Kupujesz, urządzasz, planujesz...Napewno z chęcią o tym poplotkujesz. - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-26, 10:04   #1501
frida99
Raczkowanie

Dot.: Kupujesz, urządzasz, planujesz...Napewno z chęcią o tym poplotkujesz.

Witajcie dziewczyny po weekendzie - zleciał mi na odwiedzinach u teściów, rodziców i wizycie w starym mieszkaniu, skąd trochę rzeczy zabraliśmy. I leży wszystko teraz na podłodze w siatach, bo przecież nie mam mebli

Cytat:
Napisane przez basteja12 Pokaż wiadomość
Albo zostaje przy tej szarej tapecie, białych meblach i amarantowych oraz srebrnych dodatkach, to co pkazywałam TU
Albo decyduję się na te ciemne meble (zał. 1), wzorzysta tapetę (zał. 2) w połączeniu na innej ścianie z odcieniem jak w zał. 3, do tego grafitowa sofa i limonkowe poduchy (zał.4) i ogólnie klimat jak w zał. 5,6..
Cytat:
Napisane przez Elfia4 Pokaż wiadomość
Te propozycje zdecydowanie lepiej zagrają z twoim parkietem. Z tych dwóch kolorów wybrałabym chyba zieleń (chociaż jej fanką we wnętrzach nie jestem).
A może tą zlimonkę połączyłabyś z kolorem typu petrol? Załączam kilka przykładów w tej tonacji pod tekstem.
A jeśli ma być jakaś ciepła barwa to raczej pudrowe róże i wszelkie "brudne", złamane odcienie różu i fioletu, takie mniej oczywiste niż amarant.
Basteja, Elfia ma rację, szczególnie jesli chodzi o kolor podłogi. Myślę, że ten zestaw kolorystyczny lepiej sie u Ciebie sprawdzi.
Sama musze wstawić zdjęcia tutaj, żebyście pomogły mi wybrać trzeci kolor do salonu. Na razie mam jaśniutko szare ściany + szare płytki w aneksie kuchennym i brąz - dąb ciemny, dąb imbirowy na podłodze i brązowy narożnik (kolor mniej więcej jak na załączonym zdjęciu, choć może naroznik jest trochę chłodniejszy )
generalnie do tego myślałam o dodatkach w kolorze makowym czerwonym, ciepłym czerwonym z domieszką pomarańczu.
Pierwszą potrzeba są teraz u mnie zasłony, bo te puste okna mnie denerwują, i muszę wybrać kolor....

Cytat:
Napisane przez arnama Pokaż wiadomość
Problem mam jeśli chodzi o płytki, bo nic mnie jeszcze nie urzekło o tak-> lub a jak coś mi sie w miarę podobało to koszt ok 80-90zł/m a do kuchni wpadły mi w oko płytki za 120zł/m kibleki za ponad 500zł, to samo z umywalkami, a tu $$ mocno ograniczone
nie wiem jak oglądasz te płytki, w sensie czy w necie, czy na żywo, bo ja tak samo miałam jak wybierałam przez internet. Ale jak pojechaliśmy z TŻ do salonu, wybraliśmy wystrój łazienki w 10 min. I sie okazało, że te płytki nawet nie takie drogie 55zł/ za płytkę bazową za mkw z Ceramika Pilch. Wtedy tez wybraliśmy umywalkę na ekspozycji - rea, ok 250 zł a kibelek i bidet najbardziej mi się podobały z cersanitu kolekcja carina też niedrogo poniżej 300 zł/szt. bardzo ładnie i zgrabnie w łazience wyglądają, bielutkie, dobrze się czyszczą..
ale nie wiem co Ci się podoba i co byś chciała.

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Za cenę domku możemy korzystać z pomocy dwóch pań architektek, jednak one pomagają nam tylko z wystrojem dołu i łazienki na górze (plus elektryka na całej górze) więc o wystrój góry musimy zadbać sami.
I tu właśnie będę liczyła na Waszą pomoc Bo ja niby wiem co bym chciała a jednak... ciężko Jest dodatkowa trudność, bo mam w pokoju meble kupione pół roku temu i chcę je koniecznie zabrać ze sobą.
Wrzucam zdjęcie domu i rzuty obu pięter
Witamy i gratulujemy!
Wklej zdjęcia mebli, zobaczymy co tam pasuje. Jak możesz to sie podziel aranżacjami pań architektek, może cos podpatrzymy i wykorzystamy u siebie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (9,0 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12277_b.jpg (13,5 KB, 0 załadowań)
frida99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-26, 13:12   #1502
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frida99 Pokaż wiadomość
nie wiem jak oglądasz te płytki, w sensie czy w necie, czy na żywo, bo ja tak samo miałam jak wybierałam przez internet. Ale jak pojechaliśmy z TŻ do salonu, wybraliśmy wystrój łazienki w 10 min. I sie okazało, że te płytki nawet nie takie drogie 55zł/ za płytkę bazową za mkw z Ceramika Pilch. Wtedy tez wybraliśmy umywalkę na ekspozycji - rea, ok 250 zł a kibelek i bidet najbardziej mi się podobały z cersanitu kolekcja carina też niedrogo poniżej 300 zł/szt. bardzo ładnie i zgrabnie w łazience wyglądają, bielutkie, dobrze się czyszczą..
ale nie wiem co Ci się podoba i co byś chciała.

Oglądaliśmy w Castoramie. Jutro zajrzymy do Leroy i w najbliższych dniach jeszcze do lokalnych salonów łazienkowych. W necie nie oglądałam nawet zbytnio, bo i tak musze napierw zmacać

Dzisiaj szukałam ofert kuchni na wymiar, czekam na kilka wycen on line. Zobaczymy jak to wyjdzie

Nie ma dobrych wymówek, są tylko słabi ludzie.

arnama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-26, 13:45   #1503
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basteja12 Pokaż wiadomość
W ogóle to podziwiam Was wszystkie za zdecydowanie, konkret i ogólnie takie wyobrażenie co z czym, co do czego..
Mi to trzeba jak krowie na rowie, jak nie zobaczę, jak nie usłyszę, jak nie porównam to ciężko mi w wyobrazić sobie efekt końcowy

Moje przemyślenia na dziś .. o ile ma ktoś jeszcze cierpliwość i siłę mnie czytać

Albo zostaje przy tej szarej tapecie, białych meblach i amarantowych oraz srebrnych dodatkach, to co pkazywałam TU

Albo decyduję się na te ciemne meble (zał. 1), wzorzysta tapetę (zał. 2) w połączeniu na innej ścianie z odcieniem jak w zał. 3, do tego grafitowa sofa i limonkowe poduchy (zał.4) i ogólnie klimat jak w zał. 5,6..

Pytanko do Was Kochane:
Który zestaw/propozycja/połączenie kolorów bardziej Wam się podoba?
Zgodze sie z reszta dziewczyn -pomysl drugi jest zdecydowanie najlepszy Ta szara tapeta, jakos gryzla sie z odcieniem podlogi, a tutaj wszystko bedzie pasowalo

A co do zdecydowania i konkretow, to tylko takie zludzenie Ja np. wiem co lubie a czego nie lubie, wiec duzo latwiej mi sie na cos zdecydowac, problem pojawia sie, kiedy podoba mi sie kilka rzeczy i musze wybrac jedna... tutaj to moglabym ksiazke napisac ile razy zmieniam zdanie

Cytat:
Wreszcie mogę do Was dołączyć
Czytam wątek od dawna ale bałam się pisać żeby... nie zapeszyć Jutro podpisanie umowy z deweloperem, w przyszłym tygodniu kredyt hipoteczny, wszystko jest na 100% więc - wreszcie
Witamy i gratuluje sfinalizowania zakupu domku Slicznie sie prezentuje z zewnatrz.

Cytat:
Witajcie dziewczyny po weekendzie - zleciał mi na odwiedzinach u teściów, rodziców i wizycie w starym mieszkaniu, skąd trochę rzeczy zabraliśmy. I leży wszystko teraz na podłodze w siatach, bo przecież nie mam mebli

Sama musze wstawić zdjęcia tutaj, żebyście pomogły mi wybrać trzeci kolor do salonu. Na razie mam jaśniutko szare ściany + szare płytki w aneksie kuchennym i brąz - dąb ciemny, dąb imbirowy na podłodze i brązowy narożnik (kolor mniej więcej jak na załączonym zdjęciu, choć może naroznik jest trochę chłodniejszy )
generalnie do tego myślałam o dodatkach w kolorze makowym czerwonym, ciepłym czerwonym z domieszką pomarańczu.
Pierwszą potrzeba są teraz u mnie zasłony, bo te puste okna mnie denerwują, i muszę wybrać kolor....
Moim skromnym zdaniem, ten czerwony kolor powinien fajnie pasowac do reszty... jesli lubisz czerwien, to jak najbardziej tak
Stary 2012-11-26, 16:48   #1504
201604190949
Konto usunięte

Dziewczyny, wrzuciłam tutaj https://www.dropbox.com/sh/dvqqakmuydi5hlf/2d2mYHsuy8 plany z wymiarami i wizualizacje projektantek (kuchnia, salon i łazienka na górze, bo tylko takie mam) jeśli któraś z Was chciałaby obejrzeć Wizualizacje dotyczą głównie ustawienia, kolory są jeszcze do dogrania, ale na to mamy dużo czasu.
Na dole wszędzie będzie ogrzewanie podłogowe więc na podłodze gres. Chcemy wybrać płytki, które imitują wygląd drewna. Na górze najprawdopodobniej parkiet albo dobre panele, tam nie będzie podłogówki (oprócz łazienki), więc podłoga dowolna.
Wybraliśmy grzejnik do wiatrołapu ^^ wodno elektryczny więc będzie suszył kurtki zmoczone sierpniowymi burzami (załącznik)

Dziś kończymy nanosić gniazdka, włączniki i oświetlenie na projekty pokoi na górze. Ciągle mi się wydaje, że źle rozmieściłam oświetlenie u siebie w pokoju Mój to ten największy, rodziców są dwa mniejsze, bliżej schodów sypialnia a bliżej mnie gabinet z gościnnym miejscem do spania.
I chyba zdecydowałam się na wystrój mojego pokoju. Ale aż się boję powiedzieć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 29181-Purmo_Imia_small.jpg (73,7 KB, 45 załadowań)

Edytowane przez 201604190949
Czas edycji: 2012-11-26 o 16:53
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-26, 17:21   #1505
frida99
Raczkowanie

Cytat:
Oglądaliśmy w Castoramie. Jutro zajrzymy do Leroy i w najbliższych dniach jeszcze do lokalnych salonów łazienkowych.
Ja bym raczej postawiła na salony specjalizujące się w wystroju łazienek typu centrum budowlane gala lub salonika w Lublinie http://www.salonika.pl/ nie wiem skąd jesteś, to taki przykład tylko (my akurat w salonice kupiliśmy). nie wiem jak jest w supermarketach budowlanych (castorama, Leroy itp) ale w tych małych centrach zwykle jest projekt łazienki w cenie. Bez tego projektu to na prawdę nie wiem, jakbyśmy te płytki ułożyli.

Cytat:
Wybraliśmy grzejnik do wiatrołapu ^^ wodno elektryczny więc będzie suszył kurtki zmoczone sierpniowymi burzami (załącznik)
Świetny ten grzejnik, sama bym taki chciała
no pochwal sie koncepcją
Stary 2012-11-26, 17:22   #1506
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Dziewczyny, wrzuciłam tutaj https://www.dropbox.com/sh/dvqqakmuydi5hlf/2d2mYHsuy8 plany z wymiarami i wizualizacje projektantek (kuchnia, salon i łazienka na górze, bo tylko takie mam) jeśli któraś z Was chciałaby obejrzeć Wizualizacje dotyczą głównie ustawienia, kolory są jeszcze do dogrania, ale na to mamy dużo czasu.
Na dole wszędzie będzie ogrzewanie podłogowe więc na podłodze gres. Chcemy wybrać płytki, które imitują wygląd drewna. Na górze najprawdopodobniej parkiet albo dobre panele, tam nie będzie podłogówki (oprócz łazienki), więc podłoga dowolna.

Dziś kończymy nanosić gniazdka, włączniki i oświetlenie na projekty pokoi na górze. Ciągle mi się wydaje, że źle rozmieściłam oświetlenie u siebie w pokoju Mój to ten największy, rodziców są dwa mniejsze, bliżej schodów sypialnia a bliżej mnie gabinet z gościnnym miejscem do spania.
cudny ten grzejnik

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-26, 17:28   #1507
Ifwka
Zakorzenienie

Dziewczyny u mnie łazienka na poddaszu odpalona w trybie awaryjnym bo Tż z rozmachu wziął już się za łazienkę na dole. Podłogówka zainstalowana, kibelek w trakcie montażu, potem przygotowanie ścian pod płytki, brodzik do odebrania w sklepie, płytki w garażu czekają na układnie.
Teraz poratujcie: mam akrylową wannę, czym ją czyścić, cif może być czy porysuje??

Płytki jak w załączniku (kolor fiolet, bo na zdjęciach jakiś pod niebieski podchodzi)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg płytki.jpg (16,6 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg płytki 2.jpg (15,6 KB, 24 załadowań)
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-26, 18:50   #1508
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Świetny ten grzejnik, sama bym taki chciała
no pochwal sie koncepcją
Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
cudny ten grzejnik
Dziękuję Taki grzejnik z wieszakami to pomysł projektantek, my tylko wybraliśmy model, który podoba nam się najbardziej. Tylko cena nie fajna

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Teraz poratujcie: mam akrylową wannę, czym ją czyścić, cif może być czy porysuje??
Ja czyszczę żelem HG, nazywa się czysta łazienka czy jakoś tak. I ściereczką, lub miękką stroną gąbki, nie szczotkami i szorstkimi rzeczami. Czyści dokładnie.

Bardzo fajne te płytki, podobają mi się te "mazaje" na nich

Ocenicie ilość lamp w pokoju?
https://www.dropbox.com/s/ris3azaxxj...1126_00000.jpg
Ciemny fiolet to lampy wiszące i kinkiety. Jasny fiolet/róż to gniazdka wtykowe a czerwony to włączniki lamp i numerk, który włącznik do czego. Myślicie, że tyle lamp wystarczy? Rozdzielić włączanie kinkietów, żeby mógł się świecić tylko jeden czy zostawić jak jest?

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

A co do stylu wystroju to... Ja jestem wielką fanką stylu skandynawskiego, tej wersji z dużą ilością bieli i szarych oraz beżowych dodatków. I taki był pierwszy zamysł. Ale... jestem też zakochana w industrialnym Dlatego chyba zdecyduję się na miks tych dwóch. Industrialna baza czyli 'betonowe' ściany, łóżko postawione na paletach, lampy przemysłowe i dodatki 'skandynawskie', żeby nie było nieprzytulnie.
Pytanie tylko jak mi to wyjdzie
Stary 2012-11-26, 19:11   #1509
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Dziękuję Taki grzejnik z wieszakami to pomysł projektantek, my tylko wybraliśmy model, który podoba nam się najbardziej. Tylko cena nie fajna
Domyślam się

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-26, 20:14   #1510
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja czyszczę żelem HG, nazywa się czysta łazienka czy jakoś tak. I ściereczką, lub miękką stroną gąbki, nie szczotkami i szorstkimi rzeczami. Czyści dokładnie.

Bardzo fajne te płytki, podobają mi się te "mazaje" na nich

Ocenicie ilość lamp w pokoju?
https://www.dropbox.com/s/ris3azaxxj...1126_00000.jpg
Ciemny fiolet to lampy wiszące i kinkiety. Jasny fiolet/róż to gniazdka wtykowe a czerwony to włączniki lamp i numerk, który włącznik do czego. Myślicie, że tyle lamp wystarczy? Rozdzielić włączanie kinkietów, żeby mógł się świecić tylko jeden czy zostawić jak jest?

Dzięki, jutro popatrze po sklepach za czymś takim.
No płytki wybierał Tż. Druga łazienkę mamy szarą z dodatkiem czerwonego i po tamtych płytkach ciężko było się na coś zdecydowac bo tylko szarości nam się podobały.
Co do elektryki to niestety nie znam się. Jedynie rozdzieliłabym włączanie kinkietów.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-11-26, 21:20   #1511
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Dziś akurat byłam w LM i jak patrze na ceny w salonika.pl to mają drożej (spr ze 3rodzaje płytek i te 3 są tańsze w Leroyu o ok 10zł) a jak ktoś wie co chce to warto zamówić przez net. I tak np saloniki Paradyz masto bianco 108zł, LM 99zł, net ok 70zł ( niech z wysyłką wyjdzie 85zł).
Mieć znajomego w sklepie...bezcenne zejdzie do cen netowych
No, ale jak ktoś nie ma pomysłu/głowy do płytek to musi z projektu skorzystać-choć dla mnie to wciskanie wszystkiego, wszędzie, ile wlezie i pod sufit byle dużo i drogo sprzedać
oczywiście to bez złośliwości, rozumiem, że nie wszyscy wiedzą co chcą

1000days dla mnie ten rysunek nie jest czytelny-nie widzę kinkietów i gniazdek;/

Edytowane przez dorka1980
Czas edycji: 2012-11-26 o 21:22
dorka1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-26, 21:56   #1512
201604190949
Konto usunięte

Ten rysunek to tak na szybko, tylko żeby mniej więcej była widoczna ilość i miejsce Kinkiety to takie haczyki z iksem na końcu a gniazdka to takie u z ramionami pod spodem.

Ja właśnie staram się namówić rodziców, żeby płytki robić tylko przy wannie i prysznicu a resztę pomalować. Ale ciemno to widzę.
Stary 2012-11-26, 22:20   #1513
meg888
Raczkowanie

Cześc dziewczyny
Można się dołączyć? Cieszę się, że trafiłam na ten wątek, bo akurat jestem w trakcie urządzania od "0" nowego mieszkania (nowego dosłownie - świeżo wybudowane).
W końcu chyba znalazłam osoby, które mnie w 100% rozumią - bo widzę że Wy też macie pełną głowę pomysłów i aranżacji, ja ostatnio tylko o tym myślę

Nasze mieszkanie to mieszkanko w bliźniaku łącznie niecałe 90m2, jest ono po części dwu-poziomowe.
Na parterze jest wejście/wiatrołap, na piętro prowadzi 20 schodów podzielonych przez półpiętro, na piętrze mamy 4 pokoje: sypialnia (15 m2), dwa małe pokoje (każdy po 8,5 m2), duży pokój + kuchnia (połączone mają 25 m2), łazienkę (9 m2) i antresolę nad schodami, gdzie będzie zamykana mini-garderoba (1,5m x 1,5m).

Mieszkanie jest zupełnie nowe, urządzamy je od "0".

Jesteśmy na etapie 70% skończonych prac, już nie mogę się doczekac urządzania
Wizja mieszkania jest już bardzo przemyślana, wkrótce zacznę Was bombardować zdjęciami, może kogoś zainspirują

start 19.02.2013
Skalpel: 19
Trening z gwiazdami: 1xBeata, 1xKarolina, 1xOla
Mel B ramiona: 2
Orbitrek: 580min
Zumba:
1
Jilian 30DS: Lvl1: 10 Lvl2: 5

meg888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-26, 23:29   #1514
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorka1980 Pokaż wiadomość
Dziś akurat byłam w LM i jak patrze na ceny w salonika.pl to mają drożej (spr ze 3rodzaje płytek i te 3 są tańsze w Leroyu o ok 10zł) a jak ktoś wie co chce to warto zamówić przez net. I tak np saloniki Paradyz masto bianco 108zł, LM 99zł, net ok 70zł ( niech z wysyłką wyjdzie 85zł).
Mieć znajomego w sklepie...bezcenne zejdzie do cen netowych
No, ale jak ktoś nie ma pomysłu/głowy do płytek to musi z projektu skorzystać-choć dla mnie to wciskanie wszystkiego, wszędzie, ile wlezie i pod sufit byle dużo i drogo sprzedać
oczywiście to bez złośliwości, rozumiem, że nie wszyscy wiedzą co chcą

1000days dla mnie ten rysunek nie jest czytelny-nie widzę kinkietów i gniazdek;/

Z tego, co widzę po drzwiach czy panelach, to np te same, z tej samej firmy wychodzą taniej w Castoramie nic takim "miejscowym saloniku". Co do płytek, chcemy właśnie popatrzyć w salonikach (choć obstawiam ze będzie drozej niz w "masówkach") i ew kupić później na all, ale zeby najpierw wybrac na żywo
Wiem mniej więcej co chce, i nie potrzebuje gotowych projektów (nastawiamy sie na mało ozdobników).

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Cytat:
Napisane przez meg888 Pokaż wiadomość
Cześc dziewczyny
Można się dołączyć? Cieszę się, że trafiłam na ten wątek, bo akurat jestem w trakcie urządzania od "0" nowego mieszkania (nowego dosłownie - świeżo wybudowane).
W końcu chyba znalazłam osoby, które mnie w 100% rozumią - bo widzę że Wy też macie pełną głowę pomysłów i aranżacji, ja ostatnio tylko o tym myślę

Nasze mieszkanie to mieszkanko w bliźniaku łącznie niecałe 90m2, jest ono po części dwu-poziomowe.
Na parterze jest wejście/wiatrołap, na piętro prowadzi 20 schodów podzielonych przez półpiętro, na piętrze mamy 4 pokoje: sypialnia (15 m2), dwa małe pokoje (każdy po 8,5 m2), duży pokój + kuchnia (połączone mają 25 m2), łazienkę (9 m2) i antresolę nad schodami, gdzie będzie zamykana mini-garderoba (1,5m x 1,5m).

Wizja mieszkania jest już bardzo przemyślana, wkrótce zacznę Was bombardować zdjęciami, może kogoś zainspirują

Oj to fajne mieszkanko

Stary 2012-11-27, 10:52   #1515
Telka10
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze? To mi "wisi" czy dany kolor jest modny czy nie Biorę co mi sie podoba w danym pomieszczeniu. Miałam juz ściany niebieskie, granatowe, pomarańczowe, czerwone teraz mam wściekło zielone, ale nigdy jeszcze nie miałam amarantu, różu (ale jasny nie podoba mi się) czy jakichś odcieni fioletu Więc czemu nie!?
Wiem że kuchnię i łazienkę bym chciała w stonowanych barwach, bo to nie często sie zmienia, ale kolor scian? dodatków? można w mig zaaranżować inne wnętrze

Ja jestem tylko ciekawa miny mojej mamy jak oznajmię ze w salonie bedą czarne dodatki, albo coś na ścianie w sypialni w tym kolorze
Mam tak samo. Po prostu albo mi się coś podoba albo nie
Cytat:

Grzejnik super, ale cena by mnie zabiła
Co do samych wizualizacji to ustawienie ciekawe, szarości lubię, ale tam brakuje jakiegoś koloru wiem, że to jeszcze do ustalenia na szczęście - póki co całość wygląda tak jakoś smutno i nudno. Ale na szczęście przy szarościach można praktycznie każdy kolor zastosować
Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Dziewczyny u mnie łazienka na poddaszu odpalona w trybie awaryjnym bo Tż z rozmachu wziął już się za łazienkę na dole. Podłogówka zainstalowana, kibelek w trakcie montażu, potem przygotowanie ścian pod płytki, brodzik do odebrania w sklepie, płytki w garażu czekają na układnie.

Płytki jak w załączniku (kolor fiolet, bo na zdjęciach jakiś pod niebieski podchodzi)
Ja akrylu nie czyszczę Cifem, bo właśnie boję się, że się porysuje. Używam produktów z Lidla do łazienki - najlepiej sprawdza się W5 od kamienia i rdzy. Nic się nie rysuje, kamień schodzi i akryl nadal jest gładki.
Cytat:
Napisane przez meg888 Pokaż wiadomość
Cześc dziewczyny

Ale super mieszkanko! Powierzchnia rewelacyjna

My dziś wstępnie podliczyliśmy finanse..."Drogi Święty Mikołaju, poprosimy pod choinkę 30 tys na wykończenie naszego lokum"

Edytowane przez Telka10
Czas edycji: 2012-11-27 o 10:53
Telka10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 11:25   #1516
frida99
Raczkowanie

Ifwka mi też bardzo podobaja sie te płytki, gratulacje!

Cytat:
Jakbyś mogła jednak dodać załącznik...? Mi się nie otwiera w pracy

Cytat:
Dziś akurat byłam w LM i jak patrze na ceny w salonika.pl to mają drożej
no tak, o tym nie napisałam. Rzeczywiście mają drożej, w zasadze ceny katalogowe producentów. Tylko zapomniałam napisać, że my wzieliśmy tam dlatego, że płytki potrzebowaliśmy na już bo by glazurnik nam uciekł do innej roboty. Nasza wina, bo jakbyśmy się wcześniej rozejrzeli za płytkami i coś wybrali i zamówili przez neta to byłoby taniej.
Jak pisałam tego posta o salonice, to bardziej chodziło mi o to, że tam jest się dużo łatwiej na cos zdecydować bo ekspozycje są duże, z całym białym montarzem. Widać jak ta łazienka będzie wyglądać. A jak chodziliśmy po LM czy Castoramie to były 4 mkw płytek i tyle. Ale jasne, że najtaniej w necie zamawiać. Tak kupiliśmy prysznic, brodzik, baterie i wiele innych rzeczy.

meg888 witaj fajne mieszkanko! Masz jakiś rzut pięter? Piszesz, że prace zaawansowane w 70%, ale masz na myśli stawienie budynku w stanie surowym, czy już urządzacie środek, podłogi, ściany, łazienka itp?
Stary 2012-11-27, 19:51   #1517
agusiowata
Zakorzenienie

Do FridaMy chcielibyśmy kupić prysznic. Wpadłam na pomysł, by zamówić na allegro, będzie dużo taniej. Frida Mogłabyś dać linka, jaki kupiłaś prysznic?

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

http://allegro.pl/kabina-prysznicowa...810817542.html
taką mamy na oku?
Stary 2012-11-27, 20:44   #1518
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Telka10 Pokaż wiadomość
Ja akrylu nie czyszczę Cifem, bo właśnie boję się, że się porysuje. Używam produktów z Lidla do łazienki - najlepiej sprawdza się W5 od kamienia i rdzy. Nic się nie rysuje, kamień schodzi i akryl nadal jest gładki.
Dzięki, na razie chodze po sklepach i czegoś szukam, pewnei w piątek uda mi się do lidla wpaść bo nie mam go po drodze to może wreszcie coś kupię, bo na razie prowizorka.
Dzisiaj odpaliliśmy kibelek na dole bo wszyscy mają już dość wspinania się po schodach w środku nocy
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-11-27, 21:43   #1519
basteja12
Raczkowanie

Gwiazdeczka, Frida fajnie, że popieracie mój nowy pomysł Dzięki za wasze zdanie

Gwiazdeczka wiesz, że miałas swój udział w wyborze mojej tapetki do salonu Moja Ty inspiracjo!!

Frida ja baardzo lubię szary kolor, a we wnętrzach w połączeniu z czerwieniom uważam, że jest super!! Chociaż za samymi makami nie przepadam ..choć rozumiem, ze to był przykład
Kiedy będziecie mieć meble i rozpakujecie siaty???

100 days rozbudziłaś moją ciekawość miksem stylów! Masz jakiś zdjęcia, propozycje gdzie już ktoś kombinował z takim połączeniem?

Meg888 witaj

U nas początki remontu.. dopiero drugi dzień i mi już nic się nie chce Padam z sił, największy ubaw ma synek.. chowa się za kartonami, skacze po worach i cieszy, że coś się dzieje innego niż co dzień
basteja12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 21:54   #1520
arnama
Zakorzenienie

Spodobały nam się pewne płytki w Leroy Oraz te na podłogę do kuchni

Telka czy Wy kupowaliście tam płytki? Bo mi sie zdawało ze widziałam Twoje

Ja nie wiem co z tymi kabinami, bo przecież w Castoramach czy tego typu sklepach nie są takie drogie

Stary 2012-11-27, 22:19   #1521
Telka10
Zakorzenienie

Cytat:
Spodobały nam się pewne płytki w Leroy Oraz te na podłogę do kuchni

Telka czy Wy kupowaliście tam płytki? Bo mi sie zdawało ze widziałam Twoje

Ja nie wiem co z tymi kabinami, bo przecież w Castoramach czy tego typu sklepach nie są takie drogie
W LM kupiliśmy płytki do łazienki Były wtedy znacznie tańsze niż teraz (to było jeszcze przed podniesieniem VAT i akurat w jakiejś promocji).
A które płytki Ci się spodobały? Pokazuj

Co do kabiny to my kupiliśmy w OBI za 600 zł. Generalnie większość tych do 3 tys i tak są "made in china" Za porządną fajną kabinę jednak trzeba troszkę kasy dać. Ale póki co użytkujemy ją prawie od roku i narzekać nie możemy. Uszczelki ok, rolki ok, nic nie przecieka.
Stary 2012-11-27, 22:19   #1522
meg888
Raczkowanie

Cytat:

meg888 witaj fajne mieszkanko! Masz jakiś rzut pięter? Piszesz, że prace zaawansowane w 70%, ale masz na myśli stawienie budynku w stanie surowym, czy już urządzacie środek, podłogi, ściany, łazienka itp?
Kochana mam na myśli samo urządzanie środka mieszkanie kupiliśmy po oddaniu budynku do użytku, w stanie deweloperskim. A więc urządzamy wszystko od "0" - ściany, podłogi, łazienka itp.
meble też praktycznie prawie wszystkie kupujemy nowe, z poprzedniego mieszkania wzięliśmy tylko pralkę, a takżr rogówkę i szafę+komodę, które i tak dajemy do małego pokoju, gdzie będzie stało biurko z komputerem. W jednym wolnym pokoju robimy mini-siłownię(nie mamy jeszcze dzieci)

Poniżej rzut I piętra - nie widać na nim tylko garderoby - znajduje się nad schodami na przeciwko drzwi do tej dużej sypialni, na parterze jest tylko wiatrołap/przedpokój. Nasze mieszkanie to mieszkanie "A" (na projekcie jest nasze i sąsiada). A i proszę nie sugerujcie się rysunkiem mebli na projekcie - to dzieło architekta, my większość mebli i sprzętów będziemy mieć zupełnie inaczej rozmieszczone
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg projekt.jpg (78,1 KB, 28 załadowań)

start 19.02.2013
Skalpel: 19
Trening z gwiazdami: 1xBeata, 1xKarolina, 1xOla
Mel B ramiona: 2
Orbitrek: 580min
Zumba:
1
Jilian 30DS: Lvl1: 10 Lvl2: 5

Edytowane przez meg888
Czas edycji: 2012-11-27 o 22:34
meg888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-27, 22:40   #1523
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
W LM kupiliśmy płytki do łazienki Były wtedy znacznie tańsze niż teraz (to było jeszcze przed podniesieniem VAT i akurat w jakiejś promocji).
A które płytki Ci się spodobały? Pokazuj

Co do kabiny to my kupiliśmy w OBI za 600 zł. Generalnie większość tych do 3 tys i tak są "made in china" Za porządną fajną kabinę jednak trzeba troszkę kasy dać. Ale póki co użytkujemy ją prawie od roku i narzekać nie możemy. Uszczelki ok, rolki ok, nic nie przecieka.
No to chyba je widziałam
A tych "naszych" nie kojarzę ze strony, ale takie w sumie proste, bez wzorków, z lekkimi "paskami" prawie nie widocznymi w 3 odcieniach szarości, rozmiar taki 60cm na ileś tam (30 chyba ).
Do kuchni takie 50/50 jasne prawie białe, błyszczące i gdy sie zdecydujemy to chyba będą kładzione bezfugowo

Panele też nam wpadły w oko, ale kurcze nie było odpowiedniego odcienia drzwi, oraz tego modelu który mi sie spodobał na str internetowej

My chyba też tak kabinę kupimy

Stary 2012-11-27, 23:17   #1524
Telka10
Zakorzenienie

Cytat:
No to chyba je widziałam
A tych "naszych" nie kojarzę ze strony, ale takie w sumie proste, bez wzorków, z lekkimi "paskami" prawie nie widocznymi w 3 odcieniach szarości, rozmiar taki 60cm na ileś tam (30 chyba ).
Do kuchni takie 50/50 jasne prawie białe, błyszczące i gdy sie zdecydujemy to chyba będą kładzione bezfugowo

Panele też nam wpadły w oko, ale kurcze nie było odpowiedniego odcienia drzwi, oraz tego modelu który mi sie spodobał na str internetowej

My chyba też tak kabinę kupimy
Arni miej tylko na uwadze, że mało które płytki nadają się do tego by je kłaść bezfugowo. A ta biel to na ścianę?
Co do kabiny to w sumie czy to będzie taka za 600 zł czy za 5 tys to i tak trzeba o nią dbać Jeśli zostanie dobrze wstawiona i odpowiednio się ją będzie czyścić to przetrwa lata. Grunt to używać odpowiednich środków i czyścić ją systematycznie.
Z panelami to Ci powiem ze swojego doświadczenia - kupcie grubsze niż 7 cm i min klasę ścieralności AC4..inaczej będziecie przeklinać panele po paru miesiącach
Stary 2012-11-27, 23:29   #1525
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Arni miej tylko na uwadze, że mało które płytki nadają się do tego by je kłaść bezfugowo. A ta biel to na ścianę?
Co do kabiny to w sumie czy to będzie taka za 600 zł czy za 5 tys to i tak trzeba o nią dbać Jeśli zostanie dobrze wstawiona i odpowiednio się ją będzie czyścić to przetrwa lata. Grunt to używać odpowiednich środków i czyścić ją systematycznie.
Z panelami to Ci powiem ze swojego doświadczenia - kupcie grubsze niż 7 cm i min klasę ścieralności AC4..inaczej będziecie przeklinać panele po paru miesiącach
Wiem, te były pokazane na fragmencie obok, właśnie bezfugowo
Sprawdzałam jeszcze na stronie i nie ma tych płytek.
Co do Paneli, to taki mamy zamiar Dziś fajnie było pokazane z boku działu z panelami: "Najtańsze", "Wystarczające" i "Bardzo dobre" i był kawałek paneli i pod spodem opis grubości i ścieralności, myślę że pomocna sprawa

Dziewczyny mam takie pytanie: Jak dobierałyście kolor drzwi wewnętrznych? Do podłóg? Czy jakos inaczej?
Bo ja najpierw myslalam by dobrać mniej więcej drzwi i panele w zblizonym kolorze, a dzis mąż zasugerował ze chciał by białe listwy przypodłogowe i wpadło mi do głowy, ze może lepiej by wyglądało, jak by drzwi były też białe

Stary 2012-11-28, 09:28   #1526
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Cytat:
Dziewczyny mam takie pytanie: Jak dobierałyście kolor drzwi wewnętrznych? Do podłóg? Czy jakos inaczej?
Ja nie znam "zasady" dobierania drzwi i podłóg, ale swoje dobrałam z głowy tzn. chciałam wykończenie jasne, ale nie wpadające w żółć i podłogę też taką chciałam, więc takie mam. Nie są identyczne w odcieniu z podłogą, no ale coś za coś. Większość drzwi to biel, wenge/brąz lub żółte/dębowe
dorka1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-28, 10:24   #1527
Telka10
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, te były pokazane na fragmencie obok, właśnie bezfugowo
Sprawdzałam jeszcze na stronie i nie ma tych płytek.

Bo ja najpierw myslalam by dobrać mniej więcej drzwi i panele w zblizonym kolorze, a dzis mąż zasugerował ze chciał by białe listwy przypodłogowe i wpadło mi do głowy, ze może lepiej by wyglądało, jak by drzwi były też białe
Jak będę LM to zobaczę, które to płytki

Co do drzwi my mamy venge (póki co jedyne w całym mieszkaniu). Nie dobieraliśmy ich do podłogi, ale mamy kilka elementów w tym odcieniu: między innymi podstopnice i szafeczkę na buty. W sypialni nie wiem jeszcze wg jakiej zasady będziemy dobierać, ale na pewno drzwi nie będą tak całkiem "z kosmosu" - do czegoś w sypialni pasować będą
Moja babcia drzwi dobierała sobie pod kolor szafy, którą ma w przedpokoju na wymiar. Okazało się to również dobrym pomysłem (wszystkie drzwi widać przy wejściu - tak jak szafę).
Myślę, że musicie znaleźć swój sposób dobierania koloru drzwi
Osobiście nie wiem czy bym zdecydowała na białe listwy przypodłogowe. Ładnie to wygląda, ale biały jest dość wymagającym kolorem. Bałabym się, że po czasie by zaczął żółknąć - szczególnie w kuchni właśnie, gdzie się gotuje. Płytki jeszcze ok -są odporne, ale listwy to zazwyczaj plastik (chyba że planujecie drewniane - wtedy można je po prostu odmalować), a plastik ma to do siebie, że może się robić taki kremowo-żółty po pewnym czasie. U siebie widzę to np po oknach. Białe plastikowe okna po pewnym czasie tracą tą "białą biel", choćby nie wiem czym je myć
Stary 2012-11-28, 10:43   #1528
malaOlaa
Raczkowanie

Hej dziewczyny!!

Nie odzywalam sie długi czas, ale czesto Was podczytuję Gratuluję wszystkich zakupów, nowych domków, mieszkań, pomysłów na urzadzanie my niestety jeszcze nie mozemy ruszyc z praca, bo czekamy na druga transze z banku (przewidziana na styczeń) i dopiero na koniec styczna mozemy wejsc do mieszkania. Natomiast zaczynamy juz myslec o urzadzaniu i tu mam ogromna prosbe do Was zastanawiamy sie nad łazienka zeby polaczyc kafle i pomalowac sciany. No i moj maz chce pasek z kafli/mozaiki nad wc (maja byc nad tym geberitem takie 3 poleczki) oczywiscie kafle pod prysznicem i przy umywalce.... ale czy tylko do lustra tak zeby podczas mycia rak nie zachlapac nic, a nad lustrem juz pomalowana sciana. Widzialyscie cos takiego kiedys? ja nie potrafie sobie wyobrazic

Z gory dziekuje za pomoc
obiecuje ze juz niedlugo bede Was zasypywac pytaniami i pomyslami bo widze, ze jestescie nieocenione w pomocy przy urzadzaniu

w zalaczniku dodaje plan lazienki-przepraszam za jakosc i skale moich rysunków...ale jestem kiepska w tym chcialam Wam tylko zobrazowac jaki uklad chcemy miec.

Prysznic chcemy 90/90 i zastanawialam sie nad szafka pod umywalke nawet ok 1m. Wiec miedzy umywalaka a prysznicem bedzie wolnego miejsca ok 20-27cm
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lazienka-plan1.jpg (68,6 KB, 15 załadowań)

Edytowane przez malaOlaa
Czas edycji: 2012-11-28 o 11:00
malaOlaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-28, 11:08   #1529
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie znam "zasady" dobierania drzwi i podłóg, ale swoje dobrałam z głowy tzn. chciałam wykończenie jasne, ale nie wpadające w żółć i podłogę też taką chciałam, więc takie mam. Nie są identyczne w odcieniu z podłogą, no ale coś za coś. Większość drzwi to biel, wenge/brąz lub żółte/dębowe
No i własnie mam mała zagwostkę, jak to skomponować

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Jak będę LM to zobaczę, które to płytki

Co do drzwi my mamy venge (póki co jedyne w całym mieszkaniu). Nie dobieraliśmy ich do podłogi, ale mamy kilka elementów w tym odcieniu: między innymi podstopnice i szafeczkę na buty. W sypialni nie wiem jeszcze wg jakiej zasady będziemy dobierać, ale na pewno drzwi nie będą tak całkiem "z kosmosu" - do czegoś w sypialni pasować będą
Moja babcia drzwi dobierała sobie pod kolor szafy, którą ma w przedpokoju na wymiar. Okazało się to również dobrym pomysłem (wszystkie drzwi widać przy wejściu - tak jak szafę).
Myślę, że musicie znaleźć swój sposób dobierania koloru drzwi
Osobiście nie wiem czy bym zdecydowała na białe listwy przypodłogowe. Ładnie to wygląda, ale biały jest dość wymagającym kolorem. Bałabym się, że po czasie by zaczął żółknąć - szczególnie w kuchni właśnie, gdzie się gotuje. Płytki jeszcze ok -są odporne, ale listwy to zazwyczaj plastik (chyba że planujecie drewniane - wtedy można je po prostu odmalować), a plastik ma to do siebie, że może się robić taki kremowo-żółty po pewnym czasie. U siebie widzę to np po oknach. Białe plastikowe okna po pewnym czasie tracą tą "białą biel", choćby nie wiem czym je myć
Z tego co widziałam, w PL nie są zbyt popularne biełe listwy. Białych nie widziałam. Mysleliśmy o drewnianych i pomalowanych na biało. O utrzymanie bieżące się nie boję, bo mam już np białe meble, i niczym sie nie różnią od innych (i to, i to trzeba przetrzeć), a w razie ew zniszczenia, zżółknięcia zawsze można po jakimś czasie wymienić, same listwy to znów nie jakiś mega wydatek

Stary 2012-11-28, 11:15   #1530
rafalinka
BAN stały

a ja mam takie pytanie małe. Mam dwójkę dzieci jedno ma 5 lat drugie kilka tygodni i chciałabym kupić im łóżko piętrowe jak mały będzie trochę większy ale boje się że będą z niego spadać. Czy mam powody żeby się o to martwić. Starsza córka często w nicy chodzi..
rafalinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości