|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
|
|||
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
7 | 16,28% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
3 | 6,98% |
| Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
0 | 0% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 |
|
2 | 4,65% |
| Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 |
|
13 | 30,23% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
1 | 2,33% |
| Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
4 | 9,30% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
1 | 2,33% |
| Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
6 | 13,95% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
2 | 4,65% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
pewnie że nie mamy
a mdłości współczuję- ja nie pomogę bo ich w ogóle nie miałam. ja w moczu miała jakieś bakterie i siarczany czy "cuś", ale lekarz mówił że to akurat w ciąży dobrze bo to te dobre bakterie. A norm żadnych nie miałam tylko co jest w moczu albo czego nie ma. humpback ale ostatnio to chyba Justi była szpiegiem a nie Melcia cynamonowa dziwne że Ci już powiedział że raczej nie bliźniaki, bo mi mówił że tak na 100% można to potwierdzić do 14 tc ![]() MArgosia no nie mów mi takich rzeczy o szkole rodzenia. Muszę koniecznie tam w poniedziałek zadzwonić. |
|
|
|
#1532 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
Dla nich to w ogóle jest nie wyobrażalne, że taki duży pies ma swoje legowisko w sypialni i woli być w domu z nami niż na dworze i my wolimy odkurzać codziennie niż zostawić psa przy budzie żeby pilnował domu
|
|
#1533 |
|
Zakorzenienie
|
Tak w c&a
normalnie 80 ale teraz jest promocja-21% więc 60 zł
|
|
#1534 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Jest przecudny ! Jak bedzie już dzieciaczek to koniecznie chcę zobaczyć jego zdjęcie w tym szlafroczku!
|
|
#1535 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny. pewnie mnie już nie pamiętacie (nie dziwiłabym się) bo moje uczestnictwo w wątku jest na żenującym poziomie...
Dalej mam problem z tym łożyskiem także raczej leżący tryb życia ostatnio mam. Dlatego też od dwóch tygodni dałam moją Blankę do przedszkola. Pierwszy tydzień to była masakra, płakała i nie chciała chodzić, a ten tydzień zmiana o 180 stopni. Ale powiem wam, że to okropny moment, takie poczucie jakby trochę się traciło dzidziusia..Ehh wszystkie nas to w końcu czeka. Trochę podobnie się czułam, jak wtedy, gdy odstawiałam małą od piersi...No ale teraz przynejmniej mogę trochę odpoczywać, jak ona jest w przedszkolu. Poza tym mam problem z porodem i to mnie też psychicznie wykańcza, bo miałam rodzić w klinice, wykupiłam tam taki pakiet na prowadzenie ciąży a poród miał być na nfz, a teraz okazało się że im NFZ cofnął kontrakt i muszę dopłacić za poród lub zerwać umowę i rodzić w innym szpitalu lub klinice.. swoją drogą dziewczęta, jakie u was panują zwyczaje jeśli chodzi o poród i dawanie w łapę? czy lekarze biorą i ile np biorą za poród cc? bo ja ostatnio o moim byłym (no właśnie jeszcze nie wiem czy byłym przez to całe zamieszanie) lekarzu przeczytałam, że na ostatniej wizycie sam podaje "stawkę" ile bierze za poród.... masakra nie? |
|
|
|
#1536 |
|
Wtajemniczenie
|
Idę się położyć, bo padam
|
#1537 |
|
Zakorzenienie
|
z kotami to samo:/ bo toxoplazmoza, to od razu jak 2 kreski zobaczysz to masz kota wyrzucić, a potem to dziecko udusi:/
|
|
#1538 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
Nie wiem czy i ile lekarze u mnie biorą. Ja nie mam zamiaru nikomu płacić a już zwłaszcza swojemu u którego w ciąży i tak kupę kasy zostawię Trzymaj się ciepło i odpoczywaj dla Małej, że już lepiej reaguje na przedszkole no i dla dzielnej mamy, że oddała dzidziusia |
|||||
|
|
|
#1539 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie te witaminy biorę w poprzedniej ciąży też je brałam i jakoś tak zostało
|
|
|
|
|
#1540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
no ba! nam też się podoba
![]() Innocence ciesze się że z maleństwem wszystko ok. Wracaj wracaj do nas klaudziora witaj żeromskiego nie znam, ale kopernik dla mnie jest ok- znam kilku świetnych lekarzy z tego szpitala aczkoliwek nie z położniczego. Moja bratowa rodziła dwa razy na hucie (nie pamiętam nazwy szpitala) ale była bardzo bardzo zadowolona (a ona wymagająca jest )A siostra rodziła na ul. Galla czy jakoś tak (niedaleko miasteczka studenckeigo AGH) i była średnio zadowolona. Ja tam byłam przed remontem i ten szpital mnie przerażał. |
|
|
|
#1542 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No dla mnie masakra mówienie pacjentce stawki za taką "usługę". Jak masz wskazania do cesarki to nic nikomu nie musisz dawać, przynajmniej u nas w Lublinie dziewczyny, które znam i miały cc to tak było. Mi się wydaje, że już się trochę odchodzi od tego dawania w łapę za poród, no ale jak piszesz że taki gin sam mówi ile, to już nie wiem co myśleć Chyba, że chcesz tzw. cc na życzenie to wtedy "stawki są różne" i różnie się słyszy 1000, 2000, 3000, zależy gdzie. |
|
|
|
|
#1543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas tak naprawdę najwięcej robią położne i to one zazwyczaj dostają COŚ przy wychodzeniu ze szpitala, ale najczęściej czekoladki, kawę etc. Rzadko się zdarza tak, że akurat się rodzi jak Twój lekarz jest na zmianie, a jak już coś, to u nas fakt inaczej traktują pacjentki te z NFZ czy te prywatnie, a jak już chodzisz prywatnie to kasę zostawiasz już, więc bez przesady.
|
|
#1544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Straszne naciąganie kasy
|
|
|
|
|
#1545 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia widzę że piszesz o szpitalu na galla
ja chodziłam do gina który tam był ordynatorem (ale nie wiem czy jeszcze jest) Romanek się chyba nazywał albo jakoś tak- cudowny lekarz.A moja siostra to chyba na położne narzekała ale mogę zapytać. A co do szpitali to tutaj gdzie teraz jestem to tą moją koleżankę zarazili czymś jak poroniła i leżała w szpitalu, teraz inną zarazili grnokowcem (jeden dzień była w szpitalu bo ją brzuch bolał- też jest w ciąży). Zaczynam się zastanawiać czy nie rodzić w rodzinnej miejscowości. Innocence ja też chce fasolki po bretońsku, takiej maminej ![]() wiem
|
|
|
|
#1546 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1547 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mogę pić czerwoną herbatę? mam jakoś ochotę przez ostatnie dni. Zieloną piję 1 dziennie.
Moja akcja z maszynką do mięsa zakończyła się tym że kupiliśmy nową i daliśmy teściom niezniszczonego ślimaka z naszej. Jestem zła, aż się popłakałam, nie dość że sporo wydatków to jeszcze to Dobrze że chociaż TŻ się cieszy (jest tam nakładka do placków ziemniaczanych). Tylko poszła moja odłożona stówka na kieckę na wesele, TŻta 100 na coś tam do samochodu i 90 zł które miałam na pościel od cioci a specjalnie odkładałam moje zaskrońce na kieckę bo wiedziałam że w grudniu będzie kiepsko z kasą. Jak można być tak głupim jak ja!! |
|
|
|
#1548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie jak jedną herbatę wypijesz to się nic nie stanie, ja codziennie piję kawę bo bez niej głowa mnie boli
|
|
|
#1549 |
|
Zakorzenienie
|
axella brawa za wizytę. Aż mnie to zastanowiło ile ja przytyłam i czy też dostanę zrypke
dziewczyny piękne te wasze ciuszki pawie oczko ja zapisałam ZUPA SEROWO_POROWA A proszę bardzo. Potrzebne Ci będzie: - ok 0,5kg mięsa mielonego - 1,5l wody - serki topione śmietankowe (ja wrzuciłam wczoraj dwa długie Hochlanda, Mężu dodał od siebie jeszcze jeden, bo On lubi bardziej zawiesiste zupy) - por (ja dałam jednego naprawdę olbrzymiego, można dwa duże, trzy mniejsze, można jeszcze więcej, w zależności od tego czy mocno go lubisz) - odrobina oleju - pieprz do smaku Bierzesz garnek, wlewasz ciut oleju i podsmażasz na tym mięso mielone. Wlewasz do tego wodę, wrzucasz pora pokrojonego w krążki i gotujesz aż por będzie miękki (ok 10 min). Dodaj serki topione (najlepiej je trochę pokroić żeby szybciej się rozpuściły) i trzymaj na malutkim ogniu aż do ich rozpuszczenia. Dodaj pieprzu do smaku. I gotowe! Najlepiej smakuje z grzankami takimi malutkimi wrzucanymi do zupy (byle nie groszki ptysiowe!), albo z pieczoną bagietką! Mała uwaga- ja to pominęłam wczoraj, bo staram się unikać ulepszaczy, ale Mężu dodał sobie do talerza kilka ziarenek smaku- mówił, że jeszcze pyszniejsza. |
|
|
|
#1550 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że jest naprawdę dobry i co on robi z Tobą co 2,5 tygodnia? Cytat:
Przykro mi
|
||
|
|
|
#1551 |
|
Wtajemniczenie
|
do dziewczyn, które nie miały jeszcze doświadczeń porodowych - wiecie, że po porodzie się krwawi jeszcze z 1,5 miesiąca ?
ja myślałam że kilka dni, żyłam w błogiej nieświadomości, aż koleżanka się ostatnio pochwaliła, że ona krwawiła tylko 5 tygodni, i mam się nie martwić, bo potem to jest tylko tyle, co zwykły okres
|
|
|
|
#1552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem na to przygotowana
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2012-11-23 o 19:27 |
|
|
|
|
#1553 |
|
Wtajemniczenie
|
dla mnie to znaczyło tylko tyle, że się jest osłabionym i trzeba bardziej uważać i wracać do stanu "przed"
|
|
|
|
#1554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niektóre krwawią jeszcze krócej najgorsze są te pierwsze godziny fuj, fuj
|
|
|
|
|
#1555 |
|
Zadomowienie
|
Za każdym razem mam badanie na fotelu i USG, miałam ich już chyba z 10, wywiad, wypytuje się co jem, jakie witaminy, tłumaczy czemu mam brać te, a nie inne, jakieś badania krwi wymyśla, u położnej słuchanie serducha od następnego razu. Jest naprawdę dobry w szpitalu badało mnie 4 lekarzy i on jako ostatni po nieustającym krwawieniu znalazł krwiaka pod kosmówką, bo inni to tylko, że tak się czasem zdarza bez przyczyny. Teraz wole dmuchać na zimne i godzę się na wszystko, gdyby nie ten pobyt w szpitalu to chodziłabym na NFZ.
|
|
#1556 |
|
Zakorzenienie
|
Aaś mój TŻcik jak się urodził miał 1200 a ja 2100
![]() salviae ![]() bierzesz witaminy i masz anemie? dziwne, wydawało mi się to mało prawdopodobne. Ja może w czwartek dowiem się jaka płeć taaaa sąsiada Meli tak apropo tych bodziaków z pepco to nie kupuj tam wszytskeigo. Nie wiem jak to ejst ale część rzeczy jest ok a część (mimo że ta sama firma) rozciąga się po pierwszym praniu. Justi wpisujesz na bieżąco nowe wizyty? ![]() karolina za wizytę
|
|
|
|
#1557 |
|
Zadomowienie
|
Oj, ja też się dowiedziałam paru paskudnych i strasznych rzeczy o porodzie i połogu o których nie miałam pojęcia i już zaczynam się bać jak to będzie
sharpnowaja Mam anemie mimo witamin bo nie jem mięsa, mój TZ jest wegetarianinem, a ja nigdy nie lubiłam za bardzo i teraz staram się nadrabiać chociaż nie jest łatwo, ale wolę mięso niż sok z buraków :P no to mieliście wspólną wagę taką jak jeden noworodek, lekarz ostatnio pytał czy któreś z Nas było duże bo dzieciak taki wielki
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2012-11-23 o 19:39 |
|
|
|
#1558 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie ja się tym zajmuję
Cytat:
|
|
|
|
|
#1559 | ||
|
Zakorzenienie
|
anoxee brawa za remont
![]() Inna u mnie od zawsze robi się gołąbki bez zawijania. Ale bez tych reklamowanych specyfików metropolitan pewnie że pamiętamy Cytat:
ja myślałam że dużo się krwawi po samym porodzie a później lekko tak z 2-3 dni ![]() a takie głupie pytanie mam można używać tamponów? tak później, nie po samym porodzie bo to wiem że niepomyliłam Cię z Jeny a to dlatego że macie taki sam charakter pisma ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taki sam charakter pisma? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:22.

moj brat jedzie za chwile kupic pierscionek zareczynowy dla tej krowy
A i ważenie było... schudłam jakieś 0,5 kg.