|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.
metoda ta polega na stopniowym i powolnym przycianiu smoka (my przycinamy od miesiąca) aż zostaje taka krótka końcówka i dziecku po prostu nie wygodnie mieć to w buzi
![]() Dzięki dziewczyny i pospała do 7.30, prawie się do żłobka na śniadanie spóźniliśmy ![]() wow, ale zleciało! już niedługi będziesz mieć maluszka przy sobie w dzień kocykiem a na noc tylko śpiworek i tez polecam materac gryka-pianka -kokos, nawet teraz jak kupilismy marysi większe łóżeczko to był tam zwykły materac i postanowiliśmy zamwóić gryke-pianka-kokos też, bo jest zdecydowanie lepszy Today, kciuki za Ciebie !!! Ja tez byłam przekonana, że nigdy z dzieckiem w łózk spać nie będę, a po porodzie byłam wdzieczna że Marysia tak szybko z nami zasypia i nigdy nie miałam z tym problemu, że ona z nami śpi. I jeśli i Madzia i jej mąż to akceptują, to ja nie widzę w tym nic złego - absolutnie nie musi to źle wpływac na ich małżeństwo, trochę wyobraźni ![]() i nie miałam najmniejszego problemu z przełożeniem marysi do jej łóżeczka i do jej pokoju |
|
|
|
#1232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.
Cytat:
![]() Rożka nie mam...więc od razu jest w zestawie...wiem, że ta "falbanka maskująca" jest w ogóle niepotrzebna, a nawet przeszkadza, więc chce zapytać sprzedawcę, czy zamiast tego może mi dać śpiworek...który się bardziej przyda... ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1233 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzieki
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() kurza twarz!!!!!!!! polowy mi nie zacytowalo a wlasnie wychodze do pracy ![]() milego dnia dziewczynki |
|||
|
|
|
#1234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też nie lubię spać sama i jak mojemu mężowi zdarza się wyjechać na kilka dni to z przyjemnością biorę małą do siebie i się w nocy przytulamy. Jak nie na całą noc to choć nad ranem. Co w tym złego?
|
|
|
|
|
#1235 | ||
|
Zakorzenienie
|
[
Cytat:
Juz zaczelam i dzis mi juz nic nie przeszkodzi ![]() Cytat:
![]() U Nas dosc drastycznie ale skutecznie i szybko Zabralam smoka i nie bylo![]() no tym problem ze z tego co pisała Madzia jest wrecz przeciwnie ...
|
|
#1236 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas smok nigdy nie był ulubieńcem Kubusia, całkiem w odstawkę poszedł jak miał rok i ciut ponad, ale nawet nie pytał nigdy o niego Co do tgeo spania...ja niby też problemu nie mam, że kubuś znowu z nami sypia, a już ładnie w łóżku u siebie spał, ale jakbym miała drugi raz go wziąć poraz pierwszy to już bym nie wzięła teraz znowu tak sie drze, nie chce się u siebie położyc, ale tu widzę, że czuje się odrzucony, bo iza śpi z nami cały czas (w łóżeczku), a on sam w drugim pokoju i jest mu zwyczajnie przykro no i klops - znowu się gnieciemy...a już mnie tyle wysiłku kosztowało nauczenie go spania u siebie i znowu dupaCytat:
nauczyć dziecko spania w swoim pokoju to nie takie proste...dodam, ze kubuś też w dzień zawsze sypiał u siebie no ale nie będę Ci odbierać nadziei![]() Cytat:
Wczoraj pojechaliśmy do kielc do galerii, kubuś został pierwszy raz sam u teściów na prawie 6 godzin (moja mama nie przepada za nim i nie zgodziła sie, zeby go wziąć, a ojciec chciał bo on za nim przepada....ehh szkoda słów, dłuższy wywód by tu był), isię zabraliśmy z nami - grzeczna była, spała i jadła i znowu spała, wiec spokojnie sklepy oblecieliśmy Kupiłam jej śliczną sukienkę szarą z HK, skarpety z HK, opaskę z różą i legginsy - wsio w h&m - kocham te dziecięce ciuszki miło, że nie byłam sama![]() Wreszcie mam ładną pogodę, zaraz sie wykąpię i spadam na dwór z dziećmi
|
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
helloł
u nas nadal chorobowo, temperatura się utrzymuje, zaczeły mu wyskakiwać krostki wkoło ust i w środku, od rana mówi że go buzia boli i głowa i włosy . Byliśmy u pediatry jak się okazało jest to opryszczkowe zapalenie gardła Teraz siedzi biedak cały wysmarowany fioletem :/TODAY trzymam kciuki !!!!!
|
|
#1238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko to nie chodzi o kilkudniowe spanie z dzieckiem tylko spanie na codzien...a to roznica
|
|
#1239 | |
|
Zadomowienie
|
Natala84 i jak Marysia?
Strippi i Strong jak konkurs? Cytat:
gocha jak Wojtuś? Lepiej już? Malamaluczka za kuferek i kursOd jakiegoś czasu polsat chciał się wykręcić od jego puszczania w święta, w ubiegłym roku miało nie być ale był przecież taki protest że pod presją go puścili. Może dlatego w tym roku już był. Żeby mieli wymówkę że nie mogą tak często =) malenstfo brzuszek boski! Ale rośnie w tempie błyskawicy, chyba, co? No to faktycznie w przyszłym roku wesołe święta będą. mysia oby szybko ci to zeszło! gucia w takim razie jutro mocne ![]() Po pracy jadę do bratowej bo biedna się rozchorowała i chociaż troszkę pomogę jej z dzieciaczkami. Nadmienię tylko że maluch skończył właśnie 3 mce i waży---- 6 kg =) Ale jest tak długi że nie mieści się już na przewijaku. Wczoraj zabrałam moją chrześnicę i jej rodzeństwo do kina a później do mcdonalda. Wiem, wiem samo zło. ale oni nigdy jeszcze nie byli... oczywiście młodsi byli zachwyceni, a moja chrześnica na koniec do mnie- to już dzisiaj konie atrakcji???? Już do domu??? Szczena mi opadła. No ale cóż.
|
|
#1240 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
My przybornik pewnie też kupimy, ale będę stawiała po prostu na jakieś kieszenie, np. z ikei. Baldachim mi się absolutnie nie podoba, ale może gdybyśmy mieli w sypialni tv, to pomyślałabym tak jak Ty Rożek też pewnie kupię oddzielnie - bo będę chciała usztywniany z możliwością wyjęcia usztywnienia... Nie wiem, jaki tu jest w komplecie ![]() A wymiana falbanki to super pomysł Cytat:
Piszesz, że jeśli Madzia i jej mąż nie mają nic przeciwko... Właśnie, tylko czy oby na pewno obojgu to nie przeszkadza? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wrrr... I właśnie dlatego przerzuciłam się z Polsatu na n
|
|
#1241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tym bardziej że Madzia napisała, że to jest ich wspólna decyzjaCytat:
Bao. o kurcze, nie wiedziałam że tak się może zdarzyć z tym przyciętym smokiem, dobrze że u nas się to nie stało i zazdroszcze że Twoje dzieciaki nie lubuja się w smokach, ja drugiemu chyba spróbuje w ogóle nie dawać ![]() Tasiu, dziękuje że pytasz
|
||
|
|
|
#1242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A rożek usztywniany chyba nie jest dobry..z tego co słyszałam... A z wymianą to dokładnie jak piszesz..nawet jakbym miała trochę dopłacić, to wolę zamienić... |
|
|
|
|
#1243 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A poprzedni post napisałas w czasie terazniejszym nie przeszlym, wiec odczytalam Twoj post jako ze teraz sypia z Toba po kilka dni No to roznica i dla mnie to nie do porownania![]() Bao akurat u Nas przeniesienie do wlasnego pokoju nie było jakies trudne Seba ladnie przesyiał noce i zaryzykowalam zrobienie mu pokoju jak sie akurat pzreprowadzalismy.Od razu wszedl do swojego I spal ladnie Problem zaczał sie jak mial 1,5 roku...
|
|
#1244 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1245 | |||
|
Zakorzenienie
|
czesc
tynkusia super, juz bliuziutko ![]() Butter Cytat:
no wlasnie taki mamy ![]() Cytat:
my najpierw kocem, rozkiem Madzia co do spania z dzieckiem to ja Was rozumiem, (nie patrzac na to jak teraz u Was jest) moje dziecko bylo mega maruda tzn mial bole brzuszka, potem zabki, przekladajac go do naszego lozka poszlam na latwizne ale jesli mialabym 500 razy wstawac w nocy, wisiec na lozeczku (bylo tak na poczatku) to nie wiem ile bym wytrzymala i jak funkcjonowala, teraz szymon jeszcze czasami w nocy sie budzi i przekladam go do nas, kazdy sam sobie decyduje, latwo sie mowi jak dziecka jeszcze nie ma ale zycie to zycie Cytat:
|
|
#1246 |
|
Zakorzenienie
|
Dzwoniłam do położnej w sprawie szkoły rodzenia!
|
|
|
|
#1247 | |
|
Zakorzenienie
|
no i...?Kiedy zaczynasz?
Cytat:
(chociaz bywaly noce ze z wygody bralam Sebe do Nas)i zdrzemnac sie razem z dzieckiem w dzien No ale to juz kazdego wybor
|
|
#1248 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo miła kobieta po głosie
Mam zadzwonić do niej za tydzień, to mi powie, do której grupy będziemy chodzić...bo normalnie ma zajęcia w czwartki, ale ma duże zainteresowanie i może stworzy nową grupę we wtorki...ale tak czy siak...to zaczynalibyśmy za tydzień! ![]() Do tego jest doradcą laktacyjnym, więc służy jakby co pomocą po porodzie
|
|
|
|
#1249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zrobiłam 39 pierogow , farsz mi sie skonczyl i w sumie ciasto prawie tez![]() Dla Naszej 3 wystarczy Wkoncu tylko pierogów nie bedziemy jesc
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
|
#1251 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie coś dzisiaj znowu cisza
![]()
|
|
|
|
#1252 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo moja iza jak skończy 3 mce to raczej z pewnością 6 kg będzie ważyła Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1253 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój ex też tego nie potrafił i w efekcie to ja zawsze malowałam mieszkanie. Sama =) Mężczyzn angażowałam tylko do zdejmowania szafek i przesuwania mebli. Cytat:
Cytat:
Zapraszam na kawę. Może sie trochę obudzisz Nie znam się na dzieciach =) Bratowa uważa że dużo. Jej siostrzeniec jest miesiac młodszy a waży dużo mniej. Znowu u mnie z rodziny dziewczynka ma 9 mcy a waży 7kg. Taka kruszynka
|
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie sobie wypiłam drugą... czekam na efekt
|
#1255 |
|
Zadomowienie
|
Nadrobiłam =) Czas się wziąć do pracy =)))
Przed chwilą musiałam wyskoczyć na godzinę z pracy... Kolega zadzwonił że jestem mu na chwilę potrzebna więc ja w auto i pognałam. Pisząc pognałam mam na serio na myśli pognałam... Droga tam i z powrotem (łącznie 80km) i pomoc mu zajęła mi godzinę... Mąż by mnie zabił jakby zobaczył średnią prędkość...
|
#1256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczesniej spał w łózeczku u Nas w pokoju i stopniowo oddalalam lozeczko od naszego łozka ![]() Teraz to musicie przeczekac... Cytat:
Inaczej to wyglada jak urodzila sie kruszynka 2500g a inaczej jak ponad 4 kg dziecko![]() Moj sredniaczek 3600g w wieku 3 m wazył 6600g.I przybieranie tez zalezy od sposobu karmienia
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2012-11-26 o 13:01 |
||
|
|
|
#1257 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to będę kiedyś szukać nieusztywnianego ![]() Brzmi mało Butterowo ![]() Cytat:
Ana, jak tam? Decyzja podjęta? ![]() Byłaś już u lekarza? Dostałaś skierowanie?
|
|
#1258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ide do sklepu i po Sebe
|
|
#1259 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Today - trzymamy kciuki!!! powodzenia, kochana Tynkusia - gratki 39 tyg alez to zlecialo!Cytat:
co do tego podkreslonego to dobrze zrozumialam?!?! ![]() a ja dostalam @ i tak sie ciesze, bo juz sie balam, ze bede miala na podroz.....
Edytowane przez Amani Czas edycji: 2012-11-26 o 13:08 |
|
|
|
|
#1260 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Tasia,
Cytat:
nawet mi wczoraj TŻ wyznał że... będziemy mieli swój pierwszy taniec (a miało nie być) ale no... nie narzekam ![]() Mysia, masz moje kciuki za badania ![]() Dodaja, Cytat:
![]() u nas podstawą do takich kłótni jest trudny charakter TŻta ![]() Onyks, trochę się po obżerać możesz ![]() Blonde, brawa za te pierogi... bo u nas w tym roku nie będzie... nie mam chęci. Cytat:
![]() Madzia, a ja tam nie rozumiem tego że maja z Wami spi. Nie obrażam Cię ani nic Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Onyks, wyprawka prawie gotowa ![]() Natalka, Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.

i pospała do 7.30, prawie się do żłobka na śniadanie spóźniliśmy 
Poszewka na poduszkę, poszewka na kołderkę, ochraniacz, kołderka i poduszka (choć i te dwie ostatnie rzeczy pewnie kupiłabym później 

ja też nie lubię spać sama i jak mojemu mężowi zdarza się wyjechać na kilka dni to z przyjemnością biorę małą do siebie i się w nocy przytulamy. Jak nie na całą noc to choć nad ranem. Co w tym złego?

[/FONT]

ja widze tylko cycki i troche stop
NIE MOGE JESC CIASTA? 

16.07.2012 - Kamil, nasze serce.