Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-24, 11:51   #3031
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Ogłaszam że koniec remontu i wygrzebuję się z bałaganu, jeszcze podłogi zostały
szybko poszło!

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 12:33   #3032
Shira_83
Zadomowienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Bry Kuny

Cytat:
Napisane przez mme_audrey Pokaż wiadomość

Shira udało mi się ukryć
no żeby mi to było ostatni raz!!

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Zero szacunku dla poważnej Matki Polski

wiedziałam ze mnie zrozumiesz

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
dobry wieczór
aż mi dziwnie, bo dano o takiej porze nie byłam na forum. zazwyczaj kładę się właśnie spać robiłam porządek w zdjęciach i mi zeszło pół wieczoru...
wstawiam mojego szczerbatka
ale ona śliczna

Cytat:

my się na basen wybieramy jak sroka za morze... chodziliśmy w zimą na zajęcia z maluchami, ale nam się nie podobało - wszystko na czas było... i wydaje mi się, że w ogóle Hela za mała wtedy była, teraz mogłoby się jej bardziej spodobać... ale chyba zajęcia przenieśli na inny basen, nie wiem, czy nie gorszy... ale musimy coś w tej materii pomyśleć
a to nie sójka się czasem wybierała ?

Cytat:
Istniejemy naprawdę
no coś kiepsko Was widać

Cytat:
to luzik

ha wybieram się dziś na koncert!! Coma mnie będzie relaksować wybywam o 17 babcię przejmują stery
Stary 2012-11-24, 13:05   #3033
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

moje chłopaki oba zasmarkane, ja też czuję się nie najlepiej, jeszcze dziś dostałam @

Dziewczyny macie sprawdzone przepisy na jakięs pyszne ciasto? muszę cos zrobić imininowego bo mogą mi się jutro goście zwalić.

Dziewczyny od tygodnia nie widziałam nić przypominającego mola ale wiem, wiem, one się gdzieś tam na pewno czają.
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 13:32   #3034
ela_86
Wtajemniczenie

patik super i faktycznie szybko poszło

Gomra zapomniałam już o tych Twoich molach, aż ciary znów mam...

iustyna spoko loko luz i spontan mnie tez śmieszy kawał uwiązanego sznurka w buzi i to jeszcze w postawie na baczność

ja wysprzątałam kuchnię, jakoś ten mój tż działa na mnie motywująco i włącza mi się akcja czystość jedną ręką robiłam obiad, drugą keksa "nie poznaję koleżanki" na obiad pichcę fileta z kurczaka (sorry dla tych antydrobiowych) poszlachtowałam na małe kawałki i będzie sosik... taki jakiś czerwony, ale może jeszcze brokuły wrzucę... tylko nie wiem czy wtedy się nie spartoli....

w nocy Jasiek przyszedł do nas chyba koło 1 i wiecie co jest gorszego od chrapiącego tża?
chrapiący Jasiek....
bidny chrapał jak stary dziad, tża to tam zawsze podduszę, albo szturnę, albo wręcz obudzę, ale Jaśka nie tykałam,,żeby się nie obudził.
ale posmarowałam mu maścią majernakową pod nosem i trochę było lepiej. Spaliśmy do 8

za oknem bez zmian, nie wiem jak jak Wy, ale ja czekam już z utęsknieniem na śnieg, jak co roku o tej porze.

rano słuchałam o czarnym piątku w Stanach, ciekawe czy kiedys u nas będą takie przeceny, nawet 90%....

Shira wyszalej się!
Gomra łączę się w bólu, u nas też szpital. Polecam inhalacje moje najnowsze odkrycie, które wszyscy zdążyli już odkryć przede mną
tylko, żeby Jasiek dał się przekonać... przynajmniej by nie chrapał...
a co do przepisów nie pomogę, ja jestem mistrzynią keksa

Edytowane przez ela_86
Czas edycji: 2012-11-24 o 13:35
ela_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 13:35   #3035
mme_audrey
Raczkowanie

Shira, sroka, sójka jeden pies

Brumku, mam 26 lat, ale wyglądam na 16
mme_audrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 13:53   #3036
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
patik super i faktycznie szybko poszło

Gomra zapomniałam już o tych Twoich molach, aż ciary znów mam...

iustyna spoko loko luz i spontan mnie tez śmieszy kawał uwiązanego sznurka w buzi i to jeszcze w postawie na baczność

ja wysprzątałam kuchnię, jakoś ten mój tż działa na mnie motywująco i włącza mi się akcja czystość jedną ręką robiłam obiad, drugą keksa "nie poznaję koleżanki" na obiad pichcę fileta z kurczaka (sorry dla tych antydrobiowych) poszlachtowałam na małe kawałki i będzie sosik... taki jakiś czerwony, ale może jeszcze brokuły wrzucę... tylko nie wiem czy wtedy się nie spartoli....

w nocy Jasiek przyszedł do nas chyba koło 1 i wiecie co jest gorszego od chrapiącego tża?
chrapiący Jasiek....
bidny chrapał jak stary dziad, tża to tam zawsze podduszę, albo szturnę, albo wręcz obudzę, ale Jaśka nie tykałam,,żeby się nie obudził.
ale posmarowałam mu maścią majernakową pod nosem i trochę było lepiej. Spaliśmy do 8

za oknem bez zmian, nie wiem jak jak Wy, ale ja czekam już z utęsknieniem na śnieg, jak co roku o tej porze.

rano słuchałam o czarnym piątku w Stanach, ciekawe czy kiedys u nas będą takie przeceny, nawet 90%....

Shira wyszalej się!
Gomra łączę się w bólu, u nas też szpital. Polecam inhalacje moje najnowsze odkrycie, które wszyscy zdążyli już odkryć przede mną
tylko, żeby Jasiek dał się przekonać... przynajmniej by nie chrapał...
a co do przepisów nie pomogę, ja jestem mistrzynią keksa
ja karolowi ostatnio sciągnęłam maskę, tylko inhalowałam go prosto z tej grubej rurki, trzymałam mu pod nosem i zabawiałam guziczkami i drobnymi monetami.

Niby nie powinno się tak robic, bo lekarswo leci tez do oczu, ale przez maske przecież tez sie wydostaje, bo np. moja ma dziurki po bokach, pozatym - moim zdaniem skoro nie ma innego sposobu to kazdy skuteczny jest dobry

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

o, zauważyłam że mamy nową mamusię mme_audrey witaj
Stary 2012-11-24, 14:54   #3037
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
moim zdaniem skoro nie ma innego sposobu to kazdy skuteczny jest dobry [COLOR="Silver"]
dokładnie

HEJ.

Zastanawiam się, czy będę potrzebowała drugi przewijak, czy nie? Julka śpi w swoim pokoju i często nad ranem zmieniam Jej pieluchę( można powiedzieć, że co noc), a taki maluch to wiadomo, że nawet kilka razy w nocy na początku- jak zrobi kupkę, czy coś. I co- z maluchem nie będę chodziła w nocy do Julki pokoju, bo się obudzi, ani z Julką tutaj-sama niewiem? Może wyjątkowo w nocy zmieniać Julce pieluchę na podłodze?( u niej w pokoju nie ma łóżka), a przewijak niech na stałe zagości u Mateuszka? Poradzicie? Pewnie i tak wyjdzie w praniu, ale nie chciałabym sobie utrudniać niepotrzebnie życia

Idę myć korytarz.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 15:09   #3038
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
ja karolowi ostatnio sciągnęłam maskę, tylko inhalowałam go prosto z tej grubej rurki, trzymałam mu pod nosem i zabawiałam guziczkami i drobnymi monetami.

Niby nie powinno się tak robic, bo lekarswo leci tez do oczu, ale przez maske przecież tez sie wydostaje, bo np. moja ma dziurki po bokach, pozatym - moim zdaniem skoro nie ma innego sposobu to kazdy skuteczny jest dobry

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

o, zauważyłam że mamy nową mamusię mme_audrey witaj
no właśnie tak robię dziś dzięki
a inhalujemy sie tylko solą, wiecc bez znaczenia

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość

dokładnie

HEJ.

Zastanawiam się, czy będę potrzebowała drugi przewijak, czy nie? Julka śpi w swoim pokoju i często nad ranem zmieniam Jej pieluchę( można powiedzieć, że co noc), a taki maluch to wiadomo, że nawet kilka razy w nocy na początku- jak zrobi kupkę, czy coś. I co- z maluchem nie będę chodziła w nocy do Julki pokoju, bo się obudzi, ani z Julką tutaj-sama niewiem? Może wyjątkowo w nocy zmieniać Julce pieluchę na podłodze?( u niej w pokoju nie ma łóżka), a przewijak niech na stałe zagości u Mateuszka? Poradzicie? Pewnie i tak wyjdzie w praniu, ale nie chciałabym sobie utrudniać niepotrzebnie życia

Idę myć korytarz.
myć korytarz?? heloł Ty chyba naprawdę chcesz urodzić w weekend
ja myslę, że mozesz małą przewinąć raz na podłodze, my nie używamy przewijaka już ho ho i ciut ciut
Stary 2012-11-24, 15:21   #3039
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Cytat:

dokładnie

HEJ.

Idę myć korytarz.
a może w łózeczku? ja nie pamietam juz kiedy ostatnio przewijałam na przewijaku.. A może na noc jakies super chłonne pampersy? z pampersa te normalnie nie sleep and play są bardzo wytrzymałe, Karolowi zawsze starczają spokojnie na całą noc, pomimo że nie raz w nocy pije.

Cytat:
no właśnie tak robię dziś dzięki
a inhalujemy sie tylko solą, wiecc bez znaczenia

ja myslę, że mozesz małą przewinąć raz na podłodze, my nie używamy przewijaka już ho ho i ciut ciut
a dobrze ze mi przypomniałaś bo mam sól i chyba małego zaraz zainhaluje, moze mu smaty zejdą.
Stary 2012-11-24, 15:21   #3040
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Ja nie miałam wcale przewijaka.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 15:40   #3041
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumku, mam 26 lat, ale wyglądam na 16
Ja mam 32 wyglądam na 20

Cytat:
Ja bym nie kupowała raczej. U nas przewijak w ogóle nie jest używany od wielu miesięcy. Przewijam go gdzie popadnie Zawsze na stojąco. Myślę, ze Julki dni z przewijakiem też już są bardzo policzone...

Szykuję się, bo za godzinkę imieniny teściowej...

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-11-24 o 23:15
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 15:51   #3042
Lili 83
Zakorzenienie

Dziewczyny do odebrania przesyłki z paczkomatu trzeba być osobiście?
Dostaje się smsa, że paczka już jest?
Pierwszy raz zamówiłam na paczkomat i nie wiem co i jak

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Oliweczko my też już nie używamy przewijaka bardzo długo.
Zmieniam pampersa Radkowi na łóżku.
Wydaje mi się, że nie potrzeba Ci drugiego przewijaka.
wiadomo, że bardziej będzie teraz potrzebny przy Mateuszku, a z Julką sobie poradzisz
Właśnie w łóżeczku możesz jej zmienić albo na ziemi
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 15:56   #3043
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Oliweczko nie pomoge, bo ja przewijaka nie mam, ale skoro tak kup drugi, chyba nie jest drogi, lub uzywke

chealsi nie martw sie kochana, uda sie nastepnym razem. zobaczysz.

Nas czeka przemeblowanie a maz przymierza sie do remontu na wiosne, na ktory ja sie nie chce zgodzic - bo nie chce tu wiecej kasy ladowac. Chyba stanie na moim, bo juz mu wytlumaczylam czarno na bialym jak to jest

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 16:17   #3044
Lili 83
Zakorzenienie

Ewe właśnie, a jak Wasza sytuacja z budową? Nadal planujecie sklep otworzyć?
Stary 2012-11-24, 16:17   #3045
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
Ktoś pisał (przepraszam nie pamietam kto ), ze wczesnie kąłdzie spac dziecko... martyna idzie spac o 19:30. o 19 słania sie juz na nogach i marudzi. Szybko do wanienki, butla mleka i do łózeczka (już śpiaca ). Zazwyczaj śpi do 7-7:20 rano. Dzisiaj nocka byłą super, ale czasami zdarza sie milion pobudek. No i jeszcze nigdy sie nie zdarzyło,z ęby do rana spałą w swoim łóżeczku.
W dzień ma jedna drzemke ok 11-12. Na druga ciezko ja namówic.
ja pisałam. no i to właśnie potwierdza moją teorię, że nie koniecznie dziecko musi iść spać wcześnie by spac dłużej.
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

Agni ja też kładę Szymona spać ok. 18.30. Nie wytrzymałby mi dłużej Którejś niedzieli położyliśmy go o 19 to zasnął przy ubieraniu pajaca Tyle, że mi śpi do 7-8 rano, przeważnie do 8. Śpioch po mamusi
.
no kochana kopiesz leżącego
Cytat:
my juz złożyliśy Emilowy przewijak i przewijamy go na stole (ma taki plastikowy z ikei). pasuje jak nic. A przewijak oddaj Mateuszowi

ale mi nerwy puszczają po tym tygodniu sam na sam z Emilem. doszliśmy do wniosku z T., że on wykorzystuje mnie, bo przy nim jest ok, a jak przy mnie to zaczyna swoje jęki i wie, że ja mięknę.i co jęk to ja reaguję. głupia jestem. ale trochę musze byc twarda bo mnie dziecko wykończy
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 16:24   #3046
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Ewe właśnie, a jak Wasza sytuacja z budową? Nadal planujecie sklep otworzyć?
budowa ma sie rozpoczac po nowym roku, a co do sklepu, jak juz postawimy, to otworzymy.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-11-24, 16:26   #3047
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
a może w łózeczku? ja nie pamietam juz kiedy ostatnio przewijałam na przewijaku.. A może na noc jakies super chłonne pampersy? z pampersa te normalnie nie sleep and play są bardzo wytrzymałe, Karolowi zawsze starczają spokojnie na całą noc, pomimo że nie raz w nocy pije.

My też używamy tych dobrych pampersów i nie przemiękają (zwykle), ale są tak ,,nabite" ok.4 nad ranem, że szok-nie chcę, żeby spała w mokrym- wymieniam na suchutki i mam czyste sumienie.
A na przewijaku jest strasznie wygodnie jakoś wcale nam się nie śpieszy do odejścia od niego
Cytat:

chyba już mało kto używa przewijaka, o ile wogóle używał.
Mój P. mówi, że ja to bym musiała szambo wykopać, żeby urodzić, bo na co dzień się nie oszczędzam
Cytat:
Oliweczko[/COLOR][/B] my też już nie używamy przewijaka bardzo długo.
wiadomo, że bardziej będzie teraz potrzebny przy Mateuszku, a z Julką sobie poradzisz
w łóżeczku, to za nisko, nie wygodnie-dam chyba radę na podłodze.
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Oliweczko nie pomoge, bo ja przewijaka nie mam, ale skoro tak kup drugi, chyba nie jest drogi, lub uzywke
jak będzie potrzeba, to kupię-zobaczymy-wyjdzie w praniu.
A przemeblowanie z racji pojawienia się drugiego dzieciaczka?

Dziękuję wszystkim za rady

Wszystko co miałam zrobić, to zrobiłam, teraz tylko rozwieszę pranie, obudze Julę, bo do 16.30 ma max.( ale ze mnie matka, nie?)i jadę z Nią do moich rodziców na placki ziemniaczane

A na jutro planuję gruntowne przejrzenie torby-to juz ostatni dzień, i takie tam ogólne przygotowanie.

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
ale mi nerwy puszczają po tym tygodniu sam na sam z Emilem. doszliśmy do wniosku z T., że on wykorzystuje mnie, bo przy nim jest ok, a jak przy mnie to zaczyna swoje jęki i wie, że ja mięknę.i co jęk to ja reaguję. głupia jestem. ale trochę musze byc twarda bo mnie dziecko wykończy
dokładnie- nie daj się, bo Ci wejdzie na głowę
Mnie Jula też ,,tresuje"( próbuje) ale dajemy jakoś radę.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 16:31   #3048
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Oliweczko tak, chcemy na wiosne zlikwidowac nasza sypialnie i zrobic tam pokoj Marysi z kanapa a zabrac jej lozeczko, tylko chce to wczesniej zrobic, aby nie czula sie zle z tym, ze jej lozeczko dostanie brat lub siostra i ze nagle ja rodzice zostawili sama.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-11-24, 16:58   #3049
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:

dokładnie

HEJ.

Idę myć korytarz.

My juz dawno nie korzystamy z przewijaka. I Agaty w nocy nie przebieram

Cytat:
Dziewczyny do odebrania przesyłki z paczkomatu trzeba być osobiście?
Dostaje się smsa, że paczka już jest?
Pierwszy raz zamówiłam na paczkomat i nie wiem co i jak

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Oliweczko my też już nie używamy przewijaka bardzo długo.
Nie trzeba. wpisujesz numer telefonu, potem kod i albo płacisz kartą albo nie - jeśli zapłaciłaś przelewem.
Paczkomaty są bardzo wygodne.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 17:00   #3050
patik87
Zakorzenienie

Oliweczka ja też nigdy nie używałam przewijaka, ani razu ( mimo że go kupiłam), zawsze na łóżku, jakoś tak.
Myślę że nie potrzebny Ci drugi.
Ja też wymieniam nad ranem albo i wcześniej pampka, bo napity strasznie, i nie chcę żeby w mokrym spała i jeszcze załapała jakiegoś syfa. ( ja jej nie wyciągam z łóżeczka nawet przy tym, jakoś tak się nagimnastykuje i jej zmienię)
Kiedy masz się zgłosić do szpitala? już uwzględniłam Cię w grafiku na najbliższy tydzień, nie mogę sie doczekać.

Wodaqua widze Cie !

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2012-11-24 o 17:02
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 17:14   #3051
Madziulka_17
Wtajemniczenie

My jeszcze używamy przewijaka

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 17:16   #3052
ela_86
Wtajemniczenie

kurde, ja nie przewijam małego w nocy już dłłuuuuugo, odkąd zaczął przesypiać i nie robić kup w nocy...
trochę pachnę wyrodną matką chyba
ale wychodzę z założenia, że jakby miał tam naprawdę mokro to by się obudził i jęczał mocno
też używamy tych prawdziwych pampersów, są mega chłonne

zajadam keksa i popijam herbatkę
Stary 2012-11-24, 17:28   #3053
patik87
Zakorzenienie

Ela nie pachniesz, gdyby mi Sara przesypiała całe noce też bym nie zmieniała. A że mamy milion pobudek to grzechem byłoby nie zmienić.
Czasami jak wstaje raz na mleko, i czuję że ma sucho to nie zmieniam i śpi do rana ( rzadko)
Stary 2012-11-24, 17:46   #3054
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:

dokładnie

HEJ.

Idę myć korytarz.

Oliweczka szczerze mowiac ja juz od jakiegos czasu zdemontowalam przewijak, bo Antkowi w nocy przeszkadzal, przewijam na lozku, no ale on ma lozeczko w naszej sypialni...
Ale jakbys chciala to mam na zbyciu takie cos: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70025318/ i takie cos: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90140548/ za male pieniadze, byle pozbyc sie z domu.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 17:51   #3055
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Elu wcale nie jesteś wyrodną matką. Ja też nie zmieniam od dawna Szymonowi pampersa w nocy

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 18:12   #3056
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Nie trzeba. wpisujesz numer telefonu, potem kod i albo płacisz kartą albo nie - jeśli zapłaciłaś przelewem.
Paczkomaty są bardzo wygodne.
Przyślą mi kod? Skąd go wezmę?

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Ja też Radka nie przewijam w nocy. Budzi się też po kilka razy na UU, ale pampka ma małego. Zdarza się czasem, że przewijam go dopiero koło 10 i nie jest jakiś mega nabity.
Stary 2012-11-24, 19:35   #3057
Marina1
Zakorzenienie

Hej dziewczyny.

Nie wiem co pisać w sumie.

Eve dziś już byłam na spacerze w nowej kurtce
A jak się czujesz w ogóle? kiedy masz kolejną wizytę u gina?

Ja jak Lili - nie przewijam młodego w nocy. mimo, że czasem ma trochę napuchniętego pampersa - nie chce mi się poprostu. Nic mu nie będzie. A jak ma suchego w miarę, to czasem po śniadaniu mu zmienię dopiero. Ja używam najtańszych pampersów na rynku - jakichś z biedry za 25 zł z groszami. Powiem Wam, że nie są jakieś złe. Jak na nas ok.

Oliweczko ja już trzymam za Ciebie kciuki. Będzie dobrze.

Ja nigdy nie miałam przewijaka. Zawsze na łóżku przewijałam dziecko.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-24, 19:55   #3058
zapałeczka
Zadomowienie

Witam się
My też już nie mamy przewijaka od jakiegoś czasu Z resztą nie wyobrażam sobie przewijania młodego dalej na przewijaku, bo on przy zmianie pampersa często się wyrywa, wierci, ucieka itd....

Tak poza tym, to muszę się "pochwalić", że ma szczęście przyznali nam stypendium, więc mamy za co studiować
Btw w tym tesco popracowałam całe 5 dni Więc wciąż pracy brak.

A dziś ostatki i taką mam ochotę, żeby gdzieś wyjść, ale ani nie ma z kim ani co.... napiłabym się chociaż dobrego drina.
Stary 2012-11-24, 20:03   #3059
Lili 83
Zakorzenienie

Marina Ty sprzedawałaś matę edukacyjną?
Chcę swoją wystawić ale nie wiem jak zrobić z przesyłką.
Pocztą? Jak to zapakować?
Nie mam kartonu (ona nie była w kartonie)
Kurierem drogo wyjdzie.
Mam taką zwykłą kolorową matę z Tesco.
Stary 2012-11-24, 20:08   #3060
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Witam się
My też już nie mamy przewijaka od jakiegoś czasu Z resztą nie wyobrażam sobie przewijania młodego dalej na przewijaku, bo on przy zmianie pampersa często się wyrywa, wierci, ucieka itd....

Tak poza tym, to muszę się "pochwalić", że ma szczęście przyznali nam stypendium, więc mamy za co studiować
Btw w tym tesco popracowałam całe 5 dni Więc wciąż pracy brak.

A dziś ostatki i taką mam ochotę, żeby gdzieś wyjść, ale ani nie ma z kim ani co.... napiłabym się chociaż dobrego drina.
Cieszę się, że udało się ze stypendium. Chociaż tyle, co nie?
To miałaś dziś zjazd? A z tesco sama zrezygnowałaś pewnie prawda? Milion pytań jak zwykle

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
Marina Ty sprzedawałaś matę edukacyjną?
Chcę swoją wystawić ale nie wiem jak zrobić z przesyłką.
Pocztą? Jak to zapakować?
Nie mam kartonu (ona nie była w kartonie)
Kurierem drogo wyjdzie.
Mam taką zwykłą kolorową matę z Tesco.
Lili tak tak. Ja też nie miałam kartonu - owinęłam na maksa workami na śmieci czarnymi. Tak wiesz, profesjonalnie i z tym poszłam na pocztę no i pani kazała mi jeszcze szary papier kupić na miejscu ( bo nie miałam nic ) i pożyczyła mi taśmę i tym jeszcze opakowałam. Wysłałam normalnie, paczką chyba. Rok to było temu to nie pamiętam, ale napewno raczej paczką ekonomiczną.
W każdym razie nie było problemy z wysyłką, ale gabarytowo mi wyszła duża, bo pałąk był szeroki. Ale bez problemu.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-11-24 o 20:09
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości