Banalne rzeczy których wasi faceci nie ogarniają. :) - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-23, 17:22   #121
Soso
Zakorzenienie

Dot.: Banalne rzeczy których wasi faceci nie ogarniają. :)

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Pytanie czy oni tego nie ogarniają czy nie ogarniają wg naszych babskich standardów?
ano własnie ;-))

Mój Tżet ogarnia raczej wszystko, aczkolwiek zdarzają sie sytuacje, w których mam wrażenie, ze mówię innym językiem. Ostatnio bylismy umówieni ze zaprzyjaźnionymi sąsiadami, że wpadniemy do nich, i obiecałam przygotować czekoladowy deser. Mój partner towarzyszył mi i pomagał w przygotowaniach, a że skończyła nam się sól morska, która miała być zwieńczeniem tego deseru , to poprosiłam, żeby podszedł do sklepu. Poszedł razem z sąsiadem, nauczona doświadczeniem niemalże wyboldowałam im, że ma być sol morska do czekolady! Jeszcze z Piotra i Pawła do mnie dzwonili upewnić się, czy na pewno morska, po czym wrócili dumni, dzierżąc w ręku sol, owszem i morską, ale czosnkową! Nie mam pytań. Czasem aż dziw mnie bierze, że z powodzeniem prowadzi milionowe kontrakty Choć swoją drogą, rozczuliło mnie to strasznie
Soso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 17:26   #122
awia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
Co do przykładu z planowanym remontem, to wg mnie chłopak nie bardzo widzi wlaściwie potrzebę takiego remontu, albo mu się tego remontu mieć nie chce (no bo wlaśnie wysiłek, zaplanowanie, sklepy, roboty, sprzątanie), albo jedno i drugie, w ostateczności nie zależy mu na stosunku ceny do jakości, lub w ogóle cenie czy jakości. Wątpię, żeby np. kupując samochód wziął pierwszy z brzegu. Ale to przecież nie oznacza, że jego żona nie umie mu wygonić lenia z tyłka i do marketu go za fraki wyciągnąć.
Heh, jest jeszcze inaczej. On uwaza ze dopiero jak wejdziemy do tego mieszkania to zacznie planowac remont bo bedzie to widzial. Problem jest taki, ze planowac trzeba teraz natychmiast bo jak wejdziemy to sie za ten remont trzeba czym predzej brac a nie wtedy dumac nad wyborem kafelków.
A samochód ja wybrałam - marke, model, obejrzelismy kilka, pojechalismy - kupilismy.

Mąz mój twierdzi że on wybierać nienawidzi i jemu to obojętne - czego ja co prawda nie rozumiem, ale niech mu będzie.
a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach
a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach

Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
awia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 17:26   #123
soffka
Rozeznanie

Cytat:
To po co dziewczyny - mające supermanów - czytacie ten wątek? Po to, żeby się zdenerwować, jakich my to mamy nieogarniętych TŻów? Jak mnie coś nie interesuje/nie dotyczy - nie czytam...
no właśnie ...

Poza tym to nie jest wątek pt. "Kto ma lepszego Tżta " tylko fajny wątek do śmiechu ale niektóre nie mogą wytrzymać i muszą pokazać "wyższość swojego Tżta nad innymi"

Brakuje jeszcze tylko komentarzy typu: rzuć go ! zostaw !

Jakoś nie chce mi się wierzyć, że Tżci tych narzekających tak od razu wpadają do domu i od razu rzucają się do gotowania, zmywania, sprzątania
soffka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 17:28   #124
Soso
Zakorzenienie

Swoja drogą nie mogłabym być z mężczyzną, który twierdzi, ze obsługa pralki go przerasta, wolę tych inteligentnych
Stary 2012-11-23, 17:44   #125
shure
Zadomowienie

Dzewczyny i chlopcy prosze was skonczmy te wywody na temat wlacania pralki i segregacji ubran!!
nie roztrzasajmy takich rzeczy

[*]
shure jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 17:44   #126
Papiszynka
Zakorzenienie

awia, strasznie Ci zazdroszczę! ja bym wybrała wszystko sama, ale ja uwielbiam takie tematy i im bardziej facetowi to obojętne, tym lepiej gorzej, jak on by był taki zapalony i Ty i byście się nie mogli dogadać, co do kafelek, bo każdy chciałby inne

Cytat:
Napisane przez margot003 Pokaż wiadomość
Mam
ale ok, nie musimy się tutaj tak spinać dziewczyny, luz mam wrażenie, że u niektórych jakaś irytacja i agresja się ujawnia, gdy ktoś ma inne zdanie co do ich TŻtów i poglądów na życie..
O

Cytat:
Napisane przez Soso Pokaż wiadomość
Swoja drogą nie mogłabym być z mężczyzną, który twierdzi, ze obsługa pralki go przerasta, wolę tych inteligentnych

Wiecie ja myślę, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Jeżeli dla mnie coś jest czynnością oczywistą i niezbędną do życia, to poprostu nie mogłabym się związać z kimś kto nie ma podobnych poglądów. Dla mnie wykonanie przelewu przez neta to codzienność, no nie wyobrażam sobie tego nie umieć, tak samo wysyłanie maili czy wstawianie tej nieszczęsnej pralki. To tak jakby mi facet powiedział, że nie umie umyć zębów no nie wiem, mój TŻ na szczęście jest mega zaradny i dzięki temu wątkowi go doceniłam

I to nie chodzi o to, żeby facet przejmował wszystkie obowiązki, tylko o świadomość, że jak będzie potrzeba, to wiem, że sobie poradzi, a nie że mi powie, że nie umie.
Papiszynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 18:06   #127
GhostInTheFog
Zadomowienie

GG do GhostInTheFog

Pralkę to mój ogarnia jak najbardziej Ma w domu jakaś taką dziwną, której ja z kolei nie ogarniam zupełnie.
- Mycie talerzy. Nie rozumie, ze talerz trzeba umyć też od doły, bo stojąc w zlewie mógł się pobrudzić O.o Tak samo ze szklankami, które perfidnie stawia na brudne talerze.
- Kiedyś nie rozumiał, ze lepiej polac płyn na gąbkę, a nie na szklankę.
- Nie rozumie, że trzeba zamykać drzwi do łazienki (bo inaczej ja wstając w nocy wale w nie głową. Za to mam ochote go ubić!)
- Nie rozumie dlaczego kurz na klawiaturze jest zły. No jak to? Jak piszesz i się dotyka palcami to ten kurz się ściera, nie?

Dochodzę do wniosku, ze zaskakująco dużo jednak rozumie i syfu w chacie nie robi oprócz tych wymienionych Za to jeśli chodzi o jakąs elektronikę, wbijanie gwoździ i tego typu prace to jest niezastąpiony
Stary 2012-11-23, 19:01   #128
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda170325 Pokaż wiadomość
Mój chłopak 'nie ogarnia' dwóch rzeczy
- jaka jest różnica między odcieniami tego samego koloru, np. czym się różni malinowy od różowego; dla niego to jeden i ten sam kolor. Chociaż ja przyznam szczerze, że sama nie rozumiem różnicy między kolorem ecru a beżowym (dla mnie to też jeden i ten sam kolor )
- czemu podobają mi się niektórzy aktorzy (np. Daniel Craig)
Z kolorami u nas też problem, z aktorami również (mój ukochany Alan Rickman ma, cytuję: "za wielki nochal, żeby być uważany za przystojnego").

Do tego - czasami wzrok mu się wyłącza i ocenia rzeczy po znanym kształcie, kolorze itd. Więc zamiast śmietany czasem przynosi kefir, jogurt naturalny itd.. Bo opakowanie podobne, to bierze do wózka i sru No więc jak to jest jego dzień zakupowy to leci jeszcze raz, nie ma zmiłuj.

Z gotowaniem, pralką itd nie ma problemu, prawdę mówiąc nie bardzo rozumiem jak to możliwe żeby dorosły człowiek miałby mieć z tym problem. Na obiad nie musi być od razu super wyszukane danie, a instrukcję obsługiwania pralki można sobie chociażby wyguglać. Nie wyobrażam sobie jak dorosły facet miałby się uchować bez tych umiejętności. No chyba, że przeszedł od razu z rąk mamy w ręce dziewczyny (i ich sposób postępowania z nim jest taki sam)

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 19:03   #129
poldzik
Zadomowienie

pare miesiecy temu jak zdecydowalismy sie na zamieszkanie razem, tz mi otwarcie powiedzial: ja wszystko moge robic ale zakupow i jedzeniowej "logistyki" nie ogarniam hahah i to fakt jest - przypomina mu sie o kupieniu jedzenia/ugotowaniu jak jest glodny.
wiec ja gotuje i robie zakupy spozywcze (na takie wieksze jezdzimy razem ale jak ja zarzadze ze trzeba ).
ale chlop uczciwy jest i od razu sie przyznal

ale on zmywa naczynia (prawie zawsze on! ja nie cierpie!) i prasuje! (wstyd przyznac: prasowania ja "nie ogarniam"... tzn wyprasuje jak musze ale nie jest to mistrzostwo swiata. sobie kupuje raczej ubrania nie wymagajace prasowania bo zwyczajnie mi sie nie chce. ale tz lubi koszule - wiec prasuje ).
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 19:37   #130
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Nie wyobrażam sobie jak dorosły facet miałby się uchować bez tych umiejętności.
jadac tym samym tokiem myslenia jakim zostalam tu oceniona - i moj chlop - nie wyobrazam sobie jak dorosly facet funkcjonuje w swiecie bez umiejetnosci czytania... no chyba ze przeszedl od razu z rak mamy w rece dziewczyny...
(mylic smietane z jogurtem?)

sorry Suvia, oberwalas za cala reszte posiadajaca super-maczo (w odroznieniu od Misiow nie potrafiacych wlaczyc pralki). tylko po co wchodzicie na ten watek?! aaaa dowartosciowanie sie. zapomnialam. to milej lektury!

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2012-11-23 o 19:39
pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 19:49   #131
Suvia
Zakorzenienie

Myli śmietanę z jogurtem, orientuje się w domu i leci to naprawić. Więc tak czy siak zadanie zostaje wykonane. Tak samo jakby zostało wykonane, gdyby ktoś kto nie umiał obsługiwać pralki - przeczytał do niej w końcu instrukcję.

I nie rozumiem dorabiania ideologii i rzucanie jakimiś macho tutaj. Macho, bo jakiś dorosły facet umie sobie rzeczy wyprać?? No rany boskie

Większość dziewczyn wymienia słabostki swoich facetów, więc ideałami chyba nie są A przykład z nieumiejętnością korzystania z pralki jednak lekko szokuje, pewnie stąd te komentarze

~ Hank Moody
Stary 2012-11-23, 19:54   #132
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
bo jakiś dorosły facet umie sobie rzeczy wyprać??
odsylam do mojego pierwszego posta. pierze recznie.
dla mnie to tez dziwne. i wolalabym sie nauczyc.

dla mnie dziwne ze dosrosly facet nie czyta... no rany boskie....

Stary 2012-11-23, 19:55   #133
Suvia
Zakorzenienie

A my wyrzucamy kuchenkę, gotujemy nad ogniskiem. Tyle mojego w temacie.

~ Hank Moody
Stary 2012-11-23, 20:24   #134
maryanna3
Zakorzenienie

Haha eos muszę przyznać Ci to, po raz pierwszy chapeau bas
Skłóciłeś dziewczyny, które zaczęły się licytować że ta woli inteligentniejszych bo jej umie obsługiwać pralkę a tamten pralki obsługiwać nie umie ale za to jest super programistą i zmywa świetnie naczynia. No żenada, zaczynam myśleć że baby faktycznie są jakieś inne jak to zawsze powtarzasz, że potrafią toczyć pianę o taką pierdołę, o taką pierdołę się doczepiać i tak napastliwie oceniać nie swoich facetów
Fajnie się zaczynał wątek, fajnie Aha jakby co mój facet ogarnia pralkę, lepiej ode mnie nawet bo ja 4 razy nie mogłam zapamiętać programu do prania delikatnego, natomiast powiedzmy dla przykładu na studiach pamiętam rozwiązywałam całki na pierwszym roku, co zdaje się być bardziej skomplikowane a to ci ciekawostka(że tak rzucę aluzją co do poniektórych teorii i programistach i terefere).

Co do tematu: nie ogarnia tego, że ja wieczorem muszę zmyć makijaż, zawsze mnie pogania że już mam iść do łóżka i że przecież zmyję rano. Poza tym uważa że wyglądam uroczo jak mam rano rozmazany na oczach tusz, cienie i kredkę bo kiedyś tak się obudziłam po jakiejs imprezie, no więc czemu mam zmywać jak mogę wyglądać uroczo Nie ogarnia po co mi tyle różnych kremów, mazideł w kosmetyczce, bo jemu wystarcza zwykła nivea. W sumie nie wiem co jeszcze, raczej są to sprawy uznawane za typowo babskie. Nie ogarnia może jeszcze tego, że jak mamy gdzieś wyjść to należałoby wstać minimum 2 h wcześniej żeby się ogarnąć i jeszcze dojechać, zawsze się z nim muszę spóźnić do znajomych czy kina;/ sama nigdzie się nie spóźniam i on na spotkania ze mną o dziwo też się nie spóźnia ale może to dlatego, że jak raz się spóźnił pół godziny a ja czekałam na zimnie to prawie mu łeb ukręciłam
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 20:38   #135
Deborah100
Zakorzenienie

Mój ogarnia wszystko w domu- kuchnia, zmywarka, pralka. Wie w jakiej temp. wyprać ubrania itd. Umie gotować, zna jakieś kuchenne triki np. dodać łyżkę oleju przy gotowaniu makaronu, żeby nie przystał do garnka i wiele innych. Jedyna wada i najważniejsza- jemu się zwyczajnie nie chce. Ale gdy zamieszkamy razem to mamusi nie będzie i nie zawsze wszystko dostanie pod nos:P

Z samochodem nie ma problemu- jest maniakiem motoryzacji i naprawdę dużo wie na ten temat. To samo wykończenie, remont- wszystko w jednym paluszku.

Tak myślę, że mało ogarnia takie typowo babskie sprawy typu kosmetyki, czy ubrania. Też miał problem z rozróżnieniem sukienki, spódnicy.
Chyba też nie bardzo zna się na komputerach czy TV tzn mam na myśli drobne awarie. To raczej sama prędzej ogarnę.
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 21:05   #136
shure
Zadomowienie

Myli prostownice z lokowka.
swieczki dla niego sa ozdoba ktorej sie nie zapala. bo po co dluzej postoja
zmywarka jest szafka w ktora sie wklada rzeczy zamyka i juz...

[*]
Stary 2012-11-23, 21:07   #137
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
jadac tym samym tokiem myslenia jakim zostalam tu oceniona - i moj chlop - nie wyobrazam sobie jak dorosly facet funkcjonuje w swiecie bez umiejetnosci czytania... no chyba ze przeszedl od razu z rak mamy w rece dziewczyny...
(mylic smietane z jogurtem?)

sorry Suvia, oberwalas za cala reszte posiadajaca super-maczo (w odroznieniu od Misiow nie potrafiacych wlaczyc pralki). tylko po co wchodzicie na ten watek?! aaaa dowartosciowanie sie. zapomnialam. to milej lektury!
Wiesz co, ale ja rozumiem takie niedobory, jak brak orientacji w terenie, moim zdaniem trudne do nauczenia/wyuczenia, ale uruchomienie pralki to naprawdę nie wymaga większego myślenia, no już nie róbmy z facetow takich niedojd.
Ciekawa jestem, czy Wasi faceci z taką rozkoszą przyjmują fakt, że jakby nie było z lekka ośmieszacie ich na forum publicznym. Gdyby mój facet wypisywał na różnych forach, że ja taka nieporadna, pralki nie ograniam, to chyba bym utłukła

A tak poza tym to jestem przekonana, ze postawieni przed koniecznością wyprania - wypraliby Wierzę w nich gorąco
Stary 2012-11-23, 21:13   #138
shure
Zadomowienie

Ej koniec tematu pralki!!! bo bede zmuszona usunac polowe postow w watku!!!
dziewczyny nikt nikogo nie chce tu obrazac. jesli ktos chce sie chwialic swoim tz ile umie itp niech zalozy watek pt "moj tz jest najmadrzejszy na swiecie a wasi sie nie nadaja do niczego" moze wtedy byc rozwiniety temat pralki jej funkcji budowy i energi jaka pobieranawet ubran i butow ktore chcieli by wyprac .

Dziekuje

[*]
Stary 2012-11-23, 21:16   #139
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soso Pokaż wiadomość
A tak poza tym to jestem przekonana, ze postawieni przed koniecznością wyprania - wypraliby
zgadzam sie calkowicie.

sama sie sobie dziwie, ze sie wdalam w polemike... jeszcze w takiej kwestii. moj chlop ma cale stada wad, ale nie inteligentny nie jest. a to juz pare razy padlo i chyba dlatego sie tak nakrecilam....
moj juz wie co o nim napisalam i jaka byla/jest reakcja. smieje sie ze mnie i powiedzial, ze mam oddychac przeponowo...

Stary 2012-11-23, 21:28   #140
guziczekedmonton
Przyczajenie

Nie umie gotowac,prac,a rzeczy w szafie ciagle porozwalane.
guziczekedmonton jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 22:59   #141
magbeth
Dzik

Cytat:
Napisane przez Baddream Pokaż wiadomość
Nie umie też nosić/podnosić naszej świnki morskiej, cytuje " Bo ja nie wiem jak to złapać..."
Przepraszam, umarłam...

Mój były nie odróżniał czosnku od cebuli, wysyłany po zakupy zawsze kupował odwrotnie i nie rozumiał, dlaczego się czepiam
W rezultacie wykminiłam, że na ewentualnej liście zakupów będzie figurować i jedno i drugie - i podziałało
Nie umiał także otwierać puszek, czymkolwiek Az cud, że ma (nadal) wszystkie palce
magbeth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 23:48   #142
Leece
Raczkowanie

Mój facet czasami zostawał w domu na jakiś czas sam, rodzice często zapędzali go do obierania ziemniaków, wstawiania makaronu, itp., więc z czynnościami okołodomowymi nie ma najmniejszego problemu. Odkąd jest na studiach, normalnie obsługuje pralkę - matka raz mu pokazała, jak to działa i nie ma z tym problemów Czuję się teraz strasznie dumna

Nie odróżnia kolorów (od dwóch lat prowadzimy spór, czy jeden z moich szalików jest niebieski czy zielony - nawet zrobił zdjęcia i pytał różnych ludzi o kolor ), nie zna wielu, wielu nazw typowo babskich przedmiotów (zalotka? bolerko?), ale chyba nic więcej
And vodka makes you not remember any of that crap.
Leece jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-24, 00:05   #143
Deborah100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leece Pokaż wiadomość
Mój facet czasami zostawał w domu na jakiś czas sam, rodzice często zapędzali go do obierania ziemniaków, wstawiania makaronu, itp., więc z czynnościami okołodomowymi nie ma najmniejszego problemu. Odkąd jest na studiach, normalnie obsługuje pralkę - matka raz mu pokazała, jak to działa i nie ma z tym problemów Czuję się teraz strasznie dumna

Nie odróżnia kolorów (od dwóch lat prowadzimy spór, czy jeden z moich szalików jest niebieski czy zielony - nawet zrobił zdjęcia i pytał różnych ludzi o kolor ), nie zna wielu, wielu nazw typowo babskich przedmiotów (zalotka? bolerko?), ale chyba nic więcej
Heh przypomniało mi się ostatnio jak Tż w drogerii wybałuszył oczy na zalotkę w gablocie i pyta z wielkim zdziwieniem ' co to jest ?!'
W sumie nie dziwię się jemu, boję się używać tego narzędzia i przenigdy nie wypróbuję
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-24, 00:47   #144
dawidowskasia
Zakorzenienie

Gdyby mój facet nie potrafił obsłużyć pralki, za to umiałby gotować , sprzątać (i oczywiście robiłby to) to bym z tego halo nie robiła

Podejrzewam (jakkolwiek nie zabrzmi to śmiesznie) ,że to pewnego rodzaju rytuał On wkłada pranie, ona nastawia program.

Ja np nie potrafię zrobić naleśników. Tż robi zawsze.
Milion razy próbowałam. Z tego samego ciasta, na tej samej patelni mi nie wychodziły jemu tak. Nobody's perfect

Za to jak widzę jak Rafał ziemniaki obiera - wychodzę z kuchni bo to nie na moje nerwy
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-24, 00:50   #145
JanePanzram
Zakorzenienie

No to mu zapodaj sposób kucharek: obcinasz czubek górny i dolny ziemniaka. A potem tylko z góry na dół pionowo paskami lecisz sobie - jak marchewkę

On tak obiera? http://www.youtube.com/watch?v=QejCuz1kqa0 (ni cholery, weszłam w to i doznałam szoku, że tak można je obierać, mistrz jakbym to zobaczyła na żywo, to bym zmarła, trzeba mieć cierpliwość mnicha z Shaolin, za cierpliwość 10/10 )

Edytowane przez JanePanzram
Czas edycji: 2012-11-24 o 00:57
JanePanzram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-24, 00:59   #146
Kwiatuszek133
Zadomowienie

Jedynie co zauwazylam, to to, ze nie rozumie mnie xD
Stary 2012-11-24, 01:07   #147
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JanePanzram Pokaż wiadomość
No to mu zapodaj sposób kucharek: obcinasz czubek górny i dolny ziemniaka. A potem tylko z góry na dół pionowo paskami lecisz sobie - jak marchewkę

On tak obiera? http://www.youtube.com/watch?v=QejCuz1kqa0 (ni cholery, weszłam w to i doznałam szoku, że tak można je obierać, mistrz jakbym to zobaczyła na żywo, to bym zmarła, trzeba mieć cierpliwość mnicha z Shaolin, za cierpliwość 10/10 )
Po obejrzeniu tego wycofuje poprzednią wypowiedź - jednak potrafi

Ps pozytywni Ci kolesie
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-24, 02:28   #148
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Skłóciłeś dziewczyny, które zaczęły się licytować że
dziwisz się, ?, , bo ja się z lekka zdziwiłam, że zamiast powiedzieć ''owszem, nie wlączy pralki bo ma głęboko, który program do czego, tak samo jak ja olewam rodzaje kluczy do przykręcania śrubek ;-) za to kroi banana w równiutką kosteczkę ilekroć trzeba''; tylko jakieś takieś tłumne rzucenie się do udowadniania, że TZ jest rozkoszną ciamajdą i za skarby nie jest w stanie ogarnąć 5 czy tam 18 rodzajów programów do prania. Albo ''nie umie obrać ziemniaków''. Ta jasne, jak nie obiera to nie umie i cały sekret.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2012-11-24 o 02:30
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-24, 08:30   #149
kalincia
BAN stały

Moj poprzedni nie ogarniał, że rzeczy w praniu farbują. Kiedyś włożył mi wszystkie rzeczy przed wspólnym urlopem przygotowane do prania - jasne, bawełniane koszulki, sukienki z czymś, co sprawiło, że po wyjęciu miałam komplet na wyjazd w różnych odcieniach brudnego beżu...a potem powiesił to wszystko na sznurkach i nic nie zauważył.
Na moją złość odpowiedział urażonym - przecież ci chciałem pomóc...

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Mój ukochany potrafi gotować, piecze świetne mięsa. Ale jak pytam mnie o coś, czego do tej pory nie robił, zawsze chce wiedzieć, jak długo się to gotuje, czy dusi. Moja odpowiedź - aż będzie dobre, już stała się naszym hasełkiem. Z kolei mój były, gdy gotował ryż czy makaron, to nastawiał zegar w kuchence na tyle minut, ile napisano na opakowaniu. Potem wyłączał. Bez zegara - ani rusz, nie wiedział, kiedy ugotowane.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-24, 08:32   #150
newcat
Raczkowanie

przypomniała mi się historia jak byłam z moim byłym TŻ w jakimś sklepie z ciuchami. Utonęłam w przymierzalni, a mój owczesny TŻ po chwili dobija się do mnie podekscytowany i mówi,że znalazł mi taką beżową bluzeczkę o takim kroju jak chciałam. Uradowana otwieram drzwi od przymierzalni, patrzę, a on trzyma w ręku fioletową bluzkę.. chyba mu się beż z bzem kojarzył, czy jakoś tak no uroczo..

a z historii pod tytułem LENISTWO, bardzo dlugo mi wpierał,że on nie umie obierać ziemniaków i w ogóle nic ugotować. Ale jak go trochę przycisnęłam to wszystko zrobił i umiał. Co nie zmieniało faktu, ze i tak uwielbiałam dla niego gotować, bo był wdzięcznym pożeraczem moich kulinarnych tworów
newcat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości