Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-23, 23:02   #4891
elllmi
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.VI

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
kurcze mała jeszcze 2 dni temu tak szalała w brzuchu jak na wiejskim dancingu, a teraz jakoś tak czasem mnie szturchnie za minuty gdzies tam sie przeciągnie i tyle....
spokojnie, jakbyś ty tyle potupała w jakiejś remizie, to też byś odpoczywała

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37783922]Ale to od szpitala zależy, i naprawdę ja się dziwię tym, co to idą rodzić do najbliższego szpitala a nie tam gdzie ich prowadzący. W PL żyjemy, niestety.[/QUOTE]

ja się chyba jednak zdecyduję na szpital, w którym moja ginka pracuje, z nadzieją, że to coś da

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Ogladalam rodzinke.pl, rozmowa syna z ojcem:
-Tato, co najgłupszego zrobiłeś z miłości?
-Ciebie...

Cytat:
no nic szczegolnego, teraz jadłam całą bułkę pszenną z pasta z makreli i jem wlansie mandarynke ( z tesco ) i to
wyłamałą się

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-23, 23:05   #4892
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Tak sobie pomyślałam, że pójdę skonsultować sie do innego lekarza i mam pytanie do Szaji bo w medicover moge miec wizyte u nijakiego Marka Drzewieckiego, podobno jest z będzina więc może obił Ci się o uszy..?
I jeszcze jedno pytanie czy on wtedy wpisuje w moja karte ciąży wizyte? bo może wolałabym uniknąc tego żeby moja gin. widziała że konsultuje sie z kims innym podważając tym samym jej decyzje....
Jak idziesz tylko na konsultacje to myślę, że nie będzie wpisywać bo po co ? Przecież nie zmieniasz lekarza, możesz pokazać tylko wyniki a kartę ciąży nie musisz nawet wyjmować. A nawet jak bedzie chciał zobaczyć kartę ciąży to nie znaczy, że musi coś tam wpisywać i tyle .

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2012-11-23 o 23:07
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 00:16   #4893
insolito
Zadomowienie

Hej, ja cały dzień u rodziców siedzę i tyle nadrabiania teraz mam, trochę już poczytałam co pisałyście, ale jeszcze tyyyyle przede mną

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Ale to lekarz Ci zbadał te spojenie czy po prostu tak orzekł na odległość? Bo jeśli na odległość to ja bym mu jęczała, że mnie bardzo boli i niech sprawdzi, nic go to nie kosztuje przecież, a będziesz spokojniejsza A jak wymacał i uznał, że usg niepotrzebne to pewnie nie wyczuł nic niepokojącego
No właśnie nic nie macał ani nie sprawdzał, powiedziałam mu o tych moich dolegliwościach i on zza biurka stwierdziła, że wsio ok We czwartek mam wizytę to będę nalegać na badanie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
zobaczyłam zdjęcie na fb i mi się przypomniało, że nie pochwaliłam się wam jaką cudną sukienusię kupiłąm ostatnio; byłam u kuzyna i ona ma córeczkę prawie półroczną i jak weszłam na dział dziewczęcy w sklepie, to przepadłam, jakie cuda a ja będę kupować tylko gacie i gacie
Śliczna, ale dla chłopca też są cudne rzeczy. Poza tym nic nie stoi na przeszkodzie stworzenia siostry dla Zenusia

Cytat:
na razie mówimy do niego Zenuś, ale mam nadzieję, że niedługo się to zmieni, bo mąż doszedł do wniosku, że chyba najwyższy czas nad imieniem pomyśleć

To i tak dobrze, nasz syn też bezimienny, ale już nie mamy siły o tym dyskutować, liczę na to, że jak się urodzi to sam się przedstawi

Cytat:
Nauka jazdy na tvn turbo - stare ale jare
Aśka jest debeściak

Cytat:
W ogóle dziewczyny, ale się zdenerwowałam. Oglądałyście Panoramę? Mówili o sztangiście, któremu się parę dni temu urodziły córeczki, bliźniaczki. I mimo lekarz prowadzący ciążę zadecydował o cesarce bo jedna dziewczynka była źle ułożona, to w szpitalu nie widzieli wskazań i kazali kobiecie rodzić. I ta druga dziewczynka teraz walczy o życie aż się popłakałam jak to zobaczyłam, 8 miesięcy razem były w brzuchy u mamy, a teraz je rozdzielili bo ona jest w inkubatorze, a ta druga w normalnym łóżeczku i jeszcze ten ordynator się wypowiadał, że przecież wszystko zrobili dobrze no ludzie kochani, ciekawe czy jakby to była jego żona, albo córka to też by nie widział wskazań do cesarki
Widziałam to, aż musiałam wyjść z pokoju bo mną zatrzęsło jak wypowiadał się ten lekarz Zero przejęcia. I weź tu kobieto spokojnie oddaj się w ręce lekarzy podczas porodu...

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:22 ----------

Cytat:
ALe zmartwiłam się i ogólnie mam problem bo.... jakies 2 miesiące temu wyszła mi w moczu glukoza 250mg no i to było jakoś w okolicach robienia tego testu glukozy więc ginka mi go zleciła, zrobiłam wynik bardzo w normie.... i przed nastepna wizyta badanie moczu, zrobiłam i wynik ponad 1000mg !! no ale za 3 dni mialam wizyte lekarka powiedziała że to chyba jakiś blą laboratorium badania do poprawki, i zrobiła wymaz z pochwy czy nie mam jakiejś infekcji bo to tak czasem bywa i jeśli bedą jakieś zle wyniki ona bedzie dzwonic co dalej robic... no ale nie dzwonila a ze w pon mam wizyte dzis poszlam na te badania moczu i ta pielegniarka od razu mi powiedziala ze noo ja pamietam Pani miala taki wysoki wynik aż robilam kilka razy dla pewności i ze ona mi jeszcze pobierze dodatkowo krew na poziom glukozy no i pobrała i dostalam wlansie wyniki na maila glukoza 89 norma 70-99 a w moczu zaś ponad 1000!! ja już nie rozumiem co to może oznaczać????
Nie denerwuj się, poniedziałek już niedługo i wszystkiego się dowiesz

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
może Bartek ma na to jakieś rady?

Cytat:
kurcze mała jeszcze 2 dni temu tak szalała w brzuchu jak na wiejskim dancingu, a teraz jakoś tak czasem mnie szturchnie za minuty gdzies tam sie przeciągnie i tyle....
Mój dziś też jakiś spokojniejszy, ale mam nadzieje, że wszystko dobrze, przecież my też nie dajemy rady przez cały czas na wysokich obrotach pracować, trzeba kiedyś odpocząć

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37783922]

----------------------
Dosieńka prawie 2300 waży! w 34 tygodniu A ja w ciągu ostatnich 3 tygodni przybrałam 0,6kg, czyli teraz mam + 4,6 dokładnie[/QUOTE]

Dortoka pięknie przybiera na wadze w przeciwieństwie do Ciebie, zazdroszczę

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37784157]Hmmm... śniadanie codziennie prawie to samo: płatki kukurydziane z biedronki z cukrem, ew. czekoladowe jakieś. Kawa 3in1.

Obiady różnie, ale raczej jedno danie, jedynie w niedzielę u teściowej 2 dania

kolacje- kanapki jakieś, z czymkolwiek co w ręce mi wpadnie + kawa 3in1

Pomiędzy - jogurty, monte, jabłka, mandarynki, jak mam ochotę na słodycze to owszem, bez ograniczeń [/QUOTE]

Czyli jesteś szczęściarą

Cytat:
Ogladalam rodzinke.pl, rozmowa syna z ojcem:
-Tato, co najgłupszego zrobiłeś z miłości?
-Ciebie...

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
kur.a jestem beznadziejna, naprawdę! czasem aż siebie nienawidzę, tak jak np teraz... też tak czasem macie? ja się nie dziwię mojemu TŻowi, że ma mnie czasem dość, bo ja też czasem mam siebie serdecznie dość...

przepraszam, że tak się wtrąciłam bez nawiązania do czegokolwiek, ale musiałam to z siebie wyrzucić, może jak to przeczytam to coś do mnie dotrze...
o nie wolno tak o sobie myśleć Proszę się szybko poprawić

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 00:39   #4894
Wisienka_0809
Rozeznanie

Do spania gaduły!

Edytowane przez Wisienka_0809
Czas edycji: 2012-11-24 o 00:41
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 07:13   #4895
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hej, dziewczyny.
Wpadłam tylko na chwilkę, życzyć Wam dobrego dzionka i zaraz lecę na uczelnię. Dzisiaj do 20:50.

Fatalnie się czuję - nie spałam całą noc, bo mnie bolało podbrzusze (boli mnie regularnie i dość mocno już od kilku dni, ale nic się poza tym nie dzieje, żadnego krwawienia nie było, mała dużo się rusza - nawet teraz), do tego jest mi niedobrze, jakaś kompletna masakra.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 07:34   #4896
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle dziewczyny, ale się zdenerwowałam. Oglądałyście Panoramę? Mówili o sztangiście, któremu się parę dni temu urodziły córeczki, bliźniaczki. I mimo lekarz prowadzący ciążę zadecydował o cesarce bo jedna dziewczynka była źle ułożona, to w szpitalu nie widzieli wskazań i kazali kobiecie rodzić. I ta druga dziewczynka teraz walczy o życie aż się popłakałam jak to zobaczyłam, 8 miesięcy razem były w brzuchy u mamy, a teraz je rozdzielili bo ona jest w inkubatorze, a ta druga w normalnym łóżeczku i jeszcze ten ordynator się wypowiadał, że przecież wszystko zrobili dobrze no ludzie kochani, ciekawe czy jakby to była jego żona, albo córka to też by nie widział wskazań do cesarki
wiecie co jestem zwolenniczką porodu SN ale bez przesady!!!!! lekarze to mają fisia na tym punkcie! Powinno byc prawo wyboru! kto chce SN a kto CC

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co myslicie nt.chodzenia na basen z 3 miesiecznym malenstwem? Oczywiscie na zajecia specjalnie dostosowane dla takich maluchow my sie raczej na pewno zdecydujemy, tym bardziej, ze takie zajecia mamy zaraz obok domu jak sie Mlody urodzi to zadzwonie po wiecej szczegolow
fajna sprawa
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 07:41   #4897
Lenova
Wtajemniczenie

Witam z rana
Właśnie się szykuje na uczelnie a tak mi się nie chce że ojej.
Strasznie dużo wczoraj naskrobałyście że tylko Was lekko przeleciałam :-P
My wczoraj z mężem prawie cały dzień w ikei spędziliśmy, kupiliśmy Małej wannę,przewijak i kilka ozdób
Byłam też w szpitalu w którym będę rodzic,ogólnie wszystko fajnie tylko lewatywy nie robią no ale trudno jakoś może przeżyje :-P
Lecę na uczelnię, miłego dnia! :-*
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 08:33   #4898
maluchna30
Zadomowienie

Hej, nie spie od 6, bo mni jakis pieprzony nerwobol dopadl i ciagnie sie od barku, przez szyje do lewego cycka. Macie na to jakis patent? Normalnie ku.wicy zaraz dostane tak to boli.
Stary 2012-11-24, 08:37   #4899
sylwietta1988
Zakorzenienie

Maluchna, mnie przez jakis czas wchodził aki ból w prawe biodro, jak połamana sie z łóżka zbierałam... ale jeszcze madrego nie spotkałam, który by mi cos poradził na to.. przeczekac trzeba.

Tak w ogole to dzien dobry nie wysypiam sie ostatnio, nie to że wkurza mnie dobór pozycji bo nawet narzekac nie moge ale taki spioch mi sie włączył, ze mogłabym przespac 12 godz i mało...

a dzisiaj biore sie za sprzątanie domu- takze w wolnej chwili zajrze
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 08:44   #4900
pstryczek84
Zakorzenienie

hej hej
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Byłam też w szpitalu w którym będę rodzic,ogólnie wszystko fajnie tylko lewatywy nie robią no ale trudno jakoś może przeżyje :-P
Lecę na uczelnię, miłego dnia! :-*
Ty przezyjesz, jakby co to nawet "tego" nie zauwazysz
gorzej z nimi

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
wiecie co jestem zwolenniczką porodu SN ale bez przesady!!!!! lekarze to mają fisia na tym punkcie! Powinno byc prawo wyboru! kto chce SN a kto CC
gocha na ministra zdrowia! gocha na ministra zdrowia!
Cytat:
wyłamałą się

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
A odnośnie tego - to 7.12 mam konsultację w poradni diab, ale kurka siwa, nie wiem co ja mam w ogóle jeść teraz i depresję łapię, do bani to jest jakieś...
takie praktyczne rady rady na szybko to:
- przede wszystkim jedz czesto a mniej (co 2-3 godz)
-jak dasz rade to nie słódź herbaty
-ogranicz slodycze
-ogranicz owoce (moja najwieksza udreka )
-ogranicz jesne pieczywo, troche black troche white
czyli jak widzisz - nic specjalnego
a jakie ty mialas te wyniki, bo nie pamietam (eh, te komorki mozgowe )?

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Maluchna, mnie przez jakis czas wchodził aki ból w prawe biodro, jak połamana sie z łóżka zbierałam... ale jeszcze madrego nie spotkałam, który by mi cos poradził na to.. przeczekac trzeba.
a ja znalazlam patent na swoje bole lozkowe
najbardziej bolal mnie lewy bok od spania, pachwiny - masakra, udo itd. ale teraz przed wstaniem leze sobie ze 2-3 minutki na plecach co by widocznie odciazyc te uciskane przez dluzszy czas nerwy i wstaje jak Młody Bóg takze mi przed wstaniem pomaga polezenie przez chwilke na plecach. sproboj moze tez ci pomoze
A tak w ogole to jka mi sie dzis wspaniale spało
wypralam wczoraj posciel w dzidziusiu. OMG
lece na sniadanko

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 09:30   #4901
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Bokeh, nie znam żadnego Drzewieckiego, na pewno nie przyjmuje ani nie przyjmował ani w mojej przychodni, ani tam gdzie Agatka ma oddział dziecięcy, ani w szpitalu. Tu od lat powtarzają się te same nazwiska ale - może o nim to dobrze świadczyć, może niekoniecznie chciał pchać się do będzińskiego syfu
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 09:37   #4902
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej. Nawet sie wyspalam dzisiaj. Ale tz narzeka bo mowi ze chrapalam Ide zrobic sniadanko. Dzisiaj jedziemy na urodziny do mojej babci wiec pewnie znowu duzo nadrabiania bede miala

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
Ooooo tak zgadzam sie w 100 % Mysle ze duzo kobiet wybieraloby CC.
Stary 2012-11-24, 09:37   #4903
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
a teraz na kolacje wcinam bułkę z pastą z makreli mniam
Mniaaaaaaam dobrze, że mi przypomniałaś, że coś takiego istnieje-właśnie na to mam często ochotę
Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
No właśnie nic nie macał ani nie sprawdzał, powiedziałam mu o tych moich dolegliwościach i on zza biurka stwierdziła, że wsio ok We czwartek mam wizytę to będę nalegać na badanie

To i tak dobrze, nasz syn też bezimienny, ale już nie mamy siły o tym dyskutować, liczę na to, że jak się urodzi to sam się przedstawi
Wrrr jak mnie lekarze dobijają, moja też co nie powiem to: "będzie jeszcze gorzej" A z kolei ma fazę na wmawianie mi infekcji ciągłe i przepisywanie globulek chociaż ani razu nie zrobiła mi wymazu a ja nie uważam żeby moje upławy były dziwne

TŻ kupił termometr na podczerwień z LIDLa z Medisany za 49.99... Na razie nie rozkminiam tych wyników, dziwne wychodzą
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 09:54   #4904
Konto usunięte

W jakim sensie dziwne?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 09:57   #4905
suzi31
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
Wczoraj dzielnie zniosłam dietę, choć czułam się słabo Dziś już po normalnym śniadanku Teraz odliczam tylko dni do wizyty, już nie mogę doczekać się widoku na usg, nie widziałam dzidzi 10 tyg.

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość

Smialismy sie dzis, ze zakupy swiateczne bedziemy robic dopiero po 21 grudnia skoro ma byc koniec swiata :P Wierzycie w to?
Ponoć tego nikt nie wie. Jest już ,,nowa" wersja na koniec świata, nie 2012, a ok. 2060 r. Niby Newton studiował Biblię i tam odszyfrował tą datę Nie ma co gdybać, bo i tak jest to niezleżne od nas.

Cytat:
Dziewczyny, co myslicie nt.chodzenia na basen z 3 miesiecznym malenstwem? Oczywiscie na zajecia specjalnie dostosowane dla takich maluchow my sie raczej na pewno zdecydujemy, tym bardziej, ze takie zajecia mamy zaraz obok domu jak sie Mlody urodzi to zadzwonie po wiecej szczegolow
Ja popieram jeśli naprawdę dany basen spełnia warunki dla tak małych dzieci. Z córką chodziłam od 5 m-ca (ale nie na specjalne zajęcia, tylko tak okazyjnie) i mała kocha się kąpać, pływać i nie boi się wody. U nas też są organizowane takie zajęcia pływania dla maluchów, ale nie zapisałabym jej, bo na basenie jest po prostu zimo i ja jak wychodzę to trzęsę się jak galareta, a co dopiero taki maluch.
Bardzo mi się podoba we Wrocławiu na basenie, tak cieplutko. Jak przejeżdżamy przez Wro to zawsze wstępujemy, a czasem jedziemy na 2-3 dni specjalnie na basen + zoo
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 09:57   #4906
Delicjanka
Zakorzenienie

Hej Laski,
Ja tylko na chwile
zalozylam nowy wątek, bo zaraz przekroczymy magiczne 500tysięcy,
poza tym choroba mnie rozwaliła......
nowy wątek- ale nowe laseczki- piszemy tam jak tu przekroczymy 500tys postów.

Miłego dnia LEJDIS https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post37787794

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 10:02   #4907
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hej, dziewczyny.
Wpadłam tylko na chwilkę, życzyć Wam dobrego dzionka i zaraz lecę na uczelnię. Dzisiaj do 20:50.

Fatalnie się czuję - nie spałam całą noc, bo mnie bolało podbrzusze (boli mnie regularnie i dość mocno już od kilku dni, ale nic się poza tym nie dzieje, żadnego krwawienia nie było, mała dużo się rusza - nawet teraz), do tego jest mi niedobrze, jakaś kompletna masakra.
Hej wez sie tam na tej uczelni oszczedzaj takie bycie na nogach do wieczora to tez nie tak super i moze sprobuj z no spa?

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37787541]Bokeh, nie znam żadnego Drzewieckiego, na pewno nie przyjmuje ani nie przyjmował ani w mojej przychodni, ani tam gdzie Agatka ma oddział dziecięcy, ani w szpitalu. Tu od lat powtarzają się te same nazwiska ale - może o nim to dobrze świadczyć, może niekoniecznie chciał pchać się do będzińskiego syfu [/QUOTE]
Hah no w opiniach o lekarzu nawet ma w miare ale wlasnie pisze ze jest z bedzina zreszta nie mam co wybrzydzac pojde sobie do niego powiem ze moja na urlopie a juz drugi raz taki wynik zly moze mi cos poradzi moze przebada moze nie opierdzieli hehe tylko mam problem bo ja u faceta jeszcze nigdy nie bylam a jak bede musiala rozkladac nogi czego sie nie robi dla brzdaca....

W ogole mowilyscie kiedys o tym takim smyraniu po szyjce jeeeeny chyba mała mi tak robi.... Ale dziwne uczucie.... Wczoraj jak mi gmernela to az sie wzdryglam. Mowicie tez ze was kopia po zebrach a mnie jeszcze ani razu a niby siedzi glowa w dol....

No nic ide sie szykowac moze uda mi sie troche ogolic bozene potem po prezent dla taty i wizyta.....
Stary 2012-11-24, 10:11   #4908
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

No nic ide sie szykowac moze uda mi sie troche ogolic bozene potem po prezent dla taty i wizyta.....

powodeznia! no i udanych zakupów
odezwij sie jak wrocisz...

zaraz nasza Justyś zaczyna biegi

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 10:18   #4909
Konto usunięte

Ja już mężowi zapowiedziałam, że ma mnie golić
Stary 2012-11-24, 10:26   #4910
marsi11
Zakorzenienie

hej dziewczyny
jak mi się chce bzykać chyba zwariuje
gin na razie nie pozwolił a jak widzę mojego TZ z gołą klatą koło mnie to muszę aż kurde nogi zaciskać
nie dam rady chyba
nawet TZ zauważył,że mi na łeb siada i wabię go jak samica- nakręciłam dziś włosy, włożyłam krótką sukienkę, pończochy. sweterek w panterkę i o 7 rano pierdyknęłam sobie make up jakbym na dancing szła no ale z tym brzuchem to mogę sobie polować- chyba pchły na moim psie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Ja dziś zaczęłam golić piczke i nogi to jak połamana pod tym prysznicem.. TŻ pytał czy wszystko ok, że tak długo tam siedzę Już z trudem ją widzę
ja swojej nie widzę od początku 4 miesiaca

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Ho ho ja już dawno swojej nie widzę jakiś czas goliłam się po omacku,ostatnio próbowałam z lusterkiem ale tylko ku****cy dostałam i tyle z tego wyszło.
ja też ostatnio po omacku pojechałam maszynką jak kosiarka po trawniku i chyba lepiej wyszlo niż z lusterkiem

Cytat:
mój przez ostatnie dni też szalał a dziś tylko takie delikatne szturchnięcia
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 10:30   #4911
bokeh
Zakorzenienie

Uprzejmie donosze iz bozena ogolona dalam rade ja po ost jak moj mnie golil to odpuszczam, normalnie rytulal godzinny a jeszcze mnie pozacinal.....
Stary 2012-11-24, 11:15   #4912
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:
My już wiemy, że na pewno będziemy chodzić, mój 2 miesięczny chrześniak czeka na Laurę i będziemy chodzić razem

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 11:17   #4913
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Uprzejmie donosze iz bozena ogolona dalam rade ja po ost jak moj mnie golil to odpuszczam, normalnie rytulal godzinny a jeszcze mnie pozacinal.....
ja ostatnio z lusterkiem Godzine się męczyłam

Znalazłam nowe rozstepy na moim brzuchu A smaruje brzuchol codziennie po 3 razy Czeeeeeeemuuuuuuu....

Zjadłam sniadanko,mężuś kanapeczki zrobił. Potem zjadłam mandarynki z biedrony
Umyłam podłogi,ale postanowiłam nie męczyć się na kolanach tylko mopem pojechałam. Jeszcze kurze powycieram,przejade pokój odkurzaczem raz dwa i tyle.Potem obiad i na urodziny.
Stary 2012-11-24, 11:17   #4914
ewulkaaa
Wtajemniczenie

witam się w sobotę!

u mnie humor do d.py, mam nadzieję, że u was lepiej muszę troszkę posprzątać, ogarnąć się i znów do teściów na bliżej nieokreślony czas mam już dość naszego remontu, ja chcę już mieć gotowy nasz dom i żyć sobie w nim spokojnie, a nie takie życie na dwa domy, przy czym żadny nie jest naszym docelowym, to d.pa nie robota

dobra, idę i nie smęcę, miłego dnia i weekendu!

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 11:21   #4915
meduzza
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37787781]W jakim sensie dziwne?[/QUOTE]
Raz 32'C, raz 37,5'C... Kotu wyszło 35'C a koty mają troszkę wyższą niż ludzie....Pewnie coś źle robimy ale dopiero go rozkminiamy-wiemy już żeby robić conajmniej 1 minutowe odstępy pomiędzy pomiarami. Już powoli nam wychodzą normalne tempereatury. Ogólnie ludzie bardzo zachwalają ten termometr w internecie, poza tym ma 3 lata gwarancji więc i tak warto było kupić

TŻ kupił mi 3 pączki w Lidlu-co jak co ale pączki tam mają pyszne...
A teraz pojechał kupić Lovele i będę się brała powoli za prania: 1 pralka na łikend Poza tym dziś malowanie pokoju dziecięcego
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 11:24   #4916
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
A teraz pojechał kupić Lovele i będę się brała powoli za prania: 1 pralka na łikend Poza tym dziś malowanie pokoju dziecięcego
co jestem w lidlu to pączki biorę Przepyszne mają.Nie potrafie przejść obojętnie obok nich
Stary 2012-11-24, 11:32   #4917
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez j1987 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie,
Na początek wypadałoby się przedstawić mam na imię Justyna i podobnie jak wszystkie tu obecne jestem w ciąży (28 tc). Od dłuższego czasu Was podglądam i czytam Wasze wpisy i równocześnie żałuję, że wcześniej nie zaczęłam pisać ale jakoś nie miałam motywacji albo czasu ( cały czas pracuję). Mój wpis związany jest z tym, że chciałbym Wam powiedzieć, że ( przynajmniej dla mnie) ten wątek okazał się bardzo potrzebny i rozwiał niektóre moje wątpliwość związane z wyprawką dla naszej Oleńki a kiedy mam zły dzień i przypomnę sobie niektóre wpisy tu to od razu humor się poprawia
pozdrawiam wszystkie Mamy
witamy

Cytat:
Z okolic Łańcuta (tj Podkarpacie)

A co do tego gorąca to mi też jest, w pracy siedzę z krótkim rękawem a tak wogóle to teraz też jestem w pracy ale na zastępstwie kolegi i nudzę się tu jak cholera a moja praca czeka w innym pokoiku
o ja mam rodzinę w Łańcucie a jak byłam mała to tam koło zamku przy tych lwach zgubiłam sobie misie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
HEJ GADUŁY
nie miałam dziś czasu na pisanie ani czytanie bo rano z teściową musiałam na miasto pojechać. Kupiła Karince część prezentu na Mikołaja - taką wanienkę z akcesoriami dla lalki A ja dokupiłam 6 kolorów ciastoliny do tego zestawu z Biedronki

No i zamówiłam tą lalkę Chou Chou ROCK A BYE na gwiazdkę, bo mąż stwierdził, że mam jej kupić bo fajna Oczywiście zamówiłam na All, oszczędzając co najmniej 100 zł.

Wpadłam też do Rossmana i dokupiłam co mi i dzidzi brakowało, tak więc wyprawka gotowa, jeszcze ze 2-3 prania zrobić i dopakować torbę. Cały czas mi się wydaje, że mogę w grudniu urodzić, nie wiem czemu a tak bym chciała w styczniu.

Wam też tak pieniądze uciekają???

Majeczka się strasznie dziś wypina dupcią chyba, aż boli... Wiercipiętka :P
oj uciekają. . . masakra po prostu. Teraz w grudniu też spierniczą , bo to prezenty skromne, reszta rzeczy dla maluszka i dla mnie ... muszę koszulę do szpitala do karmienia kupić jednak... mieszkanie jak zwykle osiem stów około nam strąci... Ale myślę że kase z ZUSU łaskawie dostanę, to prawie mi się zwróci za czynsz i rachunki

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
O zesz w morde, ale sie wlasnie nazarlam, az mi sie momentalnie spac zachcialo.

Wracam do ksiazki "Czarny dom". Ciekawe czy sie wciagne. Tz do tescioeki pojechal i nudy troche bez niego. Urlop ka do 18 grudnia i wkurza mnie, ze za kazdym razem jego rodzice wykorzystuja go max podczas urlopu. Niedawno malowal im pokoj i kuchnie, teraz sklada komode, ale jak uslyszal, ze jeszcze dobrze by bylo pomalowac pokoj Mateusza (to jego brat lat 20), to c.uj go strzelil i powiedzial, zeby sobie to z glowy wybili. Dobrze, ze nie mamy kasy na dodatkowe remonty w naszym domu, bo by bidak w ogole nie odpoczal.
ooo skąd ja to znam Od mojego teściowa też NON STOP chce coś

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Dziewczęta, a-po-ka-li-psa...
Brałam prysznic i jak zobaczyłam, jakie mam rozstępy na cyckach, to się ucieszyłam, że tych na brzuchu nie widzę, a patrzenie na tyłek w lustrze wolałam sobie darować
Popadłam w depresję przedporodową
ja też.. od spodu na cyckach, na udach, na brzuchu też zauważyłam... pocieszam się że tak strasznie nie widać. Jak wyjdę z wanny to wszystkie czerwone, a później bledną

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Mój prowadzący pracuje w najbliższym szpitalu, 2 minuty samochodem, a wybrałam szpital oddalony o 40 km
no co Ty nie powiesz moja też w szpitalu a powiedz mi słyszałaś coś na temat rzeczy dla maluszka w NS? trzeba mieć czy nie?

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hej, dziewczyny.
\]

ja pierdziele ja do 20:20 od 8:15 a juz mi się tak oczy zamykają że cholera mnie trafia

Cytat:
ja już nie daje rady swojej

ja od wczoraj wpierniczam mandarynki kupione w biedrze, a dziś dokupiłam sobie w krakowskim warzywniaku przed zajęciami kilo

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
co jestem w lidlu to pączki biorę Przepyszne mają.Nie potrafie przejść obojętnie obok nich
mi nie wolno wejść do Lidla bo wyjdę z mega paka pianek

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 11:55   #4918
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
oj uciekają. . . masakra po prostu. Teraz w grudniu też spierniczą , bo to prezenty skromne, reszta rzeczy dla maluszka i dla mnie ... muszę koszulę do szpitala do karmienia kupić jednak... mieszkanie jak zwykle osiem stów około nam strąci... Ale myślę że kase z ZUSU łaskawie dostanę, to prawie mi się zwróci za czynsz i rachunki

ja od wczoraj wpierniczam mandarynki kupione w biedrze, a dziś dokupiłam sobie w krakowskim warzywniaku przed zajęciami kilo
Nam też tak uciekają pieniądze. W grudniu niby wpadnie jakaś kasa na święta ale i tak tyle jeszcze kupic musimy.Nawet wózka jeszcze nie mamy. Do tego święta,prezenty,mężuś ma 3 grudnia urodziny,hmmm...bedzie ciężko.

Widzę że wszystkie jemy mandarynki z biedry

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Dziewczyny czy te bóle przepowiadające każda ciężarna powinna mieć?? Ja jestem w 32tc i nic takiego nie miałam do tej pory.hmm
Stary 2012-11-24, 12:02   #4919
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
jak mi się chce bzykać chyba zwariuje
gin na razie nie pozwolił a jak widzę mojego TZ z gołą klatą koło mnie to muszę aż kurde nogi zaciskać
nie dam rady chyba
nawet TZ zauważył,że mi na łeb siada i wabię go jak samica- nakręciłam dziś włosy, włożyłam krótką sukienkę, pończochy. sweterek w panterkę i o 7 rano pierdyknęłam sobie make up jakbym na dancing szła no ale z tym brzuchem to mogę sobie polować- chyba pchły na moim psie
Kocham Cie Marsi te twoje teksty gdyby nie to ze po minucie sapię jak stara baba to też bym meża gwałciła codziennie...... a jak mnie rano po cycach posmyral to myslalam ze sie wsciekne..... ale już mi zapowiedział, ze tu cytat: "po porodzie bedzie mnie codziennie nicował w każdą strone"

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
ja ostatnio z lusterkiem Godzine się męczyłam

Znalazłam nowe rozstepy na moim brzuchu A smaruje brzuchol codziennie po 3 razy Czeeeeeeemuuuuuuu....

Zjadłam sniadanko,mężuś kanapeczki zrobił. Potem zjadłam mandarynki z biedrony
Umyłam podłogi,ale postanowiłam nie męczyć się na kolanach tylko mopem pojechałam. Jeszcze kurze powycieram,przejade pokój odkurzaczem raz dwa i tyle.Potem obiad i na urodziny.
bo podobno rozstępy w ogóle nie zależą od smarowania/nie smarowania.. tylko od genetycznych skłonnosci... aj tez maniacko smarowałam już jak podjelismy działania w kierunku bobasa a i tak mi powychodziły- na udach i tyłku...... na piersiach "tylko" kilka mam

u mnie tez sprzątanie w pełni, jeszcze musze pozmywac podłogi i plytki na balkonie bo mi wczoraj małżon nakiepował

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Raz 32'C, raz 37,5'C... Kotu wyszło 35'C a koty mają troszkę wyższą niż ludzie....Pewnie coś źle robimy ale dopiero go rozkminiamy-wiemy już żeby robić conajmniej 1 minutowe odstępy pomiędzy pomiarami. Już powoli nam wychodzą normalne tempereatury. Ogólnie ludzie bardzo zachwalają ten termometr w internecie, poza tym ma 3 lata gwarancji więc i tak warto było kupić

ja z lidla kocham rogaliki maślane ale jestem bardzo rzadko bo mam 25 km do niego i jeszcze nie po drodze......

a biedronkowe mandaryny mama mi rano przywiozła - juz z kilo zjadłam- mega pyszne, jesxcze takich nigdy nie było
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 12:14   #4920
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Witam Was Ja póki co tylko się przywitam i wracam do obowiązków. Jedno pranie się już wyprało, teraz zapakowałam drugie. Jeszcze teraz chcę ogarnąć to co jeszcze leży w moich siłach.
Mąż już wytrzepał dywan i poodkurzał. Więc ja jeszcze zajmę się kurzami, myciem podłogi, porządkowaniem szaf, bo już od dawna mam taki pomysł tylko weny brak, w zasadzie dziś też... no ale kiedyś się trzeba za to zabrać

Dziś znowu ciężka noc za mną, tak na prawdę dopiero nad ranem fajnie mi się spało. Pogoda smętna i do tego zimno, no nić już w końcu bliżej zimy.

Cytat:
mam pytanie
czy Wam też się teraz tak strasznie chce spać, że nawet na stojąco zasypiacie??

bo ja mam już dość najgorzej to w pracy nie raz to mogłabym się na biurku położyć i zasnąć mimo że śpię nieraz i 10 godz
Na stojąco nie zasypiam, aż tak nie. Coś takiego przechodziłam w pierwszym trymestrze, wtedy mogłam zasnąć wszędzie i w każdej pozycji. Teraz mam raczej problemy ze snem w nocy i w ciągu dnia po południu ucinam sobie czasem drzemkę.

Cytat:
Nawijka, ja mam ostatnio faze na mandarynki
To ja z kolei wcinam pomarańczę, mam ostatnio taką fazę na pomarańczę

Cytat:
Z trudem bo z trudem ale widzisz
niektórzy nie mają już tej przyjemności
Otóż to Ja właśnie zaliczam się do tego grona, którzy już nie widzą i czynności goleniowe wykonują na oślep

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
szaja, jestes niemozliwa z ta waga!
Oj to fakt, ja mam +12kg na początku 35 tygodnia.

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej Laski,
Ja tylko na chwile
zalozylam nowy wątek, bo zaraz przekroczymy magiczne 500tysięcy,
poza tym choroba mnie rozwaliła......
nowy wątek- ale nowe laseczki- piszemy tam jak tu przekroczymy 500tys postów.

Miłego dnia LEJDIS https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post37787794
O kurczę, faktycznie, już niebawem kolejna część

Miłego dnia, póki co spadam

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości