![]() |
#2971 | |
Raczkowanie
|
Dot.: AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX
Cytat:
edit widze ze juz to obgadalyscie ; ) u mnie hostka daje tylko tydzien wolnego i w sumie to malo, ale z drugiej strony mam w planach trzy weekendowe wypady z przyjacilmi, wiec wracalabym w poniedzialki i licze na to ze mi pozwoli w zamian ze krotkie swieta ![]() aha, czy do was tez tak wolno dochodza przelewy ? bo czekam juz chyba drugi tydzien, najpierw sama zawalilam sprawe bo pokrecilam nr konta na poczatku listopada to bylo, ale teraz jest juz okej i nadal nie mam pieniazkow za pazdziernik, troszke mnie to uwiera bo potrzebuje sobie naprawde kupic kilka rzeczy, a wole dostawac na konto bo mniej wydam a do reki tydzien i nie ma ;P
jestem kamieniem lecacym w Twoje okno Edytowane przez rinne Czas edycji: 2012-11-22 o 13:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2972 |
Zakorzenienie
|
rinne
wzielabym pod uwage takze fakt, ze jesli dzieci sa przyzwyczajone to takiego systemu- obecnosc matki w domu i au pair to niekoniecznie musza bzikowac... no ale na wszystko trzeba byc gotowym, zawsze sa wyjatki a dzieci nie zawsze zachowuja sie szablonowo..
#2973 |
Raczkowanie
|
ale przeciez nie mowie ze bedzie tak a tak, zdaje sobie sprawe ze mozemy gadac, gdybac a jak bedzie naprawde okaze sie w praktyce : )
#2974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale fajnie im wiecej tu takic przykladow z zycia na forum uzbieramy tym lepiej dla nastepnych au pairek ![]() ![]()
![]() |
#2975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zaraz idę po dzieciaki do przedszkola. Obiad już na nie czeka. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2976 |
Zadomowienie
|
Może nie będzie tak źle
![]() ![]()
#2977 |
Zakorzenienie
|
wow, podziwiam Cie !!
![]() ah kiedys to byly historie...przebrnelas juz przez zmiany rodzin, ucieczki itd.? ![]() chcialabym kiedys przebrnac przez wszystko, ale nigdy nie mam czasu na czytanie...
#2978 |
Raczkowanie
|
Mnie wkurza moja rodzina :/ a raczej ojciec. Zostalam z nim sama i z dziecmi, bo host mama pojechala do Jamaiki na 3 tygodnie na pogrzeb swojej mamy. Juz 1 dnia jak wyjechala stary nie poszedl na uniwersytet rano tylko spal do 10 (pomijajac juz ze nie pracuje, bo sie uczy, majac 34 lata, to ona utrzymuje rodzine), drugiego dnia wypozyczyl czarne BMW 520d, pewnie bedzie nim jezdzil az do powrotu matki
![]() Ale juz rozmawiam z innymi rodzinkami, niestety duzo to fejkowe oferty, szczegolnie te z USA ![]() Uwazajcie dziewczyny! |
![]() ![]() |
![]() |
#2979 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2980 |
Raczkowanie
|
hm, moi hoscia sa super, naprawde musze przyznac ze jest mi z nimi dobrze, i w sumie zanim dostalam oferte od nich tez mialam kilka fajnych ale jak pierwszy raz gadalam z hostka na skype to po poprostu *zaiskrzylo* i teraz po pierwszej eurofii, czasie probnym i przystosowaniu dzieci do mnie jest super.
a i wiecie mnie to smieszy bardziej, ale moj host czasem lubi sobie chodzic na golaska po domku, juz go pare razy przylapalam,nie wiem czemu on to robi ![]()
#2981 |
Zakorzenienie
|
hehe rinne u mnie było podobnie
![]() ![]() ![]() ![]()
#2982 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam problem, chyba pisza do mnie sami scammerzy
![]() Dwie rodziny do mnie napisaly, jedna niby doktorzy, druga to rodzice praujacy w hotelu. Prosze, przeczytajcie i dajcie znac, czy to wyglada Wam na realna oferte czy fejki! 'Dearest Au Pair, Thanks for your interest to work with my family. Meanwhile, how are you doing today? Hope that you are of good health over there. We are looking for an Au pair for our little kid Peter. Besides, let me use this opportunity to give you a brief introduction to our family. We are a family of three. My wife Janet, Peter 2yrs and I. I am the Managing Director of Norfolk Hotel based here in London UK, my wife also work in the same Hotel as Administrative Assistance with the Human Resource. If you need to inquire about the authenticity of our employment with the company and our current posting to (UK), you could contact our company http://www.euronorfolkhotel.com/ (info.norfolkhotel1@londo n.com) (tutaj zdziwko .... chyba za bardzo staraja sie mnie przekonac, ze sa autentyczni...?) With respect to your services, your basic duties would be to take care of our kid. We have a house maiden who would undertake housework hence your sole basic responsibility is with our son, and that includes getting him ready for school in the morning, preparing his meals and playing with him and also visiting some recreational parks and children play ground near our building. Peter will be three (3) years old by 25th December 2012 and we are planning to host a birthday party for him. You will have your own room furnished with a laptop computer connected to Internet for your personal use. Your monthly salary will be 2000GBP which would be paid to you at the end of every month and a weekly pocket money of 250GBP and this is subjected to change with respect to your approach to services in our family. You will be expected to work for about 25-30hours per week. You will have weekend off and we shall pay you for an extra-time in your work in case of such incident. (No i tutaj wali sie cala wiarygodnosc w rodzine, £2000!?) Send your Curriculum Vitae, and your ID Number, to enable our lawyer prepare an Appointment Letter and other travel documents for you. Upon your arrival to the UK, we shall enroll you into any English Language Classes of your choice on our expense, so that you can improve your English. (Nie za dobrze by mi bylo? ![]() We Love you and sincerely look forward to welcome you to our family. (Eeeee !? ) Wishing you a very happy and wonderful day. Best Regards,' XXX family I ich adres i telefon EDIT: wpisalam w google i juz wszystko wiem, scammerzy!!! swoja droga, przydatna strona ze wszystkimi scamerami.... http://www.scamwarners.com/forum/vie...7d3f76d8a93c06 Edytowane przez EveL0 Czas edycji: 2012-11-24 o 11:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2983 |
Zakorzenienie
|
EveL0, jak dla mnie to mało wiarygodne ogłoszenie. Szczególnie jeśli chodzi o Twoje wynagrodzenie... . Kurs językowy rodzina ma Ci w obowiązku opłacić.
![]()
![]() |
#2984 |
Zakorzenienie
|
heheh wyślij nam cv i numer dowodu osobistego a my zaciągniemy kredyt na twoje nazwisko
![]()
#2985 |
Raczkowanie
|
Taaa.
Zawsze z rodzinami rozmawiam przez Skype zanim sie do nich wybiore wiec predzej czy pozniej wszystko wyjdzie na jaw. Pisze z 5 rodzinami z czego 3 to autentyczni oszusci, beznadzieja. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2986 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny.
Podczytuję Was od kilku dni. Od jakiegoś czasu bardzo poważnie myślę o pracy summer au-pair. W zeszłym roku pracowałam przez kilka tygodni jako opiekunka do dzieci. Miałam pod opieką trójkę (6,8,11 lat) i od pn-pt była to opieka całodobowa, bez rodziców. W tym roku chciałabym spróbować czegoś nowego i zwiedzić kawałek świata. Najbardziej marzy mi się wyjazd do Szwecji. Od kilku dni jednak intensywnie szukam informacji na temat au-pair w Szwecji i niestety znajduję niewiele. Z tego co wywnioskowałam, Szwedzi preferują raczej pobyty dłuższe niż 3 miesiące. Jestem na drugim roku szwedzkiej filologii i szwedzka kultura, język bardzo mnie pasjonują. Myślę, że byłabym w stanie komunikować się z rodziną wyłącznie po szwedzku. W razie czego znam też angielski na B2 i niemiecki na B2/C1. Trochę przydługawy ten wstęp, ale chciałam Wam dokładnie opisać sytuację. W związku z tym moje pytania: -Czy warto szukać rodziny już teraz? W końcu jest dopiero listopad...Czytając posty z kwietnia i maja doszłam do wniosku, że może jest jeszcze trochę za wcześnie. -Czy warto zawężać swoje preferencje tylko do jednego kraju, na dodatek niezbyt popularnego jeśli chodzi o wyjazdy? -Czy summer-au pair może ubiegać się chociaż o częściowe dofinansowanie kursu językowego i przelotu? -Czy któraś z Was pracowała może w Skandynawii? Pozdrawiam serdecznie, Marta Edytowane przez Zielona landrynka Czas edycji: 2012-11-25 o 10:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2987 |
Raczkowanie
|
ja jestem w danii i jest tez rinne w szwecji, na summer au-pair ciezko moze byc tutaj, oni lubia dlugo terminowe, ale moze Ci sie uda znalezc. Ja mialam pocatkowo byc tu tylko od polowy siepnia do konca wrzesnia - wiec sie da. Z tym , że polubilam się z rodzinką tak mocno, że zostaję na rok.
Nie zamykaj się na jeden kraj. |
![]() ![]() |
![]() |
#2988 |
Raczkowanie
|
Miałam problemy z internetem a Wy nie próżnowałyście i muszę nadrobić kilka stron czytania...
![]() Zastanawia mnie to, że wiele dziewczyn pisze (może nie tu, ale na różnych forach), że kieszonkowe ledwo im starcza, a przecież macie opłacony pobyt, posiłki, nieraz bilety, to na co Wy wydajecie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2989 |
Zakorzenienie
|
Ja wydawałam na ubrania i imprezy :P
![]()
#2990 |
Raczkowanie
|
U mnie tez wszystko na ciuchy i imprezy leci
![]() -Czy warto szukać rodziny już teraz? W końcu jest dopiero listopad...Czytając posty z kwietnia i maja doszłam do wniosku, że może jest jeszcze trochę za wcześnie. 3 miesiace przed w zupelnosci wystarcza ![]() -Czy warto zawężać swoje preferencje tylko do jednego kraju, na dodatek niezbyt popularnego jeśli chodzi o wyjazdy? Jesli bardzo zalezy Ci na Szwecji to czemu mialabys wybrac inny kraj? Powinno Ci sie udac znalezc szwedzka rodzine Ja chcialam tylko do UK i tutaj sie znalazlam (choc wiem, ze UK ma najwiecej ofert, ale Szwecja na pewno tez ma oferty) -Czy summer-au pair może ubiegać się chociaż o częściowe dofinansowanie kursu językowego i przelotu? Malo ktora rodzina sponsoruje przelot.. Zadna z rodzin nie chciala mi zaplacic za przelot, ta w ktorej teraz jestem zgodzila sie tylko na polowe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2991 |
Raczkowanie
|
a i jeszcze apropo przelotu i kursu - to do Szwecji masz bardzo tanie loty z Polski z wizzair więc tym bym się nie martwiła. A kurs z tego co się orientuje jest tam dofinansowany przez państwo, ale nie wiem jak to dokładnie działa w Szwecji (wiem, ze w Danii jest ale trzeba się zarejestrować w urzędzie najpierw itp i to zajmuje koło miesiąca łącznie z oczekiwaniem na wszystkie potwierdzenia, a potem szkoła ma miesiąc na zaoferowanie kursu). Ale jeśli już studiujesz szwedzki to myślę, że przebywanie w szwedzkim środowisku i używanie języka na co dzień da Ci dużo więcej niż kursy, które są zazwyczaj nastawione na naukę od podstaw.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2992 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, dzięki za odpowiedź.
To jest dla mnie naprawdę bardzo motywujące, że wielu z Was udało się taki wyjazd zorganizować. Myślę, że za jakiś czas dodam ogłoszenie na Au-Pair world zaznaczając, że szukam rodziny ze Szwecji. Jeśli do kwietnia/ maja kogoś nie znajdę to zacznę szukać też w krajach niemieckojęzycznych. Tak myślałam, że nie ma co liczyć na dofinansowanie przelotu...ale wolałam zapytać. A o tych kursach to nie wiedziałam. ![]() Loty są faktycznie dość tanie ale Szwecja jest bardzo rozciągnięta i całkiem możliwe, że musiałabym się przesiadać na busa lub inny środek transportu. Jestem taka podekscytowana. ![]() Będę Was podczytywała, w międzyczasie nadrabiam stare wątki. |
![]() ![]() |
![]() |
#2993 |
Zakorzenienie
|
odnosnie kasy, dziewczyny jeszcze ja sie wypowiem...
ja nigdy nie mialam problemu z przehulaniem calego kieszonkowego! owszem kupowalam to co mi potrzebne, lub to co mi sie podobalo: kosmetyki, ubrania. podrozowalam- ale znajdywalam tanie opcje, czy to tanie loty, czy to autem ze znajomymi... kupowalam prezenty itp. itd. Wdaje mi sie, ze to kwestia odpowiedniego zagospodarowania gotowka- wiesz ile masz, wiesz ile ci potrzeba ( jak jak tu przyjechalam mialam kilkutysieczny dlug u mamy- oddalam sprawnie, dzielilam sobie tak kieszonkowe, ze odkladalam na to co mam mamie oddac i na moje ☠☠☠☠☠☠☠ki, dalo sie!). polecam na dzien dobry sie rozgladnac po sklepach co i jak, zastanowic co chcecie robic i gdzie i dobrze to rozplanowac. A imprezy- niestetu te sa najgorsze, tu w Szwajcarii piwo jest tak drogie....ale ...uwaga....cola jeszcze drozsza w barze! No ale nikt nie musi sie upijac! ![]() ![]() ![]() da sie dziewczyny wszytsko sie da! Aaa no i nie mowie ze nalezy oszczedzac od pierwszej wyplaty, owszem nawet zachecam do przepuszczenia na poczatek wszystkiego- w koncu pracujecie ciezko, jest stres...obowiazki. Trzeba poszalec! ![]() ![]() p.s pomyslcie nad opcja dodatkowych bbs! u sasiadow, znajomych! w pierwszy rok tutaj jak jechalam na BN do polski po 4 miesiacach,nie mialam za duzo kasy...w kilka dni ..uzbieralam dosc fajna kwote na samych przedswiatecznych bbs- trzeba sie usmiechac do rodzicow innych dzieci z Waszych dzieci szkoly, u mnie wszyscy wtedy wiedzieli ze jestem dyspozycyjna wieczorami i pomimo wtedy braku znajomosci francuskiego- dzwonili ![]() jak sie chce to sie da!
#2994 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
dziekuje za odp ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2995 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2996 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2997 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() serio....? WOW ! ![]() Ja jestem aktualnie na 3 tyg. sama z host ojcem i dwojka dzieci wiec kto wie, moze taka historia po powrocie host mamy spotka i mnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2998 | |
Zakorzenienie
|
ruciak miala dosc glosna historie...wyleciala z dnia na dzien...afera jak hoho...:/
Cytat:
![]() heh owszem usmiechanie nie wystarczy, ale w rozmowach mozesz wspomniec ze szukasz czegos extra, ze gdyby kogos znali.... Takie oferty szybko sie rozchodza... ![]() ![]() daj tez jakies ogloszenie na stronie Twojego miasta, albo na stronie z ogloszeniami- to tez mi dalo duzo telefonow ![]() koniecznie napisz ze jestes au pair i jak masz jakies doswiadczenie, wspomnij! powodzenia
![]() |
#2999 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() po zaplacenie za wodke z redbullem 65 zlotych w klubie, postanowilam nie zabierac portfela na imprezy ![]() Cytat:
![]() dlaczego jak host nie moze czegos znalezc to pyta sie mnie gdzie to jest, jak wszytskie rzeczy wkladam do szafy ![]()
![]() |
#3000 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.