|
|
#4111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żonki 2009 cz. XXXIV
Po pierwsze: Droga Celi
niech się spełnia Twoje plany i marzenia! 100 lat! ************************* ************************* ************************* *********************** dużo ale wiesz, jak mus to mus.Jesteście naprawdę kochane jeżeli przez ten czas choć raz o mnie pomyślałyście wiem.. wiem jak wstałam to zabolało mnie mega mocno podbrzusze, a potem jeszcze parę godzin bolał mnie cały brzuch, wziełam nospę, leżałam, ale jakos przeszło. we wtorek miałam wcześniej umówioną wizytę do gina i myślałam, że tak jak poprzednim razem zrobi mi usg (chodzę prywatnie w ramach luxmedu). Początek wizyty, ja mu mówię o tych bólach, on proszę się przygotować do badania, ja ide w stronę usg a on mówi że dzisiaj usg nie zrobi pytam się czemu a on że ma zasadę ze robi tylko 3 usg w czasie ciaży, bo tyle powinno sie robić, że u niego pacjentka nie może wymuszać badań że skoro się martwię to moze bym sobie kupiła włsne usg jak Angelina Jolii i robiła codziennie w domu oprócz tego gadał takie pierdoły, na każde nasze pytanie odpowiedał typu ,,no można...cośtam" żadnych konkretów. A na koniec poprosiłam o wypisanie skierowania na post potrójny to wypisał zamiast AFP to Pappa + resztę Macie siłę czytać dalej? ![]() Oczywiście nie popuścilismy tego, tż obdzwonił Warszawę, poszły pisma i podobno ten lekarz już miał rozmowę z przełożonym Wczoraj byłam u innego lekarza też z tej firmy. Nie dosć że przyjął mnie jakby dodatkowo, bo miał komplet, to badał ponad pół godziny. Jak powiedziałam że inny lekarz niestety odmówił mi usg to się zdziwił, po czym zbadał mnie usg dopochwowo i przez brzuch! Od razu. Z maluszkiem wszystko super. Wierzgał i rozciagał się non stop, ja mało co widziałam ale tż miał banana na twarzy ze mną też dobrze, ale jednak zalecił żebym teraz trochę odpoczęła, poleniuchowała, bo dziecko powinno być teraz moim CENTRUM WSZECHŚWIATA! tak powiedział no i dostałam znowu luteinę na jakieś 2 tygodnie. Był mega rzeczowy, opanowany... no znalazłam swojego lekarza, w dodatku pracuje w obu szpitalach które biorę pod uwagę pokazał tż ,,to jest pępowina,bawi się nią, a to...to już nie jest pępowina na pewno |
|
|
|
#4112 |
|
Zakorzenienie
|
Gold
![]() super, że nowy lekarz taki rzeczowy Cieszę się, że wszystko ok. A ten poprzedni to wielkie nieporozumienie, 3 usg na prywatnych wizytach-żal |
|
|
|
#4113 |
|
Zakorzenienie
|
Goldi masakra... ten 1 lekarz to jakis kurcze de....bil... w glowie sie nie miesci ze takie rzeczy sie dzieja... dobrze ze drugi lekarz okazal sie w porzadku i wszystko z maluszkiem dobrze
![]() my zaraz jedziemy na przejazdzke nasza hondzia fajna jest ale meeeega duza... nie wiem jak sie przelamie zeby ja prowadzic na razie wczoraj maz wracal hondzia a ja naszym staruszkiem z salonu a potem razem bylismy na krotkiej przejazdzce ale tylko na chwilke bo juz bylo mega ciemno, padalo i nieprzyjemnie... ale fura super... czuje sie jak prezydentowa haha ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- śliweńko maja tutaj podobne placki nawet nasza nauczycielka upiekla sernik z mandarynkami... ale chyba moj byl lepszy skoro chciala przepis albo moze chce dla odmiany... ja jej sernika niestety nie skosztowalam, bo bylo baaaardzo duzo przeroznego jedzenia i wolalam probowac kulki rybne ze sri lanki czy jakies "burki" z kuchni kurdyjskiej czy jak to sie nazywa niz niemieckie serniki haha
|
|
|
|
#4114 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
U nas taka mgła, że drugiej strony ulicy nie wiedzę, cudownie po prostu.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
super!Cytat:
Widzę, że co niektórzy lekarze myślą, że pacjentów będą mieć zawsze....Mówisz chłopczyk ![]() Cytat:
To dopiero opcja VIP
|
|
#4115 |
|
Zakorzenienie
|
gold
![]() mam pol kostki drozdzy macie cos sprawdzonego orpocz pizzy ?
|
|
|
|
#4116 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4117 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że trafiłaś na kogoś kompetentnego i super, że maluszek rozwija się zdrowo.Cytat:
Cytat:
|
|
#4118 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4119 |
|
Zakorzenienie
|
rosette o fuj!! wypic drozdze bleee.
|
|
|
|
#4120 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4121 |
|
Wtajemniczenie
|
Wrzuć przepis, jestem wiellllllllllllllllką fanką czekoladowych wypieków.
Ja właśnie upiekłam orzechowo - jabłkowe, ale za ciepłe, żeby już kroić Ale sam zapach zabija!Może lubisz??? Spróbuj A może jagodzianki (jak nie masz jagód zachomikowanych to wepchaj dżem): http://bakeandtaste.blogspot.co.uk/2...kruszonka.htmlA jak już jesteśmy przy pieczeniu - ma któraś z Was sprawdzony przepis na rogaliki? Mam słoiczek komfitury z róży i nie chcę jej zmarnować na próbowanie nieznanego przepisu. Prosiłabym o przepis
"A teraz szybko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu. Tako rzecze ja, król Julian!" Never regret something that once made you smile Edytowane przez iwka28 Czas edycji: 2012-11-24 o 20:08 |
|
|
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() lecę nadrabiać
|
|
|
|
#4123 | |||||
|
Zakorzenienie
|
jutro mam wolne
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
poszlo ![]() Aniuuuu Baja Ana to w nauczycielkach jutro wrzuce linka z wszystkimi zdjęciami z kursu krok po kroku jak się prace wykonuje, a w przyszlym tygodniu prace dzieci Cytat:
owszem drogie ale jak mowie mamy je 1.5 roku i jest jeszcze 3/4 pudełka (używamy ich tylko na zajęcia nie tylko dziamska ale zajecia pod naszym kierunkiem a nie do zwyklego rysowania) koleżanka ma je juz 2.5 roku i ma nadal polowę paczki... w tym roku laski kupowaly paczkę na 2 grupy na pietro i się wymieniają (bo też tylko do zajęć) Cytat:
ciesze się że wszytsko ok odpoczywaj!!no i po cichu gratuluje synusia!! ![]() fantastiko!!Cytat:
i wiem ze zdrowe ale się zastanawialam czy to kupne jest zdrowe
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2012-11-24 o 20:32 |
|||||
|
|
|
#4124 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Gold po pierwsze super, że z maluchem wszystko dobrze no i po cichu gratuluję synusia. Ja nic nie pisałam bo nie miałam nawet kiedy ale jak się nie ozywałaś to zaczęłam się już odrobinkę martwić, szczególnie, że kojarzę Cię z wymarzonego pierścionka więc czuję jakbym Cię dobrze znała Co do pierwszego lekarza to nie skomentuję, dobrze że Twój TZ zrobił dym, takim burakom trzeba ucierać nosa :/ Samba przyzwyczaisz się do większego samochodu tylko najpierw trzeba się przemóc i zacząć jeździć, najgorzej chyba z parkowaniem. Ależ Wy spiekacie ciasta, ja ostatnio mam wenę do ich jedzenia ale nie do pieczenia ;p Kliwia racuchy dla połowy bloku ![]() Martucha w niedzielę wolne?! No wiesz co?! Rozpusta
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#4125 |
|
Zakorzenienie
|
Samba super , ze ciasto smakowało
![]() Gold super, gratulacje synka i dobrze, że wszystko jest ok. |
|
|
|
#4126 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
co za lekarza!burak! gratulacje synka ![]() Cytat:
ale smaka narobiłaś jutro wpadnę byś mnie furą powoziła jak obiecałaś ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4127 |
|
Zakorzenienie
|
Marta
![]()
|
#4128 |
|
Zakorzenienie
|
mialam siedzieć na uczelni ale tak się podzialo że juro wolne
![]() ![]() ale nie mam racji.. coś na 1 rzut oka na mega szybkie popatrzenie jakoś tak mnie zdziwilo czy to ty
|
|
#4129 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
ale cisza tutaj dzisiaj szok gold przede wszystkim dobrze że zmieniłaś lekarza jakis nie poważny , i gratuluje synka samba ja zawsze lubiłam małe samochody dopóki nie zaczęłam jeździć sama i pierwszym samochodem jakim jeździłam było combi bardzo długo jeździłam a potem jeździłam busikiem także to dopiero wyczyn ale dzięki temu jak tylko wsiadam w mały samochód typu sedan np. to normalnie zero problemu z parkowaniem nawet w ciasnych miejscach Dominik w piatek nie poszedł do żłobka bo tak słodko spał że nie miałam sumienia go budzić a tż popił w czwartek i siedział i grał do 4 rano na grze i nie dało rady go wcześniej obudzić żeby zawieźć Dominika ale już wczoraj czyli w sobotę pojawił się katar , kicha i ma wypieki na buzi , kurcze nie wytrzymam dwa dni tylko był w żłobku i już przeziębiony , a przez pół roku miałam spokój , szlak by to no ... i nie wiem teraz czy jutro go dać czy dac sobie spokój
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
Kliwia, jak lubisz słodkie pieczywo, to polecam bułki tureckie
Wogóle to zastanawiam się co ja będę robić w domu Nie planowałam wogóle na razie zwolnienia. Szkoda ze lekarz wpisał mi zwolnienie ,,leżace" bo nawet do parku sobie nie pójdę a przecież ciąża nie jest zagrożona. Będe leżeć, czytać, pewnie gotować i za dwa tygodnie + 5 kg
|
|
|
|
#4131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze jest wizaż i są książkiA po tym L4 będzie nastepne? nastawił cie na to lekarz czy nie |
|
|
|
|
#4132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to u nas 3tyg w żłobku, wrócił katar a dziś 38,3temp
|
|
#4133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze to i lepiej.... ja nawet nie chciałam tego zwolnienia, ale posłuchałam go, bo mam w zwyczaju stosowac sie do zaleceń lekarzy jeżeli są słuszne mam zamiar normalnie wrócić do pracy jezeli będzie w szystko w porzadku.dobra, zmykam z forum bo już mnie kręgosłup trochę boli od siedzenia ![]() miłej niedzieli |
|
|
|
|
#4134 |
|
Zadomowienie
|
cześć
Basia, Marta ciekawa jestem czy się pokryjemy z pracami ![]() jeśli chcecie to ja mam dostęp do książeczek Dziamskiej mogę zeskanować i przesłać Basiu mam pytanie za udział w warsztatach Dziamskiej płacicie indywidualnie czy sponsoruje przedszkole?? a jesli same to jaki jest koszt?
|
|
#4135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziewczyny czy któras z was malowała farbami olejnymi lub akrylowymi? bo właśnie sobie wymyśliłam, że chyba zacznę
|
|
#4136 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Madzialenka dzięki My poczekamy na Was Najpierw Wy wybudujcie dom, a my podpatrzymy i bdziemy się uczyć i zbierac kasę na działkę Fajnie że rodzice proponują pomoc chociażby w byciu na papierze by wziąć kredyt.Ania fajny macie ten pchacz, ma takie fajne duże "terenowe" koła, ale one są z tworzywa co nie? Celi to my mamy razem urodzinki No to wszystkiego co najlepszeSamba brawo za egzamin ![]() Gold dobrze, że wszystko ok. No to jak synuś to teraz myślcie nad imieniem ![]() Kasiaher zdrówka dla Dominika, żeby poszedł szybko do dzieci. Wiem co czujesz, bo ledwo co żesmy wyszli z kataru a tu wczoraj szwagier przyszedł z synem (ten co nas ostatnio zarazil) i aż struchlałam, bo kto ich tam wie czy on już wyleczony. A my wczoraj byliśmy u znajomych. Łucja pojadła smakołyków na pokaz, ale przynajmniej coś wrzuciłą na ruszt po całym dniu niejedzenia a potem przez cały wieczór "karmiła" takie duże drewniane koty - komicznie to wyglądało No i wróciliśmy przed północą, wszyscy poszli spać a mi się nie chciało i postanowiłam jechac do tesco na tą ostatnią noc zabawek i przynajmniej coś wyszperałam dla syna zwagra na Gwiazdkę i dla dziecka kuzyna co jedziemy do nich na Sylwestra, a że zwracali 50% w bonach to się wyda na świąteczne wydatki. I wróciłam o 2, do 3 siedziałam na kompie bo mi sie spać nei chciało tradycyjnie sie Łuśka obudziła![]() india mój tata maluje olejnymi obrazy
23.11 2006 r. 03.10.2009 r. 08.03.2011 r. Edytowane przez SSR Czas edycji: 2012-11-25 o 14:00 |
|
|
|
#4137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chętnie skorzystam ze skanów, bo chciałam sobie te ksiązki kupić, ale lepiej sprawdzić ich zawartość przed zakupem
|
|
|
|
|
#4138 |
|
Zakorzenienie
|
Marta, Baja czyli co- u nas dziadostwo ;/ bo nic takiego się nie dzieje... ;/ odkąd pracuje to byłam tylko na jednym kursie sponsorowanym nie przeze mnie ;/;/ na jednym jedynym... a cała reszta (to moja inicjatywa, sama szukam, sama jadę, na własną rękę wszystko) to taka, za które sama płacę i są one z wodn, bo o innych ofertach pojęcia nie mam
Na szczęście nie było w nim nic aż tak cennego... ale to był mój ulubiony piórniczek z czasów gimnazjów miał jakieś 10 lat i tak mi przykro chciałam go do końca studiów nosić... ![]() Gold ten pierwszy lekarz to jakieś nieporozumienie... |
|
|
|
#4139 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!
Rzadko się odzywam, nie chcę Wam smęcić. Ostatnimi czasy mam poczucie, że nic się u nas nie dzieje i mam ogromne chęci na zmiany. Tylko od czego zacząć. Jakieś tam plany mamy, ciekawe, czy wypalą.. Poza tym zwyczajnie brak mi jednej, chociażby, koleżanki do pogadania. Ech, no zwyczajnie mnie deprecha bierze
|
#4140 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co szczególnie chciałabys zmienić? co planujesz? ![]() Cytat:
ja też mam takiego drewnianego kota... i mój chrześniak uwielbia z nim biegać ![]() A co do malowania, jak będę miała jakieś pytania to wiem do kogo uderzyć ![]() Właśnie skonczyłam moje nowe zakupy stało się... pozamawiałam wszystko co potrzebne do malowania mam nadzieję, że po 5 min się nie zniechęcę, bo wydałam prawie 180zł ![]() Ale planowałam kupić obraz... i tak szperam na allegro i te ktore mi się podobają to albo za drogie, albo nie ten rozmiar albo brakuje mi jakiegos koloru, a że lubię abstrakcję to postanowiłam sama coś stworzyc Trzymajcie kciuki
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.

niech się spełnia Twoje plany i marzenia! 100 lat! 

ale wiesz, jak mus to mus.
wiem.. wiem
jak wstałam to zabolało mnie mega mocno podbrzusze, a potem jeszcze parę godzin bolał mnie cały brzuch, wziełam nospę, leżałam, ale jakos przeszło.
pytam się czemu a on że ma zasadę ze robi tylko 3 usg w czasie ciaży, bo tyle powinno sie robić, że u niego pacjentka nie może wymuszać badań
oprócz tego gadał takie pierdoły, na każde nasze pytanie odpowiedał typu ,,no można...cośtam" żadnych konkretów. A na koniec poprosiłam o wypisanie skierowania na post potrójny to wypisał zamiast AFP to Pappa + resztę
no i dostałam znowu luteinę na jakieś 2 tygodnie. Był mega rzeczowy, opanowany... no znalazłam swojego lekarza, w dodatku pracuje w obu szpitalach które biorę pod uwagę

na razie wczoraj maz wracal hondzia a ja naszym staruszkiem z salonu
choć wydawało mi się, że miałam, bo uzupełniałam dziennik, ale już sama nie wiem
super!

ciesze się że wszytsko ok odpoczywaj!!