|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#74851 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
Cześć Dziewczyny, po raz kolejny się wetnę
![]() Czy tą maskę https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2260 mogę od czasu do czasu (bo wyszło mi, że protein powinnam raczej rzadko używać Jeśli ma mniej obciążać, to może używać jej przed myciem?.. Edit: z drugiej strony, czy ona jest super mocno proteinowa, skoro hydrolizowany jedwab ma dopiero na którymśtam miejscu? Edytowane przez agajj Czas edycji: 2012-11-23 o 22:34 |
|
|
|
#74852 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A dopiero co mówiłam, że chcę czerwień!
|
|
#74853 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Po pierwszym hennowaniu wygladały tak. Wtedy kolor chwytał równomiernie, ale z w ciągu roku hennowania powstała na mej głowie istna tęcza (co widać w codzienniku)-końcówki jaśniejsze, a tym samym bardziej rude, środek ciemny-kasztanowy, odrost jaśniejszy... Sama juz głupieję To pewnie wynik różnic w strukturze włosa-kiedyś były zniszczone jednakowo, teraz końce bardziej (pamiętają chyba jeszcze rozjasniane pasemka, farby i prostownicę)
|
|
#74854 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Biedactwo, kuruj się Właśnie znalazłam na drzwiach od klatki kolejną karteczkę od elektryków - w poniedziałek po raz czwarty wyłączają prąd Cytat:
![]() Ale masz rację, w sumie nie wiadomo, ile zapachu jest. Cytat:
Jak Ty to robisz
|
|
#74855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() FAQ i pigułkę czytam, to nie tak że wpadłam w wątek na hurra ale nie jestem w stanie w jeden czy dwa wieczory opanować wszystkich informacji, a chcę już walczyć o ładne wlosy bo każdy dzień drogi poza tym jednak nie wszystkie informacje jestem w stanie znaleźć na już tzn. na moment kiedy muszę iść robić z włosami - a jak już jakieś znajdę to i tak jeszcze wolę się upewnić co i jak ![]() Dziennik też czytam wszystko czytam, ale to dopiero początek mojej drogi
|
|
|
#74856 |
|
Rozeznanie
|
Według instrukcji
![]() Kochane jesteście, dziekuję wszystkim za miłe słowa
|
#74857 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i kuruj sie ślicznotko Cytat:
![]() Cytat:
Apel: Proszę nie wklejac zdjęć sucharków, bo może niektóre myśla potem ze my tak po ulicy chodzimy i pisza ze mamy strucle ![]() Cytat:
AgRafka - fakt, ten blask az powala... La lune - widziałm Twoj album,,,, naprawde musialas obciąć? Teraz mi prosze dbać i zapuszczać,,, No dobra, jutro impreza urodzinowa Synka, ide olejować
|
|
|
#74858 | ||
|
Rozeznanie
|
oki, teraz będę wiedziała, ile mniej więcej może takie psikadło stać
![]() Cytat:
Cytat:
Dziś dostałam pytanko, czy zmieniłam szampon, bo tak pięknie mi włosy pachną A to była odżywka Garnier Fruity Passion. Uwielbiam ten zapach
|
|
#74859 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Oskalpuję Cię
Cudowne włosy masz ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#74860 | ||
|
Kazar Lady
|
helmut
jak Cię ciągnie to pacnij szamponetkę i nie omieszkaj sie pochwalić terz czerwień za mną łazi,. ale nie rozjaśnie przeciez czarnego.. Cytat:
Zaczęłaś - teraz sie wciągniesz, fajnie jest obserwować jak włoski reagują na te zabiegi. Rozumiem, że zaczynasz od oleju? Bedziesz chciała myć potem odżywką? Jaki masz plan? Cytat:
![]() udanej impresssski ![]() ![]() nawet nie wiesz jak mnie cieszy ten komplement ![]() i facepalm w gratisie |
||
|
|
|
#74861 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Martek obowiązkowo pokazać się po szamponetce
|
|
|
|
|
#74862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na trening niwuja ale nie trenuje cały czas ;P kiedyś tak było to dla wygody opitoliłam się na Otylię :P Cytat:
![]() Agrafka śliczności
|
||
|
|
|
#74863 |
|
Rozeznanie
|
Małe pytanko, lepiej dodać 2 krople gliceryny do maski czy odżywki b/s? W każdej jest już w składzie gliceryna, w maskach 6/7 miejsce a w odżywkach po koniec składu.
|
#74864 | |
|
Rozeznanie
|
Strzelaj( w końcu to tylko na 3-4 mycia), a potem strzel kilka zdjec!
Cytat:
Kazikowy facepalm wymiata ![]() Hmm, gliceryna może puszyć, trzeba z nią uwazać, wiec jeśli juz dodałabym do d/s. Osobiście jeszcze nie dodawałam gliceryny, ale używam produktów, które ją zawierają. Póki nie wypróbujesz na swoich włosach, nie będziesz wiedzieć, jak działa akurat u Ciebie...
|
|
#74865 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Dam znać jak wypróbuję glicerynę, bo tak stoi w koszyku jeszcze nieużywana, bo odstawiłam humektanty, ale może nie będzie źle.
|
|
#74866 |
|
ma zielone pojęcie
|
|
#74867 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Miska, Agrafka bosko
![]() Cytat:
![]() Konspiracja dzięki ![]() Ej, ale zdjęcia sucharków też są czasem potrzebne dla celów edukacyjnych… ![]() Eiri dzięki echhh ci elektrycy ![]() Z drugiej strony dobszz, że przy ogniskach nie siedzimy ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#74868 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
błysk, skręt! oddawaj!Cytat:
a co to sposób Katie? ![]() Cytat:
AiK wiem, że dziewczyny stosują również jako b/s, ale doczytałam, że masz przetłuszczające się włosy, więc na tym polu bym uważała. Amly nie znam, więc się nie wypowiem. Migdałowy musi pięknie pachnieć Ja miałam na początku wysokoporowate - teraz schodzą z porowatości - i używałam kokosowego i mam całkiem dobre wspomnienia, więc próbuj ![]() Używałam tej odżywki na początku włosomaniactwa. Jako d/s jest zdecydowanie za lekka, poza tym zioła mogą wysuszać, ale mi krzywdy nie zrobiła. Zużyłabym ją jako pierwsze O na Twoim miejscu, ewentualnie do mycia. Cytat:
![]() chciałabym powiedzieć, że wczoraj na imprezie w akademiku nawróciłam chyba dwie kręconowłose i zrobiłam im szybką analizę włosa jedna to w ogóle ma piękne, długie, gęste i grube włosy, jakby o nie jeszcze trochę podbała, to...
|
|
#74870 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję za radę, jedynie dyfuzor w moim przypadku odpada, bo nienawidzę suszyć włosów suszarką.---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Prześliczne |
|||
|
|
|
#74871 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja wczoraj dałam więcej Garnier AiK i dzisiaj fajne fale + objętość
|
|
#74872 |
|
Zadomowienie
|
|
#74873 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#74874 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny,
od jakiegoś czasu olejuję włosy - najpierw kokosowy, potem palmowy, przestałam używać szamponów z SLS, myję babydream lub odżywką - teraz joanna miód i cytryna, raz w tygodniu kallos. włosy farbowane henną- najpierw eld, teraz khadi, w międzyczasie kilka miesięcy farbami chemicznymi- ale już teraz tylko henna. dziś pierwszy raz OMO - olej palmowy-babydream- joanna. zapuszczam włosy, długość to ok. 30cm od czubka głowy, były cieniowane, z przodu 20, z grzywką. jaki to skręt i w ogóle czym jeszcze im pomóc? fotka w załączeniu (niestety tylko komórką cyknięte) |
|
|
|
#74875 | ||
|
Wtajemniczenie
|
do mnie
Cytat:
Cytat:
![]() ale nie dziw się proszę, że nie wszystkie Dziewczyny mają ochotę czytać między wierszami, wszyscy tu jesteśmy dla siebie nawzajem, a nie jest to wątek plotkarski i przyznam, że ton wypowiedzi pierwszej również mi się nie spodobał - co z resztą wtedy zasygnalizowałam prawda jest taka, że pokazujemy tu nasze włosy, ale jak się komuś coś nie podoba, bo ma inny gust od właścicielki, to może czasem warto przemilczeć, a nie walić tekstem prosto między oczy... ![]() rada, jeśli ktoś mówi, co mu się we własnych włosach nie podoba i o nią prosi - jak najbardziej ale taka krytyka, "ot tak, bo mam takie zdanie" - trochę bezcelowa na tym podforum i zdziałasz tylko tyle, że od czasu do czasu kogoś urazisz i zniechęcisz do pomocy... ![]() przyjemniej jest jak się nawzajem motywujemy zamiast demotywować to powiedziawszy - cieszę się, że pomogłam tym, co wcześniej napisałam, mam nadzieję, że kręcone metody będą się u Ciebie sprawdzać i obędzie się bez dalszych nieporozumień ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- southern comfort spróbuj cyknąć lepszą fotkę - może ktoś ma mocniejszy aparat w swojej i może Ci cyknąć? bo na tej fotce niewiele widać - ciężko określić typ skrętu, choć obstawiam fale, nie widać, czy jest puch, czy zdjęcie niewyraźne i przez to ciężko doradzić ![]() spróbuj zorganizować lepszą fotkę i będziemy myśleć ![]() no i oczywiście zapoznaj się proszę z informacjami w pierwszym poście wątku - FAQ i Pigułką Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2012-11-24 o 14:31 |
||
|
|
|
#74876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
Katie, dziękuję za sposób spięcia
|
|
#74877 |
|
Zadomowienie
|
z fotką od tyłu to będzie problem, ale znalazłam zdjęcie robione lepszym aparatem
puch chyba jest, najgorzej jak jest duża wilgoć, to wtedy ze mnie istny "pudel"
|
|
|
|
#74878 |
|
Zakorzenienie
|
oj, suchutkie są, widać, że potrzeba im nawilżenia. rozczesujesz je na sucho?
|
#74879 |
|
Zadomowienie
|
to zdjęcie sprzed kilku miesięcy - lato - w ogóle ich nie rozczesuję, ani na sucho, ani na mokro,
wtedy myłam codziennie - już olejowałam, ale szampony jeszcze z SLS (head&shoulders) teraz myję co drugi dzień i jest chyba trochę lepiej - mniej suche, ale nadal suche Edytowane przez southern comfort Czas edycji: 2012-11-24 o 15:21 |
|
|
|
#74880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moich wypowiedzi i opisu pielęgnacji było więcej, ten post do którego odniosłaś się Ty i Misia, w zasadzie nie był tym właściwym w którym opisywałam swój problem, tylko był odpowiedzią na na inny post , więc nie był pełny i stąd chyba wrażenie konieczności czytania między wierszami. A moja wypowiedź niestety była niefortunna, ale na pewno nie złośliwa i jestem jak najbardziej daleka od opinii, żeby moje włosy były ładniejsze od kogokolwiek tutaj Więc jeśli ktoś się poczuł urażony to przepraszam ?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:07.

To pewnie wynik różnic w strukturze włosa-kiedyś były zniszczone jednakowo, teraz końce bardziej (pamiętają chyba jeszcze rozjasniane pasemka, farby i prostownicę)

poza tym jednak nie wszystkie informacje jestem w stanie znaleźć na już tzn. na moment kiedy muszę iść robić z włosami - a jak już jakieś znajdę to i tak jeszcze wolę się upewnić co i jak
, moja była biała i zwężała jej się butelka ku górze i miała złotawy psikacz

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

wybacz ,chyba nie potrafię ci pomóc