|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Hejka
ja dopiero teraz po weekendzie u mamusi ale dzisiaj miałam intensywny dzień pranko prasowanko obiadek a potem jeszcze musiałam coś zołatw ć a tz zostawał z dziećmi U mamy było super dzieciaki zadowolone i te małe i te duże jeszcze jedzonka przywiozłam na dwa dni więc trochę mniej zachodu z obiadami
|
|
|
|
#4862 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hania do tej pory fajnie reagowała na obcych, ale zawsze albo ja albo Marcin byliśmy w pobliżu... więc nie wiem jak się zachowa jak zostanie zupełnie bez nas... no i będę musiała pewnie Ją odstawić od piersi na ten czas przedszkola, co oznacza tez samodzielne zasypianie, a ono nie zawsze się udaje i czasem pierś się przydaje... Ale Młoda już zjada i zupki i kaszki, owsiankę i owocki (dziś były np trzy posiłki stałe), to spokojnie przez taki czas powinniśmy dać radę...Na jutro jestem umówiona na rozmowę z szefową, bo właśnie dzwoniła, że nie chce rozmawiać najpierw z dziewczynami, tylko najpierw chce pogadać ze mną... |
|
|
|
|
#4863 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór!
Weekend miałam intensywny... goście goście i po gościach ![]() Piotrus w niebo wzięty, bo lubi jak jest dużo ludzi wokól niego, dostał trochę zabawek i ciuchów ![]() Niedługo zacznie raczkować bo już coraz lepiej sobie radzi na czterech i wspina się wszędzie. Włóżeczku już raz stanął na kolankach trzymając się ramy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a przeżycie miałaś nieciekawe...dobrze że nic się nie stało!
|
|
#4864 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzieci szybko się przyzwyczajaja do nowych sytuacji |
|
|
|
|
#4865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W szpitalu w sumie przesiedziałam te trzy dni sama z dzidzią w jednym pokoju, bo to tylko obserwacja była, więc żadnych leków ani nic nie dawali. Jedynie to badania porobili. Ale i tak można się było tam zdołować. Człowiek sobie nawet sprawy nie zdaje ile w szpitalu leży chorych dzieci
|
|
|
#4866 |
|
Gang Iren
|
A Eryk jeszcze nie spi
![]() Wykonczy mnie ten synus. Plus taki,ze nie ryczy,tylko usmiecha sie do mnie i zaczepia. No,ale ile mozna,czy ta energia sie nie konczy
|
#4867 |
|
Zakorzenienie
|
Myślałam, że tylko ja tak mam. Moja córcia usnęła jakieś pół godziny temu.
|
|
#4868 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a wogole to zapomnialam sie pochwalic ze Czaruś dzisiaj pierwszy raz sam usiadl na podlodze-na panelach. bawil sie i pełzał po pokoju (nie raczkuje jeszcze) a ja ciuchy w szafie upychałam i odwracam sie a on siedzi cicho i sie zabawką bawi. i nawet nie wiem jak to zrobił. siedział tyłem do kanapy więc może dlatego było mu łatwiej. zresztą nigdy wczesniej nie widzialam zeby brał się za "siadanie" bo jak go posadze to nie siedzi jeszcze stabilnie, czasami sie przewraca albo pochyla do przodu. ależ się rozpisałam , chyba trza sie powoli tez klasc spac |
|
|
|
|
#4869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nic, dobranoc.
Edytowane przez Agnes18 Czas edycji: 2012-11-27 o 00:17 |
|
|
|
|
#4870 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Eryk w ciagu dnia malo spi. 1-2 drzemki po max pol godziny. Wczoraj i dzisiaj bylo tak samo,polozylam go o 19,bo to jego stala pora,a on po pol godz obudzil sie wyspany i nie chcial juz zasnac ![]() Dzien dobry! Zaraz jedziemy do lekarza. Mielismy byc wczoraj,ale Radek ponoc zapomnial i jak bylam w drugim pokoju to otworzyl sobie piwo
|
|
#4871 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U Nas duzo pobudek nawet ;/ Oskar zasnął o 19.30 potem pobudka o 20.20, 00.00, 1.30, 4.45 i 7. A i jak byli u Nas w sobotę goście to Oskar dostał ładnę bluzeczkę rozm.92 z napisem " Najfajnieszy URWIS w okolicy " |
|
|
|
#4872 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
U nas nocka dobra, choć Hania się strasznie wierciła. Wprawdzie na swojej części łóżka, ale kilka razy się przebudziłam, bo nie jestem przyzwyczajona do takiego ruchu na łóżku. No, ale na jedzonko obudziła się o 4.20 (wygląda na to, że to się już taka stała pora robi) i pospała do 6.40. Cytat:
Cytat:
Powodzenia u lekarza |
||
|
|
|
#4873 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
Gosia, Karinio ale macie nocne marki ... Julcia naszczescie nam takich akcji nie robi ... W ogole ostatnie nocki sa lepsze, dzisiaj wyladowala u mnie w lozku po 2, bo plakala a ja zamiast ja nakarmic to ja wzielam do siebie no ale zajarzylam i dalam jej mleczka i usnela. Oczywiscie o 5 pobudka Juz jest po drzemce pierwszej, a matka pocwiczyla wlasnie trening Ewy Chodakowskiej dzisiaj dala rade ok 20 minut - jestem z siebie dumna haha Jula wlasnie probuje zjesc swoja stope
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#4874 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem dlaczego te dzieci tak krotko teraz sypiaja. My z mezem moglibysmy spac na okraglo i mialam nadzieje ze synus tez bedzie lubil spac a on na poczatku spal po 5 minut po cycku a potem pp pol godziny az 2-3 razy dziennie. Ja wczesniej nie widzialam jeszcze dziecka ktore tak malo spi, ale widze ze teraz coraz czesciej takie dzieci wystepuja w przyrodzie;-) Milego dnia zyczymy Czarus poszedl nynu a ja biegne cos na obiad podszykowac
|
|
|
|
|
#4875 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze że Oskar na noc zasypia między 19.-20 bo jakby "siedział" do 23 to bym chyba oszalała a tak mam czas dla siebie
![]() Planuję złapać się za porządki świąteczne i jakoś zebrać się nie umiem. Bo planuję robić wieczorem choć jeden pokój na dzień a wieczorem mam lenia , a w dzień to muszę Oskara zabawiać i tak to wygląda ![]() Właśnie mój syn ma drzemkę ciekawe ile tym razem :P I chciałabym podziękować Roksape za napisanie że istnieje coś takiego jak płozy do łóżeczka Oskar pomału się przyzwyczaja choć jest bunt ale już mniejszy i w 10-15min zasypia ![]() A jeszcze jedno mój Urwisek obudził się dziś o tej 00.00 pojadł dałam go do łóżeczka , poszłam do 2 pokoju pogadać chwilę z TŻ bo wrócił z pracy i jadł. Przychodzę do sypialni a Oskar patrzy sobie na mnie , ale nic usiadłam na łóżku on na boczek i patrzy się na mnie. Zgasiłam lampkę , połozyłam się , słyszałam jak Oskar sie wierci ale nie zapłakał tylko sam usnął
Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-11-27 o 09:51 |
|
|
|
#4876 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() gkatarzynka i Furczak pocieszajace co piszecie o spaniu dziecka gdy jest pod czyjas inna opieka oby i u nas tak bylo.Gosia u nas tez tak bylo niedawno ze Hance cos sie popierdzililo i zasypiala o 19 na pol h tylko i pozniej chciala sie bawic, tak mi sie wydaje ze ona traktowala te pol h jako trzecia drzemke ona w ogole ma jakis zegar wewnetrzny ktory budzi ja co pol godziny ale wtedy ide na gore i albo kolysze lozeczkiem albo biore na cyca i sie uspokaja i odkladam i znow zasypia...przy ogromie szczescia na ..godzine i po takiej drugiej drzemce juz sie klade z nia spac bo juz sama jestem wymeczona.Furczak brawo dla Czarusia za samodzielny siad ![]() Emigra brawo za sile i checi do cwiczen!! u nas dupka czerwona, nie zmienilam w nocy pieluszki, bo ostatnio bylo malo siku, i rano sie zdziwilam bo pupka odparzona ale moga tez byc winne chusteczki nawilzajace Huggies, bo ostatnie 2 dni wycieralam nimi pupke po kupce, bo skonczyly sie papierki huggies - aone nie podrazniaja - namaczam jew przegotowanej wodzie, wycieram zakupkana pupke, pozniej przemywam jeszcze woda i bylo ok przez wiele miesiecy. mam nadzieje ze szybko zejdzie. i bede jednak przewijac ja w nocy - bo Hanka z tych wrazliwych.Milego dnia!! oj Furczak moja Hanka tez malo sypia, tzn slaby ma sen - moze to lepsze okreslenie. no i cycek w nocy do spania musi byc - juz rzadziej - ale jesli obudzi sie z placzem to tylko cycuch ja uspokoi i spi dalej. a wlasnie przypomnialo mi sie - wczoraj o 16:30 Hania zjadla niesamowita jak na nia ilosc zupki, bo chyba ponad 200ml, ugotowalam jej zupke z ziemniaka, kawaleczek jablka, marchewka, groszek, kukurydza, troszke marchewki, kawaleczek kalafiorka, polaczylam to z owsianka, bardzo jej smakowalo, jeszcze tak nigdy ze smakiem nie jadla. po godzinie popila dwoma cyckami, no wiec zasnela bez problemu bujana w lozeczku, no wiec mysle skoro sie objadla jak baczek to pospi min godzine....i co? tradycyjnie..po pol godziny bieglam na gore
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-11-27 o 10:08 |
|
|
|
#4877 |
|
Zakorzenienie
|
U nas nocka średnia. Do 23.30 marudzenia przez sen średnio co godzinę. O 23.30 dałam cyca bo mi już zbrakło cierpliwości. O 1 pobudka kolejna. próbowałam ululać ale nic a w końcu dałam cyca bo myślałam że może nie dojadła. Usnęła ok 1.30
Te nocki to mnie dobijaja. Szkoda że nie widziałyście jak ona rzuca smoczkiem po całym pokoju. Mam chyba z 6 bo nie idzie ich w nocy znaleźć a bez niego nie uśnie |
|
|
|
#4878 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
współczuję nie przespanych nocek ![]() Powiem Wam jedno nie wyobrażam sobie zeby moje dzieci o 22 jeszcze nie spały nie staracie sie kłaść dzieciaczków prędzej ?
|
|
|
|
#4879 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj dotarlo do mnie ze za 9 dni bedzie u nas tesciowa...my z tz nieprzyzwyczajeni bo odkad ja mam 22 lata a tz 19 to nie mieszkamy z rodzina (czyli od 8 lat). juz ise troche martwimy jak to bedzie, w najgorszym wypadku jesli dobrze by sie opiekowala Hania a zle by sie nam razem mieszkalo, to wynajmiemy jej pokoj gdzies. tylko ze wtedy bedzie trzeba ja zawozic i przywozic, niby niedaleko bo 5km w jedna strone mamy do miasteczka. no ale mam nadzieje ze jednak jakos sie to ulozy.
wlasnie zmienilam Hani pieluszke i odparzenie juz mniejsze jest - posmarowalam raz kremem Avene (repair cream). |
|
|
|
#4880 |
|
Zakorzenienie
|
Łatwo powiedzieć. Gdyby tylko chciały zasnąć. Na szczęście w nocy ładnie śpi (żebym tylko nie zachwaliła). Nie budzi się wcale i śpi do 7-8. W nocy tylko raz karmię "na śpiocha".
|
|
#4881 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez sie ciesze ze Jula juz o 20 sobie spi...
A ja nie pamietam kiedy moja corcia spala na spacerze staram sie z nia wychodzic po drzemkach, inaczej protestuje i marudzi. Poza tym jakos mi lepiej ze spi w domu, w lozeczku niz na spacerze - na spacerze i tak chodze a w domu to przynajmniej mam czas zeby cos zrobic.
|
|
|
#4882 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
*u nas nocka z 3 godzinna pobudka na wszystko co tylko mozliwe ,jedzonko, zabawe, raczkowanie, gadanie i na koniec kupe i jęczenie ,od 12 do 3 spania nie bylo, pozniej pospalismy jeszcze do 9. Gosia wsólczuje, z czasem Eryczek bedzie sobie coraz lepiej radzil, u nas jak MAteuszkowi trafi sie wiekszy kawałek i sie zakrztusi to wymiotuje, takim sposobem jak źle rozkruszylam żółtko przedwczoraj sie cały zażygał. Emigra gdzie moge znalezc te treningi Ewy CHodakowskiej?
|
#4883 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas Hania rano drzemke ma w domu a druga jesli nie pada to na spacerze.
|
|
|
|
#4884 |
|
Zakorzenienie
|
Karo my to z gazety wzielismy jak chcesz to moge tu napisac przepis
|
|
|
|
#4885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=5sctq...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=FVzNH...feature=relmfu i tu http://www.youtube.com/watch?v=U5nIW...feature=relmfu to sa cale treningi dodatkowo na dwojce w Pytaniu Na Sniadanie Ewa robi takie krotkie poranne treningi, w tamtym tyg jakos bylo o kanapowym treningu
|
|
|
|
#4886 |
|
Zadomowienie
|
musze sprobowac poćwiczyc z ta Ewą,bo juz kilka osob mi zachwalało, a troche szkoda mi 100 zl na karnet do fitness klubu
dzieki )
|
#4887 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, czy mogę do Waszego grona dołączyć?
![]() Od kilku dni was podczytuję i problemy tutaj poruszane są mi tak bliskie, a dopiero teraz znalazłam ten wątek. Jestem mamą 8miesięcznego Olafa, urodzony 13 marca Mały rozbójnik już raczkuje, a raczej biega na czworakach, staje przy wszystkim co sie nie rusza i ogólnie urwis z niego Co jakiś czas też mamy problemy ze snem, zresztą od początku nie przesypia całych nocy, zawsze musi być am (karmie piersią).Byłoby miło gdybyście i mnie (nas ;p ) przyjęły
|
#4888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj urwis tez biega na czworaka dobrze to ujelas
|
|
|
|
|
#4889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My jesteśmy otwarte na nowe mamusie
|
|
|
|
|
#4890 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to Twoj Olaf dzien starszy od mojej Hanki. chcialam aby 13 sie urodzila ale ona wolala matke meczyc skurczami i wyjsc 14-go.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:59.

ale dzisiaj miałam intensywny dzień pranko prasowanko obiadek a potem

goście goście i po gościach 

Nie dotarło do Niej jak Jej powiedziałam, że dla mnie taka forma zasypiania jest wygodniejsza niż np noszenie czy jeżdżenie wózkiem po całym mieszkaniu, bo Hania zasypia czasem przy piersi, ale ostatnio najczęściej trochę possie a potem wypluwa, obróci się na boczek i po chwili zasypia... a jak ma problem z zaśnięciem, to nosidło jest niezastąpione... i to są dla mnie najwygodniejsze metody.
Dzięki Bogu nic się nie stało, zapalenie płuc na szczęście się nie rozwineło, ale trzy dni spędziłam w szpitalu i najadłam się strachu.

No nic, dobranoc.

Oskar pomału się przyzwyczaja choć jest bunt ale już mniejszy i w 10-15min zasypia