|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4951 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
same Cytat:
![]() Nie mam problemów z blizną. Tak.jakbym cesarki nie miała ![]() Kciuki za jutrzejsze szczepionki ![]() Konczi super że weselicho udane ![]() A ja czekam na przesyłki z allegro bo kupiłam żółwia i karuzelke. Jutro juz pewnie przybędą ![]() Ide szykować kąpiel dla Alana. Biedaczek miał dziś atak kolki czy coś związane z bólem brzuszka bo tak okropnie sie rozpłakał że nie szło go przez 5 minut uspokoić. Ale na szczęście przeszło. Pobączkował niedawno troche i jest oki. Boziu niech te kolki już miną bo nie wyrabiam. No i zasnął teraz na rękach TŻta ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4952 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
nie wybudzaj. mm dluzej sie trawi nie ma potrzeby budzic ![]() co do krostek. ja i niegrzeczna borykami sie z podobnym probleme. zerknij kilka stron wstecz wstawialysmy fotki jak nasze krostki wygladaja. u mnie lekarka stwierdzila alergie od naszych ubran, musimy prac wszystkie nasze ciuchy w jej plynie i smarowac bepanthen krem. Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-11-27 o 16:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4953 | |||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
Cytat:
Ta poduszka jest prawie płaska i na czas zdjęć podłożyłam jej pod plecy. Ona sama wygina się do siadania, ale to jeszcze za wcześnie więc sama jej nie sadzam tak normalnie ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
Właśnie z tego względu, że mało restauracji jest w BN otwartych zniechęciłam męża do tego pomysłu. Cytat:
a może jakiś catering do domu zamówcie? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
poza tym teraz nasze maluszki cały czas leżą. Wyobrażacie sobie spanie w kolczykach? ja np. nie znoszę, jak wkręty mi się wbijały w głowę, więc nie będe małej męczyć. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a najtrudniej się przecisnąć przez podwójne drzwi, prawda? ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
co łaska to w tym wypadku 200 zł Zuzia nosi 62. niektóre robią się za małe, inne 62 są jeszcze za duże. Rozmiar rozmiarowi nierówny dziś ważyła 5700g - rośnie ta moja kruszynka Cytat:
![]() czas zdecydowanie ze szybko płynie! nie chcę wracać do pracy. Mamy pewien pomysł na biznes i może uda mi się zostać z Małą?... trzymajcie kciuki ![]() Zuzia właśnie lezy na macie i chwyta zabaweczki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#4954 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój też, śmiejemy się że będzie elektrykiem i jak tatuś będzie w Energoinstal pracowal ![]() Cytat:
Nie idzie z nią iść gdzieś dalej na dłużej? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie mam jeszcze. Niby ma być 29-tego. Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4955 |
Wtajemniczenie
|
czołem kobitki
![]() widzę, że wielkimi krokami zbliżamy się do końca wątku ![]() mam dylemat - nadrabiać czy prasować ![]()
#4956 | |||||||
Wtajemniczenie
|
witam popołudniowo
![]() nadrabiam i nadrabiam Was ![]() Fajnie mi zleciał dzień,była koleżanka, poplotkowałysmy, potem poszłam na małe zakupy do miasta, musiałam skarpetki białe dokupić dla Igi na chrzest ![]() ![]() teraz młoda znowu śpi a ja mam czas dla siebie ![]() kasiam jak tam Giuli krostki? U mojej Igi zeszły ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 3mam kciuki ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4957 | |||
Zakorzenienie
|
Mnie też. Już wolałabym rozstępy na brzuchu niż obwisłe cycki.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4958 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() u nas ciągle cielonkawe kupy, ale nie są ani śluzowate, ani rzadkie. No i nie wiem czemu. Nie jadłam nic nowego w ostatnim czasie (w ogóle już prawie normalnie jem). Brzuszek mięciutki. Kupka codziennie. W książce "perwszy rok życia dziecka" wyczytałam, że zielonkawe kupy mogą : - być normalne w przypadku karmienia piersią (podobnie jak te musztardowe) - oznaczać problemy trawienne lub infekcję wirusową (no fakt, że Zuźka ma od 3 tygodni katar, ale te kupska pojawiły się 5 dni temu) no i weź tu bądź mądrym człowiekiem ![]() wczoraj mieliśmy rocznicę i z tej okazji wybralismy się na bonda. Kocham moje dziecię nad życie, ale fajnie tak czasami gdzieś z mężem wyskoczyć ![]()
![]() |
#4959 |
Zakorzenienie
|
Melka pobija wszystko
![]() Ani spać, ani jeść.. ani w sumie nic ![]() Najlepiej to płakać, a co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4960 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() to tak długo też może spać??? Cytat:
mój jest na piersi i dokarmiamy mm a kupy też zielonkawe głownie...mam sie martwić??? ![]() te krostki to Fabian ma takie same jak pokazywały Kasiam i niegrzeczna ![]() ![]() co mam stosowac? ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Fabisiowi na miejscu pierwszej szczepionki zrobił się ropiejący strupek... a szczepili go dawno bo w szpitalu,to normalne czy mam sie martwić? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4961 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() GDA no to też nieźle ze ślubem mieliście ![]()
![]() |
#4962 |
Zakorzenienie
|
paznokcie u stópek obcinałam dopiero raz,tydz temu
![]() aa i miałam napisać,że jestem już po 'pierwszym razie' ![]() nic nie bolało,było nawet przyjemnie ![]() ![]() w piątek będzie 6 tyg po porodzie,trzeba chyba wybrac sie za tydz do gin na przegląd ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4963 |
Rozeznanie
|
Witam się po małej przerwie..
Milla kończy dzis 6tygodni.Nie wiem nawet kiedy to minelo.Mala ma sie dobrze,chociaz nie ominely nas problemy brzuszkowe.Karmimy sie mm i to pewnie dlatego tez kupka nie tak czesto.. Nie odzywalam się na forum bo troche ciężki był to czas.najpierw problem z niegojeniem się rany(przy porodzie byłam nacinana,peklam,vacum bo zle glowka ulozona i jeszcze miałam przetaczana krew bo duzo jej straciłam-no troche mnie poharatali w tym szpitalu)-dostałam wiec antybiotyki a polozna odwiedzala mnie co 2dni i nie chciała odpuścić..pozniej wdalo sie zapalenie piersi i znów antybiotyk..Tak wiec karmiłam całe 3tygodnie i przeszliśmy na mm.Dzis byliśmy na 'przeglądzie 6cio tygodniowca' i wyglada,ze wszystko w porządku. Czy na usg bioderek dostajecie skierowanie?robicie prywatnie?tu w uk nikt mnie nie kieruje na ten scan i nie wiem czy nie pojechać gdzieś prywatnie.co prawda mała miała badane dzis bioderka i wszystkie odruchy-przeszła test bezproblemowo.tak wiec nie wiem.. Mam nadzieje,ze uda mi się znów wbić w wątek-przepraszam za błędy,ale skrobie z telefonu a mała odsypia lekarza.
#4964 |
Zakorzenienie
|
Duśka wypluskana, nakarmiona i śpi oby do 2 pospała
![]() teraz będę prezentów na święta szukać ![]() ![]() ![]() Gda moje dziecię w dzień potrafi drzemać 3 razy po 15 minut i to wszystko ale są dni gdy śpi np 1,5h ![]() marta1986222 kurcze sporo sobie naliczają jak na BN ale z drugiej strony to święta i ludzie poświęcają się idąc do pracy to chcą też sobie zarobić tak to tłumacze sobie kajaja nie sądzę że porobiły się podziały tylko nie wszystkie osobiste tematy można poruszyć na ogólnym i mamuśki które bardziej się znają skupiły się w klubie ale nie znaczy to jakiegoś podziału .... Asiulka ale numer z Twoim mężem ![]() mamuśki jakie bajki czytacie dzieciaczkom?? moja po minucie się wierci nie chce słuchać ![]()
#4965 | ||||
Zakorzenienie
|
A ja dziś odebrałam w końcu pesel Antoniego.
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4966 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4967 |
Rozeznanie
|
U nas tez karmienie jak w zegarku(w dzień)-a w nocy Milka czasem przespi 5godzin i wtedy nie wybudzam tylko daje jej pospac.
#4968 |
Zakorzenienie
|
Nasze kupki sa zielonkawe ale bez śluzu,no normalnie wygladaja tylko,ze ziolone a czasem zolto-zielone.
No to ja tez wybudzac nie bede,maly pospal od 13.30 do 17.50 a ja mialam luz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4969 |
Wtajemniczenie
|
My po usg bioder
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4970 |
Raczkowanie
|
w ostatnich dniach Szymek przespał nawet 5h bez picia, a potem 4h
![]() ![]() reasumując ja nie wybudzam, karmię na żądanie ![]()
#4971 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny.
dziękuję za kciuki, podziałały ![]() usg bioderek w porządku ![]() matko, jak mi ulżyło. gdyby moje dziecko było spokojniejsze to może te wszystkie ograniczenia typu szyna by mnie tak nie przerażały ale z mojej Leny taki robaczek zwiercony, że zapłakałaby się dziewczyna a ja razem z nią... jutro echo serca, więc jeszcze poczarujcie by było dobrze ![]() dziewczyny, pisałyście coś o tym, że pomagacie swoim maluchom się odgazować nosząc je brzuszkiem do dołu, czyli jak ![]() wytłumaczcie mi jak to zrobić, a najlepiej podeślijcie fotkę bo nie kumam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas przeszły śluzowate zielonkawe kupy, aktualnie robi żółte jak jajecznica, ale z mnóstwem białawych grudek - jakby kawałek twarogu wymieszać z kupą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4973 |
Wtajemniczenie
|
a miałam jeszcze napisać o wybudzaniu na karmienie...
ja często podaję Małej butle na śpiocha ![]() ![]() Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-11-27 o 18:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawiń go mocno w jakiś kocyk, kołysz mocno góra-dół, najlepiej uginając przy tym kolana jak stoisz. Rób ustami głośne "szszszszsz" i jak się uspokoi, połóż na boczku i daj smoka/cyca. U nas działa jak już nawet na rękach płacze i się wyrywa. Aga-ton - u mnie na fejsbuku jest takie zdjecie jak go nosze brzuszkiem w dol. ![]() ![]() Zjadłam sushi! Wzięł sobie pieczonego łososia w omlecie, pieczoną kaczkę I pieczonego kurczaka w płatku sojowym. Pyyyyszne! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4976 |
Raczkowanie
|
A Oto ZOSIA
![]() 30 tego skończy 3 miesiące ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4977 |
Zakorzenienie
|
Konczi tak, żółwik z projektorem i melodyjkami ale jeszcze go nie mam.
Myśle że jutro będzie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4978 |
Wtajemniczenie
|
Agaton
![]() Iwoncia jaki żółw? Naprawdę nie słyszałyście o dniu bezpłatnej dostawy Dobra, idziem się kąpać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4979 |
Zakorzenienie
|
Alfabia ale Zosia ma fryzzzzzz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4980 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.