|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Spicie?
|
|
|
|
#3092 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Już nie, tulimy się w pościeli
|
#3093 |
|
Raczkowanie
|
My też jeszcze w łóżku
a za oknem mgła... Miłego dnia!
|
|
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
O raju, czy tylko my jesteśmy na nogach od 6 rano
. Hej!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3095 |
|
Zakorzenienie
|
Marina my też od 6 na nogach <mdleje> , a wczoraj usnęłam przed włączonym tv, oglądałam mam talent.
Te dzieci zdążyłam obejrzeć..i padłam Ale zdążyłam już z tż być na giełdzie i w biedronce. Zmarazłam jak ciort. Sara teraz śpi. Isia będzie dobrze z mamą, wpadaj do nas i melduj. Oliweczka aa jutro już! To pewnie we wtorek Cię podłącza...a cewnika Ci nie zakładali najpierw przy 1 porodzie? mi zakładali, ale może dlatego że zero rozwarcia i szyjka długa, a dopiero potem miałam oxy.. no nic, dobrze będzie, trzymaj się dzielnie i jutro czekam na info z przebiegiem wydarzeń, będę tu meldować. Lilii jak mi baba wysyłała zabawkę dla S to zapakowała w folie strech, i taka przezroczysta przyszła, wszystko widać było, aż się zdziwiłam że na poczcie przyjęli. Brumek dziwni teściowie, moze oni w ten sposób oszczędzają, wiesz o co chodzi? dużo było ludzi? U nas to tak jest, że przystawki sa na stole, najpierw od razu idzie zupa/rosół i drugie danie, potem kawa, herbata a ciacho stoi na stole od początku... i nikt nie czeka na ....właśnie, na co?
|
#3096 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3097 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się
u nas też leniwie do tej pory bez procha, ale chyba zaraz się złamę i wezmę... Stronczek jak sytuacja na froncie? Oliweczka jestem podekscytowana. Wszystkie będziemy rodzić razem z Tobą, telepatycznie, także luzik, ból bierzemy na siebie ja jestem wprawiona w sumie mówię tu o zębiefajnie, że w Mam talent wygrali Ci co wygrali ale Chylińska już też chyba na końcówce, przed porodem. Ciekawa jestem tej jej książki... ![]() jakei macie termometry? już chyba był wczesniej ten temat, ale musze znalezc jakis w miare dobry. CHodzi mii o ten do ucha, do czoła. My mamy zwykły i już wariacji dostaje. Wiadomo, że za taki do czoła trzeba dać ze 100 minimum, ale ile histerii się omija przy tym. Wszytsko przeż tż, bo "nasze mamy miały zwykłe i jakoś dawały radę", kurna nasze babki nie miały pralek i czy dlatego ja też muszę prac na tarce w rzecze??? wiem, że nie mamy kasy, lekko nie jest, ale ten zakup akurat uważam za konieczny. Jak Jaś był mały to jeszcze jakoś, nie uciekał, trochę popłakał, ale zmierzyłam. A teraz? histeria, chce uciekać, wykręca się. I czy ten pomiar jest dobry? wcale... dlatego w nast miesiacu chce kupic, tylko jaki? kupię oczywiście bez jego wiedzy, postawię go przed faktem, bo chce ominac te dyskusje... ja juz postanowiłam. I własnie dlatego tez marze zeby isc do pracy, nie bedziemy musieli prowadzic takich bezsensownych dyskusji. O inhalatorze tez, juz widze jak sie w jego glowy czai:' a nie mówiłem?' bo Jasiek kiepsko reaguje, ale to przeciez nie jest zakup tylko na teraz, mi inhalator pomógł, Jasiek jak bedzie wiekszy tez sie przyzwyczai. Termometr przyda sie tak samo. Pomiar szybki, bez placzu, a czy mniej dokładny niż taki zwyklym elektronicznym? bo to jest jego argument oprocz ceny, ze nie wierzy ze one daja dokladne pomiary. No na pewno nie mniej dokladne niz ten mierzony przy wykrecaniu i uciekaniu dziecka, kiedy termometr praktycznie sie rusza caly czas.
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2012-11-25 o 11:44 |
|
|
|
#3098 |
|
Zakorzenienie
|
Patik- nie nie miałam cewnika przy julce odrazu na oxy i mi tu nie gadaj , że dopiero we wtorek
![]() Dziewczyny od nocy( niewiem która była godzina)mam skurcze, bardzo nieregularne- teraz zapisuję od 11 i mam tak: - co 4min.- 17 sekund - po 13 min.- 17 sek. - po 5 min.- 17 sek.\ po 12 min.- 15s. po7 min.- 20s. i wcale nie sa jakieś STRASZNIE bolesne- i co ja mam o tym myśleć? Narazie przejrzałam torbę, umyłam włosy i jedziemy do rodziców na obiad. |
|
|
|
#3099 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ty Patik - jak miś Eduś: widze cię ![]() ![]() my mamy brauna i bardzo sobie chwalimy. fakt, że nie był tani, ale nawet w szpitalach takich używają i w przychodniach (przynajmniej tutaj) i w sumie nie kupuje się tego co tydzień wiec można odżałowac- to zakup na dobrych kilka lat a powiedz za ile, może i ja swego wystawię ![]() nie nie kochana, ja jestem od 5, a położyłam się po 1. byłam na urodzinach koleżanki w jakimś meksykańskim barze i jedzenie mi jeszcze bokiem wychodzi a skądże |
||
|
|
|
#3100 | |
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
ojj posłuchałam Cię teraz mam niedosłuch i zakwasy na szyi aułłłłlł ale było czadowo!!! dawno się tak nie bawiłam fajnieojjj widzę, ze ornitologa z ciebie nie zrobimy ![]() ![]() Cytat:
gdzie Ania??? mój Żbik śpi właśnie babcie dwie spisały się na medal wszystkie rytuały odczyniły mały zasnął w 15 minut moja mam czatowała przy TV aż nie wróciliśmy o 1 w nocy oczywiście mój tż wpuścił mnie w maliny bo kazał wracać z Rybnika swoim samochodem kiedyś ubiję gada gdybym go tylko miała mniej rada
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka to jak już masz co 7 i widzę że dłuższe, i jak już zostanie co 7 a potem co 5 to myślę że to juz Toooooooo. Napisz mi esa wieczorem !
|
#3102 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
O rajuśku Oliweczko, ja jak miałam co 7 min ok 30 s. skurcze gin. kazał mi gazem na porodówkę spadać
urodziłam w ten sam dzień.Aaaaaaaaaaa... Boję się ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Ela ja mam najzwyklejszy za kilka zł z rossa. Nie lubię go szczerze mówiąc, ale jakoś muszę nim sobie radzić. Przyzwyczaiłam się, ale generalnie nie polecam bo cieżko wiercipięcie zmierzyć tempe o kur... Agni... współczuję, bo u wiem jak to jest - u nas od niedawna doświadczam dopiero szczęścia pobudki o 6... Wcześniej właśnie 5. Ale nasze noce masakra. Miliard pobudek, butla w nocy. Nie no - cyrk. A mamy niby 16 zębów od 2 m-cy... i nic lepiej/
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-11-25 o 12:39 |
|
|
|
#3104 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam dady, limitka na święta, widziałyście? czaderski renifer z przodu
![]() a na opakowaniu dziecko bardzo podobne do Nadii Babonika A. W rossie cała kolorówka -40 % wszystkie szafy. Jeszcze nie byłam.
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka czeste masz skurcze. Trzymaj sie i czekamy na wiesci jakby co
A ja bylam z dzieciem na spacerze, usnela, wiec wrocilysmy do domu -katar ma i pokasluje wiec nie chodzilam dluzej.
|
#3106 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliweczka wczoraj jak pisalas, ze jutro masz sie stawic w szpitalu, to pomyslalam, ze pewnie samo sie rozkreci. I chyba sie nie mylilam. Choc takie skurcze moga byc jeszcze przepowiadajace, bo regularnosci nie ma. Ale w zasadzie u mnie przy Antku tez tak bylo. W dodatku jak sie kladlam, to jakby zanikaly, jak wstawalam, to znowu byly czestsze. Tak ze kochana rozchodz to, a moze sie ruszy! Oby!
Ela my mamy brauna dousznego. Juz 6 lat i jestem zadowolona. Podstawa: nie mierzy sie temp raz za razem, trzeba znac swoja czy dziecka normalna temp. i bedzie git (bo niektorzy nazekaja na niedokladnosc pomiaru). Patik tak te dady juz sa od jakiegos czasu. Ania pisala nawet. Lili a Ty wystawiasz na kup teraz? I 18 zl dalas, czy to byla licytacja? Mnie sie jutro koncza aukcje, ale widze, ze cienko. Nie wiem, czy cos sie sprzeda. |
|
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się niedzielnie
1. Pogoda do 2. Dzień do 3. Humor do Oliweczka trzymam kciuki!!
|
|
|
|
#3108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edit: Zbieram na książki dla Radka ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Oliweczka ja też trzymam kciuki! Żeby szybko i łatwo poszło ![]() Ela ja mam taki termometr: http://www.google.pl/imgres?q=Termom...93&tx=62&ty=82 Ale ja mierzę co chwilę i trudno mi powiedzieć czy jest wiarygodny ![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Madziara jak tam mała Sophie? Walczycie nadal ze skazą czy się już coś poprawiło? W ogóle to pokaż nam Sophie
|
|
|
|
|
#3109 |
|
Zadomowienie
|
Witam niedzielnie.
Wytężam mózg w poszukiwaniu prezentów dla rodziny- nie jest łatwo. ![]() Brumku, Brunetko, Bartessa wszystkiego najlepszego z okazji imienin. Telik, ja też nie mogę się doczekać- to już za tydzień. Też tak mam ze spaniem i też nigdy nie wychodzi. Z Hanią wczoraj spacerowałam o 18 i również ludzie na mnie dziwnie patrzyli.Ela, ja mam termometr microlife, ale wydaje mi się że lubi zaniżać wynik, więc niekoniecznie polecam. ![]() Mme_audrey, no to się pokazałyście w pełnej krasie. A czym się zajmujesz na co dzień, pracujesz? ![]() Isia, bardzo mi przykro z powodu mamy- trzymam za nią mocno kciuki. Na pewno będzie dobrze. Brumku, o zgubieniu dziecka na sankach to ja nie słyszałam , ale tata się nie raz przez nie wywracał jak mu podjeżdżały pod nogi- oczywiście mieliśmy ubaw po pachy. Tutaj fajne klasyczne sanki ze śpiworkiem http://allegro.pl/sanki-drewniane-bu...788783196.htmlKtóraś pytała o inhalator? Ja z czystym sumieniem mogę polecić Nasz- mały, cichy, ma długą gwarancję i dobrze się na razie spisuje. http://allegro.pl/cichy-inhalator-omron-ne-c802-torba-nebulizator-i2801586182.html Allegro- mam jeszcze trochę zbędnych rzeczy na sprzedaż, ale mobilizacji na zrobienie zdjęć i powystawianie aukcji brak. Lili, sprytnie to sobie wymyśliłaś z książkami, może mając taki cel też się zmobilizuje.![]() Moje dziecko zaczęło sprawdzać swoje kaskaderskie zdolności, wspina się na wszystko i albo spada/albo uda mi się ją w porę łapać. Wchodzi na nocnik i sięga do kranu, wdrapuje się na parapety, no kosmos nie poznaje dziewczyny. Macie jakieś zabezpieczenia okien? Chyba wymienię klamki w oknach na takie z zamkiem. http://allegro.pl/klamka-okienna-z-k...786536915.html Używa któraś?
|
|
|
|
#3110 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i o 18 już Johny był na zewnątrz ![]() także powodzenia! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dzięki za odp termometrowe
|
|
#3111 |
|
Zadomowienie
|
Telik, Blondynko, Piwnooka, no i znowu
Grrrrrr... To co, znowu Cafe Bebe?
|
|
|
|
#3112 |
|
Wtajemniczenie
|
buszuję po necie w poszukiwaniu prezentów
![]() uwielbiam dawać prezenty, ale nienawidzę tego momentu kiedy trzeba wymyślić co kupić...
|
#3113 |
|
Zakorzenienie
|
Shira jak ja kocham Roguckiego. Zazdroszczę okropnie.
|
|
|
|
#3114 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Marzenko - pięknie dziękuję za życzenia Kasia Brunetka i Kasia Bartessa - także sto lat z okazji imienin życzę Zaraz przychodzą goście. Nie chciałam nić robić oprócz herbaty dla mamy i teściów, a będę miała 13 gości Sami się zapowiedzieli Ale to moje najbliższe na świecie osoby, więc i tak bardzo się cieszę ![]() Cytat:
No i uwielbiają pokazywać to, że nie muszę oszczędzać, czego bardzo nie lubię To po prostu tzw. dupowata organizacja Cytat:
Cytat:
No i to nasze widzimisię, że wracamy przed 21. Przecież nic by się nie stało, jakbyśmy poczekali do 11 na ciasto Najwyżej dziecko by pod stołem padło ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
Nakręciłam się, a wyszło tak jak pisała Aga- to były chyba przepowiadacze, bo na obiedzie mi minęło...
No nic jutro na 9 aktualne. |
|
|
|
#3116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Chyba ze pośpi przez drogę daj mi znać na Fb---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Oliweczko ja miałam podobnie skurcze popołudniu pozniej cisza a w nocy juz była maskara.W szpitalu byłam po 5 rano a B o 7 sie urodzil. ![]() dziewczyny szalejecie z sankami a czy wogole będzie okazja je przetestować :br zydal:Ja mam zwykle metalowe ze zdejmowanym oparciem bez żadnych pchaczy amorów itd Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2012-11-25 o 17:09 |
|
|
|
|
#3118 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkie nasze Kasie Katarzyny nasze wątkowe Najlepsiejszego
|
#3119 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny.
Chcialam Wam oswiadczyc ze dolanczam do mam brzuszkowych. Dzis robilam test . Cieszymy sie bardzo , ale jakos jesc dzis nie moglam , wrazenia . Jutro lecimy do Pl , mam nadzieje ze wroce w piatek , Bo Sophie ma do piatku passport, jak sie spoznimy to bede uziemiona miesiac ![]() ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Lily- jutro wlasnie lecimy do pl do dermatologa . Narazie nic nie wiemy , raz jest dobrze a raz cala wysypana , jest uczulona na jajka, pomidory, orzechy, soja.no I mam wrazenie ze tez na kalafiora I brokula , sama nie wiem , pieke , smarze aby bylo dobrze , apetyt ma , w nocy by spala tylko ze ja swedzi I co noc mamy godzinne pobudki z laczem. |
|
|
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
Madziara!!! no TO GRATKI
staraliście się, czy samo wyszło?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.

. Hej!

mówię tu o zębie
wiem, że nie mamy kasy, lekko nie jest, ale ten zakup akurat uważam za konieczny. Jak Jaś był mały to jeszcze jakoś, nie uciekał, trochę popłakał, ale zmierzyłam. A teraz? histeria, chce uciekać, wykręca się. I czy ten pomiar jest dobry? wcale... dlatego w nast miesiacu chce kupic, tylko jaki? kupię oczywiście bez jego wiedzy, postawię go przed faktem, bo chce ominac te dyskusje... ja juz postanowiłam. I własnie dlatego tez marze zeby isc do pracy, nie bedziemy musieli prowadzic takich bezsensownych dyskusji. O inhalatorze tez, juz widze jak sie w jego glowy czai:' a nie mówiłem?' bo Jasiek kiepsko reaguje, ale to przeciez nie jest zakup tylko na teraz, mi inhalator pomógł, Jasiek jak bedzie wiekszy tez sie przyzwyczai. Termometr przyda sie tak samo. Pomiar szybki, bez placzu, a czy mniej dokładny niż taki zwyklym elektronicznym? bo to jest jego argument oprocz ceny, ze nie wierzy ze one daja dokladne pomiary. No na pewno nie mniej dokladne niz ten mierzony przy wykrecaniu i uciekaniu dziecka, kiedy termometr praktycznie sie rusza caly czas.

Zawsze u nich taka organizacja. I potem narzekają, że znowu - jak w zeszłym roku - tak wcześnie uciekamy. A Tymuś już na rzęsach chodził.

12.06.2010

Zakończone: 2
Lili, sprytnie to sobie wymyśliłaś z książkami, może mając taki cel też się zmobilizuje.