Krakowianki - część XX (następująca po XIX i poprzedzająca XXI) - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-26, 21:17   #4471
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Dot.: Krakowianki - część XX (następująca po XIX i poprzedzająca XXI)

Ja najbardziej lubię futomaki
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 21:24   #4472
keyhole
Raczkowanie

GG do keyhole

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość

Lubiąca Nosowską?
może nie zadeklarowana fanka, ale Pani Nosowska zawsze gdzieś się w moim winampie zakręci

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość

Czemu? Jedno drugiemu nie przeczy. Może nie jest perfekcjonistką w sprzątaniu, a na przykład w dokumentacji naukowej.
Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Moja logika poległa .

może i dobrze, nadmiar logiki szkodzi podobno

Jestem perfekcjonistką jeśli chodzi o pracę i inne powierzone mi zadania, natomiast w domu lepiej funkcjonuję w nieładzie. Tylko moja kotka i jej dywan jej sierści motywują mnie do jako takiego sprzątania
keyhole jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 21:25   #4473
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
W ogóle porównując z moim starym mieszkaniem stwierdziłam, że ten kurz który mnie zawsze tam denerwował wynikał z kilku rzeczy: lokalizacji (centrum, ruchliwa ulica; Ty w sumie nie mieszkasz przy ruchliwej ulicy ale chyba masz okna w jej stronę? Macie szczelne okna tak wgl?), paneli na podłodze (szczerze nienawidzę), tego co za drzwiami (klatka była niby sprzątana ale blok był stary, niezbyt zadbany i miałam wrażenie, że ten wszechobecny kurz i pył mi się wciskają do mieszkania; tutaj mamy czyściusio, codziennie myte kafelki więc żadne syfy się nie wnoszą).
Czy ja dobrze widzę? mmmmmm napisała "wgl"?
Stary 2012-11-26, 21:38   #4474
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zwracałam uwagi, ale w tym sklepie na pewno jakieś są
Muszę poszukać bo nie mogę piec muffinek...

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
dostałam dziś do skrzynki ulotkę z jakiegoś sushi do zamawiania na telefon. wydaje mi się, że mają całkiem tanio, wiec mogłabym sobie zamówić do domu i próbować i rozgrzebywać bez obciachu, tylko nie wiem co

chyba z łososiem najbezpieczniej, co? ale jakieś futomaki, uramaki, nigiri, gunkan, hosomaki... ?

Malla tak mi się napisało na szybko, źle?
Stary 2012-11-26, 21:38   #4475
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez WrednaMyszka Pokaż wiadomość
Biovax, hmmm, nie używałam. Powinnam? Pewnie zaraz Mistrzyni napisze
Nie ma odżywki kokosowej Nic nie zamawiam.
.
Biovax dobry jest
Z Balea mam chyba nową ulubienicę - mango z aloesem. Bosko pachnie (jak zwykle) i chyba lepiej wygładza. Kokos to jednak nie dla moich porowatych kłaków
Cytat:
dostałam dziś do skrzynki ulotkę z jakiegoś sushi do zamawiania na telefon. wydaje mi się, że mają całkiem tanio, wiec mogłabym sobie zamówić do domu i próbować i rozgrzebywać bez obciachu, tylko nie wiem co
Jaka to firma? Bo koleżanka jedną testowała na wynos i było obrzydliwe.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 22:07   #4476
mmmmmm
Zakorzenienie

Ej Pierwszy raz w życiu wyglądam tam jak teraz
Upasłam sobie brzuch
Co robić? (odstawienie słodyczy odpada )
Stary 2012-11-26, 22:29   #4477
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Jaka to firma? Bo koleżanka jedną testowała na wynos i było obrzydliwe.
Takifugu sushi. Dowiedz się, czy to nie to

6m, hmm, ćwiczyć?
a okien niestety nie mamy za bardzo szczelnych. uszczelnialiśmy, ale i tak rewelacji nie ma. no i przez wentylację też pewnie brudu sporo wlatuje.
firanki i dywan mamy. najchętniej zdjęłabym ten dywan i położyła jakiś mały, na okna dała rolety, ale to nie moje mieszkanie i nie chcę w nie inwestować, bo i tak pomieszkam tu jeszcze z półtora roku i tyle. a potem nie wiem

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 22:58   #4478
WrednaMyszka
Zakorzenienie

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;37829697]Kupiłam przepiękny płaszczyk w Takko [/QUOTE]
Jakiś błąd zdjęcia chyba

Cytat:
Biovax dobry jest
Z Balea mam chyba nową ulubienicę - mango z aloesem. Bosko pachnie (jak zwykle) i chyba lepiej wygładza. Kokos to jednak nie dla moich porowatych kłaków
Biovax. Zapamiętałam
Chyba muszę zrobić sobie test na porowatość włosów. To faktycznie takie ważne?

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 23:11   #4479
Figlak
Zadomowienie

Cytat:

A potrafisz przekazać telepatycznie? Jak nie, to nie widzę innego wyjścia
Przelew poszedł. Sorry, że dopiero teraz, ale przed chwilą dotarłam do domu.
Yhm, mam ukryte zdolności. Bo tak po prawdzie to jestem kosmitą

Cytat:
Nim będziesz musiała wybierać na pewno trafisz na świetny pomysł
Niestety to jest właśnie ten moment gdzie muszę wybierać

Cytat:
Napisane przez keyhole Pokaż wiadomość
Hej krakowianki, przygarniecie nową??

Do klubu bałaganiarza chętnie dołączę (i już czuję się jak w domu )
Witaj

Cytat:
Napisane przez Lenkapuma Pokaż wiadomość

Strasznie zaczęło mnie drapać w gardle. Piłam dzisiaj w kółko gorące napoje i ssałam strepsils, ale nie przyniosło w ogóle ulgi.
Więc wzięłam się za lody o smaku likeru pomarańczowego. Myślicie, że pomoże? bo tak doraźnie to czuję, że pomaga
Lody na gardło zawsze dobre
Narobiłaś mi smaków!

Cytat:
Można mieć perfekcyjny chaos. Ot, miłośnik entropii.
Lubię to

Cytat:

chyba z łososiem najbezpieczniej, co? ale jakieś futomaki, uramaki, nigiri, gunkan, hosomaki... ?
Tez jeszcze nie jadłam, a mam ochote spróbować
Ostatnio zrobiłam 2 podejście do krewetek, które od zawsze mnie obrzydzały, no i niestety w tej kwestii nic się nie zmieniło. Mam odruch wymiotny trzymając je w ustach.

Cytat:
Upasłam sobie brzuch
Czym go sobie upasłaś? Jak słodyczami to chyba najlepiej byłoby je odstawić. Ale tak ogólnie to myślę, zę jak nie chce Ci się bawić w diety to po prostu mniej jeść, więcej się ruszać.
Figlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 23:12   #4480
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
może nie zadeklarowana fanka, ale Pani Nosowska zawsze gdzieś się w moim winampie zakręci
Widać
Cytat:
Wyrabia się dziewczyna
Cytat:
Takifugu sushi. Dowiedz się, czy to nie to
Nie to
Cytat:
Chyba muszę zrobić sobie test na porowatość włosów. To faktycznie takie ważne?
Ja nie robiłam testu
Stary 2012-11-26, 23:14   #4481
ola_gie
Zakorzenienie

W temacie sprzątania muszę dodać coś od siebie
Moi rodzice to okropni pedanci. Najchętniej to by codziennie sprzątali, jest to sprawa priorytetowa. Kosztem kłótni, zmęczenia, rozwalonego dnia Od zawsze, od kiedy tylko pamiętam, ZAWSZE w sobotę jest dzień sprzątania i program minimum to dokładne odkurzenie całego domu, wytarcie półek i ogólne ogarnięcie plus mycie łazienki. Oczywiście najchętniej robiliby to każdego dnia, no ale w sobotę to już jest mus. Najlepsze jest to, że same te czynności zajmują góra godzinkę, ale cały proces sprzątania musi trwać tak ze 3h - bo inaczej jest za mało sprzątane Mnie osobiście bałagan niezbyt przeszkadza, tyle że spotkałam się już z opiniami kilku osób, że w moim domu "bałagan" to jest i tak porządek u innych Ogólnie to panuje u mnie jakaś patologia w tym temacie. Mój ojciec to jest już mega chorobowy przypadek, bo on się dopatrzy każdego brudu i kurzu i strasznie się czepia każdej takiej rzeczy. Generalnie codziennie jak przychodzę do domu to wysłuchuję litanię rzeczy, które zostawiłam "w strasznym niedopuszczalnym stanie", typu plama na stole itp. Jasne - gdybym to zauważyła, to bym starła, ale zwykle jak rano jem śniadanie to nie mam potem czasu sprawdzać każdej kuchennej powierzchni z lupą, bo zwyczajnie lecę na zajęcia Niestety rzeczy, które w innych domach są na porządku dziennym (to chyba normalne, że w kuchni się nieco bardziej syfi? ) bywają u mnie często punktem zapalnym. Natomiast mama sama dość sporo brudzi, ale co tydzień (albo częściej, jeśli akurat ma czas i jest w domu) łapie fazę na sprzątanie, ciągle mówi, że jest brudno i straszny syf i po prostu sprząta i myje wszystko jak leci. Mając takie wzorce, ciężko w ogóle o własne zdanie w tej kwestii, ale ja w sumie często mam porozwalane rzeczy w pokoju (tzn większy nieporządek na biurku albo ubrania na krześle), ale nigdy go nie zapuszczam jakoś strasznie pod względem kurzu i taki układ mi odpowiada
Teraz na studiach miewam stosunkowo więcej okazji do przebywania w mieszkaniach innych osób i przyznaję, że niejedno z nich jest już poniżej mojego progu estetycznego a rodzice i tak uważają, że jestem syfiarzem i jak będę prowadzić własny dom, to zamieszkam w nim razem z grzybami i pleśnią
Już się nie mogę doczekać gorączki świątecznych porządków, to dopiero będzie masakra
<w tym miejscu oczekuję współczucia>

Cytat:
Napisane przez Figlak Pokaż wiadomość

Dziewczyny mam doła, okazało się że chyba nie będę mogła iść na profil dyplomowania który sobie upatrzyłam Najgorsze, ze to bylo jedyne co chcialam robic, nie mam alternatywy.
czemu tak? Naprawdę nic się nie da zrobić?
Cytat:
Hej krakowianki, przygarniecie nową??

Do klubu bałaganiarza chętnie dołączę (i już czuję się jak w domu )
Cześć

Cytat:
Więc wzięłam się za lody o smaku likeru pomarańczowego. Myślicie, że pomoże? bo tak doraźnie to czuję, że pomaga
Doktor Lenka
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;37829697]Kupiłam przepiękny płaszczyk w Takko [/QUOTE]
Świetny bardzo podobają mi się takie zapięcia na "kość", chciałabym gruuby sweter z takimi, albo właśnie płaszczyk
Cytat:

Lepiej nie zamawiaj jakiegoś niesprawdzonego, żebyś się nie zraziła

Cytat:
Też mnie to zdziwiło!
Cytat:
Upasłam sobie brzuch
Witaj w klubie ja liczę na to, że schudnę, tak jak każdej zimy mam odwrotnie niż większość ludzi i latem tyję, a zimą (przynajmniej tak było dotychczas, mam nadzieję, że obejdzie się bez zmian ) zrzucam kilogramy

Czy ktoś tutaj robi kartki? Ja się już przygotowywuję do świąt - muszę sobie rozplanować pracę wcześniej, bo zawsze strasznie długo ślęczę nad każdym egzemplarzem zrobiłam sobie zakupy i w ogóle - znalazłam nawet niedrogi scrapowy sklep w Krakowie, przy ul. Wawrzyńca!

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Figlak, a jak były przyrządzone te krewetki? Ja polecam je np. w sałatce z sosem albo jakimś daniu na ciepło, ale koniecznie podsmażone.

Tak właśnie.

Edytowane przez ola_gie
Czas edycji: 2012-11-26 o 23:17
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 23:27   #4482
nicRu
maszyna, nie człowiek

Mam tak samo. A poniewaz nigdy nie posprzatam tak, by rodzice byli ukontentowani to w ogóle nie chce mi sie sprzatac. Zmieszkam z syfem, zarosne brudem i umre na jakieś związane z pleśnia ustrojstwo. To tak po krótce :P Przy czym mój syf to porozwalane notatki, które łatwo sprzątnać, a nie jak u niektórych np. dywan, który jeszcze nie został tknięty odkurzaczem i zawiera w sobie własną cywilzację...
Stary 2012-11-26, 23:29   #4483
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Mam tak samo. A poniewaz nigdy nie posprzatam tak, by rodzice byli ukontentowani to w ogóle nie chce mi sie sprzatac. Zmieszkam z syfem, zarosne brudem i umre na jakieś związane z pleśnia ustrojstwo. To tak po krótce :P Przy czym mój syf to porozwalane notatki, które łatwo sprzątnać, a nie jak u niektórych np. dywan, który jeszcze nie został tknięty odkurzaczem i zawiera w sobie własną cywilzację...
No to high five

Tak właśnie.
Stary 2012-11-26, 23:30   #4484
Figlak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość

czemu tak? Naprawdę nic się nie da zrobić?
Niestety. Miejsc jest 20, osób na roku 450, kryterium : średnia. Mimo, ze mam całkiem dobrą średnią, to niestety są ludzie którzy ze średnią 5.0 wybierają się na ten profil, więc mam bardzo bardzo małe szanse.

Cytat:

[/COLOR]Figlak, a jak były przyrządzone te krewetki? Ja polecam je np. w sałatce z sosem albo jakimś daniu na ciepło, ale koniecznie podsmażone.
Sama je zrobiłam Na maśle z czosnkiem, pietruszką i cytryną. Nie wiedziałam ile smażyć, smażyłam ok 5 minut. W smaku nie były jakieś złe, ale sam wygląd i to chrupanie w zębach mnie odrzuca.
Figlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-26, 23:52   #4485
nicRu
maszyna, nie człowiek

450 Nas jest stówka, ulewają jak tylko się da żeby "pomóc nam się zdecydować"...
Stary 2012-11-27, 00:10   #4486
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety. Miejsc jest 20, osób na roku 450, kryterium : średnia. Mimo, ze mam całkiem dobrą średnią, to niestety są ludzie którzy ze średnią 5.0 wybierają się na ten profil, więc mam bardzo bardzo małe szanse.

Sama je zrobiłam Na maśle z czosnkiem, pietruszką i cytryną. Nie wiedziałam ile smażyć, smażyłam ok 5 minut. W smaku nie były jakieś złe, ale sam wygląd i to chrupanie w zębach mnie odrzuca.
O matko mam nadzieję, że znajdziesz sobie coś, w czym się jednak będziesz realizować... Albo te bardzo małe szanse jakoś zadziałają

Hm, no to chyba krewetki nie są dla Ciebie

Tak właśnie.
Stary 2012-11-27, 00:10   #4487
mmmmmm
Zakorzenienie

Nie wiecie czy jakiś sklep typu biochemicznego jest w DDD?

Cytat:
6m, hmm, ćwiczyć?
a okien niestety nie mamy za bardzo szczelnych. uszczelnialiśmy, ale i tak rewelacji nie ma. no i przez wentylację też pewnie brudu sporo wlatuje.
firanki i dywan mamy. najchętniej zdjęłabym ten dywan i położyła jakiś mały, na okna dała rolety, ale to nie moje mieszkanie i nie chcę w nie inwestować, bo i tak pomieszkam tu jeszcze z półtora roku i tyle. a potem nie wiem
Ale ktoś tu pisał, że tłuszcz spala się po godzinie ćwiczeń Czy nie?
No to przez okna niestety kurzy się bardzo jeśli niedaleko jest ruchliwa droga. 3 lata temu mieszkałam w mieszkaniu, w którym były nieszczelne okna. Na zimę położyliśmy na parapet jakiś jasny materiał i po nim było dopiero widać jakie syfy wlatują...
No rozumiem, inwestowanie w czyjeś mieszkanie bez sensu. Można jedynie zwinąć dywan jeśli straszy

Cytat:
Czym go sobie upasłaś? Jak słodyczami to chyba najlepiej byłoby je odstawić. Ale tak ogólnie to myślę, zę jak nie chce Ci się bawić w diety to po prostu mniej jeść, więcej się ruszać.
Nie wiem czym. Słodycze pochłaniam od zawsze więc podejrzewam raczej stres, zasiedzenie. Nigdy nie zwracałam uwagi na wagę, jedzenie bo jeszcze jak zaczynałam studia to byłam przeraźliwie chuda więc potem cieszyłam się, że udało się "znormalnieć". Ale teraz patrzę i coś mi faluje po brzuchu
Nic no, trzeba ruszyć d..ę. Przeraziło mnie tylko to, że ktoś tu kiedyś pisał, że tłuszczu się nie spala tak po prostu w czasie ćwiczeń

Cytat:
1. W temacie sprzątania muszę dodać coś od siebie
Moi rodzice to okropni pedanci. Najchętniej to by codziennie sprzątali, jest to sprawa priorytetowa. Kosztem kłótni, zmęczenia, rozwalonego dnia Od zawsze, od kiedy tylko pamiętam, ZAWSZE w sobotę jest dzień sprzątania i program minimum to dokładne odkurzenie całego domu, wytarcie półek i ogólne ogarnięcie plus mycie łazienki. Oczywiście najchętniej robiliby to każdego dnia, no ale w sobotę to już jest mus. Najlepsze jest to, że same te czynności zajmują góra godzinkę, ale cały proces sprzątania musi trwać tak ze 3h - bo inaczej jest za mało sprzątane Mnie osobiście bałagan niezbyt przeszkadza, tyle że spotkałam się już z opiniami kilku osób, że w moim domu "bałagan" to jest i tak porządek u innych Ogólnie to panuje u mnie jakaś patologia w tym temacie. Mój ojciec to jest już mega chorobowy przypadek, bo on się dopatrzy każdego brudu i kurzu i strasznie się czepia każdej takiej rzeczy. Generalnie codziennie jak przychodzę do domu to wysłuchuję litanię rzeczy, które zostawiłam "w strasznym niedopuszczalnym stanie", typu plama na stole itp. Jasne - gdybym to zauważyła, to bym starła, ale zwykle jak rano jem śniadanie to nie mam potem czasu sprawdzać każdej kuchennej powierzchni z lupą, bo zwyczajnie lecę na zajęcia Niestety rzeczy, które w innych domach są na porządku dziennym (to chyba normalne, że w kuchni się nieco bardziej syfi? ) bywają u mnie często punktem zapalnym. Natomiast mama sama dość sporo brudzi, ale co tydzień (albo częściej, jeśli akurat ma czas i jest w domu) łapie fazę na sprzątanie, ciągle mówi, że jest brudno i straszny syf i po prostu sprząta i myje wszystko jak leci. Mając takie wzorce, ciężko w ogóle o własne zdanie w tej kwestii, ale ja w sumie często mam porozwalane rzeczy w pokoju (tzn większy nieporządek na biurku albo ubrania na krześle), ale nigdy go nie zapuszczam jakoś strasznie pod względem kurzu i taki układ mi odpowiada

2. Witaj w klubie ja liczę na to, że schudnę, tak jak każdej zimy mam odwrotnie niż większość ludzi i latem tyję, a zimą (przynajmniej tak było dotychczas, mam nadzieję, że obejdzie się bez zmian ) zrzucam kilogramy

3. Czy ktoś tutaj robi kartki? Ja się już przygotowywuję do świąt - muszę sobie rozplanować pracę wcześniej, bo zawsze strasznie długo ślęczę nad każdym egzemplarzem zrobiłam sobie zakupy i w ogóle - znalazłam nawet niedrogi scrapowy sklep w Krakowie, przy ul. Wawrzyńca! [COLOR="Silver"]
1. 3h? Luuuz! U mnie w domu rytuał sobotniego sprzątania zajmował 3/4 dnia
2. Ja tyję po weekendzie u teściów Skończą się te wizyty
3. Ja robiłam takie z obrazkami haftem krzyżykowym.

A właśnie -gdzie kupię arkusze A4, B5 itp. filcu?

Ej, czemu Was zdziwiło to wgl?

Edytowane przez mmmmmm
Czas edycji: 2012-11-27 o 00:12
mmmmmm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 00:15   #4488
cholernarejestracja
Copyraptor

Bo to takie...

"mam 14 lat i taki jeden chłopak na mnie patrzy w autobusie ale nie wiem czy mu sie podobam czy nie i wgl on mnie zaczepił na fejsie więc czy to znaczy że jesteśmy razem czy wgle co"

I to, że Cię nigdy słodycze nie tuczyły wcale nie oznacza, że nagle nie zaczną. Metabolizm zwalnia z wiekiem

Lubię prowadzić bezsensowne blogi a teraz spać.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 00:17   #4489
gg22
Zakorzenienie

nie nadrobię Was, nie ma szans
weekend minął mi pod znakiem sprzątania, malowania ścian i w ogóle cudów wianków. jak przystało na majstra-fachowca wystawił nas gdy cale mieszkanie było gotowe do remontu i mój brat musiał robić całe malowanie i panele na podłogach (szczerze go podziwiam). Mnie w udziale przypadlo malowanie przestrzeni między półkami- krecia robota ale teraz mam piękny malinowo- waniliowy pokój i braciszek stanął na wysokości zadania i nawet mi paski namalował nie kląc za bardzo na mnie

i spędziłam 3h na przeglądaniu sklepów w DDD. stwierdzam, że mają to bardzo kiepsko rozwiązane, bo wyszukiwarka nie powinna być po sklepach, ale po produktach. zajeździć się można przy takiej ilości

ufff padam spać
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 00:27   #4490
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Bo to takie...

"mam 14 lat i taki jeden chłopak na mnie patrzy w autobusie ale nie wiem czy mu sie podobam czy nie i wgl on mnie zaczepił na fejsie więc czy to znaczy że jesteśmy razem czy wgle co"
Stary 2012-11-27, 00:30   #4491
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:

I to, że Cię nigdy słodycze nie tuczyły wcale nie oznacza, że nagle nie zaczną. Metabolizm zwalnia z wiekiem

Teraz czuję się w obowiązku wytłumaczyć: bolała mnie głowa i chciałam szybko napisać. A może już zaczynam pisać slangiem
No wiem, to co mam zrobić Pisałam, że nie winię słodyczy bo ostatnio naprawdę się zapuściłam, szczególnie jeśli chodzi o ruch i nieregularne jedzenie. Jak to wróci do normy to jest szansa że brzuch też?
Blog świetny!
Chciałam pokazać K., ale nie mogę przez ten fragment o szczęśliwych małżeństwach bez podziału obowiązków

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
weekend minął mi pod znakiem sprzątania, malowania ścian i w ogóle cudów wianków. jak przystało na majstra-fachowca wystawił nas gdy cale mieszkanie było gotowe do remontu i mój brat musiał robić całe malowanie i panele na podłogach (szczerze go podziwiam). Mnie w udziale przypadlo malowanie przestrzeni między półkami- krecia robota ale teraz mam piękny malinowo- waniliowy pokój i braciszek stanął na wysokości zadania i nawet mi paski namalował nie kląc za bardzo na mnie
A elf jest?
Stary 2012-11-27, 00:34   #4492
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
ale teraz mam piękny malinowo- waniliowy pokój i braciszek stanął na wysokości zadania i nawet mi paski namalował nie kląc za bardzo na mnie

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ----------

Cytat:
Chciałam pokazać K., ale nie mogę przez ten fragment o szczęśliwych małżeństwach bez podziału obowiązków

Tak właśnie.
Stary 2012-11-27, 01:51   #4493
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość

Swoją drogą. Czerwony kawałek papieru kupiony, teraz wyciąć serce i wpisać imiona. Jak Wy spędzacie Andrzejki?
To dzisiaj było? Dużo piwa i siatkówka na kinect'cie z kumplami Odreagowałam!

Cytat:
A ja Ci nawet trochę zazdroszczę U mnie w domu jest zupełnie na odwrót-według moich rodziców dom jest do mieszkania a nie do sprzątania...Przy czym dom jest bardzo duży (2 piętra, 4 łazienki), ogrzewanie podłogowe (wzbija kurz) i pies z kotem-niestety tutaj zasada 7x15min się nie sprawdza Moich rodziców to mało obchodzi a ja za każdym razem jak przyjeżdżam do domu to się denerwuje i biorę za sprzątanie
Stary 2012-11-27, 08:52   #4494
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
[...]
Teraz na studiach miewam stosunkowo więcej okazji do przebywania w mieszkaniach innych osób i przyznaję, że niejedno z nich jest już poniżej mojego progu estetycznego a rodzice i tak uważają, że jestem syfiarzem i jak będę prowadzić własny dom, to zamieszkam w nim razem z grzybami i pleśnią
Już się nie mogę doczekać gorączki świątecznych porządków, to dopiero będzie masakra
[...]
Lepiej nie zamawiaj jakiegoś niesprawdzonego, żebyś się nie zraziła

współczuję! chociaż u mnie częściowo jest to samo - to znaczy ZAWSZE musi być sprzątanie w sobotę na szczęście nie jakoś super intensywnie.
ale zgadza się trochę to, że moja mama potrafi się przyczepić o to że kilka okruszków z jedzenia spadło mi na podłogę i natychmiast je muszę zebrać ale nie jest źle.

natomiast w 100% zgadzam się z pogrubionym - jak przyjeżdżam na dwa dni, to rozwalam zawartość walizki po całym pokoiku, ok, ale wiadomo że to sytuacja tymczasowa. a mój tata ciągle powtarza że na pewno muszę mieć w mieszkaniu tak niewyobrażalny syf że się żyć nie da
a byłam ostatnio u znajomej robić jedną pracę na studia, ona co prawda mieszkała ze współlokatorkami w dużym pokoju w kamienicy, ale ja bym tygodnia nie wytrzymała w takich warunkach, bo wyglądało to bardziej jak połączenie śmietnika z kempingiem niż mieszkanie

Cytat:
No to przez okna niestety kurzy się bardzo jeśli niedaleko jest ruchliwa droga. 3 lata temu mieszkałam w mieszkaniu, w którym były nieszczelne okna. Na zimę położyliśmy na parapet jakiś jasny materiał i po nim było dopiero widać jakie syfy wlatują...
[...]
Ej, czemu Was zdziwiło to wgl?
ja coś słyszałam kiedyś że po 20 minutach coś zaczyna się "dziać", ale nie wiem czy chodzi o tłuszcz, kalorie czy jeszcze co innego.

a "wgl" często jest używane w takim kontekście jak właśnie Cholerka napisała, ale cóż, jednorazowo Ci wybaczamy

Cytat:
kiedy mogę przyjść obejrzeć?

Edytowane przez kasiencja
Czas edycji: 2012-11-27 o 08:55
kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 09:11   #4495
Malla
Nie depcze krokusów

A może zamiast zamówienia... przecena Colour Alike?
http://allegro.pl/wielka-wyprzedaz-l...791349364.html
http://allegro.pl/wielka-wyprzedaz-l...794162974.html
http://allegro.pl/wspanialy-pomysl-n...805598909.html
Cytat:
Co za "fachowiec"

Ale elfa już nie namalował
Cytat:
Bo to takie...

Cytat:
Chciałam dodać, że ja to odczułam wyraźnie w wieku 27 lat. Od tego czasu moja waga nie schodzi poniżej 42 kg, nie ma szans.
Stary 2012-11-27, 09:14   #4496
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Nie wiecie czy jakiś sklep typu biochemicznego jest w DDD?
Nie ma
Cytat:
Cieszę się, że choć raz to nie ja to napisałam
Cytat:
i spędziłam 3h na przeglądaniu sklepów w DDD. stwierdzam, że mają to bardzo kiepsko rozwiązane, bo wyszukiwarka nie powinna być po sklepach, ale po produktach. zajeździć się można przy takiej ilości
Zgadzam się, że jest to ciężkie do ogarnięcia, ale pomysłu jak powinno być nie mam. Teoretycznie jest po grupach produktów posegregowane, ale to za mało.
Stary 2012-11-27, 10:08   #4497
Lenkapuma
Zakorzenienie

Super jest!
Cytat:
Zamawiane na wynos sushi nie smakuje tak dobrze, jak delektowanie się nim w restauracji, chwilę po przyrządzeniu. Firmy, która wymieniłaś nie znam, ale zamawiałam czasem z Haiku Sushi. Jest to zjadliwe, ale prawdę mówiąc różnica w smaku pomiędzy ura, futo czy hosomaki jest niewielka. Wszystko smakuje podobnie.
Przy zamawianiu na wynos nie polecam zamawiania nigiri
Cytat:
Lody na gardło zawsze dobre
Narobiłaś mi smaków! .
To zasuwaj do sklepu po kubełek!
Cytat:
Moi rodzice to okropni pedanci. Najchętniej to by codziennie sprzątali (...)

Doktor Lenka
Ola, co za elaborat w Twoim wykonaniu

Całkiem wyszło mi to doktorowanie Gardło boli jakby odrobinę mniej

Cytat:
Zaeży którym źródłem chcesz się posłużyć
Generalnie, to jest tak, że:
- tłuszcz zaczyna się spalać po 40 minutach ćwiczeń,
- tłuszcz zaczyna się spalać wcześniej o ile stosujesz ćwiczenia kardio
- tłuszcz się nie spali choćbyś ćwiczyła nawet 2 godziny, jeśli potem wpier*dalasz słodycze
- tłuszcz się spali ale tylko jeśli te 40 min poświęcisz na zażynanie się dziko na siłowni podczas ćwiczeń siłowych
- tłuszcz się spali tylko jeśli będziesz stosować interwałowy trening

i tak dalej i tak dalej....
Słowem? Wybierz sobie jedną z wersji, która najbardziej Ci pasuje, bo jest ich tyle, że masz w czym przebierać

Cytat:
A ja lubię jak je prowadzisz. I czemu nie mam w co wetknąć nosa dzisiaj? Gdzie notka?!
Cytat:
weekend minął mi pod znakiem sprzątania, (...)
I bez nadrabiania idealnie wstrzeliłaś się w temat
Cytat:
Taaaak, mam identycznie
Ja powklejałam mu fragmentami, ale przecież jak skopiuje choćby 2 zdania do wyszukiwarki, to znajdzie link do całej treści, więc ekhm... Liczę, że aż tak zainteresowany tematem nie był i przyjął do wiadomości wybrane przeze mnie fragmenty
Cytat:
Chciałam dodać, że ja to odczułam wyraźnie w wieku 27 lat. Od tego czasu moja waga nie schodzi poniżej 42 kg, nie ma szans.
Ja też odczułam

Lenkapuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 10:09   #4498
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Cytat:
Jakiś błąd zdjęcia chyba
Wizaż miał wczoraj jakieś problemy mentalne ze sobą i to przez to

Cytat:
Świetny bardzo podobają mi się takie zapięcia na "kość", chciałabym gruuby sweter z takimi, albo właśnie płaszczyk
Najpiękniejsze z tego wszystkiego jest to, że normalnie kosztuje 179,99 zł, a babki się walnęły na metce i zapłaciłam 129,99 zł

Malla i gg22 - co z Eucerin?
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 10:15   #4499
gg22
Zakorzenienie

Cytat:
A elf jest?
Cytat:
Co za "fachowiec"

Ale elfa już nie namalował .
ale sobie tego elfa upodobałyście!
pokój malowałam w domu rodzinnym, tutaj nawet się nie biorę za takie pomysły. remonty to najgorsze co może być. a elf i tak będzie ostatnio olałam ten pomysł, ale jak tylko przewali mi się gorączkowy okres grudniowo-styczniowy to biorę się z powrotem za poszukiwania idealnego
i muszę zrealizować plan co do przedpokoju, bo tak mi się to wszystko rozłazi

Cytat:
Zgadzam się, że jest to ciężkie do ogarnięcia, ale pomysłu jak powinno być nie mam. Teoretycznie jest po grupach produktów posegregowane, ale to za mało.
no zdecydowanie. szukanie po konkretnym produkcie i to jeszcze z ustawieniem najmniejszej ceny byłoby idealnym rozwiązaniem. poza tym są niektóre produkty, które trudno wrzucić do konkretnej grupy, bo np. myślałam nad kupnem scyzoryka i weź zgadnij gdzie to jest- militaria, hobby, pozostałe? oglądałam najpierw broń i militaria, ale nie znalazłam. i trzeba było kopać dalej
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 10:22   #4500
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
1.Zamawiane na wynos sushi nie smakuje tak dobrze, jak delektowanie się nim w restauracji, chwilę po przyrządzeniu. Firmy, która wymieniłaś nie znam, ale zamawiałam czasem z Haiku Sushi. Jest to zjadliwe, ale prawdę mówiąc różnica w smaku pomiędzy ura, futo czy hosomaki jest niewielka. Wszystko smakuje podobnie.
Przy zamawianiu na wynos nie polecam zamawiania nigiri

2.Całkiem wyszło mi to doktorowanie Gardło boli jakby odrobinę mniej

3.A ja lubię jak je prowadzisz. I czemu nie mam w co wetknąć nosa dzisiaj? Gdzie notka?!

4.Taaaak, mam identycznie
Ja powklejałam mu fragmentami, ale przecież jak skopiuje choćby 2 zdania do wyszukiwarki, to znajdzie link do całej treści, więc ekhm... Liczę, że aż tak zainteresowany tematem nie był i przyjął do wiadomości wybrane przeze mnie fragmenty
1. Jestem totalną sushiignorantką w porównaniu do Ciebie. A raczej żarłokiem o małych wymaganiach - nie odróżniam co jest co i uwielbiam Haiku.
2. Wpadłabyś do mnie na wizytę domową, bo ja nadal w tym samym stanie.
3. Inny blog nadrobiła
4. Tylko ja nie mam instynktu samozachowawczego, bo zmusiłam swojego do przeczytania całości?

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:

no zdecydowanie. szukanie po konkretnym produkcie i to jeszcze z ustawieniem najmniejszej ceny byłoby idealnym rozwiązaniem. poza tym są niektóre produkty, które trudno wrzucić do konkretnej grupy, bo np. myślałam nad kupnem scyzoryka i weź zgadnij gdzie to jest- militaria, hobby, pozostałe? oglądałam najpierw broń i militaria, ale nie znalazłam. i trzeba było kopać dalej
Chyba za dużo od nich wymagasz, biorąc pod uwagę, że to jednodniowa akcja
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości