|
|
#4921 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI
Witam.
![]() Dziewczynki jeżeli chodzi o spanie to w moim przypadku są dni kiedy to mogę nawet na gałęzi się przespać. Nic mi nie przeszkadza i w ogóle.Ale są noce kiedy spać w ogóle nie mogę. Budzę się za każdym razem kiedy się mam przekręcić. Właśnie - głupie pytanie ale to moje pierwsze dziecko będzie. Podobno noworodkowi trzeba regularnie zmieniać pozycję w spaniu bo głowa się zniekształci. Czyli ile razy? Wstajecie (doświadczone mamy) specjalnie po to by małe przekręcić z lewego na prawy bok? Czy tylko np po jedzeniu jak juz maluszka odkładacie? Tępizna ze mnie ale ... kto pyta nie błądzi
|
|
|
|
#4922 |
|
Konto usunięte
|
Silver, z Agatką nie miałam żadnych przepowiadających, teraz mam
![]() Bishonko... słowo honoru, NIGDY nie wstawałam
|
|
|
|
#4923 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny
![]() Ja dzisiaj od 2.30 do prawie 7 rano nie mogłam spać, masakra jakaś. Nie cierpiałam nigdy na bezsenność, a teraz... co druga noc jest taka. Nie wiem... może za wcześnie się kłade pośpię 7-8h i już jestem wyspana wchodziłam tutaj w nocy, ale jakoś dziwnym trafem nikogo nie było ![]() ![]() dzisiaj chyba dużego ruchu tutaj nie będzie, każdy ma jakieś zajęcia to i dużo nie trzeba będzie nadrabiać ![]() narobiłyście smaka na mandarynki - też dzisiaj zrobię najazd na biedre. a bożena powaliła mnie na kolana ale chyba bartka nic nie przebije nie? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37790029]Silver, z Agatką nie miałam żadnych przepowiadających, teraz mam ![]() Bishonko... słowo honoru, NIGDY nie wstawałam [/QUOTE]objawiają się twardnieniem brzucha, czy jakoś inaczej to odczuwasz? i gratulacje dla Dorotki- duża dziewczynka
Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2012-11-24 o 12:49 |
|
|
|
#4924 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Nie było mnie i chyba nie zdążę Was nadrobić. Od wtorku do piątku miałam gości przyjechała Mama i kuzynka .W środę miałam wizytę u gin i pierwszy raz nie zrobiła mi usg , tylko ręczne badanie i wymaz. Kolejna wizyta 18 grudnia. Powiedziała, że wtedy zmierzymy i zważymy dzidzię już do porodu. Luteiny mam już nie brać, tylko nospe forte rano i wieczorem, i zwiększyła mi magnez na 4x2. Wczoraj wieczorem miałam nogi jak banie spuchnięte ale dzis rano juz nie, tylko prawa ręka troszkę grubsza od lewej. A i dla dzidzi mam już prawie wszystko, muszę pampersy kupić bo na razie wzięłam w rossmanie te babydream ale chcę też pampersy, tylko mniejszą paczkę bo one są z aloesem a moja siostra miala uczulenie na nie i musiala miec suche pampersy bez zadnego nawilzania, więc w razie w chcę mniejszą paczkę, bo gdyby moja tak miała to nie mam komu oddać, muszę jeszcze ziajkę lano, poduszkę i prześcieradełko do wózka a do pępka to zaczekam aż mi w szpitalu powiedzą co kupić, wiem, że niektóre mamy nie stosują niczego. w pepco są fajne, grube kocyki za 30zł ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Tydzień temu byłam na Epoce Lodowcowej IV z siostrą, szwagierką i Jej synkiem a dziś z siostrą jedziemy na Zmierzch. A jutro cały dzień się lenie na łóżku. |
|
|
|
#4925 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry paniom
![]() Obudziłam się w nocy na plecach i normalnie się dusiłam. Aż się wystraszyłam w pierwszej chwili. Chyba sobie będę coś podkładać pod plecy, żeby się nie kipnąć z boku ![]() Dzisiaj jadę na usg, ciekawe ile moja Mała waży. Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku i będę miała wieczorem dobre wieści ![]() Miłego dnia |
|
|
|
#4926 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37790029]Silver, z Agatką nie miałam żadnych przepowiadających, teraz mam
[/QUOTE]Dziękuję ![]() Cytat:
|
|
#4927 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
ja z synkiem tak niemiałąm, ale też wtedy nie miałam trzylatka na głowie ![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
|
|
#4928 |
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37790029]Silver, z Agatką nie miałam żadnych przepowiadających, teraz mam
![]() Bishonko... słowo honoru, NIGDY nie wstawałam [/QUOTE]szajko widzisz ja nawet na takich podstawach się łapię, kminię jak to może wyglądać? Bo wstawać do karmienia i do przekręcania -to jakaś masakra by się zapowiadała ![]() Co do pępuszka to też muszę nadrobić zaległości bo jestem jeszcze na etapie piochtaniniy ,czy jakoś tak. To fioletowe. Używa sie jeszcze tego? Wiem że strasznie wszystko po tym fioletowe (szkoda ubranek) i nie mozna tego odeprać
|
|
|
|
#4929 |
|
Lurker ;)
|
Ehh ja dzis obudzilam sie po 5 i ryczalam do 9 rano piszac z TZ, bo jest w pracy. Wczoraj wieczorem sie poklocilismy i nie gadalismy wcale, a o co? Budzilam go, wstal po 2 h a pozniej mial pretensje ze jak w koncu wstal ja nadal siedzialam przed kompem
Gdy mu napisalam co mysle oczywiscie stwierdzil, ze to ja jestem marudna i zachowuje sie jakbym sie bala, ze mnie zostawi... Czy oni naprawde nie rozumieja, ze ciezarna potrzebuje jeszcze wiekszej akceptacji i okazywania uczuc? ![]() Juz mam dosc tych hormonow, rycze co chwile Dobra, to sie wyzalilam :P A teraz czas ruszyc dupsko sprzatac i robic pulpety. |
|
|
|
#4930 |
|
Raczkowanie
|
witam w sobote
![]() ja już po sobotnich porządkach a teraz to odpoczywamy i coś czuje że jak się zjawi mój "kochany" szwagier i zobaczy mnie taką wyłożoną na fotelu to stwierdzi, że nic nie robiłam cały dzień (bo ciąża to nie choroba i dawniej kobiety to w 9 miesiącu ziemniaki zbierały ) tylko przed kompem siedzę ale co na niego poradzę stary kawaler ma swoje odchyłki![]() nie mogę się już piątku doczekać na wizytę i oglądanie Oleńki ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------
|
#4931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo nie umiem się dlugo gniewać i kłócić. Wogole nie lubie się kłócić już nie mówiąc o jakichś cichych dniach.
|
|
#4932 |
|
Wtajemniczenie
|
Przez Was wysłałam wczoraj o 20:30 męża do Biedronki po mandarynki
Pyszne są! Taki zadowolony że tak dużo kupił jak powiedziałam że pyszne...to się zdziwi jak wróci bo już prawie nie ma a było chyba z 2 kg.Co do golenia piczki to ja od około miesiąca już się poddałam i mąż to robi. Kupa śmiechu przy tym jest, bo on się tak wczuwa żeby było ładnie i dokładnie ale czasem położy palec na łechtaczce czy wsunie do dziurki i ja stękam wtedy, hehe.
|
#4933 |
|
Zakorzenienie
|
Hej babeczki, ja po wizycie jestem mega pozytywnie zaskoczona ! najppierw pani położna poprosiła mnie do swojego gabinetu zważyła, zmierzyła ciśnienie i posłuchała bicia serca ! to jakieś fenomenalne dla mnie bo nigdy położna nie robiła koło mnie tych badan, zreszta tam chyba nawet nie ma położnej... no a moja lekarka to mi nawet czesto gęsto cisnienia nie sprawdza, wage to ma jakąs taka raz waży raz nie... no ale wyszło równe 70kg.... czyli stuknęła dyszka.....
Potem do gabinetu Pana doktora bardzo miło było przedstawił mi sie i przeszliśmy do sedna sprawy, najpierw tak patrzał na te wyniki potem mu jeszcze dodałam o twardnieniu brzucha zbadął mnie wszystko ok szyjka zamknięta prawidłowo utrzymana jak określił no i powiedział że możliwe że to coś z nerkami i dął mi skierowanie do szpitala na badania... normlanie w szoku byłam, jestem do teraz że się tak zainteresował no i dał mi delikatnie do zrozumienia żebym się zastanowiła nad łubinową bo oni jako medicover współpracują z ligotą z kliniką matki i dziecka i że tam by mi radził, no i dodał jeszcze że po brzuchu nie zorientował się że jestem już tak daleko....Kurcze tylko jak ja wytrzymam z niesikaniem od rana... i dojechaniem do szpitala....
|
#4934 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wytrzymałabym w tych cichych dniach.W ogóle to dziwie się że niektórzy potrafią się na siebie boczyć ze 3 dni.Ześwirowałabym jak nic. A tak to się wypłaczę,wygadam co mnie uraziło.Wolę od razu wyjaśnić sprawę. Czasami bym tak chciała TŻ pomęczyć ale...sama wymiękam po 30 min. A jak za bardzo na niego nakrzyczę to mi go szkoda potem że byłam taka wredna. |
|
|
|
|
#4935 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ciesze się że udała Ci się wizyta ![]() Cytat:
hahaha
|
|
#4936 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Wrocilam niedawno z zakupow. Bede dzis robic po raz pierwszy w zyciu barszcz czerwony (wiem, ze dla Was to nic takiego, ale ja dopiero stawiam pierwsze kroki w kuchni ).Poza tym od wczoraj jestem sfrustrowana. TZ nie chce sie ze mna kochac Tzn wszystkie nasze ostatnie zblizenia wynikaja z mojej inicjatywy, on niby chce, ale sam sie nie kwapi do tego. Powiedzialam mu wczoraj o swoich spostrzezeniach, to stwierdzil, ze jest zmeczony praca, zestresowany, itp, ze nie dzieje sie nic zlego, ze dalej jestem dla niego atrakcyjna i on sam nie wie, dlaczego tak rzadko sie kochamy. Po czym sie obrazil ( A dla mnie nie jest to przesada, skoro kochamy sie RAZ w tygodniu (emeryci juz chyba czesciej to robia!). Mysalam, ze jak zamieszkamy razem to bedziemy sie bzykac jak kroliki, a tu wiatr mi hula miedzy nogami... Aha, i to nie jest kwestia tego, ze boi sie, ze zrobi krzywde maluchowi. Zdecydowanie temu zaprzecza. Wiec ja juz nie wiem co jest grane
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2012-11-24 o 14:30 |
|
|
|
#4937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wiem tyle, że na pewno nie trzeba żadnych ciuszków, tylko na wyjście; a co do reszty to nie wiem
|
|
#4939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do seksu ... mój też teraz unika, że nie mogę itp, ale jak ja się nad ranem przebudzę a jemu pała stoi jak stąd do wieczności to masakra gacie mokre ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4940 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() trzymamy kciuki, żeby wszystko było dobrze
|
|
|
#4941 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Wpadłam się tylko przywitać i tak patrzę i patrzę i co widzę? fotkę WISIENKI Jak mnie oczy nie mylą to mieszkamy kilka km od siebie
|
|
|
|
#4942 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie dziś barszcz na obiad- teściowa gotowała
|
|
|
#4943 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja do gina chodzę na NFZ i przed każdą wizytą zanim wejde do niego do gabinetu to pielęgniarka albo położna (zależy która jest w danym dniu) waży, mierzy ciśnienie serduszka nie słucha bo robi to lekarz u siebie w gabinecie jak robi usg które też jest na każdej wizycie ![]() a co do nie sikania od rana to trzymam kciuki bo może być ciężko szczegolnie jak maleństwo upatrzy sobie Twój pęcherz
|
|
#4944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to u mnie moj za to chce ciągle ciągle ! ostatnio nawet mu dałam zrobić sobie masaż taki nagi ;D to był w niebie, taki ucieszony.... biedny jest bo ja przed ciążą to wszędzie zawsze rano wieczór a teraz to w ogóle.... Siedze z farbą na włosach i zabieram się za odkurzanie
|
|
#4945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do pogruionego - wybacz, ale |
|
|
|
|
#4947 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Powodzenia w gotowaniu![]() U mnie dziś rosołek i filet z kurczaka z ziemniakami i surówką Właśnie się objadłam, teraz czuję się pełna i odpoczywam
Edytowane przez Basia_Bogusia Czas edycji: 2012-11-24 o 14:55 |
||
|
|
|
#4948 |
|
Zakorzenienie
|
no co
|
|
|
|
#4949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszcze jurnego TZ ![]() Mialam to samo pisac! |
|
|
|
|
#4950 |
|
Wtajemniczenie
|
jak któraś nie kupiła sobie jeszcze kosmetyków do szpitala a myśli o Białym Jeleniu to w realu są zestawy świąteczne za niecałe 20 zł a 4 rzeczy tam są więc się opłaca
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.

, tylko ręczne badanie i wymaz. Kolejna wizyta 18 grudnia. Powiedziała, że wtedy zmierzymy i zważymy dzidzię już do porodu. Luteiny mam już nie brać, tylko nospe forte rano i wieczorem, i zwiększyła mi magnez na 4x2. 

-to jakaś masakra by się zapowiadała
,czy jakoś tak. To fioletowe. 

no i dał mi delikatnie do zrozumienia żebym się zastanowiła nad łubinową bo oni jako medicover współpracują z ligotą z kliniką matki i dziecka i że tam by mi radził, no i dodał jeszcze że po brzuchu nie zorientował się że jestem już tak daleko....
szczegolnie jak maleństwo upatrzy sobie Twój pęcherz