|
|
#3871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar XLV
Cytat:
![]() te gumowe wodne są świetne - ja używałam na kamieniste plaże i dno jak jeszcze gdziekolwiek wyjeżdżałam tym bardziej gratuluję charakteru i trzymam że nie odpuszczasz |
|
|
|
|
#3872 | ||
|
Zakorzenienie
|
o!
Cytat:
i fajny wyjazd Cytat:
i za wyjazd Wróciłam z Bonda, fajny film. W kinie śmierdziało menelem, na szczęście dopiero od połowy seansu
|
||
|
|
|
#3873 |
|
grozi wypollizowaniem
|
mnie kiedys powiedziano ze nie da sie nie wypełnic rodowego, ze jesli sie nie zmieniało to sie wpisuje swoje nazwisko jako nazwisko i jako rodowe,czyli to samo w obu rubrykach.... ide obluczyc czy TZ ma w dowodzie rodowe
|
|
#3874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój ma
|
|
|
|
|
#3875 |
|
grozi wypollizowaniem
|
ha!
ma rubryke nazw rodowe i jest ona wypełniona obecnym nazwiskiem
|
|
#3876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Też jestem miękka.Gdy dowiedziałam się od wczasowicza z Chodzieży,że są pieski do adopcji po zlikwidowanej pseudohodowli, kilka dni i nocy biłam się z myślami,czy wziąć do siebie jednego.Bałam się,że nie podzwignę takiego tematu. Nie potrafiłabym piesia oddać,bo są problemy...wóz albo przewóz ![]() No i po trzech tygodniach tj. 22 lipca przybyła do mnie miłość mojego życia 5-cio letni shih-tsu okazał się biednym,chorym,zaniedbany m,uległym i kochanym psiakiem.Ogon,uszy ogolone bo leczyli go przed oddaniem na grzybicę,cały był w strupach. Gdy go nakarmiłam,stałam się dla niego od razu przywódcą stada. Jest z nami cztery miesiące i już nie możemy bez siebie żyć Chodzi ze mną nawet do WC![]() Uczyłam go przechodzić przez próg,potem wchodzić na schody,potem ze schodów,pierwsze krótkie spacery,nauka zabawy (do tej pory nie umie,jedynie biega za chrupkami i rozrywa z namiętnością gazety ). 5 lat siedział w chlewni albo w kojcu na dworzu metr na dwa z innymi psami. Raz dziennie ktoś przychodził sprzątać i nakarmić. Na początku rzucał się na jedzenie,boi się deszczu,zawsze omija chlapy,mięśnie miał w zaniku a zęby były czarne (czytaj czarne!) od kamienia. Czegoś takiego nie widziałam Facet przekazał Fado kobiecie,co miała do nas przyjechać na wczasy,tak jak stał,czyli nie wykąpanego z oblepionymi oczami,bez karmy. ![]() Po czterech miesiącach Fadziu ( musiałam go też nauczyć reagowania na imię,bo nikt go wcześniej nie używał ) nadal jest nieufny.Tylko mnie słucha i patrzy jak w obraz Uwielbia spacery. Co dzień robimy kilka kilometrów i wtedy jest na prawdę szczęśliwym i zrelaksowanym psem.Uwielbia pieszczoty,wtedy chrumka,robi foczkę,obroty i czołganka do swojej kochanej paniusi. To tyle...bo mogłabym tak ciurkiem ![]() Do tej pory nie kumałam o co chodzi przeciwnikom masowej hodowli psów. Teraz wiem i popieram.Co raz się słyszy o zamykaniu pseudohodowli i o strasznych warunkach bytowych psów.Pieski w schronisku mają czasem lepiej,tylko tam psy tęsknią za swym "panem" a takie jak mój Fado,tęsknią za współmieszkańcami...Fado uwielbia psy i koty Nie wim,czy jest teraz szczęśliwy...Mam nadzieję,że już tak. Rachello,czas leczy rany i psiak w końcu zapomni.Każdy przyzwyczaja się do dobrego. Trzymam kciuki! |
||
|
|
|
#3877 | ||
|
To ja :)
|
Cytat:
![]() Na wyjazd mam nadzieję jeszcze, kumpela z pracy robi wszystko, żeby się udało, siedzi ze mną po godzinach, przychodzi wcześniej... Druga dziewczyna, szefowa sekcji zaprzyjaźnionej, przyszła do nas w piątek i powiedziała, że zabierają nam wszelkie zadania niestandardowe do czasu powrotu pełnego składu Są jeszcze dobrzy ludzie na świecie Cytat:
Musiałam wywieźć do Rodziców chyba... Trudno, znalazłam jakieś bonprixowe plastikowe pseudobalerinki, co to się do noszenia nie nadawały nigdy, bo strasznie się w nich stopa pociła i do biegania po dnie muszą wystarczyć. Z resztą i tak pewnie w basenie będę pływać głównie, bo przy brzegu wszędzie rafa...---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Edyta -weź mu kota do towarzystwa!! My kocie po pół roku wzięliśmy drugą kotę, żeby się nie nudziła, jak w pracy jesteśmy. Drugiego psa chyba nie polecam, żeby się nie zestresował, że na drugi plan schodzi. A kot -to taka zabaweczka będzie dla niego
|
|
#3878 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obupólne szczęście - czegoż można chcieć więcej ale przyznam że Ci zazdroszczę bo to mały piesek można go mieć cały czas przy sobie i mieć więkaszą kontrolę, i nie ma tej rozłąki, jest bliskość - notabene sąsiadka nasza zaadoptowała identycznego i ma na imię Fido jestem uzbrojona w fachowe porady wizażanek - które potwierdziły to co chuop mówił no ale pełna obaw i serce mi dalej pęka spać nie mogę jak wiem jak on się boi nowego miejsca. No prostu jestem mięczakiem. a i miałam kiedyś odpisać Ewusi i innym - to zbiorowo - jest mnóstwo kochanych ludzi, ale często nie mają fizycznej możliwości na przygarnięcie takiej istoty, to tylko fuks że mieliśmy akurat taką możność. Wielu, w tym kiedyś my - no nie ma jej i już. dalej jestem w pozytywnym szoku lokalnej społeczności albowiem z tyloma pozytywnymi reakcjami na niego pod tym sklepem się nie spotkałąm - pisałam ze kobiety oddały temu psiakowi swój obiad na wynos??????? piszę to bo w moim miasteczku w którym mieszkałam przed przeprowadzką na rodzinną wieś - wszelkie psy są przeganiane - kamieniami, w miescie Spodziewałam sie takiego buractwa po wsi - wiadomo kij i te sprawy - a tu taki szokis. oki kończę już mój mono temat bo sapmuję tak tak spamuję Cytat:
---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
pod warunkiem ze to nie koth król wszystkich zwierząt - bo nasz miał za zabaweczki wszystkie psy - robił z nimi co chciał, jeździł na nich, drażnił, męczył, poniewierał jak podwładnych i miał z tego wielki ubaw i robił to z pasją król jest tylko jeden chyba ze młody koth Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2012-11-25 o 22:03 |
|||
|
|
|
#3879 |
|
BAN stały
|
Jak V. ostatnio był w Polsce, to kupił swej matce czekoladki. No i dziś do mnie pisze z pytaniem, co to znaczy "2 klasa", bo jest właśnie u rodziców i się śmieją, że im przywiózł czekoladki 2 klasy, czyli niby jakiś wytwór czekoladopodobny, bo na opakowaniu jest napisane wielkimi literami "czekoladki 2 klasa". I się zastanawiają, dlaczego je tak nazwali, bo smakują ok. Aż zgłupiałam, bo pamiętam, że raczej żadnego szitu nie kupował, raczej jakieś wedle za plus minus 30 zł, więc o co chodzi. No i właśnie przysłał mi zdjęcie tych czekoladek, a na opakowaniu napis... "czekoladki z klasą"
|
|
|
|
#3880 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Fakt,chyba masz gorzej...Jeszcze przy tak miętkim sercu ![]() Społeczności gratuluję,bo to teraz towar deficytowy ![]() dot. kotha Zapraszam chętnych do mojego klubu w profilu.Jest tam moja miłość
|
||
|
|
|
#3881 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja chrzestna miała podobną historię, uratowała yorka z pseudo hodowli. Niestety mała przeżyła tak wiele że nie potrafi zaufać ludziom, jedynie mojej cioci zaufała, innym nie pozwala się dotknąć nawet, a już kilka lat minęło Mam nadzieję że Twój psiak się z czasem oswoi Cytat:
![]() ja biorę zawsze buty do wody ze sobą i nie używam bo nie lubię wchodzić do morza Cytat:
Nad kothem się jedynie zastanawiam
|
|||
|
|
|
#3882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do dziś pamiętam jak dawno temu, przed erą marketów ( tak pamiętam czasy jak ich nie było) 7up w sklepie z ladą był kupowany jako - jeden zup proszę pędzę Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2012-11-25 o 22:41 |
|
|
|
|
#3883 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na kotha namawiam - jednak to jest kradziej intymości - kotki kochają swoich panów - teżetów kothy kochają być kochane obojętnie przez kogo - ale ten co karmi ma największe chody bo dla samca dobre jadło to sprawa życia i śmierci no słowem hierarchia w domu się zmienia - ale z kothem lepiej niż bez - wiem to po latach bania się kothów wręcz ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- no właśnie - o to chodzi - nie znaliśmy języka - literka czy cyferka - who cared?
|
|
|
|
|
#3885 | |
|
Zakorzenienie
|
No nie wiem,u mnie działa
O 9-tej w niedzielę to ja tylko zęby myję i frrrru na spacer![]() Cytat:
Mam nadzieję...
Edytowane przez edytapa68 Czas edycji: 2012-11-25 o 23:05 |
|
|
|
|
#3886 |
|
To ja :)
|
Ja też
Od 5 lat non-stop na prochach. A od tygodnia na inhalatorach dla astmatyków Ale również w trakcie podjęcia procedury odczulania, czekam na szczepionkę
|
#3887 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przyzwyczai się Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edyto ![]() bry wieczór
|
|
|
#3888 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz biorę inne )Cytat:
A didki z flaszą nie widzę |
||
|
|
|
#3889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
( nie wiem czemu ale byłam pewna żeśmy "zaprzyjaźnione" ) ![]() tak czy owak - dzięksy i w ogóle świetne te zdjęcia w terenie - w śladach po oponach tfardziel no i zatęskniłąm za morzem )
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2012-11-25 o 23:26 |
|
|
|
|
#3890 |
|
Zakorzenienie
|
znaczy Redzia usunęła, bo się odpowiednich
instytucji przestraszyła ![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- zapomniałam się pochwalić na mój widok w pidżamce z lidla P. jęczy ![]() nie jest to jednak jęk rozkoszy/zachwytu
|
|
#3891 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Edyto, fantastyczna historia. Psisko napewno jest szczęśliwe
|
|
|
|
#3892 |
|
Konto usunięte
|
Macham znad zmęczenia
|
|
|
|
#3893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale już sama nie wiem.Tak czy siak jesteś teraz w 100% mojom przyjaciółkomMorze i plażę też wolę jak nie ma ludzi.Czuję się wtedy wolna! A ślady po oponach są od ciężarówek i koparek.Robią nam remont plaży za 93ml. zł |
|
|
|
|
#3894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. oczywiście przeczytałam że za 93 mililitry ![]() ale czad - co to będzie za taką kasę? bahamas? nie no rozumiem że to ma związek z erozją czy innymi zjawiskami pozerania plaży
|
|
|
|
|
#3895 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ---------- Cytat:
Tak |
|||
|
|
|
#3896 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
u mnie jest damska tak stało na opakowaniu a modelka na fotce wyglądała gut, więc kupiłama w domu porażka czyt.: luźna bawełniana góra i zdecydowaneie przykrótkie flanelowe spodnie we kratkę sporo za szerokie cut, miut, oszeszki i sex
Edytowane przez Florens Czas edycji: 2012-11-26 o 00:10 |
|
|
|
|
#3897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś nie wiem dzie ja miałam oczy wtedy ![]() oddałam dzieciom w potrzebie lecem do łoża w szortach i podkoszulce z braku pidżamki ![]() od rana mam dużo załatwiania - ale spać sie nie kce ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------
|
|
|
|
|
#3898 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W moim wieku cenię przede wszystkim wygodę Na wyjścia (bo mam swoją alkowę pokój dalej )mam parę koszulek sexi![]() Cytat:
Edytowane przez edytapa68 Czas edycji: 2012-11-26 o 00:27 |
||
|
|
|
#3899 | ||||||||
|
BAN stały
|
Zwariowałaś?!
![]() Albo jogurt, albo jabłko, nie chcę się upaść ![]() Cytat:
Dobrze, żeś nie wkleiła innego preparatu (tego, który ostatnio karierę na pudlu robi), tj. kremu wybielającego srom i odbyt No wiedziałem, po prostu wiedziałem, że taką właśnie radę dostanę! ![]() Betty ukradła mi dowcip... Cytat:
Oby jak najwięcej takich pozytywnych historii A Terysław jak? ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ---------- Cytat:
A kominki z zestawem olejków też? Cytat:
Ja również mam, nazwisko i nazwisko rodowe Cytat:
Cytat:
![]() [1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;37813705]Macham znad zmęczenia [/QUOTE]Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3900 | ||||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Wyslalam zaproszenie do znajomych ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:41.

Wszędzie nie ma. Małż się uparł, że są w jednej skrzyneczce, którą sprawdzałam już ze 3x, więc czekam z wredną miną, aż mi je z niej wyjmie 

obupólne szczęście - czegoż można chcieć więcej

Teraz biorę inne