Kupujesz, urządzasz, planujesz...Napewno z chęcią o tym poplotkujesz. - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-21, 14:05   #1471
arnama
Zakorzenienie

Dot.: Kupujesz, urządzasz, planujesz...Napewno z chęcią o tym poplotkujesz.

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Witamy
Opowiedz o swojej wizji
Kuchnia: jasna, meble w kremie, nie z błyszczącymi fontami, ewentualnie łączona z brązem (ale nie górne szafki inne, dolne inne) podłoga jasna też.
Salon: białe meble, które już mamy, sofa 2 i 3 osobowa plus fotel (ze skóry białej)- tez już mamy. Nie wiem czy uda mi sie wcisnąć stół z 6 krzesłami. Marzy mi się jedna ściana fuksjowa lub fioletowa i czarne dodatki.
Sypialnię chciała bym w stylu azjatyckim: czerń, czerwień i biel (jakoś to pomiksować na ścianach. Niskie łózko, dopasowane stoliki nocne. Mąż chce tam wstawić sobie małe biureczko, więc chciała bym "ukryć" je za małym parawanikiem z mlecznej szyby.
łazienka: coś w brązach, beżach lub szarosciach. Jest nie duża, więc jasne kolory, choć wolę tonację ciepłą.
Drzwi i podłogi marzą mi się w jednym odcieniu (lub maksymalnie zbliżonym) coś koło koloru orzech.
Co do przedpokoju: nad ścianami jeszcze sie nie zastanawiałam, ale podłogę bym chciała dzieloną (przedpokój w kształcie L): przy drzwiach wejściowych płytki, a między pokojami panele.

Póki co, to tyle

Mąż upiera się przy płytkach z połyskiem, ja wolała bym mat lub półmat. Twierdzi że w te z połyskiem nie "wżera się" brud

Od jakiegoś czasu podczytywałam wasz wątek (trochę z przodu, trochę z tyłu) i doszły mnie "słuchy" że błyszczące płytki to koszmar w utrzymaniu

Nie ma dobrych wymówek, są tylko słabi ludzie.

arnama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-21, 14:11   #1472
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Cytat:
Napisane przez arnama Pokaż wiadomość
Cześć

Nie dawno kupiliśmy, z mężem, mieszkanie. Stare budownictwo. Jesteśmy na etapie "brudnych" prac: drzwi wew. powyrywane, ściana wyburzona (aby zwiększyć łazienkę) i zamurowana na nowo, kujemy pod prąd (zmieniamy instalacje elektryczną) oraz wodę. Dziś wymieniają nam okna.

W głowie mam juz wizje na wykończenie oraz myśli krążące w koło jednego

Można się dołączyć?
Najgorszy etap
Gniazdka i instalacje wodne przemyślane 100x?
My panom od okna nie kazaliśmy "obrabiać" gładzią okna, nasz majster kazał im zapiankować i iść-pianka miała sobie wyschnąć dokładnie 2dni i sam obrobił okna. Podobno nawet na piance jest napisane, że musi schnąć dłużej niż te kilkadziesiąt minut podczas montażu. Taka dygresja...
koło czego?

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Od jakiegoś czasu podczytywałam wasz wątek (trochę z przodu, trochę z tyłu) i doszły mnie "słuchy" że błyszczące płytki to koszmar w utrzymaniu
o ile są wzorzyste, marmurkowe to raczej nie
dorka1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-21, 14:15   #1473
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorka1980 Pokaż wiadomość
Najgorszy etap
Gniazdka i instalacje wodne przemyślane 100x?
My panom od okna nie kazaliśmy "obrabiać" gładzią okna, nasz majster kazał im zapiankować i iść-pianka miała sobie wyschnąć dokładnie 2dni i sam obrobił okna. Podobno nawet na piance jest napisane, że musi schnąć dłużej niż te kilkadziesiąt minut podczas montażu. Taka dygresja...
koło czego?
Najgorszy, nie najgorszy, mnie tam nie ma, więc mi nie przeszkadza

Tak, przemyślane, już częściowo pokute
jeszcze zapomnieliśmy o jednym gniazdku pod zmywarkę i o włączniku światła przy lustrze Ale robota w trakcie, więc mąż jeszcze dokuje.

Co do okien, to z tego co wiem, chyba mają wykańczać, ale ekipę mamy sprawdzoną, Teściowa użytkuje ich okna już kilka dobrych lat i wszystko jest OK, wprawiali tez wszystkie do szwagierki domu

No koło czego REMONTU

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
o ile są wzorzyste, marmurkowe to raczej nie
Nie chcę wzorzystych (chyba że coś baaaardzo delikatnego).
A co z matowymi? Faktycznie ciężko to doczyścić po jakims czasie?

Stary 2012-11-21, 16:26   #1474
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frida99 Pokaż wiadomość
skoro jest strasznie drogie, to może zamówisz u stolarza? Z tego co widać, to konstrukcja jest bardzo prosta. Pomierz dokładnie w sklepie, zrób zdjęcia i popytaj.

Załączam projekt szafy, będę wdzięczna za wszystkie uwagi bo musze w miarę szybko albo go potwierdzić, albo coś w nim zmienić. Tylna ściana ma 180 cm szerokości. Lewa jedynie 40 cm. Bardziej zależy mi na miejscu w szufladach i na półkach niż na drążku na wieszaki.
Pomysl fajny, tylko gorzej z wykonaniem, bo w Londynie z tanim stolarzem byloby ciezko

Szafa mi sie bardzo podoba Jesli wolisz polki i szuflady to mysle ze jest genialnie.

Cytat:
Cześć

Nie dawno kupiliśmy, z mężem, mieszkanie. Stare budownictwo. Jesteśmy na etapie "brudnych" prac: drzwi wew. powyrywane, ściana wyburzona (aby zwiększyć łazienkę) i zamurowana na nowo, kujemy pod prąd (zmieniamy instalacje elektryczną) oraz wodę. Dziś wymieniają nam okna.

W głowie mam juz wizje na wykończenie oraz myśli krążące w koło jednego

Można się dołączyć?
Czesc.
Wspolczuje najgorszej roboty, ale cos za cos -pozniej przyjdzie czas na przyjemniejsze sprawy

Cytat:
Napisane przez basteja12 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki

Właśnie jestem na etapie urządzania salonu, przeglądam aranżacje, ogląda, czytam i trafiłam na Wasz wątek Czy można się przyłączyć i poprosić o radę?

Salon jest dość duży (22,5 m2), południowy, czyli jasny.. na tą chwilę w pokoju jest tylko parkiet.. reszta w wielkiej niewiadomej!

Chcę kupić wszystko nowe - meble, tapety, zasłony, dodatki itp. Problem w tym, że na nic nie mogę się zdecydować

Pierwsze zasadnicze pytanie - czy powinnam dopierać kolor ścian i tapety do mebli? czy najpierw wybrać meble, a później zastanawiać się nad resztą??

Chciałbym, abym jedna duża ściana bez okna była wytapetowana w jakąś ciemną tapetą, w zdecydowane wzory.. przy niej postawić komodę, nad nią szerokie lustro i w rogu stojącą, nowoczesną lampę..

Problem w tym, że nie mam pojęcia jaką tapete wybrać..

Parkiet w salonie mam taki jak w załączniku 1, do tego myślałam kupić białe, szerokie listwy przypodłogowe, żeby trochę złamać przejście podłogi do ścian - o takie klik,

Podobają mi się proste meble, bez fikuśnych pólek czy uchwytów.. nie lubię też wiszących witryn ze szkłem, ani innych meblościanek przy TV..

Co myślicie o takich meblach (załącznik 2, załącznik 3)??

Jaką tapetę radziłybyście mi wybrać do takich mebli i odcieniu parkietu??

Czy w ogóle pozostać przy takich meblach? Czy za ciemne?

Błagam o pomoc
Nikt za Ciebie nie zdecyduje o ostatecznym wyborze, bo to Tobie ma sie podobac najbardziej.
Meble bardzo fajne Czy za ciemne? w jakim sensie? Pokoj jest duzy i jasny, dodasz do tego jasniejsze kolory na scianach i bedzie akurat. Nie masz ciemnej podlogi, wiec mysle ze beda pasowac. Tylko nie jestem pewna co do tej ciemnej tapety... Ciemna czyli jaka?
Daj jakies przyklady, jakie wzory Ci sie podobaja? Jakie kolory lubisz?

Cytat:
Kuchnia: jasna, meble w kremie, nie z błyszczącymi fontami, ewentualnie łączona z brązem (ale nie górne szafki inne, dolne inne) podłoga jasna też.
Salon: białe meble, które już mamy, sofa 2 i 3 osobowa plus fotel (ze skóry białej)- tez już mamy. Nie wiem czy uda mi sie wcisnąć stół z 6 krzesłami. Marzy mi się jedna ściana fuksjowa lub fioletowa i czarne dodatki.
Sypialnię chciała bym w stylu azjatyckim: czerń, czerwień i biel (jakoś to pomiksować na ścianach. Niskie łózko, dopasowane stoliki nocne. Mąż chce tam wstawić sobie małe biureczko, więc chciała bym "ukryć" je za małym parawanikiem z mlecznej szyby.
łazienka: coś w brązach, beżach lub szarosciach. Jest nie duża, więc jasne kolory, choć wolę tonację ciepłą.
Drzwi i podłogi marzą mi się w jednym odcieniu (lub maksymalnie zbliżonym) coś koło koloru orzech.
Co do przedpokoju: nad ścianami jeszcze sie nie zastanawiałam, ale podłogę bym chciała dzieloną (przedpokój w kształcie L): przy drzwiach wejściowych płytki, a między pokojami panele.

Póki co, to tyle

Mąż upiera się przy płytkach z połyskiem, ja wolała bym mat lub półmat. Twierdzi że w te z połyskiem nie "wżera się" brud

To pewnie ja mowilam Ja mam czarne blyszczace i tylko o nich sie wypowiadam. Podejrzewam, ze z jasnymi nie ma takiego problemu, bo nie widac na nich kazdego zacieku, kazdej kropli wody czy kurzu.

Jak narazie bardzo mi sie podoba Twoja wizja na urzadzenia mieszkania Ciekawa jestem polaczenia bialych mebli z bila sofa, bo ja wlasnie obawialam sie efektu 'szpitala' i zrezygnowalam z calych bialych mebli.

A'propo mebli to wlasnie dzisiaj w koncu bede miala je dostarczone!!!!! Nie pamietam czy pokazywalam, ktore w koncu zamowilam...
Takie: AMEL.jpg
Wzielam szafke pod TV, komode i mniejsza szafke z prawej. I kolor sciany tez chetnie skopiuje

Edytowane przez gwiazdeczka26
Czas edycji: 2012-11-21 o 16:27
gwiazdeczka26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-21, 16:35   #1475
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Cytat:

Tak, przemyślane, już częściowo pokute
jeszcze zapomnieliśmy o jednym gniazdku pod zmywarkę i o włączniku światła przy lustrze Ale robota w trakcie, więc mąż jeszcze dokuje.

No koło czego REMONTU

Nie chcę wzorzystych (chyba że coś baaaardzo delikatnego).
A co z matowymi? Faktycznie ciężko to doczyścić po jakims czasie?
nam znajomy montujący niegdyś meble uświadomił ile gniazdek jest potrzebnych w kuchni (pod blatami 3-zmywarka, do odpalania płyty gazowej i do odpalania piekarnika-mamy gazowe bo u nas ryczałtowy gaz) nad szafkami-do okapu, no i do lodówki
pamiętaj o gniazdku za pralką/do pralki!

jak chodzisz koło remontu jak Cię tam nie ma

teraz rodzice maja matowe w łazience i przedpokoju i problemów z czyszczeniem nie ma, niektóre płytki trzeba impregnować-niektóre gresy, ale już musisz poczytać sama o tym
Stary 2012-11-21, 17:20   #1476
frida99
Raczkowanie

Cytat:
Cześć

Nie dawno kupiliśmy, z mężem, mieszkanie. W głowie mam juz wizje na wykończenie oraz myśli krążące w koło jednego

Można się dołączyć?
Cytat:
Hej Dziewczynki

Właśnie jestem na etapie urządzania salonu, przeglądam aranżacje, ogląda, czytam i trafiłam na Wasz wątek Czy można się przyłączyć i poprosić o radę?
Witamy! fajnie, że macie juz jakieś wizje, będzie łatwiej coś podpowiedzieć lub odradzić

Cytat:

hmm nie zgodziłabym sie z twoim mężem jeśli chodzi o teorię, że w te z połyskiem nie "wżera się" brud. Ja mam gres matowy, jeden szary, drugi jasny, ale te płytki są szkliwione, nic sie już z nimi nie robi, nie impregnuje, więc jest ok. Jesli weźmiecie gres polerowany, który należy zaimpregnować po położeniu, to możecie mieć problem jeśli soś się zaleje lub ubrudzi.
Naczytałam sie masę historii, w których ludzie sie skarżyli, że niczym nie mogą doczyścić podłogi zabrudzonej fugą/klejem/kubkiem po kawie/winem/ołówkiem itp.

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Pomysl fajny, tylko gorzej z wykonaniem, bo w Londynie z tanim stolarzem byloby ciezko

Szafa mi sie bardzo podoba Jesli wolisz polki i szuflady to mysle ze jest genialnie.

A'propo mebli to wlasnie dzisiaj w koncu bede miala je dostarczone!!!!! Nie pamietam czy pokazywalam, ktore w koncu zamowilam...
Takie: Załącznik 4989586
Wzielam szafke pod TV, komode i mniejsza szafke z prawej. I kolor sciany tez chetnie skopiuje
baaardzo mi sie Twoje meble podobają!
dzięki za szafę chyba tak mniej więcej zostanie
w Londynie to chyba rzeczywiście może być problem ze stolarzem, nie wiem, co Ci doradzić. Tutaj, jeśli bym wzięła drzewo od taty, to mój stolarz od drzwi pewnie zrobiłby takie biurko za 150-200 zł z lakierowaniem

Cytat:
nam znajomy montujący niegdyś meble uświadomił ile gniazdek jest potrzebnych w kuchni (pod blatami 3-zmywarka, do odpalania płyty gazowej i do odpalania piekarnika-mamy gazowe bo u nas ryczałtowy gaz) nad szafkami-do okapu, no i do lodówki
Racja, wszystko trzeba wcześnie przewidzieć. My prosiliśmy też o włącznik/wyłącznik do kinkietu umieszczony koło łóżka w sypialni (żeby nie trzeba było wstawać aby zgasić), gniazdo na balkonie + kabel do światła na balkonie, dodatkowy peszel przeprowadzony od gniazda tv w salonie do sypialni - może kiedyś drugi telewizor tam zawiśnie. Mamy też pod podłogą wyprowadzony kabelz salonu na balkon, żeby podłączyć satelitę, ale okazało sie mamy tak usytuowany balkon, że żadnego sygnału nie sciągniemy (północny zachód, a satelity są chyba od południa)
frida99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-21, 18:11   #1477
Telka10
Zakorzenienie

Cytat:

A gdzie to takie rewelacje Twój mąż usłyszał? Na podłodze mam mat i półmat i brud się nie wżera Płytki są bardzo jasne, więc dość często muszę je przecierać, ale więcej problemu z nimi nie mam. Ja bym szukała płytek, które dobrze się myją i nie widać na nich smug. Moje mają bardzo delikatną fakturę (czuć pod palcami, nie widać) i wg mnie dzięki niej smug nie widać i tak dobrze się myją. Na takich gładkich od razu wszystko widać. Błyszczące mam w kuchni na ścianie i na podłodze na pewno bym ich nie chciała
Cytat:
To pewnie ja mowilam Ja mam czarne blyszczace i tylko o nich sie wypowiadam. Podejrzewam, ze z jasnymi nie ma takiego problemu, bo nie widac na nich kazdego zacieku, kazdej kropli wody czy kurzu.

Ja ma właśnie na ścianie białe błyszczące...widać zacieki a na podłodze biały półmat...nie widać nic.

Widziałam na żywo te mebelki, które zamówiłaś. Mają bardzo ciekawy kolor
Telka10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-21, 18:12   #1478
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

o tak! o peszelach też warto pomyśleć-trzeba tylko wiedzieć gdzie tv zawiśnie-żeby kable nie dyndały na ścianie. Ja też mówię majstrowi, że chcę gniazdo na balkonie (elektryczny grill czy coś innego podłączyć) a ojciec mojego faceta "Przedłużacz sobie pociągniesz" taaa i 5x trzasnę drzwiami i go utnę

mnie najbardziej bawi widok-odpicowana chałupka, tv na ścianie a kable jak korzenie paprotki wiszą
Stary 2012-11-21, 18:22   #1479
Telka10
Zakorzenienie

Cytat:
o tak! o peszelach też warto pomyśleć-trzeba tylko wiedzieć gdzie tv zawiśnie-żeby kable nie dyndały na ścianie. Ja też mówię majstrowi, że chcę gniazdo na balkonie (elektryczny grill czy coś innego podłączyć) a ojciec mojego faceta "Przedłużacz sobie pociągniesz" taaa i 5x trzasnę drzwiami i go utnę

mnie najbardziej bawi widok-odpicowana chałupka, tv na ścianie a kable jak korzenie paprotki wiszą
Zgadzam się z Tobą...te wszystkie kable dyndające wszędzie to koszmar i oczywiście zbieracze kurzu...Niektórzy jak jeszcze mają komputer stacjonarny to aż nie mogę się nadziwić ile można mieć przedłużaczy i kabelków
Telka10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-21, 19:34   #1480
Tanitka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Telka10 Pokaż wiadomość
A gdzie to takie rewelacje Twój mąż usłyszał? Na podłodze mam mat i półmat i brud się nie wżera Płytki są bardzo jasne, więc dość często muszę je przecierać, ale więcej problemu z nimi nie mam. Ja bym szukała płytek, które dobrze się myją i nie widać na nich smug. Moje mają bardzo delikatną fakturę (czuć pod palcami, nie widać) i wg mnie dzięki niej smug nie widać i tak dobrze się myją. Na takich gładkich od razu wszystko widać. Błyszczące mam w kuchni na ścianie i na podłodze na pewno bym ich nie chciała

Ja ma właśnie na ścianie białe błyszczące...widać zacieki a na podłodze biały półmat...nie widać nic.

a moglabys zrobic zdjecie Twoich plytek podlogowych? interesuje mnie polmat, nie widzialam takich my tez zastanawiamy sie nad jakimiś jasnymi, ale nie chce takich blyszczacych bo bedziemy mieli meble w polysku i szklo i byloby za swiecąco.

Gwiazdka super mebelki. My bedziemy mieli troche podobne
Stary 2012-11-21, 19:52   #1481
basteja12
Raczkowanie

Frida thx
\

Gwiazdeczka dzięki za odpowiedź
Oh.. ja taka niezdecydowana jestem, że już sama nie wiem co chcę..

Początkowo myślałam o szarej tapecie (załącznik 1), ale Elfia zasugerowała mi, że takie połączenie z ciemnymi meblami (załącznik 2) może nie być korzystne i stworzyć ponury, mroczny nastrój.. też się tego boję, zwłaszcza że sofę też muszę mieć ciemniejszego koloru, bo mam małe dziecko i kolor biały, kremowy.. który w takiej sytuacji mógłby rozjaśnić pokój, niestety u mnie odpada..

Teraz myślę nad brązem, ale czy mieszać tak wszystkie kolory? Jasnego parkietu, ciemnych mebli i jeszcze jakiś odcień tapety??

Jak myślicie??

Podoba mi taka tapeta - KLIK
ale boję się tej mieszanki brązów.. że każdy z innej parafii.. i ten odcień też ciemny.. nie chcę, żeby się nora zrobiła

Może lepiej kolor jaśniejszy, jak ten KLIK

Jakieś sugestie??

A nie bardzo mam pomysł jaki inny kolor wprowadzić przy tych meblach i parkiecie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 19130_1_1e01ec89.jpg (37,0 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wohnAugust4.jpg (54,5 KB, 6 załadowań)

Edytowane przez basteja12
Czas edycji: 2012-11-21 o 20:22
basteja12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-22, 09:22   #1482
arnama
Zakorzenienie

Cytat:

Czesc.
Wspolczuje najgorszej roboty, ale cos za cos -pozniej przyjdzie czas na przyjemniejsze sprawy

Nikt za Ciebie nie zdecyduje o ostatecznym wyborze, bo to Tobie ma sie podobac najbardziej.
Meble bardzo fajne Czy za ciemne? w jakim sensie? Pokoj jest duzy i jasny, dodasz do tego jasniejsze kolory na scianach i bedzie akurat. Nie masz ciemnej podlogi, wiec mysle ze beda pasowac. Tylko nie jestem pewna co do tej ciemnej tapety... Ciemna czyli jaka?
Daj jakies przyklady, jakie wzory Ci sie podobaja? Jakie kolory lubisz?

Jak narazie bardzo mi sie podoba Twoja wizja na urzadzenia mieszkania Ciekawa jestem polaczenia bialych mebli z bila sofa, bo ja wlasnie obawialam sie efektu 'szpitala' i zrezygnowalam z calych bialych mebli.

Ładne meble
Co do białych, to my już obecnie mamy: mocno zielone sciany, jedna z tapetą w kolorowe paski (zielony, biały, żółty) do tego mamy ten biały komplet skórzany a z mebli pozostałych tylko szafkę pod TV i niską ławę (stoi na pomarańczowym małym dywaniku). Tyle tez przewidujemy w nowym salonie (może witryna na wino jeszcze dojdzie w kącie). Teraz nie wygląda to szpitalnie, więc mam nadzieję że też nie będzie (fuksjową scianę bym chciała za wypoczynkiem i może jakiś "pasek" za TV)

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:

jak chodzisz koło remontu jak Cię tam nie ma

teraz rodzice maja matowe w łazience i przedpokoju i problemów z czyszczeniem nie ma, niektóre płytki trzeba impregnować-niektóre gresy, ale już musisz poczytać sama o tym
Chyba wszystkie gniazdka mamy uwzględnione

A no myslami tam jestem i urządzam pomału Ale jutro jadę skrobać ściany

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:

Bo On w rodzinnym domu gdzieś miał położone i po kilku latach brud się wżerał

Ale wczoraj juz doszliśmy do porozumienia o co mu chodzi, a mianowicie, mogą być matowe ale o gładkiej powierzchni, nie takiej "porowatej" tak ze kompromis zawarty

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Cytat:

Tak, o tym też mąż pomyślał tak samo o jakichś kablach od neta, anten itd. Też mi się nie podobają wiszące kable

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Kupiliśmy w końcu wczoraj zestaw WC
Dziś będą montować (do tej pory bylismy bez muszli ).
Zaliczyliśmy też Ikeę spodobała mi się jedna szafa (była by jak ulał do przedpokoju), kuchnia i łózko które by pasowało pod nasze obecne szafki nocne też wydaje się OK (patrzyliśmy czy jest stabilne, zeby w nocy nie wylądować na podłodze).
Oglądaliśmy tez płytki w Castoramie, ale nic nie powaliło nas na kolana
Za to drzwi wewnętrzne jedne mnie powaliły i chyba te kupimy

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:
Frida thx
\

Początkowo myślałam o szarej tapecie (załącznik 1), ale Elfia zasugerowała mi, że takie połączenie z ciemnymi meblami (załącznik 2) może nie być korzystne i stworzyć ponury, mroczny nastrój.. też się tego boję, zwłaszcza że sofę też muszę mieć ciemniejszego koloru, bo mam małe dziecko i kolor biały, kremowy.. który w takiej sytuacji mógłby rozjaśnić pokój, niestety u mnie odpada..

Teraz myślę nad brązem, ale czy mieszać tak wszystkie kolory? Jasnego parkietu, ciemnych mebli i jeszcze jakiś odcień tapety??

Jak myślicie??

ale boję się tej mieszanki brązów.. że każdy z innej parafii.. i ten odcień też ciemny.. nie chcę, żeby się nora zrobiła

Jakieś sugestie??

A nie bardzo mam pomysł jaki inny kolor wprowadzić przy tych meblach i parkiecie

Wydaje mi się, że do tych mebli najbardziej pasowała by tapeta z załącznika "problem" polega na tym że jak na Jej tle postawisz ciemne meble, to może się troszkę zlewać może wytapetuj inną ścianę? Na której nie muszą stać ciemne meble?

Stary 2012-11-22, 12:55   #1483
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Dokladnie tak

Meble sa na zywo duzo ladniejsze, bo kolor jest w rzeczywistosci troche jasniejszy-bardzo przyjazny Strasznie sie ciesze

Gorzej bylo ze skladaniem ich. 3 godziny zajelo nam skrecenie mniejszej komody Instrukcja jest beznadziejna.

Cytat:

Tez nie znosze dyndajacych i walajacych sie po podlodze kabli.

Fajnie, ze mozecie sobie zaprojektowac, gdzie maja byc gniazdka czy kontakty. Ja wlasnie jestem mocno ograniczona z meblowaniem, przez umiejscowienie gniazdek.

Cytat:
Frida thx
\

Jak myślicie??

Jakieś sugestie??

Moim zdaniem nawet ta jasniejsza tapeta moglaby byc za ciemna przy tych meblach... ale moze na zywo wygladaloby to inaczej .
A kolor... a jaki lubisz?

Gdybym ja musiala wybierac, to wybralabym cos w tym stylu

7.jpg

11.jpg

4.jpg

6.jpg

10.jpg

8.jpg

9.jpg

5.jpg

1.jpg

Cytat:
Ładne meble
Co do białych, to my już obecnie mamy: mocno zielone sciany, jedna z tapetą w kolorowe paski (zielony, biały, żółty) do tego mamy ten biały komplet skórzany a z mebli pozostałych tylko szafkę pod TV i niską ławę (stoi na pomarańczowym małym dywaniku). Tyle tez przewidujemy w nowym salonie (może witryna na wino jeszcze dojdzie w kącie). Teraz nie wygląda to szpitalnie, więc mam nadzieję że też nie będzie (fuksjową scianę bym chciała za wypoczynkiem i może jakiś "pasek" za TV)

A no myslami tam jestem i urządzam pomału Ale jutro jadę skrobać ściany

Kupiliśmy w końcu wczoraj zestaw WC
Dziś będą montować (do tej pory bylismy bez muszli ).
Zaliczyliśmy też Ikeę spodobała mi się jedna szafa (była by jak ulał do przedpokoju), kuchnia i łózko które by pasowało pod nasze obecne szafki nocne też wydaje się OK (patrzyliśmy czy jest stabilne, zeby w nocy nie wylądować na podłodze).
Oglądaliśmy tez płytki w Castoramie, ale nic nie powaliło nas na kolana
Za to drzwi wewnętrzne jedne mnie powaliły i chyba te kupimy
Przy takich zywych kolorach to faktycznie nie ma mowy o szpitalnym wygladzie
No i powodzenia przy skrobaniu Lekko nie bedzie...
Stary 2012-11-22, 13:56   #1484
frida99
Raczkowanie

Gwiazdeczka piękne tapety zaproponowałaś! najbardziej mi się podoba czwarta od góry w te kwiaty/dmuchawce
ale zalezy jaki się chce efekt osiągnąć.
frida99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-22, 14:13   #1485
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Cytat:
Fajnie, ze mozecie sobie zaprojektowac, gdzie maja byc gniazdka czy kontakty. Ja wlasnie jestem mocno ograniczona z meblowaniem, przez umiejscowienie gniazdek.
Było kuć ściany
Zobaczymy na koniec czy wszystko dobrze wykombinowałam. Już teraz jedno bym przeniosła. Okazało się, że jedna ściana jest węższa o 20cm od drugiej (zasada nr 100-nie ufać wymiarom rysunku zrobionego przez poprzednich właścicieli...choć majster mi mówił, że krzywa, ale jakoś to olałam...zasada 101-nie olewać majstra)
Stary 2012-11-22, 17:55   #1486
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:

Czy w ogóle pozostać przy takich meblach? Czy za ciemne?

Błagam o pomoc
Meble ładne, ale dla mnie za ciemne. Mam na oku taki sam stół, rozkłada się.
Stary 2012-11-22, 21:27   #1487
basteja12
Raczkowanie

Agusiowata meble są ciemne, ale wiesz ja boję się wprowadzać inny odcień mebli, w sensie inny brąz, drewno bo boję się, że nie będzie pasować do tego mojego nieszczęsnego parkietu, pokazywałam tu KLIK

Arnama masz rację, dzięki! Tak się teraz przyglądam, po raz setny ofc, to stwierdzam, że masz 100% racji.. nie dość, że ciemne meble to i ta tapeta ciemna, będzie się zlewać jak nic.. A ja wcześniej bałam się, ze będzie ponoro dopiero teraz dodatkowo otworzyłaś mi oczy, ze nie dośc, że byłoby ciemno to jeszcze nijak!!

Gwiazdeczka przed Tobą składam pokłony, gratuluje i zazdroszczę jednocześnie, bo widać że Ty to masz oko Tapetki super wkleiłaś, bardzo mi się podobają, a w czwartej, w te dmuchawce zakochałam się po prostu.. widzę, że Frida podobnie stwierdziła
Skąd wykopałaś tą tapetkę powiedz, proszę znasz może firme??

I co racja, to racja! Pomysł ciemne meble, ciemna szara tapeta to jednak beznadzieja Nie wiem co ja sobie wcześniej myślałam
Dzięki wielkie, jakoś tak teraz do tego dochodzę..

Moje najnowsze przemyślenia i pomysły.. jak mam zostać przy tej szarej tapecie (załącznik 1) to wtedy białe meble, coś jak w załączniku 2 i 3 do tego koniecznie dodatki w kolorze amarantowym (załącznik 4,5), może jakieś wazony srebrne (załącznik 6).

Choć przyznam, że nigdy nie byłam zwolenniczką białych mebli.. i w życiu nie pomyślałabym, ze kupię sobie właśnie białe! Więc i tu kolejny dylemat.. jedyne czego jestem pewna to, że lepiej pasowałaby to tej tapety szarej niż te ciemne, co pokazywałam wczoraj..

Co myślicie? Jakieś podpowiedzi, zdania, proszęęęęę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 19130_1_1e01ec89.jpg (37,0 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg os1_30400047.jpg (86,6 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1d3szkomoda.jpg (17,1 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg orchidea-w-doniczce-37x65cm.jpg (12,6 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (10,8 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg big_WAZONY_3SZT_H30_FIOLETSREBRNYCZARNY_GL.jpg (22,4 KB, 2 załadowań)

Edytowane przez basteja12
Czas edycji: 2012-11-22 o 21:28
Stary 2012-11-22, 22:24   #1488
Elfia4
DOMator

O rany ile ostatnio piszecie. Podglądam was w pracy, a później w domu nie mam nawet kiedy odpisać tyle piszecie, że trudno ogarnąć i odnieść się do wszystkiego.
Basteja tutaj też szukasz pomysłów? Dziewczyny dobrze podpowiadają, że ciemna tapeta i ciemne ściany to nie jest najlepsze połączenie. Te inspiracje z białymi meblami są o wiele lepsze moim zdaniem. Zresztą pisałam ci już o tym na forum Dom.
Dla przykładu zdjęcie znalezione w sieci gdzie na ciemnej ścianie są ciemne meble, a do tego podłoga w jakieś zebrano czy inny oczopląs
http://img502.imageshack.us/img502/2779/dsc0410k.jpg
Moim zdaniem nie wygląda to dobrze, bo w jednym pokoju połączono kilka różnych bajek.
Jaśniejsza tapeta, białe listwy i biała stolarka okienna i drzwiowa wyglądałyby u ciebie lepiej.
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 11:45   #1489
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Agusiowata meble są ciemne, ale wiesz ja boję się wprowadzać inny odcień mebli, w sensie inny brąz, drewno bo boję się, że nie będzie pasować do tego mojego nieszczęsnego parkietu, pokazywałam tu KLIK

Arnama masz rację, dzięki! Tak się teraz przyglądam, po raz setny ofc, to stwierdzam, że masz 100% racji.. nie dość, że ciemne meble to i ta tapeta ciemna, będzie się zlewać jak nic.. A ja wcześniej bałam się, ze będzie ponoro dopiero teraz dodatkowo otworzyłaś mi oczy, ze nie dośc, że byłoby ciemno to jeszcze nijak!!

Gwiazdeczka przed Tobą składam pokłony, gratuluje i zazdroszczę jednocześnie, bo widać że Ty to masz oko Tapetki super wkleiłaś, bardzo mi się podobają, a w czwartej, w te dmuchawce zakochałam się po prostu.. widzę, że Frida podobnie stwierdziła
Skąd wykopałaś tą tapetkę powiedz, proszę znasz może firme??

I co racja, to racja! Pomysł ciemne meble, ciemna szara tapeta to jednak beznadzieja Nie wiem co ja sobie wcześniej myślałam
Dzięki wielkie, jakoś tak teraz do tego dochodzę..

Moje najnowsze przemyślenia i pomysły.. jak mam zostać przy tej szarej tapecie (załącznik 1) to wtedy białe meble, coś jak w załączniku 2 i 3 do tego koniecznie dodatki w kolorze amarantowym (załącznik 4,5), może jakieś wazony srebrne (załącznik 6).

Choć przyznam, że nigdy nie byłam zwolenniczką białych mebli.. i w życiu nie pomyślałabym, ze kupię sobie właśnie białe! Więc i tu kolejny dylemat.. jedyne czego jestem pewna to, że lepiej pasowałaby to tej tapety szarej niż te ciemne, co pokazywałam wczoraj..

Co myślicie? Jakieś podpowiedzi, zdania, proszęęęęę

Cieszę sie, ze mogłam pomóc
Wydaje mi sie pomysł białe meble plus amarantowe dodatki, jak najbardziej trafiony Będziesz mieć tapetę jaka Ci się podoba, meble nie bedą sie zlewać, a amarantowe dodatki ożywią całosć

Stary 2012-11-23, 15:23   #1490
basteja12
Raczkowanie

Arnama szkoda, że ja laik i pomóc nie mogę
W ogóle to podziwiam Was wszystkie za zdecydowanie, konkret i ogólnie takie wyobrażenie co z czym, co do czego..
Mi to trzeba jak krowie na rowie, jak nie zobaczę, jak nie usłyszę, jak nie porównam to ciężko mi w wyobrazić sobie efekt końcowy

Elfia ja ostatnio wszędzie, bo siedzę na necie i przeglądam tysiące inspiracji, aranżacji, mebli, tapet i innych propozycji.. Tyle się już naczytałam i naoglądałam, że aż spać w nocy nie mogę, bo wciąż myślę co z tym salonem począć Ale dziękuję Ci po raz kolejny i proszę o więcej Doczytuję, że z czasem krucho i nie masz jak odpisywać, ale może mimo to będę mogła jeszcze liczyć na jakąś radę
Zdjęcie, które wkleiłaś to jakaś masakra! Jak dobrze, że mi już pomysł ciemna tapeta i ciemne meble wyparował z głowy

Moje przemyślenia na dziś .. o ile ma ktoś jeszcze cierpliwość i siłę mnie czytać

Albo zostaje przy tej szarej tapecie, białych meblach i amarantowych oraz srebrnych dodatkach, to co pkazywałam TU

Albo decyduję się na te ciemne meble (zał. 1), wzorzysta tapetę (zał. 2) w połączeniu na innej ścianie z odcieniem jak w zał. 3, do tego grafitowa sofa i limonkowe poduchy (zał.4) i ogólnie klimat jak w zał. 5,6..

Pytanko do Was Kochane:
Który zestaw/propozycja/połączenie kolorów bardziej Wam się podoba?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wohnAugust1.jpg (83,4 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 790245_2.jpg (236,4 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 789195-1.jpg (110,9 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 637.jpg (23,4 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 42071-R2.jpg (67,8 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg r790245.jpg (36,7 KB, 15 załadowań)
Stary 2012-11-23, 15:40   #1491
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Arnama szkoda, że ja laik i pomóc nie mogę
W ogóle to podziwiam Was wszystkie za zdecydowanie, konkret i ogólnie takie wyobrażenie co z czym, co do czego..
Mi to trzeba jak krowie na rowie, jak nie zobaczę, jak nie usłyszę, jak nie porównam to ciężko mi w wyobrazić sobie efekt końcowy

Elfia ja ostatnio wszędzie, bo siedzę na necie i przeglądam tysiące inspiracji, aranżacji, mebli, tapet i innych propozycji.. Tyle się już naczytałam i naoglądałam, że aż spać w nocy nie mogę, bo wciąż myślę co z tym salonem począć Ale dziękuję Ci po raz kolejny i proszę o więcej Doczytuję, że z czasem krucho i nie masz jak odpisywać, ale może mimo to będę mogła jeszcze liczyć na jakąś radę
Zdjęcie, które wkleiłaś to jakaś masakra! Jak dobrze, że mi już pomysł ciemna tapeta i ciemne meble wyparował z głowy

Moje przemyślenia na dziś .. o ile ma ktoś jeszcze cierpliwość i siłę mnie czytać

Albo zostaje przy tej szarej tapecie, białych meblach i amarantowych oraz srebrnych dodatkach, to co pkazywałam TU

Albo decyduję się na te ciemne meble (zał. 1), wzorzysta tapetę (zał. 2) w połączeniu na innej ścianie z odcieniem jak w zał. 3, do tego grafitowa sofa i limonkowe poduchy (zał.4) i ogólnie klimat jak w zał. 5,6..

Pytanko do Was Kochane:

A ja to niby nie laik? W sprawach remontowych dopiero od miesiąca około

W głowie mam co chcę, ale nie dam sobie łapy uciąć że przy urządzaniu będę miec takie same problemy (choć z tego co pamietam sprzed 2 lat, przy urzadzaniu obecnego mieszkanka dylematów nie miałam).

Problem mam jeśli chodzi o płytki, bo nic mnie jeszcze nie urzekło o tak-> lub a jak coś mi sie w miarę podobało to koszt ok 80-90zł/m a do kuchni wpadły mi w oko płytki za 120zł/m kibleki za ponad 500zł, to samo z umywalkami, a tu $$ mocno ograniczone

Co do twoich pomysłów: mnie osobiście bardziej podoba sie zestaw z amarantem Te limonki nie bardzo do mnie przemawiają, ogólnie jako kolor, bardziej podoba mi się amarant (urzekła mnie kuchnia, którą któraś z Was tu wklejała: białe meble z motywem orchidei ).

Edytowane przez arnama
Czas edycji: 2012-11-23 o 15:42
Stary 2012-11-23, 19:54   #1492
201604190949
Konto usunięte

Wreszcie mogę do Was dołączyć
Czytam wątek od dawna ale bałam się pisać żeby... nie zapeszyć Jutro podpisanie umowy z deweloperem, w przyszłym tygodniu kredyt hipoteczny, wszystko jest na 100% więc - wreszcie

Dotychczas mieszkaliśmy w bliźniaku z lat 50tych, w Warszawie. Dom był w rodzinie od wybudowania, mój ojciec spędził tu pół wieku, ja i mama ćwierć i trochę żal. Ale dom młodszy się nie robi, żeby mieszkać wygodnie i bez obawy o kolejne usterki (jakiś czas temu zapaliła nam się instalacja elektryczna w piwnicy ) trzeba by w niego włożyć kupę kasy. Są też dodatkowe okoliczności, o których nie chcę za bardzo pisać, przynajmniej na razie, dopóki wszyscy zainteresowani nie zostali poinformowani o sytuacji. W każdym razie byliśmy zmuszeni poszukać czegoś nowego. Na samym początku znaleźliśmy domek 30km od centrum Warszawy i ogólnie nam się podobał, ma tyle pokoi ile potrzebujemy, fajną cenę, miłe otoczenie, garaż ale szukaliśmy dalej bo to jednak daleko. Szukaliśmy, szukaliśmy i w końcu stanęło na tym pierwszym bo cała reszta jak blisko to drogo, jak taniej to daleko a jak taniej i bliżej to starsze budownictwo albo ogródek 50m2 i parkowanie na ulicy.
Domek to bliźniak (już znamy sąsiada przez ścianę i wiem, że będzie ok), powierzchnia użytkowa to 160m2, działka 411m2, rok budowy to chyba 2011. Teraz jest w stanie surowym, będzie jeszcze przesuwanie kilku ścian i już się biorą za robienie instalacji wodnych.
Za cenę domku możemy korzystać z pomocy dwóch pań architektek, jednak one pomagają nam tylko z wystrojem dołu i łazienki na górze (plus elektryka na całej górze) więc o wystrój góry musimy zadbać sami.
I tu właśnie będę liczyła na Waszą pomoc Bo ja niby wiem co bym chciała a jednak... ciężko Jest dodatkowa trudność, bo mam w pokoju meble kupione pół roku temu i chcę je koniecznie zabrać ze sobą.

Wrzucam zdjęcie domu i rzuty obu pięter
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dom.jpg (23,2 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg parter.jpg (78,3 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg piętro.jpg (55,1 KB, 28 załadowań)
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 20:26   #1493
Elfia4
DOMator

Cytat:
Hehe, dobry żart z tym zdecydowaniem Ja jestem tak zdecydowana, że od roku albo dłużej siedzę nad projektem i ciągle przestawiam ściany - oczywiście wirtualnie. Sam remont zacznę może jak skończę trzydziestkę (czyli w bardzo realnym czasie).
Ja mam ciągle nowe pomysły i bez przerwy coś zmieniam, a wszystko dlatego, że nie wiem czy potrzebuję dużej sypialni, czy dużej strefy dziennej i takie tam.
Zdecydowanie bardziej wolę urządzać kogoś, niż siebie. To znaczy urządzać siebie to ja mogę, ale dopiero na etapie wykończeniówki Roboty budowlane mnie przerażają.

Cytat:

Pytanko do Was Kochane:
Te propozycje zdecydowanie lepiej zagrają z twoim parkietem. Z tych dwóch kolorów wybrałabym chyba zieleń (chociaż jej fanką we wnętrzach nie jestem). Amarant wydaje mi się zbyt krzykliwy. Jest go ostatnio wszędzie pełno i zaczyna mnie drażnić, a taka lekko przybrudzona limonka jest przyjemna w odbiorze.
A może tą zlimonkę połączyłabyś z kolorem typu petrol? Załączam kilka przykładów w tej tonacji pod tekstem.
Tylko nie idź w kierunku oklepanego czystego turkusu w tym wydaniu: http://www.workisako.pl/kolory/duze/turkus.jpg
Możesz przełamać te odcienie jakimś drobiazgiem w odcieniu musztardowym.
A jeśli ma być jakaś ciepła barwa to raczej pudrowe róże i wszelkie "brudne", złamane odcienie różu i fioletu, takie mniej oczywiste niż amarant.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg welna-24-um-welna-czesankowa-poludniowoamerykanska-24-mic-kolor-1542-petrol.jpg (17,6 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg emaliowana-lampa-przemyslowa-kolor-petrol-rozm-l.jpg (39,5 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg petrol.jpg (780,7 KB, 0 załadowań)
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-23, 22:29   #1494
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Wreszcie mogę do Was dołączyć
Czytam wątek od dawna ale bałam się pisać żeby... nie zapeszyć Jutro podpisanie umowy z deweloperem, w przyszłym tygodniu kredyt hipoteczny, wszystko jest na 100% więc - wreszcie

Dotychczas mieszkaliśmy w bliźniaku z lat 50tych, w Warszawie. Dom był w rodzinie od wybudowania, mój ojciec spędził tu pół wieku, ja i mama ćwierć i trochę żal. Ale dom młodszy się nie robi, żeby mieszkać wygodnie i bez obawy o kolejne usterki (jakiś czas temu zapaliła nam się instalacja elektryczna w piwnicy ) trzeba by w niego włożyć kupę kasy. Są też dodatkowe okoliczności, o których nie chcę za bardzo pisać, przynajmniej na razie, dopóki wszyscy zainteresowani nie zostali poinformowani o sytuacji. W każdym razie byliśmy zmuszeni poszukać czegoś nowego. Na samym początku znaleźliśmy domek 30km od centrum Warszawy i ogólnie nam się podobał, ma tyle pokoi ile potrzebujemy, fajną cenę, miłe otoczenie, garaż ale szukaliśmy dalej bo to jednak daleko. Szukaliśmy, szukaliśmy i w końcu stanęło na tym pierwszym bo cała reszta jak blisko to drogo, jak taniej to daleko a jak taniej i bliżej to starsze budownictwo albo ogródek 50m2 i parkowanie na ulicy.
Domek to bliźniak (już znamy sąsiada przez ścianę i wiem, że będzie ok), powierzchnia użytkowa to 160m2, działka 411m2, rok budowy to chyba 2011. Teraz jest w stanie surowym, będzie jeszcze przesuwanie kilku ścian i już się biorą za robienie instalacji wodnych.
Za cenę domku możemy korzystać z pomocy dwóch pań architektek, jednak one pomagają nam tylko z wystrojem dołu i łazienki na górze (plus elektryka na całej górze) więc o wystrój góry musimy zadbać sami.
I tu właśnie będę liczyła na Waszą pomoc Bo ja niby wiem co bym chciała a jednak... ciężko Jest dodatkowa trudność, bo mam w pokoju meble kupione pół roku temu i chcę je koniecznie zabrać ze sobą.

Wrzucam zdjęcie domu i rzuty obu pięter

Gratulacje Szkoda ze wymiarów nie ma na projekcie

Stary 2012-11-24, 11:34   #1495
agusiowata
Zakorzenienie

Czy u Was łazienkę robi jeden fachowiec, czy jesteście zdania: jak do wszystkiego to do niczego?
Stary 2012-11-24, 13:39   #1496
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Czy u Was łazienkę robi jeden fachowiec, czy jesteście zdania: jak do wszystkiego to do niczego?
Raczej tak nie uważam Mój dziadek np robi wszystko: od murarki, po wykończeniówkę i wszystko robi dobrze i dokładnie

Stary 2012-11-24, 14:54   #1497
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Nie.
Mój tato jest budowlańcem i potrafi zrobić wszystko-od fundamentów, przez kostkę, budowę z najdrobniejszymi pierdółkami po elewację i jest naprawdę świetny w tym co robi.
(i nie mówię tego tylko ze wzgl. na to, że to mój tato)
Tak samo mój wujek

masija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-24, 17:35   #1498
dorka1980
Wtajemniczenie

GG do dorka1980

Cytat:
U nas wszystko robi wujek mojego chłopaka. Wszystko czyli, murarka, elektryka, hydraulika, podłogi, ściany (tynki, gładzie), płytki, zabudowy i co tam jeszcze mi wypadło z głowy
Stary 2012-11-24, 21:33   #1499
basteja12
Raczkowanie

Elfia cieszę się, że napisałaś że moja druga propozycja lepiej zgra z parkietem, bo też jestem tego zdania i fajnie, że ktoś je podzielił A jak wiesz, ja lekko na punkcie tego parkietu przewrażliwiona..
Kolor petrol jest boski!! Bardzo lubię ciuchy w tym kolorze, ale zupełnie nie pomyślałam o nim jako dodatku do salonu.. Pomysł bardzo mi się podoba, dziękuję Ci po raz kolejny Jestem pewna, że jakaś poducha czy inna pierdólka w tej tonacji świetnie będzie się komponować Tak się ucieszyłam, że już nie mogę się doczekać etapu końcowego i szukania po necie i sklepach detalików, które ostatecznie "robią robotę"

Arnama dokładnie wiem o czym mówisz! Jak coś od razu Cię urzeknie, tak że aż szczenę trzeba zbierać z podłogi to od razu łatwiej i w zasadzie nie ma już co kombinować i oglądać, bo wybór praktycznie już łatwy Jak mnie nic tak nie urzeknie to zawsze się zastanawiam, czy to znak, że trzeba szukać dalej, czy po prostu z nie każdą rzeczą tak jest

1000days
witaj

Agusiowata
ja też jestem zdania, że jeden dobry człowiek spokojnie może ogarnąć temat

Ja w końcuuuu, po dwóch tygodniach zmieniania zdania co minutę, jestem prawie pewna, że biore tapety w tonacji jak w załącznikach resztę będę konsultować z Wami na bieżąco

Jednak aranżację szara ściana, białe meble i amarant odrzucam, ze względu na meble.. nigdy białe za bardzo mi się nie podobały i choć w tym zestawie kolorystycznym pewnie wyglądałyby dobrze to jednak boję się, że przyszedłby moment, że żałowałbym decyzji i złościła na siebie czemu zrobiłam na przekór skoro zawsze białym meblom mówiłam "nie"

I dwa amarant teraz modny, rzeczywiście może się przejeść szybko, jak już tak się nie stało.. być może z limonką będzie to samo, ale jakoś wydaje mi się, że róź/filolet już dłużej królują..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 790245_2.jpg (236,4 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 789195_2.jpg (261,6 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg 789065_2.JPEG (1,6 KB, 241 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg 789003_2.JPEG (1,6 KB, 240 załadowań)
Stary 2012-11-24, 23:17   #1500
arnama
Zakorzenienie

Cytat:

I dwa amarant teraz modny, rzeczywiście może się przejeść szybko, jak już tak się nie stało.. być może z limonką będzie to samo, ale jakoś wydaje mi się, że róź/filolet już dłużej królują..

Szczerze? To mi "wisi" czy dany kolor jest modny czy nie Biorę co mi sie podoba w danym pomieszczeniu. Miałam juz ściany niebieskie, granatowe, pomarańczowe, czerwone teraz mam wściekło zielone, ale nigdy jeszcze nie miałam amarantu, różu (ale jasny nie podoba mi się) czy jakichś odcieni fioletu Więc czemu nie!?
Wiem że kuchnię i łazienkę bym chciała w stonowanych barwach, bo to nie często sie zmienia, ale kolor scian? dodatków? można w mig zaaranżować inne wnętrze

Ja jestem tylko ciekawa miny mojej mamy jak oznajmię ze w salonie bedą czarne dodatki, albo coś na ścianie w sypialni w tym kolorze

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości