|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 16,28% |
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV |
3 | 6,98% |
Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
0 | 0% |
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
1 | 2,33% |
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 |
2 | 4,65% |
Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 |
13 | 30,23% |
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
0 | 0% |
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
1 | 2,33% |
Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 |
0 | 0% |
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
4 | 9,30% |
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
1 | 2,33% |
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
0 | 0% |
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
6 | 13,95% |
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
2 | 4,65% |
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
1 | 2,33% |
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
1 | 2,33% |
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
0 | 0% |
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
0 | 0% |
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV |
0 | 0% |
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
1 | 2,33% |
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1531 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
pewnie że nie mamy
![]() a mdłości współczuję- ja nie pomogę bo ich w ogóle nie miałam. ja w moczu miała jakieś bakterie i siarczany czy "cuś", ale lekarz mówił że to akurat w ciąży dobrze bo to te dobre bakterie. A norm żadnych nie miałam tylko co jest w moczu albo czego nie ma. humpback ale ostatnio to chyba Justi była szpiegiem a nie Melcia ![]() cynamonowa dziwne że Ci już powiedział że raczej nie bliźniaki, bo mi mówił że tak na 100% można to potwierdzić do 14 tc ![]() MArgosia no nie mów mi takich rzeczy o szkole rodzenia. Muszę koniecznie tam w poniedziałek zadzwonić. |
![]() ![]() |
![]() |
#1532 |
Zadomowienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
Dla nich to w ogóle jest nie wyobrażalne, że taki duży pies ma swoje legowisko w sypialni i woli być w domu z nami niż na dworze i my wolimy odkurzać codziennie niż zostawić psa przy budzie żeby pilnował domu
![]()
![]() |
#1533 |
Zakorzenienie
|
Tak w c&a
![]() ![]()
![]() |
#1534 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Jest przecudny ![]() Jak bedzie już dzieciaczek to koniecznie chcę zobaczyć jego zdjęcie w tym szlafroczku! ![]()
![]() |
#1535 |
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny. pewnie mnie już nie pamiętacie (nie dziwiłabym się) bo moje uczestnictwo w wątku jest na żenującym poziomie...
Dalej mam problem z tym łożyskiem także raczej leżący tryb życia ostatnio mam. Dlatego też od dwóch tygodni dałam moją Blankę do przedszkola. Pierwszy tydzień to była masakra, płakała i nie chciała chodzić, a ten tydzień zmiana o 180 stopni. Ale powiem wam, że to okropny moment, takie poczucie jakby trochę się traciło dzidziusia..Ehh wszystkie nas to w końcu czeka. Trochę podobnie się czułam, jak wtedy, gdy odstawiałam małą od piersi...No ale teraz przynejmniej mogę trochę odpoczywać, jak ona jest w przedszkolu. Poza tym mam problem z porodem i to mnie też psychicznie wykańcza, bo miałam rodzić w klinice, wykupiłam tam taki pakiet na prowadzenie ciąży a poród miał być na nfz, a teraz okazało się że im NFZ cofnął kontrakt i muszę dopłacić za poród lub zerwać umowę i rodzić w innym szpitalu lub klinice.. swoją drogą dziewczęta, jakie u was panują zwyczaje jeśli chodzi o poród i dawanie w łapę? czy lekarze biorą i ile np biorą za poród cc? bo ja ostatnio o moim byłym (no właśnie jeszcze nie wiem czy byłym przez to całe zamieszanie) lekarzu przeczytałam, że na ostatniej wizycie sam podaje "stawkę" ile bierze za poród.... masakra nie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1536 |
Wtajemniczenie
|
Idę się położyć, bo padam
![]()
#1537 |
Zakorzenienie
|
z kotami to samo:/ bo toxoplazmoza, to od razu jak 2 kreski zobaczysz to masz kota wyrzucić, a potem to dziecko udusi:/
![]() |
#1538 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
![]() Nie wiem czy i ile lekarze u mnie biorą. Ja nie mam zamiaru nikomu płacić a już zwłaszcza swojemu u którego w ciąży i tak kupę kasy zostawię ![]() ![]() Trzymaj się ciepło i odpoczywaj ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1539 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja właśnie te witaminy biorę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1540 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1541 |
Zakorzenienie
|
no ba! nam też się podoba
![]() Innocence ciesze się że z maleństwem wszystko ok. Wracaj wracaj do nas ![]() klaudziora witaj ![]() żeromskiego nie znam, ale kopernik dla mnie jest ok- znam kilku świetnych lekarzy z tego szpitala aczkoliwek nie z położniczego. Moja bratowa rodziła dwa razy na hucie (nie pamiętam nazwy szpitala) ale była bardzo bardzo zadowolona (a ona wymagająca jest ![]() A siostra rodziła na ul. Galla czy jakoś tak (niedaleko miasteczka studenckeigo AGH) i była średnio zadowolona. Ja tam byłam przed remontem i ten szpital mnie przerażał. |
![]() ![]() |
![]() |
#1542 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No dla mnie masakra mówienie pacjentce stawki za taką "usługę". Jak masz wskazania do cesarki to nic nikomu nie musisz dawać, przynajmniej u nas w Lublinie dziewczyny, które znam i miały cc to tak było. Mi się wydaje, że już się trochę odchodzi od tego dawania w łapę za poród, no ale jak piszesz że taki gin sam mówi ile, to już nie wiem co myśleć ![]() Chyba, że chcesz tzw. cc na życzenie to wtedy "stawki są różne" i różnie się słyszy 1000, 2000, 3000, zależy gdzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas tak naprawdę najwięcej robią położne i to one zazwyczaj dostają COŚ przy wychodzeniu ze szpitala, ale najczęściej czekoladki, kawę etc. Rzadko się zdarza tak, że akurat się rodzi jak Twój lekarz jest na zmianie, a jak już coś, to u nas fakt inaczej traktują pacjentki te z NFZ czy te prywatnie, a jak już chodzisz prywatnie to kasę zostawiasz już, więc bez przesady.
![]() |
#1544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Straszne naciąganie kasy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1545 |
Zakorzenienie
|
Mysia widzę że piszesz o szpitalu na galla
![]() A moja siostra to chyba na położne narzekała ale mogę zapytać. A co do szpitali to tutaj gdzie teraz jestem to tą moją koleżankę zarazili czymś jak poroniła i leżała w szpitalu, teraz inną zarazili grnokowcem (jeden dzień była w szpitalu bo ją brzuch bolał- też jest w ciąży). Zaczynam się zastanawiać czy nie rodzić w rodzinnej miejscowości. Innocence ja też chce fasolki po bretońsku, takiej maminej ![]() wiem ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1546 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1547 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny mogę pić czerwoną herbatę? mam jakoś ochotę przez ostatnie dni. Zieloną piję 1 dziennie.
Moja akcja z maszynką do mięsa zakończyła się tym że kupiliśmy nową i daliśmy teściom niezniszczonego ślimaka z naszej. Jestem zła, aż się popłakałam, nie dość że sporo wydatków to jeszcze to ![]() Dobrze że chociaż TŻ się cieszy (jest tam nakładka do placków ziemniaczanych). Tylko poszła moja odłożona stówka na kieckę na wesele, TŻta 100 na coś tam do samochodu i 90 zł które miałam na pościel od cioci ![]() a specjalnie odkładałam moje zaskrońce na kieckę bo wiedziałam że w grudniu będzie kiepsko z kasą. Jak można być tak głupim jak ja!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1548 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pewnie jak jedną herbatę wypijesz to się nic nie stanie, ja codziennie piję kawę bo bez niej głowa mnie boli
![]() ![]() |
![]() |
#1549 |
Zakorzenienie
|
axella brawa za wizytę. Aż mnie to zastanowiło ile ja przytyłam i czy też dostanę zrypke
![]() dziewczyny piękne te wasze ciuszki ![]() pawie oczko ja zapisałam ![]() ZUPA SEROWO_POROWA A proszę bardzo. Potrzebne Ci będzie: - ok 0,5kg mięsa mielonego - 1,5l wody - serki topione śmietankowe (ja wrzuciłam wczoraj dwa długie Hochlanda, Mężu dodał od siebie jeszcze jeden, bo On lubi bardziej zawiesiste zupy) - por (ja dałam jednego naprawdę olbrzymiego, można dwa duże, trzy mniejsze, można jeszcze więcej, w zależności od tego czy mocno go lubisz) - odrobina oleju - pieprz do smaku Bierzesz garnek, wlewasz ciut oleju i podsmażasz na tym mięso mielone. Wlewasz do tego wodę, wrzucasz pora pokrojonego w krążki i gotujesz aż por będzie miękki (ok 10 min). Dodaj serki topione (najlepiej je trochę pokroić żeby szybciej się rozpuściły) i trzymaj na malutkim ogniu aż do ich rozpuszczenia. Dodaj pieprzu do smaku. I gotowe! Najlepiej smakuje z grzankami takimi malutkimi wrzucanymi do zupy (byle nie groszki ptysiowe!), albo z pieczoną bagietką! Mała uwaga- ja to pominęłam wczoraj, bo staram się unikać ulepszaczy, ale Mężu dodał sobie do talerza kilka ziarenek smaku- mówił, że jeszcze pyszniejsza. |
![]() ![]() |
![]() |
#1550 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Przykro mi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1551 |
Wtajemniczenie
|
do dziewczyn, które nie miały jeszcze doświadczeń porodowych - wiecie, że po porodzie się krwawi jeszcze z 1,5 miesiąca ?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2012-11-23 o 18:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1553 |
Wtajemniczenie
|
dla mnie to znaczyło tylko tyle, że się jest osłabionym i trzeba bardziej uważać i wracać do stanu "przed"
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1555 |
Zadomowienie
|
Za każdym razem mam badanie na fotelu i USG, miałam ich już chyba z 10, wywiad, wypytuje się co jem, jakie witaminy, tłumaczy czemu mam brać te, a nie inne, jakieś badania krwi wymyśla, u położnej słuchanie serducha od następnego razu. Jest naprawdę dobry w szpitalu badało mnie 4 lekarzy i on jako ostatni po nieustającym krwawieniu znalazł krwiaka pod kosmówką, bo inni to tylko, że tak się czasem zdarza bez przyczyny. Teraz wole dmuchać na zimne i godzę się na wszystko, gdyby nie ten pobyt w szpitalu to chodziłabym na NFZ.
![]() |
#1556 |
Zakorzenienie
|
Aaś mój TŻcik jak się urodził miał 1200 a ja 2100
![]() salviae ![]() ![]() bierzesz witaminy i masz anemie? dziwne, wydawało mi się to mało prawdopodobne. Ja może w czwartek dowiem się jaka płeć taaaa sąsiada ![]() Meli tak apropo tych bodziaków z pepco to nie kupuj tam wszytskeigo. Nie wiem jak to ejst ale część rzeczy jest ok a część (mimo że ta sama firma) rozciąga się po pierwszym praniu. Justi wpisujesz na bieżąco nowe wizyty? ![]() karolina ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1557 |
Zadomowienie
|
Oj, ja też się dowiedziałam paru paskudnych i strasznych rzeczy o porodzie i połogu o których nie miałam pojęcia i już zaczynam się bać jak to będzie
sharpnowaja Mam anemie mimo witamin bo nie jem mięsa, mój TZ jest wegetarianinem, a ja nigdy nie lubiłam za bardzo i teraz staram się nadrabiać chociaż nie jest łatwo, ale wolę mięso niż sok z buraków :P no to mieliście wspólną wagę taką jak jeden noworodek, lekarz ostatnio pytał czy któreś z Nas było duże bo dzieciak taki wielki
![]() Edytowane przez salviae Czas edycji: 2012-11-23 o 18:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#1558 | |
Zakorzenienie
|
Nie ja się tym zajmuję
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1559 | ||
Zakorzenienie
|
anoxee brawa za remont
![]() ![]() Inna u mnie od zawsze robi się gołąbki bez zawijania. Ale bez tych reklamowanych specyfików ![]() metropolitan pewnie że pamiętamy ![]() Cytat:
![]() ![]() a takie głupie pytanie mam ![]() pomyliłam Cię z Jeny ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Taki sam charakter pisma? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:59.