|
|||||||
| Notka |
|
| Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ślubujące w 2012 - część II
Cytat:
![]() eee tam, dobrze będzie, zobaczysz, trzymam kciuki najważniejsze, że wszystko jest na dobrej drodze![]() Cytat:
ehhh znam ten ból, na szczęście u nas 95% remontu odbyło się przed weselem.. teraz już wszystko zapięte na ostatni guzik został nam jeden pokój do wyremontowania, ale po tak intensywnym roku to nawet się nie chce ja się śmieję, że jedynie pozytywny test ciążowy zmotywował by mojego TŻ![]() dziewczyny, a zostając w temacie świątecznym, mam do Was dwa pytanka... pierwsze, to czy miałyście żywą choinkę? jeśli tak, to co najdłużej się trzyma, ja słyszałam, że jodła.. może macie przetestowane ?a drugie, czy posiadacie, sprawdzony przepis na kruche pierniczki świąteczne ? zamierzam powiesić na choince w tym roku![]() a w sobotę dostaniemy już płytkę, ze zdjęciami
|
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() a kwestii chojaka- my od lat bierzemy od teściowej przyjaciółki. Ona robi sama drzewka różnej wielkości z gałązek, dekoruje bombkami, kokardkami, światełkami itp :0 chojaki są super i n jedna igła nie spada. Wstyd się przyznać ale 2 lata temu wyniosłam choinkę na śmietnik w lipcu
|
|
#4443 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry dziewczynki
Podczytuję was tu, ale jakoś brak czasu żeby coś nabazgrać od siebie Cytat:
http://kotlet.tv/pierniczki-na-choinke http://kotlet.tv/pierniczki-najlepsze Tylko nie wiem kiedy się zabrać za ich pieczenie żeby były nie za suche i nie za świeże żeby je powiesić ![]() Super, ze będziecie mieć zdjęcia Cytat:
|
|
#4444 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() odnośnie przepisów dziękuję, wydają się bardzo sensowne i co najważniejsze, mogą leżeć kilka tygodni ![]() a co do pomarańczy, ja robię tak: kroję na średniej wielkości plastry, ukadam na papierze do pieczenia, wkładam do rozgrzanego piekarnika na termoobieg, temp. ok 180 stopni i piekę ok. 15 minut ( zależy od piekarnika i grubości plastrów-jak na pierwszy raz trzeba zaglądać do nich co chwilę), wyjmuję z piekarnika i kładę obok kaloryfera
|
|
#4445 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie Panie w ten ponury dzień.
Ostatnio właśnie mam takie nastawienie do życia, wszystko mnie drażni, wszystko mnie denerwuje. a mój biedny mąż ciągle obrywa. Wczoraj to się już mocno na mnie zdenerwował. Kurcze... Ale jakoś nie mogę w sobie odnaleźć energii. W pracy tez czekam aż szybko się zrobi 17... I na pewno nie jest to samopoczucie przed okresem bo do niego mi daleko ![]() chyba dopada mnie przesilenie zimowe... Na poprawę humoru po pracy jadę prosto do domku coś przegryzę i biorę się za pieczenie babki. A potem winko i dobra książka... I błogie lenistwo. Być może w przyszłym tygodniu dostaniemy zdjecia od fotografa. nie mogę się doczekac. natomiast co do choinki my od kilku lat mamy choinkę żywą a potem ją wysadzamy koło domku i rośnie. Uwielbiam Boże narodzenie.
|
#4446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj ja też wkur**** chodze ostatnio- w pracy mam sajgon, wraca wypompowana do domu, te rehabilitacje mało pomagają bo kręgosłup boli mnie jak cholera nadal właśnie stoję w kuchni i robię już część rzeczy na jutro
|
|
|
#4447 |
|
Zakorzenienie
|
oj znowu cisza tu nastał
Dziewczynki co robicie dziś ciekawego? u nas wieczorem imprezka się szykuje- odstresować się musimy
|
|
#4448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i odstresowujemy się już od wczoraj chłopaki jeszcze śpią a my zbieramy się na zakupy bo zginiemy z głodu ![]() a jutro wieczorem idziemy z mężem do teatru
|
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku martwa cisza...
My z Tż od wcozraj wojna... Jak ja nie znoszę takich sytuacji... Nawet nie chce mi się pisać o co nam poszło. Może jutro napiszę... dziś staramy się dojść do porozumienia ale jakoś kiepsko nam idzie... Wpadłam zobaczyć co u was, ale tu cisza. Magnusia jak impreza? Gdzie ta Malgos???
|
#4450 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki! Tęskniłyście?? Wróciłam!
obiecuję, że nadrobię ale jestem po 14-nastu godzinach lotu (łącznie) plus 6 czekania na lotnisku więc na razie powiem, że było REWELACYJNIE! a reszta później a na razie duża buźka
|
|
|
|
#4451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hej!!!! witaj opowiadaj- jak było? foty chcemy!!!!!!![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
Imprezka super- siedielismy do 5 rano
|
|
|
#4452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekamy na relacje i foty ![]() Cytat:
|
|
#4453 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was kobietki po weekendzie
![]() Niestety dziś znów poniedziałek My w sobotę byliśmy na balu andrzejkowym ubawiłam się tak, że mam zakwasy w nogach i rękach dziś w pracy ledwo chodziłam najlepiej jak bym od biurka nie musiała odchodzić JJJustynAAA - wojna zakończona??? magnusia - dobrze, że imprezka udana lubię domówki, tylko najgorsze jest później sprzątanie
|
|
|
|
#4454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no trochę roboty przed było-jedzonko robić itp ale po imprezce małż sprzątnął
|
|
|
#4455 |
|
Zakorzenienie
|
Gdybym miała opisać Tajlandię w kilku (nastu) zdaniach to jest to kraj szalonych kierowców (Hiszpanie czy Francuzi to potulne baranki), 7,8 latki jeżdża same skuterami;autobusów bez szyb i drzwi (można swobodnie wisieć prawie poza autobusem wracając np ze szkoły) a światło czerwone jest jedynie zaleceniem ale ogólnie panuje zasada że większy ma pierszeństwo; wielbicieli świetlówek - wszędzie pozawieszane świetlówki, nawet strzałki na drogach są z nich zrobione; kraj pełen sprzedawców, co kto ma to sprzedaje - wystawia sobie mały straganik na ulicy i pracę ma, mało żebraków - własciwie wcale...(jedzenie na ulicy pyszne, tanie, ale może być baaaaardzo ostre lub nie w naszym guście); to kraj gdzie można dostać karę śmierci za niewielka ilość trawki ale leki hormonalne są dostępne w aptece bez recepty i kilkuletnie dziewczynki "zmieniają" płeć... buty zdejmuje się czasami nawet przed wejściem do publicznej toalety (tzn dziury w podłodze oczywiście).... poza tym bardzo łatwo się podróżuje, jest wiele wspaniałych miejsc którymi nie można się nasycić ... no coż tu dużo mówić to jest inny kontynent, inna kultura... wiele rzeczy zachwyca, wiele zaskakuje
jak tylko przeglądnę zdjęcia to wrzucę kilka---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- my dużo jeździliśmy, zwiedzaliśmy... ale było tez kilka leniwych dni (czyt. wygłupy w wodzie)... wilgotność olbrzymia, początkowo baaaardzo męcząca, później już tylko męcząca ... szkoda było mi takich dzieciaczków małych co je rodzice zabrali na wakacje i tu nie chodzi o to że ktoś był z dzieckiem w Tajlandii tylko np 6-cio godzinna podróż promem... czy jakimś minibusem... zdjęcia mam na drugim kompie, więc dajcie mi chwilkę
|
|
|
|
#4456 |
|
Zakorzenienie
|
Małgoś- super! ale fajnie że zwiedziłaś kawałek innego świata
|
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny!!
Kurcze, pewnie już o mnie zapomniałyście..tak dawno tutaj byłam......ostatnio miałam najgorsze tygodnie mojego życia i nie myslałam, nie miałam czasu aby z Wami pogadać... No ale mam nadzieję ,że przyjmniecie mnie z powrotem ![]() Małoś byłaś w Tajlandii?? Ale super!! Jestem ciekawa czy minęłaś się z moją szefową ona też wybrała się do Tajlandii (Również czekam na fotki Magnusia nie wiem czy to Ty ale to Ty byłaś na Cyprze?? Bo chyba się minęłyśmy
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
Malgos - wspaniale
fajnie jest zobaczyć coś innego i docenić to co My mamy tzn naszych kierowców i spokój na ulicach hehemonika - Mam nadzieje, że te "najgorsze dni" minęły i możesz teraz spokojnie zaglądać do Nas na forum bo coraz mniej Nas jest. magnusia - kochany mąż , że posprzątał Mój TŻ właśnie siedzi w kuchni i przyrządza obiadek na jutro ![]() Ja dziś mało palpitacji serca nie dostałam Moje pytania: - Omów podobieństwa i różnice równania Bernoulliego dla strugi i strumienia. - Podaj charakterystyczne cechy szeregowej i równoległa współpraca pomp w układach hydraulicznych - Studnie kanalizacyjne. Odległości między studniami kanalizacyjnymi. Studnie kaskadowe lub z przelewem Creagera. - Przedstaw i omów schemat technologiczny kotłowni wielofunkcyjnej wielokotłowej. Elementy automatyki w takiej kotłowni itp itd Edytowane przez justiii87 Czas edycji: 2012-11-26 o 21:01 |
|
|
|
#4459 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem i ja...
Po paskudnym weekendzie jestem już w normalnych stosunkach z męzem. Ale tak mnie zdenerwował... Najgorsze jest to że przez jego podejście ja się zaczęłam zastanwiać czy faktycznie nie przesadzam. A poszło nam o... W sobote rano małż jeździ na targ staroci miał z niego wrócić mieliśmy parę rzeczy zrobić i po południu wybrać sie na basen. około 9 dostaje od niego telefon że spotkał kolegę podrzucił go tu i tam jest tu i tu ( nie w domu) i nie wie kiedy będzie bo nadażyła się okazja załatwić to i to. Wkurzyłam się bo obiecałam mamie że ja gdzies podrzucę, auto miał Tż, nie zapytał się czy nie będzie mi potrzebne, a poza tym poinformował mnie po fakcie że zmieniamy plany na sobotę. Dał znać że będzie po 14 i zdążymy na basen. Ale okazało się że parę spraw (niezależnych od niego ) pokomplikowało się i był po 19 Odkąd pamiętam Tż to indywidualista chodzący swoimi drogami, zawsze walczyłam o to by mnie uwzględniał w tym co robi... On nie może zrozumiem co mnie rak zdenerwowało. Jego argumenty to: że jak spotkał kolegę który miał wracać z zakupami autobusem to stwierdził że go podrzuci, on wiele razy mógł na nim polegać, ponadto jak się w końcu nadarzyła okazja załatwić to i to, to wykorzystał okazję, no i że on chciał wrócić jak najszybciej i mu się też to nie podobało że nasze plany się nie udały... Ale tak czasem jest... Normalnie ręce mi opadały jak go słuchałam... No ale stwierdziłam że nie ma co drzeć kotów jak on i tak nie rozumie o co mi chodzi... Obiecał następnym razem zadzwonić do mnie i informować przed faktem że mogą nam się plany zmienić. I co o tym sądzicie? Witamy Malgos. Super się czyta to co piszesz o Tajlandii... Inny świat. dziewczyny w czwartek podpisujemy umowę kredytową ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- [QUOTE=monika860902;378281 41]Cześć Dziewczyny!! Kurcze, pewnie już o mnie zapomniałyście..tak dawno tutaj byłam......ostatnio miałam najgorsze tygodnie mojego życia i nie myslałam, nie miałam czasu aby z Wami pogadać... No ale mam nadzieję ,że przyjmniecie mnie z powrotem ![]() Witamy bardzi gorąco. Mam nadzieje że u ciebie już wszystko ok.
|
#4460 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W jakim banku dostaliście kredyt i na jakich warunkach? Pytam, bo jak wiecie sama składam niedługo wniosek do kilku. )Dziewczyny, ja wchodzę, czytam, ale jakoś tak nie mam o czym pisać ;p Dziś przychodzą do nas znajomi z ich filmem z wesela, a we wtorek odlatują na stałe do Australii. Ponadto w sobotę idziemy do rodziców TŻ na obiad i będzie taki Pan, który nie mógł być na naszym weselu (straszy człowiek, źle się czuł) więc pewnie ponownie obejrzymy nasze wesele ;p w zeszłą sb też oglądaliśmy. A jestem ciekawa jak tam planujecie święta? Jak to wszystko rozwiązać, by wilk był syty i owca cała? Każdy ciągnie do swoich ;p
|
|
#4461 |
|
Zakorzenienie
|
My w święta mamy kilka domów do objazdu i wigilię zaczynamy od 15
![]() Najpierw jedziemy do moich rodziców, później dziadków od strony taty następnie do teściów i na sam koniec do babci od strony mamy więc łącznie robimy ok 200 km ok 23 wracamy do domu idziemy na pasterkę i później wracamy i we dwójkę wspominamy do samego rana co spotkało Nas w całym roku takie małe podsumowanie przy lampce wina lub szampana Marzy mi się kulig i ognisko z kiełbaskami w zimę ![]() mayeczka - do Australii?? Mój znajomy ostatnio też się tam wyprowadził, wyjechał za swoją miłością
Edytowane przez justiii87 Czas edycji: 2012-11-27 o 16:43 |
|
|
|
#4462 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak to ja minęłyśmy się - z tego co pamiętam to mieszkałaś w Veronice w Pafos Jak Ci się Cypr podobał?---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
a co się stało, że tak źle było? ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
super, że umowa już w czwartek ![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
u mnie też zastój i nnic się nie dzieje ciekawego święta od lat spędzamy na dwóch wigiliach. Najpierw do jednej mamy potem do drugiej. Pierszy dzień świąt - śniadanie u jednych obiad u drugich a w drugi dzień świąt nie robimy nic leżymy do góry brzuchami w domu albo ew przychodzą do nas przyjaciele lub my idziemy do nich- mamy kilka takich osób, że jesteśmy jak rodzina więc bardzo chętnie spędzamy ten drugi dzień świiąt razem
|
|
|
#4463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze jak to szybko zleciało! Ogólnie podobało mi się ale....ta wysuszona trawa..... generalnie trochę pozwiedzaliśmy, mieliśmy dużo przygód, naszą podróż poślubną uważam za udaną. A Tobie się podobało? Jak wrażenia?Jutro miną 4 tyg. jak zmarła moja Mama ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Ja Wigilię spędzę pewnie z Mężem, Tatą i rodzeństwem, nie wiem jak będzie dalej, co z Teściami....wiem , że to będą moje najgorsze Święta.
|
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
Monika - strasznie mi przykro i żadne słowa nic nie pomogą... trzymaj się kochana.
Ja nie mam problemu ze świętami bo zostajemy tutaj i jedziemy do znajomych i spędzamy święta w gronie naszej małej "irlandzkiej" rodziny. Gdybyśmy mieli jechać na święta do domku to byłby problem bo gdzie je spędzić... bo wiadomo, że każdy chciałby u siebie a przemierzyć ponad 400km w święta to ani z jednymi ani z drugimi byśmy ich nie spędzili ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- piszę relację z mojej podróży i jak skończę to wrzucę wam - może być troszkę obszerna bo jestem gadułą ale jak ktoś będzie miał ochotę to sobie przeczyta. Zaraz do klubu wrzucę wam troszkę zdjęć.
|
|
|
|
#4465 |
|
Zakorzenienie
|
Monika ogromnie mi przykro... wiem, że żadne słowa nie są pocieszeniem ale zobaczysz, że z czasem będzie łatwiej
dużo siły Tobie i Twoim bliskim życzę, pamiętajcie, że Mama jest teraz z Wami w każdej chwili i nad Wami czuwa... Wiem co czujesz, w ubiegłym roku odszedł mój ojciec... ja byłam za granicą nie miałam możliwości wrócić do kraju i wiem jak długo było mi ciężko, choć nie byłam z Nim specjalnie zżyta... Tulę Cię mocno ![]() Ja nie mam pojęcia jak będzie u nas ze świętami... Najprawdopodobniej Mąż będzie pracował więc nic specjalnie zaplanować nie mogę bo dopóki nie ma grafiku nie wiemy nawet na którą do pracy pójdzie a od tego wiele zależy... Bardzo bym chciała być i u Teściów i w domu rodzinnym, szczególnie, że w mojej rodzinie to pierwsze święta bez babci i prababci... Jak uda mi się kupić do świąt autko to może logistycznie będzie łatwiej coś ogarnąć, jak nie to będzie trudniej ![]() ja znowu jestem chora
Edytowane przez jojla Czas edycji: 2012-11-27 o 22:05 |
|
|
|
#4466 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
trawa taka jest bo to klimat śródziemnomorski. Mi się Cypr strasznie podobał - zakochałam się w nim. Absolutnie mój klimat
|
|
|
#4467 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
6 lat mieszkali w Anglii. Cytat:
Nie wiem czy pisałaś wcześniej o tym, w każdym bądź razie zaskoczyło mnie to. Współczuję CI, nie wyobrażam sobie jak się możesz czuć
|
|
#4468 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Skończyłam pisać magisterkę (obrona w pierwszej połowie grudnia), w końcu mogę wrócić do życia i zacząć serio myśleć o sprawach ślubnych Małgoś, nie mogę się doczekać relacji z podróży! ![]() Monika, przykro mi ![]() Wika ![]() Trzymam kciuki za sprawy kredytowo-mieszkaniowe!
|
|
|
|
#4469 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z Twojego opisu wynika, że tam jest cudownie![]() ![]() ![]() Cytat:
? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja dwa tygodnie po ślubie przeżywałam podobną tragedię... praktycznie na moich oczach zmarł mój 5 letni chrześniak z którym byłam bardzo związana... [QUOTE=mayeczka87 A jestem ciekawa jak tam planujecie święta? Jak to wszystko rozwiązać, by wilk był syty i owca cała? Każdy ciągnie do swoich ;p[/QUOTE] u nas na szczęście sytuacja jest jasna, już przed ślubem zdecydowaliśmy, żę na każdą wigilię będziemy chodzili do moich rodziców, ponieważ jestem jedynaczką, a rodzice TŻ mieszkają w jednym domu z jego dwoma braćmi, a do teściów w pierwszy dzień, a na drugi dzień świąt planuję zaprosić wszystkich do siebie na kawuchę i ciasto ![]() po tym weekendzie zabieram się za pieczenie świątecznych pierniczków ![]()
|
|
#4470 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jestem i ja... Dziewczyny wczoraj skręciłam staw skokowy w lewej kostce.
Na razie siedze sama i skakam na jednej nodze... Ale nie fart... A dziś mieliśmy na basen iść, jutro podpisywać umowę kredytową... wszystko trzeba przełożyć na następny tydzień... Cytat:
Dzięki dziewczyny za swoje opinie Kredyt bierzemy w PKO SA z żubrem, pozytywną decyzję dostaliśmy też w Alior Bank ale mieli mniej korzystne warunki. Natomiast wogóle zdolność nam nie wyszła w PKO BP. Z doświadczenia wam powiem że z tymi bankami jest różnie. Na co dzień z klientami chodzę do banku i PKO BP udziela kredytów a PKO SA nie... Także wszystko zależy od podejścia analityka do danego klienta. My bierzemy 100.000 zł kredytu 22.000 zł odsetek dopłaca nam Państwo 51.000 zł płacimy sami. Rata nam wyszła przez 8 lat jakieś 560 zł po 8 latach jakieś 670 zł. Także wydaje mi się dość rozsądne podjeście a dla nas korzystne. Święta... uwielbiam ten czas. My w tym roku mamy I wspólne święta. Więc najpierw wigilia u męża babci, będą teściowie i inni z rodziny męża. Potem wigilia u cioci - siostry mojej mamy ( co roku jest u kogoś innego, na zmiany odkąd nie żyje babcia). No i pasterka. Boże narodzenie u nas w domku z rodzicami, a II dzień świąt planujemy jechać do męża babci.---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Życze zdrowia może kwestia odporności??? ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
Wyrazy współczucia...
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.

najważniejsze, że wszystko jest na dobrej drodze
ja się śmieję, że jedynie pozytywny test ciążowy zmotywował by mojego TŻ
16.06.2012

dużo siły Tobie i Twoim bliskim życzę, pamiętajcie, że Mama jest teraz z Wami w każdej chwili i nad Wami czuwa...
klik!