|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#6721 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???
Ja jakoś nie mam nastroju na te targi, mamy wejściówkę dwuosobową z radia to pewnie jutro się pojawimy zobaczyć, co to za "rewelacje" się tam dzieją
. Dziewczyny piszcie, jak tam wrażenia z targów
|
|
|
|
#6722 |
|
Raczkowanie
|
paticzko gdzie jest ten sklep?
|
#6723 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ceny przystepne i nie jest daleko od Lublina
|
|
#6724 |
|
Zadomowienie
|
Ja polecam salę w Mełgwi
http://gallery.michalmech.pl/main.php http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20070714290117.png http://abcslubu.pl/suwak/07_27_2007_14_7_2007_39.png 14 lipiec 2007 - Nie umrzemy nigdy...umiera tylko czas...
|
|
|
|
#6725 |
|
Zadomowienie
|
Malpka ja na pewno będę robić fryzurę próbną
Lepiej wiedzieć wcześniej co się będzie miało na głowie, żeby się nie rozczarować gdy Twoja wymarzona fryzura w wersji zrobionej przez fryzjerkę będzie wyglądać jak kask Poza tym możesz pochodzić kilka godzin z tą fryzurką i przekonasz się jak się w niej czujesz, czy może trzeba coś zmienić Ja właśnie wracam od fryzjera, byłam w salonie na Wieniawskiej. Za obcięcie na długich włosach (z myciem i ułożeniem) zapłaciłam prawie 50 ale warto było, bo fryzurka wyszła ekstra Pytałam tam o ceny na ślub - około 80 zł czesanie, a próbna niewiele mniej (zależy jak bardzo ma być utrwalona) troche to drogo więc będę pewnie szukać gdzieś indziej. Można u nich zrobić też makijaż za około 50 zł. To oczywiście orientacyjne ceny.Bucików na zmianę narazie nie znalazłam i może wogóle z nich zrezygnuję. Za to kupiłam żelowe półwkładki do butów (12 zł sklep na przeciwko biblioteki Łopacińsiego przy przystanku 9 i 13) Koleżanka mi poleciła, ponoć rewelacja, kilka godzin chodzenia i nie czuje się wogóle obcasów. Wkładki są w przedniej części buta (do odkrytych chyba się nie nadają) - jak dla mnie bomba, bo zawsze w tym miejscu najgorzej bolą stópki Dziewczyny, czekam na relację z targów ![]() Na lipowej (może któraś z Was już pisała?) wisi informacja: wyprzedaż modeli 2006. To tyle w ramach sprawozdania A do ślubu już tylko 2 miesięce bez 3 dni |
|
|
|
#6726 |
|
Raczkowanie
|
Sluchajcie opisze Wam na goraco co sie dzieje na targach. Jest bardzo duzo osob, wszyscy biegaja jak opetani i sa zarzucani masa ulotek. Naszego stoiska nie bede opisywac, bo nie do mnie nazezy ocena - ale powiem Wam jak cale targi wygladaja patrzac okiem przyszlej panny mlodej. Po pierwsze ogromny plus - w koncu sa suknie!! jest ich sporo i nie tylko na kazdym stoisku po dwa manekiny ale sa i na manekinach i na wieszakach wiec naprawde jest na co popatrzec. Po drugie sa kwiaciarnie!! Jedna nawet wystawila gotowe wiązanki z zywych kwiatow - mozna zrobic zdjecia ( sama nawet wybrałam jedna- jestem prawie zdecydowana). Po trzecie sa trzy stoiska z zaproszeniami ( sa ladne i raczej drogie). Po czwarte wystawiły się firmy z bizuteria ( srebrna i cala masa koralikow, sa tez piekne wyroby a' la jablonex- tez mozna cos wybrac). Po piate tuz przy wejsciu swoje stanowisko ma fryzjer "u ani" - fajnie czesza dziewczyny. Po szoste sa limuzyny i jakies samochodziki retro ( jesli ktos lubi), sa tez firmy zajmujace sie wystrojem i jakies restauracje. Caly czas gra muzyka i jest dosc glosno. Mysle ze w porownianiu z ubieglym rokiem jest lepiej, ale czy znacznie lepiej w waszym odczuciu - ocencie same.
|
|
|
|
#6727 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#6728 |
|
Zadomowienie
|
ooo to widzę, że jednak warto się wybrać na targi
A gdzie na mieście jest ten fryzjer "U Ani"??? masz może jakieś namiary? Szkoda, że te targi są tak późno, ja już mam większość rzeczy załatwionych.
|
|
|
|
#6729 |
|
Raczkowanie
|
fryzjer u ani jest na fabrycznej w tych pawilonach na przciwko dawnej gali, tak gdzie sa suknie giselle
|
|
|
|
#6730 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja dzisiaj też chodziłam po salonach z sukniami, niestety nic mi się nie podoba, wszystkie prawie takie same, szyte na jedną modłę... Przejrzałam foto sukien w necie i podobają mi się dwa kroje Pronovias: Jaguar i India oraz trochę bezowata Galaxy Farage. Gdyby ktoś miał którąś z nich na zbyciu przed 25.08.07 na 170+obcas 8cm i wymiary 87/65/92 to byłabym baaardzo zainteresowana
|
|
|
|
|
#6731 |
|
Raczkowanie
|
Farage jest na targach
|
|
|
|
#6732 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Mila
Właśnie znalazłam ich stronkę na necie, mają nawet zdjęcia fryzur ślubnych
|
|
|
|
#6733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stoisko z bielizną bardzo widoczne, ale szczerze - dla mnie jeszcze za wcześnie na wybieranie bielizny ślubnej, wiec nawet nie podchodziła ![]() No i nazbierliśmy z Tż całe mnóstwo ulotek - może się przydadzą
|
|
#6734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
są pomocne, ale nie spodziewaj się rewelacji i tego, że w ogóle cię nie będą nogi bolały - wypróbowałam je na weselu koleżanki, wytrzymałam bez zmieniania butów, ale koncówka była już straszna....
|
|
#6735 |
|
Zakorzenienie
|
targi są w miarę ok, spodziewałam sie co prawda może więcej dodatków, ale w sumie nie są złe... a najfajniesza była moja mama która kupiła 3 sznurki korali - czerwone zielone i turkusowe
iście ślubne akcesoria
|
#6736 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może jeszcze w takim razie pochodzę po sklepach
|
|
|
|
|
#6737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę, że wszystko zależy od tego czy często chodzisz w butach na obcasach - ja raczej nie bardzo, i pewnie dlatego tez szybko się w takich męczę... jeszcze w pracy 8 godzin siedzienia wytrzymam, ale na jakiś imprezach po tańcach i hulankach (na przykład weselach) po północy juz mam dość wkładki na pewno pomogą, ale myślę, że warto mieć coś na zmianę - choćby niedrogiego i już mniej efektownego, przecież jesli "zejdziesz" na płaski obcas sukienka dopasowana do wysokich na pewno przykryje dość dokładnie stópki
|
|
#6738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz rację nigdy nic nie wiadomo Może po ślubie już ruszymy na Warszawę, jak nic ciekawego tu nie znajdę, tylko szkoda mi znajomych zostawiać wiem ze W-wa to nie koniec świata, ale ja się bardzo przywiązuje do miejsc i osób Cytat:
mila widziałam cię, ( chyba ) na tych targach jeśli to by byłaś, tylko nie wiem która to ty, bo były dwie dziewczyny akurat na tym stoisku Mi też podobały się wiązanki, i też sobie wybrałam tylko zdjecia nie zrobiłam, bo aparatu zapomniałam i TŻ tylko telefonem zrobił zdjęcie.Naznosiłam do domu dużo ulotek i teraz przeglądam
|
||
|
|
|
#6739 |
|
Zakorzenienie
|
ja moge polecic fryzjerke
ul. Jutrzenki 10/28a Studio fryzur VENUS dziewczyna nazywa sie Emila i wczoraj mnie ścieła tak rewelacyjnie ze hej dawno nie mialam tak dopasowanej fryzurki do twarzy ![]() a fryz slubny u nich 90zł a próbny połowe ceny ![]() tyle się dowiedziałam
|
#6740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda mi jej sprzedawać mimo iż wisi tylko w szafie ale jakbyś chciała zobaczyc wersję białą lub przymierzyc to daj znac pozdrawiam
|
|
|
#6741 |
|
Zakorzenienie
|
Mi sie tam na targanie wcale nei podobalo
Jedyny plus to wiemy jakie chcemy zaproszenia, garnitur i obraczki
|
|
|
|
#6742 |
|
Zadomowienie
|
A mi brakowało stoisk z obrączkami, przy sukniach ślubnych pani miała wizytówkę Wąsika ale w ogóle sie nie orientowała co i jak. Co do bielizny to mila nie wiedziałam czy to ty, bo były 2 stoiska i troche mi głupio było się pytać, a to było po prawej czy po lewej stronie od wejścia?
|
#6743 |
|
Zadomowienie
|
W tym czasie co byłam grał czaban band i kurcze fajnie grali, ale ktoś mi kiedyś powiedział, że mają 4 składy i tylko ten pierwotny jest dobry i dlatego ich nie wybrałam a może zrobiłam błąd, a może rzeczywiście tak jest. W każdym razie mój TŻ to nawet przystanął i się zasłuchał. Też mi się wydaje,że w tym roku lepiej, ja byłam kiedyś na pierwszych targach ślubnych,z moją przyjaciółką jak wtedy wychodziła za mąż, odbywały się w Hotelu Unia i były nawet degustacje przekąsek i tortów weselnych, ale to były czasy...
|
#6744 |
|
Zadomowienie
|
kurcze, ja mam problem, niby zamówiliśmy salę Anastazja nad zalewem, ale znalazłam prawie same złe opinie o niej
I teraz się martwimy, że się coś nie uda... Znacie jakieś sale na około 120-150 osób w Lublinie lub okolicach?
|
|
|
|
#6745 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po 28 kwietnia zdam osobistą relację
|
|
|
|
|
#6746 |
|
Zadomowienie
|
nicedream, do Świdnika troszkę za daleko, bo akurat większość gości będzie z drugiej strony Lublina, w stronę Kraśnika
|
|
|
|
#6747 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na pewno mnie widzialas.. szkoda ze nie podeszlas.. tak myslalam ze zadna z Was sie nie przyzna Bylam w spodnicy i czarnej bluzce, a moja siostra w jasnej ciazowej bluzce i spodniach. Mam zdjecia wiazanek (3) wiec jak je zrzuce na komputer to wysle Ci mailem- jesli chcesz ..oczywiscie
|
|
|
|
|
#6749 |
|
Raczkowanie
|
Treselle - byl tylko jeden sklep z bielizna obok nas jakies stoisko ale takie troche bazarowe
i raczej bez bielizny slubnej.. A moja siostra owszem jest w ciazy ale jeszcze ma niewielki brzuszek wiec faktycznie na pierwszy rzut oka moze nie widdac tego
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.

. Dziewczyny piszcie, jak tam wrażenia z targów

ale warto było, bo fryzurka wyszła ekstra
Pytałam tam o ceny na ślub - około 80 zł czesanie, a próbna niewiele mniej (zależy jak bardzo ma być utrwalona) troche to drogo więc będę pewnie szukać gdzieś indziej. Można u nich zrobić też makijaż za około 50 zł. To oczywiście orientacyjne ceny.

Przejrzałam foto sukien w necie i podobają mi się dwa kroje Pronovias: Jaguar i India oraz trochę bezowata Galaxy Farage. Gdyby ktoś miał którąś z nich na zbyciu przed 25.08.07 na 170+obcas 8cm i wymiary 87/65/92 to byłabym baaardzo zainteresowana 

tylko zdjecia nie zrobiłam, bo aparatu zapomniałam i TŻ tylko telefonem zrobił zdjęcie.
05.07.2008