|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Oj tam, chociaż z tym stypendium wypaliło, bo cała reszta to masakra. Dziś zjadzu nie było ale my mamy poczte studencką i wirtualną uczelnie i tam wszystkie info są
Zjazd za tydzień... ![]() A z tesco to historia śmieszna dość. Cho na drina to Ci opowiem ![]() ![]()
|
#3062 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
o 21 pod Papilonem ? ![]() Lubię Cię kobitko
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#3063 | |
|
Wtajemniczenie
|
Heloł mamole
Nie było mnie z 2 dni więc pewnie usychacie z tęsknoty ![]() Cytat:
A Natka faktyczniee nam zaginęła I isia tez ![]() A sąsiedzi z choinka to może jacyś innowiercy ![]() Marzenko 13.30 tez będzie super Już sie cieszę jak głupia Oliweczko widzę ze nieźle sie trzymasz, skoro jeszce domek pucujesz Boisz sie ? Patik super ze już po remoncie, fajnie wyszło ? Kajoolku, za mało mi Ciebie tu Żądamy zdjęcia Szymuli ![]() Napisz jak wam sie żyje - będziecie na święta w Pl? My sie tez nie przewijamy w nocy Ale w dzień używam przewijaka Idę piec ciacho Jutro sąsiadka z baby przychodzi - pisałam wam kiedyś o niej po 2 poronieniach, ta ciążę cała na podtrzymaniu leżała, a teraz takiego slodziaku maja
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-11-24 o 20:16 |
|
|
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
a wiesz, że bym się skusiła z chęcią?
![]() Ale musiałabyś stawiać, bo u mnie bida z nędzą hehe Ale poważnie to brakuje mi ludzia do pogadania na żywo
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3066 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uwierz, że mi też brakuje, dlatego mam ochotę się gdzieś ruszyć ;d
|
|
#3067 |
|
Wtajemniczenie
|
uff ulga, że nie tylko ja nie zmieniam mu w nocy
bałam się przyznać, że czasem też do śniadania czeka jak się dobrze z rana bawimy, ale wychodzę już z cienia, bo nie jestem sama ![]() co do pampersów to ja używałam długi czas tych z biedry i rossmanna, potem sleep&play, bo w sumie cenowo wychodziło podobnie, ale teraz by trzeba z nich rozmiar 5, a wtedy to się nie opyla już bo mniej sztuk w opakowaniu. Kiedyś była promocja prawdziwych pampersów i nie wychodziły wiele drożej i teraz kupuje te, ale tylko na promocjach, po normalnych cenach to nie. A kupuje je bo mam wrażenie, że są bardziej chłonne, dłużej ma w nich sucho, rzadziej zmieniam, bo w dadach częściej miauczał, że mokro, więc w sumie na to samo wyjdzie. co tam jeszcze... mam zamiar nie brać dziś na noc procha... tzn teraz mam takie postanowienie, bo działa jeszcze poprzedni zobaczymy co będzie jak przyjdzie ból. A może nie przyjdzie? bo przecież ileż można....Oliweczka to Ty w poniedziałek już musowo musisz iść na szpital? termin mija? bo nie pamiętam na kiedy miałaś... i dubluje pytanie: boisz się? nie wiem jakie masz wspomnienia po pierwszym... zapaleczka ciekawa jestem tej historii o tesco... ![]() gratulacje stypendium! oglądam Mam talent... kurde, dzieci nie powinny brać w nim udział. Powinna być odmiana dla dzieci...
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2012-11-24 o 20:33 |
|
|
|
#3068 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale jest taka fajna, ze zawsze bedzie na czasie. Pamietam o Tobie i jak zbiore sie ktoregos dnia to na bank znajdzie sie jeszcze cos dla Ciebie. Czuje sie swietnie - czasem mnie pobolewa brzuch, bo jednak Marysie musze czasem wziac na lapki, ale ogolem z marysia mialam mdlosci okropne, a tu nie. spac tez tyle nie spie, wiec luzik. Dziekuje ze pytasz. Bylismy u znajomych, Marysia na koniec wpadla w histerie bo byla spiaca, w domu nie chciala usnac i tylko mama mama mama, polozylam ja jakos do lozeczka, poglaskalam po pleckach i usnela. Mleka odmowila kategorycznie.
|
|
#3069 |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie, że Radzio nie mówi mama?
Tata, baba, babcia, dziadzia i tam różnie po swojemu. Mówi mniam mniam ale właśnie tak mamama i wszyscy myślą, że woła mama. Pierwsze jego słowo to była mama, przez kilka tygodni a potem mu się zapomniało ![]() Ewe a mówisz już Mery, że będzie miała małego braciszka bądź siostrzyczkę? Ania, Oliweczka, Kolina, Myha a Wy? Moja przyjaciółka jest w ciąży i jej starszy synek nie chce mieć rodzeństwa, jest strasznie anty. Ona nie wie jak to będzie.... Mały ma 3,5 roku. To trochę starszy od "naszych". |
|
|
|
#3070 |
|
Rozeznanie
|
Witam maminki!!!!!
Wybaczcie!!!!!!!!!!! Nadrobiłam wszystko!!!!!! Oliweczko ![]() Gomraza wygrana walke z molami ![]() Pieleszka Podobny do Ciebie ten mały szczerbolek TelikNastoletni lachonie-bogini Ty moja BrumekMyśle,że te sanki z pchaczem moga sie ciezko podbijac na kraweznikach... Było tez cos o bodziakach-ja własnie zamowilam u kolezanki z early days-sa super!No i KappAhl-oczywista ![]() A przewijak mam na pralce w łazience i nie wyobrazam sobie zycioa bez niego ![]() witam nowa mamusie i wiecej nie pamietam ![]() U Nas czworki dalej w natarciu, nowe słowka i mini terroryzm, jak to mówi mój tż "wymuszanki i haracze" ![]() I to tyle miłego...ja zapracowana, ale został nam juz tylko miesiac Koniec prac wiaze sie niestety z wyjazdami i montazami w Kosciołach do pozna w nocy ale Ewka jest bardzo dzielna A moja nieobecnosc niestety nie jest zwiazana z praca...moja mama znowu jest powaznie chora...2 lata temu miała ciezka operacje na jajnikach-własciwie to ratowali jej zycie. Wszystko było dobrze a teraz znów to samo...guzy, wszedzie, olbrzymie. Czeka na termin operacji, jutro ma dzwonic na Kliniki czy ja przjma w pon wiec bardzo Was prosze o kciuki ![]() Buziaki dla wszystkich zebuszkow |
|
|
|
#3071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Isia bardzo mocne ![]() ![]() : kciuki:![]() Nie chwaliłaś się, że biegasz? Dietka?
|
|
|
|
|
#3073 |
|
Zakorzenienie
|
isiaok trzymam mocno - by sie udalo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
#3074 |
|
Wtajemniczenie
|
isiaok
![]() spokojnej nocki wszystkim
|
#3075 |
|
Wtajemniczenie
|
Isia- tak mi przykro
![]() Trzymam kciuki mocno. Martwilam sie ze Ciebie nie ma miałam już smska pisać. A co do marszobiegow, to Kurcze aura coraz mniej przyjazna Wczoraj w parku podczas joggingu ludziska na mnie dziwnie zerwali ze z nieckiem po nocach w biegam ...a było kilka minut po 16
|
#3076 |
|
Raczkowanie
|
Gomra, hej, hej
![]() Brumek, to u mnie pewnie podobny bilans będzie ![]() Oliweczko, narobiłaś mi smaka na placki ziemniaczane ![]() telik, jakie ciasto pieczesz? chociaż mi to tylko muffiny bez zakalca wychodzą ![]() isiaok, trzymam kciuki! ![]() Jeśli chodzi o przewijak - my ciągle używamy, stamtąd mi Heluta nie ucieka. Na łóżku itp. muszę ją zabawiać, podtrzymywać. Na nim też oporządzamy ją przed snem. Jest wygodnie, nie trzeba się schylać, kucać itp. Nie wiem, co zrobimy, jak się przestanie na nim mieścić (chociaż kiedyś nadejedzie ten dzień, gdy nie będzie już zmian pieluch )Już dawno nie zmieniamy Heli pieluch w nocy (używamy Pampers Active Baby) - spokojnie wystarcza ![]() podziwiam Was, że ćwiczycie... jak od tych 15 miesięcy sobie obiecuję, że zacznę brzuszki robić ![]() kupiliśmy w końcu fotelik teraz jej wygodniej będzie---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Chciałam znaleźć jeszcze jakieś książeczki z serii Obrazki dla maluchów, ale ciągle trafiam na te typu "Dzień malucha", "Boże Narodzenie" itp. a chciałabym upolować "Ciało" i "Zwierzęta" - chyba będę musiała przez internet zamówić
|
|
|
|
#3077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zamawiam w empiku i odbieram osobiście. |
|
|
|
|
#3078 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napiszę Ci w pon.-będę informować w miarę na bieżąco, a Ty przekazywać dziewczynomO! Chociaż jedna Cytat:
Cytat:
Mało powiedziane trzęsę się jak galareta![]() Cytat:
) bolesny -wiadomo i łożysko wydobywane ręcznie, co mnie mega osłabiło i nie miałam anemię przez 5 miesięcy-bardzo silną+ po tym wydobyciu nie mogłam się dobudzić-słabiutko było i pobyt w szpitalu mega trudny- dziwne dziewczyny, jakieś jęki z ich strony jak mi Julcia płakała oj cięzko mi było dosyć, no i jeszcze problemy z karmieniem piersią. Wszystko jakoś tak negatywnie opisałam ale w sumie nie było tak strasznie![]() Cytat:
Ja też nie ![]() Zjadłam chyba ze 20 ![]() My mamy ciało i zwierzęta.Kupiłam zwyczajnie w empiku- Julcia je uwielbia- zwłaszcza ciało Wogóle mamy kilka pozycji z tej serii- jest świetna.Ktoś tu o keksie pisał- a ja dostałam od mamy całą blachę ![]() Idę spać. Dobranoc. ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
ludzie zawsze sobie coś znajda do pogadania. Mnie obgadywali jak chodziłam z Julką i Tofikiem- nieraz słyszałam- z dzieckiem i psem ludzie są dziwni.
Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-11-24 o 22:47 |
||||||
|
|
|
#3079 | |
|
Raczkowanie
|
Romer Safefix Plus
![]() Chyba muszę się do Empiku wybrać ![]() My z tej serii mamy trzy książeczki (Wieś, Kolory i kupione testowo Dobre wychowanie - te dwie pierwsze Heluta bardzo lubi; w ostatniej jest bardziej "naćkane" i niby sobie opowiadamy, co jest na obrazkach, ale krowy i świnie robią większe wrażenie niż dzieci na placu zabaw) ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3080 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliweczka no to faktycznie ciężko było... ale ale! trzymajmy się tego, że drugie porody są lżejsze, szybsze, fajniejsze, świadome, a co za tym idzie mniej strachu, więcej trzeźwych myśli, praca u podstaw! co najmniej jakbym siedmioro urodziła, ale takie mam wyobrażenie
![]() będzie fajnie i szybko! ale to fajnie brzmi jak napisałaś: Matuszka czapkę zimową sobie zakładała dobra, już nie oszukuję, tym razem naprawdę idę spać nie wzięłam procha buźki
|
#3081 |
|
Wtajemniczenie
|
to mi pożycz, bo mnie ząb ćmi
muszę się przeprosić z dentystą
|
|
#3082 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dostajesz smsa z kodem i odebrać może każdy kto go zna. Ja tak ![]() Ale lizusostwo ![]() Cytat:
![]() Czwórek bardzo współczuję całej rodzinie. U nas były koszmarne... A mama - tak mi przykro melduj nam na bieżąco. Będę trzymać kciuki z całych sił. Trzymaj się!
|
|
#3083 |
|
Zakorzenienie
|
Oooo fotelik w sumie taki sam jak nasz, tylko my zamiast nogi mamy TT.
Zanim pójdziesz do Empiku zamów książki na ich stronie internetowej, bo nie zawsze maja to co chcesz, na @ piszą kiedy są do odbioru (zazwyczaj po 2 dniach) i jest ciut taniej, ale to groszowa zniżka. |
|
|
|
#3084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tymkowi i tu dobrze, i w tym starym też mu było dobrze ![]() My już po imprezie u teściowej. Nawet ok było. Poza tym, że - identycznie ja w zeszłym roku - nie załapaliśmy się ani na ciepłe posiłki, ani na ciasto, ani na herbatę. Na 17 zapraszali, a do 20.30 (tak wyszliśmy) nie podali jeszcze nic z tych rzeczy Zawsze u nich taka organizacja. I potem narzekają, że znowu - jak w zeszłym roku - tak wcześnie uciekamy. A Tymuś już na rzęsach chodził.
|
|
#3085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My byliśmy na imprezce od 16 do 20:30 i zaliczyliśmy wszystkie punkty
|
|
|
|
|
#3086 |
|
Raczkowanie
|
Carmela, dziękuję za wskazówki
Brumek, mam wrażenie, że w zimowych butach już jej niewygodnie było... jutro wybierzemy się na przejażdżkę, zobaczymy, jak jej się jazda przodem spodoba ![]() a co do teściów, może to jakaś nocna imprezka po prostu ![]() ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:30 ---------- i zostałam sama... dobranoc, kolorowych snów! |
|
|
|
#3087 |
|
Wtajemniczenie
|
Mme audrey- no wlasnie muffinki z czekolada pieklam, jutro posmaruje toffi i posypię orzeszkami.
C do fotelika to widzę ze Jaś ma dużo większa radoche, żałuje ze kilka tygodni wcześniej nie kupiłam Oliweczko, teraz po przeczytaniu Twojego opisu 1 porodu tym bardziej sie stresuje, strasznie mocno trzymam kciuki. Brumciu- co to lizustwa to wiesz ze mi nie szkodzi A teściowa no dała znowu popis ![]() Obiecuje sobie cały tydzień ze będę wcześniej chodziła spać i
|
#3088 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jeszcze doczytuje...
ale tez juz sie zbieram... dobranoc |
|
|
|
#3089 |
|
Wtajemniczenie
|
I ja tez Zajrzalam na chwile. Dobranoc
|
|
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
Była sałatka jarzynowa i śledzik na przystawkę
Dobrze, że miałam jogurt dla Tymka ![]() ---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- Znam to ![]() Muffinki
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:00.

zobaczymy co będzie jak przyjdzie ból. A może nie przyjdzie? bo przecież ileż można....

dziś już byłam na spacerze w nowej kurtce
12.06.2010

(chociaż kiedyś nadejedzie ten dzień, gdy nie będzie już zmian pieluch
zębole
Zawsze u nich taka organizacja. I potem narzekają, że znowu - jak w zeszłym roku - tak wcześnie uciekamy. A Tymuś już na rzęsach chodził.