|
|
#571 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Cytat:
Pisałam, że koleżance z pracy ładnie się tuż przed porodem dzieciątko odwróciło i cc uniknęła, ale w drugą stronę też znam - w 36tygodniu główką chłopiec w dół był, koleżanka pojechała rodzić już ze skurczami, a tu zonk - decyzja o cc bo się młody odwrócił dupką
|
|
|
|
|
#572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37839632]Oj może, może Pisałam, że koleżance z pracy ładnie się tuż przed porodem dzieciątko odwróciło i cc uniknęła, ale w drugą stronę też znam - w 36tygodniu główką chłopiec w dół był, koleżanka pojechała rodzić już ze skurczami, a tu zonk - decyzja o cc bo się młody odwrócił dupką [/QUOTE] ja nawet nie wiem jak jest młody ułożony...DZIEWCZYNY strzelę sobie w łep normalnie Co ja mam robić
|
|
|
|
|
#573 |
|
Zadomowienie
|
Suzi, Badzia gratuluję córeczek
![]() Hope jak mnie zawsze takie coś denerwowało, że ktoś nie chce praktykantów. No ludzie kochani, przecież to darmowa pomoc jest, a jeszcze jak już tam byłaś i Cię znają to tym bardziej powinni Cię wziąć |
|
|
|
#574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#575 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A o przychodni masz daleko, że taka pogańska godzina? Ja też nie cierpię wstawać wcześnie, no właściwie to po 9 jest dla mnie optymalnie Cytat:
|
||
|
|
|
#576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#577 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie cierpie takich platających sie wokół kolan ![]() Cytat:
Cytat:
teraz mamy komplet ![]() A ja mam pytanie- co spakowac Niunkowi na wysjcie? W sensie ciuszków? Bo w torbie mam juz: - body z krótkim rękawem - pajacyk bawełniany (taki bardziej przy ciele) - pajac taki grubszy a'la polarek - kombinezon zimowy - czapusia bawelniana Zarówno ten grubszy pajac jak i kombinezon sa z kapturami, wi3ec grubą czape sobie chyba daruje (?). No i kocyk zarzucic na fotelik. I co Wy na to? |
||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#578 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, czy Wy tez macie mokro w majtkach?
bo w II trymestrze była mega susza a teraz zmieniam wkładki co chwilę- najlepiej jest w nocy, ciągle mam schizo,że to wody odchodzą
|
|
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
Tak! Szczegolnie jak na spacer pojde.. jak zapomne o wkladce to cale majty mokre..
|
|
|
|
#580 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
O jabłuszka, ja tak samo owocki mniam mniam... [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37839040]Ja teraz nawet wanienkowego nie kupowałam, przy Agatce po 3 chyba dniach się pęknął i olałam. [/QUOTE] ja sie boje ze sparze dzidzie podczas kąpieli ;(( Cytat:
uuuu nieciekawie;/ kurna coś wykombinujesz, u nas byla taka sytuacja- kazdy sobie pozalatwial praktyki a tu nagle się okazuje ze uczelnia nie zamierza placic juz nauczyciela..... i w kij ludzi zostalo bez praktyk.... Cytat:
Lady- piękny brzuchol nie przejmuj się że jest mały, dzidziusiowi na pewno jest tam b.wygodnie![]() Ale sie zle czuje ja pitole, mialam zrobić sos czosnkowy, ale to by mi chyba rozsadziło du.....$@#$@#pe
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2012-11-27 o 15:48 |
||||||
|
|
|
#581 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj mielismy przedostatnie spotkanie, kurcze, jak to zlecialo. mielismy zajecia z ginekologiem nt antykoncepcji. babeczce zajelo to jakies 5 min, w porywach do 6 a potem jak sie zaczely pytania sypac to szok. babka pracuje w tym szpitalu wiec pytalo sie ja o wszystko troche bez ladu i skladu ale co tam. fajna babka ale w moim odczuciu bardzo stanowcza i konserwatywna bardzo (jak to ona ujela - starej daty) i chyba wolalabym nie trafic na nia przy porodzie ![]() mowila tez o tych porodachw wodzie i pwoiedziala ze ona osobiscie by sie nie odwazyla bo przy takim porodzie nie podlaczysz chociazby zadnej machinerii na brzuch typu ktg itd i troche to ryzykowne jest. strasznie nam odradzala cc ale czego sei dziwic, ktory lekarz poleca? mowila tez o witaminach, ze przy dobrej morfo nie widzi sensu brac witamin bo wystarcza warzywa i owoce (tych drugich mniej )i mowila ze wg niej to zdrowo rozwijajace sie dzieci czesto rodza się wieksze, oczywiscie nie jest to regułą ale tak sie zdarza. takze od dzis biore witaminki co 2 dzien. za 2 tyg mam wizyte wiec zobacze jak wyjdzie morfo i wtedy albo wroce do codziennego lykania albo zostane przy braniu co drugi dzien ![]() mowila tez ze w ciazy nie powinno sie duzo przytyc i ze ona goni swoje pacjentki jak duzo tyją. wg niej powinno sie przytyc max 7kg ![]() jak wiecej to znaczy ze do drzwi zapukalo obzarstwo ![]() dobrze ze do niej nie chodze bo przy moich + 13kg to by mnie za cyce powiesiła ![]() Cytat:
a tak w ogole to ty pakujesz juz te ciuszki do torby i bierzesz je za soba do porodu? a nie lepiej spakowac je w jakas reklamoweczke i niech maz je przywiezie w dzien wyjscia? ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#582 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, jak mnie strasznie żebra bolą
Karinka mi się zapierała o żebra ale co teraz Maja wyprawia to nie wiem boliiii
|
|
|
|
#583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze mnie
|
|
|
|
|
#584 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Delicjanko za dopisanie na 1 str., u badzi też dziewczynka
|
|
|
|
#585 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja wlasnie pakuje w taką mała torbe- zeby sobie w domu czekała, jak bedziemy wychodzic to mi mąż przywiezie. Wsadze tez do niej ubrania dla mnie na wyjscie. Wiadomo, ze już te w których pojade raczej nie bedą ok ale szalec z rozmiarami nie bede- nie przwiduje zrzutu 10 kg w dwa dni ![]() wlasnie zepsulam zegarek małza.... dałam mu tydzien temu w ramach przyspieszonego prezentu mikolajowego i teraz wyszlismy pochodzic na swiezym powietrzu, a on mnie poprosił zebym potrzymała bo teleskop wyleciał- no to chciałam go wlozyc i mi tak pstryknął w trawe- szukaj wiatru w polu.... czyzby podswiadoma zemsta za jego zachowanie? bo celowo tego nie zrobiłam- moge przysiac przed kazdym sądem |
||
|
|
|
#586 |
|
Rozeznanie
|
No to się zjawiłam. Pracowity dzień dziś, ale czuje się nawet ok.
Robię sobie właśnie zapiekanki w piekarniku, jakiś taki smak mnie naszedł
|
#587 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#588 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja na wyjście będę pakować (przy pierwszej córci się sprawdziło): - kaftanik/body + śpioszek (może dam jeszcze pod to cienką koszulkę), - sweterek, - skarpetki, - kombinezon, - czapka zimowa, - do przykrycia gruby koc i pieluszka tetrowa na buźkę. Cytat:
). Powiedziałam dziś o tym gin. i w moim przypadku to jakaś infekcja. Powiedział, że jakby wody się sączyły to cały dzień by ,,przeciekało" równo, a u mnie tylko rano.
|
||
|
|
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Właśnie - o zimową czapę też się chciałam spytać - jakie macie, gdzie kupiłyście? Jaki rozmiar? Jeśli podrzucicie zdjęcie to będę bardzo happy. Bo nie mam żadnej grubej, niby kombinezony mają kapturki, ale no nie wiem?? Chyba, żeby dziecko pod kombinezonem miało bluzę - czyli jeden kaptur + drugi od kombinezonu?? Hmmm - w ogóle dla mnie zagadką jest w co ubrać Małą przy wyjściu, ile rzeczy ma mieć POD kombinezonem - żeby jej nie przegrzać, bo przecież to w sumie tylko do auta i do domu - na powietrzu za długo nie będzie. Ale bym chciała już wiedzieć jak ona wygląda, chciałabym poznać moje dziecko <3 |
|
|
|
#590 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
Bardzo długo mnie nie było. Matury i to wszystko związane z szukaniem mieszkania, a w dodatku jeszcze internet coś się popsuł i zanim wymienili mi modem to kilka dni minęło. W piątek wieczorem byłam na samym usg. Nadia ma już 1500g i jest obrócona głowką w dół cieszy mnie to bardzo.Teraz juz wiem że to nie głowka a dupka mi te zebra wypycha
|
|
#591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#592 |
|
Raczkowanie
|
Musi być czapka, bo tylko ona dokłądnie zakryje uszka dziecku. Ja mam kilka, nie wiem jaki rozmiar, ale kiedyś już pisałam, że średnie dziecko przy urodzeniu ma obwód główki 38 cm. Jak kupujesz w sklepie to są podane rozmiary wg obwodu główki, najlepiej jak weźmiesz jakąś rozciągliwą, bo na pewno będzie dobra i dzidzia dłużej w niej pochodzi.
|
|
|
|
#593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o i pieluszke wezme, tak sobie własnie myslałam, ze powinnam |
|
|
|
|
#594 |
|
Raczkowanie
|
Jak najbardziej możesz założyć dzidzi jakieś spodenki. Ja akurat nie zakładam. Skarpetki muszą być większe niż stópka - żeby nie dusiły. My zapakujemy małą w samochód i zaraz do domu będziemy jechać (ok. 15 min.), wiadomo w samochodzie będzie ciepło, więc nie zmarznie.
|
|
|
|
#595 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczynki
![]() Wpadłam się przywitać.Czytam was co dziennie ale nie zawsze mam wiele do powiedzenia. Dzisiaj już kupiłam wózek. Czerwony z czarnymi wstawkami z kwiatkami czarno,białymi. Śliczny,bardzo dziewczęcy. Dziewczyny mam też do was pytanie odnośnie karty ciąży. Mam tam oznaczenie dna macicy. Oznaczenie to np. 3/P Wyszukałam w google te oznaczenia. Z tego co wyczytałam to to "P" znaczy -palce Czyli wynikało by że 3 palce nad pępkiem. I wszystko byłoby jasne gdyby nie fakt że norma w tygodniach w których ja jestem to 2/3. Ale ja mam (patrzyłam z 3 ostatnich wizyt) P/4 , P/1 ,P 4. Czyli co? Macica mi się w pewnym momencie obniżyła a potem podniosła i to aż na 4 ![]() No i wynikałoby że jest poza normą. Gin nic mi nie mówił że coś nie tak. Szukam dziury w całym? Jakie wy macie/miałyście oznaczenia np w 29 tyg ciąży? A może palce za bardzo wymoczył w wodzie i mu się pokurczyły i zaczeło mu inaczej wychodzić ![]() U mnie od początku ciąży bez wkładki ani rusz. Muszę 2 razy dziennie zmieniać. Aż pomyślałam sobie ze mam jakąś mega infekcję. Potem z tymi wodami-że może ulatują ale miałam mierzone ostatnio i wszystko ok było.Dzieciaczek ma w czym pływać. |
|
|
|
#596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurczę jak ciąża się skończy będę mogła w normalnej pozycji leżeć, nie będę miała ZGAGI! Nieprawdopodobne! Teraz mam tragiczną zgagę po kilka razy dziennie, wystarczy się schylić np. I te żebra nieszczęsne, yhhh - wyraźnie czuć, że nasze dzieci ostro teraz rosną. Z miesiąc temu nie miałam zupełnie na co narzekać, a teraz wszystko tak szybko się dzieje.. |
|
|
|
|
#597 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ciężko się ułożyć.Co do porodu jestem zdania, że nie należy zmuszać facetów lub też wywierać presji to tego by uczestniczyli w porodzie. To powinno być ich świadoma decyzja, chcę albo nie chcę i nie obrażać się ani wypominać jeśli któryś nie chce. Ja tak uważam. To, ze któryś nie nie chce to wcale nie oznacza przecież, że mniej kocha lub też że mniej się przejmuje. Takie moje zdanie, zresztą w szkole rodzenia też położne bardzo często to podkreślały. Po za tym czasem faceci może po prostu są niedoinformowani..w zasadzie to nawet jak już uczestniczą w porodzie to po pierwsze nie zaglądają między nogi, bo nawet nie mogą, dla męża, partnera kobitka rodząca jest dostępna tylko od pasa w górę, to po pierwsze, a po drugie, w każdej chwili może opuścić salę porodową np. już w samym momencie faktycznego porodu. Cytat:
no i fajnie, że wszystko dobrze![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#598 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) a też wilgoć podchodzi na przód i trochę na wewnętrzną stronę ud, coś jakbym była spocona, ale jest delikatny zapach.Cytat:
![]() Pierwszy raz czytam o 7 kg ![]() Ja na razie przytyłam 9 kg (koniec 31 tygodnia), czyli wg tej lekarki obżeram się Dziwne, bo jem mniej niż przed ciążą, nie licząc początku 5 miesiąca, kiedy odzyskałam apetyt i trochę nadrobiłam (w 3 tygodnie przytyłam 4 kg ), ale później mam 2 kg w 4 tygodnie.Ja myślę, że tak (tzn bez spodenek), a na pajacyk już raczej bez skarpetek.przecież dziecko włożysz jeszcze do rożka i na fotelik dasz jeszcze kocyk. Poza tym nie będziecie wracać na piechotę, więc grubiej ubierać nie ma sensu.
|
|
#599 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A propo tycia w ciąży. Moim zdaniem nie można tak wszystkich do jednego wora wrzucać i mówić, że powinno się przytyć tyle i tyle w ciąży. Dla jednej kobiety te 7 kg to będzie wystarczający przyrost wagi, a dla innej nie. Istotne jest też jak to było przed ciążą, czy miałyśmy niedowagę, a może nadwagę, także ja byłabym daleka od takich uogólnieni. Pstryczku, mamy ten sam termin porodu a i na wadze widzę, że podobnie, bo u mnie +12. ![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Widzę, że pojawił się temat ubranek na wyjście dla malucha. Ja do szpitala będę brała tylko torbę dla siebie noi ubranka dla malucha na pobyt w szpitalu, a na wyjście to przygotuję w domu i mąż przywiezie jak będziemy z Krzysiem opuszczać szpital. Ktoś chyba pytał też o rozmiar kombinezonu zimowego?, ja mam rozmiar 62.
|
|
#600 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba mało która ciężarna mieści się w tych widełkach. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:23.

Pisałam, że koleżance z pracy ładnie się tuż przed porodem dzieciątko odwróciło i cc uniknęła, ale w drugą stronę też znam - w 36tygodniu główką chłopiec w dół był, koleżanka pojechała rodzić już ze skurczami, a tu zonk - decyzja o cc bo się młody odwrócił dupką

Natomiast moja słabość i zmęczenie może wynikać ze słabej morfologii, ale na razie gin mi nic na to nie przepisał. Kolejna wizyta za 3 tyg. Mimo że 1 miałam cesarkę teraz nie ma przeciwwskazań do porodu sn 
ja nawet nie wiem jak jest młody ułożony...

bo po co....
nie cierpie takich platających sie wokół kolan 

ale czego sei dziwic, ktory lekarz poleca?
)
6 5 4 3 2 1