| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. | 
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??   | |||
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV |      | 7 | 16,28% | 
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV |      | 3 | 6,98% | 
| Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |      | 0 | 0% | 
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |      | 1 | 2,33% | 
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 |      | 2 | 4,65% | 
| Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 |      | 13 | 30,23% | 
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |      | 0 | 0% | 
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |      | 1 | 2,33% | 
| Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 |      | 0 | 0% | 
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |      | 4 | 9,30% | 
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 |      | 1 | 2,33% | 
| Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV |      | 0 | 0% | 
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |      | 6 | 13,95% | 
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |      | 2 | 4,65% | 
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV |      | 1 | 2,33% | 
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV |      | 1 | 2,33% | 
| Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 |      | 0 | 0% | 
| Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 |      | 0 | 0% | 
| Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV |      | 0 | 0% | 
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |      | 1 | 2,33% | 
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2012-11-27, 09:42 | #2521 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-01 Lokalizacja: Śląsk 
				 | 

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

No nic, idę zrobić sobie twarz   i idę na kopalnię i do babci    nie naskrobcie za dużo   | 
|     | 
|  2012-11-27, 09:42 | #2522 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-03 Lokalizacja: Poznań 
				 | 

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Cytat: 
  Wcale Ci się nie dziwie. Moja kumpela miała podobną sytuację, ale z dobroci serca pożyczała kilka razy, ale w końcu przestała. My dla odmiany jesteśmy kasą pożyczkową dla siostry męża. Ona ma swoją rodzinę i takiego męża co to żyje ponad to co może i co miesiąc później zmusza siostrę męża by do nas dzwoniła  i pożyczała od 1000 do 3000. I jak teraz nie mieliśmy przez te moje leki ( ja już na nie wydałam 400 pln) + zakup nowego laptopa ( starego mi moje koty zrzuciły i popsuły, a ja doprawiłam suszarką) to ten mąż siostry mega chodził zły, że mu nie pożyczyliśmy, bo nikt inny już im nie pożycza....no bo wiadomo raz na jakiś czas się chętnie pomoże, ale co miesiąc.... Dlatego Cię rozumiem, że się wkurzasz, że w końcu niemałą kwotę kolega nie oddaje miesiąc  Mam nadzieje, że uda Wam się w końcu odzyskać... 
				__________________  Dziś oprócz Was, wiem, nie mam nic   07.07.2012  12.06.2013 DARUŚ  &  20.02.2015 BARTUŚ  | |
|     | 
|  2012-11-27, 09:43 | #2523 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-01 Lokalizacja: Śląsk 
				 | 

Cześć   Wczoraj trochę źle się czułam - większość dnia przeleżałam  i nie chciało mi się odzywać  . Dziś już lepiej, więc postaram się być na bieżąco  i może w końcu uda mi się wkleić obiecane fotki ubranek  Widziałam, że dziś sporo wizyt się szykuje, więc trzymam za każdą mocno kciuki  potterka  maarchewka  Margosia  adunia89  Meliitele   | 
|     | 
|  2012-11-27, 09:43 | #2524 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2010-08 
				 | 

Cytat: 
  a gdzie pracujesz? w jakiej branży? jeśli można spytać   
				__________________  N.   | |
|     | 
|  2012-11-27, 09:44 | #2525 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2012-05 
				 | 

Hej dziewczyny Ale od rana mam nerwowy dzień    Z samego rana spotkałam swojego najgorszego wroga   gościówke z którą studiowałam, której wręcz niecierpie i chętnie bym ją   wredna, chamska, idiotka!!!  Od studiów widziałam ją może z 2 razy- na szczęście, a dziś jak się spotkałyśmy to jak mnie zmierzyła wzrokiem, oczy wytrzeszczyła ze zdzwienia  aż mnie zamurowało i tylko co mogłam w tym momencie zrobić to odwrócić się na pięcie i iść w drugą stronę   Na dodatek dziś dowiedzieliśmy się ,że możemy mieć problemy z dostaniem kredytu na mieszkanie   bo ja mam umowe na czas nieokreślony a szef Tża niechce mu wystawić aneksu do umowy, tak by na umowie widniałay zarobki takie jakie naprawde bierze   Masakryczny dzień   Dziś wstawie wam te obiecane zdjecia ciuchów dla mleństwa i mojego brzucha.... Miłego dnia Wam życze   | 
|     | 
|  2012-11-27, 09:46 | #2526 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-07 Lokalizacja: łódzkie ;) 
				 | 

Pracuj kobieto :P za czytanie wizażu Ci nie płacą     Cytat: 
 Cytat: 
 Kurcze staram się być wyrozumiała, bo jeszcze jak mnie nie było, to oni za siebie w ogień by wskoczyli, baaa nawet czasami razem spali w jednym łóżku, jak nie było miejsca do spania. Ale od 2 lat te kontakty im się poluźniły, spotykają się ale to nie jest to co dawniej, więc te relacje tez się między nimi zmieniły. A TŻ powiedziałam, że jak mu nie odda kasy do czwartku, to za te pieniądze za które pojedzie teraz do domu i to co ma służbowo załatwić nie pojedzie na Święta do domu i gaaaadka od nowa  I on mi tylko cały czas mówi "będziemy się przez nich kłócić i dochodzić??" a co ja mam zrobić, jak dla mnie to jest gruba przesada?! I póki to się nie rozwiąże będę chodziła podminowana tym bardziej, że w tym msc mieliśmy nieplanowane wydatki (auto) poszło na meble, na cargo i zostaliśmy w dupie, bo byłam pewna, że oddadzą, a oszczędności nie ruszę, najwyżej umrę z głodu. 
				__________________ Nasza Miłość - Matylda  11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was  Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-11-27 o 09:49 | ||
|     | 
|  2012-11-27, 09:47 | #2527 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-09 
				 | 

ile wychodza wtedy te 2  bilety? 2 w cenie 1?

__________________ What the world needs now is love, sweet love it's the only thing that there's just too little of  7/40 | 
|     | 
|  2012-11-27, 09:48 | #2528 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2012-07 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

a to trudne pytanie  firma jest globalna i zajmuje sie sprzedażą bezpośrednią odżywki, kosmetyki, chemia do domu itp. a ja pracuje w IT i zajmuje się zarządzaniem procesem tak, żeby zgłoszozne awarie były syzbko naprawione   
				__________________ Piotruś 8.06.13 Michaś 02.07.16  | 
|     | 
|  2012-11-27, 09:48 | #2529 | ||
				 | 

Cytat: 
 No dokładnie, tymbardziej, że dowiedzieliśmy się, że nie tylko od nas pożyczył, bo od innej pary z paczki również... Cytat: 
 Było się do niej uśmiechnąć tak, że aż by ósemki zobaczyła. Niech zazdrości. 
				__________________ Nasza Miłość - Matylda  11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was  | ||
|     | 
|  2012-11-27, 09:55 | #2530 | 
				 | 

Ciuszki dla maleństwa, prawie wszystkie rozmair 62, tylko ogrodniczki z NEXTA większe. Za wszystko dałam niespełna 30 zł, kupując na ciuchach po 1zł, 2zł, ogrodniczki najdroższe bo 8,50zł   | 
|     | 
|  2012-11-27, 09:55 | #2531 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-05 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Justii nie wiem czy jak masz w porządku wzrok to też trzeba iść się zbadać   tzn ogólnie dobrze jest sobie badać wzrok raz na parę lat  nawet bez ciąży  mojej mamie na takiej kontrolnej wizycie wykryli podwyższone ciśnienie w oczach i miałą nawet podejrzenie jaskry. na szczęście po jakimś roku badan w te i we wte stwierdzili że to jednak nie jaskra   | 
|     | 
|  2012-11-27, 09:56 | #2532 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-08 
				 | 

halooooo nie działał mi wczoraj wizaż  pawie oczko- ja nie mam renty, ba! nawet nie mam żadnego orzeczenia o niepełnosprawności. Po "wypadku" chodziłam przez jakieś 3-4 lata na rehabilitację praktycznie dzień w dzień (tylko w niedzielę miałam wolne), uczyłam się od nowa pisać, jeść itd. Później jak rodzice chcieli mi załatwić jakieś papiery to lekarze mówili że nie, że to się da "wyleczyć" i skierowanie na rehabilitację. I tak kilka razy. Aż w końcu okazało się że jest za późno żebym mogła się starać papier o niepełnosprawności (chociaż anwet gdybym miała to renta by mi się nie należała). Przykre dla mnie jest to że chodząc na rehabilitację na kasę chorych to kazali mi siadać i samej się sobą zajmować a panie piły kawkę, a ja dziecko przecież nie wiedziałam w ogóle jak mam ćwiczyć tą ręką. No i później po tym poparzeniu lampami rodzice płacili za rehabilitację prywatną i dzięki temu funkcjonuję. Teraz w ciąży jak mam lepsze ukrwienie to w ogóle nie czuję bólu w tej ręce- jakbym zdrowa była. Ale coś mi się wydaję że po ciąży będzie z nią ciężko. No ale zobaczymy. Magiusia na petycji się podpisałam. potterka  Meli  marchewka  Margosia  adunia   | 
|     | 
|  2012-11-27, 09:57 | #2533 | 
				 | 

Mysia ale ty jesteś stricte informatykiem czy tylko konsultantem/project managerem? bo ja też pracuję w it i z każdym dniem stwierdzam że informatycy - faceci są chyba najułomniejszymi facetami na świecie    | 
|     | 
|  2012-11-27, 09:58 | #2534 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2012-11 Lokalizacja: śląsk 
				 | 

dziękuję Wam za zwrotkę co do tego leku - kupię go jutro w tych Czechach, nawet jak się teraz nie przyda, to pewnie ma kilka lat ważności, z tego co czytałam   a miejscowo zawsze lepiej niż cały organizm przetrzebiać co do badań, to refundowane przez NFZ w 2012 w zależności od przebiegu ciąży (czy jest ryzyko podwyższone wad rozwojowych) są opisane tutaj: http://www.nfz-warszawa.pl/index/pacjent/mama/plan oczywiście ja nie miałam wielu :P nawet piersi mi nie badali, a co najlepsze mam w karcie ciąży napisane, że napięte  toxo i kiłę robiłam sama, a resztę (morfologię, mocz, cytologię) miałam refundowane. Mam fajnego i wygadanego lekarza, ale muszę się o te badania upominać delikatnie  koleżanka swojego gina na NFZ zaskoczyła wydrukiem tych badań refundowanych i dopiero wtedy jej przepisał  ale ona miała wtedy też niewesoło z pieniędzmi ja w sumie stwierdziłam, że odłożę na te szczepienia przeciw pneumokokom i meningokokom jak zostanę przy NFZ. I tak chyba nie będziemy mogli przy tym kupnie mieszkania robić maleństwu skojarzonych, trzeba zacisnąć pasa. I przede wszystkim muszę czekać z płcią do kolejnego usg  a już dziś pierwszy dzień 17 tygodnia i pewnie wszystko jasne. Uzbroję się jakoś w cierpliwość.. Cytat: 
  z tym pożyczaniem, to rzeczywiście. My chcieliśmy pomóc naszym przyjaciołom i ponad rok wynajmowaliśmy im mieszkanie po bardzo małych kosztach, a jak już nie mogliśmy i potrzebowaliśmy pieniędzy, to się na nas obrazili i do dziś nie da się z nimi porozmawiać nawet. Nawet nam nie powiedzieli, że w międzyczasie zaczęli zarabiać znacznie więcej niż my, porażka. Przykro mi o tym, jak tylko sobie przypomnę. | |
|     | 
|  2012-11-27, 10:01 | #2535 | 
				 | 

Kochane przesyłam Wam troszkę tęczy  którą udało mi się jakiś miesiac temu z fotografować, tak na poprawe humoru tym które go dziś mają kiepsakawy jak ja   | 
|     | 
|  2012-11-27, 10:04 | #2536 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2012-07 
				 | 

Ufff jestem   małe opóźnienie  miałam wyjazd w teren z pracy i po drodze zajechałam do przychodni. Zapisałam się w końcu do lekarza rodzinnego, bo swojego cały czas miałam 500km stąd  Byłam też u położnych i wybrałam sobie położna. Ale fajna babeczka, pogadała ze mną, dała mi książeczki, próbki z NIVEA i będzie przyjeżdżała do mnie do domu. W grudniu przyjedzie pierwszy raz.   Edytowane przez lonely_lady Czas edycji: 2012-11-27 o 10:06 | 
|     | 
|  2012-11-27, 10:04 | #2537 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2012-11 Lokalizacja: Trójmiasto 
				 | 

Cytat: 
  !! czyli łącznie 80 zł, gdzie moja kuzynka płaciła ok 60 zł za toxo.. to jest jakaś paranoja! | |
|     | 
|  2012-11-27, 10:04 | #2538 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2012-11 Lokalizacja: śląsk 
				 | 

Cytat: 
   od razu mi się lepiej zrobiło, mam takie miłe skojarzenie - jak dostaliśmy zdjęcia ślubne od fotografa, to się okazało, że nikt nie zauważył (on ani my), że w pewnym momencie mieliśmy nad sobą tęczę i takie super zdjęcie przypadkowo się znalazło   | |
|     | 
|  2012-11-27, 10:05 | #2539 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2012-07 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Cytat: 
  jestem incident managerem  a co do informatyków no różnie bywa  część jest super a część z innej planety:P ale lubię pracę z smaymi facetami:P 
				__________________ Piotruś 8.06.13 Michaś 02.07.16  | |
|     | 
|  2012-11-27, 10:09 | #2540 | |
				 | 

Cytat: 
  w takim razie już trzeba się zapisać, skoro takie kolejki  btw. wczoraj dzwoniłam do szkoły rodzenia w moim mieście i byłam bardzo miło zaskoczona  zapisywać się wcześniej nie trzeba - są 4 spotkania, w każdy wtorek miesiąca po 2 godz. , zajęcia są bezpłatne, położne bardzo miłe   . Kobieta powiedziała mi, że skoro jestem dopiero w 18 tc to na spokojnie mogę zgłosić się dopiero w styczniu lub lutym   
|     | 
|  2012-11-27, 10:11 | #2541 | ||
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
   | ||
|     | 
|  2012-11-27, 10:12 | #2542 | |||
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
  No to fajnie, naprawdę  Ciekawa jestem czy jak mieszkam na wsi, to czy przyjeżdżać będą z gminy położna czy z miasta?! Cytat: 
 Łooo kto by nie lubił  Jest zupełnie inna atmosfera niż jak pracują same kobiety. Pracowałam kiedyś tak, że kobiet było eee ze 100 a facetów z 10. Można było się pozabijać. A i z samymiu facetami też pracowałam i wspominam genialnie, tym bardziej, że ze mnie lepszy chłop niż baba   
				__________________ Nasza Miłość - Matylda  11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was  | |||
|     | 
|  2012-11-27, 10:13 | #2543 | |||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-09 
				 | 

Cytat: 
  na którą godzinę idziesz? Cytat: 
  mam praktycznie ten sam zestaw badań  Cytat: 
  nie dziwię ci się że jesteś wściekła, ja nie pożyczam pieniędzy jak nie mam wystarczającego zapasu na koncie na przewidywane wydatki, a to i tak tylko 2 osobom które wiem że oddadzą w terminie Cytat: 
  Cytat: 
 Atena ciuszki śliczne   
				__________________ http://global.thebump.com/tickers/tt17ff16.aspx | |||||
|     | 
|  2012-11-27, 10:16 | #2544 | |
				 | 

Cytat: 

|     | 
|  2012-11-27, 10:16 | #2545 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-08 
				 | 

storyl toxo tak czy tak jest płatna (przynajmniej u mnie). Co do grupy krwi musisz mieć karteczkę. Ja mam taką z dzieciństwa. pawie oczko toxo cała 35 zł? u mnie 78  Atena ciuszki śliczne  ale wiesz ten dywan taki brzydki, nie chcesz się go pozbyć? chętnie wezmę     | 
|     | 
|  2012-11-27, 10:17 | #2546 | 
				 | 

__________________ What the world needs now is love, sweet love it's the only thing that there's just too little of  7/40 | 
|     | 
|  2012-11-27, 10:18 | #2547 | |
				 | 

Cytat: 

__________________ http://global.thebump.com/tickers/tt17ff16.aspx | |
|     | 
|  2012-11-27, 10:19 | #2548 | |
				 | 

Cytat: 

__________________ What the world needs now is love, sweet love it's the only thing that there's just too little of  7/40 | |
|     | 
|  2012-11-27, 10:19 | #2549 | 
				 | 

[QUOTE=sharpnowaja;3783536  9]halooooo nie działał mi wczoraj wizaż  pawie oczko- ja nie mam renty, ba! nawet nie mam żadnego orzeczenia o niepełnosprawności. Po "wypadku" chodziłam przez jakieś 3-4 lata na rehabilitację praktycznie dzień w dzień (tylko w niedzielę miałam wolne), uczyłam się od nowa pisać, jeść itd. Później jak rodzice chcieli mi załatwić jakieś papiery to lekarze mówili że nie, że to się da "wyleczyć" i skierowanie na rehabilitację. I tak kilka razy. Aż w końcu okazało się że jest za późno żebym mogła się starać papier o niepełnosprawności (chociaż anwet gdybym miała to renta by mi się nie należała). Przykre dla mnie jest to że chodząc na rehabilitację na kasę chorych to kazali mi siadać i samej się sobą zajmować a panie piły kawkę, a ja dziecko przecież nie wiedziałam w ogóle jak mam ćwiczyć tą ręką. No i później po tym poparzeniu lampami rodzice płacili za rehabilitację prywatną i dzięki temu funkcjonuję. Teraz w ciąży jak mam lepsze ukrwienie to w ogóle nie czuję bólu w tej ręce- jakbym zdrowa była. Ale coś mi się wydaję że po ciąży będzie z nią ciężko. No ale zobaczymy. to faktycznie kicha..... ale dlaczego piszesz, że nawet jakbyś miała orzeczenie o niepełnosprawności to renta by Ci się nie należała? przecież to jest chyba jakiś uszczerbek.... 
				__________________  N.   | 
|     | 
|  2012-11-27, 10:20 | #2550 | 
				 | 

no to lada chwila zobaczysz Ksawcia   czekamy na relację co tam słychac w jego świecie   
				__________________ http://global.thebump.com/tickers/tt17ff16.aspx | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.

a ostatniej stówy M. nie mógł od niego wyciągnąć. Raz po pracy poszedł na piwo i ten kolega tam był
 a ostatniej stówy M. nie mógł od niego wyciągnąć. Raz po pracy poszedł na piwo i ten kolega tam był ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) M. go ochrzanił, że na piwsko ma a żeby oddać to nie. I oddał mu od razu, nagle miał pieniądze
 M. go ochrzanił, że na piwsko ma a żeby oddać to nie. I oddał mu od razu, nagle miał pieniądze  Chyba, że komuś naprawdę zaufanemu.
 Chyba, że komuś naprawdę zaufanemu.

musze sie troche ogarnac, nozki ogolic bo mam dzungle
 musze sie troche ogarnac, nozki ogolic bo mam dzungle