|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 16,28% |
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV |
3 | 6,98% |
Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
0 | 0% |
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
1 | 2,33% |
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 |
2 | 4,65% |
Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 |
13 | 30,23% |
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
0 | 0% |
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 |
1 | 2,33% |
Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 |
0 | 0% |
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
4 | 9,30% |
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
1 | 2,33% |
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
0 | 0% |
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
6 | 13,95% |
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV |
2 | 4,65% |
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
1 | 2,33% |
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
1 | 2,33% |
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
0 | 0% |
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 |
0 | 0% |
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV |
0 | 0% |
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV |
1 | 2,33% |
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
No nic, idę zrobić sobie twarz
![]() ![]() |
![]() |
#2522 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() Dlatego Cię rozumiem, że się wkurzasz, że w końcu niemałą kwotę kolega nie oddaje miesiąc ![]()
![]() |
#2523 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Wczoraj trochę źle się czułam - większość dnia przeleżałam ![]() ![]() ![]() ![]() Widziałam, że dziś sporo wizyt się szykuje, więc trzymam za każdą mocno kciuki ![]() potterka ![]() maarchewka ![]() Margosia ![]() adunia89 ![]() Meliitele ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2524 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2525 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Ale od rana mam nerwowy dzień ![]() ![]() Z samego rana spotkałam swojego najgorszego wroga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na dodatek dziś dowiedzieliśmy się ,że możemy mieć problemy z dostaniem kredytu na mieszkanie ![]() ![]() ![]() ![]() Masakryczny dzień ![]() ![]() Dziś wstawie wam te obiecane zdjecia ciuchów dla mleństwa i mojego brzucha.... Miłego dnia Wam życze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2526 | ||
Zakorzenienie
|
Pracuj kobieto :P za czytanie wizażu Ci nie płacą
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Kurcze staram się być wyrozumiała, bo jeszcze jak mnie nie było, to oni za siebie w ogień by wskoczyli, baaa nawet czasami razem spali w jednym łóżku, jak nie było miejsca do spania. Ale od 2 lat te kontakty im się poluźniły, spotykają się ale to nie jest to co dawniej, więc te relacje tez się między nimi zmieniły. A TŻ powiedziałam, że jak mu nie odda kasy do czwartku, to za te pieniądze za które pojedzie teraz do domu i to co ma służbowo załatwić nie pojedzie na Święta do domu i gaaaadka od nowa ![]() I on mi tylko cały czas mówi "będziemy się przez nich kłócić i dochodzić??" a co ja mam zrobić, jak dla mnie to jest gruba przesada?! I póki to się nie rozwiąże będę chodziła podminowana tym bardziej, że w tym msc mieliśmy nieplanowane wydatki (auto) poszło na meble, na cargo i zostaliśmy w dupie, bo byłam pewna, że oddadzą, a oszczędności nie ruszę, najwyżej umrę z głodu.
Nasza Miłość - Matylda ![]() 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was ![]() Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-11-27 o 09:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2527 |
Zakorzenienie
|
ile wychodza wtedy te 2 bilety? 2 w cenie 1?
![]() |
#2528 |
Zakorzenienie
|
a to trudne pytanie ![]() ![]()
![]() |
#2529 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No dokładnie, tymbardziej, że dowiedzieliśmy się, że nie tylko od nas pożyczył, bo od innej pary z paczki również... Cytat:
Było się do niej uśmiechnąć tak, że aż by ósemki zobaczyła. Niech zazdrości.
![]() |
#2530 |
Zadomowienie
|
Ciuszki dla maleństwa, prawie wszystkie rozmair 62, tylko ogrodniczki z NEXTA większe. Za wszystko dałam niespełna 30 zł, kupując na ciuchach po 1zł, 2zł, ogrodniczki najdroższe bo 8,50zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2531 |
Zakorzenienie
|
Justii nie wiem czy jak masz w porządku wzrok to też trzeba iść się zbadać
![]() tzn ogólnie dobrze jest sobie badać wzrok raz na parę lat ![]() ![]() mojej mamie na takiej kontrolnej wizycie wykryli podwyższone ciśnienie w oczach i miałą nawet podejrzenie jaskry. na szczęście po jakimś roku badan w te i we wte stwierdzili że to jednak nie jaskra ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2532 |
Zakorzenienie
|
halooooo
nie działał mi wczoraj wizaż ![]() pawie oczko- ja nie mam renty, ba! nawet nie mam żadnego orzeczenia o niepełnosprawności. Po "wypadku" chodziłam przez jakieś 3-4 lata na rehabilitację praktycznie dzień w dzień (tylko w niedzielę miałam wolne), uczyłam się od nowa pisać, jeść itd. Później jak rodzice chcieli mi załatwić jakieś papiery to lekarze mówili że nie, że to się da "wyleczyć" i skierowanie na rehabilitację. I tak kilka razy. Aż w końcu okazało się że jest za późno żebym mogła się starać papier o niepełnosprawności (chociaż anwet gdybym miała to renta by mi się nie należała). Przykre dla mnie jest to że chodząc na rehabilitację na kasę chorych to kazali mi siadać i samej się sobą zajmować a panie piły kawkę, a ja dziecko przecież nie wiedziałam w ogóle jak mam ćwiczyć tą ręką. No i później po tym poparzeniu lampami rodzice płacili za rehabilitację prywatną i dzięki temu funkcjonuję. Teraz w ciąży jak mam lepsze ukrwienie to w ogóle nie czuję bólu w tej ręce- jakbym zdrowa była. Ale coś mi się wydaję że po ciąży będzie z nią ciężko. No ale zobaczymy. Magiusia na petycji się podpisałam. potterka ![]() Meli ![]() marchewka ![]() Margosia ![]() adunia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2533 |
Zakorzenienie
|
Mysia ale ty jesteś stricte informatykiem czy tylko konsultantem/project managerem? bo ja też pracuję w it i z każdym dniem stwierdzam że informatycy - faceci są chyba najułomniejszymi facetami na świecie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2534 | |
Raczkowanie
|
dziękuję Wam za zwrotkę co do tego leku - kupię go jutro w tych Czechach, nawet jak się teraz nie przyda, to pewnie ma kilka lat ważności, z tego co czytałam
![]() co do badań, to refundowane przez NFZ w 2012 w zależności od przebiegu ciąży (czy jest ryzyko podwyższone wad rozwojowych) są opisane tutaj: http://www.nfz-warszawa.pl/index/pacjent/mama/plan oczywiście ja nie miałam wielu :P nawet piersi mi nie badali, a co najlepsze mam w karcie ciąży napisane, że napięte ![]() ![]() ![]() ja w sumie stwierdziłam, że odłożę na te szczepienia przeciw pneumokokom i meningokokom jak zostanę przy NFZ. I tak chyba nie będziemy mogli przy tym kupnie mieszkania robić maleństwu skojarzonych, trzeba zacisnąć pasa. I przede wszystkim muszę czekać z płcią do kolejnego usg ![]() Cytat:
![]() z tym pożyczaniem, to rzeczywiście. My chcieliśmy pomóc naszym przyjaciołom i ponad rok wynajmowaliśmy im mieszkanie po bardzo małych kosztach, a jak już nie mogliśmy i potrzebowaliśmy pieniędzy, to się na nas obrazili i do dziś nie da się z nimi porozmawiać nawet. Nawet nam nie powiedzieli, że w międzyczasie zaczęli zarabiać znacznie więcej niż my, porażka. Przykro mi o tym, jak tylko sobie przypomnę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2535 |
Zadomowienie
|
Kochane przesyłam Wam troszkę tęczy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2536 |
Zakorzenienie
|
Ufff jestem
![]() ![]() miałam wyjazd w teren z pracy i po drodze zajechałam do przychodni. Zapisałam się w końcu do lekarza rodzinnego, bo swojego cały czas miałam 500km stąd ![]() Byłam też u położnych i wybrałam sobie położna. Ale fajna babeczka, pogadała ze mną, dała mi książeczki, próbki z NIVEA i będzie przyjeżdżała do mnie do domu. W grudniu przyjedzie pierwszy raz. ![]() Edytowane przez lonely_lady Czas edycji: 2012-11-27 o 10:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2537 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() czyli łącznie 80 zł, gdzie moja kuzynka płaciła ok 60 zł za toxo.. to jest jakaś paranoja! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2538 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() od razu mi się lepiej zrobiło, mam takie miłe skojarzenie - jak dostaliśmy zdjęcia ślubne od fotografa, to się okazało, że nikt nie zauważył (on ani my), że w pewnym momencie mieliśmy nad sobą tęczę i takie super zdjęcie przypadkowo się znalazło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2540 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() btw. wczoraj dzwoniłam do szkoły rodzenia w moim mieście i byłam bardzo miło zaskoczona ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2541 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2542 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ciekawa jestem czy jak mieszkam na wsi, to czy przyjeżdżać będą z gminy położna czy z miasta?! Cytat:
Łooo kto by nie lubił ![]() ![]()
![]() |
#2543 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Atena ciuszki śliczne ![]()
![]() |
#2544 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2545 |
Zakorzenienie
|
![]() storyl toxo tak czy tak jest płatna (przynajmniej u mnie). Co do grupy krwi musisz mieć karteczkę. Ja mam taką z dzieciństwa. pawie oczko toxo cała 35 zł? u mnie 78 ![]() Atena ciuszki śliczne ![]() ale wiesz ten dywan taki brzydki, nie chcesz się go pozbyć? chętnie wezmę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2546 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#2547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2549 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=sharpnowaja;3783536 9]halooooo
nie działał mi wczoraj wizaż ![]() pawie oczko- ja nie mam renty, ba! nawet nie mam żadnego orzeczenia o niepełnosprawności. Po "wypadku" chodziłam przez jakieś 3-4 lata na rehabilitację praktycznie dzień w dzień (tylko w niedzielę miałam wolne), uczyłam się od nowa pisać, jeść itd. Później jak rodzice chcieli mi załatwić jakieś papiery to lekarze mówili że nie, że to się da "wyleczyć" i skierowanie na rehabilitację. I tak kilka razy. Aż w końcu okazało się że jest za późno żebym mogła się starać papier o niepełnosprawności (chociaż anwet gdybym miała to renta by mi się nie należała). Przykre dla mnie jest to że chodząc na rehabilitację na kasę chorych to kazali mi siadać i samej się sobą zajmować a panie piły kawkę, a ja dziecko przecież nie wiedziałam w ogóle jak mam ćwiczyć tą ręką. No i później po tym poparzeniu lampami rodzice płacili za rehabilitację prywatną i dzięki temu funkcjonuję. Teraz w ciąży jak mam lepsze ukrwienie to w ogóle nie czuję bólu w tej ręce- jakbym zdrowa była. Ale coś mi się wydaję że po ciąży będzie z nią ciężko. No ale zobaczymy. to faktycznie kicha..... ale dlaczego piszesz, że nawet jakbyś miała orzeczenie o niepełnosprawności to renta by Ci się nie należała? przecież to jest chyba jakiś uszczerbek....
#2550 |
Zakorzenienie
|
no to lada chwila zobaczysz Ksawcia
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.