Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16. - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-26, 10:26   #1231
Natala84
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
Natalka, o co kaman?
metoda ta polega na stopniowym i powolnym przycianiu smoka (my przycinamy od miesiąca) aż zostaje taka krótka końcówka i dziecku po prostu nie wygodnie mieć to w buzi

Dzięki dziewczyny u nas cała noc przespana bez smoka i bez budzenia się nad ranem ,koło 5 przebudziła się i strasznie płakała za smokiem, dostała na chwilke i nim rzuciła mówiąc" Be" i pospała do 7.30, prawie się do żłobka na śniadanie spóźniliśmy

Cytat:
Napisane przez tynkusia Pokaż wiadomość
Witamy sie z rana w 39 tygodniu!!
wow, ale zleciało! już niedługi będziesz mieć maluszka przy sobie

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czym przykrywałyście maluszki na początku?
w dzień kocykiem a na noc tylko śpiworek
i tez polecam materac gryka-pianka -kokos, nawet teraz jak kupilismy marysi większe łóżeczko to był tam zwykły materac i postanowiliśmy zamwóić gryke-pianka-kokos też, bo jest zdecydowanie lepszy

Today, kciuki za Ciebie !!!

Ja tez byłam przekonana, że nigdy z dzieckiem w łózk spać nie będę, a po porodzie byłam wdzieczna że Marysia tak szybko z nami zasypia i nigdy nie miałam z tym problemu, że ona z nami śpi. I jeśli i Madzia i jej mąż to akceptują, to ja nie widzę w tym nic złego - absolutnie nie musi to źle wpływac na ich małżeństwo, trochę wyobraźni
i nie miałam najmniejszego problemu z przełożeniem marysi do jej łóżeczka i do jej pokoju

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 10:34   #1232
Malensstfo
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - cz. 16.

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Może wymieńmy, co potrzebne Poszewka na poduszkę, poszewka na kołderkę, ochraniacz, kołderka i poduszka (choć i te dwie ostatnie rzeczy pewnie kupiłabym później ).
Ja planuję kupić tylko 3-elementowy zestaw na początek - ale tylko dlatego, że chciałabym pościel do kompletu z ochraniaczem, a obawiam się, czy np. jakbym kupiła najpierw ochraniacz, to po roku dostałabym jeszcze pościel do kompletu. Wydaje mi się, że na dzień dobry to używasz tylko prześcieradła, ochraniacza (jeśli chcesz), a dziecko śpi w rożku/śpiworku.
A pozostałe elementy to dla mnie kurzołapacze. No i przy naszych kotach byłoby to wszystko dodatkową powierzchnią do zbierania sierści
Wiem, jestem chora - jeszcze się nie staram, a już wiem co kupię
No tak..ale w tym zestawie dodatkowo jest przybornik, który u nas niestety jest na wagę złota, bo mamy mało miejsca...a się sprawdza...baldachimu pewnie bym nie kupywała..ale znów...u nas jest mało miejsca i tv pod nosem, więc chce dzieci trochę "odsłonić" od tego...
Rożka nie mam...więc od razu jest w zestawie...wiem, że ta "falbanka maskująca" jest w ogóle niepotrzebna, a nawet przeszkadza, więc chce zapytać sprzedawcę, czy zamiast tego może mi dać śpiworek...który się bardziej przyda...

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
metoda ta polega na stopniowym i powolnym przycianiu smoka (my przycinamy od miesiąca) aż zostaje taka krótka końcówka i dziecku po prostu nie wygodnie mieć to w buzi

Dzięki dziewczyny u nas cała noc przespana bez smoka i bez budzenia się nad ranem ,koło 5 przebudziła się i strasznie płakała za smokiem, dostała na chwilke i nim rzuciła mówiąc" Be" i pospała do 7.30, prawie się do żłobka na śniadanie spóźniliśmy
Wczoraj właśnie padały różne tematy i moja mama mówiła..że kiedyś tak trzymałam w buzi smoka i nie chciałam oddać, że go przegryzłam I był bezużyteczny, bo był dziurawy, więc miała okazję się go pozbyć...i chyba ja też tak przestałam chodzić ze smokiem
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 10:35   #1233
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
Kotku, my z torrentów.
dzieki
Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

Mogę zdecydowanie i z cała odpowiedzialnością powiedzieć, że w weekend nie odpoczęłam. W piątek, mimo urlopu, ciągle latanie, w sobotę byłam na uczelni do 21, a wczoraj byłam w domu o 19, potem pomagałam rodzicom sprzątać po malowaniu. Zaległam o 00:15...
A dziś mąż zabiera się za malowanie naszego salonu, więc po pracy - powtórka z rozrywki
i jaki kolor wybraliscie?
Cytat:
Madzia, nie będę tu za dużo pisać, bo to nie temat na tutaj, ale... w kontekście ostatnich wydarzeń baaardzo dziwią mnie Twoje słowa i zaczynam się zastanawiać, czy w Twojej głowie rzeczywiście siedzi chęć poprawy i polepszenia sytuacji. Bo powyższe dla mnie nie jest normalne - przynajmniej nie w zdrowym małżeństwie lub w sytuacji, w jakiej jesteście...
To tyle ode mnie.

Cytat:

brawo!!!!!

Ja tez byłam przekonana, że nigdy z dzieckiem w łózk spać nie będę, a po porodzie byłam wdzieczna że Marysia tak szybko z nami zasypia i nigdy nie miałam z tym problemu, że ona z nami śpi. I jeśli i Madzia i jej mąż to akceptują, to ja nie widzę w tym nic złego - absolutnie nie musi to źle wpływac na ich małżeństwo, trochę wyobraźni
i nie miałam najmniejszego problemu z przełożeniem marysi do jej łóżeczka i do jej pokoju
no i wlasnie apropo tego nie napisze nic na forum

kurza twarz!!!!!!!! polowy mi nie zacytowalo a wlasnie wychodze do pracy co za durnota

milego dnia dziewczynki

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 10:38   #1234
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Madzia, nie będę tu za dużo pisać, bo to nie temat na tutaj, ale... w kontekście ostatnich wydarzeń baaardzo dziwią mnie Twoje słowa i zaczynam się zastanawiać, czy w Twojej głowie rzeczywiście siedzi chęć poprawy i polepszenia sytuacji. Bo powyższe dla mnie nie jest normalne - przynajmniej nie w zdrowym małżeństwie lub w sytuacji, w jakiej jesteście...
To tyle ode mnie.
ale co w tym co napisala Madzia jest takiego bulwersującego? ja też nie lubię spać sama i jak mojemu mężowi zdarza się wyjechać na kilka dni to z przyjemnością biorę małą do siebie i się w nocy przytulamy. Jak nie na całą noc to choć nad ranem. Co w tym złego?

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2012-11-26, 10:42   #1235
blonde_hair
Zakorzenienie

[

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Wiem, wiem. Może jesteśmy z mężem egoistyczni, ale taką decyzję podjęliśmy Nie myślimy o tym co będzie potem, czy łatwo się ją przeniesie czy nie. Ważne, że przez pół roku byliśmy codziennie mega wyspani, pełni energii itp. A teraz jak mąż ma nockę i mamy całe łóżko dla siebie, to w ogóle jest fajnie. No i te pobudki, jak Maja mnie głaszcze po twarzy
Poza tym w dzień spi u siebie w łożeczku, więc może nie będzie problemu.
Moja znajoma robiła tak samo i mówi, że tez jej wszyscy gadali co on robi. A ona machała na to ręką. A potem jak przyszło co do czego to bez problemu przeniosła małą do łóżeczka. Liczę , że u nas będzie tak samo (wiem, wiem każde dziecko jest inne)
Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
[
Oby tym razem doszły do skutku [/FONT]

Juz zaczelam i dzis mi juz nic nie przeszkodzi

Cytat:

U Nas dosc drastycznie ale skutecznie i szybkoZabralam smoka i nie bylo

no tym problem ze z tego co pisała Madzia jest wrecz przeciwnie...
Stary 2012-11-26, 10:43   #1236
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:

wow, ale zleciało! już niedługi będziesz mieć maluszka przy sobie

w dzień kocykiem a na noc tylko śpiworek
i tez polecam materac gryka-pianka -kokos, nawet teraz jak kupilismy marysi większe łóżeczko to był tam zwykły materac i postanowiliśmy zamwóić gryke-pianka-kokos też, bo jest zdecydowanie lepszy

Today, kciuki za Ciebie !!!

moja siostra stosowała tę metodę i skończyło sie na tym, ze małej język jakoś podszedł do środka i go sobie przygryzła - darła sie pół dnia u nas smok nigdy nie był ulubieńcem Kubusia, całkiem w odstawkę poszedł jak miał rok i ciut ponad, ale nawet nie pytał nigdy o niego a ja kocham maluszki ze smoczkami, izie namiętnie wpycham, a ona widze , ze też nie jest zwolenniczką Co do tgeo spania...ja niby też problemu nie mam, że kubuś znowu z nami sypia, a już ładnie w łóżku u siebie spał, ale jakbym miała drugi raz go wziąć poraz pierwszy to już bym nie wzięła nie dość, ze nam nie jest wygodnie, to jeszcze trzeba cicho być bo on śpi teraz znowu tak sie drze, nie chce się u siebie położyc, ale tu widzę, że czuje się odrzucony, bo iza śpi z nami cały czas (w łóżeczku), a on sam w drugim pokoju i jest mu zwyczajnie przykro no i klops - znowu się gnieciemy...a już mnie tyle wysiłku kosztowało nauczenie go spania u siebie i znowu dupa
Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Wiem, wiem. Może jesteśmy z mężem egoistyczni, ale taką decyzję podjęliśmy Nie myślimy o tym co będzie potem, czy łatwo się ją przeniesie czy nie. Ważne, że przez pół roku byliśmy codziennie mega wyspani, pełni energii itp. A teraz jak mąż ma nockę i mamy całe łóżko dla siebie, to w ogóle jest fajnie. No i te pobudki, jak Maja mnie głaszcze po twarzy
Poza tym w dzień spi u siebie w łożeczku, więc może nie będzie problemu.
Moja znajoma robiła tak samo i mówi, że tez jej wszyscy gadali co on robi. A ona machała na to ręką. A potem jak przyszło co do czego to bez problemu przeniosła małą do łóżeczka. Liczę , że u nas będzie tak samo (wiem, wiem każde dziecko jest inne)
Madzia, powodzenia nauczyć dziecko spania w swoim pokoju to nie takie proste...dodam, ze kubuś też w dzień zawsze sypiał u siebieno ale nie będę Ci odbierać nadziei
Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/ala-i-as-14el-serc...772398320.html

Wezmę chyba fioletową i zieloną kratkę...
ładne

Wczoraj pojechaliśmy do kielc do galerii, kubuś został pierwszy raz sam u teściów na prawie 6 godzin (moja mama nie przepada za nim i nie zgodziła sie, zeby go wziąć, a ojciec chciał bo on za nim przepada....ehh szkoda słów, dłuższy wywód by tu był), isię zabraliśmy z nami - grzeczna była, spała i jadła i znowu spała, wiec spokojnie sklepy oblecieliśmy Kupiłam jej śliczną sukienkę szarą z HK, skarpety z HK, opaskę z różą i legginsy - wsio w h&m - kocham te dziecięce ciuszki W nocy po karmieniu po 1ej mała nie spała do prawie 4ej...koło 2ej czytałam was z telefonu, hehehe i Bika też była, od razu mi się śmiać zachciało, ze pewnie, emilka jej daje do wiwatu i nie śpią miło, że nie byłam sama
Wreszcie mam ładną pogodę, zaraz sie wykąpię i spadam na dwór z dziećmi

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 10:44   #1237
gochaa_p
Zakorzenienie

helloł
u nas nadal chorobowo, temperatura się utrzymuje, zaczeły mu wyskakiwać krostki wkoło ust i w środku, od rana mówi że go buzia boli i głowa i włosy . Byliśmy u pediatry jak się okazało jest to opryszczkowe zapalenie gardła Teraz siedzi biedak cały wysmarowany fioletem :/

TODAY trzymam kciuki !!!!!
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 10:44   #1238
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
ale co w tym co napisala Madzia jest takiego bulwersującego? ja też nie lubię spać sama i jak mojemu mężowi zdarza się wyjechać na kilka dni to z przyjemnością biorę małą do siebie i się w nocy przytulamy. Jak nie na całą noc to choć nad ranem. Co w tym złego?
nic
tylko to nie chodzi o kilkudniowe spanie z dzieckiem tylko spanie na codzien...a to roznica
Stary 2012-11-26, 10:45   #1239
(t)asia
Zadomowienie

Natala84 i jak Marysia?
Strippi i Strong jak konkurs?
Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
ej, ej, laski... co to za test psioszkowy na poczatku watku mnie ominal jak wy je widzicie? tzn stojac prosto i patrzac w dol je widzicie? ja widze tylko cycki i troche stop NIE MOGE JESC CIASTA?
Możesz możesz =)
gocha jak Wojtuś? Lepiej już?
Malamaluczka za kuferek i kurs
Cytat:
To już Kevin leciał?
Od jakiegoś czasu polsat chciał się wykręcić od jego puszczania w święta, w ubiegłym roku miało nie być ale był przecież taki protest że pod presją go puścili. Może dlatego w tym roku już był. Żeby mieli wymówkę że nie mogą tak często =)
malenstfo brzuszek boski! Ale rośnie w tempie błyskawicy, chyba, co? No to faktycznie w przyszłym roku wesołe święta będą.
mysia oby szybko ci to zeszło!
gucia w takim razie jutro mocne

Po pracy jadę do bratowej bo biedna się rozchorowała i chociaż troszkę pomogę jej z dzieciaczkami. Nadmienię tylko że maluch skończył właśnie 3 mce i waży---- 6 kg =) Ale jest tak długi że nie mieści się już na przewijaku.
Wczoraj zabrałam moją chrześnicę i jej rodzeństwo do kina a później do mcdonalda. Wiem, wiem samo zło. ale oni nigdy jeszcze nie byli... oczywiście młodsi byli zachwyceni, a moja chrześnica na koniec do mnie- to już dzisiaj konie atrakcji???? Już do domu???
Szczena mi opadła. No ale cóż.
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 10:57   #1240
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
z tym, żeby dziecko spało w swoim łóżku/pokoju - i z tym co napisałaś Madzi. Nie zacytowało mi się

Cytat:
No tak..ale w tym zestawie dodatkowo jest przybornik, który u nas niestety jest na wagę złota, bo mamy mało miejsca...a się sprawdza...baldachimu pewnie bym nie kupywała..ale znów...u nas jest mało miejsca i tv pod nosem, więc chce dzieci trochę "odsłonić" od tego...
Rożka nie mam...więc od razu jest w zestawie...wiem, że ta "falbanka maskująca" jest w ogóle niepotrzebna, a nawet przeszkadza, więc chce zapytać sprzedawcę, czy zamiast tego może mi dać śpiworek...który się bardziej przyda...
No tak, to co innego...
My przybornik pewnie też kupimy, ale będę stawiała po prostu na jakieś kieszenie, np. z ikei.
Baldachim mi się absolutnie nie podoba, ale może gdybyśmy mieli w sypialni tv, to pomyślałabym tak jak Ty
Rożek też pewnie kupię oddzielnie - bo będę chciała usztywniany z możliwością wyjęcia usztywnienia... Nie wiem, jaki tu jest w komplecie
A wymiana falbanki to super pomysł Nawet jak będą chcieli jakieś 10zł dodatkowe, to i tak się opłaca

Cytat:
Tylko Ty piszesz, że mężowi się zdarza i wtedy z przyjemnością bierzesz małą. A Madzia napisała to w trochę innym "nastroju" - przynajmniej ja to tak odebrałam...
Piszesz, że jeśli Madzia i jej mąż nie mają nic przeciwko... Właśnie, tylko czy oby na pewno obojgu to nie przeszkadza?

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Właśnie

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Od jakiegoś czasu polsat chciał się wykręcić od jego puszczania w święta, w ubiegłym roku miało nie być ale był przecież taki protest że pod presją go puścili. Może dlatego w tym roku już był. Żeby mieli wymówkę że nie mogą tak często =)
Pamiętam tę aferę...
Wrrr... I właśnie dlatego przerzuciłam się z Polsatu na n

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 10:58   #1241
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
ale nie sądze że ejst to wynik spania z Mają w łóżku tym bardziej że Madzia napisała, że to jest ich wspólna decyzja

Cytat:
nic
tylko to nie chodzi o kilkudniowe spanie z dzieckiem tylko spanie na codzien...a to roznica
no ale Marysia ma 2 latka a nie 6 miesięcy jak była młodsza to częściej u nas lądowała

Bao. o kurcze, nie wiedziałam że tak się może zdarzyć z tym przyciętym smokiem, dobrze że u nas się to nie stało i zazdroszcze że Twoje dzieciaki nie lubuja się w smokach, ja drugiemu chyba spróbuje w ogóle nie dawać

Tasiu, dziękuje że pytasz Marysia super, w buzi wszystko poschodziło, ząbki jakby nie dokuczają (choć się jeszcze całe nie przebiły), smok rzucony w kąt

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2012-11-26, 11:05   #1242
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, to co innego...
My przybornik pewnie też kupimy, ale będę stawiała po prostu na jakieś kieszenie, np. z ikei.
Baldachim mi się absolutnie nie podoba, ale może gdybyśmy mieli w sypialni tv, to pomyślałabym tak jak Ty
Rożek też pewnie kupię oddzielnie - bo będę chciała usztywniany z możliwością wyjęcia usztywnienia... Nie wiem, jaki tu jest w komplecie
A wymiana falbanki to super pomysł Nawet jak będą chcieli jakieś 10zł dodatkowe, to i tak się opłaca

Baldachim też kupiłabym inny - w sensie z tej "siateczki"..ale on od światła w ogóle nie "chroni", więc bez sensu...muszę kupić materiałowy, który też mi się średnio podoba...
A rożek usztywniany chyba nie jest dobry..z tego co słyszałam... Mam drugie jak coś od tej koleżanki...
A z wymianą to dokładnie jak piszesz..nawet jakbym miała trochę dopłacić, to wolę zamienić...
Stary 2012-11-26, 11:10   #1243
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
jest zwolenniczką Co do tgeo spania...ja niby też problemu nie mam, że kubuś znowu z nami sypia, a już ładnie w łóżku u siebie spał, ale jakbym miała drugi raz go wziąć poraz pierwszy to już bym nie wzięła nie dość, ze nam nie jest wygodnie, to jeszcze trzeba cicho być bo on śpi teraz znowu tak sie drze, nie chce się u siebie położyc, ale tu widzę, że czuje się odrzucony, bo iza śpi z nami cały czas (w łóżeczku), a on sam w drugim pokoju i jest mu zwyczajnie przykro no i klops - znowu się gnieciemy...a już mnie tyle wysiłku kosztowało nauczenie go spania u siebie i znowu dupa
Szkoda z tym spaniem, ale Kubus faktycznie moze czuc sie odrzucony jak Iza spi z Wami

Cytat:
ale nie sądze że ejst to wynik spania z Mają w łóżku tym bardziej że Madzia napisała, że to jest ich wspólna decyzja

no ale Marysia ma 2 latka a nie 6 miesięcy jak była młodsza to częściej u nas lądowała
no ale na pozycie mlzenskie napewno ma to jakis wplyw

A poprzedni post napisałas w czasie terazniejszym nie przeszlym, wiec odczytalam Twoj post jako ze teraz sypia z Toba po kilka dniNo to roznica i dla mnie to nie do porownania

Bao akurat u Nas przeniesienie do wlasnego pokoju nie było jakies trudneSeba ladnie przesyiał noce i zaryzykowalam zrobienie mu pokoju jak sie akurat pzreprowadzalismy.Od razu wszedl do swojegoI spal ladnieProblem zaczał sie jak mial 1,5 roku...
Stary 2012-11-26, 11:20   #1244
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
a jaki, jaki??
wybraliśmy z Dekorala Koronkowy róż

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 11:31   #1245
metkaa
Zakorzenienie

czesc

tynkusia super, juz bliuziutko

Butter

Cytat:
Dziewczyny jakie macie materac do łóżeczek?
Bo zamawiam właśnie łóżeczko, materac i pościel i jak czytam o materacach to mam wrażenie, że problem wyboru urósł do rangi problemu szczepień....

Cytat:
najlepsze to gryka-pianka-kokos
no wlasnie taki mamy

Cytat:
Wiecie co a ja dalej bez @. Dzisiaj jest 37dc. A zawsze miałam28. Myślicie że powinnam iść po luteinę do lekarza?Mam parę tabletek w domu ale nie chcę brać bez konsultacji. Czy czekać dalej
poszla bym do lekarza,

Cytat:
Dziewczyny, a czym przykrywałyście maluszki na początku?
my najpierw kocem, rozkiem

Madzia co do spania z dzieckiem to ja Was rozumiem, (nie patrzac na to jak teraz u Was jest) moje dziecko bylo mega maruda tzn mial bole brzuszka, potem zabki, przekladajac go do naszego lozka poszlam na latwizne ale jesli mialabym 500 razy wstawac w nocy, wisiec na lozeczku (bylo tak na poczatku) to nie wiem ile bym wytrzymala i jak funkcjonowala, teraz szymon jeszcze czasami w nocy sie budzi i przekladam go do nas, kazdy sam sobie decyduje, latwo sie mowi jak dziecka jeszcze nie ma ale zycie to zycie

Cytat:
http://allegro.pl/ala-i-as-14el-serc...772398320.html

Wezmę chyba fioletową i zieloną kratkę...
bardzo fajne,

metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 11:41   #1246
Malensstfo
Zakorzenienie

Dzwoniłam do położnej w sprawie szkoły rodzenia!
Stary 2012-11-26, 11:49   #1247
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Dzwoniłam do położnej w sprawie szkoły rodzenia!
no i...?Kiedy zaczynasz?

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość

Madzia co do spania z dzieckiem to ja Was rozumiem, (nie patrzac na to jak teraz u Was jest) moje dziecko bylo mega maruda tzn mial bole brzuszka, potem zabki, przekladajac go do naszego lozka poszlam na latwizne ale jesli mialabym 500 razy wstawac w nocy, wisiec na lozeczku (bylo tak na poczatku) to nie wiem ile bym wytrzymala i jak funkcjonowala, teraz szymon jeszcze czasami w nocy sie budzi i przekladam go do nas, kazdy sam sobie decyduje, latwo sie mowi jak dziecka jeszcze nie ma ale zycie to zycie
ja akurat wolałabym wstawac(chociaz bywaly noce ze z wygody bralam Sebe do Nas)i zdrzemnac sie razem z dzieckiem w dzienNo ale to juz kazdego wybor
Stary 2012-11-26, 11:52   #1248
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
no i...?Kiedy zaczynasz?
Bardzo miła kobieta po głosie Mam zadzwonić do niej za tydzień, to mi powie, do której grupy będziemy chodzić...bo normalnie ma zajęcia w czwartki, ale ma duże zainteresowanie i może stworzy nową grupę we wtorki...ale tak czy siak...to zaczynalibyśmy za tydzień!

Do tego jest doradcą laktacyjnym, więc służy jakby co pomocą po porodzie
Stary 2012-11-26, 11:54   #1249
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo miła kobieta po głosie Mam zadzwonić do niej za tydzień, to mi powie, do której grupy będziemy chodzić...bo normalnie ma zajęcia w czwartki, ale ma duże zainteresowanie i może stworzy nową grupę we wtorki...ale tak czy siak...to zaczynalibyśmy za tydzień!

no to fajnie

Zrobiłam 39 pierogow, farsz mi sie skonczyl i w sumie ciasto prawie tez
Dla Naszej 3 wystarczyWkoncu tylko pierogów nie bedziemy jesc
Stary 2012-11-26, 12:11   #1250
mysia1986
Zakorzenienie

Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 12:20   #1251
Malensstfo
Zakorzenienie

Właśnie coś dzisiaj znowu cisza
Stary 2012-11-26, 12:26   #1252
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Po pracy jadę do bratowej bo biedna się rozchorowała i chociaż troszkę pomogę jej z dzieciaczkami. Nadmienię tylko że maluch skończył właśnie 3 mce i waży---- 6 kg =) Ale jest tak długi że nie mieści się już na przewijaku.
Wczoraj zabrałam moją chrześnicę i jej rodzeństwo do kina a później do mcdonalda. Wiem, wiem samo zło. ale oni nigdy jeszcze nie byli... oczywiście młodsi byli zachwyceni, a moja chrześnica na koniec do mnie- to już dzisiaj konie atrakcji???? Już do domu???
Szczena mi opadła. No ale cóż.
to dużo czy mało bo moja iza jak skończy 3 mce to raczej z pewnością 6 kg będzie ważyła

Cytat:

No tak, to co innego...

Tylko Ty piszesz, że mężowi się zdarza i wtedy z przyjemnością bierzesz małą. A Madzia napisała to w trochę innym "nastroju" - przynajmniej ja to tak odebrałam...
Piszesz, że jeśli Madzia i jej mąż nie mają nic przeciwko... Właśnie, tylko czy oby na pewno obojgu to nie przeszkadza?

Właśnie

Pamiętam tę aferę...
Wrrr... I właśnie dlatego przerzuciłam się z Polsatu na n
u nas rożek się sprawdzał tylko przy kubusiau a teraz przy Izie, użyłam ze 2 razy i sprzedałam w zeszłym tyg wszystkie 4 (2 miałam po siostrzenicy). U nas ten usztywniany to już wogóle nie używany był, tzn. sam wkład nie używany bo mi nie wygodnie było i dziecko mi się zsuwało w dół

Cytat:

Bao. o kurcze, nie wiedziałam że tak się może zdarzyć z tym przyciętym smokiem, dobrze że u nas się to nie stało i zazdroszcze że Twoje dzieciaki nie lubuja się w smokach, ja drugiemu chyba spróbuje w ogóle nie dawać

Tasiu, dziękuje że pytasz Marysia super, w buzi wszystko poschodziło, ząbki jakby nie dokuczają (choć się jeszcze całe nie przebiły), smok rzucony w kąt
a ni nie lubują, za to siostrzenica ma prawie 4 lata i smoczki w domu nadal ma, jak dorwie "swoje cicusie" to mięli aż jej się uszy trzęsą
Cytat:
Szkoda z tym spaniem, ale Kubus faktycznie moze czuc sie odrzucony jak Iza spi z Wami

no ale na pozycie mlzenskie napewno ma to jakis wplyw

A poprzedni post napisałas w czasie terazniejszym nie przeszlym, wiec odczytalam Twoj post jako ze teraz sypia z Toba po kilka dniNo to roznica i dla mnie to nie do porownania

Bao akurat u Nas przeniesienie do wlasnego pokoju nie było jakies trudneSeba ladnie przesyiał noce i zaryzykowalam zrobienie mu pokoju jak sie akurat pzreprowadzalismy.Od razu wszedl do swojegoI spal ladnieProblem zaczał sie jak mial 1,5 roku...
ale my tak samo zrobiliśmy, wcześniej sypiał w swoim łóżeczku z nami w pokoju, a jak sie przeprowadziliśmy to poszedł do swojego i na swoje łóżko. Wcześniej też wylądował u nas (jeszcze jak tu nie mieszkaliśmy) jak był chory i spał z nami (miał 2 lata wtedy) i od tej pory się problem zaczął...no a teraz ewidentnie przez Izę nie możemy go wykurzyć

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 12:50   #1253
(t)asia
Zadomowienie

Cytat:
Oczywiście, że się lubimy
U mnie tym majstrem jest mąż przynajmniej robi szybko, dokładnie i tak,żeby nie ufajdać niepotrzebnie
Brawo dla męża. Mój mąż za takie rzeczy się nie bierze. Twierdzi że jest dobry w czymś innym i niech każdy robi to co potrafi =)
Mój ex też tego nie potrafił i w efekcie to ja zawsze malowałam mieszkanie. Sama =) Mężczyzn angażowałam tylko do zdejmowania szafek i przesuwania mebli.
Ale cudne. Oczopląsu można dostać. Mi się najbardziej podoba paseczki czekoladowe,
Cytat:

No to fantastycznie!
Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
Zapraszam na kawę. Może sie trochę obudzisz
Cytat:
to dużo czy mało bo moja iza jak skończy 3 mce to raczej z pewnością 6 kg będzie ważyła
Nie znam się na dzieciach =) Bratowa uważa że dużo. Jej siostrzeniec jest miesiac młodszy a waży dużo mniej. Znowu u mnie z rodziny dziewczynka ma 9 mcy a waży 7kg. Taka kruszynka
Stary 2012-11-26, 12:53   #1254
mysia1986
Zakorzenienie

Cytat:
Zapraszam na kawę. Może sie trochę obudzisz
Własnie sobie wypiłam drugą... czekam na efekt
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 12:55   #1255
(t)asia
Zadomowienie

Nadrobiłam =) Czas się wziąć do pracy =)))
Przed chwilą musiałam wyskoczyć na godzinę z pracy... Kolega zadzwonił że jestem mu na chwilę potrzebna więc ja w auto i pognałam. Pisząc pognałam mam na serio na myśli pognałam... Droga tam i z powrotem (łącznie 80km) i pomoc mu zajęła mi godzinę... Mąż by mnie zabił jakby zobaczył średnią prędkość...
Stary 2012-11-26, 13:00   #1256
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:

ale my tak samo zrobiliśmy, wcześniej sypiał w swoim łóżeczku z nami w pokoju, a jak sie przeprowadziliśmy to poszedł do swojego i na swoje łóżko. Wcześniej też wylądował u nas (jeszcze jak tu nie mieszkaliśmy) jak był chory i spał z nami (miał 2 lata wtedy) i od tej pory się problem zaczął...no a teraz ewidentnie przez Izę nie możemy go wykurzyć
no tak, ale my sie przeprowadzalismy jak seba skonczyl 6 miesiecy
Wczesniej spał w łózeczku u Nas w pokoju i stopniowo oddalalam lozeczko od naszego łozka
Teraz to musicie przeczekac...

Cytat:
Nie znam się na dzieciach =) Bratowa uważa że dużo. Jej siostrzeniec jest miesiac młodszy a waży dużo mniej. Znowu u mnie z rodziny dziewczynka ma 9 mcy a waży 7kg. Taka kruszynka
Wszystko zalezy z jaka waga urodzilo sie dzieckoInaczej to wyglada jak urodzila sie kruszynka 2500g a inaczej jak ponad 4 kg dziecko
Moj sredniaczek 3600g w wieku 3 m wazył 6600g.I przybieranie tez zalezy od sposobu karmienia

Edytowane przez blonde_hair
Czas edycji: 2012-11-26 o 13:01
blonde_hair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 13:00   #1257
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
A rożek usztywniany chyba nie jest dobry..z tego co słyszałam...
Cytat:
U nas ten usztywniany to już wogóle nie używany był, tzn. sam wkład nie używany bo mi nie wygodnie było i dziecko mi się zsuwało w dół
Aaa, to dobrze że mówicie, bo ja byłam przekonana, że ten usztywniany jest lepszy i że właśnie tak pewniej się dziecko trzyma.
No to będę kiedyś szukać nieusztywnianego

Cytat:
wybraliśmy z Dekorala Koronkowy róż
Brzmi mało Butterowo

Cytat:

Super!

Ana, jak tam? Decyzja podjęta?
Byłaś już u lekarza? Dostałaś skierowanie?

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 13:02   #1258
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa, to dobrze że mówicie, bo ja byłam przekonana, że ten usztywniany jest lepszy i że właśnie tak pewniej się dziecko trzyma.
No to będę kiedyś szukać nieusztywnianego

dla mnie miekki lepszy

Ide do sklepu i po Sebe
Stary 2012-11-26, 13:06   #1259
Amani
Zakorzenienie

Dzien dobry

Today - trzymamy kciuki!!! powodzenia, kochana

Tynkusia - gratki 39 tyg alez to zlecialo!

Cytat:
Wczoraj pojechaliśmy do kielc do galerii, kubuś został pierwszy raz sam u teściów na prawie 6 godzin (moja mama nie przepada za nim i nie zgodziła sie, zeby go wziąć, a ojciec chciał bo on za nim przepada....ehh szkoda słów, dłuższy wywód by tu był), isię zabraliśmy z nami - grzeczna była, spała i jadła i znowu spała, wiec spokojnie sklepy oblecieliśmy Kupiłam jej śliczną sukienkę szarą z HK, skarpety z HK, opaskę z różą i legginsy - wsio w h&m - kocham te dziecięce ciuszki W nocy po karmieniu po 1ej mała nie spała do prawie 4ej...koło 2ej czytałam was z telefonu, hehehe i Bika też była, od razu mi się śmiać zachciało, ze pewnie, emilka jej daje do wiwatu i nie śpią miło, że nie byłam sama
Wreszcie mam ładną pogodę, zaraz sie wykąpię i spadam na dwór z dziećmi
co do tego podkreslonego to dobrze zrozumialam?!?!

a ja dostalam @ i tak sie ciesze, bo juz sie balam, ze bede miala na podroz.....

-26kg

Edytowane przez Amani
Czas edycji: 2012-11-26 o 13:08
Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 13:07   #1260
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

Tasia,
Cytat:
Strong jak przygotowania?
narazie nic więcej się nie dzieje... sala, fryzjer i fotograf. Tyle mamy załatwione.W styczniu się okaże czy będziemy brać kościelny czy cywilny ale niezależnie od tego jaki to będzie ślub to i tak będzie biała sukienka, sala i przyjęcie nawet mi wczoraj TŻ wyznał że... będziemy mieli swój pierwszy taniec (a miało nie być) ale no... nie narzekam

Mysia, masz moje kciuki za badania

Dodaja,
Cytat:
Wiem, wiem, że to słońce wychodzi, jednak u nas są takie sprawy, które już zawsze będą podstawą do kłótni i niesnasek
rozumiem kochana

u nas podstawą do takich kłótni jest trudny charakter TŻta

Onyks, trochę się po obżerać możesz

Blonde, brawa za te pierogi... bo u nas w tym roku nie będzie... nie mam chęci.

Cytat:
Ja dzis wieczorem na zumbe sie wybieram
a ja aqua więc spędzamy dziś aktywnie czas

Madzia, a ja tam nie rozumiem tego że maja z Wami spi. Nie obrażam Cię ani nic poprostu jak dla mnie łóżko jest małżeńskie a łóżeczko dziecięce. Od początku po kapieli Kamila kładłam do łóżeczka, i po karmieniu w nocy go tam odkładałam i bez problemu się nauczył tam sam zasypiać. To że do niego wstanę wezmę, nakarmię i odłożę, wcale nie powoduje że jestem jakaś nie wyspana. Pozatym myślę że dziecku też jest dobrze kiedy wie że to jego miejsce do snu, gdzie ma swój materacyk i jest bezpieczny bo w łóżku może go przywalić moja puchata poduszka no i materac w łóżku też nie wiadomo czy dziecku nie szkodzi. Mój Kamil sie uśmiecha jak go odkładam do łóżeczka, daję pieluszkę i włączam konika. On wie że to jego miejsce do snu i czuje się tam dobrze.

Cytat:
Wiem, że często narodziny weryfikują to, co sobie kobieta przez całą ciążę zakłada Ja też mówię "Nigdy spać z nami" ale wiem, że może się to szybko zmienić - choć będę robić wszystko, by jednak do tego nie dopuścić. Po prostu mam inne spojrzenie na łóżko w sypialni. I po to wstawię łóżeczko, by nie spały w nim tylko koty
zgadam się z Aaby.

Cytat:
Im później ją przełożysz do swojego wyrka, tym będzie jej trudniej? I Wam?
Poza tym - dla dobra Waszego małżeństwa - chyba lepiej byłoby jak każdy spałby w swoim łóżku. Rodzice w swoim, Maja w swoim.
z Butter też

Cytat:
Butter to samo mówiłam będąc w ciąży
ale ja też tak mówiłam, już urodziłam a mimo to trzymam się tego zdania. To niej nie nie wykonalne.

Onyks, wyprawka prawie gotowa

Natalka,
Cytat:
ale nie każde dziecko się da łatwo przenieść i nie każdemu małżeństwu to nie zaszkodzi... co powiesz na to jaka pozycje dziecko przyjmuje w Twoim łóżku, na jakim leży materacu i ile poduch go otacza, zreszta spiacy rodzic też nie zawsze jest bezpieczny.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości