|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
szybko poszło!
|
|
|
|
#3032 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Bry Kuny
no żeby mi to było ostatni raz!! ![]() wiedziałam ze mnie zrozumiesz Cytat:
Cytat:
![]() no coś kiepsko Was widać ![]() Cytat:
to luzikha wybieram się dziś na koncert!!
|
|
#3033 |
|
Zakorzenienie
|
moje chłopaki oba zasmarkane, ja też czuję się nie najlepiej, jeszcze dziś dostałam @ Dziewczyny macie sprawdzone przepisy na jakięs pyszne ciasto? muszę cos zrobić imininowego bo mogą mi się jutro goście zwalić. Dziewczyny od tygodnia nie widziałam nić przypominającego mola ale wiem, wiem, one się gdzieś tam na pewno czają.
|
|
|
|
#3034 |
|
Wtajemniczenie
|
patik super
i faktycznie szybko poszło ![]() Gomra zapomniałam już o tych Twoich molach, aż ciary znów mam... iustyna spoko loko luz i spontan mnie tez śmieszy kawał uwiązanego sznurka w buzi i to jeszcze w postawie na baczność ![]() ja wysprzątałam kuchnię, jakoś ten mój tż działa na mnie motywująco i włącza mi się akcja czystość jedną ręką robiłam obiad, drugą keksa "nie poznaję koleżanki" na obiad pichcę fileta z kurczaka (sorry dla tych antydrobiowych ) poszlachtowałam na małe kawałki i będzie sosik... taki jakiś czerwony, ale może jeszcze brokuły wrzucę... tylko nie wiem czy wtedy się nie spartoli....![]() w nocy Jasiek przyszedł do nas chyba koło 1 i wiecie co jest gorszego od chrapiącego tża? chrapiący Jasiek.... bidny chrapał jak stary dziad, tża to tam zawsze podduszę, albo szturnę, albo wręcz obudzę, ale Jaśka nie tykałam,,żeby się nie obudził. ale posmarowałam mu maścią majernakową pod nosem i trochę było lepiej. Spaliśmy do 8 ![]() za oknem bez zmian, nie wiem jak jak Wy, ale ja czekam już z utęsknieniem na śnieg, jak co roku o tej porze. rano słuchałam o czarnym piątku w Stanach, ciekawe czy kiedys u nas będą takie przeceny, nawet 90%.... ![]() Shira wyszalej się! ![]() Gomra łączę się w bólu, u nas też szpital. Polecam inhalacje moje najnowsze odkrycie, które wszyscy zdążyli już odkryć przede mną tylko, żeby Jasiek dał się przekonać... przynajmniej by nie chrapał... ![]() a co do przepisów nie pomogę, ja jestem mistrzynią keksa
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2012-11-24 o 13:35 |
|
|
|
#3035 |
|
Raczkowanie
|
Shira, sroka, sójka jeden pies
![]() Brumku, mam 26 lat, ale wyglądam na 16
|
|
|
|
#3036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby nie powinno się tak robic, bo lekarswo leci tez do oczu, ale przez maske przecież tez sie wydostaje, bo np. moja ma dziurki po bokach, pozatym - moim zdaniem skoro nie ma innego sposobu to kazdy skuteczny jest dobry ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- o, zauważyłam że mamy nową mamusię mme_audrey witaj
|
|
|
|
|
#3037 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
HEJ. Zastanawiam się, czy będę potrzebowała drugi przewijak, czy nie? Julka śpi w swoim pokoju i często nad ranem zmieniam Jej pieluchę( można powiedzieć, że co noc), a taki maluch to wiadomo, że nawet kilka razy w nocy na początku- jak zrobi kupkę, czy coś. I co- z maluchem nie będę chodziła w nocy do Julki pokoju, bo się obudzi, ani z Julką tutaj-sama niewiem? Może wyjątkowo w nocy zmieniać Julce pieluchę na podłodze?( u niej w pokoju nie ma łóżka), a przewijak niech na stałe zagości u Mateuszka? Poradzicie? Pewnie i tak wyjdzie w praniu, ale nie chciałabym sobie utrudniać niepotrzebnie życia ![]() Idę myć korytarz. |
||
|
|
|
#3038 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziękia inhalujemy sie tylko solą, wiecc bez znaczenia ![]() Cytat:
![]() ja myslę, że mozesz małą przewinąć raz na podłodze, my nie używamy przewijaka już ho ho i ciut ciut
|
|
#3039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dobrze ze mi przypomniałaś bo mam sól i chyba małego zaraz zainhaluje, moze mu smaty zejdą. |
|
|
|
|
#3040 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie miałam wcale przewijaka.
|
|
|
|
#3041 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam 32 wyglądam na 20 ![]() Cytat:
Zawsze na stojąco. Myślę, ze Julki dni z przewijakiem też już są bardzo policzone...Szykuję się, bo za godzinkę imieniny teściowej...
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-11-24 o 23:15 |
|
|
|
|
#3042 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny do odebrania przesyłki z paczkomatu trzeba być osobiście?
Dostaje się smsa, że paczka już jest? Pierwszy raz zamówiłam na paczkomat i nie wiem co i jak ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Oliweczko my też już nie używamy przewijaka bardzo długo. Zmieniam pampersa Radkowi na łóżku. Wydaje mi się, że nie potrzeba Ci drugiego przewijaka. wiadomo, że bardziej będzie teraz potrzebny przy Mateuszku, a z Julką sobie poradzisz ![]() Właśnie w łóżeczku możesz jej zmienić albo na ziemi
|
|
|
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczko nie pomoge, bo ja przewijaka nie mam, ale skoro tak kup drugi, chyba nie jest drogi, lub uzywke
chealsi nie martw sie kochana, uda sie nastepnym razem. Nas czeka przemeblowanie a maz przymierza sie do remontu na wiosne, na ktory ja sie nie chce zgodzic - bo nie chce tu wiecej kasy ladowac. Chyba stanie na moim, bo juz mu wytlumaczylam czarno na bialym jak to jest
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
Ewe właśnie, a jak Wasza sytuacja z budową? Nadal planujecie sklep otworzyć?
|
|
|
|
#3045 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ale mi nerwy puszczają po tym tygodniu sam na sam z Emilem. doszliśmy do wniosku z T., że on wykorzystuje mnie, bo przy nim jest ok, a jak przy mnie to zaczyna swoje jęki i wie, że ja mięknę.i co jęk to ja reaguję. głupia jestem. ale trochę musze byc twarda bo mnie dziecko wykończy
|
|||
|
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
budowa ma sie rozpoczac po nowym roku, a co do sklepu, jak juz postawimy, to otworzymy.
|
#3047 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na przewijaku jest strasznie wygodnie jakoś wcale nam się nie śpieszy do odejścia od niego![]() Cytat:
Mój P. mówi, że ja to bym musiała szambo wykopać, żeby urodzić, bo na co dzień się nie oszczędzam ![]() Cytat:
Cytat:
A przemeblowanie z racji pojawienia się drugiego dzieciaczka? Dziękuję wszystkim za rady Wszystko co miałam zrobić, to zrobiłam, teraz tylko rozwieszę pranie, obudze Julę, bo do 16.30 ma max.( ale ze mnie matka, nie? )i jadę z Nią do moich rodziców na placki ziemniaczane![]() A na jutro planuję gruntowne przejrzenie torby-to juz ostatni dzień , i takie tam ogólne przygotowanie.---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
Mnie Jula też ,,tresuje" ( próbuje) ale dajemy jakoś radę.
|
|||||
|
|
|
#3048 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczko tak, chcemy na wiosne zlikwidowac nasza sypialnie i zrobic tam pokoj Marysi z kanapa a zabrac jej lozeczko, tylko chce to wczesniej zrobic, aby nie czula sie zle z tym, ze jej lozeczko dostanie brat lub siostra i ze nagle ja rodzice zostawili sama.
|
#3049 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My juz dawno nie korzystamy z przewijaka. I Agaty w nocy nie przebieram Cytat:
Paczkomaty są bardzo wygodne. |
||
|
|
|
#3050 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka ja też nigdy nie używałam przewijaka, ani razu ( mimo że go kupiłam), zawsze na łóżku, jakoś tak.
Myślę że nie potrzebny Ci drugi. Ja też wymieniam nad ranem albo i wcześniej pampka, bo napity strasznie, i nie chcę żeby w mokrym spała i jeszcze załapała jakiegoś syfa. ( ja jej nie wyciągam z łóżeczka nawet przy tym, jakoś tak się nagimnastykuje i jej zmienię) Kiedy masz się zgłosić do szpitala? już uwzględniłam Cię w grafiku na najbliższy tydzień, nie mogę sie doczekać. ![]() Wodaqua widze Cie !
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-11-24 o 17:02 |
|
|
|
#3051 |
|
Wtajemniczenie
|
My jeszcze używamy przewijaka
|
#3052 |
|
Wtajemniczenie
|
kurde, ja nie przewijam małego w nocy już dłłuuuuugo, odkąd zaczął przesypiać i nie robić kup w nocy...
trochę pachnę wyrodną matką chyba ale wychodzę z założenia, że jakby miał tam naprawdę mokro to by się obudził i jęczał mocno też używamy tych prawdziwych pampersów, są mega chłonne zajadam keksa i popijam herbatkę ![]()
|
#3053 |
|
Zakorzenienie
|
Ela nie pachniesz, gdyby mi Sara przesypiała całe noce też bym nie zmieniała. A że mamy milion pobudek to grzechem byłoby nie zmienić.
Czasami jak wstaje raz na mleko, i czuję że ma sucho to nie zmieniam i śpi do rana ( rzadko)
|
#3054 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oliweczka szczerze mowiac ja juz od jakiegos czasu zdemontowalam przewijak, bo Antkowi w nocy przeszkadzal, przewijam na lozku, no ale on ma lozeczko w naszej sypialni... Ale jakbys chciala to mam na zbyciu takie cos: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70025318/ i takie cos: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90140548/ za male pieniadze, byle pozbyc sie z domu. |
|
|
|
|
#3055 |
|
Wtajemniczenie
|
Elu wcale nie jesteś wyrodną matką. Ja też nie zmieniam od dawna Szymonowi pampersa w nocy
|
#3056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Ja też Radka nie przewijam w nocy. Budzi się też po kilka razy na UU, ale pampka ma małego. Zdarza się czasem, że przewijam go dopiero koło 10 i nie jest jakiś mega nabity.
|
|
|
|
|
#3057 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny.
Nie wiem co pisać w sumie. Eve dziś już byłam na spacerze w nowej kurtce ![]() A jak się czujesz w ogóle? kiedy masz kolejną wizytę u gina? Ja jak Lili - nie przewijam młodego w nocy. mimo, że czasem ma trochę napuchniętego pampersa - nie chce mi się poprostu. Nic mu nie będzie. A jak ma suchego w miarę, to czasem po śniadaniu mu zmienię dopiero. Ja używam najtańszych pampersów na rynku - jakichś z biedry za 25 zł z groszami. Powiem Wam, że nie są jakieś złe. Jak na nas ok. Oliweczko ja już trzymam za Ciebie kciuki. Będzie dobrze. Ja nigdy nie miałam przewijaka. Zawsze na łóżku przewijałam dziecko.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3058 |
|
Zadomowienie
|
Witam się
![]() My też już nie mamy przewijaka od jakiegoś czasu Z resztą nie wyobrażam sobie przewijania młodego dalej na przewijaku, bo on przy zmianie pampersa często się wyrywa, wierci, ucieka itd.... Tak poza tym, to muszę się "pochwalić", że ma szczęście przyznali nam stypendium, więc mamy za co studiować ![]() Btw w tym tesco popracowałam całe 5 dni Więc wciąż pracy brak.A dziś ostatki i taką mam ochotę, żeby gdzieś wyjść, ale ani nie ma z kim ani co.... napiłabym się chociaż dobrego drina.
|
#3059 |
|
Zakorzenienie
|
Marina Ty sprzedawałaś matę edukacyjną?
Chcę swoją wystawić ale nie wiem jak zrobić z przesyłką. Pocztą? Jak to zapakować? Nie mam kartonu (ona nie była w kartonie) Kurierem drogo wyjdzie. Mam taką zwykłą kolorową matę z Tesco. |
|
|
|
#3060 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To miałaś dziś zjazd? A z tesco sama zrezygnowałaś pewnie prawda? Milion pytań jak zwykle ![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
i z tym poszłam na pocztę no i pani kazała mi jeszcze szary papier kupić na miejscu ( bo nie miałam nic ) i pożyczyła mi taśmę i tym jeszcze opakowałam. Wysłałam normalnie, paczką chyba. Rok to było temu to nie pamiętam, ale napewno raczej paczką ekonomiczną.W każdym razie nie było problemy z wysyłką, ale gabarytowo mi wyszła duża, bo pałąk był szeroki. Ale bez problemu.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-11-24 o 20:09 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:44.

zębole

to luzik
) poszlachtowałam na małe kawałki i będzie sosik... taki jakiś czerwony, ale może jeszcze brokuły wrzucę... tylko nie wiem czy wtedy się nie spartoli....

), ze wczesnie kąłdzie spac dziecko... martyna idzie spac o 19:30. o 19 słania sie juz na nogach i marudzi. Szybko do wanienki, butla mleka i do łózeczka (już śpiaca
doszliśmy do wniosku z T., że on wykorzystuje mnie, bo przy nim jest ok, a jak przy mnie to zaczyna swoje jęki i wie, że ja mięknę.i co jęk to ja reaguję. głupia jestem. ale trochę musze byc twarda bo mnie dziecko wykończy

dziś już byłam na spacerze w nowej kurtce