|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
![]() |
#1112 | |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37823115]No ale znowu siedzę na zwolnieniu (tym razem wzięłam od początku, poza tym mam małe zawirowania w pracy i w sumie to średnio się już tam czuję, umowa mi się kończy w lutym, więc raczej nie przewiduję powrotu), TŻa po całych dniach nie ma, z koleżankami hmm średnio utrzymuję teraz kontakt (jakoś mi się wiele kontaktów po kwietniu pourywało).
Choć w obecnej czuję się fatalnie, wymiotuję, całe dnie mogłabym spędzać w łóżku. Mam nadzieję tylko na to serduszko i żeby już potem było dobrze...[/QUOTE] Ja Ci się zupełnie nie dziwię! Mocno trzymamy kciuki za to serduszko ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1113 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1114 | |||
Wtajemniczenie
|
Perse, jescze raz GRATULUJĘ!!!!!!!!! I trzymam baaaaardzo mocno kciuki za Was
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja kompletnie nie miałam takiego myślenia. Wiedziałam, że czy to będzie córeczka, czy syn, to będę równie mocno kochała- nad życie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jajka wyciągnęłam z lodówki i chwilę trzymałam w ciepłej wodzie, żeby osiągnęły temperaturę zbliżoną do pokojowej. Suszenie polega na tym, że beza sobie siedzi nadal w piekarniku, ale w temperaturze 50 stopni. Ponieważ ja mam ten piekarnik bez regulacji temperatury, to ja trzymałam ponad 2h bezę w piekarniku z otwartymi na oścież drzwiczkami ![]() Jeśli chodzi o ciuszki, to ja pakuję je w worki próżniowe i wynoszę do piwnicy. Mam nadzieję, że się wkrótce przydadzą ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1115 |
Zadomowienie
|
Perse- gratulacje i trzymam kciuki
![]()
#1116 | |
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37818199]Cześć Dziewczyny,
Czasami do Was zaglądam, wrzucajcie częściej zdjęcia swoich pociech, bo chyba coś rzadko się na nie łapię ![]() ![]() I tak, jestem w ciąży ![]() Dziękuję wszystkim za miłe życzenia, tutaj, w innych wątkach, w wiadomościach prywatnych i na facebooku ![]() Jeszcze raz Wam dziękuję i pozdrawiam ![]() Trzymam za Was kciuki kochana ![]() Nie bój się, wiem, zę łatwo powiedzieć, ale strach i zamartwianie nie wpłyną na Ciebie dobrze. Ciesz się każdym dniem w którym nosisz pod sercem tę malutką istotkę ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny mam kilka pytań, które już od jakiegoś czasu chciałam zadać. 1. Czy codziennie myjecie maluchom włosy szamponem? Jakim? 2. Jak podajecie owoce, słoiczki czy np. jabłko które leżało w mieszkaniu (nie w lodówce) to jakoś to podgrzewacie? 3. Czy w trakcie podawania zupki podgrzewacie ją żeby cały czas miała taką samą temp? Czy na początku dajecie ciepłą a pod koniec jedzenia już jest zimna? 4. Czy Wasze dzieci mają piżamki? Czy np. ubieracie je wieczorem po kąpieli i tak "chodzą: ubrane do następnego wieczora? no chyba tyle, reszte zapomniałam ![]()
![]() |
#1117 | |
Raczkowanie
|
Witam ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37818199]Cześć Dziewczyny, Czasami do Was zaglądam, wrzucajcie częściej zdjęcia swoich pociech, bo chyba coś rzadko się na nie łapię ![]() ![]() I tak, jestem w ciąży ![]() Dziękuję wszystkim za miłe życzenia, tutaj, w innych wątkach, w wiadomościach prywatnych i na facebooku ![]() Jeszcze raz Wam dziękuję i pozdrawiam ![]() Witaj. Nie znamy się, ale ja podobnie jak natusiaka czytałam wątek i znam Twoją historię. Gratuluję i bardzo mocno trzymam kciuki i żebyś na najbliższej wizycie zobaczyła serduszko ![]() ![]() ![]() Co do kup, to Celinka robi nadal kilka dziennie, ale ona cały czas jest tylko na piersi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1118 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na razie wyniosłam w pudłach na strych. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37818199]I tak, jestem w ciąży ![]() Dziękuję wszystkim za miłe życzenia, tutaj, w innych wątkach, w wiadomościach prywatnych i na facebooku ![]() Jeszcze raz Wam dziękuję i pozdrawiam ![]() Super wiadomość!!! ![]() ![]() Cytat:
![]() Wcześciej (3,4 miesiąc) potrafił nawet 10 dni nie robić i nic mu się nie działo. Ale wtedy te kupy były inne ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1119 |
Zadomowienie
|
Ja wystawiałam narazie 2 rzeczy na allegro, jedna to był nieudany zakup na allegro czyli kombinezon. Kupiłam jakiś czas temu kombinezon Wójcika, na zdjęciach wyglądał na szary, był gruby, no generalnie fajny, ale jak dotarł do mnie to okazał się beżowy, gdzie ja tego koloru nie cierpię, poza tym Adaś bardzo niekorzystnie w nim wygladał. Postanowiłam go sprzedać, porobiłam zdjęcia i poszedł za 10 zł więcej niż ja dałam
![]() no i wystawiłam również spodnie, w które Adaś sie nie mieścił, bo miały malo rozciągliwą gumkę, ale niestety nikt się nie skusił ![]() W tym tyg chcę zrobić 3 podejście tym razem wystawić moją ślubną biżuterię, ale jakoś sceptycznie do tego podchodzę :/ Adasia ubranka wynoszę na strych, stwierdziłam, ze zobaczę jakiej płci będzie drugie dziecko, jeśli chłopiec to będzie jak znalazł a jak dziewczynka to wybiore tylko unisexy a resztę się wtedy sprzeda. |
![]() ![]() |
![]() |
#1120 |
Wtajemniczenie
|
1. Czy codziennie myjecie maluchom włosy szamponem? Jakim?
nie codziennie. Co dwa, trzy dni. Szamponem Babydream. 2. Jak podajecie owoce, słoiczki czy np. jabłko które leżało w mieszkaniu (nie w lodówce) to jakoś to podgrzewacie? ja podaję na razie tylko marchewkę, ale jak nie jest z lodówki, to nie podgrzewam. 3. Czy w trakcie podawania zupki podgrzewacie ją żeby cały czas miała taką samą temp? Czy na początku dajecie ciepłą a pod koniec jedzenia już jest zimna? marchewkę z lodówki podgrzewam w kąpieli wodnej tylko raz. 4. Czy Wasze dzieci mają piżamki? Czy np. ubieracie je wieczorem po kąpieli i tak "chodzą: ubrane do następnego wieczora? Hania ma na noc piżamki. Zakładamy wieczorem, po kąpieli i ściągamy rano, po porannej toalecie i zakładamy "podomkę" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1121 |
Rozeznanie
|
coś nie mogę zacytować
![]() benka: ad1. myjemy codziennie- emolium- szampon nawilżający, ale biorę go malutko. mała miałą b. suchą skórę i dlatego emolium a teraz jak mi się skończy to spróbuję coś innego może ![]() ad2. ja podgrzewam w kąpieli wodnej ![]() ad3. podgrzewam między czasie tylko wtedy kiedy jedzenie trwa dłuuugo ale Agata raczej pożera szybko ![]() ![]() ad.4 my śpimy w pajacach - one zarezerwowałam na sen, rano jak już się rozkręcimy to się przebieramy Edytowane przez doris888 Czas edycji: 2012-11-26 o 20:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#1122 |
Wtajemniczenie
|
benka nie wiem czemu nie cytuje mi Twojego posta
![]() 1. Czy codziennie myjecie maluchom włosy szamponem? Jakim? My co drugi dzień mydełkiem Bambino, tak jak reszta ciała. 2. Jak podajecie owoce, słoiczki czy np. jabłko które leżało w mieszkaniu (nie w lodówce) to jakoś to podgrzewacie? Jeśli świeże surowe owoce to nie podgrzewam, jeśli spreparowane lub słoiczki to podgrzewam we wrzątku lub podgrzewaczu. 3. Czy w trakcie podawania zupki podgrzewacie ją żeby cały czas miała taką samą temp? Czy na początku dajecie ciepłą a pod koniec jedzenia już jest zimna? Seba je szybko, więc nie zdąży wystygnąć ![]() 4. Czy Wasze dzieci mają piżamki? Czy np. ubieracie je wieczorem po kąpieli i tak "chodzą: ubrane do następnego wieczora? Czasami tak, czasami zostawiam tylko body, a przebieram to, co na wierzchu, czasami wszystko przebieram. Piżamek nie ma, ale niektóre ciuchy służą tylko do spania (np. niektóre pajace). ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- _agata robiłaś może jakąś kaszkę handmade ze zmielonych ryżów itp? Bo Sebie nie podeszła ta z oseska, więc chciałabym mu zrobić jakąś inną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1123 | |
Raczkowanie
|
No ja właśnie nie planuje więcej dzieci dlatego chcę sprzedać bo zalega mi to tylko i przybywa tych ciuchów.
Cytat:
Ad.2 Ja nie podgrzewam Ad.3 Antoś tak szybko je, że u nas karmienie trwa kilka minut, więc nic nie stygnie ![]() Ad.4 Antek śpi w pajacach i rano go przebieram w jakieś getry lub dresy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1124 | |
Zadomowienie
|
Perse
![]() ![]() A propos kup ![]() ![]() Cytat:
Wszystkie kąpiecie dzieciaczki codziennie? 2. ja troszkę podgrzewam (polecam łyżeczki z tommie tippie z czujnikiem temp - zmieniają kolor jak jedzonko jest za gorące ![]() 3. moja Pierdoła raczej długo je ale nie podgrzewam już w międzyczasie 4. na wieczór przebieram w pajaca (myślę, że do spania jest najwygodniejszy) i przebieram następnego dnia przed spacerkiem - około południa. Zresztą my się często przebieramy bo ulewamy czasami tak, że śliniaczki nie nadążają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1125 | ||
Wtajemniczenie
|
pola, u nas odkąd zaczęłam podawać mannę i marchewkę, to kupki są odrobinę rzadziej, zdarza się dzień czy dwa bez, ale bez żadnych dolegliwości i kupki też nie są twarde, raczej wreszcie przestały być płynne.
Cytat:
![]() Ciekawa jestem, która pierwsza pochwali się tego typu radosną nowiną ![]() Pewnie w lecie przyszłego roku zacznie się na dobre. Ja bym też chętnie była w tym gronie, gdyby warunki lokalowo-finansowo-zawodowe były odpowiednie ![]() Cytat:
2. Owoce w temp. pokojowej., zupki na razie próbuję jak Kajowi będą bardziej pasować. Maks zdecydowanie wolał bez podgrzewania, tzn. w temp. pokojowej. 3. Tylko raz podgrzewam i faktycznie w praktyce jest zimna pod koniec. 4. Kaj nie ma piżamki, Maks ma ![]() ![]() Jak reszta się przypomni, to wal śmiało ![]() Ja i chyba jeszcze parę osób napisało, że co drugi dzień ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1126 | ||||
Rozeznanie
|
siema mamuśki!
ale jestem zabiegana ![]() ![]() ![]() ![]() melduję, że Marcia zaczeła się przekręcać ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37818199]Cześć Dziewczyny, Czasami do Was zaglądam, wrzucajcie częściej zdjęcia swoich pociech, bo chyba coś rzadko się na nie łapię ![]() ![]() I tak, jestem w ciąży ![]() Dziękuję wszystkim za miłe życzenia, tutaj, w innych wątkach, w wiadomościach prywatnych i na facebooku ![]() Jeszcze raz Wam dziękuję i pozdrawiam ![]() Perse! kochana gratulację ![]() ![]() trzymam kciuki za fasolkę i Ciebie oczywiście! będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
2. ja podaję tylko słoiczki narazie. otwarty słoiczek zawsze przetrzymuję w lodówce nie dłużej niż 48h. taki z lodówki zawsze podgrzewam przed podaniem w podgrzewaczu. owocki nie otwierane wcześniej w temp. pokojowej nie podgrzewam. ale zupki zawsze podaję na ciepło. aha i jeszcze jedno - jeśli zamierzam podać tylko pół słoiczka to tylko tą porcję przekładam do osobnego pojemniczka i podgrzewam. to co miało już kontakt ze śliną nie przechowuję tylko wyrzucam. 3. podawane ze słoiczka nie stygną tak szybko. ale jak ostatnio przełożyłam do miseczki to faktycznie pod koniec było już zimnawe i nawet kożuch robi się na wierzchu ![]() ![]() 4. po kąpieli zawsze ubieramy małą w pajaca i w nim śpi. rano przebieramy się w ubranie dzienne ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1127 |
Wtajemniczenie
|
A, lady, wreszcie obiecane zdjęcia
![]() Doszłam właśnie do wniosku, że chyba niedługo, jak przyniosę krzesełko, to chyba pozbędę się już leżaczka, krzesełko spokojnie mi go zastąpi. Bujanie Kaja zupełnie nie bawi, jak podnoszę trochę bardziej oparcie, to zresztą z tego bujania jest już lipa, jakoś źle wyważony jest... Wyszukiwałam strasznie takiego leżaczka rozkładanego na płasko, niedrogi przy tym był, ale miał parę minusów ![]() ![]() Jak na złość nie chciały mi się zdjęcia wgrać, ale wreszcie są ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1128 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Nie , jak jest w temp pokojowej to nie podgrzewam jedynie z lodówki. 3. Na początku ciepla później temp spada. 4. Domino ma pizami na noc. Zakladamy mu po kapiely a przebieram go rano w ciuszki dzienne ![]() super krzesło ![]() Persephone - Ogromne gratulacje !!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() Witajcie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1130 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak wy to ogarniacie? My mamy tak: 7- cyc 10-cyc 13- danie 16- deser i po 30 minuta cyc 19-cyc i tu zaczyna się już noc Myślałam, żeby o 10 zamiast cyca dać kaszkę, ale to cyc zostaje wtedy tylko na dzień dobry i na noc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1131 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ad.1 U nas kąpiel codziennie, główkę myję szamponem co drugi dzień. Teraz mam Oillan, póxniej kupię może coś z Babydream albo Ziaji. Ad.2 Ja podgrzewam troszkę w kąpieli wodnej. Ad.3 Zupkę podgrzewam przed podaniem. Ad.4 Hania ma na sobie body z długim rękawem, na to pajac. Zawsze się tak uślimta jedzeniem, że zmieniam jej w południe na coś innego. Gdzie jest libretka, milena??? ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Kąpię codziennie, zdarza mi się zrobic dzień dziecka i nie kapac małej, ale jest to baaaardzo rzadko. ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1132 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Rozumiem, że dobrze Wam dalej z kp? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1133 | ||
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny za kupowe info
![]() Cytat:
![]() ad. 2. nie podgrzewam ad. 3. nie podgrzewam w trakcie ad. 4. Antoś śpi w pajacach, w ciągu dnia ma bodziak i spodenki nie, my co drugi dzień przeważnie Cytat:
![]() ![]() super! |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1134 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1135 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1136 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() moja śpi w bodziaku i w śpiworku, więc do południa chodzi w tym bodziaku z nocy, a potem trzeba przebrać bo ulewa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1137 |
Rozeznanie
|
Witam!
My dziś już po szczepieniu na szczęście na jakiś czas mamy przerwę ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Efijy Czas edycji: 2012-11-27 o 11:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#1138 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1139 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ad 2) Ja podaję rzadko ale świeżo otwarte w temp pokojowej ale jeśli z lodówki to podgrzewam w kapieli wodnej Ad 3) Nie podgrzewam w trakcie podawania Ad 4) Mój Szymek śpi w pajacach,po nocy ściągamy ubieramy w ciuchy,smarujemy itp Ja kąpie codziennie ale tylko ze wzgledu na AZS bo kapiel nawilża suchą skórę a po kapieli smarujemy ciałko specjalnymi kremami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1140 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=Gaabbi;37829399]
Służę pomocą, choć nie jestem ekspertem ![]() Jajka wyciągnęłam z lodówki i chwilę trzymałam w ciepłej wodzie, żeby osiągnęły temperaturę zbliżoną do pokojowej. Suszenie polega na tym, że beza sobie siedzi nadal w piekarniku, ale w temperaturze 50 stopni. Ponieważ ja mam ten piekarnik bez regulacji temperatury, to ja trzymałam ponad 2h bezę w piekarniku z otwartymi na oścież drzwiczkami ![]() Każda pomoc się przyda i z góry dziękuję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:34.