Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 2013 cz.3 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku ??
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.IV 7 16,28%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.IV 3 6,98%
Szalone mamuśki plotkują i wyprawkę kompletują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 0 0%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 1 2,33%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.4 2 4,65%
Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 13 30,23%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i Dzidzie podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Zimę mamy, na wizyty biegamy bo się martwimy kiedy Bobaski zobaczymy. V-VI 2013 cz.4 0 0%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 4 9,30%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.4 1 2,33%
Powoli dzieciątka nam ujawniają co pomiędzy nogami mają - Mamy V-VI 2013 cz.IV 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 6 13,95%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.IV 2 4,65%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Płeć maluszków poznajemy a rosnące brzuszki dumnie prezentujemy - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Na wiadomości dotyczące płci czekamy i snujemy wyprawkowe plany - Mamy V-VI 2013 cz.4 0 0%
Majowo-Czerwcowe mamusie 2013 głaszczą swoje brzusie a one rosną okrąglusie, cz.IV 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.IV 1 2,33%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-27, 11:48   #2611
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Zniknęłam na chwilę, bo robiłam zdjęcia ubrankom
Oto co mamy

super ciuszki muszę się wybrać do pepco i tesco
Stary 2012-11-27, 11:50   #2612
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Humorki mamy, sporo wcinamy, brzuszki już rosną-co będzie wiosną? Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez Aaś
oficjalnie rezygnuję z mojego postanowienia nie kupowania ciuchów przed końcem roku i jade do pepco na dniach tylko najpierw muszę znaleźć czy w ogóle jest w warszawie

no to ja się jeszcze mocno trzymam z moim postawieniem
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 11:51   #2613
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
oj do tesco też pójdę ale jak już będę znała płeć i jak będę wiedzieć co mi jest potrzebne. Tylko to musi być DUŻE tesco bo te małe to są do ...

ja zmykam poćwiczyć, dziś chce to wcześniej zrobić A później zabieram się za obiadek
Stary 2012-11-27, 11:51   #2614
storyl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
mi się wydawało że cynamon to głównie dla zapachu się dodaje
a ile razy w tyg stosowałaś? i przez jaki okres?
stosowałam całe wakacje, czyli 2 miesiące 2-3 razy w tygodniu : ) i efekt byl super! do tego jeszcze jakis balsam z garniera miałam na cellulit : )
a co do tego cynamonu to zawiera kumarynę, której nie powinno się stosować w ciąży, ale wiesz troszkę cynamonu nie zaszkodzi : )

ps. czekam na recenzje tego wina bezalkoholowego!
storyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 11:53   #2615
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
poważnei tylko tyle? a duży jest. Bo właśnie takiego poszukuje

pawie oczko ja ćwiczę to http://www.youtube.com/watch?v=2qo_n...eature=related, wczoraj zaczęłam również part 2 ale średnio mi szło. Muszę dziś rozłożyć więcej kocy bo mi za twardo było i mnie kolana bolały ogólnie myślałam że te ćwiczenia part 2 będą ciężkie bo ona tam robi coś "ala" brzuszki ale w sumie nawet mój brzuch tego nie odczuwał więc widać że ćwiczenia są przemyślane. I w ogóle nie czuć że ćwiczysz 10 min
dzięki za link, wieczorkiem popróbuję bo zaraz uciekam do pracy
Stary 2012-11-27, 11:53   #2616
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
cz.II

11, 12, 13, 14, 15 - C&A

Cudeńka Niezła ilość już
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Obyś miała rację, bo ta sprawa spędza mi sen z powiek. Też mi się tak wydaje, że powinniśmy wygrać.. ale jak będzie przecież jeśli on by nam pożyczał tą kasę to musiałby to zgłosić i odprowadzić podatek, a nie zrobił tego. Boję się trochę bo wiem co to za Cwaniak i skur...
Normalnie udusiłabym go...
jak się poznaliśmy z Tż i on wysłał mu moje zdjęcie, to ten przyjaciel go wyśmiał.. powiedział tak: "hahhahaha przestań Przyjacielu, zaniżasz poziom... miałeś tyle fajnych dup, a teraz co ??"
A jak mnie poznał na tych wspólnych wakacjach to oczu palant oderwać ode mnie nie mógł i mnie podrywał ciągle... (dodam, że ma żonę i dziecko)
A mojego Tż buntował przeciwko mnie... gadał na mnie, że ja się patrzę na niego, uwodzę go wzrokiem itp. Mówię Wam Masakra...
Ja to mam co opowiadać.. życie mi zapisało rozdziały chyba w każdym temacie. Mogłabym książkę napisać
Nieźle naprawdę, może macie jakiś świadków, że pożyczaliście, jakieś stare wiadomości, będzie dobrze, wygracie na pewno.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 11:55   #2617
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
boskie!!! ja też już chcę ciuszki!
Cytat:
Jenny ale śliczne te ciuszki i jak dużo już tego masz
nononono, fajna wyprawka
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
Jenny ale cudowności
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość

Fajnie, że się podobają

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Jenny boskie oficjalnie rezygnuję z mojego postanowienia nie kupowania ciuchów przed końcem roku i jade do pepco na dniach tylko najpierw muszę znaleźć czy w ogóle jest w warszawie
Wybacz, że Cię skusiłam

A co do pepco to u mnie w mieście są na pewno 2, z tym że w jednym jest jedna wielka , a w 2 większy wybór i tam kupiliśmy.

W ogóle to nasze (te co z mężem kupiliśmy) ubranka to może 4-5 zdjęć, reszta to prezent od dziadków = moich rodziców + mam jeszcze kilka większych rozmiarów ale to pokażę w odpowiednim czasie

Wszystkie pokazane ubranka to rozmiar 56, 62 i chyba coś 68; a kurteczka z 15 fotki jest chyba na 84 (?) ale mi się bardzo podoba

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
no to ja się jeszcze mocno trzymam z moim postawieniem
Ja chciałam później coś kupić, ale jak mój mąż wpadł do tesco czy pepco i sam zaproponował, żeby już coś kupić to... dłużej nie musiał mi tego powtarzać A moja mama to już w ogóle wpadła w szał wyprzedaży np. w C&A i jak tylko coś znalazła to kupiła

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 11:58   #2618
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
a rozmawialiście z jakimś prawnikiem?bo teoretycznie sam tytuł "pożyczka" może oznaczać że albo to jest pożyczka, albo że spłata pożyczki. ale koleś jest beznadziejny i do zabicia po prostu
Pewnie, że rozmawialiśmy z prawnikiem, mamy takiego co będzie nas bronił, al ten sąd gdzie nas pozwał jest aż 400km stąd i to też spore dodatkowe koszty.. Musieliśmy opłacić prawnika i jego dojazd pokryć itd. Prawnik powiedział, że najgorsza wtopa to to, że nie mamy żadnego potwierdzenia, że Tż mu dawał do ręki pieniądze. Była przy ty, jego żona, ale przecież nie stanie przeciwko mężowi. Także będzie słowo przeciwko słowu no i on ma te dowody w postaci przelewów

Cytat:
Jenny boskie oficjalnie rezygnuję z mojego postanowienia nie kupowania ciuchów przed końcem roku i jade do pepco na dniach tylko najpierw muszę znaleźć czy w ogóle jest w warszawie
hehehe, łatwo było Cię złamać

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 11:58   #2619
JennyAniolek
Zakorzenienie

A teraz idę po 2 śniadanie i biorę się za czytanie/nadrabianie, bo trochę tego się nazbierało

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-27, 11:58   #2620
storyl
Raczkowanie

Cytat:
Oto co mamy

cz.I

1, 2 - modnydzidzius.pl
3 - pepco
4 - pepco + body w biedronki z modnegodzidziusia
5 - pepco (?)
6, 7 - disney kupiony w tesco
8 - tesco
9, 10 - C&A
piękne te ciuszki! mam pepco pod nosem, lecę dziś zobaczyć czy u mnie też są takie cudności!
Stary 2012-11-27, 11:58   #2621
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
piękne ciuszki

Cytat:
jak dobrze że was mam
bo momentami to mam wrażenie że jakiś wybryk natury jestem
ja się w nocy zastanawiałam, czy nie iść do przychodni, żeby sprawdzili czy tętno dziecka jest ... ale potem stwierdziłam, że chyba w paranoje wpadam byle do 6stego

aha, i oczywiście trzymam kciukasy za wszystkie dzisiejsze wizyty !!!

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-27, 12:01   #2622
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Trzeba korzystać z okazji, że mąż ma chęci na zakupy

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Napisane przez storyl Pokaż wiadomość
piękne te ciuszki! mam pepco pod nosem, lecę dziś zobaczyć czy u mnie też są takie cudności!
i obyś znalazła coś fajnego/ładnego

Ja mam tylko nadzieję, że po 1-2 praniach ubranka z pepco/tesco nie wylądują w koszu

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-27, 12:02   #2623
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Cudeńka Niezła ilość już

Nieźle naprawdę, może macie jakiś świadków, że pożyczaliście, jakieś stare wiadomości, będzie dobrze, wygracie na pewno.
Ten koleż to stary przekręt i cwana bestia.. Nie jest taki głupi. Tż już się cieszył, bo miał z nim sporo korespondencji na skypie i tam pisali o tych pożyczkach... ale... On usunął konto na skypie, zanim nam założył proces. I jak Tż szybko przeszukał skypa żeby mieć dowody okazało się że wszystko jest wymazane.. Wymazało się, jak ten usunął konto Sytuacja jest beznadziejna i naprawdę można się załamać.. no, ale wiem że ludzie mają gorsze problemy.. Pieniądze to nie wszystko, najważniejsze jest zdrówko.. Tak się pocieszam, bo chyba bym zwariowała

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 12:02   #2624
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez storyl
ps. czekam na recenzje tego wina bezalkoholowego!
dzwonił dziś kurier że zostawia paczuszkę z winkiem u sąsiada także pewnie w sobotę zrobię degustację 1 z nich i dam znać jak smakuje
Stary 2012-11-27, 12:06   #2625
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny czy domowe zabiegi na cellulit typu sok z cytryny na uda i zawinięcie folią, albo balsam+kawa+cynamon + zawinięcie folią na jakies 30 min są ok? czy to może w jakikolwiek sposób zaszkodzić dziecku?
mam taki cellulit że patrzeć nie mogę
ja też co wieczór załamuję się jak widzę swój powiększający sie cellulit masakra jakaś. Ja nie robiłam takich specyfików jak opisujesz, ale masuje ciało średnio co 2gi dzień taką szorstką szczotkę i specjalną rękawiczką i głupia mam nadzieję, że to coś da Trzeba będzie coś pomyśleć nad większym ruchem i jakimś kremem
Stary 2012-11-27, 12:07   #2626
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Jezu dziołchy jestem wściekła...Czy ja kuźwa jestem jakaś nienormalna?!

TŻ w połowie października pożyczył 300 zł tym "super" znajomym, a swojemu przyjacielowi (to Ci o których kiedyś pisałam). Miał oddać po 2 tygodniach, czyli początek listopada, pytam się 2 tyg temu, czy M. oddał kasę, a mój TŻ, że nie, a ja czy coś pisał, a ten że nie, no to mówię, napiszę mu SMS, a TŻ z oczami Shreka nic nie pisz, bo jego E. nie wie o tych pieniądzach a może przeczytać tego sms. Myślę OK. Pytam się w zeszły poniedziałek czy coś dawał znać M. powiedział, że nie, ale, że zadzwonił on i że tamten mu powiedział, że do niedzieli się postara oddać i chuj wczoraj poniedziałek i cisza, a ja już wkurzenie maksymalne, TŻ napisał mu SMS, że jesteśmy bez kasy, że mieliśmy dużo wydatków, że teraz on w czwartek wyjeżdża a nie mamy kasy na pociąg, to co odpisał dziś - "Postaram się." Nosz....................
A TŻ do mnie aaaaa to już nie mamy żadnym znajomym pomagać...
Ok, możemy pomagać, ale jeśli ktoś się określa, że odda wtedy i wtedy a nie oddaje to pasowałoby dać znać chociaż, rozumiem, że może jak mnie nie było to sobie inaczej dawali radę, ale teraz nie jest sam...
I najgorzej to wkurza mnie bo tamta para dzień w dzień pali trawę, więc skądś kasę kuźwa na to muszą mieć. No jaaaa pierdziele.....

Idę kuźwa sprzątać.
Spokojnie kochana. Jak już dziewczyny pisały, nie jesteś sama... Wyobraź sobie, że ostatnio kumpel mojego Męża (który de facto kilka razy narobił Mu i innym kolegom niezłego kwasu) przyszedł prosić o pożyczenie 3800! Of kors nie dostał ani grosza!

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Ale od rana mam nerwowy dzień
Z samego rana spotkałam swojego najgorszego wroga gościówke z którą studiowałam, której wręcz niecierpie i chętnie bym ją wredna, chamska, idiotka!!! Od studiów widziałam ją może z 2 razy- na szczęście, a dziś jak się spotkałyśmy to jak mnie zmierzyła wzrokiem, oczy wytrzeszczyła ze zdzwienia aż mnie zamurowało i tylko co mogłam w tym momencie zrobić to odwrócić się na pięcie i iść w drugą stronę

Na dodatek dziś dowiedzieliśmy się ,że możemy mieć problemy z dostaniem kredytu na mieszkanie bo ja mam umowe na czas nieokreślony a szef Tża niechce mu wystawić aneksu do umowy, tak by na umowie widniałay zarobki takie jakie naprawde bierze

Masakryczny dzień

Dziś wstawie wam te obiecane zdjecia ciuchów dla mleństwa i mojego brzucha....
Miłego dnia Wam życze
Spokojnie, spróbuj się zrelaksować. Stresik nie służy ani Tobie ani maluszkowi.

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Mamuski ide lepić pierogi z truskawkami , ze śmietaną z cukrem
Może jak wyrzyję się na gnieceniu ciasta to humor mi się troszkę poprawi
Daj kilka, daj!

Cytat:
dziewczyny czy domowe zabiegi na cellulit typu sok z cytryny na uda i zawinięcie folią, albo balsam+kawa+cynamon + zawinięcie folią na jakies 30 min są ok? czy to może w jakikolwiek sposób zaszkodzić dziecku?
mam taki cellulit że patrzeć nie mogę
Na pewno działa codzienny masaż pod prysznicem albo "twardą" gąbką (np Syren na cellulit) albo takimi rękawicami (ostatnio kupiłam takie w Rossmannie). Do tego balsamy czy takie domowe sposoby na pewno wspomogą kurację!

Wróciłam. Padam na ryj! Jednak chyba się przeforsowałam, bo zaczął mnie boleć brzuch. Tak więc zrobię tylko obiad i leżę do góry brzuchem do końca dnia!
Byłam w Rossmannie- Boże, jak dobrze, że część rzeczy była już wykupiona, bo powoli zbliżam się do 0 na koncie...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 12:07   #2627
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady
Ten koleż to stary przekręt i cwana bestia.. Nie jest taki głupi. Tż już się cieszył, bo miał z nim sporo korespondencji na skypie i tam pisali o tych pożyczkach... ale... On usunął konto na skypie, zanim nam założył proces. I jak Tż szybko przeszukał skypa żeby mieć dowody okazało się że wszystko jest wymazane.. Wymazało się, jak ten usunął konto Sytuacja jest beznadziejna i naprawdę można się załamać.. no, ale wiem że ludzie mają gorsze problemy.. Pieniądze to nie wszystko, najważniejsze jest zdrówko.. Tak się pocieszam, bo chyba bym zwariowała
przeraża mnie ten gość z jakimi szczegółami ma wszystko zaplanowane - i to od jakiegoś czasu. tak jakby specjalnie wziął pożyczkę, żeby na tym zarobić mimo całej beznadziejności, będzie słowo przeciw słowu i mam nadzieję że wygracie
Stary 2012-11-27, 12:08   #2628
storyl
Raczkowanie

Cytat:
i obyś znalazła coś fajnego/ładnego

Ja mam tylko nadzieję, że po 1-2 praniach ubranka z pepco/tesco nie wylądują w koszu
na pewno coś się znajdzie, w auchan też są super ale jakoś ciągle nie mam czasu żeby się wybrać : (
Stary 2012-11-27, 12:08   #2629
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Widziałam, że był temat pożyczania pieniędzy znajomym. Ojjj.. mamy z Tż duuużo nieprzyjemnych sytuacji przed oczami przez to pożyczanie

Ponad rok temu Tż pożyczył swojemu przyjacielowi 2tysiące. Oczywiście termin dawno minął a ten dalej nie oddawał, w końcu Tż zadzwonił i powiedział że mu kasa koniecznie potrzebna bo chce mi kupić pierścionek. A ten do niego, a co Ty takie drogie prezenty robisz? lepiej nie rozpieszczaj, to będzie bardziej kochała
Dodam, że za te pożyczone pieniądze poleciał z nowo poznaną dziewczyną na Seszele. I nawet się nie przyznał, ale wiadomo że kłamstwo ma krótkie nogi i wyszło.

Inny przyjaciel pożyczał od mojego Tż też spore sumki i oddawał mu ratami przelewając na konto, w tytule wpisywał pożyczka. Mój Tż tego nie widział. Potem strasznie się pokłócili bo ten jego przyjaciel zarywal do mnie jak byliśmy na współnych wakacjach. I to tak chamsko, że masakra jeszcze próbował mojemu Tż wkręcić, że to ja go podrywam. Jak za plecami Tż wziął i mnie przytulił na powitanie to odepchnęłam go przy ludziach, jego żona wielce się oburzyła jak ja mogłam.
Ogólnie długa historia, ale kose z nimi mieliśmy straszną. No i teraz po półtorej roku przyszło wezwanie z sądu, Bo ten koleś podał mojego Tż, że jesteśmy mu winni 10tysięcy, bo nam przelewał pożyczki na konto. A to była nasza kasa, którą nam oddawał... ehhhh.. mówię Wam... masakraaaa
Teraz czekają nas procesy w sądzie..
co za koleś współczuje Wam takiej sytuacji.......a macie jakieś dowody, świadków albo cokolwiek?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-27, 12:11   #2630
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
na pewno coś się znajdzie, w auchan też są super ale jakoś ciągle nie mam czasu żeby się wybrać : (
Dzięki za info

Jak pojedziemy następnym razem to muszę skoczyć pooglądać.

A mi się za to nie podobają ubranka w carrefourze no i mają wysoką cenę, w porównaniu do pepco, które jest niedaleko

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-27, 12:11   #2631
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
jak dobrze że was mam
bo momentami to mam wrażenie że jakiś wybryk natury jestem

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

w małych miastach są po 2 lub 3, ale Warszawa taka mała więc wątpię czy znajdziesz
ej. ty się śmiejesz a ja dopiero z ich strony dowiedziałam się że jest jedno pepco nawet niedaleko mnie

Cytat:

Fajnie, że się podobają

Wybacz, że Cię skusiłam

A co do pepco to u mnie w mieście są na pewno 2, z tym że w jednym jest jedna wielka , a w 2 większy wybór i tam kupiliśmy.

W ogóle to nasze (te co z mężem kupiliśmy) ubranka to może 4-5 zdjęć, reszta to prezent od dziadków = moich rodziców + mam jeszcze kilka większych rozmiarów ale to pokażę w odpowiednim czasie

Wszystkie pokazane ubranka to rozmiar 56, 62 i chyba coś 68; a kurteczka z 15 fotki jest chyba na 84 (?) ale mi się bardzo podoba

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Ja chciałam później coś kupić, ale jak mój mąż wpadł do tesco czy pepco i sam zaproponował, żeby już coś kupić to... dłużej nie musiał mi tego powtarzać A moja mama to już w ogóle wpadła w szał wyprzedaży np. w C&A i jak tylko coś znalazła to kupiła
nie no spoko. wybaczam łaskawie
ja te body wczoraj kupiłam 62, mniejszych nie było. więc pewnie trochę maluchy poczekają aż je w nie ubiorę

Cytat:
Pewnie, że rozmawialiśmy z prawnikiem, mamy takiego co będzie nas bronił, al ten sąd gdzie nas pozwał jest aż 400km stąd i to też spore dodatkowe koszty.. Musieliśmy opłacić prawnika i jego dojazd pokryć itd. Prawnik powiedział, że najgorsza wtopa to to, że nie mamy żadnego potwierdzenia, że Tż mu dawał do ręki pieniądze. Była przy ty, jego żona, ale przecież nie stanie przeciwko mężowi. Także będzie słowo przeciwko słowu no i on ma te dowody w postaci przelewów

o ja słaba istota!

ja cię nie chce straszyć ale u mnie w rodzinie jest sprawa o ziemię od 30 lat. i mój wujek ze swoim synem raz na miesiąc-dwa przyjeżdżają z gdańska do warszawy. najczęściej po to żeby sędzina powiedziała ze ktoś tam sie nie stawił i sprawa odroczona. czyli na jakieś 5 minut + kawa u moich rodziców i z powrotem nad morze
i gdzie tu sens?

Cytat:
dzwonił dziś kurier że zostawia paczuszkę z winkiem u sąsiada także pewnie w sobotę zrobię degustację 1 z nich i dam znać jak smakuje
ooo ja jestem bardzo ciekawa smaku jakby było dobre to na sylwestra bym sobie sprawiła
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 12:11   #2632
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Boże, jak dobrze, że część rzeczy była już wykupiona, bo powoli zbliżam się do 0 na koncie...
ja się cieszę że w tym tygodniu wypłata
Stary 2012-11-27, 12:12   #2633
storyl
Raczkowanie

Cytat:
to super, bo chcę już sobie coś na sylwestra zorganizować : )
idziemy z TŻtem do znajomych i pomyślałam, że mogłabym właśnie takie winko sobie kupić : )
a jak nie to kupię sobie Piccolo i będzie mi musiało starczyć!
Stary 2012-11-27, 12:13   #2634
axella
Zakorzenienie

GG do axella

witam z pracowitego rana
a raczej środka dnia

nie nadrabiam, tylko 3mam kciuki i czekam na jakieś wizytowe wieści

ja robię miśki i filcowe zabaweczki do sklepu jedząc pierniki, cholera, chcę święta

Miłego życzę! i piszcie spokojnie bym nadążała

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-27, 12:13   #2635
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
oo. tak tak. tez oglądałam jakoś miesiąc temu w auchan i były piękne. moja koleżanka ma stamtąd parę rzeczy i na razie po 2 miesiącach noszenia i prania wszystko z nimi ok
Stary 2012-11-27, 12:14   #2636
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
nie no spoko. wybaczam łaskawie
Dziękuję

Cytat:
ja te body wczoraj kupiłam 62, mniejszych nie było. więc pewnie trochę maluchy poczekają aż je w nie ubiorę
Ja mam większość ubranek na 62, kilka na 56. Nie mam pojęcia ile czego potrzeba , póki co kupujemy to co nam się spodoba

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-11-27, 12:16   #2637
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Oto co mamy

cz.I

1, 2 - modnydzidzius.pl
3 - pepco
4 - pepco + body w biedronki z modnegodzidziusia
5 - pepco (?)
6, 7 - disney kupiony w tesco
8 - tesco
9, 10 - C&A
piękności widzę, że większość rzeczy uniwersalnych ale jest też coś z akcentem zarówno na chłopca jak i dziewczynkę
Stary 2012-11-27, 12:18   #2638
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
ej. ty się śmiejesz a ja dopiero z ich strony dowiedziałam się że jest jedno pepco nawet niedaleko mnie
ja też nie wiedziałam że jest u mnie ten sklep. a jak dziewczyny zaczęły o nim mówić to sprawdziłąm i okazało się że jest kilka

storyl z tego co czytałam to jest to normalne wino produkowane gdzieś tam (Francja etc), a potem zwykle dealkoholizowane w Niemczech przez co musi trochę dłużej 'pooddychać'. więc przypuszczam że któreś na pewno jest dobre, tylko jak to z winem, trzeba trafić

Piccolo to dla mnie okropnie słodki ulepek..już wolę jakikolwiek inny napój gazowany
Stary 2012-11-27, 12:19   #2639
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję

Ja mam większość ubranek na 62, kilka na 56. Nie mam pojęcia ile czego potrzeba , póki co kupujemy to co nam się spodoba
no właśnie ja tez nie wiem. tylko co z opowieści słyszę że tych małych to dużo nie potrzeba bo równie dobrze mogą się w ogóle nie przydać. a jesli już to bedą na 1 miesiąc - dwa góra.
wczoraj rozmawiałam z kumpela i jej znajoma urodziła w sobotę chłopaka. 4500g od razu wszystkie najmniejsze ubranka mają do oddania bo mu nawet na nogę nie wejdzie
Stary 2012-11-27, 12:19   #2640
storyl
Raczkowanie

Cytat:
oo. tak tak. tez oglądałam jakoś miesiąc temu w auchan i były piękne. moja koleżanka ma stamtąd parę rzeczy i na razie po 2 miesiącach noszenia i prania wszystko z nimi ok
jak jest ok po 2 miesiącach to chyba można kupować : ) bo ile dziecko ponosi takie ubranka? przecież maluszki szybko rosną : )
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości