|
|
#241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.XIII
Cytat:
Jaką mam wade? Ciekawe pytanie bo moja orto raczej nic mi nie tłumaczyła poszłam do niej, bo miałam wystające trójki przy czym reszta zebów 4-7 były jakby wepchnięte do środka przez co jeszcze bardziej sie kły uwydatniły. Wiec jako takiej wady oprócz krzywych zębów nie mam
|
|
|
|
|
#242 |
|
Raczkowanie
|
patysia_a to mamy ten sam problem
zdecydujesz się na usunięcie ósemek?ja aparat na łuku górnym mam od tygodnia (estetyczny, przezroczyste zamki i biały drut), za jakiś czas dojdzie też dolny.[/QUOTE] Ja strasznie się tego boje narazie o tym nie myśle. Zobaczymy po nowym roku bo wtedy bede miała zakładany na dół a rozchodzi sie o dolne ósemki. Co do aparatu to niewiem czy dobrze robie że ten estetyczny ale mam nadzieje ze faktycznie bedzie mniej widoczny nie przez pierwsze pare dni ale dłużej
|
|
|
|
#243 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli chcesz zobaczyć jak wygląda to kliknij w link poniżej ![]() http://justworldbyme.blogspot.com/20...paratka-d.html jest zdecydowanie mniej widoczny niż aparat metalowy, a o to mi właśnie chodziło
Edytowane przez kiitty Czas edycji: 2012-11-26 o 19:01 |
|
|
|
|
#245 |
|
Przyczajenie
|
Dobrze, że jest otwarty ten temat i tyle mogę się dowiedzieć. Ja do orto wybieram się w środę na pierwszą wizytę- czego mogę się spodziewać i czego powinnam dowiedzieć??
|
|
|
|
#246 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Można kupić specjalną nić z usztywnioną końcówką, lub tak jak robi syn mojej koleżanki, tnie zwykła nić maluje koniec lakierem i też łatwiej się czyści, chociaż sama nie próbowałam ![]() [1=4361879d4c70b2b53b813e4 187372d2034e23790_68a6537 18270f;37805741]od dziecka marzyłam o aparacie i w końcu sama sobie na niego uzbierałam , ale wstydzę się uśmiechać z aparatem ![]() [/QUOTE]Ja szczerze się teraz do wszystkich, wynagradzam sobie czas, w którym uśmiechałam się zamkniętą buzią ![]() Cytat:
U dentystki u której leczyłam zęby przed aparatem(co było błędem) kosztowało 80zł skling i 80 piaskowanie, tż właśnie wraca od orto a akurat się putał i u niego S+P kosztuje 100zł Anecka rewelacyjne zmiany! ![]() Cytat:
![]() Byłam na wizycie w środe i orto założył mi podwójny łańcuszek, zęby bolą mnie cały czas, dzisiaj w nocy kilka razy budziłam sie z bólu, ale nie ma tego złego, bo jeszcze w środe mogłam wsadzić palucha w szparke, a dzisiaj już nie Jak tak dalej pójdzie to w lutym nie będzie po lewej śladu, gorzej z prawą która będzie po wyrwaniu dwójki ![]() Tż własnie wraca od orto, miał mieć zakładany dół, ale coś jeszcze jest nie tak i ''może za miesiąc'' U mnie narazie też nie ma szans
Edytowane przez Kolorowymaj Czas edycji: 2012-11-26 o 19:07 |
|||
|
|
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
używa któraś z Was może irygatora do czyszczenia zębów w aparacie?
ja już jakiś czas planowałam jego zakup i właśnie przed chwilą kupiłam na allegro ![]() mam nadzieję, że ułatwi mi utrzymanie higieny jamy ustnej, bo po każdym posiłku niestety jedzenie dostaje się między druty a szczoteczką się wszędzie nie dojdzie.. |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#248 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Któraś z aparatek pisała, że posiada. Też patrzyłam na allegro, ale to dość droga sprawa
|
|
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny aparat zakładam w ten piątek
Poszłam rano na kosztorys i pytam babki czy mnie gdzieś wcześniej nie wciśnie,a ona,że 5 minut temu odwołali jej wizytę i ma dla mniejsce na piątek ![]() Założone mam gumki(ale po co to już nie wiem )a tak ciężko było mi je wcisnąć,że dwie asystentki nade mną stały widzę,że jedna ma aparat i mówię do niej,żeby się do mnie wyszczerzyła to sobie popatrzę na aparat(metal miała i piękne miętowe gumki![]() zdziwiła mnie ta opinia strasznie...w każdym razie zdecydowana jestem na metal-w wyborze pomógł mi widok metalu asystentki,no i to co mówiły. do wyrwania mam siódemkę,a nie piątkę,ale to już w aparacie mi zrobią. piaskować nie muszę,bo zęby czyściutkie. jak coś mi z zamkniem stanie to płacę 50zł ![]() wizyta za dwa łuki 150zł,dół zakładam styczeń luty. wkurzają mnie te gumki jak cholera,dopiero teraz jem bułkę i serek wiejski,nie chcę myśleć co to będzie jak mi aparat założą.
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2012-11-26 o 19:58 |
|
|
|
#250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
6. Co to jest separacja? Separacja są to (zazwyczaj niebieskie) gumki ,które ortodonta wciska Ci między piątki i szóstki i/lub szóstki i siódemki. Jest konieczna tylko przy stłoczeniach, po to by móc zainstalować na zębach pierścienie. Separację zakłada się na kilka lub kilkanaście dni przed założeniem aparatu. Najczęściej jest dość bolesna. |
|
|
|
|
#251 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
mam gumki niebieskie i fioletowe,boleć mnie nie bolało,tylko wlezc to to nie chciało. Nie wiem jak mam umyć dzisiaj zęby
|
|
#252 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny
![]() Cytat:
ale to szczegolnie jak mam wlączony ten tryb spiralny ![]() anakazar, no to super ze to juz niedlugo juz wiesz jakie gumy sobie wezmiesz na poczatek?
|
|
#253 |
|
Wtajemniczenie
|
Jutro mój wielki dzień - zdejmuję górę! Ale jaja...jak to szybko zleciało
zastanawiam się, jak wygląda zdejmowanie, jak odrywają te zamki i czy to nie boli... I tak sobie myślę - choć brakowało mi kolorowych gumek w trakcie leczenia, to z drugiej strony się cieszę, że miałam tylko metalowe - nigdy nie musiałam uważać na to, co jem, czy się przebarwi czy nie, a picie przez słomkę to dla mnie jakaś abstrakcja! ![]() Tylko jak miałam łańcuszek - przeźroczysty - to faktycznie miałam z tym problem bo robił się żółty po jakimś czasie.
|
#254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę czekać na relację po założeniu. |
|
|
|
|
#255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Anecka masz córcię o imieniu Nina? jeśli tak to piona,bo moja też ma tak na imię.Jeśli masz na imię Ania to druga piona
|
|
#256 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pewnie się już doczekać nie możesz , u mnie pierwsze stwierdzenie po zdjęciu , to czy zawsze były takie gładkie
góra aparat bezligaturowy 15-02-2010 dół 31-05-2010 koniec przygody z aparatem 21-11-2012 foto #1752 .....bo każdy ma swojego anioła i jest dla kogoś aniołem... |
|
|
|
|
#257 |
|
Raczkowanie
|
To może i ja się odważę wstawić zdjęcia... Robione telefonem. Nie chcę ich póki co uwieczniać w żadnej lepszej jakości
![]() Bardzo się cieszę, że to już wygląda tak, jak wygląda, bo był KOSZMAR. Jedynki jak łopaty (no to się akurat nie zmieniło), dwójki jak piksele wciśnięte gdzieś wysoko. Już po kilku dniach CUD - największy wygibas na łuku jakby się zmniejszył, dwójka równa się prawie do końca jedynki, a była gdzieś w połowie. KLIK Gdyby ktoś się zastanawiał czy warto - warto Jeszcze długa droga przede mną, bo nie mam nawet dolnego łuku, ale już i tak jestem bardzo zadowolona z efektów.W piątek wizyta, wymiana łuku. Nareszcie, bo w tym mocniejszym często bolały mnie zęby. |
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
IllegalKiss, jakie Ty masz piękne usta i uśmiech
---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Anakazar, ja nie wiem co ludzie robią, że zamki im się przebarwiają w aparacie kosmetycznym i że im się psują . Noszę aparat prawie 5 miesięcy i jeszcze ani razu zamek mi nie odpadł, a przebarwiają się wyłącznie gumki, które zawsze można wymienić...
|
|
|
|
#259 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I tak się zbieram do ich usunięcia już rok, ale jakoś nie mogę się przemóc bo panicznie się boję ![]() Cytat:
|
|
#260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I przy takim siłowaniu mi odpadł z jedynki, ale juz naprawione
|
|
|
|
|
#261 | |
|
BAN stały
|
Do aparatek z aparatem kosmetycznym: naprawdę jest taki awaryjny? Zakładam za miesiąc kosmetyczny i obawiam się tego, co koleżanka wyżej pisała
![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
Ejjjj przecież jest ładnie Jaki miałaś aparat? Jakiś taki mały i średnio widoczny-czyżby kosmetyczny?
|
|
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
KingyGirl, mnie się jeszcze z nim nic nie stało
. Moja siostra nosi 2 miesiące dłużej niż ja (w sumie 7) i też nic jej się nie dzieje.
|
|
|
|
#263 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#264 |
|
Raczkowanie
|
KinkyGirl - mam najzwyklejszy aparat metalowy
![]() hellyeah0 - ja też byłam w szoku, że w tak krótkim czasie może być aż taka różnica (ale bolało przeokropnie, niestety). |
|
|
|
#265 |
|
BAN stały
|
Mi po pięciu dniach jedynka się 'wydłużyła'. Miałam jedynki mniej więcej równe, ale przy zakładaniu aparatu ortodontka spiłowała mi jedną jedynkę, bo był 'ostra' i po spiłowaniu była z dwa mm "niższa" od drugiej. Macam językiem wczoraj wieczorem i wydaje mi się, że są równe. Patrze w lustro, a jedyneczki równej"wysokości"
|
|
|
|
#266 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no byłam pewna,że będą zachwalać i namawiać mnie na droższy,a tu zonk.Naprawdę nie wiem o co chodzi...tym bardziej,że przecież czytam to co wy piszecie o waszych kosmetycznych
|
|
#267 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
Eh... ja też mam dwie ósemki do wyrwania. Dolne. Strasznie się boję i będę się migać jak długo się da.
|
#269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gdyby moje założenie aparatu zależało od wyrwania 8, to już dawna poświęciłabym się, a tak to przeciągam... Ale do następnej wizyty u orto (19 sty) zamierzam chociaż jednego z 3 zębów, które mam do wyrwania się pozbyć.
|
|
|
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
mnie orto też polecała metalowy jako lepiej, szybciej, mocniej działający i do mojej wady idealny, a o kosmetycznym powiedziała że często są awarie i trzeba bardziej na niego uważać
Ja też się zdziwiłam bo byłam pewna że będzie namawiać mnie na droższy ![]() edit: nie ma co porównywać teraz "ja mam kosmetyczny i jest ok", bo chyba taki orto wie lepiej które aparaty są bardziej awaryjne i biorąc pod uwagę metal i kosmetyczny, ten pierwszy jest po prostu mniej awaryjnym "przypadkiem"
Edytowane przez Madziarka.n Czas edycji: 2012-11-27 o 10:03 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:22.

Wszystko szybko, podczas zabiegu nic nie bolało, dopiero gdy znieczulenie przestało działać. Ale lody i środki przeciwbólowe i dało się znieść.
Jaką masz wadę?

)a tak ciężko było mi je wcisnąć,że dwie asystentki nade mną stały
!