|
|
#3301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV
|
|
|
|
#3302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po pierwszym jabłku faktycznie czułam kwas, a po marchewce jest tylko inny kolor, konsystencja i niestety zaparcia. Odetkało ją dopiero jabłko. Pokaż jaki. ![]() Jak przygotowujecie ziemniaki? Rozgniatacie z odrobiną wody, w której się gotowały, czy jakoś inaczej? Masła na razie nie dodam, bo się boję wymiotów. Czy jak nic jej nie jest po marchewce, to mogę po prostu podać marchew z ziemniakiem? |
|
|
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
my potrzebujemy bo jak ona zacznie siedziec to zeby mogla sie w nim bawic i miec zabawki bo tak to Stitch bedzie jej wszysko wynosil
![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- ja gotuje ziemniaka i marchew osobno i miksuje to razem dodajac wode w ktorej sie gotowalo, masla tez jeszcze nie daje, nie dawalam samego ziemniaka |
|
|
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
taki, kupilismy uzywany ale bardzo zadbany w swietnym stanie
jakos kijowa wiem nie jest takie dlugie jak standardowe lozeczko turystyczne |
|
|
|
#3305 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
On właśnie jest krótszy niż łóżeczko. My mamy jeszcze materac do niego, czasem jej się zdarzyło zasnąć w nim w czasie zabawy![]() Wkładałam ją do kojca jak miała jakieś 8 miesięcy-umiała już siedzieć bez podparcia. A w kojcu nauczyła się siadać z leżenia i wstawać. |
||
|
|
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Jesteśmy w Krakowie ![]() Byliśmy dzisiaj na nauce pływania, pierwsze zajęcia i jestem bardzo pozytywnie nastawiona. Ja chodzę na ten basen na naukę pływania, jednak dzisiaj miałam wrażenie, że temperatura w szatni i hali basenowej była wyższa niż normalnie. Zajęcia odbywały się w brodziku, łącznie było 5 maluszków. Były wykonywane różne ćwiczenia łącznie z zanurzaniem dziecka pod wodę. Zrobiłam tylko kilka zdjęć komórką, dzisiaj chciałam zająć się oglądaniem małej a nie robieniem zdjęć. Nadrobię to następnym razem. Mała podczas całych zajęć była spokojna, a w wodzie zszokowana ![]() Jednak raczej jej się podobało. Następne zajęcia za tydzień |
|
|
|
#3307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie bede kupowac napewno bo na do spania ma drewniane lozeczko u nas w sypialni a kojec stoi w salonie
|
|
|
|
|
#3308 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co za chłop... Ale do szpitala powinien łaskawie się pofatygować. Co to ma znaczyć, że on jest zmęczony? Ty jesteś mama 24 na dobę, też masz być prawo zmęczona....Dużo siły dla Ciebie ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Dobra dziewczyny spadam, pewnie odezwę się jak wrócimy z Krakowa - obiecałam małżowi odwyk od wizażowej sekty ![]() Trzymajcie się cieplutko
|
|||||
|
|
|
#3309 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
* Z nauką pływania chyba jednak poczekam do wiosny. Nie chcę ryzykować przeziębienia małej. |
||
|
|
|
#3310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#3311 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Sol Współczuję, ale twarda z Ciebie babka i sobie poradzisz |
||
|
|
|
#3312 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest dla mnie wybawieniem rano, kładę pod nią małego na 30-45 min i mam czas na mycie, ubranie, śniadanie, scielenie łóżka, przygotowanie mleka itp. Na noc ściągam, a w łóżeczku turystycznym w którym bawi się w dzień ma tylko pałąk z zabawkami. Cytat:
* No, nad wc U nas są duże opłaty za odbiór ścieków, więc niech się trochę pomęczą z moimi włosami ![]() ![]() * dzięki, czyli mam trochę czasu ![]() Cytat:
![]() Dzięki Cytat:
Witam w klubie ![]() wczoraj się pokłóciłam z mężem, nie spałam z nerwów całą noc i dziś też jest między nami do du[py ![]() Cytat:
mówi, że to ubite to jajka go spulchniają i wychodzi jej okCytat:
Też wszędzie jeżdżę z małym sama, więc w tej kwestii Cię doskonale rozumiem Cytat:
![]() My się wybieramy wiosną Kurcze napaliłam sie na ten fotokalendarz ze zdjęciami małego i dupa, chyba nic z tego z prozaicznej przyczyny, nie mam tylu zdjęć w dobrej rozdzielczości, jaka jest wymagana, bo przez pierwsze miesiące robiliśmy tylko komórką, a teraz jak mam lepszy aparat to M jest tak ruchliwy, ze nie potrafię mu zrobić nieporuszonego zdjęcia, po 40 zamazanych ujęciach mam dośc i ja i on Wkurzona jestem |
|||||||
|
|
|
#3313 |
|
Zakorzenienie
|
Sol bardzo mi przykro
Mamka, fajny kojec, my też mamy Maciejka, nie musisz dawać masła, gdzieś czytałam że nawet bardziej polecany jest olej rzepakowy bądź oliwa z oliwek. Skoro nie dajesz tłuszczu to w czym rozpuszczają się witaminy? |
|
|
|
#3314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na razie malej daje nie po to zeby sie najadla tylko zeby oswoila sie ze smakiem, nawet jesli jest to kilka lyzeczek, a dodaje sie i tak tylko po to zeby beta karoten zmienil sie w witamine A, a w mleku jest jej tyle ze dziecku wystarcza. |
|
|
|
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
Mandi aż mi narobiłaś ochoty na chodzenie na basen z małą i właśnie znalazłam, że niedaleko nas (10 minut na piechotkę) oferują takie zajęcia
![]() Muszę tylko napisać pytanie o cenę i czy są jeszcze wolne miejsca
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-11-25 o 17:09 |
|
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uwielbia ![]() lezy wtedy na brzuszku u mne w nogi jej zwisaja w wodzie i tak nimi przebiera ze szok ![]() wczoraj sie znowu kapalysmy razem
|
|
|
|
|
#3317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3318 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
to kiszka
![]() u nas nie ma zajec dla niemowlakow :/ tzn sa ale daleko od nas
|
|
|
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
ale zrobilam wlasnie dobra salatke
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
zrobiłam ostry sos czosnkowy
-jogurt naturalny -musztarda -ful czosnku -przyprawy a salatka z -kalafiora -brokułów -jajka -mozarelli -kukurydzy (zawsze robiłam bez ale byla to dałam i zalalam sosem czasami daje tez pomidory. Ale dzis nie miałam ochoty na nie po wczorajszym chiliconcarne boska
|
#3323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są fajnie kółka dla niemowląt do pływania w wannie. My niestety też wanny nie mamy. |
|
|
|
|
#3324 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jaja z tym karmieniem Lu kaszką, dzisiaj wyrywała mi łyżkę i sama się karmiła
![]() a poza tym włączyła się jej mega faza na pierdzenie ustami, ledwo oczy otworzy i już pierdzi! Dzisiaj ją przyłapałam, że dosłownie sekundę po przebudzeniu, jeszcze dobrze oczu nie zdążyła otworzyć, zaczęła pierdzieć
|
#3325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
tak tak . Na półtwardo. Tzn sa miekkie ale nie rozwalajace sie tylko takie lekko twardawe
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja za moją nie nadążam. Wcześniej robiła dużo rzeczy. Jedno kończyła a następne zaczynała. Już nie pierdzi, a tak pierdziała że cała opluta była, machała nogami jakby jeździła rowerem. Teraz nic z tego nie robi. Teraz na tapecie jest krzyczenie, ale to tak głośno że bębenki pękają
|
|
|
|
|
#3329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() * Zadam jeszcze inne pytanie: czy dajecie do spróbowania samego ziemniaka? Mamcia już napisała, że nie. Dzięki. ![]() * Z jabłkiem to moje dziecię się coraz bardziej wyrabia... w odmowie. Dostała prawie pół słoiczka, więc nie jest źle. Jak się śmiałam z jej zamkniętej buzi i ją zagadywałam, to co prawda też się głośno śmiała i buzię otworzyła, ale wypychała językiem wszystko. |
|
|
|
|
#3330 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
Zaniedbuję Was, wiem Heh...Cytat:
dla Lu i moja też pierdzi jak opętana |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Co za chłop... Ale do szpitala powinien łaskawie się pofatygować. Co to ma znaczyć, że on jest zmęczony? Ty jesteś mama 24 na dobę, też masz być prawo zmęczona....

Kurczę przez 1,5 byliśmy u tych gości i w tym czasie Jaś był z moim bratem i trochę marudził, na końcu mu płakał, jak przyszłam po niego to myślałam że się rozbecze, leciały mu łyz, oczka czerwone, podkówka, normalnie jkabym go zostawiła na conajmniej cały dzień, boziu nie umiem się z nim rozdzielić, potem wciąż go calowałam, tuliłam, taka happy jak nie wiem
Aaa w domu odkryłam jak brat załozył Jasiowi pamersa....

Wkurzona jestem