|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
|
|||
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
7 | 16,28% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
3 | 6,98% |
| Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
0 | 0% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 |
|
2 | 4,65% |
| Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 |
|
13 | 30,23% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
1 | 2,33% |
| Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
4 | 9,30% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
1 | 2,33% |
| Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
6 | 13,95% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
|
2 | 4,65% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
|
0 | 0% |
| Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
|
1 | 2,33% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
Cytat:
my specjalnie kupiliśmy sokowirówkę
|
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
Jestem mistrzem...
Leżę sobie pod kocem w domu, wpada mój tata, ja zdziwiona o co kaman, on dosiada się do mnie jeszcze w butach i kurtce i mówi no choć przytul się?! Nie wiedziałam o co kaman, okazało się, że dwa sms "jestem jakaś smutna dziś. kocham Cię" i "Chcę do Ciebie i przytulić się" wysłałam do taty a on czub żarty sobie ze mnie uskutecznia...
|
#2343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mam niechcicę - ciemno się robi już tak wcześnie, i ja bym mogła już spać. podziwiam tych którzy mogą funkcjoonować w takiej Szwecji czy Finlandii kiedy prawie cały czas jest ciemno sharp jak tam zupa porowo-serowa? bo zastanawiam się co dziś wymyślić na obiad, a myślenie teraz nie jest moją mocną stroną
|
|
#2344 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
|
|
#2345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2346 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2348 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poszalała z synkiem ![]() dobrze, że mu tak nie zostało ![]() ![]() A z takim śmiesznych historii za młodu, jak urodził się mój brat miałam niecałe 7 lat i zazdrościłam mu, że sika do pampersa i postanowiłam zobaczyć jak to jest. Założyłam i zsikałam się do Niego ![]() ![]() Z innych, postawiłam sobie bańkę chińską na cycku żeby mi urósł, miałam z 8 lat ![]() I standard wsadziłam sobie perłę z korali do nosa bo stwierdziłam, że do mózgu dojdzie, skończyło się wizytą u laryngologa
|
|
#2351 |
|
Zakorzenienie
|
idę do domu
miłego dnia wszystkim
|
#2352 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale śniło Ci się, jaką Ty będziesz miała płeć dziecka? Pewnie skoro nie chcesz zapeszać, to chłopak, bo wiem, że chcecie ![]() ![]() a może przyśni Ci się dziś co ja będę miała hehehe ![]() ![]() axella- Ty chodzisz prywatnie czy na nfz do gin? kiedy masz następną wizytę? ja mam 6 grudnia, ale nie wiem czy powie mi wtedy jaka płeć, bo na połówkowe umówiliśmy się na 21 grudnia (pt) przed Wigilią ![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
![]() kompot a ja dziś serwuję sałatkę z mixu sałat: lodowej, marchewki, cykori sałatowej, dorzuciłam jeszcze rukole i szpinak- bo miałam świeże , do tego papryka, ser feta, czarne oliwki, kukurydza, sos sałatkowy i bagietki z serem i szynką z piekarnika jakby ktoś chciał to zapraszammmm
|
|
#2353 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli dopiero odczytałam Twoją wiadomość
Sorki, że dopiero odpisałam, ale nie widziałam jej wcześniej
|
|
|
|
#2354 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny zastanawiam się, czy nie dzwonić do gin...
od jakis 3 h mi jest słabo jak nie wiem... zjadłam i słodkie i ogółem jedzenie... czy to normalne??;/
|
#2355 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Współczuję tej alergii, bo akurat marchewkowy to jeden z moich ulubionych.
|
|
#2356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cudowne ![]() ja też wydziwiałam, przedewszystkim jak sis miałą jakieś 2lata(ja 8) to mówiłam jej jaką super sprawą jest wysypywanie na siebie mąki,że będzie duszkiem.. a chodziło mi o to by miała opieprz bo tak to mi się tylko dostawało xD kiedyś chciałam by koleżanka miała "takie ładne włosy jak ksiądz" i wycięłam jej łysy placek na czubku.. ale był ryk ![]() zakrztusiłam się kiedyś cukierkiem, ledwo co go wyplułam dusząc się.. jak wypadł to zjadłam go znów ![]() sporo tego.. hehehe.. ciekawe co będą wydziwiać nasze bejbiki |
|
|
|
|
#2357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a czy mu nie zostalo...sama nie wiem zakupy ciuchowe woli bardziej ode mnie :P a jak wpadnie w szal sprzatania to czasem jest tak, ze spie, otwieram oczy w sobote, a tu ktos myje okna |
|
|
|
|
#2358 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z drugim dzieckiem, czyli ze mną, przytyła 10 kg . Mówiła, że wszystko pójdzie mi i tak w biodra
|
|
#2359 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zostawie Ci...Jabłka ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Oj czasami jak się człowiekowi przypomni, albo ktoś mu przypomni ![]() ![]() ![]() Ja zamierzam zapisywać w tym pamiętniku dla dziecka, no ale zobaczymy ![]() Tą historię tylko znam właśnie z tego pamiętnika, mając 3 lata , podeszłam do jakiejś Pani w kolejce i zapytałam się dlaczego ma wąsy, że mój dziadek ma wąsy i jest dziadkiem, a pani ma wąsy i też jest dziadkiem?!
|
|
#2360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ej cicho ! ![]() choć od paru dni mam zajawki na girl :Ehem: nie moge się zdecydować, dobrze,że w przyszłości można pomyśleć nad jeszcze jednym ![]() ja mam teraz wizytę 19go grudnia-20t 2d, MUSZĘ poznać płeć ![]() choć przed tym terminem chcę 3D.. ![]() nie wiem czy finansowo się uda,ale tak bym chciała!!!! ![]() Chodzę prywatnie i z tego gina jestem mega zadowolona, choc wymaga sporej wiedzy i potrafi ochrzanić, ale w dobrej intencji ![]() 6go który tc to będzie u Ciebie?co do jedzonka, zaraz będę ![]() edit: doczytałam- mamy podobny termin Macie lekaży ginekologów czy ginekologo cośtam? bo właśnie myslę,czy to ma jakiś wpływ :P Edytowane przez axella Czas edycji: 2012-11-26 o 16:21 |
|
|
|
|
#2361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), ale Twoja brzmi rownie pysznie.Cytat:
sprobuj jeszcze napic sie, moze tu chodzi o plyny. moze ten moj polecany sok pomidorowy? mnie stawia na nogi. |
||
|
|
|
#2362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba też będę robić tak z synem ![]() ![]() axella mój jest ginekologiem - położnikiem, ale czym oni się różnią od samego ginekolga nie wiem?!
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-11-26 o 16:24 |
|
|
|
|
#2363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamusia w ramach przeprosin sugerowala rodzicom, ze moga wpasc do jej salonu na poprawki hehe.
|
|
|
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie nie mam ciśnieniomierza;/ Ale do dupy sie czuje;/
|
#2365 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chodzimy wcześniej spać - bo wcześnie robi się ciemno i mężu wraca zmęczony, więc jak robię coś przy kompie i patrzę jak on słodko śpi to sama padam. I chodzimy spać tak średnio 22: 30 , wstaję na chwilkę z Tż o 6:30 a później jak nie muszę nigdzie wstawać to około 8:30 się zwlekam Co do siedzenia w domku - to ja teraz lubię. Wcześniej nigdy nie miałam na to czasu, bo praca, studia, budowa i wcześniej przygotowania do wesela. Więc teraz jak mogę to korzystam. Robię porządki w szafach, gotuję
Edytowane przez pawie_oczko Czas edycji: 2012-11-26 o 16:25 |
|
|
|
|
#2366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2367 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do godzin spania.. mam regularnie(procz wizyty u gina czy coś )wstaję o 8.00 i kłądę się koło 1wszej. to już mój standard, bezbudzikowo punkt 8 otwieram oczka |
|
|
|
|
#2369 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój za to wszyyyysto mówi, cały czas gada Cytat:
Cytat:
![]() Mój lekarz to ginekolog-położnik-cytolog
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2012-11-26 o 16:30 |
|||
|
|
|
#2370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2012-11-26 o 16:36 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:21.

my specjalnie kupiliśmy sokowirówkę 
a on czub żarty sobie ze mnie uskutecznia...
My z planszówek mamy tylko Tabu - polecam 

I mam nadzieję, że zamknę listę Aniołkowych Mam w tym wątku. Wszelkie zagrożenia minęły, rozwijał się wspaniale, niestety, grypa i kaszel były powodem tego dramatu - powinnam wziąć antybiotyk, ale lekarz pierwszego kontaktu mi nie przepisał, bo nie widział konieczności

Z drugim dzieckiem, czyli ze mną, przytyła 10 kg