|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jedne dzieci na świat się pchają, inne mamy w nosie mają - Mamusie XI-XII część
Cytat:
z checa bym sobie pobaraszkowała ale cóz mój mówi nie
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne dzieci na świat się pchają, inne mamy w nosie mają - Mamusie XI-XII część
Smsy od Biedroneczki
![]() Anielka Lena urodziła się 24.11.2012 z wagą 3600, wzrostem 56 o godzinie 5:03.!!! Ku pokrzepieniu podwójnych mam, drugi idzie łatwiej. Cały poród zamknął się w 5 godz (na porodówce 2 godziny) z 4 cm do 7,5 cm poszło w jednym skurczu ale i tak bolało jak cholera. Jeszcze jedno niech kobitki smarują sobie krocze np. olejkiem migdałowym - nie mam żadnego szwu, nawet lekko nie pękłam rodziłam na czworakach hehe. Smarowałam 2 tygodnie codziennie oliwką hippa z olejkiem migdałowym.![]() |
|
|
|
#3693 | |
|
Zakorzenienie
|
jestem strasznie wściekła odkąd się obudziłam
i jeszcze chce mi sie wymiotować ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
|
|
|
#3694 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
p.s. ja wymiotowalam i mialam biegunke 2 dni przed porodem )
Edytowane przez Dojotka1987 Czas edycji: 2012-11-24 o 10:30 |
||
|
|
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje
Opis porodu chaotyczny średni heh nie umie tego opisac W piątek po południu lekarka kazała zgłosić się mi na oddział bo bylam już 7 dni po terminie, więc przed wizyta obleciałam z tż wszystkie sklepy meblowe żeby resztę mebli po kupić bo myślałam że po porodzie będę umierać przez przynajmniej 3 tyg. Po przyjściu na oddział zbadała mnie i podpieła pod ktg po czym stwierdziła że ma 1,5 cm rozwarcia i raniutko oxy. Poszłam na dół się przyjąć oczywiście baba rzuciła się że miałam wrześniowe r mua żeby było fajnie to baba bardzo dobrze mnie znała bo chodziła z tatą do klasy. Całą noc w szpitalu nie spałam o 3 najadłam się bułki bo wiedziałam że mi nic nie dadzą. O 5 przyszła już po mnie babka i wiadomo hegar kibelek i prysznic, boże ile się krzyków nasłuchałam powiem wam że byłam przerażona widząc to łózko i słysząc dziwne odgłosy. O 8 podpieli mi oxy więc telefon do mamy jedz szybko do mnie JJ że znała położne przebrała się w strój służbowy i siedziała ze mną. Na poacztku puszczali mi 5 pózniej 7 i coooo maleńkie nie bolące skurcze normalnie nic leżałam i słuchałam radia o 10 byłam już tak głodna że zjadłam mamie 2 paczki tik taków J. Przyszła położna zbadała mnie i mowi 2 cm szyjka twarda nic z tego nie będzie, do 15 poleci oxy odłaczymy panią i w pon znów i pewnie będzie cc. Normalnie siadłam na lóżku i rozwylam się jak bóbr zadzwoniłam do tż żeby przyjechal z kasą bo jak mam tak leżec to niech mi kupi cc bo chce do domu. Na to przyszła moja gin z mega przystojnym młodym gin i mówi mi że obiecala że urodze to urodzę dziś i że mi pomoże. Zrobiła masaż szyjki i naprowadziła główke na kanał bo nie chciała schodzić i mówi że za 15 min przyjdzie. Położna znów stwierdziła że nie będę rodzić bo się na nic nie zapowiada. Przyszła gin i mówi przebijamy pęcherz położne rozłożyły wszędzie lignine a moja gin wzięła się do roboty po czym mówi nooo jak się nie uda to cc tak jak obiecałam rodzimy i orze bila wody tak chlusnęły że szkoda mowić zalałam całe łóżko koszulee i pełno na ziemi gin zaczeła się na nich drzeć żeby dały basen bo ona trzyma a to nie wszytsko masakra ile tego było. Po spuszczeniu wód powiedziała ze maja mi za jakies 2 godz dać dolargan jak coś się zacznie dziać. Wychodząc ode mnie położne mówią do siebie dzwoń na noworodki niech po malutku się szykują bo będzie cc. Nie zdążyły wyjść a ja dostałam takich skurczy że masakra jeden jeszcze się nie skończył szedł już drugi, moja mama popatzryla na mnie i mówi dziecko rodzisz i pobiegła po położne te do mamy że głupoty gada bo na pewno nie mam takich skurczy przyszły popatrzyły i było szybkooo dzwoń po noworodki niech biegną, jedna rozkładała łóżko druga robila dolar gan a 3 odbierała Olusia. Akcja trwała 3 minuty J, nawet nie wiedziałam co się dzieje widziałam tylko moja gin jak się uśmiecha. (mam nawet fotki 3 srednio wyraźne jak Oluś wychodzi – moja mam miała nakrecić filmik i nie zdążyła aparatu wyciągnać).. Jak Oluś wyszedł to czekałam tylko na płacz-gabi była przyduszona i tego się balam a mój kawaler wyszedl nie dość że szybciutko to nie był owiniety pięknie płakal i dostalam go na chwile na brzuszek. Zrobilam mu zdj kom i go zabrali a mnie zszywali bo pękło mi naczynko is traszniekrew waliła ogólnie skonczyło się na 3 szwach z czego 1 już nie mam J. Mnie szyli a ja wysylałam mms J Po godz przewieźli mnie na sale jeszcze dobrze nie weszlam a już był brat i mój tatowo bo niemogli się doczekac. Więc wyszłam do nich na nogach pokazałam im niunia i wrócilam na sale, moja mam została z niuniek a ja poszlam się wykapac. Później Oluś przespał cała noc. Ogólnie mam wpisane że porod trwał 1,5 godz a ostatnia faza 3 min J przy czym Oluś wyszedł na 2 skurczu, poród był mega szybki i sama nie wiem co pisac. Przepraszam za chaotyczny opis ale robie to przy 2 na raty. |
|
|
|
#3696 |
|
Zakorzenienie
|
biegunki nie mam na szczęście.
2 dni mówisz ? no ja się zapisywałam na poniedziałek ![]() ![]() bleeeeh a nie mogę nic zrobić bo naprawiają kanalizację i nie wiem czy jak pójde sie... wiecie.. to czy im tam nie wybije haha
|
|
#3697 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze zapomnialam napisac ze polozne z gin same sie zastanawialy jaki maja czas mi wpisac bo tak szybko szlo mowily ze jakby nie interwencja mamy to pewnie moj dzidzius wylecialby na ziemie
Mojitooo ja sobie spiewalam i przyciskalam brzuch w miejscu pecherza i wtedy sikalam ale blokada jest naprwde nie mowiac o kupie to dopiero masakra |
|
|
|
#3698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mial byc orgazm |
|
|
|
|
#3700 |
|
Zakorzenienie
|
Dojotka każdy jest inny moja siostra jest innej postury ma szerokie biodra wogole wieksza ode mnie jej niunia wazył mniej niz moje pociechy a rozdarl ja na calej dlugosci nawet nie wiem ile miala szwow goic sie jej nie chcialy lapala zakazenie normalnie mialam jazde jednym slowem
aaaa wazyłam moje malenstwo i juz nie mam traumy ze malo je przybral mi 600 bo mial wage wyjciowa 2900 a wazy 3500 i jestem szczesliwa tylko dalej chudy jak szczypawica |
|
|
|
#3701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
oo też mam szerokie biodra i ciekawe jak mi pójdzie..
![]() ejj .... musze masakra
|
|
#3703 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
akcja super...
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
||
|
|
|
#3704 |
|
Raczkowanie
|
Dojotka - nie tylko Ty. Ja o porodzie nie chce nawet myslec. Najwazniejsze, ze Mala jest juz po tej stronie mojego sflaczalego brzuszka.
My dzisiaj chyba pozegnamy szpital. Malenka zdrowiutka, nic nam nie wyszlo - odpukac. Jest strasznie marudna i placzliwa. Walczylam bardzo o karmienie piersia, ale chyba zupelnie mi to nie wychodzi. Mala mi w tym nie pomaga - przystawiam ja, a ona od razu odjezdza i juz jej nie wybudzisz. Odkladam - ryk. Dokarmiam ja, bo by mi z glodu padla. Moze jestem jakas uposledzona matka, ale nie czuje tego karmienia piersia, a szpital w tym nie pomaga - strasznie sie tu stresuje... Chce juz do domu.
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt |
|
|
|
#3705 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones |
||
|
|
|
#3706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klaski:![]() swietny opis wzruszylam sie!!!GRATULACJE DLA BEIDRONECZKI I BRAWA DLA JEJ ANIELKI ZE ZDECYDOWALA SIE WYJSC
|
|
|
|
|
#3707 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana ja też chciałam karmić tylko cycem Olusia a jak pociagne 2 m z dokarmianiem to bedzie dobrze moj weznie cyca i po 10 min spi za nic swiecie nie idzie go obudzic rozebranie nawet nie pomaga a flache wcina pieknie wiec nie martw sie. Gabi karmilam a teraz bedzie dupa i tyle i wcale nie zamierzam mowic ze jestem zla mama probuje nie wychodzi nooo trudno wazne byle nasze malenstwa byly zdrowe i rosly i tego sie tzrymaj
---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- kochana mi poloozna tlumaczyla ze moge nawet nie czuc ze sikam bo cos tam z pecherzem najpierw sciniety teraz ma duzo miesjca i mozna nie czuc a powiem ci ze po porodzie bardzo malo lecialo a gdzie strumyk to nie powiem ile razy dziennie nucilam po malutku i bedziesz spowrotem normalnie sikac wiem poki co uczucie tragiczne ale z dnia na dzien bedzie lepiej dziewczyny odzywala sie jagna |
|
|
|
#3708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
*****gratuluje raz jeszcze, szkoda ze nei udalo sie z rodzinna sala ale podobno tak czesto w tym szpitalu (bo chyba na św. rodziny rodzilas?) porod szybciutki!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!dalas rade ![]() ![]() klask i:---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3710 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
każda jest dobra jak jest skuteczna, o! ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
jak coś sie robi pod presją to zazwyczaj nie wychodzi .. ;/ ;/ a jak sie nie uda (odpukać) to co ? Powie, że jesteś zła matka? ![]() wczoraj tak przeglądałam moją książkę ciąża tydzien po tygodniu i tak przerzuciłam sobie na mój 39 tydzien ... patrze dalej a tam potem tydzien nr 40 .... a potem kartka z wielkim napisem "Twoje dziecko jest już na świecie!!" i miejsce na zdjęcie... no poryczałam sie jak bóbr
|
|
|
#3711 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3712 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3713 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za koleczkiCytat:
![]() Cytat:
![]() ale że jak smarować krocze... hmm tam w środku ![]() Witam się z wami... połamana dosłownie.... wstać nie mogłam... chodzić nie potrafię.... taki ból, że ryczę od rana.... pachwiny chyba mi się rozpadają od wczoraj ała
|
|
#3714 |
|
Raczkowanie
|
Tutaj tez straszna presja na karmienie piersia - jak musi pani dokarmiac, niech pani dokarmia, ale cycek musi byc! Powinna Pani karmic! Dostawiac! Dziecko w placz, ja w placz...
Wracamy dzis do domku Mala powolutku ladnie przybiera na wadze, ja prawie nie krwawie. Z siusianiem w koncu sie zmusilam - zacisnelam zeby i jakos poszlo. W sumie ciagle sie zmuszam
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt |
|
|
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
Wotam kochane
Na wstępie wielkie dla Biedroneczki!!!!!My wstaliśmy dzisiaj dobrze po 9 . Posprzątałam już to co miałam na dzisiak i teraz mam trpszkę czasu. Ogólnie to jakiegoś doła dzisiaj mam
|
#3716 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3717 |
|
Zadomowienie
|
Biedroneczka,
![]() ![]() klask i:I dzięki za słowa otuchy dla podwójnych mam Weronika, Opis świetny, nie wiem co sie sama siebie czepiasz ![]() Micia, Moze lepiej sie połóż, co? Humor masz parszywy i do tego chęć na wymioty to może poród sie zaczyna-lepiej oszczedzaj siły
|
#3718 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra zmykam, bo na koleżankę czekam
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
dojotka ja czekam juz na wywoiływanie bo nie licze ze bez tego sie ruszy
|
|
|
|
#3720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:00.

za udaną noc- chyba gin miał racje , co

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

masakra
za koleczki