|
|
#3151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
Cytat:
mogly mu sie poprzestawiac pory jedzenia a nie pory spania, musisz mu mniej w nocy dawac wtedy w dzien bedzie bardziej glodny. |
|
|
|
|
#3152 |
|
Zakorzenienie
|
Agunia, ale mi pediatra mówiła, że właśnie po to się wprowadza gluten ok. 5-6 miesiąca, żeby zobaczyć, czy jest ta tolerancja czy nie.
---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Wanilka, ale jeśli w pucharkach to spokojnie wystarczy !!!!!!! To co dziewczyny, jakieś spotkanie poniedziałkowe?? |
|
|
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
oszaleje chyba. jak pamietacie zepsul mi sie mixer a na dzis obiecalam kolezance ze jej zrobie sernik na urodziny jej tz bo ona pracuje i nie ma kiedy a wieczorem imprezka.
no i pozyczylam wczoraj wieczorem mixer od sasiadki i on wcale nie miksuje dziala ale sie nie kreca miotelki i tym sposobem tz musi isc i mi kupic nowy mixer. |
|
|
|
#3154 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
Mamka, a koleżanka nie może Ci dać miksera, żebyś zrobiła?
|
|
|
|
#3156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w ogóle jak się w ten temat zagłębić to jest to wszystko trochę bardziej skomplikowane. Bo niektóre źródła mówią na przykład, że przy wyłącznym karmieniu piersią ekspozycję można wprowadzić i po 6 miesiącu, ważne tylko jest to, żeby przez cały okres początkowej 2-miesięcznej ekspozycji nie kończyć karmienia piersią. Także jakoś mi się nie wydaje, że to brak ekspozycji wpływa na rozwinięcie się celiakii
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-11-24 o 13:09 |
|
|
|
|
#3157 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Może nie kurteczka czy sweterek ale jednak
|
||
|
|
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
ona sie jeszcze nie dorobila mixera
![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- dokladnie ![]() przy okazji jeszcze kupi czajnik bo tez mi sie spalil ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- aha juz mi sie skonczyl @. o ile mozna tak nazwac jednodniowe plamienie ![]() ale podbrzusze mnie boli |
|
|
|
#3159 |
|
Wtajemniczenie
|
zapisałam małego na wizytę do najlepiej ocenianego pediatry w Warszawie,na wtorek
może coś doradzi. musi bo wizyta kosztuje 160zł
|
|
|
|
#3160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ceni sie skubany... |
|
|
|
|
#3161 |
|
Zakorzenienie
|
Olcia, niezła cena !! Ale może zrobi mu full przegląd tak jak u nas było
![]() Mamka, aha.... także ten.... Dobrą jesteś koleżanką ![]() Victoria, mnie pasuje, dziewczynom też, w sensie Aguni i Houserce (tak??? ) Czekamy na Mandi.
|
|
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
nie no ja sie smieje ze sie nie dorobila, po prostu ona nie piecze, nawet rzadko gotuje, pracuje 5 dni w tyg po 12 godzin, do tego ma szkola zwyczajnie nie ma czasu na takie udogodnienia wiec i sprzet nie jest jej potrzebny, a ja i tak potrzebuje mixer i tak..
Trzeba sobie pomagac ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- tz zabral mala i poszli po mixer i czajnik ![]() a ja zaraz zdechne tak mnie brzuch boli aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa musialabym w kuchni ogarnac i pranie wstawic. to ide. |
|
|
|
#3163 |
|
Wtajemniczenie
|
tak tak 16ozł
ale wypytam go przy okazji o wszystko co mnie nurtuje. też mam nadzieję że zrobi mu gruntowny przegląd i znajdzie tą przyczynę niejedzenia
|
|
|
|
#3164 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Byłyśmy na spacerze, wiało i było dość nieprzyjemnie. Ale teraz już siedzę w cieplutkim domku i jest super
![]() Cytat:
Cytat:
za zabieg.Mamka to w samolot i do Krakowa - pewnie nawet jakieś latają do Balic. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No to super. Może małej się odwidzi i już tak będzie spać.Cytat:
![]() tak ![]() Jak najbardziej. Krakowianki co proponujecie? Ja będe w Krakowie do środy więc nie ma problemu. Chyba tylko Wvictoria musi dojechać. Cytat:
---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
![]() [QUOTEG=wanilllka82;377886 08]helolłł nie mam nic ciekawego do napisania ale uzależnienie kazało mi wejść i się chociaż przywitać [/QUOTE] Wizaż rządzi
|
||||||||
|
|
|
#3165 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka, dopiero powoli nadrabiam zaległości
u mnie piękna pogoda to biegamy na spacerki i nie mam czasu na wizaż.... co to znaczy ujednolicanie zdjęć??? piszecie o tym w kontekście fotoksiążek a ja nie wiem o co kaman ![]() Mamuśki na MM-to kiedy wprowadzamy ten gluten??po skończonym 5. miesiącu???
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-11-24 o 14:27 |
|
|
|
#3166 |
|
Zadomowienie
|
Witam Mamuśki!
Młoda o 3 się obudziła i na gadanie jej się wzięło...i tak prawie do 6. Ona jest niemożliwa al e za to pospała do 10, zjadała i teraz cały czas zwraca po trochu....nie wiem co mam zrobić. Chyba w poniedziałek zadzwonię do pediatry, bo to nie jest normalne i ostatnimi dniami się nasiliło...
|
|
|
|
#3167 | ||
|
Wtajemniczenie
|
No i super!! Pokaż zakupy
![]() Cytat:
Ale na pewno będzie dobrze ![]() Cytat:
Czekam na info gdzie się stawić
|
||
|
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
Victoria napisz swoj nr na PW
|
|
|
|
#3169 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
?Ja też chcę poczekać do wiosny z pływaniem Cytat:
![]() Tort wygląda pysznie Cytat:
![]() ehh,chciałąbym żeby i u nas coś ruszyło ![]() Cytat:
Ja nie odnotowałam żadnego skoku żadnych istotnych zmian w zachowaniu, owszem w zdarzyło się że się budził dwa razy zamiast raz w nocy ale poza tym zachowanie w ciągu dnia nie uległo zmianie![]() Cytat:
) i wyrzucam do kibla więc do odpływu mało schodzi a i tak go czyszczę po każdym myciu, więc nic sie nie zatyka. Szczotkuję też nad kiblem, żeby mi się kłaki nie walały po łazience a w dzień i w nocy mam zaplecione żeby nie latały po mieszkaniu-polecam-mniej frustracjiCytat:
za wizytę?czy jego inicjały to J.T.? Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
Nie miałam neta
![]() ale za to posprzatałam, zjadłam pyszny obiad gotowałam 2 bo dla siebie osobno![]() i mam na cos ochote ![]() tak
|
#3171 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny z Warszawy, Łodzi może zorganizujemy lokalne spotkanie
|
|
|
|
#3173 | |
|
Wtajemniczenie
|
zrobione
Daj znać czy doszedł bo coś mi się zwiesiło Cytat:
Myję też osobno albo nie pomyslalam o tym żeby od razu je do kibelka ładować ale zastosuję. dziękuję |
|
|
|
|
#3174 |
|
Wtajemniczenie
|
a z ciekawości o kim piszesz???jak nie chcesz tu to może być na pw ![]() chętnie
|
|
|
|
#3175 | |
|
Zakorzenienie
|
zrobiłam chiliconcarne
ale ostre było!!!i zrobiłam ☠☠☠itnie ostry sos czosnkowy. Mam smaka na ostre!!!!! ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- nie chcecie lalki Emilki z lamaze? bo zostalo 4 godz i ja wygrywam licytacje a poco mi druga jak juz jedna dzis wygrałam!! za 9.90!
|
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3177 |
|
Zakorzenienie
|
Victoria, doszedł
Musimy się zatem umówić, u kogo to spotkanie, Houserka coś wspominała, że może być u niej, u mnie też może, nie ma problemu, więc czekam na informację. Co do godziny, mi pasują przedpołudniowe, jeśli zdąże, to chciałabym na 16 pójść na fitness
|
|
|
|
#3179 | |||
|
Zakorzenienie
|
Weekend w Krakowie tak ale na wiosnę
Wtedy i tak mamy z TZ zamiar pozwiedzać z małą troszkę Polskę, na początek Toruń, Trójmiasto i Kraków.A lokalnie (Wawa, Łódź) jak najbardziej! Pewnie raczej Wawa? Możemy pomyśleć Dep zrobiłam Twoje ciasto Rzeczywiście banalnie proste, szybkie i bardzo dobre Cytat:
Doczytałam, ze je w nocy, w dzień w dalszym ciągu nie. Myślę, ze to czasowa fanaberia Oskarka Gdyby był jakikolwiek poważny powód, który nie pozwałaby mu jeść (np. infekcja) to nie znikałby w nocy A z moją też idę prywatnie na początku grudnia, bez konkretnego powodu, tylko po prostu chcę by ktoś ją zobaczył i chcę zapytać o kilka rzeczy. A na NFZ to wiadomo jak jest ![]() Cytat:
od 3 dni mamy pobudki co godzinę w nocy, jedzenie nie jest celem ale oczywiście troszkę podjada bo co tu robić nie płacze w ogóle, ale śpi płytko i trochę jęczy Na pewno nic jej nie dolega Cytat:
my płacimy 100 zł - ale to ŁDZ
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-11-24 o 17:41 |
|||
|
|
|
#3180 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ma któras z Was tableta?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

za zabieg.
No to super. Może małej się odwidzi i już tak będzie spać.
nie mam nic ciekawego do napisania ale uzależnienie kazało mi wejść i się chociaż przywitać

?
Stawiamy tort "czarny las" wyrób własny
ale wiecie co, jestem w szoku! Bo po jednej takiej sesji ona już prosto leży na brzuszku
pytałam te fizjoterapeutki czy te ćwiczenia sią takie efektywne czy moje dziecko takie zdolne. A ona mi mówi że to jest głównie efekt tych ćwiczeń i odpowiednio dobranej codziennej pielęgnacji do tych ćwiczeń która robimy z mężem na co dzień! Dla mnie to jest jak jakieś czary-mary bo w życiu bym nie powiedziała że ćwiczenia rraz w tygodniu 45 min + pielęgnacja potrafi dawac takie efekty 

) i wyrzucam do kibla więc do odpływu mało schodzi a i tak go czyszczę po każdym myciu, więc nic sie nie zatyka. Szczotkuję też nad kiblem, żeby mi się kłaki nie walały po łazience a w dzień i w nocy mam zaplecione żeby nie latały po mieszkaniu-polecam-mniej frustracji

Gdyby był jakikolwiek poważny powód, który nie pozwałaby mu jeść (np. infekcja) to nie znikałby w nocy