|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:)
Dzień dobry dziewczynki
![]() pare rzeczy chciałam wam napisac i ciekawa jestem czy nie zapomne ![]() ![]() ![]() no wiec przytyłam już 7 kg i jestem w szoku bo te kg coraz szybciej lecą... teraz waże 58kg ale jestem mała 163cm ![]() co do ślubu to oczywiście musiało się pokomplikować ![]() ![]() ale to nic bo moja chrzestna też mówiła że jak jej nie zaprosze to będzie czatować od rana pod urzędem (na jaja) ale fakt faktem ze jest mi bardzo bliska i dużo mi pomogła.. więc ją zaprosze, a że TZ tez ma taką bliską chrzestną (akurat nam się udały) to też wypada żeby ją zaprosić z mężem to jest 20 osób. Na to wczoraj moj tata stwierdził że trzeba babcie zaprosić, bo jak inaczej, i fakt faktem też mi jest bardzo bliska i mieszka praktycznie za ścianą.. czyli to jest 22 osoby i fart że TŻ nie ma bliskiego kontaktu z babcią. Na to stwierdziłyśmy z mamą że może lepiej zrobić gdzies w lokalu, ale po obiedzie i tak bedą chcieli wódke pić (nasze rodziny są chyba nie do przepicia) więc i tak będziemy ich musiały zaprosić do domu na wódke bo w lokalu bym zbankrutowała ![]() Co do wózka to moge wam pokazać na strone ale jest BRZYDKI, w zyciu bym go nie kupiła patrząc na strone. Za to na żywo jest zgrabniutki, i śliczny a ten stelaż (ja to nazywam pająk) jest wogole niewidoczny i gdyby mi pani nie pokazała w katalogu to nawet bym nie wiedziała że ten stelaż jest tym z "wydziwianych" którego nie chciałam. Także pokazuje wam ale nie osądzajcie surowo bo wiem że okropny jest na zdjęciach i sama bym tak o nim myślała ![]() aa i to że nie trzeba przekładać siedziska tylko się obraca to mnie zaczarowało ![]() http://allegro.pl/coletto-marco-polo...800260575.html bo chciałam jeszcze inny espiro ale spacerówka sie nie rozklada na leząco ![]() i jeszcze mam dylemat nad tym-napewno wam sie bardziej spodoba, ale go nie widzialam na zywo i mozliwe ze nie zobacze a w ciemno nie kupie... we wtorek jade do jedynego sklepu gdzie moze byc 100km bo tak to w promieniu 200km go nie sprzedają.. ![]() http://allegro.pl/3w1-tutek-ambero-f...787143896.html szczerze to jest tyle ładnych wózkow na internecie.. a poszlam do sklepu i wiekszość z nich okazują się czołgami.. ja przy wzroście 163cm czuje się jakby był większy odemnie. a wjechac takim czołgiem do sklepu to byłby koszmar, zdecydowanie potrzebuje czego zwinniejszego i lekkiego a i wstawiam zdjecia tej sukienki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() i na okres bóle niestety też mam, w samym dole brzucha.. Co do koszmarów to mi się sniło dziś ze mam krwawienie.. więc od 4 nie spie a ze TŻ też nie mogł spać to przegadaliśmy do 7 i pojechał do pracy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4562 |
Zadomowienie
|
To świetne wiadomości Linko! Trzymajmy się tej nadziei. A Twoja szwagierka tez chodziła do niego na nfz czy może do kliniki?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4563 |
Zakorzenienie
|
Oby..oby!!!!!
pierwszy raz poszła na Unii a potem mowi ze cięzko by było łazić do niego wiec łaziła prywatnie.On jej na pierwszej wizycie powiedział ze nie zajdzie naturalnie i sciemniać nie bedzie |
![]() ![]() |
![]() |
#4564 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do ślubu to widzę, że robi się u Ciebie tak jak u mnie z gośćmi. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4565 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A z treściwszych rzeczy - może sałatka kalafiorowa? Tania, szybka i u mnie zawsze wszystkim smakuje ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Tak więc życzę Ci dwóch kreseczek - ale niehc to nie ma powiązania ze snami ![]() Cytat:
![]()
Leonek ![]() Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2012-11-26 o 10:30 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do twoich piersiowych dolegliwości, to naprawdę jestem daleka od tego żeby nakręcać siebie, ciebie, ale kiedy mnie tak w II fazie bolały piersi to zobaczyłam II krechy. To był początkowo mój jedyny objaw. Bolały inaczej niż zwykle, właśnie całe. Jakby mnie ktoś sprał poprzedniego dnia w piersi i jakbym właśnie miała je obolałe i posiniaczone. Mocny, nieprzyjemny ból. Jak już mówiłam nie nakręcam, ale trzyma mocno kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4567 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wózek rzeczywiście drugi fajniejszy, choć nie w moim typie ale wiadomo każdy ma inne upodobania ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4569 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do pierwszego wózka - mi tez te stelaże wydają się dziwne ale ogólnie rzecz biorąc jak dla mnie ten wózek nie wygląda na zdjęciach źle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do Tutka, to wygląda fajnie i też chciałabym go obejrzeć ale nie mozna na niego nigdzie trafić ![]() ![]()
![]() |
#4570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a Tako to dla mnie własnie czołgi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4571 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki!!!
Lunka kiecka super!!!!Wózek ten ze zdjęcia mi się podoba ![]() ![]() Linka oby sen się ziścił!!! ![]() Kocurek wracaj szybko do nas Kwitka błagam napisz chociaż 1 zdanie,że jesteś ![]() A ja wróciłam z wizyty ![]() Na początek NAJWAŻNIEJSZE WIADOMOŚCI czyli: -wiek płodu większy o 4 dni niż wynika to z OM ![]() -ruchliwe bardzo -NT 1,45mm prawidłowe -kość nosowa widoczna -kosmówka na ścianie tylnej -serduszko bije 160 uderzeń na minute!! Cudowne uczucie było je usłyszeć!!! ![]() -główka,kręgosłup,rączki,n óżki,organy wszystko widoczne i jest ok ![]() -pępowina 3 naczyniowa czyli ok -przepływy przez zastawkę trójdzielną prawidłowe -CRL 66mm I z tego się cieszę najbardziej bo to było najważniejsze w badaniu ![]() Próbowałam wyciągnąć od niej płeć ale nie chciała mówić. Powiedziała,że to nie jest celem tego badania i na tym etapie płci nie sprawdzają i nie zajmują się tym, ale skoro nalegam to może to być chłopiec , ale nie musi bo coś tam między nogami sterczy, ale sterczyć na tym etapie sterczy u dziewczynki też.Sprawdzać będzie na połówkowym i albo się wchłonie to co tam sterczy i będzie dziewczynka,albo zostanie i będzie chłopak ![]() Czyli podsumowując co do płci to nadal nic nie wiem... Możecie się dziwić,ale jak usłyszałam chłopak to mnie zatkało..cieszyłam się jedynie z tego,że wyniki usg prawidłowe.Nadal się trzymam nadzieji że jednak cipcia z tego wyjdzie ![]() Te z Was co będą miały pierwsze dziecko to pewnie nie zrozumieją mnie i będą się dziwić, ale uwierzcie mi jak się ma już 2 synków w domu to jednak nastawienie na płeć jest bardzo duże:/ A to fotki dla wizażowych cioć ![]() ![]()
#4572 |
Wtajemniczenie
|
Ja ogladałam tylko Tako Laret
http://www.sklep-smile.pl/kolorystyka-tako-laret więc o innych Tako nie mogę się wypowiedzieć ![]() ![]() ![]() Ale będę musiała się jeszcze raz tym coletto przyjrzeć dokładnie ![]() ![]() ![]()
#4573 |
Zakorzenienie
|
Colorblue slicznota
![]() Heh a u mnie tak jakby @ zanikla ![]() ![]() Dedra przyszla jak przyszla no ale raczej juz po planowanzm terminie i bardzo nikla, a co do leku to pisalam juz ze teraz ze na dupka przechodze ![]()
#4574 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do płci, to ja wcale ci się nie dziwię, że dziewusia Ci się marzy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4575 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4576 | ||
Zadomowienie
|
JA!!!! Na spagetti zawsze, a że jeszcze w miłym towarzystwie....
Cytat:
A żołnierzyki mogły wytrzymać ![]() ![]() Cytat:
![]() Luna ja nie wiem co ty chcesz od tego pierwszego wózka (pająka), mi strasznie się spodobał, szczególnie ta opcja obracania, niby ni a napewno pomocne. A sukienka super i naprawdę wyglądasz w niej cudnie! Z gośćmi to Wam się porobiło, rzeczywiście. Ale chyba zawsze tak jest. Fajnie, że tż znalazł coś dorywczego. Color zdjęcia ![]() ![]() Nie mogę się dodzwonić do tego gina. ![]() ![]() Wczoraj podczas przytulanek i pozycji "od tyłu" tż chyba mnie w coś stuknął, bo tak mnie zaczęło boleć, że musieliśmy przerwać. Masakra jakaś, wszystko przeciwko mnie ![]() ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Dodzwoniłam się. I co?! Nie zapisują już w tym roku. Nie wciśnie mnie, bo nie ma gdzie. Chyba zapiszę się prywatnie. ![]()
Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy nie nastąpi. 08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń Edytowane przez Sophia_1 Czas edycji: 2012-11-26 o 13:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4577 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() śliczne masz to dzidzi ![]() ![]() aż mnie łzy do oczu lecą nooo, taka ciotka wrażliwa się zrobiła ![]() Color super że miałaś takie dokładne badanie i dzidziuś zdrowy. A to że chcesz córeczke to chyba nikt się nie dziwi, ale jeśli to synek to i tak będziesz kochać tak samo! tyle że może w pierwszej chwili bedziesz troche zawiedziona... ale nie Ty pierwsza nie ostatnia ![]() no cudowny dzidziuś! Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4579 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Color ciesze się ze wszystko ok ![]() ![]() U mnie nic ciekawego.@ sie kończy i będziemy działać ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to do działe..trzymam kciuki za efektywne przytulańce.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4581 | ||||||
Zadomowienie
|
Tak na szybko dziewczynki, bo zaraz lecę z córką do dentysty. Tez miałam na dziś wizytę, ale musiałam odwołać, bo mi się opryszczka zrobiła na wargach i wolę tego nie ruszać.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Oby się sen spełnił. Poza tym u mnie psm zawsze pojawiał się 4-3 dni przed @, więc jeszcze może się pojawić, oby nie oczywiście. Zresztą ja będąc w ciąży a jeszcze nie wiedząc też miałam psm. Wyżywałam się na koledze z pracy i mu tłumaczyłam, że jestem przed okresem i ma się przyzwyczajać, bo on jest przed ślubem. Ale @ się nie pojawił, czego i Tobie życzę kochana. Cytat:
Cytat:
![]()
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4583 |
Zadomowienie
|
Po pracy,po obiadku z kubkiem mleka
![]() Anteria ![]()
#4584 |
Zakorzenienie
|
Iza właśnie już nie mam
![]() Isia nie łapie się właśnie. Orgametril miał wyregulować mi cykl właśnie a w zamian rozpieprzył mi go jeszcze bardziej ![]() O mnie już cisza właśnie nawet nie wiem jak nazwać to co mi się przydarzyło: plamienie ![]() ![]() ![]()
#4585 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
(Jeżeli pisałaś to nie pamiętam ![]()
![]() |
#4586 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Luna - śliczna sukienka ! ![]() ![]() Color - jaka piękna dzidzia ! ![]() ![]() Linka - oby sen się spełnił i żebyś zobaczyła II kreski ![]() Isia - też polecam Arabską żonę, w ogóle wszystkie części, ale pierwsza jest najlepsza. ale skoro masz takie koszmary to może odstaw ją na później ![]() Anteria - no i co z tym Twoim okresem? ja pierdziu, powiem Ci, że już się gubię w tym wszystkim, jak Ty to ogarniasz? Kocur - wracaj do zdrówka ![]() Uch, ale miałam weekend. Nie pamiętam kiedy ostatnio tak było, z jednego spotkania leciałam na drugie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4587 |
Zakorzenienie
|
Robiłam kilka dni temu ale negatywny był. Ruda siedem dni temu odstawiłam Orgametril i miałam dostać po nim @, miał mi go uregulować chociaż trochę a tu kicha ![]() ![]()
#4588 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie czuje sie najlepiej,bierze mnie przeziębienie ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4589 |
Zadomowienie
|
Kocurku jak tam u Was?
#4590 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny macie jakieś sprawdzone sposoby na zaparcia?Strasznie mnie męczą ostatnio i już nie wiem co może pomóc
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.