - nie dentysty, tylko ostatnio w różnych dziwnych miejscach mi słabo - wczoraj w sklepie, dziś na fotelu u kosmetyczki... a jak mi ktoś zacznie coś w buzi robić to może się skończyć mdłościami :/

coś mnie w podbrzuszu po lewej stronie pokłuwa ... w sumie kilka razy w ciągu godziny, ale bardzo boleśnie

aaaaa .... oszaleje. w nd mam imieniny - nic w sumie takiego, mąż nawet mi nigdy życzeń nie składa, bo nie uznaje, ale u mnie w rodzinie jakoś się to obchodziło zawsze - no i na niedzielę mama się zapowiedziała z babcią, a przy okazji moją koleżankę wezmą. no i wszystko miło, cieszyłam się na odwiedziny, a przed chwilą rozmawiałam z babcią stąd, i się pytała, o której w niedzielę będę, bo chce przyjść ... problem w tym, że my jej nie chcemy mąż jej nie trawi, moja mama też, głównie przez nią był rozwód ... a miało być miło ... no i teraz muszę to jakoś wykombinować, nie wiem jak, bo usłyszy że jesteśmy i że goście przychodzą i się wprosi zaraz jak powiem, żeby przyszła wieczorem, to też po usłyszeniu, że ktoś do nas wchodzi przyjdzie ... i tu nie chodzi o nas, tylko o gości, którzy mają się dobrze czuć, a ona będzie siedzieć i truć d... za przeproszeniem o swoich chorobach, że umiera itp, że ja w ciąży, że powinnam w szpitalu być, że szkodzę dziecku, że widać mi nie zależy... wiem, nie powinnam tak o babci, ale ona czasami nie ma za grosz taktu

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2012-11-23 o 18:27
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 18:19   #1527
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
uu co jest biedactwu? śliczny piesio. my mieliśmy iść z kotem do weta dziś, bo ma zapalenie dziąseł okropne, smarujemy sacholkiem, ale ponad miesiąc temu miała iść na kontrolę. już mąż obiecał, że na pewno dziś, po czym błagał że dziś nie, bo zmęczony, że we wtorek choćby nie wiem co pójdzie ... dam mu jeszcze szansę
Psinka ma gorączkę i dostała zastrzyk od weta, a jak się nie poprawi to ją wezmą na obserwację, nie wiem, co jej jest....
Daj mu szansę! Niech nabierze sił
Stary 2012-11-23, 18:21   #1528
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Pies się przyzwyczai do dziecka
Taaak, beagle to dzikusy okropne, Lucy to w ogóle jest pobudzona. Moja mama zawsze pyta co z naszą Sabą, bo ona jest agresywna... Podpuszcza mnie a potem gada "Przecież jej do schroniska nie oddasz".. Boze, to po co gada. W życiu bym psa nie oddała.
Ja mam laba wiec charakterek podobny też bym w życiu jej nie oddała, a moje teściowa ostatnio stwierdziła, że mąż powinien zacząć kojec i budę budować żeby ją na dwór wyprowadzić od wiosny tak jakby to zabawka była i będzie dziecko to mogę odstawić
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 18:22   #1529
humpback
Zakorzenienie

biedna Lucy

Cytat:
Napisane przez salviae
już wkurzają mnie komentarze co z nią zrobimy jak dziecko się urodzi
nie rozumiem takich komentarzy. co można zrobić? dla mnie zwierzę to też członek rodziny, a przecież nie pozbywa się członka rodziny, bo nadchodzi nowy. zwłaszcza że człowiek jak się decyduje na zwierzę to chyba ma świadomość, że zwierzę nie wyparuje nagle bo pojawi się dziecko.
Stary 2012-11-23, 18:25   #1530
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Ja mam laba wiec charakterek podobny też bym w życiu jej nie oddała, a moje teściowa ostatnio stwierdziła, że mąż powinien zacząć kojec i budę budować żeby ją na dwór wyprowadzić od wiosny tak jakby to zabawka była i będzie dziecko to mogę odstawić
W taki sposób to pies odczuje, że go odepchnęłaś i skojarzy to z sytuacją w domu- dziecko. Wtedy może sobie dziecko źle kojarzyć. Psy nie są głupie.
Puść teściowej "Zakochanego kundla" tam też tak było, a potem pies pomógł dziecku. Oglądaliśmy z TŻ,a potem ja oglądałam z jego chrześniaczką,więc dobrze pamiętam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości