|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
gosia tytuł bardzo adekwatny
U mnie do północy super bo obudziła się tylko raz. Potem też nieźle pamiętam pobudkę o 3 na jedzenie a potem dopiero o 6
|
|
|
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
karolca moj wiecej kleczy niz stoi
![]() gosia i qkatarzynka jak wasze dzieci zaczna raczkowac to docenice czasy jak sie nie przemieszczaly
|
|
|
|
#4743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry u Nas pobudka na jedzenie o 22, 1, o 3 musiałam zabrać już do Nas i pospaliśmy do 7. Oskar już po śniadaniu zjadł 200ml kleiku. I zaczyna już być marudny więc chyba zaczyna mi się dzień jak wczoraj |
|
|
|
|
#4744 |
|
Zakorzenienie
|
czesc mamuski, az sie boje napisac jak dzisiaj nocka minela - boje sie ze czar prysnie
nakarmilam ja i wzielam do siebie, bo sie wiercila, ale zasnela i pospalysmy prawie do 7
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#4745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dobrze, niech sobie trenuja. Nie narzekam na "samodzielnosc" mojego dziecka
|
|
#4746 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4747 | |||
|
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Cytat:
![]() Z tym,ze ja ci powiem,ze zle nie wspominam kiedy Wiki zaczela raczkowac czy chodzic.Oprocz kolek we wczesnym niemowlectwie mialam egzemplarz latwy w obsludze.Obylo sie bez guzow nabitych itd.Jak jej sie powiedzialo,ze nie wolno to odpuszczala.Z Erykiem moze byc inaczej,Radek twierdzi,ze on bedzie lobuziak.No,a zlosc to juz potrafi pokazac.Wali wtedy nogami,krzyczy i brzuch wypina.Ale generalnie jest pogodny-w dzien,bo w nocy to inna bajka ![]() Cytat:
To trzymam kciuki,zeby kolejne nocki tez takie byly! Cytat:
|
|
#4748 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc Dziewczyny
![]() Joanaros super ze u Was nocki juz lepsze - oby tak juz zostalo to troche odpoczniesz w koncu!! Rybka szczesliwego lotu i brawa dla Nadii za siedzenie ![]() Nikki super tutuly, Gosia Twoj pomysl na tytul to wybitnie trafiony w dyche ![]() u nas dzieki Bogu nocka bez migracji po lozku, wczoraj Hania byla tak marudna ze juz wymiekalam, zabralam ja po 17 do sypialni, troche przemylam, bo nie kapalam jej od niedzieli ze wzgledu na goraczke, marudzila bardzo, dalam cyca i ojej jaka byla radosc, jakie mruczenie poczytalysmy ksiazeczki, wlaczylam kolysanki i nagrana tez byla bajka jakas do sluchania i tam zaczeli rozmawiac i spiewac piosenki i tak na odczep odlozylam Hanie do lozeczka i zaczelam bujac a z kolderki zrobilam jej na chwile baldachim, ktory opadl po chwili, bujalam ja - nie marudzila, wiec zaczelam czytac ksiazke w telefonie, patrze a Hania zamyka oczka zdziwilam sie jak nie wiem co, zasnela na godzine, dalam jej cyca, i zasnela na druga godzine i pozniej juz musialam isc na gore i wziac ja do lozka, w sumie to i tak chcialam aby jak najwiecej pila bo usta ma troche suche, ale juz je troche lepiej.spala wlasciwie bez pobudki 12h, tzn dorywala sie do cycka pewnie kilka dobrych razy w nocy, ale ze bar mleczny otwarty cala noc to sie dobierala i spala dalej. juz wlasnie sie obudzila po pierwszej drzemce.
|
|
|
|
#4749 |
|
Zadomowienie
|
Siemanko!
Moje Tornado zasneło chyba w 2 sek na swoją pierwsza drzemke (i oby trwała jak najdłuzeeej )Cytrynka jak tam gluty Wiktora? dalej się meczycie,czy już sytuacja opanowana gkatarzynka ja po CC i powiem Ci,ze tez ostatnio odczuwam jakieś dziwne rwanie w tej okolicy. Tez sobie tlumaczyłam,że to na pogode ![]() Wlasnie wczoraj dotarły do mnie łupy z all i stwierdzam, ze chyba jestem uzalezniona od zakupow (notabene tak jak Emigra z tego co widze ;p) Pochwale się ,a co! czasem trzeba ![]() http://allegro.pl/spodnie-zimowe-74-...773123867.html http://allegro.pl/kurtka-coccodrillo...754455319.html http://allegro.pl/hm-komplet-74-tygr...774099682.html http://allegro.pl/hm-komplet-68-spod...774190473.html http://allegro.pl/hm-sztruksowe-ogro...763109895.html Przyznam, ze jakoś tu mi mniej żal wydac;p w stanie idealnym, a cena X razy mniejsza... No to chyba sobie już popisałam, bo słysze jak Forest maltretuje komode przy łożeczku walac łapą z całej siły ![]() aaaaaaaaaaa i co najważniejsze...dzis rano (6 była ) usłyszałam pierwsze MAMA )...Czekam na powtórek, bo dziad mały nie chciał więcej powiedzieć;p
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#4750 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() I to naprawdę dobry, bo i nocka była dobra w końcu ![]() Całą noc spała z nami i są tego efekty... chyba już tak zostanie... robimy Jej dziś dostawkę do naszego łóżka- mamy taki stary narożnik i odkręcimy część i dostawimy do naszego łóżka, żeby Hania miała nas w zasięgu ręki a my żebyśmy mieli całe łózko dla nas, bo z Hanią się jednak robi troszkę mniej miejsca... Wiem, że potem może być ciężko Ją eksmitować do swojego pokoju, ale widocznie Hanka naprawdę potrzebuje naszej bliskości - bo nie wykorzystuje tego na maksa wisząc mi całą noc na piersi... Ona po prostu próbuje się wtulić jak tylko może we mnie i najchętniej spałaby trzymając mnie za rękę Właśnie zaczęła pierwszą drzemkę więc idę Jej pazurki obciąć... Cytrynka i Karolca, ja wiem, że jak zacznie raczkować a potem wchodzić wszędzie, to będzie ciężko, ale nie mogę się doczekać, bo tak jak Karoca napisałaś, samodzielność i nowe umiejętności cieszą niesamowicie... |
|
|
|
#4751 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kiedyś narzekałam że się budzi o 2 na jedzenie..jakby nie mogła do tej 4 pospać Moja też ma takie noce...właśnie taka za mną. Ona śpi - ale przy tym : łazi, siada, wstaje, wchodzi na mnie..i nic nie zrobisz...bo ona śpi , nie płacze, nie chce jeść, nie che pić, nie chce smoka. Śpi z tym że co 5 min zmienia pozycję ... a ja leżę i kontroluję żeby nie spadła Cytat:
|
|
#4752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz sie gubie co i kiedy kupilam, a szafa malej peka w szwach fajne lupy!! uwielbiam hm
|
|
|
|
#4753 | ||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
za ladne spanie dla Hani!Cytat:
I za pierwsze MAMA Cytat:
Ale jakie to slodkie nie? Cytat:
![]() Ale juz caly tydzien nic na eBayu nie kupilam,az listonosz sie dziwil
|
|
#4754 |
|
Zakorzenienie
|
Mravka katar opanowany a ja nadal mam twoja tortownice i lyzeczke Robsona
![]() i super zakupy
|
|
|
|
#4755 |
|
Wtajemniczenie
|
wow!!! 5godzin cisza na forum!!!
|
|
|
|
#4756 |
|
Gang Iren
|
A jak w ciazy bylysmy to chyba ani 5 minut ciszy nie bylo
|
#4757 |
|
Zakorzenienie
|
chyba odsypiaja dziewczyny z dzieciaczkami
Jula ma wlasnie drzemke od 17 Ja zrobilam obiad i siedzimy z mezem przed tv
|
|
|
#4758 |
|
Zadomowienie
|
Haha... to prawda... w ciąży jak czasem mnie nie było na forum pół dnia, to potem ciężko było to nadrobić... teraz zdecydowanie łatwiej
![]() A nasz dzionek w miarę spokojny... Hania, mimo remontu u sąsiada miała dwie drzemki, które trwały: pierwsza półtorej godziny a druga godzinę i 15minut więc jest nieźle... Jedynie odmówiła dziś współpracy przy jedzeniu zupki, a akurat mi się owsianka skończyła więc Hanka nie zjadła dziś zupki....wcięła za to pół ugotowanej marchewki (dostała do rączki i sobie wcinała)... A teraz Mąż się Nią troszkę zajmuje, o 19 kąpiel i mam nadzieję, że ładnie zaśnie... a my ogarniemy mieszkanie, żeby na jutro i niedzielę nie mieć za dużo roboty i po prostu odpocząć... Gosia, masz rację, taki maluszek wtulony w mamę baaardzo słodko wygląda. No i po przeczytaniu "Zasypianie bez płaczu" nie boję się jakoś szczególnie przenosin na duże łóżko i do własnego pokoju |
|
|
|
#4759 |
|
Zakorzenienie
|
Cisza bo mniej czasu mamy
![]() A ja jutro jadę do mamy na 60 urodziny i wracam dopiero w niedzielę popołudniu |
|
|
|
#4760 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
A jak nie,to czy warto kupic?
|
|
#4761 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny!
Byliśmy dziś z Piotrusiem u mojej siostry...robiła porządek z zabawkami więc się nam dostał cały wór zabawek! ![]() Piotruś właśnie siedzi na macie i mnie zaczepia a jak się spojrzę to zaczyna się chichrać! Rybka - miłej podróży!!! nie wyobrażam sobie takiego pakowania z dzieckiem
|
#4762 |
|
Zadomowienie
|
dobry wieczór
*Mateuszek sie bawi ze mna w chowanego, chowa sie za firanka i chichra, ja pytam gdzie jest Mateuszek on po jakims czasie wyglada i tak w kolko, niezly ma ubaw z tego )z mniej radosnych wiesci to Mateuszek ma zsypane całe plecki i brzuszek w jakies wysypce, nieladnie to wyglada, boje sie ,ze to jakas zakaźna choroba rozyczka, albo odra, oby nie ,jutro pojedziemy do lekarza.
|
#4763 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki,zeby to nie bylo nic powaznego!
|
|
#4764 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A my dziś Hani przystawiliśmy część narożnika do naszego łóżka a wynieśliśmy łóżeczko i Młoda była w ciężkim szoku - ale zasnęła, choć dziś coś Jej ewidentnie przeszkadzało i strasznie mnie gryzła podczas jedzenia... A tak w ogóle, to podczas usypiania padł też mój Mąż... i tak sobie śpią... |
|
|
|
|
#4765 |
|
Zadomowienie
|
wlasnie nic nowego nie jadł, no chyba ze dwa dniw czesniej jogurt nestle, moze to od tego, aleto takie gdybanie, zobacze rano czy sie rozprzestrzeniło..
|
#4766 | |
|
Zakorzenienie
|
wtedy miałyśmy luz blues
![]() Cytat:
![]() dzisiaj nawet dzień w granicach marudzenia. Pojechaliśmy na zakupy, Oskar był nawet grzeczny. Kupiliśmy mu ładną kurteczkę taką na jesień i na lekką zimę. Bo jak będzie mroźna to mamy kombinezon. Oskar miał dziś 2 drzemki - pierwsza od 9-9.45 a druga od 12.30-13.10. o 18.45 kąpiel a o 19.10 zaczęłam usypiać i mój synek zasnął w 5 min w łóżeczku (fakt musiałam posmarować dziąsła i pobujać w łóżeczku) Pospał ładnie z 45min a potem pobudka, ale spać mu się nadal chciało i uspałam i przez ok. godz latałam co 5-10min bo budził się z płaczem ;/ |
|
|
|
|
#4767 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zeby zlazla wysypka!Cytat:
Julcia spi od pol h - dzisiaj pozno, bo od 17do 18 miala drzemke, nie przetrzymalabym jej za chiny od 14 do 19. Ma stan podgoraczkowy, dalam nurofen w razie w. Zasypiala pol h. Julcia daje buziaczka - trzeba sie co prawda naprosic ale daje ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- czy ktoras z Was ma taka spacerowke? http://www.ebay.de/itm/130807294232?...#ht_500wt_1414 szukam takiej malej po zlozeniu, bo mam tesciowej auto(mala mazda) i tam jak wsadzam swoj wozek to musze kola sciagac i mnie to juz meczy a za dwa mce bede miala jej auto ciagle, no i luty/marzec zmieniamy fotelik dla malej wiec nie bede wozic calej spacerowki maxi cosi bo osobno stelaz i osobno siedzisko(teraz z fotelikiem 0+ nie ma tego problemu bo wpinam go w stelaz wozka ) ... podobny wozek wczoraj ogladalam skladal sie na wasko i malo miejsca zajmowal, ten jest niby podobny ale nie wiem czy sklada sie tak samo....
|||
|
|
|
#4768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4769 |
|
Zadomowienie
|
Emigra, nie... Hania dostała duże łóżko w naszej sypialni... bo w łóżeczku się strasznie często wybudzała więc dostawiliśmy część narożnika a łóżeczko zostało eksmitowane do innego pokoju... No i dzięki temu Hania nie zajmuje naszej powierzchni sypialnej a śpi blisko i może się przytulić. Zobaczymy jak się sprawdzi to rozwiązanie.
A tak w ogóle, to powodzenia w pakowaniu i spokojnej podróży... |
|
|
|
#4770 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Hej
Podczytuję co tam na wątku, ale z czasem krucho...Widzę, że nasze dzieciaczki rosną ![]() Zia, u nas też po ząbkach nawet śladu...Już mysleliśmy, że coś się wykluje bo nocki płaczliwe, ślinotok itp ale objawy ustały a ząbka ni widu, ni słuchu (a codziennie sprawdzam łyżeczką hihi). Matylda uregulowała sobie ładnie pory drzemek i snu, ale i tak zdarzają się wahanai od normy. Dziś wstała np o 7.30, choć poszął spać pózniej, więć automatycznie poprzestawiały nam się pory drzemek i posiłków. Cytat:
Konia, u nas rozplanowanie i jadłospis są bardzo podobne. "Długie" karmienie cycem także trwa 10 min heheh w porównaniu do godziny kilka miesięcy temu ![]() Podobnie jak Gosia, karmię jednak na żądanie, także w nocy. Nie mamy ząbków, więc nie boję się, że im to zaszkodzi. Nasze karmienie wygląda obecnie tak: 8-9- cyc (wtedy z reguły Matylda wstaje na dzień) 12-12.30-obiadek, Matylda zjada słoiczek mniej więcej 3/4 dużego, sporadycznie więcej. Do tego czasem malutka chrupka. Czasem po 30min do godż. cyc do popicia. 16-deserek-ok 100 ml ze słoiczka i do tego kawałki świezego w specjalnym smoczku. Do tego co drugi dzień pół żółtka. 17-cyc 20-kaszka 120 ml plus troszke owocu jeśli było ich mało w ciagu dnia, albo jogurcik, cyc do popicia 23-cyc Pożniej w ciągu nocy często daję cyca jak się przebudzi np ok 2, 3, 5. Czesto tylko chodzi o pare lykow lub uspokojenie sie. Jak na razie ide schematem żywienia, niedlugo wprowadzimy w porze obiadku takze zupke. Staram sie miec regularnosc w posilkach, nie karmie na sile, daje tylko tyle ile Matylda chce zjesc. Wydaje mi sie , ze dziewczynki moga zjadac mniej niz chlopcy, ale nie jestem pewna. Cyca zaczne ograniczac w nocy jak wyjda nam zeby, a poki co daje na zadanie. Wiecej stałych posiłków planuje wprowadzic po 1 roku, a cyca wtedy np tylko rano i wieczorem. Idę Was podczytac, bo zalaczylam wizaz po poludniu i od tego czasu nie mam kiedys zasiasc. Aha, posiadaczki ipadów, na edziecko można sciągnać darmową aplikację na to czasopismo, i w tym są 3 numery do poczytania gratis, wersja rozszerzona w porównaniu do papierowego wydania
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.

nakarmilam ja i wzielam do siebie, bo sie wiercila, ale zasnela i pospalysmy prawie do 7 

) usłyszałam pierwsze MAMA

*
zeby zlazla wysypka!