Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2498 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-25, 01:14   #74911
claudiiin
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
One się świetnie rozpuszczają w alkoholach a w wodzie niezbyt. Więc producenci idą łatwiejszą drogą co jest zrozumiałe.

nie to mi zacytowało :p

Glukozydy w sensie? To by wiele tlumaczylo...

Mam jeszcze jedno pytanie, pewnie z gatunku takich, na ktore trudno odpowiedzieć, ale zaryzykuję :
Waszym zdaniem lepszy dla włosów (mniej wysuszający) jest szampon na betainie kok. bez alkoholu, czy na glukozydzie ale z alko wysoko w skladzie? Co Wy byście wybrały?

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 01:56   #74912
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Według instrukcji
Pewnie jakieś czary odprawiasz, tylko o tym nie wspominasz
Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
chciałabym powiedzieć, że wczoraj na imprezie w akademiku nawróciłam chyba dwie kręconowłose i zrobiłam im szybką analizę włosa jedna to w ogóle ma piękne, długie, gęste i grube włosy, jakby o nie jeszcze trochę podbała, to... swoją drogą, to niesprawiedliwe, bo ja się tu z moimi cackam, a odwdzięczyć się na razie nie chcą, no
Moje włosy zaczęły mi się odwdzięczać po jakichś 6 miesiącach Po ponad roku myślę, że nie osiągnęłam jeszcze ideału Na włosomaniactwie można wspaniale ćwiczyć cnotę cierpliwości
Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Dzięki za odp Właśnie zastanawia mnie to, bo np. w Alterrze bezzapachowej są glukozydy, nie ma ekstraktów, w ogóle jest króciutki skład, a alkohol oczywiście jest. I pytanie po co? Teraz nie wiem czy zrezygnować z szukania bezalkoholowego szamponu czy nie... Może on tam po prostu musi być
A alkohol nie jest tam przypadkiem konserwantem i nie ma nic wspólnego z glukozydami?
Cytat:
Mam nadzieję, że sól używana raz na dobre 3 tygodnie mi ała nie zrobi
Ja zdecydowanie wolałabym sól niż alko...
Cytat:
Mam jeszcze jedno pytanie, pewnie z gatunku takich, na ktore trudno odpowiedzieć, ale zaryzykuję :
Waszym zdaniem lepszy dla włosów (mniej wysuszający) jest szampon na betainie kok. bez alkoholu, czy na glukozydzie ale z alko wysoko w skladzie? Co Wy byście wybrały?
Sama nie wiem.
Odżywki Alterry z alko średnio wspominam. Ale obecnie szampon Alterry kofeinowy (też alko w składzie) zostawia włosy wręcz śliskie od nawilżenia. Lotiony z alko nakładane pod oleje też działają ok.
Betainy się nie boję.
Pewnie decyzję "który szampon?" uzależniłabym od reszty składu
Stary 2012-11-25, 09:27   #74913
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Glukozydy w sensie? To by wiele tlumaczylo...

Tak. A co tam jest lauryl glucoside? ściągnęłam sobie jego specyfikację i w ogóle się w wodzie nie rozpuszcza, tylko w węglowodorach.

A co do szamponu to mi alkohol krzywdy nie robi.
Stary 2012-11-25, 10:36   #74914
sm1307
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ignis00 Pokaż wiadomość
O mamo, współczuje

Cytat:
Ja dziś wyczarowałam maskę przedmyciową pt "wszystko co mam w domu" Czyli wszystkiego na oko: maska gloria, biovax zielony, artiste różowa, alterra z granatem, spirulina, panthenol, kwas hialuronowy, olej kokosowy, masło shea, masło kakaowe, olej sojowy, gliceryna, miód, mleko, żółtko, żel z siemienia

Włosy ucieszone, miękkie i pofalowane Dodaje foty, kolor przekłamany bo ciemno jak w d....
zaszalałaś ja bym się bała puchu po takiej ilości składników, ale Tobie posłużyło
Cytat:
Dziękować
A mi się właśnie podoba bardziej na takich maksymalnie do ramion i falowanych/kręconych bo na prostych jak od linijki odkreślone Np. http://www.glamour.com/beauty/blogs/...r-color_bd.jpg <3
Ale dokładnie jak piszesz, każdemu może podobać się co innego
ładnie Miley było w tych włosach
Cytat:
Napisane przez dorka_tw Pokaż wiadomość
Coś mi się w moich włosach nie podoba, tylko nie wiem co. Jak w lusterku oglądam tył to zachwyt, ale jak oglądam przód to mi się w ogóle nie podoba. Chyba tylko cięcie pomoże, ale chciałam wyrównać wszystkie do jednej długości. Może przetrzymie ten ciężki czas Ehh te dylematy
Może jeszcze poczekaj ze ścięciem. A nuż za miesiąc-dwa włosy nauczą się z przodu kręcić ładnie. Czasu pewnie trzeba im troszkę

sm1307 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 10:56   #74915
Karen15
Zakorzenienie

Wczoraj do bananowej maski Scandic dodałam d-pantenolu i aloesu i dzisiaj włoski dobrze się prezentują.
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 11:10   #74916
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
A mi się właśnie podoba bardziej na takich maksymalnie do ramion i falowanych/kręconych bo na prostych jak od linijki odkreślone Np. http://www.glamour.com/beauty/blogs/...r-color_bd.jpg <3
Ale dokładnie jak piszesz, każdemu może podobać się co innego
Wolę na dłuższych, ale co do kręconych się zgadzam - też bardziej podoba mi się na lokach

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Ale obecnie szampon Alterry kofeinowy (też alko w składzie) zostawia włosy wręcz śliskie od nawilżenia.
Kupiłam, jutro wieczorkiem przetestuje. Jestem go baardzo ciekawa

Szamponeta wyszła ok. Włosy są przyciemnione z czerwono-rudymi refleksami. Pochwalę się, ale jutro bo moja cyfrówka nie potrafi ukazać koloru, muszę wziąć aparat od siorki.
Stary 2012-11-25, 12:52   #74917
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Fajne fryzurki! I włosięta też piękne, wyglądają jakby ich było baaardzo dużo
dzięki no jest ich dużo
u Ciebie też ładnie
Stary 2012-11-25, 12:52   #74918
PannaLokowana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez affbe Pokaż wiadomość
Olejek rycynowy taa ? A czy przypadkiem rycynka nie wysusza? No wnioskuje, ze moje wlosy byly wysuszone skoro po nawilzaniu troche odzyly, a ten olej? Nie chcialabym wrocic do punktu wyjscia Nic takiego Ci sie nie dzieje? Jesli nie to oczywiscie bede probowac
mnie nie wysusza ani trochę, powiem wręcz, że działa u mnie cuda - nie mam rudego połysku, nie plączą mi się końcówki. ale to akurat przy moich włosach, one są specyficzne i lubią dziwne rzeczy ale w watkach o olejowaniu olejek rycynowy się pojawia, więc chyba nie bez przyczyny

10.11.2013r: grzywka 20cm, bok 24 cm --> docelowo ~50cm (za łopatki)
PannaLokowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 12:53   #74919
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Na włosomaniactwie można wspaniale ćwiczyć cnotę cierpliwości
o to to to! sama prawda
Stary 2012-11-25, 12:58   #74920
PannaLokowana
Raczkowanie

Cytat:
Na włosomaniactwie można wspaniale ćwiczyć cnotę cierpliwości
o tak. a jeszcze jak ma się niski budżet jak ja, to nie można mieć wszystkich mazideł na raz, a by się chciało...

Stary 2012-11-25, 13:09   #74921
Ignis00
Raczkowanie

Cytat:
Ja bym wybrała na glukozydzie i z alko, ale również z czymś nawilżającym, aby trochę zrównoważyć działanie alkoholu np. alterrę shampoo parfumfrei, nie ma aż tak wysoko alkoholu w składzie, ma glicerynę nawilżającą więc jest całkiem ok. U mnie betaina kok. robiła mega przesusz na długości włosów + bardzo rozchylone łuski i miałam po niej zawsze po prostu siano na głowie mimo zastosowania odżywki po myciu. Ale jak zwykle u każdego może być inna reakcja włosów i skalpu więc będziesz musiała po prostu przetestować na sobie
Alkoholu w szamponach się nie boję bo jak wiadomo szampon na włosach jest z 1-2 min? Ostatnio przypasowały mi szampony alterry mimo, że w składzie brat SLSa i alko, włosy są po nich nawilżone i ładne nawet, gdy nie nałożę odżywki po

Cytat:
Napisane przez sm1307 Pokaż wiadomość
zaszalałaś ja bym się bała puchu po takiej ilości składników, ale Tobie posłużyło
Puchu nie było bo dałam stosunkowo dużo olejów i maseł, aby to wszytko zrównoważyć więc dało radę

A ja właśnie siedzę z henną na głowie, może odwiedzie mnie to od szalonego pomysłu z ombre, odświeżę kolor więc jakaś tam zmiana będzie więc może moja zachcianka zmianowa się uspokoi
Dziś w miksturze hennowej eksperyment: za radą hennaya z hennowego wątku nie zakwasiłam henny toną soku z cytryny tylko jedną małą łyżeczką (hennaya radzi nie dodawać w ogóle cytryny bo henna powinna puścić barwnik w samej wodzie po odstawieniu w ciepłe miejsce na 12h, podobno właśnie duża ilość cytryny wywołuje znany nam wszystkim mega przesusz po hennowaniu), do tego dodałam zmielone goździki, cynamon i żel lniany Planuje siedzieć z tym do wieczora, ale zobaczymy jak długo wytrzymam
Ah i zapomniałam dodać, że mimo tak małej ilości soku z cytryny barwnik puścił, woda która zebrała się na powierzchni hennowej papki była iście pomarańczowa

Edytowane przez Ignis00
Czas edycji: 2012-11-25 o 13:18
Ignis00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 14:00   #74922
AjriszMarta
Zakorzenienie

Chwalę się włoskami, nadrobię Was później
Opis w codzienniku, pierwsze użycie olejku GP na noc i żelu sklepowego (!) Artiste niebieskiego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 02.jpg (59,7 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 04.jpg (63,3 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 05.jpg (71,9 KB, 33 załadowań)

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 14:02   #74923
Limone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Opis w codzienniku, pierwsze użycie olejku GP na noc i żelu sklepowego (!) Artiste niebieskiego
Masz cudowne te włosy Ten kolor i skręt Jestes farbowana? Jeśli tak to co to za farba i kolor?

Edytowane przez Limone
Czas edycji: 2012-11-25 o 14:04
Limone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 14:17   #74924
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sm1307 Pokaż wiadomość

Może jeszcze poczekaj ze ścięciem. A nuż za miesiąc-dwa włosy nauczą się z przodu kręcić ładnie. Czasu pewnie trzeba im troszkę
Ok, pochowie lusterka to może dwa miesiące dam rade

Cytat:
A ja właśnie siedzę z henną na głowie, może odwiedzie mnie to od szalonego pomysłu z ombre, odświeżę kolor więc jakaś tam zmiana będzie więc może moja zachcianka zmianowa się uspokoi
Dziś w miksturze hennowej eksperyment: za radą hennaya z hennowego wątku nie zakwasiłam henny toną soku z cytryny tylko jedną małą łyżeczką (hennaya radzi nie dodawać w ogóle cytryny bo henna powinna puścić barwnik w samej wodzie po odstawieniu w ciepłe miejsce na 12h, podobno właśnie duża ilość cytryny wywołuje znany nam wszystkim mega przesusz po hennowaniu), do tego dodałam zmielone goździki, cynamon i żel lniany Planuje siedzieć z tym do wieczora, ale zobaczymy jak długo wytrzymam
Ah i zapomniałam dodać, że mimo tak małej ilości soku z cytryny barwnik puścił, woda która zebrała się na powierzchni hennowej papki była iście pomarańczowa
To dobrze że jest taka teoria, bo moje włosy cytryny wręcz nie znoszą... A z henną chce się poznać

dorka_tw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 14:43   #74925
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
baardzo ładnie Artiste niebieskie to mój drugi ulubiony żel zaraz po Isanie tyle, że przy mojej porowatości w obecnych warunkach musze go mieszac z Isaną
Stary 2012-11-25, 15:29   #74926
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PannaLokowana Pokaż wiadomość
mam pytanie - czy jeśli włosy mi nie wypadają (poza tymi kilkoma, jak to zawsze bywa) to kuracja Joanną rzepą może im zaszkodzić? Bo słyszałam kiedyś, że jeśli np. nie przetłuszczają mi się włosy, a zacznę je myć tym do przetłuszczających to one zaczną się przetłuszczać. Pytam tak kontrolnie, bo wiem, ze można sobie zaszkodzić czasem.
Jeśli masz zdrową i silną skórę to odżywisz cebulki, ale obserwuj czy nie pojawia się podrażnienie, wysuszenie albo silne przetłuszczanie

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
u mnie sprawdzają się poniższe opcje:
zabrane z twarzy
zawiązane z tyłu (cienkie pasmo, luzem)
zawiązane z tyłu (grubsze pasma, ciasno)
podpięte na czubku (boki luzem)
podpięte na czubku (boki też podpięte do tyłu)
jeśli coś się spodoba, a wykonanie będzie niejasne - daj znać, opiszę
Pikne masz te włosięta

Z siostrą śmy podyskutowały i u nas zbieranie włosów z grzywki do gory nie jest dobrym pomysłem: te z wierzchu rosną nam bardzo w kierunku nosa i trzeba je zgarniać na bok inaczej boli nas głowa lub cebulki... Nie jesteśmy podobne nic a nic a jednak co geny to geny

Cytat:
Napisane przez Limone Pokaż wiadomość
Masz cudowne te włosy Ten kolor i skręt Jestes farbowana? Jeśli tak to co to za farba i kolor?
Dziękować
Kolor własny, przy czym do każdego światła inny. W dziennym świetle bardziej popielaty
http://3.bp.blogspot.com/-hhJSpd-EGE...0/IMG_0443.JPG

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
baardzo ładnie Artiste niebieskie to mój drugi ulubiony żel zaraz po Isanie tyle, że przy mojej porowatości w obecnych warunkach musze go mieszac z Isaną
rozwiń? nie interesowałam się sklepowcami póki co, rozumiem że piszesz o stopniu zabezpieczania przed wilgocią jaki daje żel? moc żelu ma z tym związek?

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 15:38   #74927
Limone
Zakorzenienie

Cytat:

Dziękować
Kolor własny, przy czym do każdego światła inny. W dziennym świetle bardziej popielaty
http://3.bp.blogspot.com/-hhJSpd-EGE...0/IMG_0443.JPG
Faktycznie w takim świetle zupełnie inny Ale i tak cudowny, zazdroszczę
Limone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 15:44   #74928
miranda122
Zakorzenienie

Hej kochane! ;*
Używała któraś z Was szczotki Tangle Teezer na falowane włosy? Od kilku dni, się nad nią zastanawiam i nie wiem..
Moje włosy po rozczesaniu wyglądają tak jak w załączniku
Nie chciałabym wydawać pieniędzy na coś co by mi szkodziło.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0735.jpg (96,8 KB, 37 załadowań)

Blog

miranda122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 16:01   #74929
antoninamotyl
Rozeznanie

Ja wczoraj zrobiłam maseczkę awokado+banan+jogurt naturalny
To wszystko wymieszałam blenderem i na włoski + GP olejek z czerwoną papryką na skalp, dzisiaj rano dołożyłam jeszcze oliwę z oliwek i zaraz idę zmyć
Jutro postaram się zrobić jakieś zdjęcia
Stary 2012-11-25, 16:24   #74930
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
A alkohol nie jest tam przypadkiem konserwantem i nie ma nic wspólnego z glukozydami?
ktoś mi wreszcie wytłumaczył o co chodzi z tym wszechobecnym alko, dzięki!

Cytat:
piękne jak zawsze!

Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
Hej kochane! ;*
Używała któraś z Was szczotki Tangle Teezer na falowane włosy? Od kilku dni, się nad nią zastanawiam i nie wiem..
a rozczesujesz na sucho? czy chodzi o rozczesanie na mokro?

moje włosy na 3 dzień wcale nie wyglądają źle powiem Wam niestety, nie mam jak cyknąć foty (znaczy cykam w lustrze, ale potem nawet na nie nie patrzę ), a coraz ładniej mi się zawijają od połowy długości, czyli chyba wracam do starej, dobrej długości, która wymusza skręt na włosach
tylko póki co czubek mam taki 'skundlony', jak to powiedziała moja mama

już nigdzie dzisiaj nie wychodzę, więc chyba zaraz olej pójdzie w ruch

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 16:55   #74931
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:

a rozczesujesz na sucho? czy chodzi o rozczesanie na mokro?
Tutaj akurat rozczesywałam na sucho, bo nie stylizowałam, ale jak wystylizuję, to staram się nie rozczesywać.

Blog

Stary 2012-11-25, 17:12   #74932
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Tutaj akurat rozczesywałam na sucho, bo nie stylizowałam, ale jak wystylizuję, to staram się nie rozczesywać.
ale to nawet niestylizowanych nie rozczesuj, bo w ten sposób kręcone się niszczą

Stary 2012-11-25, 18:06   #74933
PannaLokowana
Raczkowanie

Cytat:
Jeśli masz zdrową i silną skórę to odżywisz cebulki, ale obserwuj czy nie pojawia się podrażnienie, wysuszenie albo silne przetłuszczanie
dziękuję za odpowiedź zamówiłam już kurację z DOZ, do tego szampon sanosan, bo ani facelle i babydream się nie sprawdzają, rycynę i parafinę mam nadzieję, że się polubię z Joanną będę bacznie obserwować, żeby mi się głowa nie zepsuła

Stary 2012-11-25, 18:19   #74934
deszczowypies
Zakorzenienie

dostałam zdjęcia z dzisiejszego spaceru z kolegą. uważam, że jak na fakt, że to ich trzeci dzień bez mycia, a na dworze wilgotność osiągała niebagatelny poziom - jest nieźle. albo chociaż oszukajcie mnie, że jest nieźle

(z lewej strony łysawe, bo podpięte spinką-kokardką, której nie widać )

w sumie zdefiniowałam chyba swój problem: jak nadać im blask?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-11-25.jpg (39,6 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2012-11-25 przód.jpg (22,7 KB, 60 załadowań)

Edytowane przez deszczowypies
Czas edycji: 2012-11-25 o 18:20
Stary 2012-11-25, 18:23   #74935
PannaLokowana
Raczkowanie

antoninamotyl pokaż efekty, pokaż! bo trochę boję się kłaść aż tak domowe mieszanki na włosy i potrzebuję zachęty. Na razie testowałam żółtko+ rycyna + oliwa i dalej nie mam już odwagi :S

Stary 2012-11-25, 19:06   #74936
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:

Włosy ucieszone, miękkie i pofalowane Dodaje foty, kolor przekłamany bo ciemno jak w d....
kolor i tak piękny intensywny

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Alterra chyba do wszystkiego wali alkohol, nie raz już zastanawiałam się dalczego...
To ich naturalny konserwant

Cytat:
włosomaniactwie można wspaniale ćwiczyć cnotę cierpliwości
dokładnie

Cytat:
Loczusiu, czytasz mi w myślach

Cytat:
nie zakwasiłam henny toną soku z cytryny tylko jedną małą łyżeczką (hennaya radzi nie dodawać w ogóle cytryny bo henna powinna puścić barwnik w samej wodzie po odstawieniu w ciepłe miejsce na 12h, podobno właśnie duża ilość cytryny wywołuje znany nam wszystkim mega przesusz po hennowaniu),
Wczoraj nakładałam hennę i również nie dodalam soku z cytryny bo nie zauważyłam, że brakło. Kolor ładnie złapał

Cytat:
Bosz
piękności

Cytat:
rozwiń? nie interesowałam się sklepowcami póki co, rozumiem że piszesz o stopniu zabezpieczania przed wilgocią jaki daje żel? moc żelu ma z tym związek?
Chodzi o to, że artiste najczęściej puszył dziewczęta bo ma w składzie aloes itd

Cytat:
Hej kochane! ;*
Miśka kiedyś wstawiała zdjęcie swoich po rozczesaniu tą szczotką.

Myślę, że nie jest Ci potrzebna

Cytat:
w sumie zdefiniowałam chyba swój problem: jak nadać im blask?
Płukanka lniana? Płukanka octowa? połączenie ich?
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 19:21   #74937
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Płukanka lniana? Płukanka octowa? połączenie ich?
0, super, właśnie dzisiaj miałam robić płukankę lnianą!

Stary 2012-11-25, 19:43   #74938
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
ale to nawet niestylizowanych nie rozczesuj, bo w ten sposób kręcone się niszczą
Ale wtedy wyglądają brzydko
Teraz będę starała się je stylizować, więc mam nadzieję że nie będę musiała rozczesywać..

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość

Miśka kiedyś wstawiała zdjęcie swoich po rozczesaniu tą szczotką.

Myślę, że nie jest Ci potrzebna
Widziałam, widziałam.. W takim razie nie kupuję

Blog

Stary 2012-11-25, 20:51   #74939
krolowa zurawin
Zadomowienie

zaraz robię gluta -za pierwszym razem wyszedł mi idealnie,a teraz taki gęsty wychodzi,w ogóle nie chce przelatywać przez sitko ...
mam do was 2 techniczne pytania:
1.dlaczego takie bogate maski -piszecie o żótkach,olejach i innych bajerach dajecie przed myciem? ja to sobie tłumaczę tak,że gdyby spłukiwać to wodą to by się nie domyło,dlatego myjecie odżywką/szamponem później,dobrze myślę?
2.kupiłam ostatnio szampon GP z rumiankiem,jednak piszecie że nie można nim myć włosów na codzień,służy jedynie do oczyszczania,bo zawiera SLS,jednak mój ma w składzie SMS,czy również nie mogę go używać na codzień?
krolowa zurawin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 20:56   #74940
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolowa zurawin Pokaż wiadomość
zaraz robię gluta -za pierwszym razem wyszedł mi idealnie,a teraz taki gęsty wychodzi,w ogóle nie chce przelatywać przez sitko ...
nie gotuj go dłużej niż 5 minut, a przecedzaj wrzący - ja tak zrobiłam i pomogło!

Cytat:
mam do was 2 techniczne pytania:
1.dlaczego takie bogate maski -piszecie o żótkach,olejach i innych bajerach dajecie przed myciem? ja to sobie tłumaczę tak,że gdyby spłukiwać to wodą to by się nie domyło,dlatego myjecie odżywką/szamponem później,dobrze myślę?
dobrze myśleć. co mają włosy 'zjeść' to i tak zjedzą, a szamponem/odżywką łatwiej je po tych wszystkich eksperymentach domyć.

Cytat:
2.kupiłam ostatnio szampon GP z rumiankiem,jednak piszecie że nie można nim myć włosów na codzień,służy jedynie do oczyszczania,bo zawiera SLS,jednak mój ma w składzie SMS,czy również nie mogę go używać na codzień?
SMS jest chyba niewiele słabszy od SLS, ale są dziewczyny, które na co dzień tym myją głowę

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości