|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
|
|||
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
7 | 16,28% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
3 | 6,98% |
| Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
0 | 0% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 |
|
2 | 4,65% |
| Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 |
|
13 | 30,23% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
1 | 2,33% |
| Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
4 | 9,30% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
1 | 2,33% |
| Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
6 | 13,95% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
2 | 4,65% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
Cytat:
|
|
|
#2282 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() Jeśli Ci nic nie jest, nie masz dolegliwości to ja bym poszła, mi lekarz cały czas mówi, ciąża to nie choroba i jeśli ma pani jakieś przedciążowe upodobania, nawyki to dalej je kontynuować tylko w mniejszej ilości (tu chodziło basen, rower etc.)
|
|
#2283 |
|
Zakorzenienie
|
jaką?
ostatnio grałam w kolejkę- świetna zabawa a ja bardzo lubię "grę o tron"![]() nuna a Twój TŻ ma planszowe gry? vil teraz ta kolejka na targach gier w kielcach kosztowała 15 zł;/ a normalnie chyba 49zł Wiki bardzo mi przykro |
|
|
|
#2284 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2285 |
|
Zakorzenienie
|
Aaś znalazłam coś takiego: http://www.babymed.com/pregnancy-saf...ring-pregnancy czyli generalnie standard, należy skonsultować z lekarzem, wszystko ostrożnie i z umiarem, ale jak się grało w kręgle przed ciążą to OK
idź i baw się dobrze
|
#2286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja lecę grać ![]() nie no jakoś do was mam większe zaufanie niż do innych forumów ![]() dzięki dziewczyny za odzew |
|
|
|
|
#2287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2288 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() że też nie powiązałąm od razu faktów.. Cytat:
nie popadajmy w paranoję-spędzi w nim chwilę a nie pół dnia.. może i nazwiecie mnie złą matka ale zdania nie zmienię ![]() no nie? cholera, jaka ja jestem głupia ![]() Cytat:
juz niedługo właśnie uświadomiłam sobie,że mój ukochany misio z dzieciństwa stojący teraz na półce, musi przejść gruntowne czyszczenie i będzie dla mojego bejbiczka |
|||
|
|
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluję udanej wizyty
axella ja jadłam pasztet dwa albo trzy razy jak jestem w ciąży i brzuch mnie bolał bardzo. Więc możliwe że to to. karolina wszystkiego najlepszego Aaś ja na kręgle bym poszła, jak się za bardzo zmęczysz to po prostu przestaniesz grać
|
|
|
|
#2290 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2291 | |||
|
Raczkowanie
|
Od czwartku nie pisałam, bo wyjechaliśmy na weekend na szkolenie do Krakowa i okazało się, że nie miałam tam dostępu do internetu. Uprzedzam lojalnie, że udało mi się nadrobić tylko kilka stron - i będę chyba po wizycie w środę wracała do pracy już całkiem (o ile już wszystko ok), więc będę tu z Wami mniej - postaram się o regularność
Cytat:
wczoraj dowiedziałam się na tym szkoleniu, że moja bliska koleżanka też poroniła, nie da się tego nigdy przewidzieć. Życzę Ci dużo siły i - jeśli Ci to pomoże - to nie bój się interweniować w sprawie tego okropnego nadużycia z ich stronyCytat:
Cytat:
co do zachcianek, to miewam takie dziwne dni - raz mogłam jeść tylko chleb z wędzoną makrelą na zmianę z chlebem z miodem - normalnie miałabym podobnie, jak opisujesz ale ostatnio jakoś nie mam apetytu, tylko na niezdrowe rzeczy typu cola, słodycze (pochłaniam ich zdecydowanie za dużo), zupki chińskie (opanowuję się na razie), a przed ciążą raczej zdrowo się odżywiałam, masz ci losi czekam na tą środową wizytę, bo nie wiem - czy to z hormonów czy nie - ale nie mogę się cieszyć większym biustem, bo jakieś miliardy małych krostek mi wyskoczyły na dekolcie i plecach nie miałam z tym nigdy wcześniej problemu
|
|||
|
|
|
#2292 |
|
Zakorzenienie
|
a ja byłam na zakupach, wypracowałam stertę prania- w tym koszule dla TŻta na cały miesiąc do pracy i właśnie robię zupkę serowo-porową.
Myślałam że będzie za dużo mięsa a gdzieś zniknęło w tym porze trzymajcie kciuki żeby wyszła dobra bo robię pierwszy raz
|
|
|
|
#2293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo takiego misia chcę bardzo, bardzo, bardzo
|
|
#2295 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chodzik tak naprawdę w niczym nie pomaga, oprócz zajęcia dziecka czymś, żeby mama mogła odpocząć. Taki mały cytat:Chodzik, w żaden sposób nie przyspiesza umiejętności chodzenia i poruszania się oraz utrzymywania równowagi naszego dziecka – wręcz wpływa bardzo negatywnie na cały proces. Skutki używania chodzików mogą mieć wpływ na wadę postawy, skrzywienie kręgosłupa i uszkodzenie stawu biodrowego. |
|
|
|
|
#2296 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam po nim mdlosci i ogolnie jakos lepiej sie czuje. Cytat:
musialam sobie usiasc, bo tak zakrecilo mi sie we lbie. wypilam szybko jednodniowy marchewkowy zjadlam snickersa i bylam jak nowka ![]() Cytat:
Cytat:
znajomi byli przekonani,ze urodzi sie parka kupowali wiec, rozowe i niebieskie...pewnego dnia wlaczam facebooka, a tam zdjecie "nasze chlopaki. jeden dowcipnis za kare musi polubic rozowy" hehe i dwa maluchy w czapkach i niedrapkach roz/blekit
|
||||
|
|
|
#2298 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a co do biustu to mój się powiekszył, nareszcie mogę ubrać stanik od TŻ : ) kiedyś chciał mi zrobić niespodziankę i kupił mi bieliznę ale niestety, zamiast miseczki B kupił C : / ale teraz stanik pasuje idealnie! a co do przepisów to nie ma za co : * |
|
|
|
|
#2299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pearl-ja tez mam zachciewanki na niezrowe rzeczy.. tylko cola i czekolada. no i ogórki kiszone mogłyby dla mnie istnieć ![]() ale lipa ![]() co do biustu..mi zmalał jeszcze mniejszy niż przed ciążą, wkrótce się zapadnie całkiem i na biuście, na ramionach i CAŁYM brzuchu mam milion krostek.. wyglądam tragicznie.. okropnie.nawet na krótki rękawek nie wyjdę..całe życie problemy ze skórą ale teraz to już przesada... |
|
|
|
|
#2301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2302 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A o której wstajesz? bo jeśli późno to nic dziwnego, że nie możesz zasnąć, tym bardziej, że siedzisz w domku
|
|
#2303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam w sklepie po serek topiony i ten hochland duży kosztował 6 zł!!! w szoku byłam, stwierdziłam że pierniczę i idę do tesco kupię jakiś ich a tu ten sam ser z hochlanda i cena 1.99zł. No to niezłą ma przebitkę tamten sklep Dobra ja zmykam na obiadek. PA |
|
|
|
|
#2304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
faktycznie jako zajęcie dziecka w momencie gdy fizycznie nie mogę go pilnować-ale jak mówiłam, takich sytuacji jak najmniej, i przez te parenaście minut dziennie kręgosłup mu się nie wykrzywi ![]() siemka
|
||
|
|
|
#2306 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
Tylko... mieszkam na parterze. ![]() |
||
|
|
|
#2307 |
|
Zakorzenienie
|
to nie jest śmieszne
![]() zamiast oprzeć dziecko o pierś,będę mogła chowac je w biusto-wnękę... |
|
|
|
#2308 |
|
Zakorzenienie
|
diabli dlatego my na razie nic nie kupujemy bo potem się okaże że chłopak będzie w różach chodził
|
|
|
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
|
ja chodzika nie chce... dziecko się bedzie drzeć, bo będzie myślało, że to zabawa a potem to już dla świetego spokoju sie wkłada... poza tym nie będe dziecko uczyć robić czegos czego nie potrafi. Wszedzie powiedziane , zeby nie stawiać na siłe nie sadzac na siłe- m,a to osiagnac samo.
ide spac :P
|
#2310 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.

I mam nadzieję, że zamknę listę Aniołkowych Mam w tym wątku. Wszelkie zagrożenia minęły, rozwijał się wspaniale, niestety, grypa i kaszel były powodem tego dramatu - powinnam wziąć antybiotyk, ale lekarz pierwszego kontaktu mi nie przepisał, bo nie widział konieczności
od ponad roku chcę tą grę
ale ostatnio jakoś nie mam apetytu, tylko na niezdrowe rzeczy 

jeszcze mniejszy niż przed ciążą, wkrótce się zapadnie całkiem