Wakacyjne Mamy 2012 - część IV - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-25, 14:33   #3301
hanjah
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część IV

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
kupilismy malej taki kojec/ lozeczko turystyczne
Świetna sprawa
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 14:37   #3302
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
A tak zmieniając temat. Wasze dzieci też robią po marchewce zabójczo śmierdzącą kupę?
Nie.
Po pierwszym jabłku faktycznie czułam kwas, a po marchewce jest tylko inny kolor, konsystencja i niestety zaparcia. Odetkało ją dopiero jabłko.
Cytat:
kupilismy malej taki kojec/ lozeczko turystyczne
Pokaż jaki.

Jak przygotowujecie ziemniaki?
Rozgniatacie z odrobiną wody, w której się gotowały, czy jakoś inaczej? Masła na razie nie dodam, bo się boję wymiotów.

Czy jak nic jej nie jest po marchewce, to mogę po prostu podać marchew z ziemniakiem?
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 14:53   #3303
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Świetna sprawa
my potrzebujemy bo jak ona zacznie siedziec to zeby mogla sie w nim bawic i miec zabawki bo tak to Stitch bedzie jej wszysko wynosil

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Jak przygotowujecie ziemniaki?
Rozgniatacie z odrobiną wody, w której się gotowały, czy jakoś inaczej? Masła na razie nie dodam, bo się boję wymiotów.
ja gotuje ziemniaka i marchew osobno i miksuje to razem dodajac wode w ktorej sie gotowalo, masla tez jeszcze nie daje, nie dawalam samego ziemniaka

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 14:55   #3304
chce_byc_mama
Zakorzenienie

taki, kupilismy uzywany ale bardzo zadbany w swietnym stanie
jakos kijowa wiem
nie jest takie dlugie jak standardowe lozeczko turystyczne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_1137.jpg (98,4 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_1138.jpg (96,8 KB, 20 załadowań)

Amelcia
Stary 2012-11-25, 15:20   #3305
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
my potrzebujemy bo jak ona zacznie siedziec to zeby mogla sie w nim bawic i miec zabawki bo tak to Stitch bedzie jej wszysko wynosil

Cytat:
taki, kupilismy uzywany ale bardzo zadbany w swietnym stanie
jakos kijowa wiem
nie jest takie dlugie jak standardowe lozeczko turystyczne
Dla Dorotki dostaliśmy taki od znajomych On właśnie jest krótszy niż łóżeczko. My mamy jeszcze materac do niego, czasem jej się zdarzyło zasnąć w nim w czasie zabawy
Wkładałam ją do kojca jak miała jakieś 8 miesięcy-umiała już siedzieć bez podparcia. A w kojcu nauczyła się siadać z leżenia i wstawać.
Stary 2012-11-25, 15:26   #3306
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hello
Jesteśmy w Krakowie Byliśmy na spacerze na rynku i na Wawelu, a teraz byczymy się w hotelu. Mała leży w łóżeczku i gapi się w sufit

Byliśmy dzisiaj na nauce pływania, pierwsze zajęcia i jestem bardzo pozytywnie nastawiona. Ja chodzę na ten basen na naukę pływania, jednak dzisiaj miałam wrażenie, że temperatura w szatni i hali basenowej była wyższa niż normalnie.
Zajęcia odbywały się w brodziku, łącznie było 5 maluszków. Były wykonywane różne ćwiczenia łącznie z zanurzaniem dziecka pod wodę.
Zrobiłam tylko kilka zdjęć komórką, dzisiaj chciałam zająć się oglądaniem małej a nie robieniem zdjęć. Nadrobię to następnym razem.
Mała podczas całych zajęć była spokojna, a w wodzie zszokowana
Jednak raczej jej się podobało. Następne zajęcia za tydzień

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 15:29   #3307
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Dla Dorotki dostaliśmy taki od znajomych On właśnie jest krótszy niż łóżeczko. My mamy jeszcze materac do niego, czasem jej się zdarzyło zasnąć w nim w czasie zabawy
Wkładałam ją do kojca jak miała jakieś 8 miesięcy-umiała już siedzieć bez podparcia. A w kojcu nauczyła się siadać z leżenia i wstawać.
tu byl materac w zestawie i on jest w miare miekki nawet wiec nie wiem nie bede kupowac napewno bo na do spania ma drewniane lozeczko u nas w sypialni a kojec stoi w salonie

Amelcia
Stary 2012-11-25, 15:32   #3308
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, miałam taką tragiczny wieczór, że masakra...byliśmy u moich rodziców na kolacji, ale mała cały czas marudziła, a potem jak się rozryczała to skończyć nie mogła...nie wiem znowu co jej było.
Przyszliśmy do domu i ją wykąpać i wylała nam się wanna z wodą w pokoju wszystko zalane, łóżko zalane, kartony mamy pod łóżeczkiem młodej z różnymi pierdołami- wszystko mokre..dobrze, że Młodej się nic nie stało, bo już ją wycierałam na przewijaku....ale to była nerwówka. Ona płacze w niebogłosy, my z ręcznikami i ścierami wycieramy. Tragedia. Dopiero co ją uspaliśmy...
Jej a mieliście przygodę. Dobrze, że małej nic się nie stało.

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
ech, prawie pewne, w zasadzie musiałabym mieć teraz miec duzo szczęścia żeby cos sie wydarzyło, ale nie patrzę na to negatywnie, ciesze się, że wrócę do małego, a pracy będę szukać jak skończy rok czy półtora. Jak masz dobre perskektywy to super, strach jest oczywiście normalny, ale sądzą, że jak obie oswoicie się z sytuacją to praca będzie najlepszym rozwiązaniem dla Was
Szkoda, ale z drugiej strony posiedzisz z małym.

Cytat:
Dziękuję, już sobie zapisałam

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
No, pochwalę się: zostało mi już tylko 8 stron (tej fotoksiążki) z 24. Czyli jednak nie jest tak źle. Lecę jak burza! Może nawet dorzucę jeszcze ze 4 albo nawet 8 kolejnych stron
Postanowiłam dawać raczej lakoniczne podpisy: "11 tygodni" albo "z ulubionym gryzaczkiem - 4 miesiące"
Robię to w takiej konwencji:
(w sensie, że każda para stron to kilka kadrów z jednej sytuacji/scenerii + maleńki podpis gdzieś z boku)
Super się prezentuje

Cytat:
Wrócił o 4 nawalony, ja spałam, przywalił mi w nos łokciem, bo się zatoczył... Do tego twierdzi, że on tak dużo robi w domu a ja leżę do góry dupą. No i on wielce zmęczony jest...
Mam go dość. Odechciewa mi się bycia z nim. Bo po co mam z nim być, jak dla niego kumple ważniejsi? Ja jestem sama z dzieckiem, wszystko sama robię... Jutro do szpitala też sama z dzieckiem jadę na zabieg, bo on wielce zmęczony będzie po pracy
Co za chłop... Ale do szpitala powinien łaskawie się pofatygować. Co to ma znaczyć, że on jest zmęczony? Ty jesteś mama 24 na dobę, też masz być prawo zmęczona....
Dużo siły dla Ciebie

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Dobra dziewczyny spadam, pewnie odezwę się jak wrócimy z Krakowa - obiecałam małżowi odwyk od wizażowej sekty
Trzymajcie się cieplutko

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 15:45   #3309
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
To jak siadała wcześniej? Z półsiadu? Nie wiem, czy zostawiać małą w półsiadzie, czy lepiej na leżąco, żeby od razu uczyła się siadać prawidłowo. Położona na pleckach tylko czasami podciąga głowę do góry, albo podnosi sobie na głowę jakieś zabawki, a najczęściej od razu przewraca na brzuszek. Gdybym trenowała tyle, ile ona, to miałabym bicepsy jak Pudzian.
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hello
Jesteśmy w Krakowie Byliśmy na spacerze na rynku i na Wawelu, a teraz byczymy się w hotelu. Mała leży w łóżeczku i gapi się w sufit

Byliśmy dzisiaj na nauce pływania, pierwsze zajęcia i jestem bardzo pozytywnie nastawiona. Ja chodzę na ten basen na naukę pływania, jednak dzisiaj miałam wrażenie, że temperatura w szatni i hali basenowej była wyższa niż normalnie.
Zajęcia odbywały się w brodziku, łącznie było 5 maluszków. Były wykonywane różne ćwiczenia łącznie z zanurzaniem dziecka pod wodę.
Zrobiłam tylko kilka zdjęć komórką, dzisiaj chciałam zająć się oglądaniem małej a nie robieniem zdjęć. Nadrobię to następnym razem.
Ostatnio byłam na Wawelu prawie 3 lata temu. Było ZIMNO, ciemno, ale później zaczął sypać śnieg, więc pięknie.
*
Z nauką pływania chyba jednak poczekam do wiosny. Nie chcę ryzykować przeziębienia małej.
Stary 2012-11-25, 15:45   #3310
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Wrócił o 4 nawalony, ja spałam, przywalił mi w nos łokciem, bo się zatoczył... Do tego twierdzi, że on tak dużo robi w domu a ja leżę do góry dupą. No i on wielce zmęczony jest...
Mam go dość. Odechciewa mi się bycia z nim. Bo po co mam z nim być, jak dla niego kumple ważniejsi? Ja jestem sama z dzieckiem, wszystko sama robię... Jutro do szpitala też sama z dzieckiem jadę na zabieg, bo on wielce zmęczony będzie po pracy

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Mnie też wpienia takie coś Nienawidzę wtrącania się. Moje dziecko, wychowam je po swojemu a nie z "cennymi" radami starych bab
współczuję Sol co za dupek z niego i do szpitala też nie pojedzie porażka...niech zbiera dupsko i jedzie razem z Wami
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 16:07   #3311
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
a jestescie na hippie?
mysle ze tej sytuacji powinnas skonsultowac sie z pediatra..
Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
a jakiego teraz uzywasz?
my probwalismy bebilon - nie podszedl
hipp - problemy z kupa
teraz enfamil i jest super
Jesteśmy na zwykłym Bebiko, bo jak karmiłam piersią,to do dokarmiania od czasu do czasu było dobre. Po odstawieniu nie chciałam jej mieszać i zmieniać, więc zostałam na Bebiko, ale chyba karmienie wyłącznie tym mlekiem jej nie służy. Jutro zadzwonię do lekarza.

Sol Współczuję, ale twarda z Ciebie babka i sobie poradzisz
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 16:20   #3312
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Czy Wasze dzieciaczki dalej interesują się karuzelką? Ściągacie ja na noc?
Tak, u nas fascynacja karuzelką trwa
Jest dla mnie wybawieniem rano, kładę pod nią małego na 30-45 min i mam czas na mycie, ubranie, śniadanie, scielenie łóżka, przygotowanie mleka itp. Na noc ściągam, a w łóżeczku turystycznym w którym bawi się w dzień ma tylko pałąk z zabawkami.
Cytat:

Ruszy.
A jak nie, to odwiedzisz rehabilitantkę Chmielinki.
*
Nad wc?
W ten sposób przyczytniasz się do zatykania filtrów w oczyszczalni ścieków.
Odkąd się o tym dowiedziałam zawsze wyrzucam wyczesane włosy do śmietnika (w łazience oczywiście).
*
Przy mm wprowadza się od szóstego miesiąca.

*
No, nad wc
U nas są duże opłaty za odbiór ścieków, więc niech się trochę pomęczą z moimi włosami
*
dzięki, czyli mam trochę czasu
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Dziś szalony dzień, od rana zakupy spożywcze, potem sprzątanko i potem bylismy w gościach. Zjadłam pyszne i kaloryczny ciacho, w ogóle zgrzeszyłam dziś słodyczami Kurczę przez 1,5 byliśmy u tych gości i w tym czasie Jaś był z moim bratem i trochę marudził, na końcu mu płakał, jak przyszłam po niego to myślałam że się rozbecze, leciały mu łyz, oczka czerwone, podkówka, normalnie jkabym go zostawiła na conajmniej cały dzień, boziu nie umiem się z nim rozdzielić, potem wciąż go calowałam, tuliłam, taka happy jak nie wiem Aaa w domu odkryłam jak brat załozył Jasiowi pamersa....
No rewelacja założył jak umiał
Cytat:
Na pewno się ruszy
Dzięki
Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, miałam taką tragiczny wieczór, że masakra...byliśmy u moich rodziców na kolacji, ale mała cały czas marudziła, a potem jak się rozryczała to skończyć nie mogła...nie wiem znowu co jej było.
Przyszliśmy do domu i ją wykąpać i wylała nam się wanna z wodą w pokoju wszystko zalane, łóżko zalane, kartony mamy pod łóżeczkiem młodej z różnymi pierdołami- wszystko mokre..dobrze, że Młodej się nic nie stało, bo już ją wycierałam na przewijaku....ale to była nerwówka. Ona płacze w niebogłosy, my z ręcznikami i ścierami wycieramy. Tragedia. Dopiero co ją uspaliśmy...
O mamo, ale przezycia, współczuję
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
ja też
Witam w klubie
wczoraj się pokłóciłam z mężem, nie spałam z nerwów całą noc i dziś też jest między nami do du[py

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
moja ciotka bpiekla boszkopt. zapomniala dac proszek do pieczenia i wyszedl omlet
hmmm, moja mama zawsze piecze biszkopt bez proszku do pieczenia mówi, że to ubite to jajka go spulchniają i wychodzi jej ok
Cytat:
Przykro mi, współczuję
Też wszędzie jeżdżę z małym sama, więc w tej kwestii Cię doskonale rozumiem
Cytat:
Hello

Ale fajnie
My się wybieramy wiosną

Kurcze napaliłam sie na ten fotokalendarz ze zdjęciami małego i dupa, chyba nic z tego z prozaicznej przyczyny, nie mam tylu zdjęć w dobrej rozdzielczości, jaka jest wymagana, bo przez pierwsze miesiące robiliśmy tylko komórką, a teraz jak mam lepszy aparat to M jest tak ruchliwy, ze nie potrafię mu zrobić nieporuszonego zdjęcia, po 40 zamazanych ujęciach mam dośc i ja i on Wkurzona jestem
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 16:28   #3313
nadalka
Zakorzenienie

Sol bardzo mi przykro

Mamka, fajny kojec, my też mamy

Maciejka, nie musisz dawać masła, gdzieś czytałam że nawet bardziej polecany jest olej rzepakowy bądź oliwa z oliwek. Skoro nie dajesz tłuszczu to w czym rozpuszczają się witaminy?
Stary 2012-11-25, 16:40   #3314
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Maciejka, nie musisz dawać masła, gdzieś czytałam że nawet bardziej polecany jest olej rzepakowy bądź oliwa z oliwek. Skoro nie dajesz tłuszczu to w czym rozpuszczają się witaminy?
ale zapotrzebowanie na witaminy dziecko uzupelnia z mleka,
ja na razie malej daje nie po to zeby sie najadla tylko zeby oswoila sie ze smakiem, nawet jesli jest to kilka lyzeczek,
a dodaje sie i tak tylko po to zeby beta karoten zmienil sie w witamine A, a w mleku jest jej tyle ze dziecku wystarcza.

Amelcia
Stary 2012-11-25, 17:04   #3315
agunia82
Zakorzenienie

Mandi aż mi narobiłaś ochoty na chodzenie na basen z małą i właśnie znalazłam, że niedaleko nas (10 minut na piechotkę) oferują takie zajęcia
Muszę tylko napisać pytanie o cenę i czy są jeszcze wolne miejsca

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-11-25 o 17:09
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 17:06   #3316
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Mandi aż mi narobiłaś ochoty na chodzenie na basen z małą i właśnie znalazłam, że niedaleko nas oferują takie zajęcia
Muszę tylko napisać pytanie o cenę i czy są jeszcze wolne miejsca
ja robie sobie basen z mala w wannie
uwielbia
lezy wtedy na brzuszku u mne w nogi jej zwisaja w wodzie i tak nimi przebiera ze szok
wczoraj sie znowu kapalysmy razem

Amelcia
Stary 2012-11-25, 17:10   #3317
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
ja robie sobie basen z mala w wannie
uwielbia
lezy wtedy na brzuszku u mne w nogi jej zwisaja w wodzie i tak nimi przebiera ze szok
wczoraj sie znowu kapalysmy razem
a ja wanny nie mam

Stary 2012-11-25, 17:13   #3318
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
To jak siadała wcześniej? Z półsiadu?
Z tego co pamiętam to tak. Tzn. miała coś pod pleckami.
Stary 2012-11-25, 17:15   #3319
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
a ja wanny nie mam
to kiszka
u nas nie ma zajec dla niemowlakow :/
tzn sa ale daleko od nas

Amelcia
Stary 2012-11-25, 17:27   #3320
prince_polo
Zakorzenienie

ale zrobilam wlasnie dobra salatke

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 17:28   #3321
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
ale zrobilam wlasnie dobra salatke
daj przepis!

Amelcia
Stary 2012-11-25, 17:43   #3322
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
daj przepis!
zrobiłam ostry sos czosnkowy
-jogurt naturalny
-musztarda
-ful czosnku
-przyprawy

a salatka z
-kalafiora
-brokułów
-jajka
-mozarelli
-kukurydzy (zawsze robiłam bez ale byla to dałam )

i zalalam sosem

czasami daje tez pomidory. Ale dzis nie miałam ochoty na nie po wczorajszym chiliconcarne

boska

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-11-25, 17:46   #3323
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
ale zapotrzebowanie na witaminy dziecko uzupelnia z mleka,
ja na razie malej daje nie po to zeby sie najadla tylko zeby oswoila sie ze smakiem, nawet jesli jest to kilka lyzeczek,
a dodaje sie i tak tylko po to zeby beta karoten zmienil sie w witamine A, a w mleku jest jej tyle ze dziecku wystarcza.
ale kiedyś pisałam że dziecku na mm zwiększa się zapotrzebowanie na witaminy i samo mleko już nie wystarcza. Ale każdy robi jak uważa

Są fajnie kółka dla niemowląt do pływania w wannie. My niestety też wanny nie mamy.
Stary 2012-11-25, 17:47   #3324
agunia82
Zakorzenienie

Ale jaja z tym karmieniem Lu kaszką, dzisiaj wyrywała mi łyżkę i sama się karmiła
a poza tym włączyła się jej mega faza na pierdzenie ustami, ledwo oczy otworzy i już pierdzi! Dzisiaj ją przyłapałam, że dosłownie sekundę po przebudzeniu, jeszcze dobrze oczu nie zdążyła otworzyć, zaczęła pierdzieć

Stary 2012-11-25, 17:49   #3325
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
zrobiłam ostry sos czosnkowy
-jogurt naturalny
-musztarda
-ful czosnku
-przyprawy

a salatka z
-kalafiora
-brokułów
-jajka
-mozarelli
-kukurydzy (zawsze robiłam bez ale byla to dałam )

i zalalam sosem

czasami daje tez pomidory. Ale dzis nie miałam ochoty na nie po wczorajszym chiliconcarne

boska
A kalafior i brokuł gotowane?
Stary 2012-11-25, 17:50   #3326
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
A kalafior i brokuł gotowane?
tak tak . Na półtwardo. Tzn sa miekkie ale nie rozwalajace sie tylko takie lekko twardawe

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-11-25, 17:59   #3327
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
tak tak . Na półtwardo. Tzn sa miekkie ale nie rozwalajace sie tylko takie lekko twardawe
Tak jak lubię Nie lubię jak się z nich papka robi.
Stary 2012-11-25, 18:06   #3328
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jaja z tym karmieniem Lu kaszką, dzisiaj wyrywała mi łyżkę i sama się karmiła
a poza tym włączyła się jej mega faza na pierdzenie ustami, ledwo oczy otworzy i już pierdzi! Dzisiaj ją przyłapałam, że dosłownie sekundę po przebudzeniu, jeszcze dobrze oczu nie zdążyła otworzyć, zaczęła pierdzieć

Ja za moją nie nadążam. Wcześniej robiła dużo rzeczy. Jedno kończyła a następne zaczynała. Już nie pierdzi, a tak pierdziała że cała opluta była, machała nogami jakby jeździła rowerem. Teraz nic z tego nie robi. Teraz na tapecie jest krzyczenie, ale to tak głośno że bębenki pękają
Stary 2012-11-25, 18:10   #3329
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Część w wodzie, ale wiem, że niektóre w tłuszczach. Do tej pory dawałam tylko jabłko, marchewkę i dynię ze słoiczka. W dyni był olej i widzę, że w tych dwuskładnikowych z ziemniakiem też jest. O oliwie z oliwek i oleju rzepakowym też czytałam, ale dzięki.
*
Zadam jeszcze inne pytanie: czy dajecie do spróbowania samego ziemniaka?
Mamcia już napisała, że nie. Dzięki.
*
Z jabłkiem to moje dziecię się coraz bardziej wyrabia... w odmowie. Dostała prawie pół słoiczka, więc nie jest źle. Jak się śmiałam z jej zamkniętej buzi i ją zagadywałam, to co prawda też się głośno śmiała i buzię otworzyła, ale wypychała językiem wszystko.
Stary 2012-11-25, 18:11   #3330
blueberry88
Zakorzenienie

Hejka!
Zaniedbuję Was, wiem Heh...

Cytat:
dla Lu i moja też pierdzi jak opętana Nie mogłam się dziś w kościele opanować, jak istna cisza, Przemienienie Pańskie, a Młoda na cały regulator...
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości