Aparaty ortodontyczne cz.XIII - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-25, 22:39   #211
Sylwia16_
Zadomowienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.XIII

dziewczyny ile kosztuje teraz piaskowanie zebow?

Te ostanie trzy cztery powtorzenia, to jest to co powoduje że mieśnie rosną. Ten moment bólu odziela mistrzów od ludzi którzy nimi nie są. Tego własnie barkuje wiekszości ludzi, determinacji aby powiedzieć nie ważne co się stanie, przejdę przez ten ból.
bez słodyczy 0/20
Sylwia16_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-25, 23:14   #212
iamcookie
Rozeznanie

A ja już sama nie wiem co robić... Mam dużą szansę wyjechać na pół roku na erasmusa na następny semestr. I mam dylemat - czy odłożyć wizytę i zakładanie aparatu dopiero na wrzesień, czy dać sobie spokój z wyjazdami i zakładać z jednej strony chciałabym już jak najszybciej założyć druciaka, z drugiej - druga szansa na wyjazd może się juz nie pojawić.

aparatka

31.01.2013 - góra

iamcookie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 07:21   #213
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irish184 Pokaż wiadomość
Jeśli wolisz metal to załóż metal i w ogóle się nie przejmuj Ja też mam 27 lat i również mam metal (w sensie nie kosmetyczny) i chyba nikt mnie przez to nie traktuje niepoważnie A gumek nie musisz od razu brać jakichś bardzo rzucających się w oczy. Ja mam teraz łańcuszek w kolorze jasny beż i prawie go nie widać bo zlewa się z zębami. Na dodatek jeszcze nawet nic się nie odbarwiło

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Hehe

Nie jestes za stara, z reszta kto powiedzial/napisal ze kolorowe gumki sa dla nastolatkow? Tak jak mowie ja mialam tęczę i czulam sie wtedy najszczesliwsza, a co ludzie mówią (jesli mowia) to mnie nie obchodzi Mi tak dobrze Zawsze mozesz brac gumki pastelowe, ja jednak uwielbiam nasycone kolory teraz na gorze mam ciemny fiolet a na dole jasny roz.

Ja tez lancuszek prawie non stop mam
wiem,wiem dziewczyny.Mnie też cudza opinia mało interesuję,tylko pracuję na takim stanowisku gdzie mam styczność z poważnymi ludzmi,dużo gadam i chcąć nie chcąc się szczerze i tak mi trochę głupio będzie pokazać gębę z kolorowymi gumkami
Chyba,że będę się ograniczać do pasteli...

Cytat:
Napisane przez kiitty Pokaż wiadomość
moje gumki jak narazie koloru nie zmieniły (mam aparat od poniedziałku)

ostatnio się z siostrą zastanawiałyśmy (ona też ma aparat) jak będziemy jadły barszcz na Wigilię przez słomkę trochę dziwnie będzie to wyglądać.. ale z drugiej strony różowego aparatu też bym mieć nie chciała
barszcz przez słomkę?już widzę jak wzbudzam ogólne rozbawienie ale poruszyłaś niemały problem z tym barszczem

Cytat:
Napisane przez iamcookie Pokaż wiadomość
A ja już sama nie wiem co robić... Mam dużą szansę wyjechać na pół roku na erasmusa na następny semestr. I mam dylemat - czy odłożyć wizytę i zakładanie aparatu dopiero na wrzesień, czy dać sobie spokój z wyjazdami i zakładać z jednej strony chciałabym już jak najszybciej założyć druciaka, z drugiej - druga szansa na wyjazd może się juz nie pojawić.
kurcze....przez wzgląd na to chyba bym się zdecydowała na wyjazd,aparat Ci nie ucieknie,a druga szansa może się już nie pojawić

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 10:04   #214
ajeva
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sweetdreams64 Pokaż wiadomość
to tak samo jak u mnie, jeszcze 2,5 roku

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

właśnie mam asymetrię i do tego progenię ;aparat na dół w przyszłym tygodniu zakładam
nie znałam tej nazwy, ale wychodzi na to, że też mam tą progenię. Oczywiście nie aż tak zaawansowaną. Z tego co wyczytałam to poza aparatem leczy się to też operacyjnie. Ja na pewno nie będę miała żadnej operacji, chyba nie będzie potrzebna, a Ty?
koniec 10.01.2014

"It's not a dream anymore.

It's worth fighting for!"

proszę o udostępnianie=》 https://zrzutka.pl/ndpe6p dla mamy
ajeva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 10:28   #215
Madziarka.n
Zakorzenienie

Cytat:
zdecydowanie wyjazd
a aparat założysz jak wrócisz

Madziarka.n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 10:32   #216
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba wybrałabym erasmusa Czasem się tak zastanawiam, a gdyby tak faktycznie było, że nie mogłabym przez 3 miesiące być u orto to co? Zęby mi wypadną? Gumek nie mam. Może udałoby się jakoś to połączyć? Wyjazd i aparat? A ten wyjazd to takie murowane pół roku bez wizyty w domu?
Stary 2012-11-26, 10:47   #217
Aria93
Zakorzenienie

Cytat:
Postaw na wyjazd

Byłam dzisiaj na usuwaniu kamienia . Pierwszy raz byłam u tego dentysty, jest cudowny . Wszystko mi dokładnie wyjaśniał, co robi, dlaczego, jaki będzie tego skutek, co będę czuła . W dodatku okazało się, że na dwóch zębach mam próchnicę, a w dwóch do wymiany plombę !
Moja orto o niczym takim mi nie powiedziała. Rozumiem, że nie chodzę do niej w celach stomatologii zachowawczej, ale wydaje mi się, że potrafi odróżnić zęba z próchnicą od zęba zdrowego ?
Ogólnie dentysta kazał mi wymienić szczoteczkę, powiedział, że ta którą aktualnie mam nie doczyszcza mi zębów . Kupiłam aquafresh tooth&tongue pielęgnacja profesjonalna. Do tego dentysta zalecał mi stosowanie płynu Meridol! Powiedział, że listerine ma za duże stężenie alkoholu . No i obowiązkowo nić dentystyczna... I w ten sposób zrujnowałam się z Rossmannie
Aria93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 10:53   #218
chocaholic
Wtajemniczenie

to widzę, że też muszę kupić tę nić dentystyczną
Stary 2012-11-26, 11:03   #219
biedronka91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inga_iga Pokaż wiadomość
malujesz usta? już nie wiem, moze tylko ja jestem tak pechowa, ze mam gumki w odcieniu pomadki na jedynkach i dwójkach:/ Reszta gumek w stanie idealnym.[COLOR="Silver"]
(
Nie maluję. Hehe.. No ale to na pewno słodki kolor jest.
Cytat:
Napisane przez Aria93 Pokaż wiadomość
No to nie wiem, może ja mam gumki jakiejś gorszej jakości . Po 4 tygodniach mam właśnie żółte gumki .
Ja tak miałam raz, jak byłam na wakacjach, jadłam i piłam wszystko a po tym zęby myłam z dużym opóźnieniem bo po prostu nie było gdzie. Jak wróciłam i spotkałam się z koleżanką, to oglądając po raz pierwszy mój aparat mówi do mnie: A jakie masz kolory gumek, aaa na dole różowe a na górze żółte?! Omg.. Zapadłam się pod ziemię. Teraz, przy regularnym myciu po kazdym posiłku nie ma problemu.
Cytat:
mam nadzieję, że po 4 tygodniach moje gumki nadal będą przezroczyste, bo pierwszą wizytę kontrolną mam dopiero 9 stycznia (7 tygodni po założeniu aparatu..)
.
Będzie dobrze. Tylko staraj się raczej herbatę, kawę pić przez słomkę, no i jakiś tam barszcz wigilijny, jak już dziewczyny zauważyły może zaszkodzić, więc lepiej sobie odpuścić.
Cytat:
Śliczny masz ten drucik, też taki bialutki jak aparat . Ja mam zamki ceramiczne, ale łuk jest taki sam jak przy metalu
Ja też mam metal. I może lepiej, bo jak by jeszcze drut był żółty, to już w ogóle byłoby kiepsko..
Stary 2012-11-26, 11:05   #220
iamcookie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
kurcze....przez wzgląd na to chyba bym się zdecydowała na wyjazd,aparat Ci nie ucieknie,a druga szansa może się już nie pojawić
Cytat:
Napisane przez Madziarka.n Pokaż wiadomość
zdecydowanie wyjazd
a aparat założysz jak wrócisz
Cytat:
Postaw na wyjazd
Cytat:
Napisane przez Kusum Pokaż wiadomość
Chyba wybrałabym erasmusa Czasem się tak zastanawiam, a gdyby tak faktycznie było, że nie mogłabym przez 3 miesiące być u orto to co? Zęby mi wypadną? Gumek nie mam. Może udałoby się jakoś to połączyć? Wyjazd i aparat? A ten wyjazd to takie murowane pół roku bez wizyty w domu?
Niestety połączyć się nie da, bo to dość daleko, więc nie dałabym rady finansowo płacić co miesiąc za lot niby rozwiązanie jest proste, założyć aparat po powrocie, ale wiecie dziewczyny jak to jest, jak się już nastawisz na to zakładanie, to czekasz, czekasz i nie możesz się doczekać w tym tygodniu jestem umówiona na wyciski, no ale nic, jeśli się zdecyduję już na serio to przełożę to na kilka miesięcy później.

Dzięki Wam za opinię

aparatka

31.01.2013 - góra

iamcookie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 11:17   #221
Madziarka.n
Zakorzenienie

ale wiesz o tym że nie ma sensu teraz robić wycisków jeśli postanowisz jechać?

Stary 2012-11-26, 11:38   #222
Aria93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez biedronka91 Pokaż wiadomość
Ja też mam metal. I może lepiej, bo jak by jeszcze drut był żółty, to już w ogóle byłoby kiepsko..
Stary 2012-11-26, 12:26   #223
dr Iwona Gnach-Olejniczak
Raczkowanie

Avatar dr Iwona Gnach-Olejniczak

Drogie aparatki, do końca miesiąca służę pomocą eksperta https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=163
dr Iwona Gnach-Olejniczak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 13:23   #224
DreaM HunteR
Raczkowanie

Cytat:
Byłam dzisiaj na usuwaniu kamienia . Pierwszy raz byłam u tego dentysty, jest cudowny . Wszystko mi dokładnie wyjaśniał, co robi, dlaczego, jaki będzie tego skutek, co będę czuła . W dodatku okazało się, że na dwóch zębach mam próchnicę, a w dwóch do wymiany plombę !
Oj, taki dentysta to skarb~ Przynajmniej potrafi porządnie ocenić stan uzębienia~
A z jakiego miasta jesteś? Szukam dobrego stomatologa we Wrocławiu A do niepoleconego - nie pójdę za żadne skarby...
DreaM HunteR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 13:29   #225
Aria93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DreaM HunteR Pokaż wiadomość
Oj, taki dentysta to skarb~ Przynajmniej potrafi porządnie ocenić stan uzębienia~
A z jakiego miasta jesteś? Szukam dobrego stomatologa we Wrocławiu A do niepoleconego - nie pójdę za żadne skarby...
Jestem wlaśnie z Wrocławia !
Wyślę Ci wiadomość na PW
Stary 2012-11-26, 14:22   #226
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
wiem,wiem dziewczyny.Mnie też cudza opinia mało interesuję,tylko pracuję na takim stanowisku gdzie mam styczność z poważnymi ludzmi,dużo gadam i chcąć nie chcąc się szczerze i tak mi trochę głupio będzie pokazać gębę z kolorowymi gumkami
Chyba,że będę się ograniczać do pasteli...

barszcz przez słomkę?już widzę jak wzbudzam ogólne rozbawienie ale poruszyłaś niemały problem z tym barszczem

Jesli sama sie bedziesz zle czula z intensywnymi kolorami gumek, to orto Ci bedzie zakladal pastelowe, a skoro nie masz w regulaminie w pracy ( ) wzmianki o zakazie noszenia kolorowych ligatur to nos intensywne

PROSZĘ NIE PRZERAZCIE SIE ZDJECIAMI PRZED, ALE TO BYLO W TRAKCIE LECZENIA
i standardowo sorki za resztki jedzenia w zebach Dobra ja dzis bylam u orto i tak:
1. Górę mi poluzował w sensie drucik, bo chce sprawdzic czy mi się nie porozjezdzają zeby. Nie wiem tylko po co to? nie pytalam bo nie mialam juz czasu na pogawedki
2. Zamiast lancuszka mam ligatury same nagórze wiec sie ucieszylam bo moglam wziac te czarno rozowe gumasy
3. Na dole przesuwamy symetrię bo mi się zrobila a wczesniej jej nie mialam no i domykamy przerwę.

Mam dziwne wrazenie ze moja prawa górna szczeka do góry poszla albo lewa w dol, bo łuk nie jest prosty a byl caly czas prosty, zeby mi pozolkly mocno chyba jednak siegne po paste wybielajaca :/

Pytałam o doklejanie kompozytu na czwórki bo mam je ledwo wystające i szpiczaste, orto mowil ze wszystko mozna ale do tego jeszcze troche czasu trzeba i mam mu o tym mowic przy kazdej wizycie, bo mowi ze jak chę doklejac to on musi minimalne szparki zostawic.

No i z czego jestem najbardziej zadowolona ze dopiero po zdjeciach porownawczych widzę, ze faktycznie nie trzeba mi bylo nic na poszerzenie luku bo sie sam poszerzyl dobrze orto mowil ze nie chce mnie naciagac kasowo bo po co jak sie da bez

Acha i kolejna sprawa, ze ja ciagle mam zeby tak jakby hmm do srodka wykrzywione, w sensie ze jak sie z boku patrzy to one nie sa pionowo do konca, wiecie o co kaman? dodaje trzecia fotke w zalaczniku przy okazji widac ze luk jakos sie wykrzywil.. no i te nieszczesne czwórki i dziasla, ktore mi sie zgrubiaja bo tak szybko mi sie zeby przesuwaja..

Nie powinnam miec czasami wyzej jedynek i dwojek? zeby nie zachodzily na dolne zeby???

kolejna wizyta w styczniu, 4.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1170646.jpg (26,4 KB, 102 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg porownanie wenetrzne.jpg (48,6 KB, 104 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1170649.jpg (28,0 KB, 86 załadowań)

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2012-11-26 o 14:30
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 15:51   #227
_Justa_
Raczkowanie

GG do _Justa_

[1=4361879d4c70b2b53b813e4 187372d2034e23790_68a6537 18270f;37805741]od dziecka marzyłam o aparacie i w końcu sama sobie na niego uzbierałam , ale wstydzę się uśmiechać z aparatem czuje się jak dziecko i wydaje mi się , że teraz nikt mnie nie traktuje poważnie (mam 19 lat) . o facetach to nie wspomnę , jak się do niech uśmiecham to reakcja jest miej więcej taka [/QUOTE]

ojej co ty mówisz! ja jestem dzieckiem i tak mnie właśnie traktują ale jak przychodzi co do czego to jestem zmuszona podejmować decyzje warte tak jak ostatnio ponad tysiąc złotych (ale chodzi o chirurga nie aparat) ale teraz mam stresów aż koszmary mnie budzą w nocy. ale trzeba przetrwać. potem po operacji i z aparatem wszystko będzie pięknie jestem pewna ja tam mam bałagan w buzi jakich mało co mówiłą mi wszyscy po kolei jakbym nie widziała (ortodonci dentystka i chirurg itd) a mimo to nadal uśmiecham się i śmieję (uśmiecham się 'bez zębów' ale i tak wszyscy mnie kojarzą z fatalnymi zębami) uszy do góry!

Trischell to dawaj zdjęcia!

Jej dziś dowiedziałam się że już w środę aparat! cieszyłam się trzy lekcje jak głupia! jeszcze nie koniec leczenia bo jeszcze chirurg i cała operacja z narkozą ale ogólnie na aparat czekam dwa lata ciągłych leczeń! no trochę tego było ale po operacji już wszystko powinno iść dosyć gładko

A teraz jak już rozpisałam się 3 razy za dużo (wybaczcie) mam nietypowe pytanie. moja mama ma nastawienie że jak mam wyrywane coś to najlepiej w piątek bo jak w weekend jest wolne wszystko sie zagoi i nic sobie nie podrażnię. czasem mialam tez dzień wolny. niektórzy strasznie narzekają na aparat w pierwszych dniach. czy to tak dokuczliwe że pędzie mi przeszkadzało cały dzień w szkole np podczas sprawdzianów? i śniadanie będe jadła w pół godziny? czy normlanie pójść do szkoły?
_Justa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 15:58   #228
Anecka
Zakorzenienie

Justa, jaka operacja Cie czeka?

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2012-11-26, 16:02   #229
Madziarka.n
Zakorzenienie

Cytat:
Jesli sama sie bedziesz zle czula z intensywnymi kolorami gumek, to orto Ci bedzie zakladal pastelowe, a skoro nie masz w regulaminie w pracy ( ) wzmianki o zakazie noszenia kolorowych ligatur to nos intensywne
to by dopiero było "ciekawe"

a co do Twoich zdjęć to.. fajne te czarne gumasy
ale ja wolałabym jeden kolor bo jak miałam 2 kolory i patrzyłam w lusterko to rzucał się w oczy tylko jeden kolor i jakoś źle mi z tym było (ot takie zboczenie ) więc teraz wybieram tylko 1 kolor, no chyba że kiedyś na wizycie coś mi odbije

Edytowane przez Madziarka.n
Czas edycji: 2012-11-26 o 16:04
Stary 2012-11-26, 16:30   #230
_Justa_
Raczkowanie

GG do _Justa_

Cytat:
Justa, jaka operacja Cie czeka?
dość skomplikowana sprawa. wyrywanie dwóch jedynek nadliczbowych ściąganie jednej jedynki normalnej która jest tuż nad zębem razem z przyklejeniem zamka i rzecz trudniejsza bo jeden ząb jest aż pod smiutkim nosem, ale nie tak normalnie jakby w dziąśle tylko dosłownie tuż przy kości tak gdzie jest nos. nie ma do końca uwapnionego korzenia ale to się zmieni. jak nie przetrwa tego to się go usunie mam jeszcze jeden ząb za dużo i jest jakby na zapas. problem polega na tym że jestem strasznie wrażliwa w dodatku mam złe wspomnienia z dentystami i mama nie chciała żeby mi przez półtorej godziny grzebali tymi skalpelami :P i zdecydowałyśmy się na narkozę. zapłacę mniej więcej około 3 tysiące za całość ale jeszcze badania i tak dalej
_Justa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 17:01   #231
Anecka
Zakorzenienie

Ahha, myslalam ze moze wycinasz dziasla czy cos to zycze powodzenia! trzymam kciuki

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2012-11-26, 17:09   #232
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety połączyć się nie da, bo to dość daleko, więc nie dałabym rady finansowo płacić co miesiąc za lot niby rozwiązanie jest proste, założyć aparat po powrocie, ale wiecie dziewczyny jak to jest, jak się już nastawisz na to zakładanie, to czekasz, czekasz i nie możesz się doczekać w tym tygodniu jestem umówiona na wyciski, no ale nic, jeśli się zdecyduję już na serio to przełożę to na kilka miesięcy później.

Dzięki Wam za opinię
Wg mnie to przede wszystkim Twoja decyzja i nie powinnaś się sugerować opiniami innych Wszystko ma swoje plusy i minusy, może się okazać, że Erazmus będzie nie wypałem i będziesz żałować, że pojechałaś, może być super i będziesz miała większą motywację by założyć po, to twoja decyzja i Ty powinnaś być zadowolona

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 17:10   #233
Irish184
Rozeznanie

Anecka to aż niewiarygodne jak bardzo poszerzył Ci się łuk bez żadnych dodatkowych elementów do poszerzania Naprawdę ogromna różnica
Dół: od 20.01.2012r. do 16.01.2014r.
Irish184 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 18:06   #234
kiitty
Zakorzenienie

dziewczyny, czy miała może któraś z Was usuwane ósemki dolne chirurgicznie (niewyrżnięte) ?
na zdjęciach zębów wyszło, że niestety mam dwa zęby mądrości na dole i ortodontka zaleciła mi, żeby je usunąć, bo mogą zepsuć cały efekt jak zaczną nachodzić na siódemki.

czy rzeczywiście muszę je usunąć? przecież one mogą wcale nie wyrosnąc.. a bardzo się boję rozcinania dziąseł i dłutowania
Stary 2012-11-26, 18:11   #235
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, czy miała może któraś z Was usuwane ósemki dolne chirurgicznie (niewyrżnięte) ?
na zdjęciach zębów wyszło, że niestety mam dwa zęby mądrości na dole i ortodontka zaleciła mi, żeby je usunąć, bo mogą zepsuć cały efekt jak zaczną nachodzić na siódemki.

czy rzeczywiście muszę je usunąć? przecież one mogą wcale nie wyrosnąc.. a bardzo się boję rozcinania dziąseł i dłutowania
Ja miałam
Skoro orto Ci kazała to tak, mogą naciskać na resztę zębów i zepsuć efekt, nawet jak nie wyrosną

książki
Stary 2012-11-26, 18:16   #236
kiitty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
Ja miałam
Skoro orto Ci kazała to tak, mogą naciskać na resztę zębów i zepsuć efekt, nawet jak nie wyrosną
jak wyglądał zabieg? czułaś jakiś ból w trakcie lub po? byłaś opuchnięta? rany szybko się zagoiły? będę wdzięczna za odpowiedzi
Stary 2012-11-26, 18:16   #237
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Hej W zasadzie już dawno miałam do Was dołączyć ale jakoś tak teraz się zebrałam Mam założony aparat od 12 czerwca na góre, na dół zakładam za tydzień. Wybrałam kosmetyczny bezligaturowy. Wrzucam zdjęcie z dnia założenia i z września. Musze zrobić jakieś aktualne.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zeby.jpg (29,4 KB, 124 załadowań)
Cocktailraspberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 18:21   #238
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
jak wyglądał zabieg? czułaś jakiś ból w trakcie lub po? byłaś opuchnięta? rany szybko się zagoiły? będę wdzięczna za odpowiedzi
Znieczulenie, rozcięcie, wyjęcie, zaszycie Wszystko szybko, podczas zabiegu nic nie bolało, dopiero gdy znieczulenie przestało działać. Ale lody i środki przeciwbólowe i dało się znieść.
Miałam opuchliznę przez kilka dni, czy rany szybko się zagoiły nie pamiętam, bo było to kilka lat temu. Mimo wszystko zdecydowałam się na usunięcie tez górnych ósemek i poproszę orto o termin w okolicach Wielkanocy Normalny ból przy aparacie to nic przy wyżynających się ósemkach. Do tego moje ósemki rosną z przerwami, 2 tygodnie boli, przerwa i za kilka miesięcy znowu.

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Cocktailraspberry Pokaż wiadomość
Hej W zasadzie już dawno miałam do Was dołączyć ale jakoś tak teraz się zebrałam Mam założony aparat od 12 czerwca na góre, na dół zakładam za tydzień. Wybrałam kosmetyczny bezligaturowy. Wrzucam zdjęcie z dnia założenia i z września. Musze zrobić jakieś aktualne.
Patrząc na zdjęcia powiedziałabym, że to koniec leczenia, a nie początek Jaką masz wadę?

książki
Stary 2012-11-26, 18:30   #239
patysia_a
Raczkowanie

Cytat:

Ja mam tak samo. Dziś orto powiedziałą mi że z ortodontycznego punktu widzenia mogły by być bo raczej mi juz nie stłoczą zębów ale może byc problem ze stanami zapalnymi bo nie da sie doczyscic tych 8 i zbieraja sie tam różne bakteria. Poleciła mi żeby isc do chirurga bo moze sie okazac ze wystarczy naciac dziąsło i cos tam jeszcze wyciąć i nie trzeba bedzie ich wyrywac.
A tak poza tym byłam dzis na separacji jak narazie nie jest źle mam nadzieje że tak zostanie do końca A za tydzien aparat góra estetyczna zamki przezroczyste łuk metalowy
patysia_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 18:30   #240
kiitty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
Znieczulenie, rozcięcie, wyjęcie, zaszycie Wszystko szybko, podczas zabiegu nic nie bolało, dopiero gdy znieczulenie przestało działać. Ale lody i środki przeciwbólowe i dało się znieść.
Miałam opuchliznę przez kilka dni, czy rany szybko się zagoiły nie pamiętam, bo było to kilka lat temu. Mimo wszystko zdecydowałam się na usunięcie tez górnych ósemek i poproszę orto o termin w okolicach Wielkanocy Normalny ból przy aparacie to nic przy wyżynających się ósemkach. Do tego moje ósemki rosną z przerwami, 2 tygodnie boli, przerwa i za kilka miesięcy znowu.[COLOR="Silver"]
Dzięki za odpowiedź, chyba się zdecyduję Nie chcę aby te +/-2 lata noszenia aparatu poszły na marne.

patysia_a to mamy ten sam problem zdecydujesz się na usunięcie ósemek?
ja aparat na łuku górnym mam od tygodnia (estetyczny, przezroczyste zamki i biały drut), za jakiś czas dojdzie też dolny.

Edytowane przez kiitty
Czas edycji: 2012-11-26 o 18:33
kiitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości