|
|||||||
| Notka |
|
| Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Krakowianki - część XX (następująca po XIX i poprzedzająca XXI)
Ja najbardziej lubię futomaki
|
|
|
|
#4472 | |
|
Raczkowanie
|
może nie zadeklarowana fanka, ale Pani Nosowska zawsze gdzieś się w moim winampie zakręci
Cytat:
może i dobrze, nadmiar logiki szkodzi podobno Jestem perfekcjonistką jeśli chodzi o pracę i inne powierzone mi zadania, natomiast w domu lepiej funkcjonuję w nieładzie. Tylko moja kotka i jej dywan jej sierści motywują mnie do jako takiego sprzątania
|
|
|
|
|
#4473 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
|
|
|
#4474 | |
|
Zakorzenienie
|
Muszę poszukać bo nie mogę piec muffinek...
Cytat:
![]() Malla tak mi się napisało na szybko, źle?
|
|
#4475 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Z Balea mam chyba nową ulubienicę - mango z aloesem. Bosko pachnie (jak zwykle) i chyba lepiej wygładza. Kokos to jednak nie dla moich porowatych kłaków ![]() Jaka to firma? Bo koleżanka jedną testowała na wynos i było obrzydliwe. |
|
|
|
|
#4476 |
|
Zakorzenienie
|
Ej
Upasłam sobie brzuch Co robić? (odstawienie słodyczy odpada )
|
#4477 |
|
Pani Buka
|
Takifugu sushi. Dowiedz się, czy to nie to
![]() 6m, hmm, ćwiczyć? ![]() a okien niestety nie mamy za bardzo szczelnych. uszczelnialiśmy, ale i tak rewelacji nie ma. no i przez wentylację też pewnie brudu sporo wlatuje. firanki i dywan mamy. najchętniej zdjęłabym ten dywan i położyła jakiś mały, na okna dała rolety, ale to nie moje mieszkanie i nie chcę w nie inwestować, bo i tak pomieszkam tu jeszcze z półtora roku i tyle. a potem nie wiem
|
#4478 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;37829697]Kupiłam przepiękny płaszczyk w Takko
Jakiś błąd zdjęcia chyba Cytat:
![]() Chyba muszę zrobić sobie test na porowatość włosów. To faktycznie takie ważne?
|
|
|
#4479 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niestety to jest właśnie ten moment gdzie muszę wybierać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Narobiłaś mi smaków! Lubię to ![]() Cytat:
![]() Ostatnio zrobiłam 2 podejście do krewetek, które od zawsze mnie obrzydzały, no i niestety w tej kwestii nic się nie zmieniło. Mam odruch wymiotny trzymając je w ustach. Czym go sobie upasłaś? Jak słodyczami to chyba najlepiej byłoby je odstawić. Ale tak ogólnie to myślę, zę jak nie chce Ci się bawić w diety to po prostu mniej jeść, więcej się ruszać. |
||||
|
|
|
#4480 | ||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() Wyrabia się dziewczyna Nie to ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4481 | |||||
|
Zakorzenienie
|
W temacie sprzątania muszę dodać coś od siebie
![]() Moi rodzice to okropni pedanci. Najchętniej to by codziennie sprzątali, jest to sprawa priorytetowa. Kosztem kłótni, zmęczenia, rozwalonego dnia Od zawsze, od kiedy tylko pamiętam, ZAWSZE w sobotę jest dzień sprzątania i program minimum to dokładne odkurzenie całego domu, wytarcie półek i ogólne ogarnięcie plus mycie łazienki. Oczywiście najchętniej robiliby to każdego dnia, no ale w sobotę to już jest mus. Najlepsze jest to, że same te czynności zajmują góra godzinkę, ale cały proces sprzątania musi trwać tak ze 3h - bo inaczej jest za mało sprzątane Niestety rzeczy, które w innych domach są na porządku dziennym (to chyba normalne, że w kuchni się nieco bardziej syfi? ) bywają u mnie często punktem zapalnym. Natomiast mama sama dość sporo brudzi, ale co tydzień (albo częściej, jeśli akurat ma czas i jest w domu) łapie fazę na sprzątanie, ciągle mówi, że jest brudno i straszny syf i po prostu sprząta i myje wszystko jak leci. Mając takie wzorce, ciężko w ogóle o własne zdanie w tej kwestii, ale ja w sumie często mam porozwalane rzeczy w pokoju (tzn większy nieporządek na biurku albo ubrania na krześle), ale nigdy go nie zapuszczam jakoś strasznie pod względem kurzu i taki układ mi odpowiada Teraz na studiach miewam stosunkowo więcej okazji do przebywania w mieszkaniach innych osób i przyznaję, że niejedno z nich jest już poniżej mojego progu estetycznego a rodzice i tak uważają, że jestem syfiarzem i jak będę prowadzić własny dom, to zamieszkam w nim razem z grzybami i pleśnią Już się nie mogę doczekać gorączki świątecznych porządków, to dopiero będzie masakra ![]() <w tym miejscu oczekuję współczucia> Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;37829697]Kupiłam przepiękny płaszczyk w Takko Świetny bardzo podobają mi się takie zapięcia na "kość", chciałabym gruuby sweter z takimi, albo właśnie płaszczyk ![]() Cytat:
Też mnie to zdziwiło! ![]() Cytat:
ja liczę na to, że schudnę, tak jak każdej zimy ) zrzucam kilogramy ![]() Czy ktoś tutaj robi kartki? Ja się już przygotowywuję do świąt - muszę sobie rozplanować pracę wcześniej, bo zawsze strasznie długo ślęczę nad każdym egzemplarzem zrobiłam sobie zakupy i w ogóle - znalazłam nawet niedrogi scrapowy sklep w Krakowie, przy ul. Wawrzyńca! ![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Figlak, a jak były przyrządzone te krewetki? Ja polecam je np. w sałatce z sosem albo jakimś daniu na ciepło, ale koniecznie podsmażone.
Tak właśnie. Edytowane przez ola_gie Czas edycji: 2012-11-26 o 23:17 |
|||||
|
|
|
#4482 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Mam tak samo. A poniewaz nigdy nie posprzatam tak, by rodzice byli ukontentowani to w ogóle nie chce mi sie sprzatac. Zmieszkam z syfem, zarosne brudem i umre na jakieś związane z pleśnia ustrojstwo. To tak po krótce :P Przy czym mój syf to porozwalane notatki, które łatwo sprzątnać, a nie jak u niektórych np. dywan, który jeszcze nie został tknięty odkurzaczem i zawiera w sobie własną cywilzację...
|
#4483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4484 | |
|
Zadomowienie
|
Niestety. Miejsc jest 20, osób na roku 450, kryterium : średnia. Mimo, ze mam całkiem dobrą średnią, to niestety są ludzie którzy ze średnią 5.0 wybierają się na ten profil, więc mam bardzo bardzo małe szanse.
Cytat:
Na maśle z czosnkiem, pietruszką i cytryną. Nie wiedziałam ile smażyć, smażyłam ok 5 minut. W smaku nie były jakieś złe, ale sam wygląd i to chrupanie w zębach mnie odrzuca.
|
|
|
|
|
#4485 |
|
maszyna, nie człowiek
|
450
Nas jest stówka, ulewają jak tylko się da żeby "pomóc nam się zdecydować"...
|
#4486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hm, no to chyba krewetki nie są dla Ciebie
|
|
#4487 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nie wiecie czy jakiś sklep typu biochemicznego jest w DDD?
Cytat:
Czy nie?No to przez okna niestety kurzy się bardzo jeśli niedaleko jest ruchliwa droga. 3 lata temu mieszkałam w mieszkaniu, w którym były nieszczelne okna. Na zimę położyliśmy na parapet jakiś jasny materiał i po nim było dopiero widać jakie syfy wlatują... No rozumiem, inwestowanie w czyjeś mieszkanie bez sensu. Można jedynie zwinąć dywan jeśli straszy ![]() Cytat:
Nic no, trzeba ruszyć d..ę. Przeraziło mnie tylko to, że ktoś tu kiedyś pisał, że tłuszczu się nie spala tak po prostu w czasie ćwiczeń ![]() Cytat:
U mnie w domu rytuał sobotniego sprzątania zajmował 3/4 dnia 2. Ja tyję po weekendzie u teściów Skończą się te wizyty ![]() 3. Ja robiłam takie z obrazkami haftem krzyżykowym. A właśnie -gdzie kupię arkusze A4, B5 itp. filcu? ![]() Ej, czemu Was zdziwiło to wgl?
Chmiel na bezsenność, a sen - na bezmiłość. Edytowane przez mmmmmm Czas edycji: 2012-11-27 o 00:12 |
|||
|
|
|
#4488 |
|
Copyraptor
|
Bo to takie...
"mam 14 lat i taki jeden chłopak na mnie patrzy w autobusie ale nie wiem czy mu sie podobam czy nie i wgl on mnie zaczepił na fejsie więc czy to znaczy że jesteśmy razem czy wgle co" ![]() I to, że Cię nigdy słodycze nie tuczyły wcale nie oznacza, że nagle nie zaczną. Metabolizm zwalnia z wiekiem Lubię prowadzić bezsensowne blogi |
|
|
|
#4489 |
|
Zakorzenienie
|
nie nadrobię Was, nie ma szans
![]() weekend minął mi pod znakiem sprzątania, malowania ścian i w ogóle cudów wianków. jak przystało na majstra-fachowca wystawił nas gdy cale mieszkanie było gotowe do remontu i mój brat musiał robić całe malowanie i panele na podłogach (szczerze go podziwiam). Mnie w udziale przypadlo malowanie przestrzeni między półkami- krecia robota ale teraz mam piękny malinowo- waniliowy pokóji spędziłam 3h na przeglądaniu sklepów w DDD. stwierdzam, że mają to bardzo kiepsko rozwiązane, bo wyszukiwarka nie powinna być po sklepach, ale po produktach. zajeździć się można przy takiej ilości ![]() ufff padam spać
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
|
|
|
#4490 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
|
|
#4491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz czuję się w obowiązku wytłumaczyć: bolała mnie głowa i chciałam szybko napisać. A może już zaczynam pisać slangiem No wiem, to co mam zrobić ![]() Blog świetny! Chciałam pokazać K., ale nie mogę przez ten fragment o szczęśliwych małżeństwach bez podziału obowiązków ![]() Cytat:
|
|
#4492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ---------- Cytat:
|
|
#4493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo piwa i siatkówka na kinect'cie z kumplami Odreagowałam! ![]() A ja Ci nawet trochę zazdroszczę U mnie w domu jest zupełnie na odwrót-według moich rodziców dom jest do mieszkania a nie do sprzątania...Przy czym dom jest bardzo duży (2 piętra, 4 łazienki), ogrzewanie podłogowe (wzbija kurz) i pies z kotem-niestety tutaj zasada 7x15min się nie sprawdza Moich rodziców to mało obchodzi a ja za każdym razem jak przyjeżdżam do domu to się denerwuje i biorę za sprzątanie
|
|
|
#4494 | |||
|
Pani Buka
|
Cytat:
współczuję! chociaż u mnie częściowo jest to samo - to znaczy ZAWSZE musi być sprzątanie w sobotę na szczęście nie jakoś super intensywnie.ale zgadza się trochę to, że moja mama potrafi się przyczepić o to że kilka okruszków z jedzenia spadło mi na podłogę i natychmiast je muszę zebrać ale nie jest źle. natomiast w 100% zgadzam się z pogrubionym - jak przyjeżdżam na dwa dni, to rozwalam zawartość walizki po całym pokoiku, ok, ale wiadomo że to sytuacja tymczasowa. a mój tata ciągle powtarza że na pewno muszę mieć w mieszkaniu tak niewyobrażalny syf że się żyć nie da ![]() a byłam ostatnio u znajomej robić jedną pracę na studia, ona co prawda mieszkała ze współlokatorkami w dużym pokoju w kamienicy, ale ja bym tygodnia nie wytrzymała w takich warunkach, bo wyglądało to bardziej jak połączenie śmietnika z kempingiem niż mieszkanie ![]() Cytat:
a "wgl" często jest używane w takim kontekście jak właśnie Cholerka napisała, ale cóż, jednorazowo Ci wybaczamy ![]() Cytat:
How I choose to feel is how I am. Edytowane przez kasiencja Czas edycji: 2012-11-27 o 08:55 |
|||
|
|
|
#4495 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
A może zamiast zamówienia... przecena Colour Alike?
![]() http://allegro.pl/wielka-wyprzedaz-l...791349364.html http://allegro.pl/wielka-wyprzedaz-l...794162974.html http://allegro.pl/wspanialy-pomysl-n...805598909.html Cytat:
![]() Ale elfa już nie namalował ![]() Cytat:
Chciałam dodać, że ja to odczułam wyraźnie w wieku 27 lat. Od tego czasu moja waga nie schodzi poniżej 42 kg, nie ma szans.
|
|
|
#4496 | |
|
Matka Smoka
|
Nie ma
Cytat:
![]() Zgadzam się, że jest to ciężkie do ogarnięcia, ale pomysłu jak powinno być nie mam. Teoretycznie jest po grupach produktów posegregowane, ale to za mało. |
|
|
|
|
#4497 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;37829697]Kupiłam przepiękny płaszczyk w Takko
Super jest! Cytat:
Przy zamawianiu na wynos nie polecam zamawiania nigiri To zasuwaj do sklepu po kubełek! ![]() Cytat:
Całkiem wyszło mi to doktorowanie Gardło boli jakby odrobinę mniej ![]() Zaeży którym źródłem chcesz się posłużyć ![]() Generalnie, to jest tak, że: - tłuszcz zaczyna się spalać po 40 minutach ćwiczeń, - tłuszcz zaczyna się spalać wcześniej o ile stosujesz ćwiczenia kardio - tłuszcz się nie spali choćbyś ćwiczyła nawet 2 godziny, jeśli potem wpier*dalasz słodycze ![]() - tłuszcz się spali ale tylko jeśli te 40 min poświęcisz na zażynanie się dziko na siłowni podczas ćwiczeń siłowych - tłuszcz się spali tylko jeśli będziesz stosować interwałowy trening i tak dalej i tak dalej.... Słowem? Wybierz sobie jedną z wersji, która najbardziej Ci pasuje, bo jest ich tyle, że masz w czym przebierać ![]() ![]() A ja lubię jak je prowadzisz. I czemu nie mam w co wetknąć nosa dzisiaj? Gdzie notka?! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja powklejałam mu fragmentami, ale przecież jak skopiuje choćby 2 zdania do wyszukiwarki, to znajdzie link do całej treści, więc ekhm... Liczę, że aż tak zainteresowany tematem nie był i przyjął do wiadomości wybrane przeze mnie fragmenty ![]() Cytat:
|
|
|
#4498 | |
|
Konto usunięte
|
Wizaż miał wczoraj jakieś problemy mentalne ze sobą i to przez to
![]() Cytat:
![]() Malla i gg22 - co z Eucerin? |
|
|
|
|
#4499 | |
|
Zakorzenienie
|
ale sobie tego elfa upodobałyście!
pokój malowałam w domu rodzinnym, tutaj nawet się nie biorę za takie pomysły. remonty to najgorsze co może być. a elf i tak będzie ostatnio olałam ten pomysł, ale jak tylko przewali mi się gorączkowy okres grudniowo-styczniowy to biorę się z powrotem za poszukiwania idealnego![]() i muszę zrealizować plan co do przedpokoju, bo tak mi się to wszystko rozłazi ![]() Cytat:
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
|
|
|
|
#4500 | ||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Jestem totalną sushiignorantką w porównaniu do Ciebie. A raczej żarłokiem o małych wymaganiach - nie odróżniam co jest co i uwielbiam Haiku.2. Wpadłabyś do mnie na wizytę domową, bo ja nadal w tym samym stanie. 3. Inny blog nadrobiła ![]() 4. Tylko ja nie mam instynktu samozachowawczego, bo zmusiłam swojego do przeczytania całości? ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:48.

?
Nic nie zamawiam.

) bywają u mnie często punktem zapalnym. Natomiast mama sama dość sporo brudzi, ale co tydzień (albo częściej, jeśli akurat ma czas i jest w domu) łapie fazę na sprzątanie, ciągle mówi, że jest brudno i straszny syf i po prostu sprząta i myje wszystko jak leci. Mając takie wzorce, ciężko w ogóle o własne zdanie w tej kwestii, ale ja w sumie często mam porozwalane rzeczy w pokoju (tzn większy nieporządek na biurku albo ubrania na krześle), ale nigdy go nie zapuszczam jakoś strasznie pod względem kurzu i taki układ mi odpowiada