|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 16,28% |
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV |
3 | 6,98% |
Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
0 | 0% |
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
1 | 2,33% |
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 |
2 | 4,65% |
Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 |
13 | 30,23% |
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
0 | 0% |
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
1 | 2,33% |
Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 |
0 | 0% |
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
4 | 9,30% |
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
1 | 2,33% |
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
0 | 0% |
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
6 | 13,95% |
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
2 | 4,65% |
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
1 | 2,33% |
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
1 | 2,33% |
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
0 | 0% |
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
0 | 0% |
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV |
0 | 0% |
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
1 | 2,33% |
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
colorblue ja uważam, że to każdego indywidualna sprawa. nie mozna mysleć w ten sposób, że jak się kupi cos dla dziecka to coś złego się stanie... To są przesady - wiadomo...
Ale z drugiej strony ja już kiedyś pisałam, że nie kupuję nic przed porodem - poza rzeczami których potrzebuję do szpitala... I to też tak na 2 m-ce przed porodem.. resztę kupię jak już bedę z dzieckiem w domu a podczas mojego pobytu w szpitalu TŻ kupi łóżeczko, przewijak, wanienkę itp.. Zostawię mu listę. Tak samo zrobilismy przy I dziecku i obyło się bez zbednego zamieszania ![]() I to nie kwestia przesądów tylko tego, że ja naprawdę 1 i 2 ciążę przechodzę z jakimiś "niespodziankami" i rózne mysli mi po głowie lataja... więc nawet nie mam ochoty do kupowania czegokolwiek... Pewnie inaczej by było gdybym w ciaży czuła się świetnie, chodziła do pracy to i moje nastawienie do zakupów dla maluszka byłoby inne a tak... czekam na 9 m-c i poród. I muszę szczerze przyznać, ze nienawidzę być w ciązy. Kocham dzieci ale ciąży nie cierpię...
![]() |
#1682 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() Ja uważam,że czy kupie coś czy nie to jak ma się coś stać to się i tak stanie bo to będzie wina organizmu a nie leżących w szafce bodziaków...
![]() |
#1683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do zakupów - nie ma znaczenia kiedy się kupi ciuszki, i ja tam w żadne głupie przesądy nie wierzę. wstrzymywać się to można bo nie zna się płci, a nie bo coś może się stać dzieciątku candace u mnie będzie barszczyk ![]()
![]() |
#1684 |
Zakorzenienie
|
Biały czy czerwony?
Ja mam znowu ochotę na pierogi z miesem ![]() ![]()
![]() |
#1685 | |||
Zakorzenienie
|
heloł dziewczyny
![]() Cytat:
![]() ekhmmm... ja też was nie raz o to prosiłam na ten tydzień i każdego dnia miałam dobre kilkanaście stron do nadrabiania ![]() ![]() Cytat:
![]() no ale to jedzonko zostaje w żołądku? wiesz, ja też niemało jem, piję słodkie i kaloryczne napoje, bo woda mi nie wchodzi... ale co z tego, jak żołądek wieczorem i tak wszystko wypluje? też jestem póki co na minusie. ale na pewno nadrobimy później! Cytat:
![]() no i też bym była szczęśliwa... ja sobie jeszcze 2 tygodnie poczekam do wizyty.......
![]() |
#1686 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A może sklep rzucił wszystkich rozmiarów ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1687 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak Was podczytuje i wszystkie bierzecie witaminy. mnie lekarz powiedzial, ze nic nie trzeba lykac, plec w 6 miesiacu, z dzieckiem wszystko ok, ale nie znam tych wszystkich pomiarow, nie mam opisow do usg. troche mi z tym dziwnie ![]() kiedy najlepiej isc na 4d? w 20 tyg? teraz mam 14 tydz. czy do dentysty mam wybrac sie sama kiedy mi sie podoba, czy lekarz podczas wizyty powie mi, ze teraz dobrze byloby skontrolowac kly? ![]() czy podczas kazdej wizyty jestescie badane? bo u mnie na dzien dobry tetno i waga, a pozniej usg i do domu :P tylko raz na samym poczatku bylam badana. aaa i czy ktoras chodzi na basen? bo mnie lekarz odradza - niepotrzebna nam infekcja, a baseny do czystych nie naleza. a tak mi sie marzy... ps. jak zrobic suwaczek? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1689 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mam nadzieję ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Póki co nie mamy żadnych planów ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1690 |
Zakorzenienie
|
Can-czemu nie lubisz być w ciązy
![]() colorblue-no nie, ten przesąd to takie zwalanie winy na ciuszki :P nie mam pojęcia jak ubranka wpływaja na bejbi w brzuchu ![]() Jutro biorę się za pierwszą turę pierniczków ![]() macie jakiś SPRAWDZONY sposób by były na pewno miękkie a nie chrupiące i kamienne ? ![]() bo chcę takie i takie,ale mieciutkich nie umiem ![]() zawsze wychodzą chrupiące głazy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1691 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1692 | |
Rozeznanie
|
wiecie co czytałam że już w 13 tygodniu dzidziś wyczuwa jak sie dotyka swojego brzuszka ręką, czuje ciepło dłoni i instynktownie przysuwa do niej główkę...jakie to słodkie
![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() też przed świętami mam wizytę, połówkową i marzę by poznać płeć!! taki prezent ![]() ale i tak na 4D poznam, pani mi obiecała ![]() idę w 20tygodniu,wtedy podobno fajnie widać, bo po 24tym bejbi już za duże by zobaczyć całe na ekranie.. ja na każdej wizycie najpierw przed wejsciem do gina idę do piguł na wagę, cisnienie i dopiero lekarz. u lekarza samolot,wziernik, coś pouciska i usg(wczoraj bez usg).. ogólnie z tego lekarza jestem zadowolona ![]() na basen baaaardzo chciałam, ale nie wiem co będzie "mniejszym złem" czy infekcja +odciążony kręgos i troche ruchu czy mniej/inny ruch i brak infekcji.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1694 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cieszę się, że wizyta udana ![]() ![]() Chyab faktycznie idzie wojna, bo tyle siuśków ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() My chcemy rozłożyć sobie koszty wyprawki i co miesiąc kupić przynajmniej 1 rzecz. Poza tym nie wiadomo kiedy dziecko pojawi się na świecie (a co jak się urodzi np. 1-2 m-ce przed terminem ?). Nie chcę kupować wszystkiego po porodzie albo zostawić męża samego z zakupami ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie mdlosci jeszcze czasem sie pojawiaja, ale staly sie tak oczywiste, ze wyglada to mniej wiecej w ten sposob: - misiu pospiesz sie w tej lazience! ja musze sobie rzygnac -minutka -no dobra...nastepnie ide robie swoje tak jak np. mycie zebow i wracam do zycia. ok to ide po chleb ![]() problemy z zasypianiem tez mam, nie moge sobie znalezc wygodnej pozycji. do tej pory spalam na brzuchu, teraz prawy bok odpada, bo cos mnie tam wiecznie gniecie, na wzak na chwile tylko, a pozniej na lewym i spie ze zgieta noga, powyginana jak kot w pozycji prawie na czworakach hehe. kiedy masz termin? chyba jakos zaraz za mna, tak? ooo prosze! to bedziemy razem odliczac jak w sylwestra ![]() ![]() za co kochasz bielsko? tez bardzo lubie swoje miasto ![]() [QUOTE=nuna2;37787011]hej diabli ![]() ![]() QUOTE] nick powstal jakos w liceum i tak zostalo. na informatyce zastanawialam sie pod jakim loginem wejsc na jakis czat (to byly czasy ![]() ![]() sliczny zyrafkowy sweterek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1696 |
Zakorzenienie
|
ja do marca, kwietnia, nie chce kupowac nic... nie chodzi o przesady ale bratowa tez zaczęła np 3 miesiące rpzed porodem zbierac rzeczy i uważa, że to jest wystarczająco... Wiadome, że ciuszki nie mają wpływu na to czy coś sę stanie czy nie....
---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- ja chyba jutro się wybiorę do bielska:P
#1697 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1698 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wcale się nie zdziwię, jak te siusiaki nasze zaczną zamienić się w pipki ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję udanej wizyty i kolejnego siusiaka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zamówiliśmy płyty meblowe do kuchni...ale nie było takiej jak już mamy i będzie inna ![]() No i jak przystało na weekend mało postów ![]() ![]() Byłam w kinie wczoraj i wszyscy byli współpracownicy zdziwieni byli, że było mi wczoraj wieczorem brzuch widać, bo jak byłam dwa dni wcześniej to nie było nic i pytali się czy to tak szybko rośnie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1700 |
Rozeznanie
|
odpoczatku ciąży nie zjadłam nic niezdrowego :żadnych konserwantów, fast foodów itp dziś pozwole sobie na kebaba!
![]() ![]() |
![]() |
#1701 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1702 |
Zakorzenienie
|
waskie rurki na teraz, ale elastyczne, wiec pewnie starcza na dlugo
http://i48.tinypic.com/mwwbav.jpg rozmiar wieksze grube prawdziwe jeansy, mysle ze w zimie idealne http://i47.tinypic.com/15rfn20.jpg i spodnica http://i49.tinypic.com/1zwntoz.jpg kazda sztuka 18zl, wygladaja jak nowe nie sa sprane (to wina lampy i ciemnego tla), gumki w pasie nie poprzecinane. rurki byly z metkami. jestem bardzo zadowolona. teraz tylko sobie dokupie legginsy do tunik i jakies grubsze rajstopy i moge paradowac z brzuszkiem ![]() takie cuda tylko w ciucholandach hehe a skad przyjedziesz? i po co niedziele w bielsku spedzac? hehe ![]() Edytowane przez diabli Czas edycji: 2012-11-24 o 12:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#1703 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja suwaczek wstawiłam wchodząc w ustawienia->ustawienia podpisu i tam wkleiłam. na początku nie działało, ale potem zaczęło ![]() Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do pomiarów to mi lekarz tego nigdzie nie zapisuje, ale co nieco pamiętam + to co pisze na zdjęciu z usg. A Ty masz jakieś zdjęcia ? Tam powinnaś mieć wielkość maluszka i wiek ciąży wg usg. Na połówkowe pójdę pewnie na początku 21 tc (20t+2d), bo tak mi wypadnie kolejna wizyta (chodzę co 4 tygodnie ![]() Jeżeli chodzi o dentystę to ja się gina zapytałam kiedy najlepiej iść, bo mam 1 zęba do leczenia kanałowego ![]() U mnie podczas każdej wizyty jest rozmowa, potem badanie na fotelu, ważenie, na ostatniej pomiar ciśnienia i tętna, a potem usg, wydruk zdjęcia i znowu rozmowa/zalecenia. Co do badań to mi gin zlecił: mocz, morfologię, glukozę, toxo i na początku beta hcg (żeby potwierdzić ciążę). Na kolejna wizytę mam zrobić mocz i morfo. A resztę badań czyli hiv, grupa krwi, tsh i anty-Hbs robiłam sama. Na basen nie chodzę i na razie nie gadałam o tym z ginem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1705 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż obawiam się, że wieczornego rzyganka nie opanuję, żołądek pozbywa się wszystkiego, czego nie zdążył strawić. swoją drogą jestem pod wrażeniem, bo wylatują faktycznie tylko ciężkostrawne kawałki ![]() no i oczywiście, że nadrobimy. nie ma nic złego w tym, że na początku 2 kilo poleci. o ile nie ma się już jakiejś niedowagi, oczywiście. ale dzidzia i tak sobie bierze wszystko, czego jej potrzeba ![]() Cytat:
![]() mi lekarz mówił tylko o kwasie foliowym w trakcie starań i pierwszym trymestrze, a potem to wszystko zależy od wyników, ale nie jest fanem witamin w tabletce. mam po prostu różne rzeczy jeść i tyle ![]() ![]() mnie teraz już ważą, mierzą ciśnienie, każą siusiać do kubeczka... lekarz za każdym razem bada, ale co bada to ja już nie wiem ![]() ![]() aaa, co do basenu - jeśli wcześniej nigdy z infekcjami nie miałaś problemu, to śmiało - najlepiej jak pójdziesz po dniu czyszczenia - u mnie w poniedziałki czyszczą, we wtorek rano najlepsza pora na pływanie ![]() Cytat:
2. ![]() ![]() 3. ja robię takie bez mąki, praktycznie same orzechy, kandyzowane skórki cytrusów, przyprawy (kompozycja własna ![]() ![]()
Edytowane przez cloche Czas edycji: 2012-11-24 o 13:03 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- No i zapomniałam Wam wczoraj napisać, że w zeszłym roku rodzinna zleciła mi różne badania i wczoraj pokazałam ginowi wynik z tsh i anty-Hbs i wpisał mi to do karty ciązy, więc tym sposobem mam zaoszczędzone kilka $$$ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1707 |
Zakorzenienie
|
muszę, mam już kilka zamówień w setkach sztuk
![]() a te lezące dłużej sa po prostu smaczniejsze ![]() ![]() i robię zawsze kilka większych, ładniejszych, pokazowych, które ozdabiam miliard razy lepiej niz resztę(reszta lukier+posypki+bakalie) i dołączam do prezentów w folijce z kokardą ![]() nie chce się chwalić ale fajne robie pierniole ![]() najlepsze są takie ukręcone na 6tyg przed świetami, ale już nie zdążę xD |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do basenu chyba tez sie wybiore, moze rano w ktorys dzien. po nocy woda bedzie przefiltrowana ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1709 | |
Zadomowienie
|
Co do wyprawek to ja już zaczęłam powoli kupować takie rzeczy jak pieluchy tetrowe, flanelowe, nożyczki do paznokci, fridę itp.- kupiłam u jednego sprzedawcy na all i dzięki temu koszty przesyłki mi się rozłożyły
![]() Wydane na dzieciątko mam już koło 400 zł, ale sporo rzeczy już czeka na malucha. Zakupy ubrankowe mam zamiar rozpocząć pełną parą od styczniowych wyprzedaży ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1710 | |
Zakorzenienie
|
A t
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.