Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2497 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-24, 15:42   #74881
deszczowypies
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

eee, tak tylko szybko piszę bo zaraz wylatuję z domu, ale taki mi się fajny pierdzielnik na głowie zrobił, loczki, zawijaski, nawet rulon pierwszy raz w życiu, dodatku po melanżu i na drugi dzień od mycia, nie wiem jak tego dokonałam

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 15:52   #74882
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Limone Pokaż wiadomość
Przepraszam jeśli ton mojej wypowiedzi się nie podobał, nie miałam takiego zamiaru Moich wypowiedzi i opisu pielęgnacji było więcej, ten post do którego odniosłaś się Ty i Misia, w zasadzie nie był tym właściwym w którym opisywałam swój problem, tylko był odpowiedzią na na inny post , więc nie był pełny i stąd chyba wrażenie konieczności czytania między wierszami. A moja wypowiedź niestety była niefortunna, ale na pewno nie złośliwa i jestem jak najbardziej daleka od opinii, żeby moje włosy były ładniejsze od kogokolwiek tutaj Więc jeśli ktoś się poczuł urażony to przepraszam , ale dlaczego od razu reagować na to czystą złośliwością?
Ok, wszystko sobie wyjaśniłyście, nikt nie chciał być złośliwy, ani nikogo obrażać.

A teraz, czy ktoś odpowie na moje pytanie?

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
eee, tak tylko szybko piszę bo zaraz wylatuję z domu, ale taki mi się fajny pierdzielnik na głowie zrobił, loczki, zawijaski, nawet rulon pierwszy raz w życiu, dodatku po melanżu i na drugi dzień od mycia, nie wiem jak tego dokonałam
To nawet zdjęć nie będzie????

dorka_tw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 16:08   #74883
PannaLokowana
Raczkowanie

tak tak, wrzucajcie dużo zdjęć, mam wtedy jakaś motywację

mam pytanie - czy jeśli włosy mi nie wypadają (poza tymi kilkoma, jak to zawsze bywa) to kuracja Joanną rzepą może im zaszkodzić? Bo słyszałam kiedyś, że jeśli np. nie przetłuszczają mi się włosy, a zacznę je myć tym do przetłuszczających to one zaczną się przetłuszczać. Pytam tak kontrolnie, bo wiem, ze można sobie zaszkodzić czasem.

ps. olej rycynowy na prawdę przyciemnia <3

10.11.2013r: grzywka 20cm, bok 24 cm --> docelowo ~50cm (za łopatki)
PannaLokowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 16:16   #74884
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ja bym zaczęła od oleju, który nie jest na parafinie. Z tego, co kojarzę to chyba tylko Vatika nie jest, więc zaczęłabym od Vatiki
Zaczęłam od Dabura Vatika kokosowego i szczerze mówiąc nie jestem pewna efektu, bo dzisiaj mam naprawdę koszmarne siano na głowie - ale też już od lat nie wyszłam na taką mgłę z wlosami bez żadnego lakieru itd.

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
Ja jestem tu prawie rok i wciąz odnajduję nowe informację w podwieszonych postach
Zaczęłaś - teraz sie wciągniesz, fajnie jest obserwować jak włoski reagują na te zabiegi.
Rozumiem, że zaczynasz od oleju?
Bedziesz chciała myć potem odżywką? Jaki masz plan?
Zaczęłam od OMO w poniedziałek, po farbowaniu i od olejku łopianowego z wyciągiem ze skrzypu polnego na skalp - z niego jestem zadowolona, faktycznie mniej mi włosy lecą już po pierwszym użyciu.
Natomiast wczoraj pierwszy raz olejowałam włosy

Plan mam na razie taki zeby potestować, co mi najbardziej odpowiada, wolałabym stosować OMO niż myć odżywką, ale spróbuję i tego i tego, zobaczymy co lepsze. Oleje też muszę przetestować - no i ogólnie przyzwyczaić się do tego, że muszę wygospodarować czas na mycie i schnięcie wlosów

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość

takie pytania są na początku bardzo ważne, ani się obejrzysz a sama będziesz odpowiadać, bo się wszystkiego nauczysz
AiK wiem, że dziewczyny stosują również jako b/s, ale doczytałam, że masz przetłuszczające się włosy, więc na tym polu bym uważała.
Amly nie znam, więc się nie wypowiem. Migdałowy musi pięknie pachnieć Ja miałam na początku wysokoporowate - teraz schodzą z porowatości - i używałam kokosowego i mam całkiem dobre wspomnienia, więc próbuj

Używałam tej odżywki na początku włosomaniactwa. Jako d/s jest zdecydowanie za lekka, poza tym zioła mogą wysuszać, ale mi krzywdy nie zrobiła. Zużyłabym ją jako pierwsze O na Twoim miejscu, ewentualnie do mycia.
Zobaczymy w takim razie przy następnym myciu jak ta odżywka przyda się do pierwszego O

Użyłam tego kokosowego i niestety jakoś szału nie ma, ale dam mu szansę jeszcze może następnym razem potrzymam dłużej.

Wyjeżdżam teraz na 2 dni i mam nadzieję, żę włosy wytrzymają bo jak nie to czeka je mycie zwykłym szamponem z silikonami i SLSami ;( bo nie mogę ze sobą kosmetyków zabrać.

Bardzo dziękuję za rady!

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 16:17   #74885
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez southern comfort Pokaż wiadomość
to zdjęcie sprzed kilku miesięcy - lato - w ogóle ich nie rozczesuję, ani na sucho, ani na mokro,
wtedy myłam codziennie - już olejowałam, ale szampony jeszcze z SLS (head&shoulders) teraz myję co drugi dzień i jest chyba trochę lepiej - mniej suche, ale nadal suche
Witaj
nie mam pojęcia co Ci dziewczyny radziły, jestem z doskoku
na takie wiecznie suche spróbuj zainspirować się tymi metodami: http://czarownicujaco.blogspot.com/2...wilzajaca.html
na bardzo suchutkie sam olej to mało, lepiej odżywka zmieszana z olejem lub tłusta odżywka, np Garnier Awokado i Karite albo bogate Biovaxy

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 16:45   #74886
affbe
Raczkowanie

dziewczyny czy to prawda ze wlosy cienkie potrzebuja wiecej protein niz te normalne i grube? Gdzies tak ostatnio wyczytalam

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Napisane przez PannaLokowana Pokaż wiadomość
@affbe , mam tak samo, ale u mnie to jest kwestia drobnego skrętu. mój patent jest taki, że zaplatam po myciu włosy w warkocz, gdy już trochę przeschną, ew. zaplatam tylko dolną warstwę. rozluźnia mi się wtedy skręt i nie plączą się tak strasznie.

plączą sie też mniej, gdy odstawiłam sls i gdy zaczęłam je bardzo nawilżać, odstawiłam wszelkie pianki i lakiery, ze względu na alkohol.

/ja tu się robi takie śmieszne odniesienie do czyjegoś nicku?/
dzieki za odpowiedz ;* z tym nawilzaniem to chyba masz racje , dzisiaj dalam im aloes i glutka lnianego i jakos tak lepiej, troche, ale to juz cos zobaczymy jak bedzie z czasem

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość

zdecydowanie wina szamponu, Barwa jest ostra, spróbuj Liliputz hipoalergicznego (do dostania w Ross), jest słabszy niż Barwa (nie ma SLS per se), ale mocniejszy od innych delikatnych - no i koniecznie myj z zabezpieczonymi odżywką końcami (najlepiej jakimś emolientem np. Garnier AiK, albo mając olej na włosach)
i Tobie tez dziekuje za odp ;* obyś miala rację wlasnie zaraz ide do rossmana to sobie kupię

Edytowane przez affbe
Czas edycji: 2012-11-24 o 16:49
affbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 17:16   #74887
muntiacus
Przyczajenie

Cześć!
Poszukuje produktu (szamponu ewentualnie odżywki), którego skład będzie w miarę poprawny, ale jednocześnie zawierający jakiś sylikon(zmywalny).
Po całkowitym porzuceniu silikonów, sls itd, stwierdzam jednak, że moje długie, falowane włosy potrzebują odrobinę chemii.
Dlatego właśnie szukam czegoś co odżywiło by włosy, nawilżyło, było odpowiednie dla włosów kręconych, ale jednocześnie nie plątało, a zapach utrzymywał się trochę dłużej.
Możecie coś polecić ?
muntiacus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 17:30   #74888
maroooda
Raczkowanie

dziewczyny chcę zrobić zamówienie na ZSK, coś ostatnio pisałyście o aloesie, że teraz trzeba ostrożniej stosować? Nie mogę tego znaleźć, szukam ale jeśli mi przypomnicie o co chodziło to będę wdzięczna :P bo nie wiem czy zamawiać czy odpuścić.
Stary 2012-11-24, 17:40   #74889
PannaLokowana
Raczkowanie

muntiacus może nie rezygnuj jednak z silikonów? na początku też miałam wrażenie, że moje włosięta pragną silikonów. Spróbuj może Garniera awokado i karite - dziewczyny mi poleciły, nie ma silikonów a na prawdę jest świetne i jako odżywka d/s i b/s. jeśli chodzi o mnie, to jest to jedyny produkt, po którym mogę rozczesać włosy bez problemów (działają jeszcze wszelkie maski, ale nie zawsze jest czas, prawda?) - zadna isana, joanna z apteczki babuni nie działała tak dobrze chyba

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
Napisane przez affbe Pokaż wiadomość
dzieki za odpowiedz ;* z tym nawilzaniem to chyba masz racje , dzisiaj dalam im aloes i glutka lnianego i jakos tak lepiej, troche, ale to juz cos zobaczymy jak bedzie z czasem
zapomniałam jeszcze o jednym - wyczytałam gdzieś, ze można zabezpieczać końcówki olejkiem rycynowym, co tez uczyniłam i końcówki szczególnie w dolnej warstwie włosów przestały się zbijać w jedno wielkie gniazdo chyba warto wypracować, tym bardziej, że ja za swój olejek zapłaciłam ostatnio na DOZ zawrotne 1,99

Stary 2012-11-24, 17:48   #74890
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dorka_tw Pokaż wiadomość

A ja mam takie pytanko. Bo z emolientami i humektantem dopiero się zapoznaje i z ich działaniem na moje włosy przy określonych temperaturach. I pytanie brzmi co z odżywką, która zawiera i to i to? Na kiedy będzie bardziej odpowiednia? Czy może taka odżywka nie uchroni naszych włosów przed wysuszeniem? Nadaje się wtedy tylko d/s?
dobra będzie skrótami myślowymi bo nie umiem lepiej w tym momencie.
Na mój nos odżywka która zawiera wyważone ilości humekantów oraz emolientów jest, hm, odżywką 'w sam raz' na pogodę nie przegiętą w żadną stronę. Humekanty zawarte w niej wciągną wodę do wnętrza włosa, a emolienty zapobiegną jej ucieczce poprzez tworzenie warstwy ochronnej na zewnątrz.Powinna dać radę wiosną, latem? i jesienią dopóki nie nastanie czas siarczystych mrozów...
oczywiście zależy to od stężenia poszczególnych składników, czy ma więcej emolientów czy humekantów, stanu włosów i tak dalej...
Stary 2012-11-24, 17:52   #74891
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maroooda Pokaż wiadomość
dziewczyny chcę zrobić zamówienie na ZSK, coś ostatnio pisałyście o aloesie, że teraz trzeba ostrożniej stosować? Nie mogę tego znaleźć, szukam ale jeśli mi przypomnicie o co chodziło to będę wdzięczna :P bo nie wiem czy zamawiać czy odpuścić.
może powodować puch przy obecnych warunkach pogodowych i o to chodziło z tym ostrożniejszym stosowaniem
Stary 2012-11-24, 17:55   #74892
maroooda
Raczkowanie

Katie dziękuję, właśnie znalazłam, ale jako dodatek do masek powinien być ok.
Stary 2012-11-24, 17:59   #74893
dorka_tw
Rozeznanie

Macie jakiś pomysł co zrobić z włosami z przodu? Bo są jeszcze za krótkie żeby się trzymać cały czas na plecach a do szału mnie doprowadzają. Interesowałyby mnie sposoby upieć włosów z przodu tak żeby zostawić resztę rozpuszczoną. Ma ktoś pomysł?

Stary 2012-11-24, 18:05   #74894
PannaLokowana
Raczkowanie

ja robię z grzywki (która grzywką jest jedynie dlatego, że włosy są tam krótsze) takie jakby rulonik. zwijam włosy i do tego zawijańca dobieram je z linii nad czołem i takie skręcony wałeczek upinam do tyłu. nie mylić ze "ślimakiem" zwijam lekko, w fazę przedślimakową ew. zaplatam z grzywki luźnego dobieranego na bok i upinam w tył

Stary 2012-11-24, 18:13   #74895
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Macie jakiś pomysł co zrobić z włosami z przodu? Bo są jeszcze za krótkie żeby się trzymać cały czas na plecach a do szału mnie doprowadzają. Interesowałyby mnie sposoby upieć włosów z przodu tak żeby zostawić resztę rozpuszczoną. Ma ktoś pomysł?
u mnie sprawdzają się poniższe opcje:
zabrane z twarzy
zawiązane z tyłu (cienkie pasmo, luzem)
zawiązane z tyłu (grubsze pasma, ciasno)
podpięte na czubku (boki luzem)
podpięte na czubku (boki też podpięte do tyłu)
jeśli coś się spodoba, a wykonanie będzie niejasne - daj znać, opiszę
Stary 2012-11-24, 18:25   #74896
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
dobra będzie skrótami myślowymi bo nie umiem lepiej w tym momencie.
Na mój nos odżywka która zawiera wyważone ilości humekantów oraz emolientów jest, hm, odżywką 'w sam raz' na pogodę nie przegiętą w żadną stronę. Humekanty zawarte w niej wciągną wodę do wnętrza włosa, a emolienty zapobiegną jej ucieczce poprzez tworzenie warstwy ochronnej na zewnątrz.Powinna dać radę wiosną, latem? i jesienią dopóki nie nastanie czas siarczystych mrozów...
oczywiście zależy to od stężenia poszczególnych składników, czy ma więcej emolientów czy humekantów, stanu włosów i tak dalej...
Skróty myślowe, ale bardzo klarowne. Dziękuje bardzo, już myślałam że nikt mi z tym nie pomoże.

Cytat:
ja robię z grzywki (która grzywką jest jedynie dlatego, że włosy są tam krótsze) takie jakby rulonik. zwijam włosy i do tego zawijańca dobieram je z linii nad czołem i takie skręcony wałeczek upinam do tyłu. nie mylić ze "ślimakiem" zwijam lekko, w fazę przedślimakową ew. zaplatam z grzywki luźnego dobieranego na bok i upinam w tył
Też mam właśnie taką "grzywkę". Dzięki

Cytat:
zabrane z twarzy
Dobra, jutro popróbuje i na pewno dam znać. Dzięki

Stary 2012-11-24, 18:30   #74897
affbe
Raczkowanie

Cytat:

zapomniałam jeszcze o jednym - wyczytałam gdzieś, ze można zabezpieczać końcówki olejkiem rycynowym, co tez uczyniłam i końcówki szczególnie w dolnej warstwie włosów przestały się zbijać w jedno wielkie gniazdo chyba warto wypracować, tym bardziej, że ja za swój olejek zapłaciłam ostatnio na DOZ zawrotne 1,99
Olejek rycynowy taa ? A czy przypadkiem rycynka nie wysusza? No wnioskuje, ze moje wlosy byly wysuszone skoro po nawilzaniu troche odzyly, a ten olej? Nie chcialabym wrocic do punktu wyjscia Nic takiego Ci sie nie dzieje? Jesli nie to oczywiscie bede probowac

Dziewczyny co radzicie na sterczące baby ?

Edytowane przez affbe
Czas edycji: 2012-11-24 o 18:32
affbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 18:42   #74898
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez affbe Pokaż wiadomość
Dziewczyny co radzicie na sterczące baby ?
Poproś żeby usiadły

Stary 2012-11-24, 19:02   #74899
tiniaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Halo, odpowie ktoś?

Ja wczoraj dałam więcej Garnier AiK i dzisiaj fajne fale + objętość
O Yarr juz odpowiedziala Mam podobne zdanie, odyzwka zawierajace humektanty i emolienty dobra jest sucha jesienia i wiosna.

Fajne masz wlosy, bardzo mi sie podobaja

Cytat:
Przepraszam jeśli ton mojej wypowiedzi się nie podobał, nie miałam takiego zamiaru Moich wypowiedzi i opisu pielęgnacji było więcej, ten post do którego odniosłaś się Ty i Misia, w zasadzie nie był tym właściwym w którym opisywałam swój problem, tylko był odpowiedzią na na inny post , więc nie był pełny i stąd chyba wrażenie konieczności czytania między wierszami. A moja wypowiedź niestety była niefortunna, ale na pewno nie złośliwa i jestem jak najbardziej daleka od opinii, żeby moje włosy były ładniejsze od kogokolwiek tutaj Więc jeśli ktoś się poczuł urażony to przepraszam , ale dlaczego od razu reagować na to czystą złośliwością?
No ton wypowiedzi nie byl zbyt fortunny, ciezko pomagac komus, kto pisze, ze:

Cytat:
Patrząc na niektóre zdjęcia tutaj, to właśnie mam wrażenie, ze to posklejane są tutaj w dużej mierze pokazywane. A swoim chwilowo nie mam jak zrobić zdjęcia.
Mi sie odechcialo:< Wczesniej Twoj post rowniez skomentowalam...
tiniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 20:15   #74900
sm1307
Rozeznanie

Cytat:

ja przy obecnej aurze ogólnie unikam gliceryny, a do b/s nie dawałabym jej zwłaszcza
tam miało być oczywiście D/S, się zgalopowałam

Jestem tak zmęczona, że nie mam siły na komputer. Cały dzień na nogach, a jeszcze muszę sprzątnąć pokój i łazienkę.

sm1307 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 21:53   #74901
Ignis00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
moje dzisiejsze strąki
fajne mam gniazdo na czubie i odrost też niczego sobie, a niecałe 2 tyg temu farbowałam
Jakie śliczne ruloniki na końcach, piękne i ten blask!
Koci facepalm boski

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Zdjęcia z lampą, więc kolor bardziej oczo...bny niż w rzeczywistości (połysk też od lampy)
Jaaaa ślinię się Takie mi się marzą, żeby moje były

Cytat:
zabrane z twarzy
Fajne fryzurki! I włosięta też piękne, wyglądają jakby ich było baaardzo dużo

Cytat:
Poproś żeby usiadły

Cytat:
Napisane przez sm1307 Pokaż wiadomość
Jestem tak zmęczona, że nie mam siły na komputer. Cały dzień na nogach, a jeszcze muszę sprzątnąć pokój i łazienkę.
O mamo, współczuje

Ja dziś wyczarowałam maskę przedmyciową pt "wszystko co mam w domu" Czyli wszystkiego na oko: maska gloria, biovax zielony, artiste różowa, alterra z granatem, spirulina, panthenol, kwas hialuronowy, olej kokosowy, masło shea, masło kakaowe, olej sojowy, gliceryna, miód, mleko, żółtko, żel z siemienia

Włosy ucieszone, miękkie i pofalowane Dodaje foty, kolor przekłamany bo ciemno jak w d....

P.S. Marzy mi się ombre....z jednej strony wiem, że zniszczę nim końcówki z drugiej chce mi się jakiejś zmiany.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (96,6 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (71,4 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (90,4 KB, 16 załadowań)

Edytowane przez Ignis00
Czas edycji: 2012-11-24 o 21:56
Ignis00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 22:11   #74902
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Przybywam z dwoma szybkimi pytaniami do mądrych lokowanych głów

1) Czy jest jakiś powód, dla którego tak trudno znaleźć szampon na glukozydzie bez alkoholu? Czy ten alkohol pełni jakąś konkretną funkcję w związku z tymi konkretnymi detergentami? Czy może jest to kwestia przypadku, wynikająca z tego, że zwykle takie łagodne szampony to szampony eko, o naturalnym składzie, zawierające dużo ekstraktów, które muszą być wstępnie rozpuszczone w alko? Wczoraj nabiegałam się za takim szamponem i bezskutecznie... I tak pytam, bo może ten alkohol jest do czegoś potrzebny i nie ma sensu szukać szamponu bez niego

2) Nabyłam za całe 65 centów szampon (Rewe Volumen Shampoo) o takim składzie:
Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Chloride, Laureth-7 Citrate, Cocamidopropyl Betaine, Disodium PEG-5 Laurylcitrate Sulfosuccinate, Coco-Glucoside, Glyceryl Laurate, Cocamide DEA, Glycerin, Glycol Distearate, Parfum, Magnesium Chloride, Maris Sal, Niacinamide, Fucus Vesiculosus Extract, Propylene Glycol, Citric Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate.

Chciałabym się upewnić czy nadaje się na szampon oczyszczający Jak na moje oko to przed zapachem ma prawie same detergenty, po zapachu parę dobroci w śladowych ilościach, silikonów, q, pq i parafiny brak, więc chyba będzie ok?
Pozwolę sobie powtórzyć

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 22:16   #74903
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ignis00 Pokaż wiadomość
P.S. Marzy mi się ombre....z jednej strony wiem, że zniszczę nim końcówki z drugiej chce mi się jakiejś zmiany.
Mnie się ombre na krótkich nie podoba . Ale każdy ma swój gust

Łaaaadne! Widać, że takie mięciutkie.

Dobry humor mam bo małe zakupy dziś zaliczyłam. Włosowo tylko szampon Alterki z kofeiną i Garniet AiK. Kupiłam też szamponetkę - zarówno dla mnie jak i koleżanki w drogeryjnym świetle wyglądała jak czerwona. W domu patrzę, jakaś taka rudawa.. Wpisuje w google "tycjan" (bo ja odróżniam tylko takie jak żółty, zielony, czerwony) a tu że pomarańczowo-rude I tak zrobiłam, zobaczę jutro co wyszło
Stary 2012-11-24, 22:18   #74904
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Pozwolę sobie powtórzyć
Ad. 1 ja nie wiem, ale ciekawe spostrzeżenie, dla mnie w ogóle trudne jest znalezienie szamponu na samym glukozydzie, juz nie wazne jakie są inne składniki
jeśli są ekstrakty to faktycznie alkohol moze byc potrzebny do rozpuszczenia ich
trzeba na mądrzejsze zapracowane głowy poczekać

Ad. 2 do oczyszczania jak najbardziej, nic oblepiającego, jeno soli dużo ale jeśli sól cię nie krzywdzi to ok.
Stary 2012-11-24, 22:53   #74905
Ignis00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Mnie się ombre na krótkich nie podoba . Ale każdy ma swój gust

Łaaaadne! Widać, że takie mięciutkie.

Dobry humor mam bo małe zakupy dziś zaliczyłam. Włosowo tylko szampon Alterki z kofeiną i Garniet AiK. Kupiłam też szamponetkę - zarówno dla mnie jak i koleżanki w drogeryjnym świetle wyglądała jak czerwona. W domu patrzę, jakaś taka rudawa.. Wpisuje w google "tycjan" (bo ja odróżniam tylko takie jak żółty, zielony, czerwony) a tu że pomarańczowo-rude I tak zrobiłam, zobaczę jutro co wyszło
Dziękować
A mi się właśnie podoba bardziej na takich maksymalnie do ramion i falowanych/kręconych bo na prostych jak od linijki odkreślone Np. http://www.glamour.com/beauty/blogs/...r-color_bd.jpg <3
Ale dokładnie jak piszesz, każdemu może podobać się co innego

A tycjan zależy jak jasne masz swoje włosy wychodzi rudo Sama zanim zaczęłam hennować, szamponetkowałam się tycjanem i na jasnych włosach miałam marchewę

Edytowane przez Ignis00
Czas edycji: 2012-11-24 o 22:55
Stary 2012-11-24, 23:29   #74906
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Ad. 1 ja nie wiem, ale ciekawe spostrzeżenie, dla mnie w ogóle trudne jest znalezienie szamponu na samym glukozydzie, juz nie wazne jakie są inne składniki
jeśli są ekstrakty to faktycznie alkohol moze byc potrzebny do rozpuszczenia ich
trzeba na mądrzejsze zapracowane głowy poczekać

Ad. 2 do oczyszczania jak najbardziej, nic oblepiającego, jeno soli dużo ale jeśli sól cię nie krzywdzi to ok.
Dzięki za odp Właśnie zastanawia mnie to, bo np. w Alterrze bezzapachowej są glukozydy, nie ma ekstraktów, w ogóle jest króciutki skład, a alkohol oczywiście jest. I pytanie po co? Teraz nie wiem czy zrezygnować z szukania bezalkoholowego szamponu czy nie... Może on tam po prostu musi być
Mam nadzieję, że sól używana raz na dobre 3 tygodnie mi ała nie zrobi

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 23:29   #74907
dorka_tw
Rozeznanie

[QUOTE=tiniaczek;37795724]O Yarr juz odpowiedziala Mam podobne zdanie, odyzwka zawierajace humektanty i emolienty dobra jest sucha jesienia i wiosna.

Fajne masz wlosy, bardzo mi sie podobaja

QUOTE]

Dziękuje, moje włosy czują się docenione.
Coś mi się w moich włosach nie podoba, tylko nie wiem co. Jak w lusterku oglądam tył to zachwyt, ale jak oglądam przód to mi się w ogóle nie podoba. Chyba tylko cięcie pomoże, ale chciałam wyrównać wszystkie do jednej długości. Może przetrzymie ten ciężki czas Ehh te dylematy

Stary 2012-11-24, 23:30   #74908
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki za odp Właśnie zastanawia mnie to, bo np. w Alterrze bezzapachowej są glukozydy, nie ma ekstraktów, w ogóle jest króciutki skład, a alkohol oczywiście jest. I pytanie po co? Teraz nie wiem czy zrezygnować z szukania bezalkoholowego szamponu czy nie... Może on tam po prostu musi być
Mam nadzieję, że sól używana raz na dobre 3 tygodnie mi ała nie zrobi
Alterra chyba do wszystkiego wali alkohol, nie raz już zastanawiałam się dalczego...
Stary 2012-11-24, 23:39   #74909
Ignis00
Raczkowanie

Cytat:
Alterra chyba do wszystkiego wali alkohol, nie raz już zastanawiałam się dalczego...
Wydaje mi się, że oni konserwują i działają bakteriobójczo w ten sposób przez to, że alkohol jest jednym z naturalnych i ekologicznych konserwantów, do tego jest jednym z tańszych eko konserwantów.

Edytowane przez Ignis00
Czas edycji: 2012-11-24 o 23:45
Stary 2012-11-24, 23:44   #74910
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
One się świetnie rozpuszczają w alkoholach a w wodzie niezbyt. Więc producenci idą łatwiejszą drogą co jest zrozumiałe.

nie to mi zacytowało :p

Edytowane przez Karmenka
Czas edycji: 2012-11-24 o 23:45
Karmenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości