|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#75061 | |
|
EDUkator
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
Cytat:
Mi też się prostują od fryzur, ale nie są idealnie proste. A takie były przez 6 ostatnich lat. Od lipca nie prostowałam i myślałam, że ten etap już za mną, a tu proszę, jedno wyprostowanie i nałóg wraca. Prostownicoholizm.
|
|
#75062 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Też lubię miekkość i gładkosć włosów, dlatego czasem, jak juz są do mycia, wciaż w nich grzebię, głaszczę itd. Cytat:
Cytat:
Jedwab biovax dobry do zabezpieczania końcówek, sama zimą go uzywam, trzeba jednak pamietać, ze niezgodny z CG (same silikony)i choć raz w miesiacu zastosowac SLS (np. szampon Joanny-mój ulubiony pokrzywa czy Barwy). O Garnierze AiK już Miśka napisała(również mój ulubiony), a jako b/s Joaśki Naturie. Potters do mycia jak dla mnie świetny. Cytat:
|
|
#75063 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#75064 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję wszystkim za rady
![]() To jeszcze się upewnię... Garnier AiK to ten? http://p.alejka.pl/i2/p_new/43/12/ga...200-ml_0_b.jpg A joanny te? http://4.bp.blogspot.com/-X1ZDsVXt5H...0/IMG_1276.JPG Aha i czy dobra jest ta maseczka: http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p49629-Bio...dajacych_250_g Bo całkiem nieźle hamowała u mnie wypadanie... Do tego jeszcze wcieram jantar albo rzepę joanny, mam nadzieję że to zgodne z CG I co jakiś czas piję pokrzywę ze skrzypem Co jakiś czas jedwab biovax I spróbuję z tym żelem lnianym... Jeszcze muszę zapoznać się z ploppingiem i płukankami lnianymi, no ale nie wszystko na raz To już sobie zostawię na przyszły tydzień---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Aha, żeby tak już całość ująć, to jeszcze co jakiś czas farbuję venitą, nie wiem czy t zgodne. Czytałam tylko, ze henna może osłabiać skręt. Ale szczerze mówiąc ciężko by mi było mi z niej zrezygnować, bo pojawiają się odrosty, zresztą nie zauważyłam jej wpływu na skręt A i co jakiś czas nakładam oleje. W tej chwili mam oliwę, sezamowy i kokosowy I co jakiś czas robię płukankę z miodem.
|
#75065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odżywki te Ta maseczka sie nie otwiera Narrhien, jaka zmiana koloru... ty ciemna jesteś z natury?Locze piękne, będzie tylko lepiej
|
|
|
#75066 |
|
Zakorzenienie
|
No dobra i jeszcze takie głupie pytanie, bo potter`s do mycia, a te odżywki stosuje wg opakowania tak?
---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- O tą maseczkę chodziło http://www.biovax.pl/images/produkty/9.jpg
|
#75067 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jantar ponoć zmienił skład ostatnio, coś tam nawrzucali. Ale jeszcze nie próbowałam. ZEL LNIANY koniecznie do wypróbowania, są osoby, którym nie służy, ale to nieliczne wyjatki. Większosć jest zachwycona (wygładza, nabłyszcza, nawilza, lekko utrwala i nie pozostawia śladu na włosach jak drogeryjne żele-u mnie także żel aloesowy przykurzał, a lniany nic). Miód też możesz dodawać do masek(osobiście uwielbiam), jeśli Ci służy. Jak juz ugotujesz żel lniany, wystarczy chlapnać go do płukanki miodowej, którą robisz i rozbełtać. I łyżeczka octu jabłkowego. Venita to własciwie nie prawdziwa henna, tylko farba chemiczna z dodatkiem henny. Jednak sporo osób ja sobie ceni, bo nie farbuje na stałe(w przeciwieństwie do henny, która "wbudowuje" się w strukturę włosa i trudno ja wypędzić, czyli np. rozjaśnić. Ja stosuje od roku właściwie wyłacznei czystą hennę (z przerwami na drobne"szaleństwa" szamponetkowe) i nie zauważyłam wyprostu włosów.
|
|
#75068 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Bosz piękneCytat:
![]() I jaka fajna długość ![]() Cytat:
Wszystko zależy od skalpu. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Długaśne ![]() Cytat:
Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2012-11-27 o 09:53 |
|||||||||
|
|
|
#75069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale też myślę o przerzuceniu się na czystą hennę, ale też najpierw czeka mnie rozpracowanie co i jak
|
|
#75070 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Stosuje się je po spłukaniu maski/odżywki ds, po płukance, jako odżywki bs. Ja nakładam z głową opuszczona w dół, na ociekajace wodą włosy ruchem ugniatającym (juz na tym etapie formuję fale). Potem odciśnięcie w pieluchę-koszulkę bawełnianą i wyprost, z oczami w sufit potrząsam głową, by opadły na swoje miejsce. Wsuwam palce od spodu, by unieść u nasady i zlikwidować "gniazda". I znów ugniatam , tyle ze juz z żelem. Dyfuzor lub schnięcie naturalne. Po ok. 2-3 h odgniatam sucharki. (jeśli myje wieczorem-śpie w sucharkach, odgniatam dopiero rano) chyab o niczym nie zapomniałam. Może przyda się i innym, choć juz pare razy opisywałam mój sposób, wiec niektórzy pewnie znają. (wzorowany zreszta na metodzie super soaker, tyle ze u mnie "do góry nogami". Ajrisz niedawno linka wrzucała, ja wciaz go gubię)
|
|
#75071 |
|
Zakorzenienie
|
Zacytowałam wszystkie piękne loczki i mnie wywaliło
już mi się nie chce na nowo tego szukać, więc powiem wszystkim na raz PIĘKNE TE WASZE WŁOSISKA Ja ostatnio nie mam czasu na nic od razu po pracy jadę do szpitala, gdy wracam na szybko robię obiad i kładę się spać, wczoraj pierwszy raz umyłam włosy pottersem na to artiste i zwykły drogeryjny żel. Włoski mam mięciutkie ale loczki takie "roztrzepane" hmm jak to powiedziała ajrsisz mam loczki 3D i trochę puchu ma to od ciągłego dotykania chyba
|
|
|
|
#75072 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#75073 |
|
Rozeznanie
|
Mój skręt dzisiaj uboższy, ale mogłam się tego spodziewać, trochę im z powodu choroby odpuściłam. Tylko cały czas walczę z suchością i na razie nie widzę żadnego efektu
|
#75074 | |
|
Zakorzenienie
|
Może mnie ktoś uświadomić po co się włosy kręci na chusteczki?
Czemu nie na stare dobre wąłki czy papiloty? ![]() Cytat:
ale i tak:love:
|
|
|
#75075 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#75076 | ||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
na poczatek warto bardziej dbac o nawilzanie włosów niz o ich skręt. Cytat:
![]() Rozumiem wspomaganie, jak jakas partia wolniej reaguje i np wierzch czy bok trzeba "podkręcić" Ale zakręcic w ten sposób całość to mówimy wtedy o naturalnym skręcie
|
||
|
|
|
#75077 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Dawno się nie odzywałam, ale ciągle Was podczytywałam. Ostatnie miesiące nie były najlepsze dla moich włosów. Są więc chyba w troszkę gorszym stanie. Nadal mam problem z smętnymi końcówkami (mimo, że od sierpnia dwukrotnie je przycinałam). Zastanawiam się, czy są dobre obcięte, nie wiem ile powinny mieć "warstw". Mam też pytanie do hennujących(wiem, wiem, pytanie laika): czy po spłukaniu henny nakładacie żel lniany? Zdjęcie nr 1 pierwszy mycie zgodne z CG Zdjęcie nr 2 po ok dwóch miesiącach pielęgnacji Zdjęcie nr 3 tak rolują się, jak przesadzę z nawilżeniem ![]() Zdjęcie nr 4 i 5 aktualny stan |
|
|
|
#75078 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki Dziewczyny
![]() Od wczoraj zebrałam tyle komplementów od Was, że aż mi humor podskoczył Skoro się podobają, to poniżej małe zestawienie dla Dziewczyn mających wątpliwości, czy warto walczyć o włoski i skręt… uprzedzam, będzie brutalnie
|
|
|
|
#75079 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hennuję, ale od ostatniego hennowania dopiero zaczęłam używać lnianego, więc podłączam się pod pytanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#75080 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja hennuję od niedawna i nic nie nakładam na włosy pomiędzy splukaniem henny a pierwszym "prawdziwym" myciem, ale ostatnio DMkAnia dodała żel lniany do samej henny przed nałożeniem i była bardzo zadowolona z efektu |
|
|
|
|
#75081 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale czasem każdy ma ochotę na zmianę, a już lepsze to niż łapanie za prostownicę ![]() Ale dlaczego chusteczki? ![]() Katie, moja szczęka tym razem zostaje na miejscu, ja już widziałam, powoli się oswajam
|
|
|
#75082 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Karmenka Czas edycji: 2012-11-27 o 13:43 |
|||
|
|
|
#75083 |
|
Zakorzenienie
|
Teściowa jest w szpitalu a że jestem pierwszą i póki co ostatnią synową to ciągle dzwoni do mnie, że coś potrzebuje a takie podróże trochę trwają, więc czas mi szybko mija i nie mam tyle czasu dla swoich kudełków jak dawniej.
|
|
|
|
#75084 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
DziękujeJa planuję teraz użyć henny (Khadi jasny brąz), bo mój naturalny kolor jest mysio-szary. Trochę boję się efektów. Naczytałam się o zielonej poświacie. Cytat:
Niesamowita zmianaTrochę się dziwię, że nadal moje włosy chcą się kręcić(przeżyły utlenianie, lata prostowania i kilka odcienie rudości) Nawiązują do wzmacniania i tworzenia skrętu też nad tym się zastanawiam. Gdzie przebiega granica. Ostatnio byłam u fryzjera, po suszeniu dyfuzorem(bardzo dziwny sposób suszenie, nazwałabym to raczej rozwiewaniem) nie miałam prawie wcale skrętu tylko szopę. A dzięki CG mam ładnie pokręcone włoski. I tu pytanie na ile ja tworzę na ile wzmacniam. Wyszło filozoficznie
|
||
|
|
|
#75085 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale mnie to nie przeszkadza. Jak ktoś lubi dla odmiany sobie mozna podkręcić. Sama kiedyś próbowałam metody skarpetkowej, ale o dziwo-rozprostowało mi górę,a zakręciło same końcówki. Wyszło mi cos a la Rita. Cytat:
Cytat:
|
|
#75086 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czego ja nie wyprawiałam kiedyś z włosami żeby był kręcone ( na szczęście wszystko w sposób naturalny, raz tylko za lokówkę chwyciłam). A wystarczyło nie czesać, odpowiednio suszyć i coś by się podkręciło. A zaniedbałam bo byłam bardzo poważnie struta i zwyczajnie nie miałam siły nic robić więc tylko je umyłam i związałam, dużo spałam więc takie mokre tarły o poduszkę, brrr. Bo ją się niestety czuje ( chociaż może stety bo wiem o niej tylko ja i Wy, moje powiernice )Cytat:
Cytat:
) Właśnie powzięłam postanowienie że skupie się faktycznie na nawilżeniu i blasku a reszta przyjdzie sama![]() Zgadzam się, oszustwo, ale czy trzeba zawsze być uczciwym? Cytat:
Bardzo fajnie się kręcą, od nasady
|
|
#75087 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#75088 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No ok, dobra, różnica kolosalna, rewelka Tylko dlaczego to tyle trwa??? ![]()
|
|
#75089 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moje włosy miały podobne przeżycia... utlenianie niby pasemek, ale wciaz w nowych miejscach w efekcie czego w końcu stałam się blondynką z kilkoma brązowymi pasmami, dwie trwałe prostujące, farbowania chemiczne, prostownica . U fryzjerów raczej rzadko spotyka się poprawne użycie dyfuzora. Przeceiż dyfuzor powinien podkreślać, utrwalać skret,a nei go niszczyć.
|
|
#75090 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziękuję Cytat:
![]() Takie małe oszustwo nikomu nic nie robi. A pokażesz efekty zakręconych na chusteczki? Dziękuje A jakie macie metody na puch wokół głowy? Odciskam jedwabną chustką. Ograniczam aloes, mimo, że moje włosy go kochają. Ag Rafka o dziwo, moje włosy po utlenianiu kręciły się jak szalone. Nie wiem czemu
Edytowane przez Aiisaa Czas edycji: 2012-11-27 o 14:30 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:33.

)
dzisiejsza pielęgnacja to:
A co dopiero po miesiącach 

To już sobie zostawię na przyszły tydzień

piękne
już mi się nie chce na nowo tego szukać, więc powiem wszystkim na raz PIĘKNE TE WASZE WŁOSISKA