|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 16,28% |
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV |
3 | 6,98% |
Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
0 | 0% |
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
1 | 2,33% |
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 |
2 | 4,65% |
Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 |
13 | 30,23% |
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
0 | 0% |
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
1 | 2,33% |
Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 |
0 | 0% |
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
4 | 9,30% |
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
1 | 2,33% |
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
0 | 0% |
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
6 | 13,95% |
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
2 | 4,65% |
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
1 | 2,33% |
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
1 | 2,33% |
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
0 | 0% |
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
0 | 0% |
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV |
0 | 0% |
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
1 | 2,33% |
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() nunka ja bym zadzwonila na wszelki wypadek. Ja wole dmuchac na zimne niz potem pluc sobie w oczy. Wrocilam do domu, nadrobilam Was. No i tak ![]() Jutro mam wizyte ![]() Bylam w szkole, w srode sie wszystkiego dowiem jak to wszystko wyglada. No i bylam w lumpku, maja na zapleczu odlozone jakies ciuszki i jutro mam przyjsc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2372 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2373 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tak czytam te Wasze opowieści z głupich dziecięcych pomysłów i też mi się kilka przypomniało... ![]() Motylku Twój patent na porost piersi jest the best ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2374 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że płeć dziecka nie zależy od Nas ![]() w 20 tc na bank poznasz już płeć. 6 grudnia będę w 18 tc i 6 dniu a 21 grudnia będzie dokładnie skończony 20 tc a zaczęty 21 tc, i wtedy będę miała robione połówkowe. Termin porodu wg USG mam na 26 kwietnia ![]() Mój gin, to ginekolog - położnik na sałatkę zapraszam ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez pawie_oczko Czas edycji: 2012-11-26 o 15:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2375 |
Zakorzenienie
|
kurde tylko niby omdlenia się zdarzają a brzuch ani nic nie boli;/ a wizyta pojutrze.
#2376 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2377 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie dowiedzieć się chwilę przed-stresa nie zdążysz załapać ![]() no i oczywiście ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie, Motylku ![]() ![]() Wiecie co... jestem dziś straszna ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2379 |
Wtajemniczenie
|
no widzisz, nie jesteś sama
![]()
#2380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2381 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
4dni różnicy.. a termin masz 26.04 a ja 6.05 ![]() nie ogarniam. mój mózg odmawia współpracy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2383 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zaraz byś musiałą ZNÓW się przebierać w piżamę, bo późno się robi a już masz to zrobione ![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
![]() dlatego też chciałabym juz czuć... by na bieżąco wiedzieć, że jest ok ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2385 |
Zakorzenienie
|
ojjj.. różnie to było.
Zawsze byłam chłopiarą i ganiałam ze starszymi chłopakami. Często w lasku chodziliśmy po drzewach, kiedyś mnie podpuścili żebym weszła na takie wysokie drzewo. No i mi się udało, ale zejść już nie umiałam, ale mieli ubaw ze mnie, zostawili mnie i poszli- na szczęście pomalutku jakoś mi się udało zejść i nastraszyłam ich że zaginęłam. Jak brat wrócił do domu to się schowałam, wszystko wyjaśniłam mamie, która wkręciła bratu że jeszcze mnie nie ma i się martwi ![]() epizod z obcinaniem włosów też miałam, obcięłam koleżance i sobie. Nigdy nie miałam grzywki i mi się zachciało, więc ciachnęłam nad czołem włosy na długość 2cm ![]() dodam, że to był początek roku szkolnego w I klasie podstawowej i do dziś mam starą legitymację ze zdjęciem i tą "grzywką" mieszkałam na wsi i czasem opiekowała się mną babcia, do której raz w tygodniu przyjeżdżał listonosz o nazwiusku Kubiak. Babcia zawsze mówiła, żebym biegła do kubiaka po gazetki. No i byłam święcie przekonana, że kubiak to kubiak. Nie znałam słowa listonosz. Jak pojechałam z mama do miasta i zobaczyłam listonoszakę to zaczełam krzyczeć: Ooo, a tutaj Pani jest kubiakiem ![]() Przypomniał mi się też jeden drastyczny przypadek: Mamusia robiła nam zawsze pyszny kompocik i kiedyś ja już wypiłam swój a mój brat miał szklankę w ustach i delikatnie pukał w dno, żeby zjeść owoce. Ja rozgarnieta i pomocna 4latka zapytałam czy mu pomóc i nie czekając na odpowiedz walnęłam ręką w szklankę która roztrzaskała mu się w ustach, szkła mu się powbijały w policzek.. To było straszne.. Taty nie było i wtedy pierwszy i ostatni raz dostałam lanie od mamy. Na szczęście bratu nic się nie stało i tylko śmiał się z tego. Do dziś mi to wypomina Ojjjj długo mogłabym opowiadać... |
![]() ![]() |
![]() |
#2386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() tylko brata szkoda,ale dobrze chciałaś :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja już się nie mogę doczekać wizyty... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- no wtedy akurat chciałam dobrze ![]() kolejna drastyczna opowieść: Mój starszy brat miał łuk i nie pozwalał mi się nim bawić, więc razem z młodszym kolegą wziełam ten łuk, położyłam na klocku drewnianym i kazałam mu trzymać dzielnie. A sama wzięłam ogromną siekierę i przecięłam go na pół. Jejuuuu jak to dobrze, że Anioły nad nami czuwały i nie odrąbałam ręki koledze.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2388 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Fajnie tak poczytać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pawie oczko sok jabłkowy w sokowirówce jest ok, mojemu lekarzowi chodziło o te siki weroniki ![]() diabli mi chodzimy na to zwykłe prenatalne i w 20 tc też jest normalne, niekoniecznie w 3 czy 4D. vil ja nie byłam na tych targach, brat był z dziewczyną bo oni to maniacy gier i kupili chyba z 5 bo na prawdę były tanie. zupka wyszła ale dla mnie te dwa serki to za mało. Trzy albo nawet cztery byłyby ok. Tak się zastanawiam czy ser mocarella by się rozpuścił ![]() diabli za naszych noworodkowych czasów to była moda że chłopców się ubiera na różowo a dziewczynki na niebiesko. Przynajmniej tak było na podkarpaciu ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2390 |
Zakorzenienie
|
ojjj.. chyba każdy ma przynajmniej parę takich opowieści z dzieciństwa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2391 |
Zakorzenienie
|
to ja też wam opowiem hiostorię i spadam do odmu
![]() mój tata szedł ze mną do sklepu i moją siostrą. ja lat ok. 5, siostra ok 3. a mama juz tam była bo to były czasy wieeeelkich kolejek. i tata wchodzi z nami do sklepu, tłum ludzi, a moja siostra: "o ku*** ile tu ludzi" ![]() a co mój kochany tatuś zrobił? odwrócił się na pięcie i wyszedł ze sklepu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2392 |
Wtajemniczenie
|
ja nie mam takich traumatycznych wspomnień
![]() ale zadawałam się tylko z chłopakami, akurat wszystkie okoliczne dzieciaki w podobnym wieku to chłopcy byli. ale grupowo nieźle rozrabialiśmy - łaziliśmy po bagnach, które odkryliśmy całkiem niedaleko domu, wspinaliśmy się po przewróconym pniu drzewa na sam środek bagna ... robiliśmy ogniska z dziwnych rzeczy, jak wyszperane na śmietnikach tabletki ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2393 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() humpack o zupie napisałam wyżej. Ja bym dała więcej sera żeby była bardziej gęsta. Zastanawiam się też czy można dać mięso z kurczaka bo bardzo lubię połączenie kurczaka z porem ![]() Cytat:
![]() ![]() np sprawdzałam na swoich brwiach jak działa maszynka do golenia ![]() MoTyleKsw kompot ugotowałam wczoraj ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ta niewinna dzięcięca nieświadomość jest chyba najlepsza ![]() My w piątek byliśmy u naszych kochanych bratanic. Ta młodsza (miesiąc temu skończyła 2 latka) jest taka wygadana, że szok.. i zawsze z czymś wyskoczy. Mój Tż miał jeansy powycierane i z dziurami, a ona tak patrzy na niego smutnym wzrokiem i mówi: "dziure ma wujek? Dzire ma !? Przewróciła się? trzeba kupić nowe spodenki" A wczoraj nas widziała i mówi: "oooo już nie ma dziury, Emilcia zaszyła?" a potem zagląda mi pod bluzkę i krzyczy przy wszystkich (a byliśmy na widowni na występie tanecznym jej siostry) "masz dziudziusia? gdzie się schował ?" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2395 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym czy Ty teraz nie wkraczasz w fazę że jest słabo? nie pamiętam w którym tyg to się zaczynało Cytat:
![]() mój lekarz to ginekolog-położnik |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2396 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2397 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Dzieci są kochane ![]() Mój 5 letni chrześniak dzwoni do mnie i pyta się Ciocia urodziłaś już dzidziusia? A ja, że dopiero jak będzie ciepło to się urodzi, a on ooooo to bez sensu bo ja będę miał już skończone 5 lat i będę za duży by się z nim bawić no to paaa ![]() Sharp ty sobie brwi ogoliłaś, a ja wąsy, mydląc sobie tym takim pędzlem do golenia (dziadka) ![]() ![]() ![]() ![]()
Nasza Miłość - Matylda ![]() 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was ![]() Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-11-26 o 16:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2398 | |||
Zakorzenienie
|
Nuna zawsze możesz iść do ośrodka zdrowia to Ci zmierzą. Czasami w aptekach też mierzą.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2399 | ||
Zakorzenienie
|
ja idę tydzień wcześniej czyli w ten czwartek 29.11 i mam cichą nadzieję że powie mi czy to chłopiec czy dziewczynka. Fajnie byłoby już wiedzieć na święta
![]() axella pawie oczko kończy 20 tc 14.12 a nie 21.12 ![]() ![]() loney ładnie brata załatwiłaś ![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() MoTyleKsw mnie też się bratanica ciągle pyta czy już mam dzidziusia w domu ![]() ![]() ![]() zmykam z TŻtem na spacerek ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
![]() ja sobie jeszcze smarowałam włosy kremem nivea- żebym miała zdrowe i BŁYSZCZĄCE ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2400 |
Zakorzenienie
|
Powiem Ci szczerze, że nie polecam spędzać dnia tak jak ja dziś - czuję się jak rozdeptany banan
![]() ![]() ale L4? Czemu nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:58.