Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-23, 07:52   #4741
joanaros
Zakorzenienie

Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012

gosia tytuł bardzo adekwatny

U mnie do północy super bo obudziła się tylko raz. Potem też nieźle pamiętam pobudkę o 3 na jedzenie a potem dopiero o 6
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 07:56   #4742
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

karolca moj wiecej kleczy niz stoi
gosia i qkatarzynka jak wasze dzieci zaczna raczkowac to docenice czasy jak sie nie przemieszczaly
Stary 2012-11-23, 08:06   #4743
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Moja niunka dziś zaczęła sama siadać jak ja ją kocham

Jutro pakowania ciąg dalszy, mam tylko jeden bagaż, więc nie jest łatwo
Gdybym nie dała rady już tu zajrzeć, to odezwę się z Polski.
Buzki

Dzień dobry
u Nas pobudka na jedzenie o 22, 1, o 3 musiałam zabrać już do Nas i pospaliśmy do 7.
Oskar już po śniadaniu zjadł 200ml kleiku.
I zaczyna już być marudny więc chyba zaczyna mi się dzień jak wczoraj
Stary 2012-11-23, 08:07   #4744
emigra
Zakorzenienie

czesc mamuski, az sie boje napisac jak dzisiaj nocka minela - boje sie ze czar prysnie zasnela z wielkim bolem po godzinie usypiania w lozeczku, o 23 ja nakarmilam, spala ciagiem, bez zadnego przebudzania do 4 nakarmilam ja i wzielam do siebie, bo sie wiercila, ale zasnela i pospalysmy prawie do 7
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 09:03   #4745
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
gosia i qkatarzynka jak wasze dzieci zaczna raczkowac to docenice czasy jak sie nie przemieszczaly
Samo raczkowanie to jeszcze pikus. Ale wlazenie w kazdy kat i samodzielne wstawanie przy wszystkim czego sie zlapie.
Ale dobrze, niech sobie trenuja. Nie narzekam na "samodzielnosc" mojego dziecka

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 09:11   #4746
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Hejka

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja tez mam propozycje tytulu:

Nasze dzieci swiat poznaja,a mamusiom spac nie daja.

Super!W koncu troche rozrywki kazdemu sie nalezy
O,randka z mezem.Super
Gosia strzał w dziesiątkę z tym tytułem

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
czesc mamuski, az sie boje napisac jak dzisiaj nocka minela - boje sie ze czar prysnie zasnela z wielkim bolem po godzinie usypiania w lozeczku, o 23 ja nakarmilam, spala ciagiem, bez zadnego przebudzania do 4 nakarmilam ja i wzielam do siebie, bo sie wiercila, ale zasnela i pospalysmy prawie do 7
Moja wczoraj po raz pierwszy miała problem żeby zasnąć w końcu ją uśpiłam we wózku i po 10 minutach przeniosłam do łóżeczka ale jak sie położyłam spać o 23,30 to moja panna się obudziła więc jestem zła jak osa potem o 5 zauważyłam że ma kupkę wiec ja przewinęłam ale potem już nie mogłam zasnąć

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 10:04   #4747
gosia261282
Gang Iren

Dzien dobry!

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
No pewnie tak
Z tym,ze ja ci powiem,ze zle nie wspominam kiedy Wiki zaczela raczkowac czy chodzic.Oprocz kolek we wczesnym niemowlectwie mialam egzemplarz latwy w obsludze.Obylo sie bez guzow nabitych itd.Jak jej sie powiedzialo,ze nie wolno to odpuszczala.Z Erykiem moze byc inaczej,Radek twierdzi,ze on bedzie lobuziak.No,a zlosc to juz potrafi pokazac.Wali wtedy nogami,krzyczy i brzuch wypina.Ale generalnie jest pogodny-w dzien,bo w nocy to inna bajka

Cytat:

To trzymam kciuki,zeby kolejne nocki tez takie byly!

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Moja wczoraj po raz pierwszy miała problem żeby zasnąć w końcu ją uśpiłam we wózku i po 10 minutach przeniosłam do łóżeczka ale jak sie położyłam spać o 23,30 to moja panna się obudziła więc jestem zła jak osa potem o 5 zauważyłam że ma kupkę wiec ja przewinęłam ale potem już nie mogłam zasnąć
Stary 2012-11-23, 10:25   #4748
MoniaHan
Wtajemniczenie

czesc Dziewczyny

Joanaros super ze u Was nocki juz lepsze - oby tak juz zostalo to troche odpoczniesz w koncu!!

Rybka szczesliwego lotu i brawa dla Nadii za siedzenie

Nikki super tutuly, Gosia Twoj pomysl na tytul to wybitnie trafiony w dyche

u nas dzieki Bogu nocka bez migracji po lozku, wczoraj Hania byla tak marudna ze juz wymiekalam, zabralam ja po 17 do sypialni, troche przemylam, bo nie kapalam jej od niedzieli ze wzgledu na goraczke, marudzila bardzo, dalam cyca i ojej jaka byla radosc, jakie mruczenie poczytalysmy ksiazeczki, wlaczylam kolysanki i nagrana tez byla bajka jakas do sluchania i tam zaczeli rozmawiac i spiewac piosenki i tak na odczep odlozylam Hanie do lozeczka i zaczelam bujac a z kolderki zrobilam jej na chwile baldachim, ktory opadl po chwili, bujalam ja - nie marudzila, wiec zaczelam czytac ksiazke w telefonie, patrze a Hania zamyka oczka zdziwilam sie jak nie wiem co, zasnela na godzine, dalam jej cyca, i zasnela na druga godzine i pozniej juz musialam isc na gore i wziac ja do lozka, w sumie to i tak chcialam aby jak najwiecej pila bo usta ma troche suche, ale juz je troche lepiej.spala wlasciwie bez pobudki 12h, tzn dorywala sie do cycka pewnie kilka dobrych razy w nocy, ale ze bar mleczny otwarty cala noc to sie dobierala i spala dalej. juz wlasnie sie obudzila po pierwszej drzemce.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 10:28   #4749
Mravka
Zadomowienie

Siemanko!
Moje Tornado zasneło chyba w 2 sek na swoją pierwsza drzemke (i oby trwała jak najdłuzeeej)

Cytrynka jak tam gluty Wiktora? dalej się meczycie,czy już sytuacja opanowana

gkatarzynka ja po CC i powiem Ci,ze tez ostatnio odczuwam jakieś dziwne rwanie w tej okolicy. Tez sobie tlumaczyłam,że to na pogode

Wlasnie wczoraj dotarły do mnie łupy z all i stwierdzam, ze chyba jestem uzalezniona od zakupow (notabene tak jak Emigra z tego co widze ;p)
Pochwale się ,a co! czasem trzeba
http://allegro.pl/spodnie-zimowe-74-...773123867.html
http://allegro.pl/kurtka-coccodrillo...754455319.html
http://allegro.pl/hm-komplet-74-tygr...774099682.html
http://allegro.pl/hm-komplet-68-spod...774190473.html
http://allegro.pl/hm-sztruksowe-ogro...763109895.html

Przyznam, ze jakoś tu mi mniej żal wydac;p w stanie idealnym, a cena X razy mniejsza...

No to chyba sobie już popisałam, bo słysze jak Forest maltretuje komode przy łożeczku walac łapą z całej siły

aaaaaaaaaaa i co najważniejsze...dzis rano (6 była) usłyszałam pierwsze MAMA (choć to pewnie przypadek, ale serce me się uradowało)...Czekam na powtórek, bo dziad mały nie chciał więcej powiedzieć;p
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 10:30   #4750
gkatarzynka
Zadomowienie

Dzień dobry
I to naprawdę dobry, bo i nocka była dobra w końcu Hania spała od ok20 do ok4 bez żadnych pobudek, a na dobre obudziła się o 6.50 - czyli 10minut przed naszym budzikiem
Całą noc spała z nami i są tego efekty... chyba już tak zostanie... robimy Jej dziś dostawkę do naszego łóżka- mamy taki stary narożnik i odkręcimy część i dostawimy do naszego łóżka, żeby Hania miała nas w zasięgu ręki a my żebyśmy mieli całe łózko dla nas, bo z Hanią się jednak robi troszkę mniej miejsca... Wiem, że potem może być ciężko Ją eksmitować do swojego pokoju, ale widocznie Hanka naprawdę potrzebuje naszej bliskości - bo nie wykorzystuje tego na maksa wisząc mi całą noc na piersi... Ona po prostu próbuje się wtulić jak tylko może we mnie i najchętniej spałaby trzymając mnie za rękę
Właśnie zaczęła pierwszą drzemkę więc idę Jej pazurki obciąć...

Cytrynka i Karolca, ja wiem, że jak zacznie raczkować a potem wchodzić wszędzie, to będzie ciężko, ale nie mogę się doczekać, bo tak jak Karoca napisałaś, samodzielność i nowe umiejętności cieszą niesamowicie...
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 10:35   #4751
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Hania a moja cora tez w sumie aniolkiem byla przez jakies 8 tyg miala poprzestawiany dzien z noca co prawda, ale spala sama, bylo spanie, jedzenie, aktywnosc i znow spanie, tez bylam zadowolona. a pozniej sie zaczela jazda na calego i tak jej zostalo i sie pogarsza mam wrazenie, bo wczesniej to przynajmniej cycek w nocy ja uspokajal i z nim sobie spala ( a ja glupia narzekalam ze musze na boku spac) a te dwie ostatnie noce to podrozuje po calym lozku a ja spac nie moga kompletnie. ...a ona jeszcze siadac samodzielnie nie zaczela nawet, to najlepsze chyba jeszcze przede mna.
Ja Ci powiem że przestaję mieć nadzieję na to że się wyśpię kiedykolwiek
Ja kiedyś narzekałam że się budzi o 2 na jedzenie..jakby nie mogła do tej 4 pospać Teraz cieszę się jak prześpię ciągiem 3 godz.
Moja też ma takie noce...właśnie taka za mną. Ona śpi - ale przy tym : łazi, siada, wstaje, wchodzi na mnie..i nic nie zrobisz...bo ona śpi , nie płacze, nie chce jeść, nie che pić, nie chce smoka. Śpi z tym że co 5 min zmienia pozycję ... a ja leżę i kontroluję żeby nie spadła

Cytat:
Ja tez mam propozycje tytulu:

Nasze dzieci swiat poznaja,a mamusiom spac nie daja.
No jak dla nie, niestety, idealny
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 10:39   #4752
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Siemanko!
Moje Tornado zasneło chyba w 2 sek na swoją pierwsza drzemke (i oby trwała jak najdłuzeeej)

Cytrynka jak tam gluty Wiktora? dalej się meczycie,czy już sytuacja opanowana

gkatarzynka ja po CC i powiem Ci,ze tez ostatnio odczuwam jakieś dziwne rwanie w tej okolicy. Tez sobie tlumaczyłam,że to na pogode

Wlasnie wczoraj dotarły do mnie łupy z all i stwierdzam, ze chyba jestem uzalezniona od zakupow (notabene tak jak Emigra z tego co widze ;p)

Przyznam, ze jakoś tu mi mniej żal wydac;p w stanie idealnym, a cena X razy mniejsza...

No to chyba sobie już popisałam, bo słysze jak Forest maltretuje komode przy łożeczku walac łapą z całej siły

aaaaaaaaaaa i co najważniejsze...dzis rano (6 była) usłyszałam pierwsze MAMA (choć to pewnie przypadek, ale serce me się uradowało)...Czekam na powtórek, bo dziad mały nie chciał więcej powiedzieć;p
hehe ja uzalezniona jestem od ebay'a, masakra juz sie gubie co i kiedy kupilam, a szafa malej peka w szwach
fajne lupy!! uwielbiam hm
3270g, 47 cm
Stary 2012-11-23, 10:50   #4753
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

u nas dzieki Bogu nocka bez migracji po lozku, wczoraj Hania byla tak marudna ze juz wymiekalam, zabralam ja po 17 do sypialni, troche przemylam, bo nie kapalam jej od niedzieli ze wzgledu na goraczke, marudzila bardzo, dalam cyca i ojej jaka byla radosc, jakie mruczenie poczytalysmy ksiazeczki, wlaczylam kolysanki i nagrana tez byla bajka jakas do sluchania i tam zaczeli rozmawiac i spiewac piosenki i tak na odczep odlozylam Hanie do lozeczka i zaczelam bujac a z kolderki zrobilam jej na chwile baldachim, ktory opadl po chwili, bujalam ja - nie marudzila, wiec zaczelam czytac ksiazke w telefonie, patrze a Hania zamyka oczka zdziwilam sie jak nie wiem co, zasnela na godzine, dalam jej cyca, i zasnela na druga godzine i pozniej juz musialam isc na gore i wziac ja do lozka, w sumie to i tak chcialam aby jak najwiecej pila bo usta ma troche suche, ale juz je troche lepiej.spala wlasciwie bez pobudki 12h, tzn dorywala sie do cycka pewnie kilka dobrych razy w nocy, ale ze bar mleczny otwarty cala noc to sie dobierala i spala dalej. juz wlasnie sie obudzila po pierwszej drzemce.
za ladne spanie dla Hani!

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość

Super zakupy!
I za pierwsze MAMA

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Wiem, że potem może być ciężko Ją eksmitować do swojego pokoju, ale widocznie Hanka naprawdę potrzebuje naszej bliskości - bo nie wykorzystuje tego na maksa wisząc mi całą noc na piersi... Ona po prostu próbuje się wtulić jak tylko może we mnie i najchętniej spałaby trzymając mnie za rękę

Ale jakie to slodkie nie?

Cytat:
hehe ja uzalezniona jestem od ebay'a, masakra juz sie gubie co i kiedy kupilam, a szafa malej peka w szwach
Mam to samo
Ale juz caly tydzien nic na eBayu nie kupilam,az listonosz sie dziwil
Stary 2012-11-23, 12:32   #4754
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Mravka katar opanowany a ja nadal mam twoja tortownice i lyzeczke Robsona
i super zakupy
Stary 2012-11-23, 17:36   #4755
MoniaHan
Wtajemniczenie

wow!!! 5godzin cisza na forum!!!

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 17:52   #4756
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
A jak w ciazy bylysmy to chyba ani 5 minut ciszy nie bylo
Stary 2012-11-23, 17:53   #4757
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
chyba odsypiaja dziewczyny z dzieciaczkami Jula ma wlasnie drzemke od 17 Ja zrobilam obiad i siedzimy z mezem przed tv
3270g, 47 cm
Stary 2012-11-23, 18:17   #4758
gkatarzynka
Zadomowienie

Haha... to prawda... w ciąży jak czasem mnie nie było na forum pół dnia, to potem ciężko było to nadrobić... teraz zdecydowanie łatwiej

A nasz dzionek w miarę spokojny... Hania, mimo remontu u sąsiada miała dwie drzemki, które trwały: pierwsza półtorej godziny a druga godzinę i 15minut więc jest nieźle...
Jedynie odmówiła dziś współpracy przy jedzeniu zupki, a akurat mi się owsianka skończyła więc Hanka nie zjadła dziś zupki....wcięła za to pół ugotowanej marchewki (dostała do rączki i sobie wcinała)...
A teraz Mąż się Nią troszkę zajmuje, o 19 kąpiel i mam nadzieję, że ładnie zaśnie... a my ogarniemy mieszkanie, żeby na jutro i niedzielę nie mieć za dużo roboty i po prostu odpocząć...

Gosia, masz rację, taki maluszek wtulony w mamę baaardzo słodko wygląda. No i po przeczytaniu "Zasypianie bez płaczu" nie boję się jakoś szczególnie przenosin na duże łóżko i do własnego pokoju
Stary 2012-11-23, 18:26   #4759
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cisza bo mniej czasu mamy i tak to już chyba będzie

A ja jutro jadę do mamy na 60 urodziny i wracam dopiero w niedzielę popołudniu:ju pi:

Stary 2012-11-23, 19:17   #4760
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Gosia, masz rację, taki maluszek wtulony w mamę baaardzo słodko wygląda. No i po przeczytaniu "Zasypianie bez płaczu" nie boję się jakoś szczególnie przenosin na duże łóżko i do własnego pokoju
A masz to moze w formie elektronicznej?
A jak nie,to czy warto kupic?
Stary 2012-11-23, 19:39   #4761
karo_z
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny!

Byliśmy dziś z Piotrusiem u mojej siostry...robiła porządek z zabawkami więc się nam dostał cały wór zabawek!

Piotruś właśnie siedzi na macie i mnie zaczepia a jak się spojrzę to zaczyna się chichrać!

Rybka - miłej podróży!!!
nie wyobrażam sobie takiego pakowania z dzieckiem
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 20:04   #4762
tynka88
Zadomowienie

dobry wieczór *

Mateuszek sie bawi ze mna w chowanego, chowa sie za firanka i chichra, ja pytam gdzie jest Mateuszek on po jakims czasie wyglada i tak w kolko, niezly ma ubaw z tego)

z mniej radosnych wiesci to Mateuszek ma zsypane całe plecki i brzuszek w jakies wysypce, nieladnie to wyglada, boje sie ,ze to jakas zakaźna choroba rozyczka, albo odra, oby nie ,jutro pojedziemy do lekarza.

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 20:10   #4763
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!

Byliśmy dziś z Piotrusiem u mojej siostry...robiła porządek z zabawkami więc się nam dostał cały wór zabawek!

Piotruś właśnie siedzi na macie i mnie zaczepia a jak się spojrzę to zaczyna się chichrać!
Super!

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość

z mniej radosnych wiesci to Mateuszek ma zsypane całe plecki i brzuszek w jakies wysypce, nieladnie to wyglada, boje sie ,ze to jakas zakaźna choroba rozyczka, albo odra, oby nie ,jutro pojedziemy do lekarza.
A moze zjadl cos i od tego go wysypalo
Trzymam kciuki,zeby to nie bylo nic powaznego!
Stary 2012-11-23, 20:10   #4764
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
A masz to moze w formie elektronicznej?
A jak nie,to czy warto kupic?
Gosia, nie mam niestety.... książkę miałam pożyczoną od koleżanki i bardzo poważnie myślę nad kupnem... choć narazie dużo pamiętam, bo podejście autorów bardzo jest zbliżone do mojego intuicyjnego...
A my dziś Hani przystawiliśmy część narożnika do naszego łóżka a wynieśliśmy łóżeczko i Młoda była w ciężkim szoku - ale zasnęła, choć dziś coś Jej ewidentnie przeszkadzało i strasznie mnie gryzła podczas jedzenia...

A tak w ogóle, to podczas usypiania padł też mój Mąż... i tak sobie śpią...
Stary 2012-11-23, 20:18   #4765
tynka88
Zadomowienie

wlasnie nic nowego nie jadł, no chyba ze dwa dniw czesniej jogurt nestle, moze to od tego, aleto takie gdybanie, zobacze rano czy sie rozprzestrzeniło..

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 20:51   #4766
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
A jak w ciazy bylysmy to chyba ani 5 minut ciszy nie bylo
wtedy miałyśmy luz blues

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Cisza bo mniej czasu mamy i tak to już chyba będzie

A ja jutro jadę do mamy na 60 urodziny i wracam dopiero w niedzielę popołudniu:ju pi:
wszystkiego najlepszego dla mamy

dzisiaj nawet dzień w granicach marudzenia.
Pojechaliśmy na zakupy, Oskar był nawet grzeczny. Kupiliśmy mu ładną kurteczkę taką na jesień i na lekką zimę. Bo jak będzie mroźna to mamy kombinezon.
Oskar miał dziś 2 drzemki - pierwsza od 9-9.45 a druga od 12.30-13.10.
o 18.45 kąpiel a o 19.10 zaczęłam usypiać i mój synek zasnął w 5 min w łóżeczku (fakt musiałam posmarować dziąsła i pobujać w łóżeczku) Pospał ładnie z 45min a potem pobudka, ale spać mu się nadal chciało i uspałam i przez ok. godz latałam co 5-10min bo budził się z płaczem ;/
Stary 2012-11-23, 21:09   #4767
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!

Rybka - miłej podróży!!!
nie wyobrażam sobie takiego pakowania z dzieckiem
jeszcze jadac autem to luzik - ja pokowalam po prostu wszystko :d ale do samolotu tez sobie nie wyobrazam
Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
dobry wieczór *

Mateuszek sie bawi ze mna w chowanego, chowa sie za firanka i chichra, ja pytam gdzie jest Mateuszek on po jakims czasie wyglada i tak w kolko, niezly ma ubaw z tego)

Julcia tak robi z tetra - naklada sobie na glowe, ja pytam ''a gdzie jest Juleczka'' ona odkrywa krzycze ''akuku'' i sie chichra

zeby zlazla wysypka!
Cytat:
Gosia, nie mam niestety.... książkę miałam pożyczoną od koleżanki i bardzo poważnie myślę nad kupnem... choć narazie dużo pamiętam, bo podejście autorów bardzo jest zbliżone do mojego intuicyjnego...
A my dziś Hani przystawiliśmy część narożnika do naszego łóżka a wynieśliśmy łóżeczko i Młoda była w ciężkim szoku - ale zasnęła, choć dziś coś Jej ewidentnie przeszkadzało i strasznie mnie gryzła podczas jedzenia...

A tak w ogóle, to podczas usypiania padł też mój Mąż... i tak sobie śpią...
czyli Hania przeniesiona do swojego pokoju, dobrze rozumiem?

Julcia spi od pol h - dzisiaj pozno, bo od 17do 18 miala drzemke, nie przetrzymalabym jej za chiny od 14 do 19. Ma stan podgoraczkowy, dalam nurofen w razie w. Zasypiala pol h.

Julcia daje buziaczka - trzeba sie co prawda naprosic ale daje soczystego hi hi

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

czy ktoras z Was ma taka spacerowke? http://www.ebay.de/itm/130807294232?...#ht_500wt_1414

szukam takiej malej po zlozeniu, bo mam tesciowej auto(mala mazda) i tam jak wsadzam swoj wozek to musze kola sciagac i mnie to juz meczy a za dwa mce bede miala jej auto ciagle, no i luty/marzec zmieniamy fotelik dla malej wiec nie bede wozic calej spacerowki maxi cosi bo osobno stelaz i osobno siedzisko(teraz z fotelikiem 0+ nie ma tego problemu bo wpinam go w stelaz wozka) ... podobny wozek wczoraj ogladalam skladal sie na wasko i malo miejsca zajmowal, ten jest niby podobny ale nie wiem czy sklada sie tak samo....
3270g, 47 cm
Stary 2012-11-23, 21:21   #4768
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
wtedy miałyśmy luz blues

wszystkiego najlepszego dla mamy

dzisiaj nawet dzień w granicach marudzenia.
Pojechaliśmy na zakupy, Oskar był nawet grzeczny. Kupiliśmy mu ładną kurteczkę taką na jesień i na lekką zimę. Bo jak będzie mroźna to mamy kombinezon.
Oskar miał dziś 2 drzemki - pierwsza od 9-9.45 a druga od 12.30-13.10.
o 18.45 kąpiel a o 19.10 zaczęłam usypiać i mój synek zasnął w 5 min w łóżeczku (fakt musiałam posmarować dziąsła i pobujać w łóżeczku) Pospał ładnie z 45min a potem pobudka, ale spać mu się nadal chciało i uspałam i przez ok. godz latałam co 5-10min bo budził się z płaczem ;/
A teraz mamy za☠☠☠☠☠☠☠ to tak trochę po poznańsku ale mam wisielczy humor po usypianiu dzieci

Stary 2012-11-23, 21:22   #4769
gkatarzynka
Zadomowienie

Emigra, nie... Hania dostała duże łóżko w naszej sypialni... bo w łóżeczku się strasznie często wybudzała więc dostawiliśmy część narożnika a łóżeczko zostało eksmitowane do innego pokoju... No i dzięki temu Hania nie zajmuje naszej powierzchni sypialnej a śpi blisko i może się przytulić. Zobaczymy jak się sprawdzi to rozwiązanie.

A tak w ogóle, to powodzenia w pakowaniu i spokojnej podróży...
Stary 2012-11-23, 21:26   #4770
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Hej

Podczytuję co tam na wątku, ale z czasem krucho...Widzę, że nasze dzieciaczki rosną

Zia, u nas też po ząbkach nawet śladu...Już mysleliśmy, że coś się wykluje bo nocki płaczliwe, ślinotok itp ale objawy ustały a ząbka ni widu, ni słuchu (a codziennie sprawdzam łyżeczką hihi).

Matylda uregulowała sobie ładnie pory drzemek i snu, ale i tak zdarzają się wahanai od normy. Dziś wstała np o 7.30, choć poszął spać pózniej, więć automatycznie poprzestawiały nam się pory drzemek i posiłków.

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Hej,

moja jest starsza o tydzień z groszem, je tak :
6-7 cyc ( 1o minut)

ok.9-10 kaszka 150 ( albo jogurt był 120 , albo kaszka z owocem, sam owoc )
spanie ok.2 godzin
po spaniu ok. 12 cyc ( ale to taki do popicia , nie długie posiedzenie jak rano)

14 obiadek 180 ml ( plus parę łyków cyca)

16 troszkę cyca i spanko z godzinę maks

17 owoc lub jogurt ( zależy co było rano)

19 cyc , długie posiedzenie ( ok. 10 minut)

wszystkie ww sprawy +/- 20-30 minut
do 7 miecha spała całe nocki, teraz ma przebudzenie jedno kolo 2-3 na parę łyków picia, może to od kataru, bo oddycha buzią i pewnie ją suszy ...w każdym bądź razie wypija troszkę i śpi dalej ( z butli to było 40 ml, została z Mamą na noc i dostała z butli tyle i więcej nie chciała)

Konia, u nas rozplanowanie i jadłospis są bardzo podobne. "Długie" karmienie cycem także trwa 10 min heheh w porównaniu do godziny kilka miesięcy temu
Podobnie jak Gosia, karmię jednak na żądanie, także w nocy. Nie mamy ząbków, więc nie boję się, że im to zaszkodzi.
Nasze karmienie wygląda obecnie tak:

8-9- cyc (wtedy z reguły Matylda wstaje na dzień)

12-12.30-obiadek, Matylda zjada słoiczek mniej więcej 3/4 dużego, sporadycznie więcej. Do tego czasem malutka chrupka. Czasem po 30min do godż. cyc do popicia.

16-deserek-ok 100 ml ze słoiczka i do tego kawałki świezego w specjalnym smoczku. Do tego co drugi dzień pół żółtka.

17-cyc

20-kaszka 120 ml plus troszke owocu jeśli było ich mało w ciagu dnia, albo jogurcik, cyc do popicia

23-cyc

Pożniej w ciągu nocy często daję cyca jak się przebudzi np ok 2, 3, 5. Czesto tylko chodzi o pare lykow lub uspokojenie sie.

Jak na razie ide schematem żywienia, niedlugo wprowadzimy w porze obiadku takze zupke. Staram sie miec regularnosc w posilkach, nie karmie na sile, daje tylko tyle ile Matylda chce zjesc.
Wydaje mi sie , ze dziewczynki moga zjadac mniej niz chlopcy, ale nie jestem pewna. Cyca zaczne ograniczac w nocy jak wyjda nam zeby, a poki co daje na zadanie. Wiecej stałych posiłków planuje wprowadzic po 1 roku, a cyca wtedy np tylko rano i wieczorem.

Idę Was podczytac, bo zalaczylam wizaz po poludniu i od tego czasu nie mam kiedys zasiasc.
Aha, posiadaczki ipadów, na edziecko można sciągnać darmową aplikację na to czasopismo, i w tym są 3 numery do poczytania gratis, wersja rozszerzona w porównaniu do papierowego wydania
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości