|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Cytat:
|
|
|
|
|
#4772 | ||
|
Rozeznanie
|
Mój maluszek znowu od paru dni tak pięknie zasypia sam!
naje się, położe go do łóżeczka i czekam ![]() jeszcze tylko niech znowu zacznie tak spać min 6 h w nocy bez pobudki to już w ogóle będę happy! Cytat:
Cytat:
![]() a ja też zazwyczaj tak do 24 muszę latać do Piotrusia co chwile, bo się budzi, a raczej przez sen siada i płacze...muszę go położyć i dać smoczka...a jak smoczek nie pomaga to daje cyca...mimo że raczej nie jest głodny, no ale cóż...inaczej nie zaśnie spokojnie z powrotem... kurcze...muszę jeszcze ciasto upiec :/ jutro mam gości do niedzieli...miałam zamiar upiec sernik ale właśnie się dowiedziałam że szwagierka już ma w piecu taki sam... ( do niej idziemy w niedzielę na kawę z tymi gośćmi) eh...trudno...nie mam pomysłu ani składników na inny
|
|
#4773 |
|
Gang Iren
|
Co do jedzenia,to Eryk ostatnio cos niechetnie je obiadki i to te,ktore najbardziej mu smakowaly.Nie wiem czemu
![]() No i od kilku dni je po kilka lyzeczek obiadku.Moze on wyrasta z dzieciowego jedzenia,bo nam to w talerze zaglada Ostatnio rzucil sie na moj jogurt,jak jadlam obok niego i zjadl mi prawie caly...
|
#4774 | |
|
Zakorzenienie
|
Taaa, nawet w nocy ciszy nie bylo
![]() Cytat:
U mnie z tym jedzeniem jest podobnie. Jak widzi swoje to zje, ale niezbyt dużo. Wczoraj zjadla 2 nabierki domowej zupy ze świezej kapusty i 8 dużych kostek ziemniaka (rozgniecione). Dodam, że wcześniej zjadła prawie cały duzy sloiczek obiadku! Godzinę po obiedzie wypiła z obu piersi, i po dwóch godzinach od tego prawie caly jogurt (dziecięcy). Ale jogurt z mojego kubka jest smaczniejszy
|
|
#4775 |
|
Raczkowanie
|
Mravka, Emigra - dołączam do grona uzależnionych od zakupów przez internet
chociaż ostatnio staram się walczyć z nałogiem, ale to nie potrwa za długo bo Czaruś znowu wyrasta z kilku rzeczy ![]() No i nauczyłam listonosza żeby nie dzwonił dzwonkiem i teraz grzecznie puka do drzwi Mravka mamy taką samą kurteczkę już jakiś czas i bardzo ją lubię w ogóle lubię Coccodrillo a co do spania to Czaruś w nocy sobie zaplanował imprezę od godz 00.40 do ok. 1.15 i niczym mu nie można było tego z głowy wybić :/ Edytowane przez Furczak Czas edycji: 2012-11-23 o 22:30 |
|
|
|
#4776 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie właśnieOskar obudził się o 21.50 zjadł 180ml mleka i odłozony do łóżeczka płacz... posmarowałam dziąsełka uspokoił się ale marudził musiałam zabrać na ręcę aby się wtulił i wtedy dopiero zasnął... ehhh.. czeka mnie chyba kiepska nocka ;/ podejrzewam że chyba kolejne zęby idą. HAHA też piekłam dziś ciasto i to sernik bo jutro mamy gości. Ja lubię robić też ciasto Kubuś bo wg mnie jest szybkie i smaczne ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4777 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
baty mi się należą bo kilka dni mnie tu nie było....wpadłam w wir wysyłania cv kiedy tylko Morficzek miał drzemkę albo spał i zaglądałam tylko na FB...wysłałam z 50 cv i z jednego miejsca się odezwali ale to praca taka jak teraz tylko prywatnie i nie wiem czy bym chciała taką zmianę.. Mraveczka super zakupki dla Roba ![]() Tynka mam nadzieję, że ta wysypka to nic poważnego..może to jakieś uczulenie..ko Karo_z super że Piotruś ładnie sam zasypia ![]() Co do ciasta to ja mało ambitnie robię ale karpatkę na szybko...czyli herbatniki z dołu, z góry a pośrodku krem do karpatki taki na szybko że tylko mleko się wlewa i miksuje..całość do lodówki a następnego dnia tylko polewa czekoladowa na wierzch i jest git...rozpływa się w ustach..M się śmiał jak czekaliśmy na gości że takie ciasto to nie ciasto a potem wszyscy zajadali aż uszy się trzęsły w tym M hehe Morficzek kończy dziś 7 miesięcy i z tej okazji wystukałam prawa dolną jedynkę...a ja się zastanawiałam czemu wczoraj w nocy obudził się z płaczem i nie mogłam go uspokoić.. A ostatnio ulubiona pozycja to na czworaka i bujanko
|
|
|
|
#4778 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To ciasto Kubuś to to co mi wysłałaś przepis i je jadłam u Ciebie? dobre...muszę go zrobić kiedyś ![]() oby te zębole wyszły już i był spokój! Cytat:
mnie to czeka na wiosnę...
|
|
#4779 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Gosiu te worki prozniowe o których mówisz kupuje w Pounlandzie za 1£ i to w princessy, kubusie... raz tak się spakowalam do pl, ale jednak wolę normalnie.Lecimy na półtora miesiąca, mąż doleci na święta i razem wrócimy na początku stycznia. MoniaHan i karo_z dziękuję Pakuje się tak, że wkładam 5 rzeczy swoich, resztę Nadii i się miescimy Dziś rano odkryłam górną lewą dwójkę, a więc mamy 7.zabka ![]() no dobra czas zmruzyc oko, bo niewiadomo co przyniesie noc ![]() do zobaczenia w Polsce
|
|
|
|
#4780 | ||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fajnie Morfik cwiczy przemieszczanie ![]() Cytat:
Tylko nie wiem jaka wielkosc masz,bo moje sa mega wielkie.O to na dlugo lecicie,super! Milego pobytu w Ojczyznie zycze! Gratki zabka!
|
|
#4781 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
U nas nocka dziwna, bo Hania obudziła się o 4 na karmienie, a potem wybudzała się z płaczem co chwilkę... no i nie chciała jeść a jak złapała pierś, to strasznie gryzła.. Zastanawiam się czy to nie zęby, ale już tyle czasu tłumaczę zachowanie Hani zębami... a tu ani jednego nie ma jeszcze... Zaraz położę Ją spać a ja zupkę ugotuję, a potem może się wybierzemy z Haniulkiem na zakupy, bo mi się pokończyły słoiczkowe zapasy... |
|
|
|
#4782 |
|
Zadomowienie
|
hej
nocka taka sobie, pobudka przed 3 i ponowne zasniecie po jekach, placzach, chadzaniu po calym domu na czworaka, jedzeniu i dlugim lulaniu o 4-30 i pospalismy do 8-15. kurcze u nas tez ostatnio jakis spadek apetytu, w porownaniu do tego co bylo wczesniej, zeby zjadl obiadek musze sie nieźle nakombinowac, a i tak czesto smieje sie i bziuka na mnie,ostatnie dni u nas wygladaja tak, ze po przbudzeniu Mateuszek nie chce jesc, zjada dopiero po 2 godzinach mleko okolo 180-210 mleka z 2 miarkami kaszki lub kleiku, pozniej łaskawie obiadek mały sloiczek lub jeszcze troche z duzego plus zoltko co drugi dzien, czasem po godzinie dwoch popije mlekiem 120-150 ml, deserek to owoce zmieszane z kaszka lub kleikiem i na noc mleczko 180-210 w miedzy czasie skubnie chrupke, wafla ryzowego, biszkopta.Mateuszek b duzo sie teraz rusza, wiec myslalam ,ze bedzie wiecej potrzebowal, no ale jak widac sa ciekawsze rzeczy niz jedzenie ![]() ![]() Flower teraz to juz tylko rzut beretem , az Morfik ruszy w świat ) brawo! )Zycze ,abys znalazla satysfakcjonujaca Cie prace i mogla do niej z ochota chodzic )Dziewczyny wy tak o tych ciastach,ze ja chyba TZ zaciagne do cukierni, bo mi narobilyscie ochoty na serniczek bo ja do pieczenia to nie bardzo
|
#4783 |
|
Wtajemniczenie
|
gkatarzynka u nas to samo - objawy zabkowania chyba juz 6 miesiecy trwaja a zebow nie widac.
Dziewczyny mam pytanie: jesli Wasze dzieciaki w nocy jedza mniej (np. te ktore budza sie raz/dwa razy na jedzenie, to maja bardziej sucha pieluszke rano? bo Hania dzis rano i kilka dni temu rano miala dosc sucha pieluche (po 12h) tak samo jak wczoraj miala drzemke 2h to tez po drzemce pielucha byla praktycznie sucha ale zrobila 2x siku podczas zmiany pieluchy. dzwonilam z tym we wtorek do lekarza ale powiedzial ze moze w nocy mniej je i mniej plynow przez to przyjmuje i dlatego mniej mokra pielucha - a jesli pozniej w ciagu dnia jest ok to nie ma sie czym martwic. a ja caly czas mam jakie sniepokoje ze ona moze sie troche odwodnila przez ta goraczke i za malo pije, a daje jej picie czesto - ale ona nie chce za bardzo pic. przyszedl dzis doidy cup, zaraz wyprobuje. Milej soboty
|
|
|
|
#4784 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a maluchy sie mecza! Nasza nocka super - mloda zasnela o 20.30 mniej wiecej, ladnie spala, ok 00:00 mleczko i pospala do prawie 6 Bylysmy juz na zakupach, pogadalysmy z dziadkiem przez skype i teraz mloda ma drzemke a ja biore sie za jakies porzadki. Dzisiaj na obiad bede robic risotto z grzybkami ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
moze Hania jest z tych ''niesikajacych'' w nocy, w konu i dorosli niektorzy musza siusiac w nocy a inni nie, obojetnie czy duzo pija czy malo. Na wszelki wypadek moze zrob jakies badania - mocz, krew, zebys sie uspokoila
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#4785 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Chyba już powoli problemy z brzuszkiem mijają...zaczęłam w nocy wodę dawać do picia a nie cyca ciągle i jest poprawa. Myśle ,ze ona była przejedzona. wyniki moczu ok Lena już waży 7700 także bardzo dużo ![]() lekarka we wtorek na szczepieniu powiedziała że ostatnio jakby jakaś asymetria a teraz jej się lepiej podoba i nic nie widzi , ale skierowanie do lekarza rehab. mamy więc we wtorek tam się udam. |
|
|
|
#4786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() w ogole to musze ja zwazyc a ciagle zapominam
||
|
|
|
#4787 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i też się wybudza z płaczem-ale tylko w nocy---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
ale powiem Ci ze nie wygląda, bo jest długaśna zresztą na zdjęciach widziałaś w k.
|
||
|
|
|
#4788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i super, że problemy mijają
|
|
#4789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4790 |
|
Wtajemniczenie
|
Tz pojechal odebrac komody, kupilismy dwie w dobrej cenie bo dwie za £45, na gumtree kupilismy bo sa tam czesto tansze rzeczy. takze moze w koncu sie pomiescimy z ubraniami, alez przydalaby mi sie duza wnekowa szafa na cala sciane w sypialni. tz ma juz zakaz kupowania sobie ubran bo juz ich za duzo a nie lubie trzymac ubran w ktorych sie nie chodzi a tylko miejsce zajmuja. takze szafa wnekowa nieduza i 3 komody w sypialni + wneka w korytarzu powinny naszej trojce wystarczyc na te ubrania wszystkie a tesciowa bedzie miala swoja komode u siebie w pokoju. teraz tak sobie mysle ze kiedys tyle sie miescilo w takich sciankach meblowych
fanka nie jestem ale praktyczne byly jednak
|
|
|
|
#4791 |
|
Zakorzenienie
|
może to moja wina bo kiedyś jak miała duży nawał to dawałam jej cycka nawet jak nie była głodna
![]() w ten sam dzień byliśmy u pediatry ![]() Emigra to brzydko ze nie masz dostępu do K. ![]() Ja skończyłam sprzątać -myłam okna i odkurzałam-teraz jest błysk TŻ pojechał odebrać auto od mechanika jak wróci to idziemy na pizze , bo nie chce mi się robić obiadu.
Edytowane przez Emilia211 Czas edycji: 2012-11-24 o 14:31 |
|
|
|
#4792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie nadazalam, a potem to juz wiesz jak bylo
|
|
|
|
#4794 |
|
Zakorzenienie
|
hehe ![]() a na którą miałaś? Lena mi kupę właśnie zrobiła po 4 dniach ale jakaaaaaaa a jak śmierdzi idę dupę umyć bo inaczej się nie da-parła i parła ![]() Emigra ---ja ostatnio nie zaglądam tam , bo więcej się tu dowiaduję
|
|
|
|
#4795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu wiecej mamusiek, to zawsze ktos cos doradzi ![]() Co do kupy to Julcia jakos tydzien, dwa temu taka strzelila ze body z bluzka bylo po pachy przes*ane odrazu wanna, a nie wiedzialam od czego zaczac, masakra. Pierwszy raz w zyciu sie tak obs*ala
|
|
|
|
#4796 |
|
Zakorzenienie
|
U nas nocka taka sobie,bo jak ja się kładłam spać mały się przebuddził i koło drugiej dawałam mu flache.Noi niedawno mały miał wypadek,że jak leciałam do niego to się trzęsłam :/ Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-11-24 o 17:57 |
|
|
|
#4797 |
|
Zakorzenienie
|
Flower to bujanie sie to strasznie fajne jest
![]() u nas noc masakryczna mlody obudzil sie po godzinie spania i strasznie plakal posmarowalam dziasla i dalam ibum w koncu i zasnal w wielkim bolem z nami a ja sie nie wyslapam znow :/
|
|
|
|
#4798 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4799 |
|
Zakorzenienie
|
karo,super że od paru dni mały Ci super zasypia
![]() Flower,brawo dla Morfika,za postępy i zęba. I coś jeszcze,ale zapomniałam |
|
|
|
#4800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.

Ostatnio rzucil sie na moj jogurt,jak jadlam obok niego i zjadl mi prawie caly...

a maluchy sie mecza! 

odrazu wanna, a nie wiedzialam od czego zaczac, masakra. Pierwszy raz w zyciu sie tak obs*ala
posmarowalam dziasla i dalam ibum w koncu i zasnal w wielkim bolem z nami a ja sie nie wyslapam znow :/