|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
To już wiem jaki masaż - fantastyczne są takie fotele. ech... rozmarzyłam się... poszłabym na profesjonalny masaz Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() wczoraj zrobiliśmy sobie z mężem dłuugą kąpiel w pianie. Cudnie było ![]() ![]() Wymyślamy jakiś tytuł na odchowalnię?
![]() |
#4652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie schizuj kochana ![]() Nas tu troche jest które muszą dokarmiać mm i jakoś źle nie ma - luzik kochana, krzywdy jej nie zrobisz ![]() Ja kilka dni temu kupiłam smoczki do butelki z większą dziurką ale dopiero wczoraj zrobiłam dwa testy. Po brodzie już nie cieknie i chyba mleka więcej bedzie pił ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4653 |
Zakorzenienie
|
Dupa, jednak za szybko mu leci to mleko
![]() Dobre to jest jak jest zagęszczone kaszką bo tak to mu jeszcze bardziej po brodzie leci... Obudzilam chlooa zeby dal malemu jesc a oni iba zasneli a ja filmy sciągam zamiast spac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4654 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
A tak w ogóle to dzień dobry ![]() U Nas dzisiaj noc była spokojniejsza w końcu,udało mi się więcej pospać ![]() ![]() Muszę ja spróbować zmienić smoczki na większe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4655 |
Zakorzenienie
|
A u nas noc spokojna
![]() I udało mi się zjeść śniadanie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Wrzuciłam "zdjątka" na maila ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Majeczka kończy dziś miesiąc, czyli od jutra jest już niemowlaczkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4656 |
Zakorzenienie
|
Cześć.
U nas spokojna noc. Jasiu nad ranem zrobił 3 kupy pod rząd i jesteśmy szczęśliwi. Ale wieczorem podałam Mu Dicoflor w kroplach. Może to Mu pomogło. Teraz śpi a my z TŻ oglądamy film. ![]()
#4657 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Jem śniadanko i na 11.30 do kościoła idziemy. nie chodziliśmy wcześniej, ale Paula nie długo będzie miała komunię poza tym dla niej ksiądz to ten pan i stwierdziliśmy że czas najwyższy trochę dziecko nawrócić ![]() ![]() Co w nocy się budziłam na karmienie to próbowałam wymyślić ale stwierdzam ze w nocy nie myślę. Najlepszego ![]() P.S. Noworodkiem się jest od urodzenia do 28 dnia życia, także Majeczka już jest niemowlakiem od kilku dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dałam Alicji to mm w nocy... z rozmachem zrobiłam jej prawie 150ml...a wypiła tylko 60 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4659 |
Zadomowienie
|
Angel Vojta to nie jest żaden masaż. są to ćwiczenia polegające na nacisku na pewne części ciała w odpowiednio ułożonej pozycji. Jest to metoda najbardiej znienawidzona przez dzieci, okropnie przy tym kryczą- ale - Vojta nie boli!!!!!!!!!!1 Krzyk jest spowodowany unieruchomieniem ciała w mało dogodnych dla dziecka pozycjach, nie jest bolesna jak to twierdzą rodzice. Hanka była na Vojcie kilka mscy płac okrutny ale każde ćwiczenie rehabilitant pokazywał na mnie abym miała pewność że dziecku nie robie krzywdy.
Bardzo skuteczna metoda, wykonuje się ćwiczenia 4- 5razy na dobę w sesjach po kilka minut. Angel a może zacznijcie od Bobathów- tę metodę (NDT Bobath) dieci bardzo lubią, jest fajna i przyjemna, delikatna forma rehabilitacji, niektórym dzieciom pomaga bardziej niż Vojta, moja Jula chodziła na Bobathy bo miała na początku leciutkie opóźnienie fizycne a potem poszła jak burza do przodu.
#4660 | |
Zakorzenienie
|
Pocytowałam i przez przypadek wszystko skasowałam
![]() Napiszę tyle co pamiętam: Tamlin Mateuszek będzie pięknym mikołajem ![]() Colds chyba za Twoją podpowiedzią też zmienie na 3+ bo Zuzia ma prawie 3 miesiące a więcej niż 90 ml nie zje ![]() Martwię się,moze faktycznie chodzi o ten smoczek. Angel trzymajcie się kochane i ucałowania dla Jagódki ![]() My dzisiaj idziemy wybrać menu do lokalu gdzie będziemy mieć chrzciny a potem na obiadek do babci ![]() Nie muszę gotować ![]() Wczoraj Zuzia spała przez dzień 2 razy po 15 minut i była tak marudna a ja taka zmęczona że nawet kompa nie otwierałam. Teraz idę do klubu nadrobić. Aha dostałam @ ![]() Teraz niunia śpi także mam chwilkę. ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Muszę lecieć bo niunia się budzi ![]()
![]() |
#4661 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry!
tamlin - Ty pytałaś o chodakowską - tam jest taki program ćwiczeń w pdf do pobrania, ile razy trzeba by ćwiczyć samą chodakowską to nie wiem, bo ja mam jeszcze dodatkowo inne ćwiczenia, ale ja jestem sportowcem od lat przeszło dwudziestu... ale myślę, że takie minimum to 2 razy w tygodniu ten program w najblliższcyh 2 tygodniach będę mniej tu zaglądać, bo muszę odświeżyć informacje ze studiów w dość szerokim zakresie...
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4662 |
Zadomowienie
|
Witam!
niedzielnie kilka zdjęć mojego maluszka |
![]() ![]() |
![]() |
#4663 |
Zadomowienie
|
i jeszcze piękne z tatusiem
|
![]() ![]() |
![]() |
#4664 |
Zakorzenienie
|
Super zdjęcia a maleństwo słodziutkie ![]()
#4665 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4666 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry niedzielnie
![]() dzisiejsza nocka była lepsza od poprzedniej, dałam małej butle mojego mleczka i szybciej nam poszła cała akcja karmienie ![]() wogóle znowu jej wyszło jakies pieroństwo na buzi , jakies place czerwone ma na policzkach ![]() ciągle coś jej musi sie pojawiać na tej małej buziuchnie no ![]() To nie ja roztrzepana ![]() ![]() Twoja siorka ale ma towarzystwo.. aż strach sie bać pewnie ![]() ![]() Lidka śliczne maleństwo ![]() ![]() kurde ja też dawno nie byłam w kościele..od porodu napewno , a może i jeszcze dłużej ![]() Angel pozdrowienia dla was , zdrówka dla Jagódki ![]() idę na obiadek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4667 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za wszystkie rady
![]() Może faktycznie macie rację z tym, że mały chce czułości. Jak go biorę na ręce, to jest zazwyczaj spokojny- no chyba że jest głodny albo ma mokro, a jak go położę, to zaraz sprzeciwy. Tylko ostatnio non-stop w dzień by chciał być na rękach. No ale może to taki okres, że chce się więcej przytulać.... Dzisiaj fajna pogoda, więc nic tylko spacerować po polku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4668 |
Zadomowienie
|
Anesh brawa dla córci za pierwszy miesiąc
Asia to ci siostra emocji przysporzyła Niegrzeczna dobrze, że w knajpie zauważyli pomyłkę, bo by dopiero była impreza ![]() a moja Lili dziś w nocy budziła się co 1,5-2h padam na pysk przez to i chyba idę się zdrzemnąć dziękujemy za komplementy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4669 |
Zakorzenienie
|
Lidka słodzina pierwsza klasa
![]() A ja dzisiaj zmieniłam butelke z Nuk na Avene i Jaś wypił 90 ml zamiast 70 ml, ale chyba to troche za dużo bo mi ciągle beka i popłakuje.
![]() |
#4670 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4671 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny.
u mnie święto ![]() ![]() matko, ale mnie cieszy te kilka chwil spokoju ![]() poza tym u nas też skok, ale butelkowy ![]() mała skoczyła z 60 ml na 90 ![]() Lidka, śliczna córeczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4672 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Śliczności ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4673 |
Wtajemniczenie
|
Hejka!Dziś dam dla Hubcia kleiku na noc troszkę zobaczymy jak będzie spał ten mój żarłok.
Pisałyście o podkładach ja tez potrzebuję jakiś dobry kryjący, narazie mam Pharmaceris ale ideałem to on nie jest. Tamlin daj znać jak przyjdzie projektor czy to ten sam co na allegro bo chce też dla Kamila zamówić. A propo allegro http://allegro.pl/st-bernard-swiatec...793255858.html udalo się za 1zł! Kamil był rehabilitowany Bobathem(nie wiem jak to się pisze) i to są fajne te ćwiczenia takie połączone z zabawą.A w pokoju obok dzieci były ćwiczone Vojtą i zawsze płakały ![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Zdjęcia maluszków z tatusiami zawsze mnie rozczulają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4674 | |
Raczkowanie
|
Dzień dobry Mamusie i lecę Was nadrobić.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4675 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ostatnio koleżanka mojej kuzynki zginęła bo zachciało jej się przejażdżki na motorze z kolegą, który był po alku... Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4676 |
Zadomowienie
|
jeszcze raz dziękuję za wszystkie miłe komentarze
![]() aga ton wspaniale, że Lenka powoli się wycisza, zobaczysz, jeszcze troszkę i będzie już całkiem dobrze ![]() Zielona zdrowia dla dziadka życzę! Aaliyah ale hardcorową sytuację przeżyłaś a co do depresji to wal do nas śmiało, zawsze wesprzemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4678 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4679 |
Rozeznanie
|
Hej,
Wykorzystuje okazję kiedy moje dziecko jeszcze śpi. Mam parę minut, bo zbliża się pora karmienia i zaraz będzie wielki wrzask mojego głodomora. Ciężko mi Was nadrobić tak zachrzaniacie z postami a jeszcze klubik trzeba ogarnąć. Muszę powiedzieć że te świąteczne ubrania z Tesco są świetne. Ja mam dość daleko ten sklep i jest mały, więc takich rzeczy nie ma, a szkoda. Bardzo mi się podobają. Jutro idę po receptę na szczepionkę i chyba jednak zdecyduje się zaszczepić skojarzonymi. Na razie bez pneumokoków, tylko te obowiązkowe. U nas od wczoraj lepiej z brzuszkiem. Myslę że to zasługa Biogai i Delicolu. Bobotic kompletnie się u nas nie sprawdził. A powiedzcie czy alergia pokarmowa może powodować bóle brzucha? Czytałam gdzieś ze mleko matki nie powoduje alergii. Czyli jak zjem coś alergizującego moje dziecko to i tak mu to nie zaszkodzi, bo nie do końca rozumiem jak to jest?
#4680 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() szczególnie te w trójkę na łóżku ![]() też takie sobie trzaśniemy na pamiątkę fajną ![]() piękne zdjęcia i super dzidzia ![]() widać jaki tatuś jest dumny. mała śmieszka ![]() witamy się z Barbórką naszą kochaną ![]() z każdym dniem staje się coraz bardziej kochana ![]() pięknie się bawi i coraz więcej rozumie... dziś M odkrył że zaczepia swoje odbicie w lustrze ![]() gdy stykała się rączką z "dzidzią z lustra" śmiała się w głos - mówię Wam widok nieziemski ![]() też postaram się to na filmiku uchwycić... a teraz postaram się skorzystać z okazji że śpi i poszukam zdjęć z halloween na innym komputerze i może wrzucę na forum żebyście przekonały się jakich niepoważnych rodziców ma nasz Basiorek zwany przez tatę pieszczotliwie Barabaszem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:01.