|
|
#211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Cytat:
. Ale juz tak bym chciala normalny seksik ojejojoj ![]() ![]() Co do przywilejów w ciąży, mnie ostatnio pani w kasie zawołała, taaaaaaaaka koleja była, a w sobote byliśmy z tztem w salonie orangu i pani powiedziała że mam pierwszeństwo, bo brzunio miło tak
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2012-11-26 o 09:07 |
|
|
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was
Jakoś nie wyspałam się dzisiaj. Mała w nocy kopała ciągle,siku 3 razy wstawałam,a od 6 nie umiem spać,czuję się jakby mnie wszystko w środku bolało,żebra,żołądek...eh hh. Na dodatek brzuchol mnie swędziiiiii
|
#213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sliczny brzusio ![]() tak w ogole to sie witam
|
|
#214 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kciuki zacisnięte i jak ja teraz sniadanie sobie zrobie? ![]() Cytat:
tylko jedzenie zabrac i można rodzic ![]() Cytat:
za kolejny tydzien ![]() TŻ to po prostu zgwałcony został Cytat:
teraz to ja już wszystko wiem to znaczy, że jednak dobrze mówil Cytat:
no- poodpisywałam , to teraz moge brac sie za gotowanie lanych klusek |
||||||
|
|
|
#215 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakby co to pytaj. I jeszcze oczywiście przysługuje mężowi 2 dni urlopu okolicznościowego z tytułu urodzenia dziecka. Najlepiej więc jak od razu po urodzeniu dziecka weźmie te 2 dni a później te 14 dni opieki.
|
|
#216 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
, Cytat:
Ja tam jestem dumna z mojego brzuszka.![]() Cytat:
Co do Mam Talent, też oglądam i podobał mi sie wynik finału, bo właśnie im kibicowałam. Byli super.
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
mhm... a jak mój tzt ma wlasną dzialaność gospodarczą to moze iść na jakiś tam tacierzyński czy ojcowski? tylko ja bym musiała chyba ze swojego zrezygnować czy jak to jest?.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#218 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na pewno z niczego swojego nie musisz rezygnować bo urlop macierzyński i ojcowski przysługują niezależnie od siebie...ale czy na działalności gospodarczej przysługuje urlop ojcowski to nie wiem...
|
|
#219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na serio- dziekuje bardzo |
|
|
|
|
#220 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
identyko bylo teraz - zaszłam w ciaze marzec/kwiecien a w sierpniu mialam mianowanie. teraz ten rok "odpoczywam"-czyli zwolnienie, potem macierzynski i od wrzenia do pracy, zaczynam dyplomowanie. i przy nasteopnym tez tak chce - zajsc w ciaze w osattnim roku dyplomowania, podobnie jak teraz, bo nawet gdyby odpukac musialabym byc na zwolnieniu od poczatku to staz i tak mi zaliczą bo bodajze nie mozna niec zwolnienia ciagiem pol roku. I wtedy bedzie takie 2 w 1 ciaza i dyplomowanie ![]() tak wiec nie musisz czekac bite 3 lat mi niestetty ale bardzo zalezy na tym, w pracy juz sie wtedy z toba liczą, jakby co nie predko Cie zwolnia, no i kasa, nie oszukujmy sie ![]() a ggyby cos bylo nie teges to rozmowa na dyplomowanego moze sie odbyc bodajze w terminie 3 lat od skonczenia stazu. najwazniejsze dla mnie to odbebnic te 3 lata i miec z glowy... a jak sie uda jeszcze zdobyc "dyploma" to juz w ogole bedzie malina ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja bym mu polezala! nie po to idzie ze mna rodzic zeby se lezał nic mu nie bedzie jak po skacze wokolo mnie troche ![]() o kanapkach tez mowili w SR, ale to dla nas, o tatusiu nie bylo mowy zarty zartami, ale jak patrze na ta porodowke czasem to ja bym ich wszystkich wywalila stamtad na zbity pysk. jest roznica w siedzeniu i rozwalaniu sie na fotelu, jest roznica w jedzeniu i żarciu i jest roznica w piciu i chlaniu! ![]() a tak na serio to jeszcze nie wiem czy bedzie ze mna rodzic, ja tego sama nie wiem czy chce ![]() o, a o tym zwolnieniu to nie slyszalam! tylko czy lekarz w szpitalu bedzie taki chetny do wypisania takiego zwolnienia? watpie....Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale chyba nie płakał z tego powodu? Cytat:
Ja tez sie witam w 35 tyg!!! matulu, jak to zleciało.... |
||||||||||
|
|
|
#221 | ||
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Dziś w końcu zaczynam szkołę rodzenia. Jadę na 18-tą sama, bo mąż musi zostać z córką. Poza tym widzę, że jest trochę przerażony porodem sn, ale chce być obecny. Z dnia na dzień czuję, że mam mniej sił. Ogólnie dobrze się czuję, humor dopisuje, ale powera brak. Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
Suzi
. Jak nie jutro to juz na porodowce |
|
|
|
#223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ach, lubie tak z zaskoku hahaha jeju zleciało... strasznie szybko................... każdy mi mówi że nie dotrwam do stycznia
|
|
|
#224 |
|
Konto usunięte
|
Jak tak patrzę na wasze brzuszki to macie wysoko, mój tak nisko jest
--------------------- O 8 rano dzwonek do drzwi - pani z MOPSu ja już zdążyłam w myślach skląć tego, kto mi "życzliwie" nasłał MOPS, a tu pani mówi, że bardzo jej przykro, ale zmarł mój tata. W tym momencie zdębiałam, bo zaczęłam zastanawiać się o kim ona do diaska mówi? Moja mama rozwiodła się ostatecznie jak miałam bodajże 2,5 roku, facet był złodziejem (dosłownie), dziwkarzem (mama na porodówce a ten z kurew.ką w domu), damskim bokserem i tak dalej. Totalnie obca osoba dla mnie, babka się pyta dla formalności czy urządzę pochówek - hehe, jeszcze czego. Mądra kobieta oświadczenie miała przygotowane, że nie I w sumie nie mogę się zdecydować, czy poranek zaczął mi się od dobrych czy złych wieści
|
|
|
|
#225 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hello
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37800436]O, mam tak samo co do gina idę, to w okolicy 140, a w domu 101-107/60-70 Już mu tłumaczyłam, że to z wrażenia na jego widok To się nazywa "Syndrom białego fartucha" ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Moja tylko na początku się śmiała i wróżyła szwagierce i mi synków, bo: "w ogóle się nie zmieniłyście od początku ciąży". Jak się okazało, że dwie babki będą, to się tylko śmiała ![]() Cytat:
![]() Ponawiam pytanie onaelli: Czy któraś z Was wie, czy kosmetyki BABYDREAM z Rossmana są od pierwszego dnia życia??? |
|||
|
|
|
#226 |
|
Raczkowanie
|
Melduje się w nowym wątku
Popisze coś później, bo leże a jedną ręką niewygodnie pisać
|
#227 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napewno będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
To wielką rodzinę macie.Cytat:
Mówię że będę miała dziewczynkę...i słyszę "nieeeee,napewno chłopak będzie bo dzieczynka odbiera urodę a Ty taka ładna"... Nieważne że lekarz 2 razy potwierdził na usg że dziewuszka będzie Cytat:
Cytat:
Ładny brzusio ![]() Cytat:
za 32 tydz ![]() Cytat:
A brzusio masz śliczny Cytat:
![]() Cytat:
Co prawda autobusach mi ustępują miejsc i to często.Jutro idę na pobranie krwi...a tam zawsze koleeeeeeejka na godzine czekania.Ciekawe czy ktoś mnie przepuści.
|
|
#228 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nic na opakowaniu nie jest napisane, ale używałam np. ich kremów przy Agatce od początku, poza tym mają mniejszy (łagodniejszy) skład niż środki mające w opisie "od pierwszego dnia życia". Wówczas miałam z hippa 2in1 do mycia ciała i włosów i cos tam jeszcze, a teaz wszystko z BD właśnie wzięłam |
|
|
|
|
#229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myśląc tymi kategoriami to byśmy musiały sie kapac w bezzapachowym przez pare miesiecy co by dziecku nie mieszać zapachów ![]() a nie ma to jak pieknie pachnace cialko, takie zaraz po kapieli, nawet jesli ten zapach mialby trwac 5 minut... cos dla duszy tez nam sie w końcu nalezy ![]() Co do kosmetykow BD nie wiem, ja mam Hippa. |
|
|
|
|
#230 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny a ja witam się w 27 tygodniu ciąży (dopiero w porównaniu z wami). Wczoraj złapałam załamke z powodów że jeszcze nic nie mamy kupione do maluszka, ale w weekend mam zamiar to nadrobić chociaż troszkę.
Wczorajszy wieczór spędziłam na wątku listopadowo-grudniowo mamusiek i przeczytałam chyba wszystkie dotychczasowe relacje z porów. Ciągle ryczłam. ![]() Zebrałam się dzisiaj rano i zadzwoniłam w końcu do szkoły rodzenia nowy kurs zaczyna się na początku stycznia: 4 zajęcia z teorii i 4 z ćwiczeń, teoria 1 raz w tyg. a ćwiczenia 2 razy w tyg. Więc teoretycznie powinnam sie wyrobić do mojego terminu porodu?
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37815942] O 8 rano dzwonek do drzwi - pani z MOPSu ja już zdążyłam w myślach skląć tego, kto mi "życzliwie" nasłał MOPS, a tu pani mówi, że bardzo jej przykro, ale zmarł mój tata. W tym momencie zdębiałam, bo zaczęłam zastanawiać się o kim ona do diaska mówi? Moja mama rozwiodła się ostatecznie jak miałam bodajże 2,5 roku, facet był złodziejem (dosłownie), dziwkarzem (mama na porodówce a ten z kurew.ką w domu), damskim bokserem i tak dalej. Totalnie obca osoba dla mnie, babka się pyta dla formalności czy urządzę pochówek - hehe, jeszcze czego. Mądra kobieta oświadczenie miała przygotowane, że nie I w sumie nie mogę się zdecydować, czy poranek zaczął mi się od dobrych czy złych wieści [/QUOTE]Wow, ale njus z samego rana ![]() Az nie wiadomo co Ci odpisac
|
|
|
|
|
#232 |
|
Konto usunięte
|
Pstryczku, nic
mnie toz wyczajnie zaskoczyło, ale emocje niespecjalnie wywołało obcy człowiek.
|
|
|
|
#233 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczywiscie, mycia jest sporo (reszta czynnosci mnie nie przeraza ). Tylko zawsze szkoda mi wyrzucac tych resztek, ktore np zostaja po wycisnieciu marchewki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czyli sylwia juz wszystko wie
|
|||
|
|
|
#234 |
|
Rozeznanie
|
U nas na szkole rodzenia jest jedna dziewczyna, która miała termin na 12 listopada i w czwartek jak byłam na zajęciach to jeszcze przyszła. Mówiła, że jeszcze się nic nie dzieje, żadnych skurczy, nic co by wskazywało na poród. Co dwa dni chodziła do szpitala na KTG. Jak by się nic nie zmieniło miała mieć prowokacje, no ale od czwartku trochę czasu już minęło, więc może już urodziła.
|
#235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i żeby maleństwo pokazało co tam chowa
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
Co do BD - nie jest nigdzie napisane, ze sa od 1.dnia zycia (ale ja wlasciwie z takim napisem spotkalam sie jedynie na Hippie; moze inne firmy tez maja, ale nie widzialam).
Orientuje sie troszke w skladach i BD maja je o wiele delikatniejsze i bardziej naturalne od innych firm (np. Nivea czy Bambino). |
|
|
|
#237 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Witam się po weekendowej przerwie, juz w nowym wątku. Wczoraj piękny dzień był i wykorzystalismy go na maksa Pojechaliśmy się powłóczyć po galerii i pooglądać kuchnie i płytki, bo na wiosnę mamy w planach remont. Trochę się tym umęczyłam. Najadłam się za dużo na wieczór i tak mi niedobrze było i zgaga meczyła, że masakra...A wogóle to dziś zaczynam 35 tydzień Cytat:
|
|
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
a propo wczorajszego Fartucha, przypomnial mi sie dzisiejszy sen
![]() bylismy na zakupach w oszął, zakupy takie ciut wieksze. no i kupilismy m.in. solidny kawal miesa-baraniny ![]() stoimy juz przy kasie, zabieramy sie za rozładowywanie tych zakupow na tasme, a ze bylo ich sporo to nie patrzylam na kasjerke tylko zajmowalam sie tym rozładowywaniem... w pewnym momencie slysze jak ta kasjerka zaczyna cos nawijac o tym miesie - o, gratuluje zakupu, takie mieso to prawdziwy rarytas! dzis ludzie to tylko mielone i piers z kurczaka kupuja jak bedziecie przyprawiac to mieso to nie zapiomnijcie o pieprzu! ![]() ja dalej zajeta rozpakowywaniem, wiec tylko jednym uchem jej slucham w koncu skonczylam, szykuje sie do zapłaty, patrzę, a tą kasjerką jest kto? - Magda Gessler |
|
|
|
#240 |
|
Wtajemniczenie
|
Od czwartku w lidlu będzie bardzo dobra oferta na chusteczki nawilżane do pupy. 100 szt. za 4,99 (normalnie jest 80 szt. za tą cenę). http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...ndex_31783.htm
Ja kupuję od jakiegoś czasu z różnych firm jak są dobre oferty. Po pierwsze będę miała zapas i mniej wydatków później a po drugie wypróbuję różne i zobaczę co mi i pupie mojego synka najbardziej pasuje i będę wiedziała co później kupować. Mam już Pampers, Huggies, Nivea, Dada cotton, Cleanic, kupię jeszcze Babydream bo teraz jest promocja i w czwartek te z Lidla.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:33.

Tęsknię za normalnym seksem, ale już niedługo. 

Mam nadzieję, że Emilka podrosła i nie jest już takim maleństwem jak ostatnio...
i jak ja teraz sniadanie sobie zrobie? 
za kolejny tydzien 

troszkę sobie wypił ze znajomymi i poszli do garażu na papierosa i coś mu się popieprzyło, chciał otworzyć okno, a otworzył takie drzwiczki, za którymi jest składzik z węglem i go zasypało

To wielką rodzinę macie.
Co prawda autobusach mi ustępują miejsc i to często.