Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-24, 20:09   #3061
zapałeczka
Zadomowienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Oj tam, chociaż z tym stypendium wypaliło, bo cała reszta to masakra. Dziś zjadzu nie było ale my mamy poczte studencką i wirtualną uczelnie i tam wszystkie info są Zjazd za tydzień...
A z tesco to historia śmieszna dość. Cho na drina to Ci opowiem
Stary 2012-11-24, 20:14   #3062
Marina1
Zakorzenienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Oj tam, chociaż z tym stypendium wypaliło, bo cała reszta to masakra. Dziś zjadzu nie było ale my mamy poczte studencką i wirtualną uczelnie i tam wszystkie info są Zjazd za tydzień...
A z tesco to historia śmieszna dość. Cho na drina to Ci opowiem
o 21 pod Papilonem ?
Lubię Cię kobitko
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 20:15   #3063
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Heloł mamole
Nie było mnie z 2 dni więc pewnie usychacie z tęsknoty

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Teliczku - a czemu Ciebie dziś nie ma, nasz 19-letni lachonie?

Natka - a o Ciebie to już się naprawdę zaczynam niepokoić
A szukam nowego młodszego męża
A Natka faktyczniee nam zaginęła

I isia tez

A sąsiedzi z choinka to może jacyś innowiercy

Marzenko 13.30 tez będzie super
Już sie cieszę jak głupia

Oliweczko widzę ze nieźle sie trzymasz, skoro jeszce domek pucujesz
Boisz sie ?

Patik super ze już po remoncie, fajnie wyszło ?

Kajoolku, za mało mi Ciebie tu
Żądamy zdjęcia Szymuli
Napisz jak wam sie żyje - będziecie na święta w Pl?

My sie tez nie przewijamy w nocy
Ale w dzień używam przewijaka

Idę piec ciacho
Jutro sąsiadka z baby przychodzi - pisałam wam kiedyś o niej po 2 poronieniach, ta ciążę cała na podtrzymaniu leżała, a teraz takiego slodziaku maja

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2012-11-24 o 20:16
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 20:21   #3064
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
o 21 pod Papilonem ?
Lubię Cię kobitko
No nie mów, że byś się nie skusiła ?
Stary 2012-11-24, 20:23   #3065
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
No nie mów, że byś się nie skusiła ?
a wiesz, że bym się skusiła z chęcią?
Ale musiałabyś stawiać, bo u mnie bida z nędzą hehe
Ale poważnie to brakuje mi ludzia do pogadania na żywo
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 20:25   #3066
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
a wiesz, że bym się skusiła z chęcią?
Ale musiałabyś stawiać, bo u mnie bida z nędzą hehe
Ale poważnie to brakuje mi ludzia do pogadania na żywo
Ej dostałam stypendium, mogę zaszaleć Uwierz, że mi też brakuje, dlatego mam ochotę się gdzieś ruszyć ;d
Stary 2012-11-24, 20:31   #3067
ela_86
Wtajemniczenie

uff ulga, że nie tylko ja nie zmieniam mu w nocy bałam się przyznać, że czasem też do śniadania czeka jak się dobrze z rana bawimy, ale wychodzę już z cienia, bo nie jestem sama

co do pampersów to ja używałam długi czas tych z biedry i rossmanna, potem sleep&play, bo w sumie cenowo wychodziło podobnie, ale teraz by trzeba z nich rozmiar 5, a wtedy to się nie opyla już bo mniej sztuk w opakowaniu. Kiedyś była promocja prawdziwych pampersów i nie wychodziły wiele drożej i teraz kupuje te, ale tylko na promocjach, po normalnych cenach to nie. A kupuje je bo mam wrażenie, że są bardziej chłonne, dłużej ma w nich sucho, rzadziej zmieniam, bo w dadach częściej miauczał, że mokro, więc w sumie na to samo wyjdzie.

co tam jeszcze... mam zamiar nie brać dziś na noc procha... tzn teraz mam takie postanowienie, bo działa jeszcze poprzedni zobaczymy co będzie jak przyjdzie ból. A może nie przyjdzie? bo przecież ileż można....

Oliweczka to Ty w poniedziałek już musowo musisz iść na szpital? termin mija? bo nie pamiętam na kiedy miałaś...
i dubluje pytanie: boisz się? nie wiem jakie masz wspomnienia po pierwszym...

zapaleczka ciekawa jestem tej historii o tesco...
gratulacje stypendium!

oglądam Mam talent... kurde, dzieci nie powinny brać w nim udział. Powinna być odmiana dla dzieci...

Edytowane przez ela_86
Czas edycji: 2012-11-24 o 20:33
ela_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 20:33   #3068
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
kurde, ja nie przewijam małego w nocy już dłłuuuuugo, odkąd zaczął przesypiać i nie robić kup w nocy...
trochę pachnę wyrodną matką chyba
ale wychodzę z założenia, że jakby miał tam naprawdę mokro to by się obudził i jęczał mocno
też używamy tych prawdziwych pampersów, są mega chłonne

zajadam keksa i popijam herbatkę
nie pachniesz odkad mery przesypia noce (7 - 8 miesiac) tez nei zmieniam jej pampersa, ajkby miala mega mokro zaalarmowalaby.

Cytat:
Eve dziś już byłam na spacerze w nowej kurtce
A jak się czujesz w ogóle? kiedy masz kolejną wizytę u gina?
ty wiesz ile ta kurtka ma - z 6 lat a bylam w niej tylko jeden sezon ale jest taka fajna, ze zawsze bedzie na czasie. Pamietam o Tobie i jak zbiore sie ktoregos dnia to na bank znajdzie sie jeszcze cos dla Ciebie.
Czuje sie swietnie - czasem mnie pobolewa brzuch, bo jednak Marysie musze czasem wziac na lapki, ale ogolem z marysia mialam mdlosci okropne, a tu nie. spac tez tyle nie spie, wiec luzik. Dziekuje ze pytasz.

Bylismy u znajomych, Marysia na koniec wpadla w histerie bo byla spiaca, w domu nie chciala usnac i tylko mama mama mama, polozylam ja jakos do lozeczka, poglaskalam po pleckach i usnela. Mleka odmowila kategorycznie.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 21:24   #3069
Lili 83
Zakorzenienie

A wiecie, że Radzio nie mówi mama?
Tata, baba, babcia, dziadzia i tam różnie po swojemu.
Mówi mniam mniam ale właśnie tak mamama i wszyscy myślą, że woła mama.
Pierwsze jego słowo to była mama, przez kilka tygodni a potem mu się zapomniało

Ewe a mówisz już Mery, że będzie miała małego braciszka bądź siostrzyczkę?
Ania, Oliweczka, Kolina, Myha a Wy?

Moja przyjaciółka jest w ciąży i jej starszy synek nie chce mieć rodzeństwa, jest strasznie anty. Ona nie wie jak to będzie....
Mały ma 3,5 roku. To trochę starszy od "naszych".
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 21:25   #3070
isiaok
Rozeznanie

Witam maminki!!!!!
Wybaczcie!!!!!!!!!!!
Nadrobiłam wszystko!!!!!!

Oliweczko nie wytrzymuje juz tego napiecia

Gomraza wygrana walke z molami

Pieleszka Podobny do Ciebie ten mały szczerbolek i piekny płaszczyk!
TelikNastoletni lachonie-bogini Ty moja, a ja znowu odpuscilam marszobiegi-jutro startuje

BrumekMyśle,że te sanki z pchaczem moga sie ciezko podbijac na kraweznikach...

Było tez cos o bodziakach-ja własnie zamowilam u kolezanki z early days-sa super!No i KappAhl-oczywista

A przewijak mam na pralce w łazience i nie wyobrazam sobie zycioa bez niegoEwa z innych miejsc daje noge

witam nowa mamusie

i wiecej nie pamietam

U Nas czworki dalej w natarciu, nowe słowka i mini terroryzm, jak to mówi mój tż "wymuszanki i haracze"

I to tyle miłego...ja zapracowana, ale został nam juz tylko miesiac
Koniec prac wiaze sie niestety z wyjazdami i montazami w Kosciołach do pozna w nocy ale Ewka jest bardzo dzielna

A moja nieobecnosc niestety nie jest zwiazana z praca...moja mama znowu jest powaznie chora...2 lata temu miała ciezka operacje na jajnikach-własciwie to ratowali jej zycie. Wszystko było dobrze a teraz znów to samo...guzy, wszedzie, olbrzymie. Czeka na termin operacji, jutro ma dzwonic na Kliniki czy ja przjma w pon wiec bardzo Was prosze o kciuki

Buziaki dla wszystkich zebuszkow
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 21:32   #3071
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Moja przyjaciółka jest w ciąży i jej starszy synek nie chce mieć rodzeństwa, jest strasznie anty. Ona nie wie jak to będzie....
mowimy jej z TZ, ale nie wiem czy ona rozumie, ale co troche jej sie mowi.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-11-24, 21:34   #3072
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
A moja nieobecnosc niestety nie jest zwiazana z praca...moja mama znowu jest powaznie chora...2 lata temu miała ciezka operacje na jajnikach-własciwie to ratowali jej zycie. Wszystko było dobrze a teraz znów to samo...guzy, wszedzie, olbrzymie. Czeka na termin operacji, jutro ma dzwonic na Kliniki czy ja przjma w pon wiec bardzo Was prosze o kciuki

Isia bardzo mocne : kciuki:

Nie chwaliłaś się, że biegasz? Dietka?
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 21:37   #3073
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

isiaok trzymam mocno - by sie udalo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-11-24, 22:24   #3074
ela_86
Wtajemniczenie

isiaok

spokojnej nocki wszystkim
Stary 2012-11-24, 22:24   #3075
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Isia- tak mi przykro
Trzymam kciuki mocno.
Martwilam sie ze Ciebie nie ma miałam już smska pisać.

A co do marszobiegow, to Kurcze aura coraz mniej przyjazna

Wczoraj w parku podczas joggingu ludziska na mnie dziwnie zerwali ze z nieckiem po nocach w biegam ...a było kilka minut po 16
Stary 2012-11-24, 22:32   #3076
mme_audrey
Raczkowanie

Gomra, hej, hej

Brumek, to u mnie pewnie podobny bilans będzie

Oliweczko, narobiłaś mi smaka na placki ziemniaczane

telik, jakie ciasto pieczesz?
chociaż mi to tylko muffiny bez zakalca wychodzą

isiaok, trzymam kciuki!

Jeśli chodzi o przewijak - my ciągle używamy, stamtąd mi Heluta nie ucieka. Na łóżku itp. muszę ją zabawiać, podtrzymywać. Na nim też oporządzamy ją przed snem. Jest wygodnie, nie trzeba się schylać, kucać itp. Nie wiem, co zrobimy, jak się przestanie na nim mieścić (chociaż kiedyś nadejedzie ten dzień, gdy nie będzie już zmian pieluch )

Już dawno nie zmieniamy Heli pieluch w nocy (używamy Pampers Active Baby) - spokojnie wystarcza

podziwiam Was, że ćwiczycie... jak od tych 15 miesięcy sobie obiecuję, że zacznę brzuszki robić

kupiliśmy w końcu fotelik niby z tego najmniejszego Heluta jeszcze nie wystawała, ale już najwyższa pora teraz jej wygodniej będzie

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Chciałam znaleźć jeszcze jakieś książeczki z serii Obrazki dla maluchów, ale ciągle trafiam na te typu "Dzień malucha", "Boże Narodzenie" itp. a chciałabym upolować "Ciało" i "Zwierzęta" - chyba będę musiała przez internet zamówić
mme_audrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 22:44   #3077
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mme_audrey Pokaż wiadomość
kupiliśmy w końcu fotelik niby z tego najmniejszego Heluta jeszcze nie wystawała, ale już najwyższa pora teraz jej wygodniej będziewić
Jaki wybraliście?

Cytat:
[/COLOR]Chciałam znaleźć jeszcze jakieś książeczki z serii Obrazki dla maluchów, ale ciągle trafiam na te typu "Dzień malucha", "Boże Narodzenie" itp. a chciałabym upolować "Ciało" i "Zwierzęta" - chyba będę musiała przez internet zamówić
Ja zamawiam w empiku i odbieram osobiście.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 22:49   #3078
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Oliweczka ja też nigdy nie używałam przewijaka, ani razu ( mimo że go kupiłam), zawsze na łóżku, jakoś tak.
Myślę że nie potrzebny Ci drugi.
Ja też wymieniam nad ranem albo i wcześniej pampka, bo napity strasznie, i nie chcę żeby w mokrym spała i jeszcze załapała jakiegoś syfa. ( ja jej nie wyciągam z łóżeczka nawet przy tym, jakoś tak się nagimnastykuje i jej zmienię)
Kiedy masz się zgłosić do szpitala? już uwzględniłam Cię w grafiku na najbliższy tydzień, nie mogę sie doczekać.
Kochana- w poniedziałek na 9 mam być na Lubartowskiej i mam nadzieję, że mnie podłączą odrazu pod kroplówę i urodze szybciutko Mateuszka Napiszę Ci w pon.-będę informować w miarę na bieżąco, a Ty przekazywać dziewczynom Niewiem jak się potoczą moje losy porodowe.
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
My jeszcze używamy przewijaka
O! Chociaż jedna
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Ela nie pachniesz, gdyby mi Sara przesypiała całe noce też bym nie zmieniała. A że mamy milion pobudek to grzechem byłoby nie zmienić.
DOKŁADNIE mam taką samą sytuację
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Oliweczka szczerze mowiac ja juz od jakiegos czasu zdemontowalam przewijak, bo Antkowi w nocy przeszkadzal, przewijam na lozku, no ale on ma lozeczko w naszej sypialni...
Ale jakbys chciala to mam na zbyciu takie cos: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70025318/ i takie cos: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90140548/ za male pieniadze, byle pozbyc sie z domu.
Dzięki, ale narazie jednak rezygnuję z przewijaka.
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

Boisz sie ?
Mało powiedziane trzęsę się jak galareta
Cytat:

Oliweczka to Ty w poniedziałek już musowo musisz iść na szpital? termin mija? bo nie pamiętam na kiedy miałaś...
i dubluje pytanie: boisz się? nie wiem jakie masz wspomnienia po pierwszym...
Termin miałam na 21- w pon. tak musowo mam się już stawić. Boję się bardzo, tak jak juz napisałam wyżej. Wspomnienia po pierwszym tak w wielkim skrócie- poród w miarę szybki 5,5h- też wywoływany kroplówą na 7 dzień( a teraz w 5 mi się kazał stawić) bolesny -wiadomo i łożysko wydobywane ręcznie, co mnie mega osłabiło i nie miałam anemię przez 5 miesięcy-bardzo silną+ po tym wydobyciu nie mogłam się dobudzić-słabiutko było i pobyt w szpitalu mega trudny- dziwne dziewczyny, jakieś jęki z ich strony jak mi Julcia płakała oj cięzko mi było dosyć, no i jeszcze problemy z karmieniem piersią. Wszystko jakoś tak negatywnie opisałam ale w sumie nie było tak strasznie
Cytat:

Julka potrafi pokazać gdzie ,,mieszka" Mateusz, jak zapytam gdzie jest dzidzia, to podnosi mi bluzkę( już kiedyś o tym pisałam). Dzisiaj próbowala sobie wcisnąć na głowę Jego czapę zimową( zdjęła z suszarki).
Cytat:

Oliweczko nie wytrzymuje juz tego napiecia
Ja też nie
Cytat:
Oliweczko, narobiłaś mi smaka na placki ziemniaczane
Zjadłam chyba ze 20

My mamy ciało i zwierzęta.Kupiłam zwyczajnie w empiku- Julcia je uwielbia- zwłaszcza ciało Wogóle mamy kilka pozycji z tej serii- jest świetna.

Ktoś tu o keksie pisał- a ja dostałam od mamy całą blachęmogę się podzielić
Idę spać. Dobranoc.

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:

Wczoraj w parku podczas joggingu ludziska na mnie dziwnie zerwali ze z nieckiem po nocach w biegam ...a było kilka minut po 16
Nie przejmuj się ludzie zawsze sobie coś znajda do pogadania. Mnie obgadywali jak chodziłam z Julką i Tofikiem- nieraz słyszałam- z dzieckiem i psem ludzie są dziwni.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2012-11-24 o 22:47
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 22:51   #3079
mme_audrey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Jaki wybraliście?
Romer Safefix Plus

Chyba muszę się do Empiku wybrać

My z tej serii mamy trzy książeczki (Wieś, Kolory i kupione testowo Dobre wychowanie - te dwie pierwsze Heluta bardzo lubi; w ostatniej jest bardziej "naćkane" i niby sobie opowiadamy, co jest na obrazkach, ale krowy i świnie robią większe wrażenie niż dzieci na placu zabaw)

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość

Nie przejmuj się ludzie zawsze sobie coś znajda do pogadania. Mnie obgadywali jak chodziłam z Julką i Tofikiem- nieraz słyszałam- z dzieckiem i psem ludzie są dziwni.
Jak wychodzę z dziewczynami też dziwnie patrzą. A jak Hela w nosidle, a pies zabawkę nosi to już w ogóle
Stary 2012-11-24, 22:56   #3080
ela_86
Wtajemniczenie

Oliweczka no to faktycznie ciężko było... ale ale! trzymajmy się tego, że drugie porody są lżejsze, szybsze, fajniejsze, świadome, a co za tym idzie mniej strachu, więcej trzeźwych myśli, praca u podstaw! co najmniej jakbym siedmioro urodziła, ale takie mam wyobrażenie
będzie fajnie i szybko!
ale to fajnie brzmi jak napisałaś: Matuszka czapkę zimową sobie zakładała no tak, bo przecież on jest i lada moment będzie ją zakładał

dobra, już nie oszukuję, tym razem naprawdę idę spać

nie wzięłam procha

buźki
Stary 2012-11-24, 23:06   #3081
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
nie wzięłam procha

buźki
to mi pożycz, bo mnie ząb ćmi muszę się przeprosić z dentystą
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 23:12   #3082
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny do odebrania przesyłki z paczkomatu trzeba być osobiście?
Dostaje się smsa, że paczka już jest?
Pierwszy raz zamówiłam na paczkomat i nie wiem co i jak
Nie, skąd
Dostajesz smsa z kodem i odebrać może każdy kto go zna.

Cytat:
Heloł mamole
Nie było mnie z 2 dni więc pewnie usychacie z tęsknoty
Ja tak
Ale lizusostwo

Cytat:
Witam maminki!!!!!
Wybaczcie!!!!!!!!!!!
Nadrobiłam wszystko!!!!!!

U Nas czworki dalej w natarciu, nowe słowka i mini terroryzm, jak to mówi mój tż "wymuszanki i haracze"

Isiu! Łobuzie! Tak się nie robi
Czwórek bardzo współczuję całej rodzinie. U nas były koszmarne...
A mama - tak mi przykro Ale póki to operacyjne jest, to chyba dobrze. Wytną i może będzie spokój melduj nam na bieżąco. Będę trzymać kciuki z całych sił. Trzymaj się!
Stary 2012-11-24, 23:15   #3083
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Romer Safefix Plus

Chyba muszę się do Empiku wybrać
Oooo fotelik w sumie taki sam jak nasz, tylko my zamiast nogi mamy TT.

Zanim pójdziesz do Empiku zamów książki na ich stronie internetowej, bo nie zawsze maja to co chcesz, na @ piszą kiedy są do odbioru (zazwyczaj po 2 dniach) i jest ciut taniej, ale to groszowa zniżka.

Stary 2012-11-24, 23:18   #3084
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
kupiliśmy w końcu fotelik niby z tego najmniejszego Heluta jeszcze nie wystawała, ale już najwyższa pora teraz jej wygodniej będzie
Myśmy się przesiedli dopiero ze 3 tygodnie temu. I szczerze, nie widzę różnicy Tymkowi i tu dobrze, i w tym starym też mu było dobrze

My już po imprezie u teściowej. Nawet ok było. Poza tym, że - identycznie ja w zeszłym roku - nie załapaliśmy się ani na ciepłe posiłki, ani na ciasto, ani na herbatę. Na 17 zapraszali, a do 20.30 (tak wyszliśmy) nie podali jeszcze nic z tych rzeczy Zawsze u nich taka organizacja. I potem narzekają, że znowu - jak w zeszłym roku - tak wcześnie uciekamy. A Tymuś już na rzęsach chodził.
Stary 2012-11-24, 23:24   #3085
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
nie załapaliśmy się
ani na ciepłe posiłki,
ani na ciasto,
ani na herbatę.

Na 17 zapraszali, a do 20.30 (tak wyszliśmy) nie podali jeszcze nic z tych rzeczy Zawsze u nich taka organizacja. I potem narzekają, że znowu - jak w zeszłym roku - tak wcześnie uciekamy. A Tymuś już na rzęsach chodził.
To co robiliście przez trzy i pół godziny? ściągaliście buty

My byliśmy na imprezce od 16 do 20:30 i zaliczyliśmy wszystkie punkty

Stary 2012-11-25, 00:05   #3086
mme_audrey
Raczkowanie

Carmela, dziękuję za wskazówki
Brumek, mam wrażenie, że w zimowych butach już jej niewygodnie było... jutro wybierzemy się na przejażdżkę, zobaczymy, jak jej się jazda przodem spodoba

a co do teściów, może to jakaś nocna imprezka po prostu

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:30 ----------

i zostałam sama...
dobranoc, kolorowych snów!
Stary 2012-11-25, 00:33   #3087
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Mme audrey- no wlasnie muffinki z czekolada pieklam, jutro posmaruje toffi i posypię orzeszkami.
C do fotelika to widzę ze Jaś ma dużo większa radoche, żałuje ze kilka tygodni wcześniej nie kupiłam

Oliweczko, teraz po przeczytaniu Twojego opisu 1 porodu tym bardziej sie stresuje, strasznie mocno trzymam kciuki.

Brumciu- co to lizustwa to wiesz ze mi nie szkodzi
A teściowa no dała znowu popis

Obiecuje sobie cały tydzień ze będę wcześniej chodziła spać i
Stary 2012-11-25, 00:34   #3088
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
i zostałam sama...
dobranoc, kolorowych snów!
Ja jeszcze doczytuje...

ale tez juz sie zbieram... dobranoc
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 00:39   #3089
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
I ja tez Zajrzalam na chwile. Dobranoc
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 00:44   #3090
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
To co robiliście przez trzy i pół godziny? ściągaliście buty
Była sałatka jarzynowa i śledzik na przystawkę Dobrze, że miałam jogurt dla Tymka

---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ----------

Cytat:
Obiecuje sobie cały tydzień ze będę wcześniej chodziła spać i
Znam to

Muffinki

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości