Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-26, 16:08   #3241
patik87
Zakorzenienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Lili czeka sie 7 dni. Ja sie kasy za książki nie doczekałam, ( 40 zł) a książki wysłałam

Alibany a na co stosuje sie hydrolaty? miesza się? czy tak same?

Oliweczka podłączona pod ktg i oksy, leży skurcze na 50%, trochę boli.
Stary 2012-11-26, 16:20   #3242
ela_86
Wtajemniczenie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
Mój mały śpi w pajacyku i śpiworku, a w ciagu dnia nosi bodziaka - przynajmniej mam pewność, że nic ze spodni nie powychodzi.

Zobaczysz, zdjęcie szwów nie bedzie boleć - pisze ta co nigdy nie miała

Marina, ela86 - ja też do idealnych nie należę, bo czy "idealna matka" oddałaby swoje dziecko na 3 tyg. teściom?i będzie dziecia odwiedzać w weekendy? Mam nadzieję, że taki maluszek nie bedzie tego później pamietał?
śpi w śpiworku? zazdroszczę, mój jak tylko zaczął wstawać w łóżeczku to zaraz śpiworek poszedł w zapomnienie, bo zabić się w nim chciał, a teraz to już w ogóle.. i jak tylko się obudzę muszę lecieć go przykryć, gorzej jak śpię całą noc...

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość

Byliśmy na basenie drugi raz w tym tygodniu i drugi raz Jaś poszedł do szatni z tatusiem, a jak jest u was synkowie chodzą z tż'etami sięprzebierac? bo do tej pory to ja brałam Jasia ze sobą i nie wiem czemu ale tak ten widok jakoś mnie rozczulil
a ja ile miałam wolnego mysle ze tak już zostanie
ze mną wchodzi do szatni. Tam jest przewijak i wygodniej. Chyba, że w męskich też są... eee chyba nie ma...

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Lili czeka sie 7 dni. Ja sie kasy za książki nie doczekałam, ( 40 zł) a książki wysłałam

jak zobaczyłam Twój wpis ostatni to pomyślałam, że to już.... eh.. biedna Oliweczka...
Stary 2012-11-26, 16:28   #3243
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o świadczenia na dziecko to jest ok. do pełnoletności 184 euro miesięcznie (ok 740zł ) + przez pierwsze 14 miesięcy życia 300euro na miesiac (ok 1200zł), a nie jak w Pl 68zł
Lekarz za darmo, leki za darmo, szczepienia za darmo itp
Ale chodzi o sam styl życia... dzieciaki tutaj wychowywane są jak roboty.. Mamusie chodzą z wielkimi kalendarzami wypchanymi po brzegi, a dzieciaki jak roboty: szkoła obiad, pianino, skrzypce, taniec, plywanie, jazda konna.... nie maja nic z dzieciństwa;/
A, o to chodzi... No tak, taki naród, taka kultura. Chociaz nade mną mieszka Niemiec-odmieniec Imprezuje, hałasuje, rzuca petami z balkonu, wrrr. Jak nie Niemiec.

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość

Katarzynki - spóźnione ale z serca płynące, najszczersze i najmilsze życzenia imieninowe

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
O Chryste, mało się nie popłakałam I to tak sam z siebie

Cytat:
Oliweczka napisała: jest na porodówce, rozwarcie na 3 palce ( dużo!) zaraz podłączą oxy.
No to czekamy! Szybko pójdzie chyba
Oliweczko Żeby poszło w 2 godziny : :kicuki:
Aż mi się ręce trzęsą...

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Wszystkim Katarzynom spóźnione sto lat!

Cytat:
- Byliśmy na basenie drugi raz w tym tygodniu i drugi raz Jaś poszedł do szatni z tatusiem, a jak jest u was synkowie chodzą z tż'etami sięprzebierac? bo do tej pory to ja brałam Jasia ze sobą i nie wiem czemu ale tak ten widok jakoś mnie rozczulil
a ja ile miałam wolnego mysle ze tak już zostanie

- mój Jas jest wogole tak zapatrzony w tatusia, tż się smieje ze mogłabym być zazdrosna
najlepiej śmiesznie ostatnio jak się pocałujemy to J biegnie szybko
odpycha mnie od tatusia i całuje go z całych sił
- Prędzej piekło zmarznie
- U nas to samo, tyle że to mąż jest odpychany, jako intruz, który dobiera się do mamusi

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Dzisiaj za to zrobiłam napad na rossa. Kupiłam kilka lakierów do pazurków, tusz do rzęs, błyszczyk. Ale większość kosmetyków widać, że tak nagminnie otwierane, muśnięte paluchem itp. Jutro ejszcze będę polować na ten nowy max factor 3w1 bo dziś ich nie było. mają mieć dzisiaj dostawę więc będą świeżynki.
Ale będziesz wylaszczona do tej pracy

Cytat:
Coś Ty, jednak nie zapłacił?
I nic się nie odezwał?

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
śpi w śpiworku? zazdroszczę, mój jak tylko zaczął wstawać w łóżeczku to zaraz śpiworek poszedł w zapomnienie, bo zabić się w nim chciał, a teraz to już w ogóle.. i jak tylko się obudzę muszę lecieć go przykryć, gorzej jak śpię całą noc...
Chyba sporo wątkowych dzieci śpi w śpiworkach... Mój też
Stary 2012-11-26, 16:28   #3244
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Kolina a o Lubianie nie myślalaś? mi się chyba najbardziej podobają ich proste wzory, w uzytkowaniu sprawują się bardzo dobrze i do zmywarki są
a z 'cięzszych codziennych' polecam klasycznie Ikea zawsze się znajdzie jakiś wzór kolor dla siebie i zawsze jak się coś stłucze to można sobie dokupić
a kiedy będziesz teraz w Warszawie?
dzisiaj myslałam ale pobieznie przeglądałam, bo co chwilę się do małego odrywam, pewnie tak jak wczoraj do drugiej w nocy będę siedzieć i spokojnie analizować

w wa-wie planuje być po 9 grudnia

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
Ja mam schizę dotycząco rajstop - muszą być bawełniane - super miękkie. Pamiętam jak nosiłam takie elastyczne (turkusowe albo czerwone) strasznie niewygodne, ścigały się, rolowały na nogach - okropność. Do dzisija pamętam to okropne uczucie!
wrrr, też to pamiętam, sztywne i nie rpzyjemne
i jeszcze wełniane, na które od zawsze miałam alergię (ale kto tam w tamtych czasach zwracał na to uwagę), przy wełnianych była histeria, pamiętam jedną sytuację - szliśmy na sanki, mój tata chciał mnie ciepło ubrać, wpadł na pomysł by mi te wełniane założyć ale na elastyczne.... i tak je czułam, gryzło że hej, a on się na mnei wydzierał że nie możliwe
a możłiwe, możliwe, w legonsach lub cienkich spodniach wyczuję wełniany koc na którym siedzę (teściowa ma taki, jak u niej bywam to omijam ten fotel z kocem )

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Mój maż ma fobię wszystkiego bez zagięć, prościutko, gładziutko itp. Ciągle poprawia koszulke, bo go uwiera, bo zagięła się na brzuchu gdy usiądzie do samochodu itd...... I mnie poucza, że jak wkąłdam małą do fotelika, żeby zobaczyć czy z tyłu jej się koszulka nie podwineła itp. Zupełne przeciwieństwo mnie
no to taki typ ja jak
ja prawie wszystko musze mieć równo, firany, narzuty, obrus, z kolei dla mojego tz to może wisieć/leżec jak bądź, ba nawet na podłodze, nie widzi tego, nie podniesie, nie poprawi

Cytat:
ale emocje
Stary 2012-11-26, 17:12   #3245
adrji
Raczkowanie

Cytat:
ja nie Alibany ale odpowiem za siebie ja stosuje zamiast tonika jako tonik rano wieczorem do zmywania twarzy ogólnie, albo własnie po depilacji nogi smaruje wacikiem zamiast oliwki teraz moje najnowsze kojące odkrycie one sa w takich buteleczkach jak tonik, czasami na ręku zmieszam sobie z olejkiem monoi to mam bardziej efekt nawilżenia jak czuje że skóra jest ściągnięta np po żelu hialuronowym który bardzo polecam jeżeli ktoś ma skore tłustą mieszaną skłonną niestety do krostek

Cytat:
ze mną wchodzi do szatni. Tam jest przewijak i wygodniej. Chyba, że w męskich też są... eee chyba nie ma...
są są i tam przewijaki świat się zmienia
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 17:14   #3246
Lili 83
Zakorzenienie

Agula to niezłą kasę w Niemczech dają
Nie ma się co dziwić, że turki ciągle w ciąży chodzą

Dziewczyny a jak jest w Anglii?

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Adrij nic nie rozumiem z tego co piszesz
Gdzie te kosmetyki zamawiasz?
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 17:26   #3247
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Chyba sporo wątkowych dzieci śpi w śpiworkach... Mój też
naprawdę?? jak Wy to robicie, że te dzieci w tym chcą spać? ile by to mniej nerwów było, że zmarznie w nocy....

Cytat:

są są i tam przewijaki świat się zmienia
ciekawe czy akurat u nas nie ma, czy tż się nie przyznał

co z tą Oliweczką ???
Stary 2012-11-26, 17:26   #3248
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Heja

Ela, Agni na froncie zawieszenie broni. Moj tz w sobotę obrał inna taktykę wojenna. Zmienił sie o 180 stopni i jest do rany przyłoż. Chyba dlatego ze z piątku na sobotę pozwolilam mu zostac u kolegi na noc na flaszkę :Noniewiem:
Mimo to przeprosin sie nie doczekałam.

Madziulka ja hurtowo nie wywolywalam. Ale jak Musze to korzystam z maszyny w Boots. Jakość w porządku ( choc nie powala) cena przystępna. Za 10x15 jakos 30 Pensow za sztukę. Wiem ze w dużych Tesco maja punkty fotograficzne ale nigdy nie korzystalam.

Oliweczko

Lili u nas jest rodzinne 80 funtów miesięcznie (przysluguje kazdemu bez wzgledu na wysokosc dochodu) Poza tym mozna sie starac także o inne świadczenia. Wysokosc tu zależy od dochodu. My dostaliśmy dofinansowanie ok 470 funtów na miesiąc.

Elu a wgl Probowalas tego spiworka? Mi tez sie wydawało ze nie bedzie chciała a śpi. Ubieram ja przed spaniem, daje mleko wypija i zasypia. W nocy nie wstaje. Czasami ukleknie na kolana tylko i spiworek nie przeszkadza. A rano jak sie budzi to nie zdąży wstać bo ja juz wtedy do niej ide i ja biorę. Choc kilka razy wstala i nie przeszkadzało jej.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 17:41   #3249
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak jest w Anglii?
Tak jak Stronczek napisała ok. 80 funtów miesięcznie na dziecko + ew. inne świadczenia. My nie mamy NIC

Zapomniałam - Stronczek dzięki za odp. w sprawie zdjęć.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 17:49   #3250
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Tak jak Stronczek napisała ok. 80 funtów miesięcznie na dziecko + ew. inne świadczenia. My nie mamy NIC

Zapomniałam - Stronczek dzięki za odp. w sprawie zdjęć.
A staraliscie sie o dofinansowanie do mieszkania ? My mamy za małe mieszkanie ale jak kiedys sie przeniesiemy do większego to są szanse ze dostaniemy.
Stary 2012-11-26, 17:51   #3251
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
A staraliscie sie o dofinansowanie do mieszkania ? My mamy za małe mieszkanie ale jak kiedys sie przeniesiemy do większego to są szanse ze dostaniemy.
Niestety mamy za duży dochód..

Stary 2012-11-26, 17:53   #3252
adrji
Raczkowanie

Cytat:
Adrij nic nie rozumiem z tego co piszesz
Gdzie te kosmetyki zamawiasz?
już się tlumacze na temat BU z Alibany weszłyśmy w rozmowe czyli o Biochemii Urody,
tam zamawiamy

Cytat:
naprawdę?? jak Wy to robicie, że te dzieci w tym chcą spać? ile by to mniej nerwów było, że zmarznie w nocy....

ciekawe czy akurat u nas nie ma, czy tż się nie przyznał

co z tą Oliweczką ???
pewnie na starszych plywalniach nie ma ale podejrzewam ze na nowo budowanych basenach to już standard, na tych dwóch co my chodzimy są takie wbudowane w ściane i takie regaliki przewijaki i z ikei6, i wszędzie krzesełka te z ikei, podejrzewam że to na tych basenach 'pływalnie przyjazne maluchom' czy jak tam się ten program nazywa są

Oliwa komputera nawet nie wyłączam
Stary 2012-11-26, 18:01   #3253
patik87
Zakorzenienie

Oliweczka coś sie nie odzywa, napisałam jej przed chwilą esa jak sytuacja. Jak nie odpisze tzn że już blisko końca.
Stary 2012-11-26, 18:13   #3254
Lili 83
Zakorzenienie

Madziulka dobry dochód też jest ok
A powiedz mi, wy lecieliście z mężem do UK?
Sporo rzeczy brałaś czy raczej w UK się zaopatrzyłaś?
Stary 2012-11-26, 18:23   #3255
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:

Madziulka
dobry dochód też jest ok
A powiedz mi, wy lecieliście z mężem do UK?
Sporo rzeczy brałaś czy raczej w UK się zaopatrzyłaś?
A. przyleciał sam do UK w październiku. Po nas do PL przyleciał w grudniu. Wzięłam większość rzeczy z PL - transport z naszymi rzeczami wyjechał z PL w sobotę wieczorem, my w niedzielę przylecieliśmy samolotem, a rzeczy dojechały na niedzielę wieczór.

Stary 2012-11-26, 18:25   #3256
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
Apropo penisów...znacie?:
Rozmawiają: marchewka, ogórek i penis.
-Marchewka: smutny mój los, jak urosnę to wrzucą mnie do surówki!
-Ogórek: a ja jak urosnę to wrzucą mnie do słoika, zaleją octem i zamkną w piwnicy!
-Penis: i wy myślicie z macie przerąbane? Ja jak urosnę to zakładają mi ciasny worek na głowę, wpychają mnie do ciasnej dziury, wala moją głową o ścianę aż się porzygam i stracę przytomność... i tak za każdym razem.

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
shira popłakałam się ze śmiechu
a miało być dowcipnie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
sprzedałam tekst shiry w pracy

...
50 zł się należy

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
SHIRA JESTEŚ ŚWIETNA !!!!!!
przeczytałam święta i aż mi kopara opadła, że ja się staram a tu klops

Cytat:
Shiraaaaaaaa moze byś jakąś książkę napisała? Twoje poczucie humoru to moja miłość
już mi Brumek proponowała, ale stwierdziłam, że będę podła i zabiorę moje poczucie humoru do grobu

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
To mój pierwszy poród na łaczach z Wami....poza krzaczorami
nie czuję, że rymuje

dobra lecę nakarmić Żbiczynę potem kąpiel bo Arni mnie dziś będzie podniecał "bunt maszyn"

ale nie obawiajcie moje Piękne

"i will back "
Stary 2012-11-26, 18:32   #3257
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

ale nie obawiajcie moje Piękne

"i will back "
Uffff.... To dobrze bo juz zaczęłam
Sie obawiać

My przylecielismy każde z jedna torba, a jak będziemy chcieli wracać to chyba tira będziemy musieli wynająć
Stary 2012-11-26, 18:34   #3258
adrji
Raczkowanie

A powiedzcie mi póki pamiętam, jak się otwiera nowa Biedra, to są w promocji jakoś pampersy czy coś takiego czy to zależy bo kojarze że coś takiego kiedyś wsopominałyście?? nie wiem czy się czaić
Stary 2012-11-26, 18:35   #3259
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Hejo

Jejku Oliweczko to już.
Strasznie jestem ciekawa jak tam u was
Trzymam kciuki

Marzenko włosy te same odrost pod czapa

Przepis na muffinki wystawie wieczorem po aerobiku

Kolinko, kiedyś rodzice mieli hurtownie porcelany, mama zawsze poleca fabryke porcelany z wałbrzycha

...
Ups chciałam wkleic Ci link i znalazłam info ze zlikwidowana

Polecam jeszcze fabrykę kristoff chyba tez z walbrzycha

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2012-11-26 o 18:38
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 19:09   #3260
patik87
Zakorzenienie

Mamy to!
Mateuszek już jest na świecie, Oliweczka urodziła, szczegóły wkrótce, nic więcej narazie nie napisała

OLIWECZKA GRATULACJE !!
Stary 2012-11-26, 19:12   #3261
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Mamy to!
Mateuszek już jest na świecie, Oliweczka urodziła, szczegóły wkrótce, nic więcej narazie nie napisała

OLIWECZKA GRATULACJE !!
Oliweczko wielkie gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 19:13   #3262
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy to!

OLIWECZKA GRATULACJE !!
BRAWO

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 19:13   #3263
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
A. przyleciał sam do UK w październiku. Po nas do PL przyleciał w grudniu. Wzięłam większość rzeczy z PL - transport z naszymi rzeczami wyjechał z PL w sobotę wieczorem, my w niedzielę przylecieliśmy samolotem, a rzeczy dojechały na niedzielę wieczór.
Rzeczy posyłaliście jakimś przewoźnikiem?
Drogo?
Przepraszam, że się tak wypytuje

Adrij jak otwierają Biedronkę to właśnie pampersy są parę złotych taniej na paczce. A czy coś jeszcze to nie wiem bo nigdy na to nie zwracałam uwagi.
Tylko nie wiem czy promocja jest tylko w dzień otwarcie czy przez tydzień
Ewe Ty to sprawdzałaś?
Stary 2012-11-26, 19:14   #3264
adrji
Raczkowanie

GRATULACJE!! ale pięknie wzruszyłam się

Edytowane przez adrji
Czas edycji: 2012-11-26 o 19:15
Stary 2012-11-26, 19:14   #3265
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
mamy to!
mateuszek już jest na świecie, oliweczka urodziła, szczegóły wkrótce, nic więcej narazie nie napisała

oliweczka gratulacje !!
super!!!
Stary 2012-11-26, 19:17   #3266
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy to!

OLIWECZKA GRATULACJE !!
Juuupiii witamy Mateuszka

ja tak znowu z krzaczorów
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 19:19   #3267
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

Kolinko, kiedyś rodzice mieli hurtownie porcelany, mama zawsze poleca fabryke porcelany z wałbrzycha

...
Ups chciałam wkleic Ci link i znalazłam info ze zlikwidowana

Polecam jeszcze fabrykę kristoff chyba tez z walbrzycha
dziękuję za informację, dodaję do listy

Cytat:
Mamy to!

OLIWECZKA GRATULACJE !!
jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeest!!!!!
gratulacje!

wzruszyłam się....
Stary 2012-11-26, 19:25   #3268
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Rzeczy posyłaliście jakimś przewoźnikiem?
Drogo?
Przepraszam, że się tak wypytuje
Korzystaliśmy z usług przewozowych
3500 zł.

Oliweczko

Stary 2012-11-26, 19:31   #3269
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Cytat:
Mamy to!

OLIWECZKA GRATULACJE !!
gratulacje

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 19:34   #3270
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Korzystaliśmy z usług przewozowych
3500 zł.

To chyba sporo tych rzeczy było
Dzięki za odpowiedzi!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości