Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2503 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-27, 07:23   #75061
Majka1503
EDUkator

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Hehe, patrz początek mojego posta
O encanto nie myślałam, to już chyba poszłabym w trwałą (jakieś afro czy cuś )
Mnie się włosy prostują po antystatykach (hipoteza nadal w trakcie badań) lub gdy je zmuszam do skrętu innego, niż mają zakodowany - czyli kiedy zrobię koczek, warkocz itd. Czasem wybaczają koczek, ale nie dalej niż w dzień po myciu. Najlepsze efekty mam, kiedy daję im święty spokój - kiedyś się śmiałam, że wiatr mi stylizuje fryzurę, ale chodzi o to, że włosy nie poddawane presji same odnajdują swój (zakręcony) kształt. Albo nie

Mi też się prostują od fryzur, ale nie są idealnie proste.
A takie były przez 6 ostatnich lat.
Od lipca nie prostowałam i myślałam, że ten etap już za mną, a tu proszę, jedno wyprostowanie i nałóg wraca.
Prostownicoholizm.

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 08:33   #75062
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Narrhien Pokaż wiadomość
Obiecane fotki moich włosiorów dzisiejsza pielęgnacja to:
na ok 4-5 godzin olejek łopianowy ze skrzypem polnym na skalp i oliwa z oliwek na resztę
O - Joanna Naturia z makiem i bawełną
M - BD
O d/s- Garnier Avocado i Karite
O b/s - Ziaja https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-pszenicy.html
Dodatkowo coś w rodzaju plunkingu pod ściereczką z mikrofibry i na to ręcznik w turban. Wyschły same, bez żadnego stylizowania - jedynie upięłam czubek głowy tak, jak jedna Wizażanka tutaj pokazywała, żeby gniazda nie było.

1 zdjęcie sprzed tygodnia, stary kolor i włosy po warkoczu dobieranym. Pozostałe zdjęcia dzisiejsze. Tył mi się podoba - co prawda włosy koszmarnie zniszczone, ale skręt ładny, generalnie jest nadzieja na przyszłość Nad przodem muszę jeszcze popracować, no i poczekać, aż grzywka urośnie.

Wiecie, dopiero po tym jak teraz zobaczyłam ten tył włosów na zdjęciu mogę powiedzieć, że warto. To dopiero tydzień, ale jak dla mnie różnica jest ogromna A co dopiero po miesiącach
Postep w skrecie widoczny gołym okiem! Teraz jeszcze nawilżyć (np. maskami domowymi wg Ajrisz-jeśli nie masz półproduktów, możesz chociaż do każdej maski dodać żel lniany). Suchość i puch u mnie niweluje żel lniany w każdej postaci (dodany do masek, jako płukanka z octem jabłkowym i jako żel, chyba Ty pisałaś albo Szotta,ze po nim masz sztywne włosy, właśnie o to chodzi, mają być sucharki, chrupki czy jak tam je nazywamy, które trzeba odgnieść najlepiej przez śliską tkaninę)
Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość

Dziękuję Tak, bywam bardzo wymagająca Nie pomaga nawet to, że zdaję sobie z tego sprawę.

Ciężko opisać to, co mi się podoba w Twoich włosach a czego nie widzę w swoich. Taka lekkość i bezpretensjonalność. Jakby żyły wewnętrznym życiem i zawsze wiedziały jak się ułożyć

A moje co? Owszem, kilkunastomiesięczna praca nie poszła na marne, jest miękkość i połysk (przez weekend łaziłam i ciągle merdałam łapami koło włosów bo jarało mnie, że są takie milutkie ). Ale z układaniem nadal jest tak sobie, może powinnam coś gdzieś podciąć, nie wiem szczególnie z przodu

To moje chyba tylko na zdjeciach takie wrażenie robią, bo w rzeczywistości niekoniecznie wiedzą, jak się powinny ułożyć, żyją własnym życiem -to na pewno, ale nie do końca to zgodne z moimi oczekiwaniami. Dlatego np. ugniatając końcówki staram się je nakierować, podwinać delikatnie pod spód, żeby nie sterczały na wszystkie strony.

Też lubię miekkość i gładkosć włosów, dlatego czasem, jak juz są do mycia, wciaż w nich grzebię, głaszczę itd.
Cytat:
Napisane przez Szotta Pokaż wiadomość
Najczęściej są takie jak w załączniku

A myję raczej odżywką...
Przydałoby mi się kupić odżywki, w tym do mycia i coś zabezpieczającego na końcówki.

I może spróbuję z tym żelem aloesowym zamiast lnianego tym razem...

Dziękuję za link Tego jeszcze nie widziałam.

Rozumiem zmęczenie, ja robię teraz dwa kierunki studiów na raz i czasami już nie wiem jak się nazywam

A, w codzienniku byłam
Cytat:
Jeszcze im sporo brakuje do "mojej" długości

Myłam pottersem, ale na analizach widziałam, że jest niezgodny z CG?

A co powiesz o żelu aloesowym?

Aha, jeszcze u mnie fajnie się sprawdzał jedwab l`biotica biovax, ale nie wiem czy mogę stosować? I kilka innyych ich kostetyków, ale obecnie mam tylko jedwab.

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

A i jeszcze taka kwestia, na niektórych kosmetykach jest zaznaczone, bez silikonow i parabenów, a w analizach na wizażu, widze że jednak te silikony mają?

Muszę chyba bardziej "wejść" w te składy, tylko kiedy...

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

dzięki, będę uważać Ale nie do końca sprawdził się u mnie żel lniany (już nie mówiąc że jest nieco zbyt czasochłonny- niestety i za mało trwały), mam po nim takie sztywne włosy. Próbowałam metody z prysznicem, ale wtedy jest zupełnie jakbym w ogóle go nie użyła

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Dzięki, dążę do mojej dawnej długości...

Żeby jeszcze tylko zechciały być w lepszej kondycji
Myślę, że startujecie z Narrhien z podobnego punktu wyjścia, dlatego rady, których jej udzieliłam mogą się przydać i Tobie. (maski,nawilzające, żel lniany-próbuj, nie poddawaj sie, jeśli za pierwszym razem coś bedzie nie tak).
Jedwab biovax dobry do zabezpieczania końcówek, sama zimą go uzywam, trzeba jednak pamietać, ze niezgodny z CG (same silikony)i choć raz w miesiacu zastosowac SLS (np. szampon Joanny-mój ulubiony pokrzywa czy Barwy).
O Garnierze AiK już Miśka napisała(również mój ulubiony), a jako b/s Joaśki Naturie.
Potters do mycia jak dla mnie świetny.
Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
zanim nadrobię, to wstawię swoje dzisiejsze włoski pofalowane pierwszy raz od glossa hennowego (opis w codzienniku)
Kolejne, w które by się chciało łapę włożyć i pomiętosić.
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 09:28   #75063
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez PannaLokowana Pokaż wiadomość
i tak z innej beczki - przyszło mi powiadomienie, że mogę odebrać w aptece moje zamówienie z DOZ. myślicie, że coś się stanie, gdy pójdę po nie dopiero w poniedziałek lub wtorek? bo nie chcę, żeby zamówiona kuracja z joanny mi uleciała gdzieś, a pieniążki pochłonęły niespodziewane wydatki.
Wydaje mi się, że masz tydzień (lub niecały) na odebranie zamówienia...po tym czasie zostaje ono anulowane. Zadzwoń do apteki i zapytaj

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 09:35   #75064
Szotta
Zakorzenienie

Dziękuję wszystkim za rady
To jeszcze się upewnię...
Garnier AiK to ten?
http://p.alejka.pl/i2/p_new/43/12/ga...200-ml_0_b.jpg

A joanny te?
http://4.bp.blogspot.com/-X1ZDsVXt5H...0/IMG_1276.JPG

Aha i czy dobra jest ta maseczka:
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p49629-Bio...dajacych_250_g
Bo całkiem nieźle hamowała u mnie wypadanie...

Do tego jeszcze wcieram jantar albo rzepę joanny, mam nadzieję że to zgodne z CG
I co jakiś czas piję pokrzywę ze skrzypem

Co jakiś czas jedwab biovax

I spróbuję z tym żelem lnianym...

Jeszcze muszę zapoznać się z ploppingiem i płukankami lnianymi, no ale nie wszystko na raz To już sobie zostawię na przyszły tydzień

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Aha, żeby tak już całość ująć, to jeszcze co jakiś czas farbuję venitą, nie wiem czy t zgodne. Czytałam tylko, ze henna może osłabiać skręt. Ale szczerze mówiąc ciężko by mi było mi z niej zrezygnować, bo pojawiają się odrosty, zresztą nie zauważyłam jej wpływu na skręt

A i co jakiś czas nakładam oleje. W tej chwili mam oliwę, sezamowy i kokosowy
I co jakiś czas robię płukankę z miodem.

Zwariowana, zabiegana, zakręcona
.
Szotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 09:38   #75065
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:

Odżywki te
Ta maseczka sie nie otwiera

Narrhien, jaka zmiana koloru... ty ciemna jesteś z natury?
Locze piękne, będzie tylko lepiej

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 09:41   #75066
Szotta
Zakorzenienie

No dobra i jeszcze takie głupie pytanie, bo potter`s do mycia, a te odżywki stosuje wg opakowania tak?

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

O tą maseczkę chodziło
http://www.biovax.pl/images/produkty/9.jpg

.
Stary 2012-11-27, 09:48   #75067
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuję wszystkim za rady
To jeszcze się upewnię...
Garnier AiK to ten?
http://p.alejka.pl/i2/p_new/43/12/ga...200-ml_0_b.jpg

A joanny te?
http://4.bp.blogspot.com/-X1ZDsVXt5H...0/IMG_1276.JPG

Do tego jeszcze wcieram jantar albo rzepę joanny, mam nadzieję że to zgodne z CG
I co jakiś czas piję pokrzywę ze skrzypem

Co jakiś czas jedwab biovax

I spróbuję z tym żelem lnianym...

Jeszcze muszę zapoznać się z ploppingiem i płukankami lnianymi, no ale nie wszystko na raz To już sobie zostawię na przyszły tydzień

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Aha, żeby tak już całość ująć, to jeszcze co jakiś czas farbuję venitą, nie wiem czy t zgodne. Czytałam tylko, ze henna może osłabiać skręt. Ale szczerze mówiąc ciężko by mi było mi z niej zrezygnować, bo pojawiają się odrosty, zresztą nie zauważyłam jej wpływu na skręt

A i co jakiś czas nakładam oleje. W tej chwili mam oliwę, sezamowy i kokosowy
I co jakiś czas robię płukankę z miodem.
AiK ok, Joaśki ok. Maseczka się nie wyświetla, wizaż wynożyczkował. Ale doczytałam z linku,że to Biovax, z reguły biovaxy są ok (choć nei zawsze zgodne z CG), jeśli Ci służył, stosuj. I tak SLS bedzie potrzebny raz w miesiacu, skoro będziesz używać serum silikonowego na końcówki.
Jantar ponoć zmienił skład ostatnio, coś tam nawrzucali. Ale jeszcze nie próbowałam.

ZEL LNIANY koniecznie do wypróbowania, są osoby, którym nie służy, ale to nieliczne wyjatki. Większosć jest zachwycona (wygładza, nabłyszcza, nawilza, lekko utrwala i nie pozostawia śladu na włosach jak drogeryjne żele-u mnie także żel aloesowy przykurzał, a lniany nic).
Miód też możesz dodawać do masek(osobiście uwielbiam), jeśli Ci służy.
Jak juz ugotujesz żel lniany, wystarczy chlapnać go do płukanki miodowej, którą robisz i rozbełtać. I łyżeczka octu jabłkowego.

Venita to własciwie nie prawdziwa henna, tylko farba chemiczna z dodatkiem henny. Jednak sporo osób ja sobie ceni, bo nie farbuje na stałe(w przeciwieństwie do henny, która "wbudowuje" się w strukturę włosa i trudno ja wypędzić, czyli np. rozjaśnić. Ja stosuje od roku właściwie wyłacznei czystą hennę (z przerwami na drobne"szaleństwa" szamponetkowe) i nie zauważyłam wyprostu włosów.
Stary 2012-11-27, 09:52   #75068
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Przewinęłam na kolejną stroinę, a tu Pati znów czyta mi w myśłach....

Cytat:
Rozczesuję na mokro oczywiście... ale rozumiem, że lepiej zastąpić grzebieniem o szerokim rozstawie... powiedzcie mi tylko, czy coś takiego się nada?
http://www.sklep.anko24.pl/Mistrales...CZESYWANIE.jpg
mam podobny
będzie dobry

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
Chwalę się moimi, tak bałam się puchu dziś ale jest fajnie.
Bosz piękne

Cytat:
Napisane przez antoninamotyl Pokaż wiadomość
Włosy po maseczce z awokado+banan+jogurt naturalny są mięciutkie, błyszczące

(chciałam usunąć czerwone oczy ----> patrz prawe oko )
Ciekawe te ruloniki
I jaka fajna długość

Cytat:
Napisane przez Kociasta Pokaż wiadomość
dzięki Ajrisz, jak to jest, że wszyscy zachwalają np. olejowanie skalpu, a mnie po tym wypadają włosy Ty - jako alergik - też tak masz?
Również nie nakładam oleju na skalp bo włosy wtedy wypadają mocniej.
Wszystko zależy od skalpu.

Cytat:
Wam po płukance z siemienia nie puszą się włosy? Wczoraj dałam d/s maseczkę aloesową bez emolientu i miałam szczotę jak nigdy, a siemię chyba podobnie działa.
Nie puszą. Wręcz odwrotnie. Aloes pewnie Cię spuszył. Moje wlosy go nie lubią, są po nim sztywne i jakby wysuszone. Płukanka działa raczej zabezpieczająco, bo po niej i tak należy nałożyć odżywkę bs

Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
Moje włosy wystylizowane, po nocy w warkoczu dobieranym i po całym dniu.. Trochę spuszone..
Rano były ładniejsze, teraz się rozprostowały, ale wtedy nie miał mi kto zdjęcia zrobić..
ładnie

Cytat:
Napisane przez Narrhien Pokaż wiadomość
Obiecane fotki moich włosiorów dzisiejsza pielęgnacja to:
Wiecie, dopiero po tym jak teraz zobaczyłam ten tył włosów na zdjęciu mogę powiedzieć, że warto. To dopiero tydzień, ale jak dla mnie różnica jest ogromna A co dopiero po miesiącach
jest różnica

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
Udało mi się dziś kupić maskę Kallos Latte wystarczy jako sama d/s czy musze ją czymś wzbogacić?
Dobrze byłoby wzbogacić

Cytat:
Najczęściej są takie jak w załączniku
Długaśne

Cytat:
zanim nadrobię, to wstawię swoje dzisiejsze włoski pofalowane pierwszy raz od glossa hennowego (opis w codzienniku)
Dobiłaś

Edytowane przez pati_bc
Czas edycji: 2012-11-27 o 09:53
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 09:52   #75069
Szotta
Zakorzenienie

Cytat:
Venita to własciwie nie prawdziwa henna, tylko farba chemiczna z dodatkiem henny. Jednak sporo osób ja sobie ceni, bo nie farbuje na stałe(w przeciwieństwie do henny, która "wbudowuje" się w strukturę włosa i trudno ja wypędzić, czyli np. rozjaśnić. Ja stosuje od roku właściwie wyłacznei czystą hennę (z przerwami na drobne"szaleństwa" szamponetkowe) i nie zauważyłam wyprostu włosów.
No ja bym nie powiedziała, że nie farbuje na stałe, bo przez rok niefarbowania mi mój kolor nie wrócił, tylko były odrosty (na szczęście bardzo zbliżony był)
Ale też myślę o przerzuceniu się na czystą hennę, ale też najpierw czeka mnie rozpracowanie co i jak

.
Stary 2012-11-27, 09:59   #75070
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
No dobra i jeszcze takie głupie pytanie, bo potter`s do mycia, a te odżywki stosuje wg opakowania tak?

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

O tą maseczkę chodziło
http://www.biovax.pl/images/produkty/9.jpg
"Te odżywki" czyli Joaśki?
Stosuje się je po spłukaniu maski/odżywki ds, po płukance, jako odżywki bs. Ja nakładam z głową opuszczona w dół, na ociekajace wodą włosy ruchem ugniatającym (juz na tym etapie formuję fale). Potem odciśnięcie w pieluchę-koszulkę bawełnianą i wyprost, z oczami w sufit potrząsam głową, by opadły na swoje miejsce. Wsuwam palce od spodu, by unieść u nasady i zlikwidować "gniazda". I znów ugniatam , tyle ze juz z żelem. Dyfuzor lub schnięcie naturalne. Po ok. 2-3 h odgniatam sucharki. (jeśli myje wieczorem-śpie w sucharkach, odgniatam dopiero rano)
chyab o niczym nie zapomniałam. Może przyda się i innym, choć juz pare razy opisywałam mój sposób, wiec niektórzy pewnie znają. (wzorowany zreszta na metodzie super soaker, tyle ze u mnie "do góry nogami". Ajrisz niedawno linka wrzucała, ja wciaz go gubię)
Stary 2012-11-27, 10:04   #75071
Aldrin
Zakorzenienie

Zacytowałam wszystkie piękne loczki i mnie wywaliło już mi się nie chce na nowo tego szukać, więc powiem wszystkim na raz PIĘKNE TE WASZE WŁOSISKA
Ja ostatnio nie mam czasu na nic od razu po pracy jadę do szpitala, gdy wracam na szybko robię obiad i kładę się spać, wczoraj pierwszy raz umyłam włosy pottersem na to artiste i zwykły drogeryjny żel. Włoski mam mięciutkie ale loczki takie "roztrzepane" hmm jak to powiedziała ajrsisz mam loczki 3D i trochę puchu ma to od ciągłego dotykania chyba
Stary 2012-11-27, 11:14   #75072
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Zrobiłam sobie loki na chusteczki, teraz mam włosy do ramion i pudla, w dodatku chusteczki były na glicerynie a za oknem kropi.
też się kiedyś nadziałam na ten "sposób na loczki". Wszystko zależy od długości włosów, ale w ten sposób można chyba kręcić włosy do pasa

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
Mi też się prostują od fryzur, ale nie są idealnie proste.
A takie były przez 6 ostatnich lat.
Od lipca nie prostowałam i myślałam, że ten etap już za mną, a tu proszę, jedno wyprostowanie i nałóg wraca.
Prostownicoholizm.
Dlatego ja nawet nie patrzę w stronę prostownicy. Tak teraz na to wpadłam że chyba ją ukryje

Cytat:
No ja bym nie powiedziała, że nie farbuje na stałe, bo przez rok niefarbowania mi mój kolor nie wrócił, tylko były odrosty (na szczęście bardzo zbliżony był)
Ale też myślę o przerzuceniu się na czystą hennę, ale też najpierw czeka mnie rozpracowanie co i jak
Taa, witaj w klubie. Też się wczytuje w wątki hennowe żeby nie narobić głupot. Ale już jestem praktycznie zdecydowana na hennę

dorka_tw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 11:37   #75073
dorka_tw
Rozeznanie

Mój skręt dzisiaj uboższy, ale mogłam się tego spodziewać, trochę im z powodu choroby odpuściłam. Tylko cały czas walczę z suchością i na razie nie widzę żadnego efektu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0028_zmniejszacz-pl_281957.jpg (111,6 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0034_zmniejszacz-pl_861647.jpg (91,3 KB, 17 załadowań)

Stary 2012-11-27, 11:49   #75074
konspiracja
Zakorzenienie

Może mnie ktoś uświadomić po co się włosy kręci na chusteczki?
Czemu nie na stare dobre wąłki czy papiloty?

Cytat:
Napisane przez dorka_tw Pokaż wiadomość
Mój skręt dzisiaj uboższy, ale mogłam się tego spodziewać, trochę im z powodu choroby odpuściłam. Tylko cały czas walczę z suchością i na razie nie widzę żadnego efektu
Co masz na myśłi? rzeczywiscie troszke mniej skręcone ale i tak:love:

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2012-11-27, 12:00   #75075
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
e, ja tej suchości nie widzę, ładnie jest

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
ja! ja czasem sobie skręcam włosy na te piankowe papiloty!

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 12:47   #75076
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
a ja widzę ! jest zdecydowanie ładniej
na poczatek warto bardziej dbac o nawilzanie włosów niz o ich skręt.

Cytat:

:
a mnie od jakiegos czasu dreczy pytanie, czy kręcenie włosów na chusteczki/papiloty/slimaki to wciąz wydobywanie skrętu, czy juz kręcenie
Rozumiem wspomaganie, jak jakas partia wolniej reaguje i np wierzch czy bok trzeba "podkręcić" Ale zakręcic w ten sposób całość to mówimy wtedy o naturalnym skręcie

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 13:15   #75077
Aiisaa
Raczkowanie

Cześć
Dawno się nie odzywałam, ale ciągle Was podczytywałam. Ostatnie miesiące nie były najlepsze dla moich włosów. Są więc chyba w troszkę gorszym stanie.
Nadal mam problem z smętnymi końcówkami (mimo, że od sierpnia dwukrotnie je przycinałam). Zastanawiam się, czy są dobre obcięte, nie wiem ile powinny mieć "warstw".
Mam też pytanie do hennujących(wiem, wiem, pytanie laika): czy po spłukaniu henny nakładacie żel lniany?

Zdjęcie nr 1 pierwszy mycie zgodne z CG
Zdjęcie nr 2 po ok dwóch miesiącach pielęgnacji
Zdjęcie nr 3 tak rolują się, jak przesadzę z nawilżeniem
Zdjęcie nr 4 i 5 aktualny stan
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (244,1 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (182,6 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (161,6 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (175,1 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (130,3 KB, 31 załadowań)
Aiisaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 13:18   #75078
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Kolejne, w które by się chciało łapę włożyć i pomiętosić.
Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Dobiłaś
Dzięki Dziewczyny

Od wczoraj zebrałam tyle komplementów od Was, że aż mi humor podskoczył , bo miałam ostatnio jakiś średni…
Skoro się podobają, to poniżej małe zestawienie dla Dziewczyn mających wątpliwości, czy warto walczyć o włoski i skręt… uprzedzam, będzie brutalnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg przed_CG.jpg (79,1 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3mce_prawie_CG.jpg (105,4 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg niecale_1.5roku_prawie_CG_wliczajac_polroczna_przerwe.jpg (80,0 KB, 41 załadowań)
Stary 2012-11-27, 13:20   #75079
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aiisaa Pokaż wiadomość
Cześć
Dawno się nie odzywałam, ale ciągle Was podczytywałam. Ostatnie miesiące nie były najlepsze dla moich włosów. Są więc chyba w troszkę gorszym stanie.
Nadal mam problem z smętnymi końcówkami (mimo, że od sierpnia dwukrotnie je przycinałam). Zastanawiam się, czy są dobre obcięte, nie wiem ile powinny mieć "warstw".
Mam też pytanie do hennujących(wiem, wiem, pytanie laika): czy po spłukaniu henny nakładacie żel lniany?

ee, jest ślicznie, kręcą się, błyszczą! hennuję, ale od ostatniego hennowania dopiero zaczęłam używać lnianego, więc podłączam się pod pytanie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
a mnie od jakiegos czasu dreczy pytanie, czy kręcenie włosów na chusteczki/papiloty/slimaki to wciąz wydobywanie skrętu, czy juz kręcenie
Rozumiem wspomaganie, jak jakas partia wolniej reaguje i np wierzch czy bok trzeba "podkręcić" Ale zakręcic w ten sposób całość to mówimy wtedy o naturalnym skręcie
na swoje usprawiedliwienie dodam, że zawijam tylko co bardziej uparte pasma przy twarzy

Cytat:
Dzięki Dziewczyny

Od wczoraj zebrałam tyle komplementów od Was, że aż mi humor podskoczył , bo miałam ostatnio jakiś średni…
Skoro się podobają, to poniżej małe zestawienie dla Dziewczyn mających wątpliwości, czy warto walczyć o włoski i skręt… uprzedzam, będzie brutalnie
ooo koniecznie przypiąć w początkowym wątku! ogromna zmiana!

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 13:21   #75080
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
masz świetną moc skrętu
ja hennuję od niedawna i nic nie nakładam na włosy pomiędzy splukaniem henny a pierwszym "prawdziwym" myciem, ale ostatnio DMkAnia dodała żel lniany do samej henny przed nałożeniem i była bardzo zadowolona z efektu
Stary 2012-11-27, 13:29   #75081
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Ja ostatnio nie mam czasu na nic od razu po pracy jadę do szpitala, gdy wracam na szybko robię obiad i kładę się spać, wczoraj pierwszy raz umyłam włosy pottersem na to artiste i zwykły drogeryjny żel. Włoski mam mięciutkie ale loczki takie "roztrzepane" hmm jak to powiedziała ajrsisz mam loczki 3D i trochę puchu ma to od ciągłego dotykania chyba
A co sie stało?

Cytat:
To kręcenie Misiu
Ale czasem każdy ma ochotę na zmianę, a już lepsze to niż łapanie za prostownicę

Ale dlaczego chusteczki?

Katie, moja szczęka tym razem zostaje na miejscu, ja już widziałam, powoli się oswajam

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2012-11-27, 13:36   #75082
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
też się kiedyś nadziałam na ten "sposób na loczki". Wszystko zależy od długości włosów, ale w ten sposób można chyba kręcić włosy do pasa
ja do pasa zdecydowanie nie mam.
Cytat:
Czemu nie na stare dobre wąłki czy papiloty? :conguard:
Bo mało kto ma w domu wałki czy papiloty a chusteczki każdy? i da się w nich spać a w wałkach nie.
Cytat:
papiloty i cała reszta to już małe oszustwo bo z włosów nigdy by się tego nie wydobyło. Tak samo prostowłose mogą się zakręcić a to już nie ma nic wspólnego z wydobyciem skrętu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0473.jpg (91,3 KB, 30 załadowań)

Edytowane przez Karmenka
Czas edycji: 2012-11-27 o 13:43
Karmenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 13:37   #75083
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
A co sie stało?
Teściowa jest w szpitalu a że jestem pierwszą i póki co ostatnią synową to ciągle dzwoni do mnie, że coś potrzebuje a takie podróże trochę trwają, więc czas mi szybko mija i nie mam tyle czasu dla swoich kudełków jak dawniej.
Stary 2012-11-27, 13:39   #75084
Aiisaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
ee, jest ślicznie, kręcą się, błyszczą! hennuję, ale od ostatniego hennowania dopiero zaczęłam używać lnianego, więc podłączam się pod pytanie
Fajnie wrzucić tutaj zdjęcia bo od razu się humor poprawia Dziękuje

Ja planuję teraz użyć henny (Khadi jasny brąz), bo mój naturalny kolor jest mysio-szary. Trochę boję się efektów. Naczytałam się o zielonej poświacie.

Cytat:
masz świetną moc skrętu
ja hennuję od niedawna i nic nie nakładam na włosy pomiędzy splukaniem henny a pierwszym "prawdziwym" myciem, ale ostatnio DMkAnia dodała żel lniany do samej henny przed nałożeniem i była bardzo zadowolona z efektu
Ja poproszę o połowę Twoich włosów, niech zasilą moje Niesamowita zmiana

Trochę się dziwię, że nadal moje włosy chcą się kręcić(przeżyły utlenianie, lata prostowania i kilka odcienie rudości)

Nawiązują do wzmacniania i tworzenia skrętu też nad tym się zastanawiam. Gdzie przebiega granica.
Ostatnio byłam u fryzjera, po suszeniu dyfuzorem(bardzo dziwny sposób suszenie, nazwałabym to raczej rozwiewaniem) nie miałam prawie wcale skrętu tylko szopę. A dzięki CG mam ładnie pokręcone włoski. I tu pytanie na ile ja tworzę na ile wzmacniam.
Wyszło filozoficznie
Stary 2012-11-27, 13:56   #75085
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Myślę, że w przypadku nakładania wałków czy innych "sprzętów" na całą głowę, można mówić jedynie o naturalnych METODACH tworzenia skrętu, a nie naturalnym skręcie. Ale mnie to nie przeszkadza. Jak ktoś lubi dla odmiany sobie mozna podkręcić. Sama kiedyś próbowałam metody skarpetkowej, ale o dziwo-rozprostowało mi górę,a zakręciło same końcówki. Wyszło mi cos a la Rita.
Cytat:
Cześć

Świetne są!!! Mysłałam,że połysk od lampy, ale widać,ze na ostatnim zdjeciu(mimo nie najlepszej jakości-chyba się poruszyłaś) też błyszczą. Fajowy skręt!!
Cytat:
Dzięki Dziewczyny

Pamiętam Twoje włoski z początków!!! (chyba w podobnym czasie zaczynałysmy przygodę z CG- ponad rok temu), ale w takich zestawieniach zawsze pieknie widać REWELACYJNY postep!!!
Stary 2012-11-27, 14:13   #75086
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:

Co masz na myśłi? rzeczywiscie troszke mniej skręcone ale i tak:love:
bo chusteczki są cieńsze więc łatwiej się śpi, a po drugie co jakiś czas ma się głupie pomysły Czego ja nie wyprawiałam kiedyś z włosami żeby był kręcone ( na szczęście wszystko w sposób naturalny, raz tylko za lokówkę chwyciłam). A wystarczyło nie czesać, odpowiednio suszyć i coś by się podkręciło.
A zaniedbałam bo byłam bardzo poważnie struta i zwyczajnie nie miałam siły nic robić więc tylko je umyłam i związałam, dużo spałam więc takie mokre tarły o poduszkę, brrr.

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
e, ja tej suchości nie widzę, ładnie jest
Bo ją się niestety czuje ( chociaż może stety bo wiem o niej tylko ja i Wy, moje powiernice)

Cytat:
a ja widzę ! jest zdecydowanie ładniej
na poczatek warto bardziej dbac o nawilzanie włosów niz o ich skręt.

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
ja do pasa zdecydowanie nie mam.

Bo mało kto ma w domu wałki czy papiloty a chusteczki każdy? i da się w nich spać a w wałkach nie.

papiloty i cała reszta to już małe oszustwo bo z włosów nigdy by się tego nie wydobyło. Tak samo prostowłose mogą się zakręcić a to już nie ma nic wspólnego z wydobyciem skrętu.
Ooo dziękuje. Bo ludzie wokół mnie są mało wrażliwi na moje starania, chciałabym doczekać momentu gdy ortodontka pochwali moje włosy ( chociaż nie mam takowej) Właśnie powzięłam postanowienie że skupie się faktycznie na nawilżeniu i blasku a reszta przyjdzie sama
Zgadzam się, oszustwo, ale czy trzeba zawsze być uczciwym?

Cytat:
Cześć

Bardzo fajnie się kręcą, od nasady

Stary 2012-11-27, 14:15   #75087
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Myślę, że w przypadku nakładania wałków czy innych "sprzętów" na całą głowę, można mówić jedynie o naturalnych METODACH tworzenia skrętu, a nie naturalnym skręcie. Ale mnie to nie przeszkadza. Jak ktoś lubi dla odmiany sobie mozna podkręcić. Sama kiedyś próbowałam metody skarpetkowej, ale o dziwo-rozprostowało mi górę,a zakręciło same końcówki. Wyszło mi cos a la Rita.
nie demonizuję samego kręcenia, tylko zamiennego używania zwrotu "wydobywanie skrętu" do metod CG jak i efektu po jakby nie patrzył sztucznym kręceniu.

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 14:17   #75088
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki Dziewczyny

no cóż... lekką różnicę widzę, ale chyba najbardziej w kolorze włosów...

No ok, dobra, różnica kolosalna, rewelka

Tylko dlaczego to tyle trwa???

Stary 2012-11-27, 14:22   #75089
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Fajnie wrzucić tutaj zdjęcia bo od razu się humor poprawia Dziękuje

Ja planuję teraz użyć henny (Khadi jasny brąz), bo mój naturalny kolor jest mysio-szary. Trochę boję się efektów. Naczytałam się o zielonej poświacie.

Ja poproszę o połowę Twoich włosów, niech zasilą moje Niesamowita zmiana

Trochę się dziwię, że nadal moje włosy chcą się kręcić(przeżyły utlenianie, lata prostowania i kilka odcienie rudości)

Nawiązują do wzmacniania i tworzenia skrętu też nad tym się zastanawiam. Gdzie przebiega granica.
Ostatnio byłam u fryzjera, po suszeniu dyfuzorem(bardzo dziwny sposób suszenie, nazwałabym to raczej rozwiewaniem) nie miałam prawie wcale skrętu tylko szopę. A dzięki CG mam ładnie pokręcone włoski. I tu pytanie na ile ja tworzę na ile wzmacniam.
Wyszło filozoficznie

Moje włosy miały podobne przeżycia... utlenianie niby pasemek, ale wciaz w nowych miejscach w efekcie czego w końcu stałam się blondynką z kilkoma brązowymi pasmami, dwie trwałe prostujące, farbowania chemiczne, prostownica

. U fryzjerów raczej rzadko spotyka się poprawne użycie dyfuzora. Przeceiż dyfuzor powinien podkreślać, utrwalać skret,a nei go niszczyć.
Stary 2012-11-27, 14:28   #75090
Aiisaa
Raczkowanie

Cytat:
Świetne są!!! Mysłałam,że połysk od lampy, ale widać,ze na ostatnim zdjeciu(mimo nie najlepszej jakości-chyba się poruszyłaś) też błyszczą. Fajowy skręt!!
To ostatnie zdjęcie specjalnie zrobione bez lampy. Poruszone, bo nie umiem chwile ustać

Dziękuję

Cytat:
Ooo dziękuje. Bo ludzie wokół mnie są mało wrażliwi na moje starania, chciałabym doczekać momentu gdy ortodontka pochwali moje włosy ( chociaż nie mam takowej) Właśnie powzięłam postanowienie że skupie się faktycznie na nawilżeniu i blasku a reszta przyjdzie sama
Zgadzam się, oszustwo, ale czy trzeba zawsze być uczciwym?

Bardzo fajnie się kręcą, od nasady
Ja też tak na początku miałam. Więc jak kiedyś pani w autobusie spytała czy naturalnie mi się tak ślicznie kręcą prawie jej nie wyściskałam

Takie małe oszustwo nikomu nic nie robi. A pokażesz efekty zakręconych na chusteczki?

Dziękuje ile ja lat się starałam, żeby skręt był słabszy

A jakie macie metody na puch wokół głowy? Odciskam jedwabną chustką. Ograniczam aloes, mimo, że moje włosy go kochają.

Ag Rafka o dziwo, moje włosy po utlenianiu kręciły się jak szalone. Nie wiem czemu

Edytowane przez Aiisaa
Czas edycji: 2012-11-27 o 14:30
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości