|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#74881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
eee, tak tylko szybko piszę bo zaraz wylatuję z domu, ale taki mi się fajny pierdzielnik na głowie zrobił, loczki, zawijaski, nawet rulon
|
#74882 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A teraz, czy ktoś odpowie na moje pytanie? ![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
|
|
#74883 |
|
Raczkowanie
|
tak tak, wrzucajcie dużo zdjęć, mam wtedy jakaś motywację
![]() mam pytanie - czy jeśli włosy mi nie wypadają (poza tymi kilkoma, jak to zawsze bywa) to kuracja Joanną rzepą może im zaszkodzić? Bo słyszałam kiedyś, że jeśli np. nie przetłuszczają mi się włosy, a zacznę je myć tym do przetłuszczających to one zaczną się przetłuszczać. Pytam tak kontrolnie, bo wiem, ze można sobie zaszkodzić czasem. ps. olej rycynowy na prawdę przyciemnia <3
|
#74884 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i szczerze mówiąc nie jestem pewna efektu, bo dzisiaj mam naprawdę koszmarne siano na głowie - ale też już od lat nie wyszłam na taką mgłę z wlosami bez żadnego lakieru itd.Cytat:
Natomiast wczoraj pierwszy raz olejowałam włosy ![]() Plan mam na razie taki zeby potestować, co mi najbardziej odpowiada, wolałabym stosować OMO niż myć odżywką, ale spróbuję i tego i tego, zobaczymy co lepsze. Oleje też muszę przetestować - no i ogólnie przyzwyczaić się do tego, że muszę wygospodarować czas na mycie i schnięcie wlosów ![]() Cytat:
![]() Użyłam tego kokosowego i niestety jakoś szału nie ma, ale dam mu szansę jeszcze może następnym razem potrzymam dłużej.Wyjeżdżam teraz na 2 dni i mam nadzieję, żę włosy wytrzymają bo jak nie to czeka je mycie zwykłym szamponem z silikonami i SLSami ;( bo nie mogę ze sobą kosmetyków zabrać. Bardzo dziękuję za rady!
|
|
|
#74885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie mam pojęcia co Ci dziewczyny radziły, jestem z doskoku na takie wiecznie suche spróbuj zainspirować się tymi metodami: http://czarownicujaco.blogspot.com/2...wilzajaca.html na bardzo suchutkie sam olej to mało, lepiej odżywka zmieszana z olejem lub tłusta odżywka, np Garnier Awokado i Karite albo bogate Biovaxy |
|
|
|
|
#74886 | ||
|
Raczkowanie
|
dziewczyny czy to prawda ze wlosy cienkie potrzebuja wiecej protein niz te normalne i grube? Gdzies tak ostatnio wyczytalam
![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
;* z tym nawilzaniem to chyba masz racje , dzisiaj dalam im aloes i glutka lnianego i jakos tak lepiej, troche, ale to juz cos zobaczymy jak bedzie z czasem ![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
wlasnie zaraz ide do rossmana to sobie kupię
Edytowane przez affbe Czas edycji: 2012-11-24 o 16:49 |
||
|
|
|
#74887 |
|
Przyczajenie
|
Cześć!
Poszukuje produktu (szamponu ewentualnie odżywki), którego skład będzie w miarę poprawny, ale jednocześnie zawierający jakiś sylikon(zmywalny). Po całkowitym porzuceniu silikonów, sls itd, stwierdzam jednak, że moje długie, falowane włosy potrzebują odrobinę chemii. Dlatego właśnie szukam czegoś co odżywiło by włosy, nawilżyło, było odpowiednie dla włosów kręconych, ale jednocześnie nie plątało, a zapach utrzymywał się trochę dłużej. Możecie coś polecić ? |
|
|
|
#74888 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny chcę zrobić zamówienie na ZSK, coś ostatnio pisałyście o aloesie, że teraz trzeba ostrożniej stosować? Nie mogę tego znaleźć, szukam ale jeśli mi przypomnicie o co chodziło to będę wdzięczna :P bo nie wiem czy zamawiać czy odpuścić.
|
#74889 | |
|
Raczkowanie
|
muntiacus może nie rezygnuj jednak z silikonów? na początku też miałam wrażenie, że moje włosięta pragną silikonów. Spróbuj może Garniera awokado i karite - dziewczyny mi poleciły, nie ma silikonów a na prawdę jest świetne i jako odżywka d/s i b/s. jeśli chodzi o mnie, to jest to jedyny produkt, po którym mogę rozczesać włosy bez problemów (działają jeszcze wszelkie maski, ale nie zawsze jest czas, prawda?) - zadna isana, joanna z apteczki babuni nie działała tak dobrze chyba
![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
chyba warto wypracować, tym bardziej, że ja za swój olejek zapłaciłam ostatnio na DOZ zawrotne 1,99
|
|
#74890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na mój nos odżywka która zawiera wyważone ilości humekantów oraz emolientów jest, hm, odżywką 'w sam raz' na pogodę nie przegiętą w żadną stronę. Humekanty zawarte w niej wciągną wodę do wnętrza włosa, a emolienty zapobiegną jej ucieczce poprzez tworzenie warstwy ochronnej na zewnątrz.Powinna dać radę wiosną, latem? i jesienią dopóki nie nastanie czas siarczystych mrozów... oczywiście zależy to od stężenia poszczególnych składników, czy ma więcej emolientów czy humekantów, stanu włosów i tak dalej...
|
|
|
#74891 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#74892 |
|
Raczkowanie
|
Katie dziękuję, właśnie znalazłam, ale jako dodatek do masek powinien być ok.
|
#74893 |
|
Rozeznanie
|
Macie jakiś pomysł co zrobić z włosami z przodu? Bo są jeszcze za krótkie żeby się trzymać cały czas na plecach a do szału mnie doprowadzają. Interesowałyby mnie sposoby upieć włosów z przodu tak żeby zostawić resztę rozpuszczoną. Ma ktoś pomysł?
|
#74894 |
|
Raczkowanie
|
ja robię z grzywki (która grzywką jest jedynie dlatego, że włosy są tam krótsze) takie jakby rulonik. zwijam włosy i do tego zawijańca dobieram je z linii nad czołem i takie skręcony wałeczek upinam do tyłu. nie mylić ze "ślimakiem" zwijam lekko, w fazę przedślimakową
ew. zaplatam z grzywki luźnego dobieranego na bok i upinam w tył
|
#74895 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zabrane z twarzy zawiązane z tyłu (cienkie pasmo, luzem) zawiązane z tyłu (grubsze pasma, ciasno) podpięte na czubku (boki luzem) podpięte na czubku (boki też podpięte do tyłu) jeśli coś się spodoba, a wykonanie będzie niejasne - daj znać, opiszę |
|
|
|
|
#74896 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#74897 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nic takiego Ci sie nie dzieje? Jesli nie to oczywiscie bede probowac![]() Dziewczyny co radzicie na sterczące baby ? Edytowane przez affbe Czas edycji: 2012-11-24 o 18:32 |
|
|
|
|
#74898 |
|
Rozeznanie
|
|
#74899 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam podobne zdanie, odyzwka zawierajace humektanty i emolienty dobra jest sucha jesienia i wiosna. Fajne masz wlosy, bardzo mi sie podobaja ![]() Cytat:
Mi sie odechcialo:< Wczesniej Twoj post rowniez skomentowalam... |
||
|
|
|
#74900 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jestem tak zmęczona, że nie mam siły na komputer. Cały dzień na nogach, a jeszcze muszę sprzątnąć pokój i łazienkę.
|
|
#74901 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Koci facepalm boski ![]() Cytat:
Takie mi się marzą, żeby moje były ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja dziś wyczarowałam maskę przedmyciową pt "wszystko co mam w domu" Czyli wszystkiego na oko: maska gloria, biovax zielony, artiste różowa, alterra z granatem, spirulina, panthenol, kwas hialuronowy, olej kokosowy, masło shea, masło kakaowe, olej sojowy, gliceryna, miód, mleko, żółtko, żel z siemienia ![]() Włosy ucieszone, miękkie i pofalowane ![]() P.S. Marzy mi się ombre....z jednej strony wiem, że zniszczę nim końcówki z drugiej chce mi się jakiejś zmiany. Edytowane przez Ignis00 Czas edycji: 2012-11-24 o 21:56 |
||||
|
|
|
#74902 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#74903 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Łaaaadne! Widać, że takie mięciutkie. Dobry humor mam bo małe zakupy dziś zaliczyłam. Włosowo tylko szampon Alterki z kofeiną i Garniet AiK. Kupiłam też szamponetkę - zarówno dla mnie jak i koleżanki w drogeryjnym świetle wyglądała jak czerwona. W domu patrzę, jakaś taka rudawa.. Wpisuje w google "tycjan" (bo ja odróżniam tylko takie jak żółty, zielony, czerwony) a tu że pomarańczowo-rude I tak zrobiłam, zobaczę jutro co wyszło
|
|
#74904 |
|
Zadomowienie
|
Ad. 1 ja nie wiem, ale ciekawe spostrzeżenie, dla mnie w ogóle trudne jest znalezienie szamponu na samym glukozydzie, juz nie wazne jakie są inne składniki
![]() jeśli są ekstrakty to faktycznie alkohol moze byc potrzebny do rozpuszczenia ich trzeba na mądrzejsze zapracowane głowy poczekać ![]() Ad. 2 do oczyszczania jak najbardziej, nic oblepiającego, jeno soli dużo ale jeśli sól cię nie krzywdzi to ok.
|
|
#74905 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A mi się właśnie podoba bardziej na takich maksymalnie do ramion i falowanych/kręconych bo na prostych jak od linijki odkreślone Np. http://www.glamour.com/beauty/blogs/...r-color_bd.jpg <3 Ale dokładnie jak piszesz, każdemu może podobać się co innego ![]() A tycjan zależy jak jasne masz swoje włosy wychodzi rudo Sama zanim zaczęłam hennować, szamponetkowałam się tycjanem i na jasnych włosach miałam marchewę
Edytowane przez Ignis00 Czas edycji: 2012-11-24 o 22:55 |
|
|
|
|
#74906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie zastanawia mnie to, bo np. w Alterrze bezzapachowej są glukozydy, nie ma ekstraktów, w ogóle jest króciutki skład, a alkohol oczywiście jest. I pytanie po co? Teraz nie wiem czy zrezygnować z szukania bezalkoholowego szamponu czy nie... Może on tam po prostu musi być ![]() Mam nadzieję, że sól używana raz na dobre 3 tygodnie mi ała nie zrobi
|
|
|
#74907 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=tiniaczek;37795724]O Yarr juz odpowiedziala
Mam podobne zdanie, odyzwka zawierajace humektanty i emolienty dobra jest sucha jesienia i wiosna. Fajne masz wlosy, bardzo mi sie podobaja ![]() QUOTE] Dziękuje, moje włosy czują się docenione. Coś mi się w moich włosach nie podoba, tylko nie wiem co. Jak w lusterku oglądam tył to zachwyt, ale jak oglądam przód to mi się w ogóle nie podoba. Chyba tylko cięcie pomoże, ale chciałam wyrównać wszystkie do jednej długości. Może przetrzymie ten ciężki czas Ehh te dylematy
|
#74908 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#74909 |
|
Raczkowanie
|
Wydaje mi się, że oni konserwują i działają bakteriobójczo w ten sposób przez to, że alkohol jest jednym z naturalnych i ekologicznych konserwantów, do tego jest jednym z tańszych eko konserwantów.
Edytowane przez Ignis00 Czas edycji: 2012-11-24 o 23:45 |
|
|
|
#74910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie to mi zacytowało :p Edytowane przez Karmenka Czas edycji: 2012-11-24 o 23:45 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:26.

Moich wypowiedzi i opisu pielęgnacji było więcej, ten post do którego odniosłaś się Ty i Misia, w zasadzie nie był tym właściwym w którym opisywałam swój problem, tylko był odpowiedzią na na inny post
, więc nie był pełny i stąd chyba wrażenie konieczności czytania między wierszami. A moja wypowiedź niestety była niefortunna, ale na pewno nie złośliwa i jestem jak najbardziej daleka od opinii, żeby moje włosy były ładniejsze od kogokolwiek tutaj 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)